Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár György: Oszkó Péter morális fiaskója 2012. február 24. péntek 1:56

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lázár György: Oszkó Péter morális fiaskója

Az a bejelentés, hogy Oszkó Péter volt pénzügyminiszter tavaly április óta a Wizz Air igazgatósági tagja, meghökkentett. Oszkó nem pironkodott a bejelentés után, nem mentegetőzött, nem kért bocsánatot, sőt a kérdéseket a személye elleni politikai támadásnak vélte. Ez a tény, Oszkó morális ítélőképességének deficitjét jelzi.

A nemzetközi pénzügyi köröknek soha nem volt jó véleménye róla, a Financial Times Európa egyik legrosszabb pénzügyminiszterének tartotta a készségesen nyilatkozó fiatalembert. Néhány éves munkagyakorlattal vált miniszterré, már parlamenti meghallgatásánál is kétségek merültek kvalitásait illetően. Nemzetközi cégeknél dolgozott – a KPMG, a Freshfields Bruckhaus Deringer és a Deloitte – ezek a cégek nemcsak hangsúlyozzák az üzleti etikát, de az ott dolgozóknak kötelező üzleti etikai oktatáson résztvenniük. Oszkó tudja hogy morálisan elfogadhatatlan az, hogy jólfizetett igazgatósági tagságot fogadott el a Wizz Air-től néhány hónappal azután, miután miniszterként állítólag a magyar adófizetők érdekeit védte, éppen a Wizz Air eljárása ellenében, amelyet az az Európai Bizottságnál kezdeményezett.

Az a gyanú is felmerülhet, hogy átjátszották a Malév piaci részesedését a Wizz Air-nek; a Malév halálosan beteg volt, de a halál bekövetkezésének körülményei nem tiszták.

A politikai befolyással való üzérkedést komolyan veszik itt az USA-ban, ideje lenne ha Magyarországon is odafigyelnének erre.  Billy Tauzin amerikai republikánus képviselő politikai szélhámosságai szavazatok millióiba került pártjának; ő az amerikai gyógyszeripar kritikusából vált annak milliomos szóvivőjévé.  A német SPD népszerüsége is nagyot zuhant, miután Gerhard Schröder volt német kancellár az orosz Gazprom lobbistájává szegődött, de előtte kancellárként orosz gázfüggővé tette Németországot.  A néhai Tom Lantos egyik beszédében „prostituáltnak” nevezte az ex-kancellárt, én sem találok megfelelőbb kifejezést Oszkó Péter jellemzésére.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.3/5 (19 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -25 ( 53 szavazatból)
Lázár György: Oszkó Péter morális fiaskója , 3.3 out of 5 based on 19 ratings

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

41 Reader’s Comments

  1. Sajnos messze vagyunk az USA-tol. Fizikailag is de moralisan ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (11 szavazatból)
  2. A maiakról is írna valami “szépet” ? Kit és kinek az érdekeit képviselik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  3. Na ne huleskedjen mar kedves uram, nezze meg Timothy Geithnert, Henry Paulsont, es Robert Rubint, akik a Goldman Sachs/JP Morgan es a penzugyminiszterseg kozott ingaznak az USA-ban. ez vilagjelenseg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  4. Új ” boszorkányt” találtak az inkvizítorok?????
    Miért kell a jelenleg döntési pozícióban levők hibáját másra “felfesteni” és lincselni????
    .
    2010 május óta nem dönt a MALÉV ügyeiben Oszkó, “csakazértismást, majdmimegmutatjukmilyengyorsansüllyesztjükelagyorsnaszádot” bagázs a hibás.
    Előre kijelentették, hogy az EU tehet bármit, ők nem engednek, bármilyen jó javaslat érkezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (39 szavazatból)
  5. Ronald Reagan az Egyesült államok elnökeként biiktatása után lecserélte lecserélte az FDA vezetőjét, hogy szabad utat az azóta is vitatott,(valószinűleg rákkeltő) aszpartam engedélyezésének, amit azFDA addig tiltott. Ezzel hálálta meg a gyógyszergyártóknak a válsztási kampányra adott milliárdokat. Ennyit az amerikai politikusok etikájáról. Hogy Oszkó jó pénzügyminiszter volt-e, én nem tudom eldönteni. De a főnöke, Bajnai jó miniszterelnök volt, és biztosan jól irányította Oszkót. Ma meg egyáltalán nincs pénzügyminiszter, meg egyébbként is a csuti mondja meg e tutit, így aztán az ország pénzügyei a csőd szélén állnak. A csuti meg láthatóan szintén a szakadék szélén van. Várható, hogy a nagy teher miatt kiújul a paranoiája, és ismét dühöngeni kezd. Mi történik akkor? Mikor 2002 ben megbukott,állítólag csak az irodáját dúlta szét. Most az országgal teszi ezt? Beveti a TEK- et? Most valós hatalom van a kezében. Jó lenne egy két elmeápolót a közelében tartani. A MALÉV-et nem Oszkó, hanem a fidesz kormány vite csődbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (52 szavazatból)
  6. Báthory Ödönke

    Ezt nem teljesen értem. Ha valaki pénzügyminiszter volt, az mit csináljon utána? Nem tölthet be utána semmi pozíciót? Le kell selejtezni és hibernálni? Mért ne lehetne igazgatósági tag a miniszterelnöksége után?
    Nekem inkább az aggályos, hogy a bioetanol jövedéki adójáról olyan emberek döntenek, akik jelenleg is tagjai a MOL tanácsadóinak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (48 szavazatból)
  7. Sajnálatos, hogy amikor „kiderül” valami valakiről, akkor mindjárt elkezdjük keresni számára a felmentést (és ez bármelyik oldalra igaz).
    O.V.-nak igaza van tehát? Mindenre, ami az Alaptörvényben van, valahol a világon található példa, tehát elfogadható.
    Kedveltem Oszkót (ahhoz nem értek, hogy jó, vagy rossz pénzügyminiszter volt-e), sajnálom, hogy ez megtörtént, még az is elképzelhető, hogy nem segített a MALÉV temetésében, de akkor sem tartom etikusnak amit csinált, és nyilatkozataiban elhallgatott.
    Tudom nincs fekete-fehér, de …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (29 szavazatból)
  8. Oszkó egy évvel a kormányváltás után lett a Wizz Air igazgatótanácsának tagja.
    A botrány kiáltás az Orbán kormány súlyos kötelességmulasztásának leplezésére szolgál.

    Bár a Bajnai kormány bevonta a Fideszt – pedig akkor még ellenzéki párt volt – a visszaállamosításba, és a kormányváltás idején felajánlotta az EU elvárásainak megfelelő programot Orbán kormányának, azok szóba sem álltak velük.

    Hiába figyelmeztette az EU 2011 júniusában az Orbán kormányt, hogy az állam csak a MALÉV veszteséget csökkenteni hivatott szerkezeti átalakítására adhat pénzt, nem változattak, magabiztosanl mentek előre, a szakadék felé.

    Ezt tették a Nokia esetén is, és a legjobb úton haladnakaz egész gazdaság tönkretétele felé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (48 szavazatból)
  9. KPMG és a Deloitte: „… ezek a cégek hangsúlyozzák az üzleti etikát…”

    Talán hangsúlyozzák, éppen csak nem tartják be.

    Látjuk Simort, aki Oszkó előtt a Deloitte vezetője volt: sumákolt az adóbevallásával, MNB elnökként – tiszteletdíj ellenében! – „tanácsot adott” a Zeneakadémiának, stb. Oszkó is a Deloitte-től jött és a Malévnál kötött ki…

    És tudjuk a Deloitte-ról, hogy egyszerre tart fenn könyvelő és auditáló céget – és mondani sem kell, hogy kizárólag a saját könyvelő cégét megbízókat auditálja. Ami ugye nem kifejezetten egymással összeférő ügy (hiszen ilyen alapon nem kellene két céget fenntartani – a két cég fenntartása csak a szabályok papírszerű betartását jelenti, a híres „üzleti etikához2 semmi köze sincs). A Deloitte-t megbízó cégeket igencsak alaposan megnézném a NAV helyében, na persze utóbbi hivatalnak erre soha nincs érkezése…

    Ami pedig az egykori, „nyugdíjazott” politikusokat illeti: már végső vergődésük fázisában gondoskodnak megfelelő bevételt jelentő állásokról, különféle cégek igazgatóságaiban, felügyelő bizottságaiban és kuratóriumokban. Ez így van itt az USA-ban is – lásd Dick Cheney és a Halliburton esetét -, a különbség mindössze annyi, hogy az USA-ban nem ülhetnek be állami érdekeltségek vezetőségébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (23 szavazatból)
  10. Tudomásom szerint Oszkó (utólag) sajnálatos mulasztásnak minősítette az esetet, és még ezzel is magasan erkölcsösebb mint bármelyik ma hatalmon lévő fidesz klón. Az etika már egy ideje csak relatív kategória és ettől csak kevéssé lehet eltérnie az érintetteknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (29 szavazatból)
  11. Kívánom magunknak, hogy ne a fidesz klónok legyenek a mércék, mert akkor nekünk annyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  12. Oszkotól nem áll messze a szabályok tág értelmezése.
    Vegyük csak kis villájának építését. Lehet egy kicsivel több?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (27 szavazatból)
  13. Még a cégek is csak bizonyos ideig zárhatják ki, hogy vezető tisztségviselőik üzleti ellenfelekhez szegődhessenek. Mire Oszkó a Wizzair-ba került, ha voltak is bennfentes információi a Malévról – azok már régen okafogyottá váltak.
    A cikkíró bedőlt annak a fideszes és látens hazugságnak, (amit Oszkó perlési hajlandósága miatt nem mernek nyíltan hangoztatni) hogy “biztosan” már korábban is átadott infókat, amikor még PM volt – és ezért “kapta” jutalomként később a tagságot.
    Továbbá a felhozott példáik igencsak falsak: hát milyen ráhatása volt Oszkónak arra, hogy “gázfüggésbe döntse” a Malévot? Ráadásul ha “az a gyanú merül fel” akkor illene legalább egy járatot KONKRÉTAN megjelölni, amit “átjátszottak” a Wizzairnak. Nem mondom: ha a Rynairhoz került volna Oszkó – azt nehezebben védhetnénk: de akkor be kellene bizonyítani, hogy a januári 3 mrd odaítélésére bármiféle ráhatása lehetett, mint előző PM-nek.
    Szóval: ez egy éppen olyan értelmiségi fanyalgás, mint a 2006-os fasiszta csürhe leverése után – ami nagyban hozzájárult a fidesz 2/3-hoz. Én “nem tetszik”-et nyomtam rá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (33 szavazatból)
  14. Voltpapnövendék

    Az előttem szólókkal vitatkozom: igenis igaza van a cikkírónak, mert ha szó nélkül elmegyünk amellett, hogy a szakértői jelmezben tetszelgők voltaképpen egyszerű politikai-gazdasági prostituáltak, akkor inkább vizeljünk a konnektorba. Az is bájos, ahogyan a Klubrádió mindmáig marketingeli ezeket az ócska pojácákat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -24 (34 szavazatból)
  15. Kedves Lázár Úr!
    Végtelenül sajnálom, hogy Ön is beállt a sorba. Abba a sorba, melyet a közismerten feddhetetlen multú (szolgálati lakását “ócsóé” megvásárló ex-katonai ügyész, később hulla aláírását hitelesítő ügyvéd, aztán Magoszos titkárnő-kedvelő, jelenleg “elszámoltatási kormánybiztos” /legutóbbi titkárnőjét a nyírségi Leader-programot felügyelő menedzsment élére bedugdosó/) nyitott meg azzal, hogy a hvg.hu által neki, Shitt Plagival kapcsolatos kérdésre eltorzult pofával úgy válaszolt, hogy “Mit keres Oszkó Péter a WizzAir-ben?”.
    Nos e kérdést néhány bloggertársam már megválaszolta: pénzt!
    De mi is a baj ezzel? Mert az Ön írásából ez nem nagyon derül ki, kivéve az, hogy Ön mintegy egy esztendővel a miniszteri funkciójának megszűnése után még mindíg “befolyással való visszaélésnak” tekinti azt, hogy Oszkó egy ( igaz, “fapados”) légitársaság gazdasági szaktanácsadója lett, majd szarva közt a tőgyit eltalálva a Malév csődokainak (melyek Ön szerint homályosak)még azt a karaktergyilkos és sunyi feltételezést is megengedi magának, hogy Oszkó még miniszterként biztosan járatokat játszott át a Malévtől a WizzAirhez!
    Lázár Úr!
    Ha vannak bizonyítékai, legyen kedves elrohanni velük Budaihoz, avagy a Fideszhez! Ahhoz a Budaihoz, akit 11 hónapig nem zavart Oszkó mostani munkavállalása csak az után, hogy a Fidesz-kormány 19 havi aktív semmittevéssel gyönyörűen bedöntötte a “nemzeti” légitársaságot, csakhogy a felszámoló haverja jó pénzt kereshessen rajta ( http://www.atlatszo.hu )! A megadott honlapon egyébként többrészes cikksorozatot olvashat a Malév csődjének okairól … az majd oszlatja tán az Ön “homályát”!
    Jut eszembe! Lázár Úr! Amikor ezt az írományt Ön elküldte emailen, nem ütötte véletlenül mellé a címet? Mert az ilyen dumablabla a “Magyar Nemzet” néven megjelenő nyomdaipari termékbe való!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (50 szavazatból)
  16. kekec elmondta, nem ismétlem. Ez a cikk orbanisztán szolgálatában íródott. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (32 szavazatból)
  17. Szendam is elmondta nem ismétlem!!!!
    Szomorú, hogy ezidáig normálisnak tartott emberek is beállnak a s@ggnyalók táborába!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  18. és hallgattassék meg a másik fél is (jelen esetben Oszkó)
    http://oszko.hvg.hu/hvg/jotevom-budai-gyula/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  19. Ami nem TILOS azt SZABAD. Oszkó nem vétett semmiben. Oszkó jó miniszter volt! Oszt jó napot! Akinek valami nem tetszik, az menjen a bíróságra. Legalább Oszkó ott milliókat fog keresni a hamis vád miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  20. Szedam véleményével teljes mértékben egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  21. Mijabaj az Oszkóval semmibaj nincs Oszkóval !
    Szerintem.
    Teljesen jól bevált mint pénzügyér , a Hazát emelkedő pályára állították Bajnaival .
    Méghogy rossz szakembernek tartották ismeretlen nevű kritilkusok…hátaztán ?
    Csörcsillről is igen rossz véleménnyel voltak a saját korában , osztán mégis megmentette Angolhont.
    Akkor most milegyen drága uram ??
    Fosszuk meg viszamenőlegesen a pénzügyminiszterségétől ?
    ( Teccetek volna megtartani pénzügyminiszternek….nem itt tartanánk most…………/Antall J. után szabadon/ )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (21 szavazatból)
  22. Golem a' lá lehem

    Ha ezt már így vetjük fel, akkor a rendszerváltást kivitelező utolso MSZMP-s miniszterlnök Németh Miklós olyan zsíros állásokat kapott külföldön, hogy Buday megnyalhatná mind a 11 ujját… Kitől kapta ezeket az állásokat, kinek, kiknek volt érdeke a rendszerváltás?
    Ami pedig a MALÉV-et illeti, az a cég már réges rég belebukott a sok VIP, meg ingyenrepülésekbe, meg a dolgozói kledvezményekbe, meg a lezsírozott reklám szerződésekbe, stb. Ez a presztizs cég már évtizedekkel ez előtt megbukott, csak az állandóan rákapcsolt állami ( évi 10Md !) infúzió volt képes fenntartani. Hát kellett ez nekünk? Szerintem nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  23. Golem a' lá lehem

    ui.
    .
    Oszt azt is megkérdezném, hogy egy ilyen bérelt, vagy lizingelt géppark (elszálló füstkarika) egyáltalán mennyire teszi hihetővé egy vállalkozás létét? Semennyire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  24. Golem a’ lá lehem
    A Hungaroring is – önmagában nézve – veszteséges, viszont a járulékos bevételek miatt szép pénzt hozott mindig az ország konyhájára. A MALÉV-val a földbe csapódott az az elképzelés is, hogy régiós központ leszünk. Hát ki a fene fog átszállogatni más reptereken, ha ide akar jutni? Tehát sokkal több veszett, mint egy NEMZETI cég 66 éves jó hírneve. A holdudvarért nem kár – de itt több ezer család megroppanó egzisztenciájáról is szó van. Vedd hozzá a Nokiát, amelyre nem tudott Orbán egy percet sem szakítani: az is többezer állás. Meglesz az az 1 millió munkahely előbb-utóbb: a mostani 3 millióból, ha így folytatják!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  25. Ha Oszko Peter ilyen jo szakember ,akkor Obama ur is tudna öt foglakoztatni jo is lenne mert az USA hamarosan csödöt jelentene es ciprus lenne az edenkert!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (12 szavazatból)
  26. Valahogy az utóbbi időben mintha mindenütt Oszkó lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  27. Az utolsó pillanat, amikor a magyar még büszke lehetett a magyarságára és a hazájára a Bajnai-Oszkó páros kormányzása volt. Ez a két ember olyan példát mutatott politikusi és szakmai tisztességből, amit látva és megélve a szétrohadt ország borzalmas közéletét utólag is csak mélyen megsüvegelhetünk.
    .
    És akkor íródik itt egy cikk, amit mintha írója a HírTV-ről szedett volna le.
    .
    Elképesztő, botrányos.
    .
    Avagy nem is botrányos, inkább jellemző. Mert a ballib összezuhanásában a saját holdudvara, a saját sajtója legalább annyira felelős, mint a politikusai. Mert a ballib médiaember semmiben nem lelte nagyobb örömét, mint a sajátjai simfölésében. Annyit hallgatta a Fidesz őrjöngő kommunikációját, hogy a végén már maga is elhitte. Ezért ömlött naponta 24 órán át a véresszájú kommunikáció, hogy belefáradjon a nép, és ne a támadót kezdje szidni érte, hanem a támadottat, csak legyen már nyugalom.
    .
    Teljességgel indifferens, hogy Oszkó 1 évvel a minisztersége után a Wizz igazgatósági tagja lett. A legrosszabb pénzügyminiszter ítélet pedig végképp nem jelent semmit, mert a válságkezelő pénzügyminisztereket mindig a legrosszabbnak hozzák ki, ez a dolog természete.
    .
    Hihetetlenül jót etnne az országnak, ha ma is olyan vezetői lennének, mint Bajnai és Oszkó voltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  28. A FIDESZ kör a neki nem tetsző politikusokkal szemben lejáratási kampányt folytat. (lásd még karaktergyilkosság)

    Oszkó sokszor és sok helyen bírálta a FIDESZ gazdaság politikáját.

    A MALÉV csődjéről Oszkó támadásával vonják el a hívők figyelmét.

    Ilyen egy felelős kormánya van Magyarországnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  29. A MALÉV miatt vádaskodik a fidesz-inkvizitor, de nem mindegy …..
    http://www.origo.hu/gazdasag/20120225-a-budapest-airporttal-keverhette-a-malevot-budai-gyula.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  30. Orbanisztánban még a WC-s néni is Meg lessz hurcolva ,mert piros kőpeny volt rajta Igy legalább a vérnarancsnak kikiáltott Észosztok erkőlcséről,múltjáról,és gazdasági,politikai tudásáról Nem esik szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  31. Milyen morális problémakat lehet itt Mo.-on számonkérni Kaya Ibrahim, a hosszúbájtok éjszakája,hülyének lenni állampolgári jog, Öszöd, azmindenegy mitmondokaválasztásoelőtt, nemleszmegszorítás, nemleszadóemelés, a napi hülyének nézés és az ötperc alatt kiderülő hazugságok,a plágium stb.. után. Semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  32. A feketeseggü nem a vezír, hanem ki is legyen….?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. A szerző írásait mindig figyelemmel olvasom, egyet szoktam érteni vele. Most nem tudok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  34. A szerző a fideszes médiazajban megpróbálja semlegesnek beállítani önmagát és ezért “kételkedik” a megvádolt pénzügyminiszter tisztességében.
    Lelke rajta, de a történet nem ezt igazolja. A Malév kormánysegítséggel csődbe ment. Ezen az sem javít valamennyit ha hatalmas véráldozatokkal létrehoznak valamit ami “nemzeti”-nek nevezhető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  35. Ritkán pontozok , de most attam egy jópontot.
    Természetesen Corneliusnak.
    -
    Ennek a szerzőnek pedig a jövőben kerülni fogom a cikkeit.
    -
    ( Biztosan lehet kritizálni Oszkó Péter tevékenységét , meg kell is , de EZ nem kritika volt. Ez karaktergyilkossági kísérlet volt és azokól már elegem van de piszkosul.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  36. Kedves Barátaim!
    Alaposan körülpisiltük már ezt az elénk állított villanypóznát! … Ugye?
    Engem most már csak Lázár Úr (nem a hódmezővásárhelyi, hanem az inkriminált cikk írója) véleménye érdekelne a saját irományával kapcsolatosan kifejtett véleményekkel kapcsolatosan.
    Eleddig semmiféle magyarázatot nem olvastunk tőle.
    Márpedig ha tartja magát valakinek, akkor netalán megtisztelhetné az AN olvasóit/kommenteseit az apologetikájával! … mert ugye ez lenne a normális magatartás.
    Adok még Önnek 24 órát, s ha addig sem hajlandó bármiféle magyarázatot adni az írására, akkor …
    … Kedves Admin.! Lázár Úr nem üti meg az AN mércéjét! Ha Ön szerint még is, akkor az AN mércéjével van komoly gond!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  37. “A politikai befolyással való üzérkedést komolyan veszik itt az USA-ban”
    Oszkó Péterrel kapcsolatban bizonyitotta már ezt valaki ?
    .
    Mielőbb törvényben kellene rendezni az összeférhetetlenséget.
    Úgy általában. Teljeskörűen.
    Hány ló is ülhető meg egyszerre egy üleppel ???
    Szerintem minden megválasztott funció birtokosának csak 24 órából
    áll a napja. Mi van a többszörös választott funkció mögött: KORRUPCIÓ.
    ÁLTALUNK KORRUMPÁLÁSSAL MEGBIZOTT EMBEREK !!!!!
    Ezt látják külföldön. Pl miért jut várjuk el egy polgármestertől, hogy
    képiselőnek választva KIHARCOLJON NEKÜNK VALAMIT.
    Ez talán nem valami felbujtás korrumpálásra, amúgy DEMOKRATIKUSAN
    (aki nem hiszi nézze meg az érintett városok “fejlődését”)
    ÚGY-E MILYEN JÓ EZ A TÖBBIEKNEK ?
    Talán egy kis figyelmet érdemelne ez is !(mármint 2-6 vagy több állami
    fizetést felvehet valaki, olyan munka után, amit célszerűbb lenne
    1-1 embernek betölteni, hiszen mindegyiknek több ideje lenne a tőle
    elvárt tevékenység végrehajtására, megszűnhetne pl az a helyzet is,
    hogy sem polgármesterként, sem képviselőként nem lehet hozzáfordulni,
    mert mindig a másik feladata miatt van “távol”.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  38. Kedves “Túlavasuti”!
    Vannak magyarországon egészen pontosan megfogalmazott összeférhetetlenségi (és egyéb) szabályok. Csakhogy azok pártokra/”politikisokra” vonatkozó részét senki nem tartja és nem is tartattja be!
    Azért nem, mert egyszerűen nincsenek retorziók, azaz a be nem tartás/tartatásnak nincsenek következményei! Sorolnék néhány példát:
    1.) A pártok országgyűlési és egyéb kampányköltségeire vonatkozóan 1989 óta van érvényben az a mindeddig meg nem változtatott törvény, miszerint a választásokon induló szervezetek maximum 386 millió forintot költhetnek önmaguk népszerűsítésére. Az elszámoltatás (és az esetleges bírságolás) az Állami Számvevőszék kötelezettsége lenne, de az “okos” törvény szerint az ÁSZ nem vizsgálhatja a pártok/szervezetek által benyújtott elszámolások valóságtartalmát! A következmény: 22 esztendő alatt mindössze két pártot (SZDSZ, MDF) büntettek meg kampánykeret túllépése miatt, azokat is csak azért, mert “bevallottak”!
    2.) Ugyanezen törvény szerint amelyik párt nem teljesíti az ÁSZ-felé a törvényes el/beszámolási kötelezettségét, a törvényességi felügyeletet ellátó ügyészségnek kezdeményeznie kell a bíróságnál ezen politikai szervezet betíltását, melyet – ilyen indokonál fogva – a bíróságnak kötelessége megtenni. Soha ilyesmi egyszer sem történt meg, holott pl. a 2003-tól párttá alakult Jobbik 2009-ig egyszer nem nyújtott be elszámolást az ÁSZ-nak! A következmény: betíltás helyett kaptak egy ejnyebejnyét, amire a párt úgy reagált, hogy visszamenőleg nyújtott be elszámolást, amelyben pedig nem átallotta azt hazudni, hogy 2003-09 között egy minimálnyugdíjnak megfelelő összegből finanszírozta önmagát!
    3.) Összeférhetetlenségi szabály az is, hogy egyetlen országgyűlési képviselő sem lehet állami tulajdonú(tulajdonrészű) társaságnál vezető beosztású alkalmazott, illetve tisztviselő. Ehhez képest Fidesz-kédéenpés képviselőcskék garmadája töltött be ijen funkciókat, némelyikük egyszerre kettőt is!
    4.) Viktoriánus szabály, hogy egyetlen közpénzből fizetett ember jövedelme sem haladhatja meg az évi 24 millót. Szíjjártóé egy éven át meghaladta (amit ő nem vett észre), aztán kezdeményezett egy törvényt a saját jövedelme csökkentése érdekében. Ezen javaslaton egy “sima” alkotmánymódosítást, avagy 177 törvény átírását röpke 72 óra alatt levezényló Parlament több, mint fél évet kotlott! Szíjjártó pedig addig is felnyalintotta a pénzt és mindezt retorzió nélkül! (Az “elszámoltató” kormánybiztos, a hullaaláírást hitelesítő zugügyvéd ma is többet kap, s még azt se mondja, hogy “bocsika”!)
    Sorolhatnám még itt a különböző szabályokat, de minek? Ezeket csak akkor tartják be, ha már tarthatatlanná fajul a “be-nem-tartás”! De van, aki még akkor se!
    A Gonosz Manót pl. 2002-10 között simán nyakon csíphette volna a szoci-szadesz parlamenti többség illetékes bizottsága, hiszen vagyongyarapodása messze több volt, mint a bevallott és tudható jövedelme! Nem tették!
    Szóval ennyit(?) az egészről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  39. A napokban lattam /valaki ajanlasara/ a valosag.net- a Bennfentesek c. dokumentum- filmet! Nah! ezt csak azert irom le, hogy a cikk iroja hivatkozik a politikai befolyas es uzerkedes stb.-re ami amerikaban nem szalonkepes, …… hat a film utan nem igen bantanam Oszkot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  40. Nem, nem helyes Oszkót hibáztatni. Kitették a szűrét a kormányváltáskor, nem halmozott fel vagyont saját cég alapításához. Ha visszamegy alár a KPMG-hez, akár máshoz, akkor ugyanezt mondják róla, mint most, amikor átment a WizzAir-hez. Élni kell, és elég okos ahhoz, hogy éljen is. Szerintem egyébként kiváló miniszter volt, csak akkor avatkozott be, ha a miniszteriálisan kellett. Világos, jó szemlélete volt a kapitalista Magyarországról, nem hozott saját szempontú döntéseket, ezt még ellenségei sem mondták róla. Igen, a WizzAir igazgatósági tagjaként ezért a cégért tesz meg minden tőle telhetőt. Miniszterként ő volt a WizzAir ostora. Hol van itt az ellentmondás ? Én nem látom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Ez a cikk vagy tudatlanságból, vagy félreinformáltságból táplálkozik.
    Tudomásul kéne venni a kormánypártnak és önjelölt (?) csahosainak, is hogy közel 2 éve a fidesznek kéne kormányoznia, ehelyett pedig csak hátramutogat.
    Oszkót egy jól képzett, jól kommunikáló, tisztességes, hozzáértő embernek tartom.
    Furcsa hogy a Mekkmester miniszterek rá akarják kenni saját tudatlanságuk eredménytelenségeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos