Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Pravda szerint a pokolban is jobb élni, mint Magyarországon 2012. február 20. hétfő 19:23 | AN Forrás: Pravda

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Pravda szerint a pokolban is jobb élni, mint Magyarországon

Moszkva – A Pravda Online legutóbb a magyar hajléktalanok kriminalizálását alapul véve érvelt a kapitalizmus ellen. A honlap szerint jobban jár az, aki a pokolban született, mint aki Magyarországon, mert a mai Magyarország az emberi méltóság és a kapitalizmus vesztőhelye.

Az orosz lap, amely a kapitalizmus elleni kirohanásaihoz használja szemléltető anyagnak – olvasóit amúgy megtévesztő módon – az alapvetően piacellenes Orbán-rendszer okozta anomáliákat, egyebek mellett azt állítja, a Kun Béla (!) óta Magyarországon megteremtett társadalmi előnyöket a kapitalizmus alig két évtizede alatt teljesen eltörölték, a teljes foglalkoztatottság, a garantált lakhatás, ingyenes oktatás és egészségügy és a jó minőségű közszolgáltatások, a közbiztonság már a múlté, helyette állástalanság, hontalanság, és napról-napra nehezebbé váló megélhetés jellemzi a kapitalista Magyarországot.

„Semmi meglepő nincs abban, hogy a magyar kormány törvényen kívül helyezte a hajléktalanságot, s azok, akik elveszítik munkájukat és otthonukat, s nincs hova menniük, most büntetőjogi szankciókkal néznek szembe”, írja a lap. „Legyünk tisztességesek, a pokolban is jobb megszületni, mint Magyarországon.”

„Magyarországot a kapitalizmus vesztőhelye mellett bízvást nevezhetjük az emberi méltóság vesztőhelyének is. A magyar parlament nemrégiben nyilvánította bűncselekménynek a hajléktalanságot, ami annyit tesz, hogy mindazok, akik önhibájukon kívül, kényszerből az utcán élnek, börtönre ítélhetők és elzárhatók. Ennyire embertelen annak az új törvénynek a természete, amely ellen az ENSZ is fellépett”, folytatódik a Pravda írása.

„Raquel Rolnik, a lakhatással és Magdalena Sepulveda, a nyomorral és emberi jogokkal foglalkozó ENSZ különleges rapportőrje a következő közleményt adta ki: ’Mindazokat, akiknek nincs más választásuk, mint hogy az utcán éljenek, most büntetőjogi szankciók fenyegetik. A magyar parlament a törvényhozás erejénél fogva több tízezer embert nyilvánított potenciális bűnözővé Magyarországon.’ (…)  Az országban 30-35 ezer az otthontalanok száma, s köztük sok a védtelen idős személy, nő, gyermek és mozgássérült. Közülük nyolcezren élnek a főváros, Budapest utcáin.”

A Pravda kitér a lakással és munkával egyelőre még rendelkező magyarok sanyarú helyzetére is, megemlítve, hogy kétmillióan élnek létminimum alatt, a minimálbér havi nyomorúságos 250 euró, hárommillió alkalmazott kapja ezt, vagy ennél is szerényebb összeget, miközben a megélhetési költségek ugyanolyanok, mint másutt Európában.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +26 ( 38 szavazatból)
A Pravda szerint a pokolban is jobb élni, mint Magyarországon , 4.6 out of 5 based on 28 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

61 Reader’s Comments

  1. Azt hiszem, keveset tudunk mi az oroszokról és azt is rosszul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  2. Gonoszka
    2012. február 21. kedd
    14:34
    Ez a fórum nem elegendő egy 17 millió négyzetkilométeren élő 140 milliós népesség tisztes leírására. (További igényt is támaszt az arktikus óceán nagy részének bányászati célú hasznosítására. ;) )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Valaki végigolvassa a hozzászólásokat,akkor rájöhet miért nem jut előbbre az országunk.Mindegy ki írja le mit követeltek ki az emberek a Tanácsköztársaság idején, a lényeg,hogy igazat írjon,tudom ebben az országben nem szabad elfogadni a nekünk nem tetsző oldal véleményét bármilyen jó legyen is az.
    Ezért nem lesz itt folytonosság csak a rombolásban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. Kerpács Winnetou

    Ja! Nekünk most úgy hiányzik a Kossuth tér átépítése, mint vemhes macskának az Ifa hátsó kerék közeledése!
    Dohány törvény? Ez a legfontosabb!
    Már hallom is a beterjesztő gondolatát!!
    ” Még nem biztosítottam a keresztfiam nővérének a kisebbik gyereke sorsát és, ha mielőbb meg nem teszem, majd élhet 47.000 Ft.-ból!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. ateista 2012. február 21. kedd 14:54
    “a lényeg,hogy igazat írjon” egyetértek, de mindenről !
    ….meg kell irni…… meg kell beszélni…..ideje lenne már túltenni rajta magunkat !
    Nem jó az a nóta: “csak a szépre emlékezem….” volt az is, mert ha nem lett
    volna miből lehetne még mindig elvenni ????
    -Hogy halt meg Kun Béla ? Irni tudnak, de most mi is van ott is ?
    -nézd a baloldal történetét kezdettől a rendszerváltásig (miért ?)
    -marakodjunk csak tovább !!!!! (mert csak nekem van igazam ?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Stirlitz
    2012. február 21. kedd
    11:34
    .
    Orbánpiktor 17 pillanata :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Gonoszka:
    ” Keveset tudunk ó-oroszul és azt is ó de rosszul..”……….( Botsedli csak úgy előgyött :D :D..)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  8. Kellene szólni a pravdásoknak, hogy a kormányzati kommunikációs igazgatóság külföldi imázsunk kifényesítésére most kapott rendkívüli 1,2 mrd forintot. Hátha leesik agy kis jutalék a visszaosztásból. :D :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. A baj ott van, hogy alapvetően igazat írt a Pravda – legalábbis a jelenünkről.Adalék ehhez tegnap esti beszélgetésem tárgya párommal a következő volt: együnk, vagy fűtsünk? Persze lehet mindkettőből egy kicsit, s akkor még nem fogunk nagyon fázni és nem leszünk nagyon éhesek. És később? Amúgy ezt elég nehéz elmagyarázni egy 11 éves gyereknek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. minden igaz amit irtak az oroszok nem voltak ilyen kegyetlenek mint ez a mostani kormány

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Tisztelt hozzá szolok a szocializmusban sokat és jol kellet dolgoznom,volt ikarusz gyár ganz videoton stb sikeres gyárak ma mi van ma,munkanélküliség és öt milio lét minimum alat vegetálo teljes kilátástalanságban élö ember ezt kaptuk a kapitalizmustol.A szabadsággal nem tudunk élni mert ahoz pénz kellene amit el lopnak tölünk,nem a külföldiek hanem orbán és büntársai.Ne gondolják a fidesz vezetöi ,hogy el fog maradni a felelöségre vonás.Nyomorult és átkozot aki a szegényt meglopja és kioktatja. Türelmük az embereknek fogytán van csak a lepel ami eltakarja a valoságtol még szemük elöt van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A hajléktalanok is bűnbakok lesznek 2012. december 5. szerda | AN

Éhezés az amerikai városokban 2011. december 16. péntek | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos