Ronai and Ronai
AMERIKAI

Provokálta az éhségmenetet a fideszes polgármester 2012. február 7. kedd 22:38 | AN Forrás: Munkások Újságja

  • Hozzászólások(108)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Provokálta az éhségmenetet a fideszes polgármester

Mezőkövesd – Nyilvánvalóan provokatív céllal hólapátolási munkát ajánlott Tállai András, a település fideszes prominense a „Munkát kenyeret!” borsodi éhségmenet résztvevőinek, írja a Munkások Újságja.

„Az egész napos menetelés után fáradt és átfagyott menetelők azonban frappáns módon válaszoltak a fideszes provokációra. Bátran megfújták az eléjük tartott szondát, majd borsodi melósokhoz méltó lendülettel láttak neki a hó eltakarításának. A helyzet akkor vált igazán pikánssá, amikor észrevették, hogy az őket fogadó fideszes, az egyébként államtitkárként ’dolgozó’ Tállai András elég ingatag és ezért kérték, hogy ő is fújja meg a szondát, de ő erre nem volt hajlandó”, folytatódik a tudósítás.

”A helyzet tehát az, hogy egy pityókás fideszes provokálta a nemes céllal menetelőket, de csak magát, kormányát és pártját hozta kellemetlen helyzetbe fellépésével. Akcióját bizonyára viccesnek szánta, de jelentjük, hogy a fagyi visszanyalt. Tóth Imre és barátai felvették a munkát, pihenés helyett is dolgoznak. Keresetüket felajánlották Mezőkövesd szegényeinek. Éjfélig dolgoznak, hajnalban indulnak tovább. Le a kalappal elszántságuk, kitartásuk és emberi méltóságuk előtt. A fideszes Tállai András pedig szégyellje magát!”, fejeződik be a Munkások Újságja tudósítása.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (52 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +80 ( 90 szavazatból)
Provokálta az éhségmenetet a fideszes polgármester, 4.9 out of 5 based on 52 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(108)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

108 Reader’s Comments

  1. itt az aktuális szövege:
    Morcos63 6 hónappal ezelőtt
    Eltelt 80 év Egy új bandának megint nem elég, Nagy pálfordulás, Csak hazugságok, parasztvakítás. „Az országnak harmada éhen gebed” Nincs munkád, nincs pénzed és becsületed Embermód élni itt nem lehet! A gazdag helyett Te fizetsz több adót, És röhögnek rajtad a hasznot kapók: Lázárok, Csányik és Szélesek.*
    „Panel proli” emeld fel hangod, Közszolga felelj neki! Rendőr és „nyugger” együtt a bajban, Nem tudni kik követik?! Elég volt! Nem kell egy új diktatúra! Nem tűrünk kényszermunkát! Átvert „zember”** nyisd ki a szemed, Zavard el Orbánt! *a nevek tetszés szerint változtathatóak **a magyar is lehet egy variáció

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  2. egyébként meg nem kell arra jobb bizonyíték, hogy a fidesz Orbán vezetésével rárontott a nemzetére – minthogy a népirtás terén milyen jó helyen állunk:
    http://orulunkvincent.blog.hu/2012/02/09/kemeny_hideg_1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  3. Duna, amely zajlik, dacol a befagyással. A nép is zajlik, nem enged a diktatúra fagyos akaratának.
    Sokan, egyre többen és többen! Vonul a borsodi Munkát Kenyeret Menet. Duzzad a tömeg, mint olvadáskor a folyó, lesz itt ár! Pedig, hát senkinek nem fizettek napidíjat, nem adtak buszt és vonatjegyet, őket könyörögve nem kérte a kormány és pártja. 6 nappal ezelőtt elindultak Miskolcról. Nagy volt a megilletődöttség, az aggodalom, félelem. Mi lesz? De mind ezt legyőzte az elhatározottság! Az ország figyelt, felfigyelt! Egy borsodi munkás, Tóth Imre hívószavára, intésére elindultak a borsodiak. Egy intés a közös gond, és a belőle fakadó akarat okán, és elindultak a borsodiak. Általában 3 tucatnyian rótták, a kilométereket, álltak ellen a sokszor 10-15 fokos hidegnek, s mint, ha az időjárás is vissza akarta volna fordítani őket, bizony a viharos széllel is viaskodni kellett. Nem az elemi erők bizonyultak legyőzhetetlennek, hanem az emberi aljasság, az ÉHSÉGMENET –l, annak tagjaival szemben elkövetett provokáció. Ez a provokáció Mezőkövesden átlépett, minden józan elképzelést, amelyet a kormányzó FIDESZ – KERESZTÉNYDEMOKRATA PÁRT képviselőjeként Tállai András államtitkár valósított meg. Kenyeret osztott a menet tagjainak, és rögtönzött alkalmi munkára szólította fel őket. Ez esetben a fagylalt vissza nyalt! A menet tagjai, a fáradságuk ellenére elfogadták a kenyeret és a munkát, amelyért bért követeltek és mind ezt a helyi szegényeknek osztották szét. A közvélemény, amely addig kétkedéssel figyelte a menetet, megértette, ezek az elszánt emberek méltókká váltak arra, hogy a nép nevében vonuljanak tovább! A borsodi menetelők erkölcsi, politikai megítélése olyannyira magasba emelkedett, hogy a 155 km, táv megtétele után a Pest megyei határnál több százra nőtt a tömeg. Olyan ez, kedves amerikaiak, amerikai magyarok, mint most a Duna, amely zajlik, dacol a befagyással. A nép is zajlik, nem enged a diktatúra fagyos akaratának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. Tisztelt Mindenkori Magyarország Kormánya!
    Tisztelt Országgyűlési Képviselők!

    A felsikoltás jogán tájékoztatjuk Önöket, hogy hosszú kínhalálra ítéltek bennünket.
    Javaslom, hogy humánusabb megoldásként inkább lőjenek le bennünket, mert 22 200.-Ft segélyből nem lehet megélni, és tisztességes munkára, életre már nincs remény.

    Önök, mint felelős vezetők egyetlen egy társadalmi kérdést sem tudtak megoldani a 20 év alatt, így a jövőnk reménytelen. Globális problémára csak globális megoldás adható. Mi egyénileg erre képtelenek vagyunk, mégis bűnbaknak lettünk nyilvánítva.

    Javaslom továbbá, hogy közös sírunkat közmunkával alakítsák ki, az ÁNTSZ, a Környezetvédelmi és egyéb hatóságok előírásai alapján. Lőszer-takarékosságból három-négy főt egymás mögé állítva lőjenek bele a tömegsírba.

    A projekt önkéntes alapon szerveződjön, elkerülve a sok sikertelen öngyilkosságot, a hosszú ideig tartó éhhalált, illetve kínhalált.

    A projekt 30 nap alatt végrehajtható, egyéb előnyeit, a felszabaduló források felhasználását gondolom, nem kell részletezni.

    Felkérem a „Munkát, kenyeret” gyalogmenet vezetőit, hogy jelen javaslatomat adják át az általuk jónak látott országgyűlési képviselőknek.

    E javaslat nyilvános, ahhoz bárki aláírásával csatlakozhat, továbbá sokszorosítását az eredetivel azonos formában engedélyezem.

    Magyarország, Emőd, 2012. február 12.

    Kállai József

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. A facebookos lapjukról:
    Miskolcról indultak, február 13-án hétfőn érkeznek Budapestre. Akik a fővárosi részen együtt akarnak vonulni a csapattal, azok 12.00 órától gyülekezhetnek és várhatóan 13.00 órától csatlakozhatnak az Örs vezér terén a menetelőkhöz. Innen megyünk tovább a Keleti, a Blaha, az Astoria és a Deák érintésével a Kossuth térre! GYERTEK VELÜNK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Munkahely körkép:
    Magyar népszava írása ide kapcsolható
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=520582

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  7. Mezőkövesd honlapján az álláshirdetés menüpont üres. Ha jól tudom a városban a Fidesz uralkodik, Tállai nagymester szoros befolyása alatt. Aszód polgármestere független, nyugállományú katonatiszt, hosszú évekig helyőrségparancsnok. A hírek szerint a város határában fogadta a “Munkát kenyeret”-menetet, és együtt gyalogolt velük a városházáig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Lehet, hogy késve írok , de most láttam a felvételt az ATV-n. Én még egy ekkora bunkót nem láttam mint Tállai, de nyilván ezért allamtitkár a fidesz kormányban. Milyen munkát adott volna ez a dagadt tahó ha májusban ér oda a menet? Le autózótt a fővárosból közpénzen, hogy megalázza azokat a szegénységben élő embereket, akikhez ez a bunkó soha nem fog felérni emberileg.Nem hirtelen felindulásból, hanem előre megfontolt szándékkal próbálta meg lejáratni azokat akik tisztességben fényévekkel előtte járnak.Ez a mai magyar valóság fidesz módra. A következő választásra kéretik mindezt nem elfelejteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Megjöttünk! – Török Monika riportja 2012. február 14. kedd | Török Monika

Matyó Húsvét 2011. április 21. csütörtök

Ecomotor-gyár épül Mezőkövesden 2011. március 24. csütörtök | MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos