Ronai and Ronai
AMERIKAI

Náci kettős villámmal pózoltak Afganisztánban 2012. február 10. péntek 15:39 | AN Forrás: AP

  • Hozzászólások(79)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Náci kettős villámmal pózoltak Afganisztánban

San Diego – Újabb kárt okoztak az Egyesült Államok hadseregének reputációjában azok a tengerészgyalogosok, akik az SS kettős villámának jelképével fényképezették le magukat. Állítólag nem voltak tisztában azzal, mit tesznek.

A tengerészgyalogság közleményben tudatta, hogy noha a szimbólum használatát elfogadhatatlannak tartja, a 2010 szeptemberében készült képen szereplő katonákra mégsem vár büntetés, mert egy időközbeni vizsgálat kiderítette, hogy naiv hibát követtek el.

A tengerészgyalogosok abban a hiszemben pózoltak, hogy az SS jel a sniper scouts, lövészalakulatok szavak rövidítése, nem pedig egy milliók haláláért felelős rasszista terrorszervezeté, közölte Gabrielle Chapin őrnagy, a hibát vétő alakulat garnizonja, Camp Pendleton szóvivője.

Chapin szerint kizártnak tartható, hogy a katonák tudatosan használtak volna bármilyen, a náci Németországgal vagy egyéb, tömeggyilkosságok elkövetésével összefüggésbe hozható jelképet. „Ez nem fér össze azzal, akik mi, tengerészgyalogosok vagyunk.”

Számos zsidó szervezettől, így a Simon Wiesenthal központtól is jelezték, hogy ezt a magyarázatot nem tudják elfogadni. Különösen visszatetsző az ügy nem sokkal azután, hogy videó látott napvilágot elesett tálib terroristákat lehugyozó tengerészgyalogosoktól.

A magyarázkodás különösen hiteltelenül hangzik azért, mert a Szángin városában készült felvételen egy jókora, sötétkék lobogó látható az SS jelzéssel, amit valakinek el kellett készíteni, magával kellett vinni, tehát a halottak levizelésével szemben most nem lehet valamiféle spontán ostobaságról beszélni, ami ha nem is érthető, a feszült harctéri körülményekkel még valamelyst magyarázható.

Furcsa az is, hogy a képen egy egész raj szerepel, de tíz emberből – plusz a fotós, ha a kép nem önkioldóval készült – egy sem tudta, mit tesz, és nem figyelmeztette társait.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Náci kettős villámmal pózoltak Afganisztánban , 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(79)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

79 Reader’s Comments

  1. azért a halottak levizelése ennél durvább volt jóval. emellett az ss zászló fekete, de a villámjel pont ilyen persze

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Női tengerészgyalogos?
    Hová sűlyedt az a szervezet is…nem csoda hogy a bakák nem tudnak semmit ilyesmikről…hisz az egész USA haderő azzal van elfoglalva hogy muszály neki hülye tyúkokat alkalmaznia másképp a Háziasszonyok Titkos Szövetsége esetleg bojkottálja az éppen aktuális katonai költségvetést.
    Példul láttam egy többrészes filmet a Ronald Reagen anyahajó életéből. A szokásos jólmegcsinált USA katonai riport-dokumentum-játék film. Ezerszer is megnézhető.
    És állandóan egy szőke sörényes pilóta-szereleséses libát helyeztek a kamerák előterébe.
    Holott mindenki tudja akinek esze van és foglalkozott repüléssel hogy a modern légiharcban az fog győzni akinek olyan izomzata van mint egy hordárnak.
    A nagysebességű repülés közben , szűk harcfordulóban iszonyatos légerők lépnek fel ! Hátizomzat kell ahhoz kérem !
    Egy nöi hölgy , bármennyit is gyúrjon , sohasem fog szert tenni olyan izomzatra ami ehhez kell.
    Szóval marhaság az egész…vájárnak is csak a Rákosi-féle ál-emancipáció idején mentek a lányok-asszonyok. Meg kombájnosnak. Ezek 20 évvel később súlyos szervi nyavalyákkal váltak rokkantokká.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (24 szavazatból)
  3. Annyival kiegészíteném, hogy az “SS” jel nem kettős villám. Az ógermán rúnaírásban az ún. “sig” rúna megkettőzése, s a náci időszakban a “Schutzstaffel” elnevezés rövidítésére szolgált. Az SS eredetileg Hitler személyes testőrségeként jött létre, ellensúlyozandó az SA-t, a rohamosztagosokat. Utóbbiakat föl is számolták az ún. “hosszú kések éjszakáján”, 1934. jún. 30-án.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  4. Geyza, … azt az (elsö) minuszt tölem kaptad.

    Ismét itthon vagyok és ismét figyelni foglak. :-))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  5. Az azért vicces hogy azt állítják hogy tengerészgyalogosok nem tudták hogy ez a szimbólum mit jelent. Ha ezt elhinném akkor eléggé naív ember lennék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  6. Geyza onmagadat minositetted le. A masodik minusz tolem jott. Egy szinten nonemu US Army katonatol a 12. Combat Aviation Brigade-ben.
    A repulesrol annyit sem tudsz mint Matolcsi a kozgazdasagrol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  7. Feltetelezve, hogy a szimbolumot mint Sniper Scouts logot adoptaltak, tudniuk kellene, hogy a hasznalata mennyire serto es elfogadhatatlan, lejaratja az amerikai fegyveres erok tekintelyet es meggyalazza a nacik elleni harcokban elesett amerikai hosok emleket.
    .
    Mellesleg maga a Sniper Scouts nevvalasztas is beteg otlet volt ha hivatalosan tortent, a roviditese miatt. Elfogadhatatlan az amerikai fegyveres eroket barmilyen formaban parhuzamba hozni a leghirhedtebb es legelvetemultebb naci gyilkosokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  8. Amugy a cikk temajahoz. Jo lenne megerteni, hogy masok a szimbolumok az USA-ban (illetve az egesz szimbolisztika). A kettos s beturol minden amerikainak eloszor a Social Security jut eszebe pontosan ugy ahogy a voros csillagrol meg a Macy’s.
    Miert nem kepesek az europaiak elfogadni, hogy letezik rajtuk kivul is kultura?
    A Simon Wiesenthal Center kepviseloin meg vagyok lepodve, ezt nekik tudni kene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  9. “Női tengerészgyalogos?”
    :)
    Amerika ilyen ország.
    Már gondolkodnak azon is, hogy bevezetik a férfiaknak a kötelező szülést!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (16 szavazatból)
  10. z
    2012. február 10. péntek 18:38
    Szerintem más a szimbólika és két leirt karakter
    Érdekes az “S” karaktert mindenütt ugyanúgy irják???????
    Nem hiszem, hogy analfabéták voltak.
    De felvetődhet enyhén hiányos történelmi tájékozottság is.
    Mert ugye létezik – valami – általános műveltségi kérdés is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. A magyar külügyminisztériumnak jeleztem, hogy hivatalosan is juttassa el a demokrácia megvédése érdekében írott levelemet Hillary Clintonnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. z

    Még jó, hogy nem vagyok nö, mert még azt mondanák rólunk, hogy “mi nök összetartunk”. Nem akartam irni, mert még hülyének néznek de bizisten közel voltam hogy én is a Social Security-t és a Macy’s-t irjam. Már a keyboardon voltak az ujjaim.

    Most jöttem haza Japánból. Hogy én mennyi horogkeresztet láttam ott…. mitnt vallási szimbólumot természetesen. Más kultúra.

    —–

    rakonzátlan

    Lehet jópofáskodni de azért jobb ha tudod, hogy vannak nagypofájú tengerészgyalogos jelöltek akkora herzacskóval, mint a bikának van, oszt mégsem tudják teljesiteni a bekerüléshez szükséges fizikai minimumot. Végül zörgö scrotummal távoznak és nem lesznek tengerézgyalogosok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  13. Milyen konnyu bantani valakit. Velemenyt irni fogalmazni!!!! Ez nem egy SS ZASZLO. Amerika egy szabad orszag, ha azok a katonak ezt a szimboliumot valasztottak nekunk semmi kozunk hozza. A tiltakozo Zsido kozossegnek uzenem: Az Amerikai katonak vedtek a seggeteket a 2. vilaghaborban es a mai napig is. Nagyobb tiszteletet erdemelnek meg akkor is ha nemelyik elkovet hibat. Nevetseges es buta vadak.
    Mi velemenyfogalmazok HIBATLANOK vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  14. Nõk harci alakulatoknál?! Miért ne?
    Az izraeli IDF-nél is szolgálnak nõk. Az egyedülállóakat pedig két évre behívják.
    Az IDF a világ egyk leghathatósabb hadserege.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  15. z
    2012. február 10. péntek
    17:22
    “A repulesrol annyit sem tudsz mint Matolcsi a kozgazdasagrol.”
    Elnézést kérek, nem ismerem Geyzát, nem akarok fogadatlan prókátor lenni, de egy ilyen rendkívül súlyos sértésre nem szolgált rá.
    Kedves z, esetleg utólag tompíthatnád ezt a goromba kritikát, például úgy, hogy: Geyza, hülye vagy a repüléshez. Vagy valami olyasmit, hogy Geyza, hatökör (hatsmitt) vagy a repüléshez. Esetleg hattompika. Bár ez utóbbi már határeset, közel jár a jogilag szankcionálható sértésekhez.
    De az a Matolcsis… az nagyon goromba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  16. z

    Rakerdezönek van némi igazsága. Geyza hülyeségeket irt, a repülés fiziologiájához abszolut nem ért de Matolcsihoz hasonlitanani azért nagyon durva. Geyza egyáltalán nem reménytelen.

    Geyza nem rossz srác (csak szöke fiúban) és egyszerüen gondolkodik.
    -
    Hogy a témához is szóljak. Abban biztos vagyok, hogy a tengerészgyalogosoknak eszükbe sem jutott az SS eredeti jelentése. Térben és idöben messze van tölük. Annyit tudnak eme betük jelentéséröl, mint egy magyar tizenéves. Nem akarom felmenteni öket csak magyarázni a történteket.

    Azt se feledjük el, hogy ha ezek a fiatal katonák nem ma, hanem 70 évvel ezelött élnek, akkor éppúgy áldoznák fel életüket Európa felszabaditásáért, mint nagyapáik tették. A téma egy kicsit túl van lihegve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  17. 1 :Mármostan ANNYIRA kéccségbeestem a mínuszok miatt :D :D :D
    2: Amikor még aktívan repültem elég sok infót felszedtem. Onnan van a vélemény-alkotásom.Nomeg ismertem is egy két vadászrepülőt. Háát…nem szerettem volna kapni egy pofont tőlük , az már igaz.
    Kell. Nagyon kell a fegyveres erőkhöz a női nem …nélkülük meghalna a modern hadviselés. A logisztikai szolgálatok csinos laptopos lánykái nélkül a sivatagban döglődö fiúk bizony nem kaphatnák meg idejében a napi 1 tonna ellátmányukat. ( Ha Amerika harcol , átlagosan ennyi szükségeltetik 1 harcoló katona ellátásához. ) És el ne felejtsük az orvosnőket , ápolónőket akik életet lehelnek a halódóba.
    Na de kommandósnak ? Még szállítórepülőgép pilótának rendben van de a nők nem fegyveres összecsapásokra teremtődtek. Mint ahogy a diszkoszvető , valamint nehézbírkozó nők is nevetségesek.
    3: Izrael lányai katonai szolgálatot látnak el….na és ? SZIGORÚAN csak az ország határain belül , leginkább rendészeti feladatokra. Meg arra az esetre ha már úgyis mindegy , vésztartaléknak. De egy akkora országban mint az USA , a nők egyes megvadult példányai csak elveszik a helyet egy valódi , arra érdemes harcostól , a kiképzési rendszerben. MErt első a szüfrazsettek idiótikus vágyálma. Hogy megmutassák a Világnak, bennük is megvan a Valami .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  18. Nnna,.. csakhogy elökerültél Geyza!
    Tudtam én is, hogy a sok minusz miatt nem tudsz majd aludni de azért gondoltam én is csak beléd rúgok egyet. Jól esett!
    Figyusz,.. egyet vegyél figyelembe. A seregben megvan határozva a fizikai állóképesség minimum követelménye. Ugyancsak megvan a minimum az egyes fegyvernemeknél is. Ha ezek a lányok ezt teljesitik, (néhány fatökü meg nem) akkor nincs az az érv, amivel ki lehetne öket golyózni.
    A légierönél pedig nem csak vadászgépek vannak, hanem szállitók, meg helikopterek, meg repülöszönyegek, meg papirrepülök, meg a franc tudja mik. De ha az amazon fizikai állóképességben, egészségügyi vizsgálatban, reflexekben, bukfencekben teljesiti azt, amit kell, akkor milyen kifogással tudod a vadászgéptöl távol tartani? Azzal, hogy nem nöies szakma. Ezzel még egyet is értenék de visszakozom gyorsan, mert ugyan kinek van joga megmondani, hogy mi a nöies. No Geyza,.. törd a fejed.
    A szöke libázást meg ha lehet mellözzük, mert ha egy lány liba (van ilyen), azért 50%-ban a kedves papa (a teremtés koronája) az oka.
    Továbbá, .. én is ismerek vadászrepülöket. Itt a medschoolban a fiziológia intézetnek egy egész rendes kis repülésfiziológia laborja van (és jó sok pénz a NASA-tól) ahol pilótákon “kisérleteznek”. Szem és fül vérkeringését vizsgálják nökön és férfiakon centrifugában, meg mosógépben. Nem egészen “izompacsirta” gyerekek akik repülöegyenruhában idönként megjelennek. A nagy izomerö nem a gépek fordulásához kell Geyza, hanem a székrekedés leküzdéséhez.
    Egyébként hogy vagy?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. Na akkor sorban.
    Tulvasuti: Az altalanos muveltseg kulturkoronkent valtozik. Az “s” hangot speciel pont magyarul sz- irjak.
    Nem minden tengereszgyalogos kommandos. A USMC csak egy aga az USA fegyveres eroinek (branch) mint a legiero vagy a katonasag. A meghatarozo a MOS (military occupational specialty) amin belul van olyan amikre biologiai okok miatt tenyleg csak ferfiak mehetnek pl 11B (gyalogsag) azert mert noknek minimum egyszer minden 72 oraban furdeni kell a ferfiaknal ez 40 nap.
    A lematolcsizas: Ez valami nagyon unortodox fizika…a pilota amint befeszul a g-nek a hatizmaval…
    Segitseg!!!!!! Nincs bocsanat ez akkora baromsag mint annak a rendje.
    tudjatok mi a legfontosabb, a reflexek, a latas, meg a belso szervek allapota. ezeknek semmi kozuk a nemhez.
    Te eletedben meg kozeleben sem voltal

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  20. Baromságnak baromság de a matolcsizás akkor is erös kedves “z”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Na akkor sorban.
    Tulvasuti: Az altalanos muveltseg kulturkoronkent valtozik. Az “s” hangot speciel pont magyarul sz- irjak.
    Nem minden tengereszgyalogos kommandos. A USMC csak egy aga az USA fegyveres eroinek (branch) mint a legiero vagy a katonasag. A meghatarozo a MOS (military occupational specialty) amin belul van olyan amikre biologiai okok miatt tenyleg csak ferfiak mehetnek pl 11B (gyalogsag) azert mert noknek minimum egyszer minden 72 oraban furdeni kell a ferfiaknal ez 40 nap.
    A lematolcsizas: Ez valami nagyon unortodox fizika…a pilota amint befeszul a g-nek a hatizmaval…
    Segitseg!!!!!! Nincs bocsanat ez akkora baromsag mint annak a rendje.
    tudjatok mi a legfontosabb, a reflexek, a latas, meg a belso szervek allapota. ezeknek semmi kozuk a nemhez.
    Geyza eleteben kozeleben sem volt vadaszrepulonek. A pilotak nagy resze alacsony es vekony is mert nincs hely a fulkeben. Fel sem veszik ha bizonyos parametereknek nem felel meg.
    A vadaszgepek iranyitasahoz (nehany szallitogeppel ellentetben) semmifele ero nem kell elektronikus az egesz.
    es meg sorolhatnam…:) mennyi keptelenseg van a hozzaszolasaban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  22. Nem tudom niert ment el a felug megirt…frissit a telefonom?
    kedves cOLOMBUS nem bantani akarom de en ezt csinalom repulesfizika (aeronautical engineering) az ilyen szovegtol sikitofraszt kapok. Amugy nekem is kapora jon szereles kozben hogy kicsi vagyok mert en oda is beferek ahova a fiuk nem. Hely az sokszor nem nagyon van bevetesek kozott meg nincs arra mod az egesz gepet szetkapjam ha valahol egy vezetek hibas oda bizony be kell maszni es ugy megjavitani a tobbi ne seruljon, meg semmi mas se mellette. (kepzelj el egy zacsko cernameteltet amibol egy kozepen elszakadt) az gyakran elofordul ket fiu logat fejjel lefele a bokamnal fogva amig dolgozom meg orulnek is csak 60 kilo vagyok ;).
    Lenyeg Geyzanak goze sincs rola mirol beszel.
    Masreszrol ennek semmi koze az emancipaciohoz, a parom szerint (logisztikus) pont az a ferfimunka O a nagy szervezozseni. Tologassa csak a papirokat az irodaban egesz nap. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. Én úgy gondolom, hogy aki a Francia Idegenlégióba, vagy az Amerikai tengerészgyalogsághoz szerződik,az vagy pénzt akar keresni, vagy nem normális.Szerintem 70% a pénzt keresni akarók, és 30% a nem normálisok aránya. Mindig is voltak, vannak ,és lesznek is fegyverimádó őrültek, erőt, hatalmat, éreznek tőle, ők azok a pszihopaták, akik, nem bírták kinőni a gyermekkori katonás játékokat, lásd, magyar gárda.De azért félelmetes lenne ha a magyar gárda tagjai fegyverhez jutnának,nahát! Ezért nekünk is meg kell próbálni a kellő időben, lealacsonyodni az ő szellemi szintjükre, különben esélytelen a harc. Ez a Magyarországnak nevezett fa, csak kívülről tűnik egészségesnek, amúgy belülről már rothadt. De ezt kertészethez értő szakemberek alátámasztják, vannak az őszinte fák, melyeken már kívülről is látszik a rothadás, és vannak olyan fák ,melyek kívülről egészségesnek tűnnek, de belül már egészen betegek, és rothadtak.Na melyik dől ki előbb?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  24. Z
    -
    Geyzát lehet bántani, ne kiméld. Csak a matolcsi hasonlatot találtam durvának. Azért a mi Geyzán nem olyan reménytelen eset mint Matolcsi..

    Engem nem kell gyözködnöd, én itt a szomszéd (physiology) laborok elött idönként jókedvüen várakozó pilótákat nézve (legtöbbje apró és nem izompacsirta) látom, hogy Geyzának nincs igaza. No meg hivatalból tudok néhány dolgot arról, hogy hogyan viselkedik néhány szervünk nagyobb nehézségi gyorsulás hatására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  25. Tuti hogy a katonak nem azonosijak magukat as SS-el, a Zaszlo hasznalata tevedes, es téves uzenetet is hordoz. Nem kell felfujni.

    A voroscsillagert persze senki sem balhezik. Torontoban lattam egy oreg orosz ficko szovjet usankaba, katonai jelvennyel a fejen es CCCP feliratu ingben biciklizett. Engem nagyon zavart , annal is inkabb mert a Sztalin vezette diktatura halalos aldozatainak a szama sokkal nagyob volt meg Hitler aldozatainak a szamanal is, es a kommunista diktatura semmivel sem jobb mint a fasiszta.
    Szerencsere Magyarorszagon egyenranguan tiltva van mind a ketto jelkep hasznalat, de a nyugati vilag közvéleménye a kommunizmusrol a fasizmussal ellentétben nagyon keveset tud, azt sokkal jobban toleralja.
    Pedig ezek ugyanannak az emberpusztito eronek az eszkozei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  26. Valószínű, hogy a sok kuszásban, mászásban, farönk cipelésben, és az egyéb kiképzési tortúrákban elszállt az agyuk. A világban mindenki tudja, hogy mit jelent ez a jel.
    Vagy übermensch- nek képzelik magukat?
    Legközelebb szvasztikai jelképpel (horogkereszt) pózolnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  27. http://iho.hu/hir/a-kotelek-vezere-a-kemeny-holgypilota

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Kedves Geyza! A nők ugyanolyan teljesítményre képesek, mint a férfiak. Szomorú, ha valaki saját férfiúi fenségének hitében ezt tagadja. Gondoljuk csak meg, milyen teljesítmény egy újszülött világrahozatala? Nem csak szellemi, fizikai is. Vagy gondoljunk csak a női űrhajósokra. Tyereskova és sok nőtársa sikeresen teljesítette a vadászpilótáknál nehezebb űrhajós kiképzést. Ne legyünk olyan nagyra férfiúi képességeinkel, a nők pszihikailag és fizikailag is képesek arra amire mi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  29. Nyul György.
    Enged meg, hogy ellent mondjak. Az én száz kilómmal elbírok vinni 40 kilószerelést húsz kilométere gyalogosan, és akkor annyi! Képzeld el, egy 50-60 kilós nő meddig tudná elvinni? Mindennek meg vannak a határai.
    Az biztos, hogy tudnak repülőket vezetni. A “g”ruha sokat jelent, jó lövészek, ügyesen bánnak a számítógéppel, de mikor a technika lerobban, és 40 kilót kell cipelni, akkor befellegzett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Kedves Stefán!
    Igazad van, ha egy 50-60 kilós fiú is ugyanúgy elsétálgat akkora cuccal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. A tiltakozó zsidó szervezeteknek tökéletesen igazuk van!!! Igen, aki a nyugati kultúrkörben él, és sötét zászlóra festett világos SS rúnákról nem a Schutzstaffelre, hanem a Social Security-re asszociál, hát…. Az bizonyára nem járt iskolába, történelmet sem tanult, nem látott II.Világháborús fényképeket, dokumentumfilmeket, moziban sem járt soha, nem látta a Schindler’s List -et és a Saving Private Ryan-t sem. Én nem hiszem, hogy egy amerikai elitegység katonái ennyire visszamaradottak lennének szellemileg! Vagy ha igen, tényleg ennyire ostobák szerencsétlenek, akkor viszont már végünk van: okafogyott tovább védelmezni a nyugati civilizációt!
    Én még emlékszem, mikor anno a Desert Storm idején az M1 Abramsok tornyára a harckocsizók Rommel Afrika Korps jelvényeit festették! Arról sem tudták, hogy mit jelent? Azt hitték, hogy valami jégkrém logója?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Sándor-
    .
    Én még nem láttam 50-60 kilós tengerészgyalogost. Az, ha lenne, max. „elcincogná”, hogy állj vagy lövök, kezeket fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Mindenki jól szakértette magát, közben a fegyveres nők problémáját is megbeszéltük, csak a lényeg sikkadt el: a hős, keményre gyúrt “bőrnyakúak” történelmi tudattalansága.
    A kedves bőrnyakúak vagy egy bőrszányú ( Diloptera) történelmi ismereteivel sem rendelkeznek és még a mozifilmekből sem tájékozódnak vagy nosztalgiát éreznek a Hugo Boss által tervezet egyenruha iránt. A zászló kirakása mindenesetre azonosulási vágyat jelez, vágyódást a minta után.
    A eccerű tengerész gyalogos a világban az embereket két részre osztja egy felsőbb és egy alsóbb rendre. Az alsóbb az akiket megszállunk, a felsőbb mi, a fölényes erőkkel és tudásunkkal.
    A többi jön magától…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  34. Stefán
    Nem láttál, mert felvételkor alkatilag is szelektálnak. Nem bízzák az ellenségre.
    És ha a technika lerobban, akkor z olyan problémát is megold 60 kilóval, amihez Te hozzá sem férsz.
    Amúgy pedig nem minden fiú lehet pilóta sem.
    Egy ismerős minden szempontból alkalmas volt, kivéve a gerincét, ami nem bírta volna a katapultálást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Kedves Geyza!
    Na ezzel a Matolcsyzással jól megkaptad:))))))))) Látom ez a kifejezés lesz a legnagyobb sértés Magyarországon:)
    Egyébként az izraeli hadseregben csak azért, hogy megnyugodjál nem csak aktakukac lányok szolgálnak hanem a harcoló alakulatokban is igen szépen vannak. Személyesen ismertem az első izraeli pilótalányt (nagyon jó csaj) aki speciel elég rendesen szórta a hamaszos fiuk nyakába az áldást. Kb 40 kg lehetett vaságyastul. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Sándor-
    .
    Akkor most miről is beszélünk?
    Azt próbálod virágnyelven elmondani, hogy 60 kilós vagy?
    Öntsünk már tiszta vizet a pohárba!
    A pilótakérdéssel teljes mértékben egyet értek.
    Ha annak a „z”- nek 20 kilométert kéne gyalogolni 40 kiló súllyal a vállán akkor megemelem a sisakom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Stefán.
    Megint csak igazat kell adnom neked.
    Egyetértek veled abban, hogy Te 40 kilót elviszel 20 km-re, de 50-60 kilós hölgyek nem.
    Virágnyelven is meg simán is 80 kilós vagyok, és Én meg se próbálnám.
    Amúgy kellemes ez az oldal, mert semmi orbán-gyucsány nem került elő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Úgy tűnik, az USA-ban sem tanítják alaposan az európai történelmet. Tegyük fel, hogy nem a fiúk hibája, és fogjuk rá az oktatási rendszerre. Bár nem kéne lesüllyedniük a thaiföldi iskolások szintjére, akik Hitler-jelmezben farsangoztak (na, ott tényleg nemigen tanítják a történelemnek ezt a fejezetét!). Hasonló helyzet volt Japánban, mikor néhány fiatal divatot csinált abból, hogy SS-tisztnek öltözve mondja ki a boldogító igent, és mindenre ráadásul rásütötték a “cosplay” bélyeget. (Cosplay = mikor rajzfilmkaraktereknek öltöznek) Ez verte ki nálam végleg a biztosítékot, lévén hogy cosplay rajongó vagyok, kikérem magamnak, hogy a fasizmussal társítsák.

    Geyza, nem vagy te egy kicsit ultrakonzervatív? Elég baj, hogy a nőknek a hadseregben nem csak az ellenséggel, hanem az előítéletekkel is meg kell birkózniuk, ez a pluszfeladat meg elvonja a figyelmet a lényegről. Sajnos volt rá példa, hogy egy női vadászpilóta belehalt a bizonyítani akarásba (nem, nem a gyorsulásba!). Háborúban nincs diszkrimináció, ott “csak” életben kell maradni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Sándor-
    Örülők, hogy találkoztunk ezen a fórumon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Kedves Sandor es Stefan nemcsak en de tobb tizezer no megcsinalta.Kotelezo az alapkikepzesen (meg persze kesobb is van menetgyakorlat).
    Csak nem 20 km-t kell gyalogolni hanem 16 merfoldet (az kb 25) es nem 40 kg hanem 65 font (menetfelszereles+golyoallomelleny+sisak) plusz az M16.
    Az emberi test nagyon sokmindenre kepes. Termeszetes a fiuknak konnyebb volt, bar nem mindnek. Meg az is igaz akkor anno el is tort az egyik labam a sulytol, de vegig mentem. Az egyik kikepzoormesterem a nyakamnal fogva rangatott talpra amikor masodszorra elestem ugy az utolso merfoldon onnantol kezdve nem mozdult mellolem vegig hol szidott hol biztatott. Eletem vegeig halas leszek neki, hogy bebizonyitotta kepes vagyok ra.
    Nem tudom Mo-on hogy van de minket felevente egyszer kotelezoen tesztelnek. Fekvotamasz, felulesek, 2merfold futas es suly. ha nem teljesited kapsz 90 napot ha akkor is megbuksz akarcsak egybol is akkor leszerelnek. nem jatek ez ;))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Hát érdekes volt olvasgatni a hozzászólásokat.
    Megyek is : megszülök egy kölköt akkor…most hogy kiderült gőzőm sincs semmiről.
    Aki azt a baromságot merészeli leírni hogy egy harcirepülőgép REPÜLÉSE nem más mint elektronika és gombok nyomogatása , az nem ült még semmilyen repülőgépben. Az nem vitatom hogy az illető prímán tud ” repülni ” holmi számítógépes reality-programmal , ( nagyratartják magukat a fotelpilóták , láttam egy riportfilmben ) de a valóság azért kicsit más. Aki ilyesmit tart erről az még nem ült semmilyen replában. Legfeljebb mint utas .
    Persze…aki olyan idiótikus filmeken nevelkedik , hogy az utas hozza le Böinget mert a pilóták hasmenés miatt beszorultak a klotyóban , attól minden butaság kitellik.
    Megjegyzem : manapság pont az a probléma a harcirepüléssel hogy mostanra a leggyengébb láncszem az ember lett . Könnyen felkenődik a dekkre egy meredekebb manőver következtében . A gép meg röhögve bírja , nem csukódnak össze a szárnyak.
    Avi :
    Nem vitattam hogy Izraelben a lányok harci szolgálatot látnak el , csak annyit mondtam hogy nem vetik be őket olyan terepen ahol arab-kézre kerülhetnek .
    Mint tudjuk egy alakulat leggyengébb láncszeme határozza meg az egység harcértékét .
    Namost elképzelhetö hogy ha fogságba kerülnek véletlenül, akkor az arabok azzal kezdik a vallatást hogy a nőt vetik alá a tortúrának. Mert jóltudják ez megtöri lelkileg a raj férfitagjait….mellbimbó lenyiszálása rohamkéssel satöbbi…szóval ez nem játék…csak azzá tették a nöi egyenjogusági idióták Amerikában , a többi nemzet meg követi.
    Izrael helyzete kissé speciálisabb : ha megindulna az arab áradat , akkor még a hatéveseknek is fegyvert kell fognia. Mert akkor már minden mindegy.
    Nade hogy egy világhatalom idáig jusson ??
    Ki volt aki legelőször lejáratta Amerikát Irakban azokkal perverz börtön fotókkal ? Hát egy hülye tyúk. Az idiótikus nemi vágyai miatt kitudja hány harcost robbantottak fel a bevadult irakiak azóta. Mert a képek erre motíválták őket.
    -
    Úgyhogy kedves ” z ” én mindent elhiszek Neked…még azt is hogy valami Matolcsy lennék , bár ez nem jött le nekem tisztán….de azután hogy elolvaslak , mindjárt a térdemet is elkezdem csapkodni a röhögés miatt…a butaságaid miatt :D :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Kedves z!
    Gratulálok!

    Kedves Stefán!
    Kezdheted a sisakemelést.

    Jó hétvégét mindkettőtöknek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Áhhá…most olvasom ” Z ” soronkövetkező hülyeségét : a törött lábbal való menetgyakorlat , teljes menetfelszereléssel.
    Magácskának még bokarepedése sem volt , nemhogy lábtörése ha ekkorákat lódít.
    Nézzen már utána mit lehet és mit nem törött lábbal jó ?
    -
    ( Erről a Gyalog Galopp kéz és lábnélküli fekete lovagja jön elő nekem amint ott ordítozik az út közepén függöleges helyzetben , hogy aszongya : “gyetek gyertek gyáva kutyák úgyse mertek idejönni ” )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. cOLUMBUS
    nyugodtan rugdossál csak ha ebben tudod kiélni frusztrációdat..örömmel veszem hogy segíthettem lelki problémádon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Stefán és Sándor :
    n meg eccer láttam egy szüfrazsettet aki beszervezett még kettőt és elmentek karate-tanfolyamra.
    Aztán pár hónap után , mikorra megjött az önbizalmuk , felmentek egy hegyre ahol egy istenverte faluréme lakott…egy magányos remete szerű gazember.
    Ha békén hagyták nemvolt vele baj , elvolt az öt-hat éves csíkos trikójában meg a meghatározhatalan színű nadrágjában.
    Ne a három tyúk nekiindult a hegynek hogy móresre tanítsák az ipsét :
    Eredmény :
    egyiknak a fején széjjeltörte a söröskorsóját , a másiknak olyan lett a ruhája mint egy hipermodern , cikk-cakkokból összeállított ruhaköltemény amiböl kacéran villan ki itt-ott ez meg az , a harmadiknak nem lett semmi baj….az idejében megpucolt onnan , nem próbálkozott semmilyen ” mutatvánnyal ” az ősember ellenében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Geyza,… Geyza,.. csillapodj. Hát ezért védtelek én a matocsi hasonlattal szemben? He? Nálam a rugdosás már fél dicséret. :-)) Egyébként is zokniban szoktalak rugdosni.
    A frusztráltság meg ha jól látom nem nálam generálódik. Nyugodj meg, ez csak egy fórum. Igyál egy pohár tejet.

    “Ki volt aki legelőször lejáratta Amerikát Irakban azokkal a perverz börtön fotókkal ? Hát egy hülye tyúk.”

    Ez igaz, ezzel szemben viszont nem voltak nök az afgán hullákat lepissentök közzött. :-)) Lehet, hogy igazad van. A nök néhány dologra alkalmatlanok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Megjegyzem ÉN MAGAM nem olvastam ” z kartársnő ” matolcsy-í hasonlatát , csak úgy vettem ki a többi kommentből hogy élt vele hehehehe…
    ” Z ” .-nek is olyanok az írásai hogy elég minden harmadik mondatot elolvasni , abból is prímán lejön a hülyesége meg a lódításai.
    -
    Lebrunyálás-témában csak reprintelhetem korábbi megjegyzésemet :
    Örülhetnek azok a csóró tálibok hogy nem élő állapotben lettek lehugyozva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Z.
    .
    Ahogy gyorsan átszámoltam az kb.29-30 kg. Viszont a távolság 5km-rel több.
    Ha ez így igaz, akkor megemelem a sisakot. Utána meg a wyhskis poharat.
    Egészségedre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Mintha hatna az a hideg tej. Na látod,.. van amiben egyetértünk. Az utolsó mondatodra gondolok.

    Közben (mivel vizuális vagyok) elképzelem ahogy “z” ott áll a hullák fölött, gombolja a sliccét, mint az erösebb nem teszi és…… Szóval, van ami nem megy.

    (bocs “z”,… katona dolog)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. stefán:
    Nemtudtad ?
    A hölgyek mindenben mindig jobbak és többet képesek teljesíteni mint a furkó önimádó férfiak.
    A leszbikusok legalábbis így tartják….olvastam itt-ott.
    Namármost a leszbikus tudósok hamarosan kidolgozzák a férfi-nélküli gyermeknemzés technológiáját kizárólag leány-gyermekre és akkor jaj nekünk e bolygón !
    Gyönnek a női kommandósok , cérnavékony hangon felsíkítva rugdalnak minket tökön , jönnek a tömör géppuskatűzön átvágó női harcirepülök , szőke tincseik közül szemükbecsorgó vérrel és mégis hajszálpontosan megszórnak minket felülről , jönnek a tömörgyönyör női harckocsizók akik Dózsagyörgy unokái…izé…a Rákosista traktorosleányok unokái és jól bírják a méteres zötykölődést….mi meg vagy szexuális rabszolgák leszünk , vagy bányalovakat helyettesítő intelligens robotgépek.
    EZ a szüfrazsettek végső álma.
    Ezért mennek el pl. diszkoszvetőnek meg más nehézatlétának is.
    Sakkor még nem beszéltünk a női jéghokicsapatokról hehehe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Megcsonkított hullákkal pózoltak a katonák 2012. április 19. csütörtök | AN

Követségeket támadtak Kabulban 2012. április 15. vasárnap | AN

Afganisztán nincs felkészülve a NATO távozására 2012. április 15. vasárnap | AN

Megegyezés Afganisztánnal az éjjeli csapásokról 2012. április 8. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos