Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szabadai Viktor: A semmittudás egyeteme 2012. január 31. kedd 6:48

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szabadai Viktor: A semmittudás egyeteme

Elena Ceausescu, a román diktátor feleségeként, kommunista Románia alelnökeként az akkori román tudományos élet mindenhatójaként számos tudományos munkát jegyzett. Természetesen ő volt a Román Tudományos Akadémia elnöke, s bár mindössze 4 elemit végzett, egyetemek sora avatta őt díszdoktorrá. Ahogy Dr. Farkas György, a Sapienta EMTE tanára fogalmazott egy tavalyi Kolozsváron tartott konferencián, a tudományos munkákról mindenki tudta, hogy annak tartalmához semmi köze a diktátor feleségének, s aki kinyitotta egyiket-másikat, láthatta, hogy a fedőlapon ugyan Elena Ceausescu neve volt olvasható, az egyes fejezetek címe alatt zárójelben már a valódi szerzők neve volt feltüntetve. Elena Ceausescu valószínűleg soha ki sem nyitotta ezeket a vaskos köteteket, ezért nem is tette szóvá „kötetében” az idegen neveket. A lényeg, hogy a könyvek az ő neve alatt jelentek meg, és ő e sok-sok tudományos munkájával kiérdemelte az Akadémia elnöki címét és megannyi elismerést. Akik valóban jegyezték e munkákat, hallgattak és némán asszisztáltak a tanulatlan diktátorné tudományos tündökléséhez, hiszen aki csak egyszer is szólni mert volna, az nem csak karrierjét, katedráját, hanem szabadságát, vagy egyenesen az életét is kockáztatta volna. A félelem uralta az akkori román tudományos életet, mint ahogy a félelem uralta a társadalom minden területét. Így van ez egy diktatúrában.

Január 11-én Schmitt Pál Innsbruckban tartózkodott. A dolognak különösebb jelentősége nincs – mint ahogy külföldi útjainak úgy általában nincs – mindössze annyi, hogy ezen a napon közölte az egyik internetes portál a doktori disszertációt ért plágiumvádakat. Az anyag szerint a Schmitt által jegyzett 1992-es anyag több mint 80 százaléka Nikolaj Georgiev 5 évvel korábban publikált francia nyelvű munkájának szó szerinti fordítása és átvétele. A Köztársasági Elnök Hivatala (KEH) még aznap, az elnök távollétében kiadott egy közleményt, miszerint Georgiev és Schmitt ismerték egymást, közösen kutattak, és ebben az időszakban több „résztéma megtárgyalása során együttműködtek”. Tulajdonképpen nincs itt semmi különös, kérem, haladjanak tovább – fogalmaztak.

Nem sokat kellett várni a válaszára sem. A 2005-ben elhunyt bolgár tudós lánya néhány nappal későbbi nyilatkozata szerint apja valóban ismerte Schmittet, de kizártnak tartja, hogy együtt dolgoztak volna. A kegyelemdöfés a múlt héten érkezett: a disszertáció fennmaradó alig 20%-ának jelentős része Klaus Heinemann munkájának szó szerinti átvétele. Heinemann egészen biztos, hogy nem dolgozott együtt a magyar államfővel, hiszen a német kutató állítása szerint nem is hallott még Schmitt Pálról. Ezt már közleményre sem méltatta a KEH.

Nos, ha mindezeket kivonjuk a 215 oldalas disszertációból, marad nagyjából a tartalomjegyzék meg a fedőlap, ami önmagában még nem feltétlenül érdemesít senkit tudományos fokozatra. Ennél jóval kisebb mértékű plágiumért vontak vissza doktori címet a közelmúltban. A helyzet tarthatatlanságát jól jelzi, hogy a Semmelweis Egyetem vizsgálat megindítására tett javaslatot, s ez ügyben az intézmény rektora, Tulassay Tivadar egyeztetett is Pálinkás Józseffel, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnökével.

És most érkeztünk el a valódi gondhoz. Hiszen az, hogy valaki ellopja más szellemi termékét, nem egyedülálló eset. Olyanra is volt már számos példa, hogy valaki így próbált címet, elismerést, képesítést szerezni magának. Vagy azért, mert tisztában volt saját képességeinek korlátaival, vagy azért mert egyszerűen csak lusta volt dolgozni. Sőt olyanra is akad számos példa, hogy a csalót, miután beigazolódott a vád, megfosztották címétől.

Ám ez a helyzet sokkal bonyolultabb. A miniszterelnök személyes kinevezettjéről van szó akit – mint azt a bölcs kormányszóvivő világos és egyértelmű szavaiból megtudhattuk – a kormány feltétel nélkül támogat. Nem okoz meglepetés ez a támogatás, ha figyelembe vesszük, hogy az államfő kinevezése óta feltétel nélkül támogatja a kormányt, hézagmentesen illeszkedve abba a jogállamképbe, amit a jelenlegi kormányzó erők gondolnak a különböző hatalmi ágak függetlenségéről.

A dolgok jelenlegi állása szerint az MTA és az egyetem két hónapot adott magának, hogy vizsgálati eredményt produkáljon. „Teljesen nyilvánvaló, ha a plágiumügyet a szőnyeg alá söprik, annak komoly következményei lesznek a magyar tudomány hitelességét és a magyar tudományról alkotott képet illetően, főleg ami az én tapasztalataim alapján nagyra becsült sporttudományokat és Magyarország politikai imázsát illeti” – nyilatkozta a disszertáció egyik forrása, Klaus Heinemann, majd így folytatta: „Azonban – amennyire engem tájékoztattak – a politikai megalkuvásnak, és a komoly személyes következményektől való félelemnek köszönhetően, csak kevés kolléga akar részese lenni a döntési folyamatnak és állást foglalni az elnökkel szemben.”

Ez a baj: a félelem. Annyira már mindenki megismerte ezt a rezsimet, hogy tudja: az egzisztenciális és a szakmai ellehetetlenítés kockázata igen magas őszinte mondatok esetében. Igaz ez minden területére az életnek, hát miért pont Caligula lovának esetében ne lenne az? Vajon képes lesz-e egy olyan bizottság, amelynek már az összeállítását is megnehezítette a félelem, korrekt, igaz eredménnyel előállni? Ahol a hatalmi ágak függetlensége már régen elporladt egy agresszív rezsim mohó közjogi dúlásában, ugyan mi garantálhatná az oktatási intézmények, a tudományos élet függetlenségét? Ugyan ki lenne képes védelmére kelni annak, aki őszintén kimondja: a miniszterelnök személyes protezsáltja, a kormány feltétel nélküli támogatottja, egy szélhámos, egy közönséges csaló? Vajon kimondható-e az igazság ma Magyarországon következmények nélkül, avagy a félelem szülte hallgatás, az elkenés, kimagyarázás, az inkább semmiről-semmit-sem-tudás uralja majd az egyetemet is. Esetleg egy kétfenekűre fogalmazott szöveget várjunk, amit mindenki úgy értelmez, ahogyan szeretné? A nagy Semmittudás Egyeteme? Nem tudhatjuk előre, mint ahogy azt sem, egyáltalán kik alkotják a vizsgálóbizottságot. Csak reménykedhetünk egy tisztességes vizsgálatban és egy őszinte eredményben. Meg abban, hogy egyszer ennek az egész félelem uralta rémálomnak is vége lesz.

Elena Ceausescu szinte mániákusan gyűjtötte a tudományos elismeréseket. Szobájának fala körbe volt tapétázva oklevelekkel, díszdoktori címekkel. Dr. Farkas György tavalyi előadásában említést tett a New York-i egyetemtől kapott díszdoktori címről. „Az egyetem chartájában az szerepelt, hogy az a személy, aki – függetlenül attól, milyen szakképesítésű, hol él – ajándékoz két teljesen felszerelt laboratóriumot az egyetemnek, az megkapja a díszdoktori címet. Ami egyébként semmit nem ér.” Talán Schmittnek sem lenne túl késő az ajándékozás. Plágiumvád biztosan nem érné.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (42 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +62 ( 64 szavazatból)
Szabadai Viktor: A semmittudás egyeteme, 4.9 out of 5 based on 42 ratings

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

56 Reader’s Comments

  1. A tudományos élet valódi szereplőinek az érdekképviselete csak demokráciában realitás. :((
    Jó cikk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  2. Emlékszem amikor 1998-ban meghirdették a DIPLOMÁS Magyarországot( remélem kitalálják,hogy kik ). Beterelték a megfelelő korosztályokat a főiskolákra, egyetemekre. Ott parkoltatták őket az adófizetők pénzén. Utána büszkén kiálltak a nyilvánosság elé és verték a mellüket, hogy csökkent a munkanélküliség. Létrehoztak, azóta is semmit érő főiskolákat, egyetemi karokat. Ennek isszuk most a levét. Nap mint nap találkozok nyikhaj mellüket döngető fiatalokkal, akik lenéznek mindenkit, hogy hány diplomájuk van. Vérig sértődnek, ha jelzem: nálam az a nyerő, hogy mit tudsz. No ott kezdődik a baj, mert jelzik, hogy Ők számítógépes zsenik. Nem ítélem el Németh Lászlónét, mert csak érettségije van. szerintem ér annyit mint a mostani Internetről összeollózott szakdolgozatok alapján elnyert Diplomák. Általános, majd középiskolában 2-3-as tanuló párhuzamosan egyszerre elvégzett kép főiskolát. Államvizsga 4-es. Biztos megtáltosodott tudásilag ! Ez tükröződik Magyarország általános állapotán vissza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  3. Mégis,ki,mit vár ettől a vizsgálattól? A mai állapotokat éppen az jellemzi,hogy csend honol.Akkor amikor a tudós uraknak kiabálni kéne! Mert egy mezei állampolgár,még ha el is hiszi,hogy itt minden szép,és jó,a mindennapjaiban azért érzi ez az egyszerű ember is,hogy valami nem stimmel.
    Magyarországon meg szinte némaságba burkolózik az értelmiség.Ezen belül meg külön kaszt a MTA.Nincs még egy ország szerintem,ahol a diktatúrába való átmenet idején ilyen csendben lennének a “tudós fők”…
    Ezt érdemeljük, és ezt kapjuk. Összeollózott doktorit, néma értelmiséget,mert egy megalkuvó társadalomban élünk,ahol akinek”esze” van, az hallgat!
    Mit érdekli őket a kisember mindennapi megaláztatása, jogainak elvétele a hatalom által?
    Egy a lényeg, hogy ők érintetlenek maradjanak elefántcsont tornyaikban,ahova nehezen ér el a demokrácia szelleme.
    Mi sem bizonyítja jobban, hogy titkosították még a nevét is annak a bizottságnak, akik minősíteni fogják a KE doktoriját.Kétségem nincs afelől, hogy nem fognak semmi kivetnivalót találni az egész katyvaszban…Csak nem fogják minősíteni a kedves vezető kinevezettjét?
    Itt tartunk 2012-ben romlottan, erkölcstelenül, és morálisan lezüllesztve,egy morálisan züllött pártnak köszönhetően.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  4. Bóvliország hazug és tollasodó miniszterelnökkel és az általa választott tolvaj államfővel. Hajrá Magyarország !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (37 szavazatból)
  5. Kecskére a káposztát: mármint a Pálinkás és a gojok Professzorok Batthyány Körés Tulassay vezérelné a gojostol doktorátusát…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  6. Nono kedves Bumburi. És Mikszáth Kálmán, Móricz Zsigmond történetek? Az smafu? Ugyan ugyan. Nem változott a magyarok hozzáállása azóta sem. Sem az élethez, sem a politikához. Ezt bizonyítja a mostani Mikszáth-i történet a magyar “álamfőről”, a nemzet “gojóstolláról”: skicc paliról.
    Amilyen az úr, olyan a szolga.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  7. Kerényi Imre: ” Ó a kisdoktori nem nagy ügy, a családomban van akinek kettő-három is akad belőle. A sport-kisdoktorit is becsülni kell, főleg, ha egy becsületes jó hazafihoz köthető, mint Schmitt Pál(Sic)”! (Az idézet szerkesztett! Szerkesztő-értelmező: Én!) Nos itt tar a fidSS kétfenekű magyarázatokkal szanaszét fertőzött “fülkeforradalmi” közmorál(sic).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  8. A “rokonok” igazolása miatt – talán – az országon belül minden rendben lenne.
    De nem mindegy mit döntenek, hiszen ez már az egyetem nemzetközi
    tekintélyét is érinti. Eddig az egyetemen kiadott diplomákkal és egyéb tudományos minősitésekkel együtt. Talán ez is a döntés folyamatába illik.
    Hiszen nem csak az eddigi nagy tekintélyű egyetemnek, az országnak sem mindegy milyen döntés születik. Természetesen az ott kapott minősitések birtokában lévő személyeknek sem mindegy az esetleges gyanú!
    Meggondolandó: KELL EZ NEKÜNK?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. VIP 2012. január 31. kedd 10:11
    Görényi avval is dicsekedett, hogy oktat.
    Kiváncsi lennék az általa végzett “pártfüggetlen” – döntéshozói – minősitésekre.
    Hiszen a főnöke valami ilyesmiről beszélt Köpcsén: “ezután mi mondjuk meg…”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Jó cikk! Nagyon jól meglátta a diktatúra-hazugság-talpnyalók-csalók közötti összefüggést.
    Megítélésem szerint azért húzzák ilyen soká, mert úgy gondolják addig lecsendesedik az ügy.
    Nem akarják Schnitt Pált elküldeni, mert az rossz fényt vetne a “soha nem hazudó” és “soha nem tévedő” kedves vezetőre.
    Pedig eljön az idő (remélem mihamarabb) amikor mindenki számára kiderül:
    “a király meztelen”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  11. Bocsánat de a cikkel kapcsolatban eszembe jutott egy régen olvasott
    “minősités” két diplomás, hat nyelven beszélő jó gyakorlati szakemberről.
    Szószerint igy:
    “S elvtárs jó elvtárs, mert elitéli az imperalisákat aljas gaztetteikért.
    XY”.
    Ennyi volt többéves munka értékelése., új munkahelyre való távozásakor.
    Nem tartanám kivánatosnak, ha a “dr” ügyben hasonló döntés születne.
    Ugyanis ez már nem az a rendszer. Vagyis demokrácia?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  12. Már csak augusztusig kell várnunk, mert akkor magától is lemond, és mivel meg lesz a 2 azaz kettő év a székben (és utána mindent visz), jöhet a helyére a vezír! Addig el kéne érni, hogy népszavazással lehessen csak KE-t választani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. asher alexander

    Szabadai Viktor!!
    -no es mibol gondolod hogy esetleg a schmittne urasszony kulomb lenne a birosagok elen mint a “karpatok geniusza”-nak becses neje elena asszony volt??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Tudjátok, mikor belenézek a lányom kitüntetéssel kiadott egyetemi diplomájába, könnybe lábad a szemem! Boldogság és büszkeség tölt el!
    Ugyanabba a pillanatba hányingert is kapok az olyan emberektől, akik ennyire semmibe veszik a BECSÜLETES munkát!!
    Nincs mese!
    Az ilyen embereket el kell különíteni egy normális társadalomba, és nagyon a partvonalra kell állítani, legyen jutalma, a mindenki által kinyilvánított megvetés!!!
    Nincs pardon, bárkik is legyenek azok!!!!!!
    Ez a véleményem, és ebből biztos, SOHA nem fogod engedni!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  15. Tancs Kaszabell

    Mikszáth és Móricz Zsigmond fantáziája is szegényesnek bizonyult a mai példák alapján……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  16. Tisztelt Admin!
    Szerettem volna hozzászólni egy új cikkhez, amelyben még nem voltak hozzászólások, problémát jelentett, hogy nem tudtam belépni. Hogyan lehet kezdő hozzászólást megindítani? Talán mások is találkoztak ezzel a problémával. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Molnár Júlia

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Bocs!
    ….fogod….! ….fogok…
    Mentségem, az indulat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. szemüveges
    2012. január 31. kedd
    11:39
    Rosszul tudja! Nem kell kettő év, ha ma lemondana, akkor is járna a juttatás.
    Ettől nagyobb kérdés, amit egy ellenzéki párt meg is fogalmazott.
    Érvényesnek tekinthetőek, avagy nem, egy csaló által aláírt dokumentumok?
    Mert ugye, ha nem, akkor semmisnek kellene tekinteni az alkotmánynak csúfolt alaptörvényt is, meg az összes dokumentumot amit aláírt.
    Az unió honlapján a leadott életrajzában ráadásul PhD, azaz nagydoktori szerepel. Ami ugye már a plágium ügytől függetlenül is szélhámosság. A PhD az minden nyelven PhD!
    Ez függetlenül az egyetemtől, igen érdekes kérdés. Illetve az, hogy jár a csalónak az extra juttatás, vagy méltatlan az ellátásra? Ezt egy másik ellenzéki párt vetette fel.
    Kénytelen vagyok a forrásokat megjelölni, mielőtt plágium gyanúba keveredem! :)
    Mert ugye, még Elena “munkáiban” is megjelölték a forrásokat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  19. Ezek tényleg azt hiszik, hogy bármit megtehetnek!
    De hát az ámokfutásnak ez az ismérve!
    Azt azért már látom lelki szemeimmel, hogyan nyeli el őket kíméletlenül a saját maguk által összehordott mocsok!
    A saját fertelmes okádásukba fognak belefulladni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. Kedves Admin! Csatlakozom szemüvegeshez, én sem tudtam első hozzászólóként belépni. Köszönöm a segítséget: talalom
    Schmitt Pál ügyében: nem érdekel. Ha valódi lenne a doktorija, ha meglenne a Phd-ja, a szememben akkor is sz@r ember maradna azért, amit egész életében művelt. Mint ahogyan az a két volt alkotmánybíró is, akik még a régi rendszer szerint kerültek oda, tehát a papírjaik rendben voltak. Friderikusz beszélt velük évekkel ezelőtt (az egyik nem fogott kezet a kitüntetésén Gyurcsány miniszterelnök úrral). És tudnék még sorolni valódi diplomásokat, dr.-eket és Dr-eket, akiken semmit nem fogott a sok magukba tömött bölcsesség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  21. Valóban problémák vannak a komment ablakkal.
    Volt példa, hogy kommentelt cikknél sem volt hozzászóló ablak. Ha nem kommentelhető, vagy utólag zárták le a hozzászólás lehetősékét, jelezni kellene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. 120992
    Egyetértek Önnel.Csakhogy én úgy tudtam, hogy a törvény úgy van, ha két évet kitölt a hivatalában. Ezzel együtt is a csalással szerzett szélhámosság minden tevékenységét hiteltelenné teszi. Sőt bűnszövetkezetben elkövetett szélhámosságot kell feltételeznünk, amelyet tisztességes vizsgálatnak kellene kiderítenie. Ez alól a törvénygyártás egész folyamata sem kivétel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Tudjuk jól, hogy régen is volt ilyen (voltak ún. sportállások is). A világon mindenfelé adnak doktori címeket sportolóknak, művészeknek, egyéb – arra más tevékenységük miatt érdemesnek talált – embereknek.
    Ebből nagyon gyorsan ki lehetett volna jönni, ha nem indul be a hazudozás (de ez valahogy már mintha a vérükben lenne). Elmondhatta volna, hogy ilyen volt és van, ma már belátom, hogy nem egy szép dolog, szánom-bánom, anyukámnak megígértem, de ettől még ugyanaz vagyok (talalom-nak teljesen igaza van!). Még talán néhányan könnyekre is fakadtak volna (emlékezzünk csak Pokornyra). De ebből már ezek után nem lehet jól kimászni. Talán jobb is így.
    .

    OFF
    Akkor megnyugodtam: nem engem zártak ki. A Magyarország rovatban sehol nem tudok kommentelni, a többiben esete válogatja. A “Kapcsolat”-ban próbáltam üzenetet küldeni, de visszapattan a levelem: “: This address no longer accepts mail.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Szántó István

    Valószínűnek tűnik, hogy az a sietség amellyel igyekeznek bebetonozni a hatalmat azzal indokolható, hogy ha sikerül úgy megszilárdítani a hatalmat, hogy ne lehessen kikezdeni, abban az esetben teljesen mindegy hogy igazságos és jogos-e a megszerzett hatalom vagy nem. Ezért felelőtlen minden ellenzéki párt, amellyel széthúzást keltenek és a becsület nevében is nem fognak össze egy ilyen tisztességtelen hatalom építése ellen, amely ellen akkor is tiltakozni kellene, ha éppen minden politikai törekvésükkel egyet lehetne érteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  25. A rendszerváltás környékén ez szerintem teljesen természetes dolog.
    Akinek a politikai szereplők közül csak kulturális tőkéje van,- az “”szerez”" hozzá anyagit, és akinek már akkor van anyagi tőkéje, lop hozzá egy kis kulturális tőkét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. A plágiumügy kivizsgálásához ajánlott irodalom: Karinthy Frigyes: Visszakérem az iskolapénzt. Szerintem a mek.oszk.hu-n is megtalálható. Karinthy előre látta az eseményeket… A cikkhez gratulálok, a témát nem szabad elfelejteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. A többihez miért nem lehet hozzászólni?
    Tudja valaki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. A Schmitt Pál nevű gazember megérdemel minden megaláztatást ami az útjába fog kerülni. Remélem jó sokan fogják őt margóra tenni, nyilvános beszédekben megszégyeníteni, rendezvényekről kitiltani vagy egyszerűen csak kinevetni.
    Vajon mit lát amikor tükörbe néz? Bizonyára fenséges méltóságot, ahogy az összes többi fideszes gazember. De mi van ott valójában, milyen forma sejlik az önáltatás mögött? (moderálva).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  29. Bulgakov világhírű regényében Jézus mondja Pilátusnak:”A legnagyobb emberi bűn a gyávaság.” Kíváncsi vagyok – az egyetemi “bizottság” bátor lesz-e?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  30. Nézzétek már az Idiótát:

    http://hvg.hu/gazdasag/20120106_orban_simor

    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Marcus Aurelius

    keddi
    “Már engedje meg, ezt nem hiszem el – mondta Woland.
    -IIyesmi nem létezik: kézirat sosem ég el.”(Huszonnegyedik fejezet)
    .
    Itt is éppen ennek vagyunk tanúi: a kézirat igazsága előbb-utóbb napfényre kerül. Georgievé is, Schmitté is. Hehe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  32. Bumburi:

    Az MTA az egyik legsumákabb magyar intézmény. Az MTA tagjai igen magas havi apanázst kapnak az államtól, ráadásul jelentős hányaduk egyben állami kutatóintézet vezetője is.

    Olyan intézeteké, amelyek évtizedek óta alig produkálnak – nemzetközi szinten is – értékelhető tudományos eredményeket. Nem a magyar tudósok eredményeitől hangos a világ… A magyar „tudósok” belemenekültek a „publikációkba”, szokásosan egymásra (még többször saját magukra!) hivatkoznak, hogy ezeknek a publikációknak a forgalmi értékét fenntartsák és ezzel igazolják akadémikusságukat.

    Az egész MTA egy szimpla pénz-szivattyú, aminek a szívó ágán pár száz megélhetési akadémikust, szopó ágán a magyar adófizetőket találjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  33. Ami az egyetemi vizsgálatot illeti: nem értem, miért van szükség ehhez 2 hónapra? Csak nem az történik, hogy a megbízottak most írják át (újra) Schmitt doktoriját, hogy azután azt kiemelkedően magas színvonalú munkának minősíthessék?

    Itt már minden előfordulhat és mindennek az ellenkezője is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  34. Marcus Aurelius

    Már szervezik a tüntetést, amelyen a vizsgálat idejét 20 évre követelik felemelni. Hogy aztán de tényleg biztosan a legvalódibb igazság derüljön ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. Csacsika egyetértek.
    Mi a biztositék arra, hogy a vizsgált mű-e az eredeti?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. “Emlékszem amikor 1998-ban meghirdették a DIPLOMÁS Magyarországot( ”
    Biztos vagy a dátumban?
    1970 körül, tudok róla, hogy több ismerősöm gyorstalpalón végeztek technikumot.
    Akkor már híradásipari technikus voltam. Nem gyorstalpaltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  37. Tisztelt Admin!
    Nekem is van olyan problémám, mint szemüvegesnek és talalomnak. Nem tudom mi okozza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Visszakézből

    Nem lehet, hogy hacker támadás érte a weboldalt? Most már egyetlen aktuális mai cikkhez sem lehet kommentelni.
    Lehet, hogy a TEK már a spájzban van? :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Most a Gyurcsányisták vannak szívatva , vagy mindenki?
    Hogy a cikkekhez nem lehet hozzászólni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Jelenlegi gazdasági helyzetünk,nem teszi lehetővé,hogy ilyen pitiáner dolgokkal foglalkozzunk,mint egy kisdoktori,ezért 80 évre titkosítjuk a vizsgálat eredményét. De annyit elárulhatok, hogy semmi szabály, vagy törvényellenes cselekmény nem történt, mondta hazugsáGIRÓ -szász andrás. Oszt jónapot, vagy jóccakát. Pali bának meg elég vastag a bőr a pofáján, kibír mindent ,lepereg róla minden, mint rinocéroszról a hógolyó. Aztán jön majd az új Nemzeti légitársaság, az ORAL (orban air lines) .A nemzet főpilótája orbánc lesz ,másodpilótája matolcsy, a légi utaskísérő selmeczi gabika,a fedélzet biztonságáért ragyás pintér sanyi felel. Az utazó közönség a teljes fidesz, és jobbik frakció, az úti cél mellékes, lényeg hogy lakatlan legyen, hogy nincs ott reptér? Az nem kell nekik, ügyesek ők,, tudnak landolni reptér nélkül is. Majd tömjén zsóti imádkozik értük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  41. Megérdemeljük. Ezt is. Bűnösök közt cinkos, aki néma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Az úgynevezett “alaptörvény” és az úgynevezett “sarkalatosok” amiket ez az úgynevezett “elnök” “aláírt”, eleve érvénytelen volt.

    Lásd bővebben a mai hírt:

    http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=115871:kim-lane-scheppele-amerikai-professzor-szerint-qalkotmanyellenesq-a-magyar-alaptoerveny&catid=76:hazai-vonatkozasu-hirek&Itemid=113

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Mai nap volt egy érdekes,de nem meglepő riport girnyo és Kálmán Olga között.Rákérdeztek,hogy milyen érdekes 1 milliárdos szerződést kapott a századvég,erre girnyo azt mondta ő már kiszállt ,nincs semmi köze hozzá,egyébként meg a pályázatra nem jelentkezett senki csak ők.Látjátok ezt az arroganciát és szemfényvesztést,hogy amíg a népnek mindent le kell nyelni,addig a hozzánk joviális emberek megkapják a maguk milliárdjait.Szép magyar helyzetkép,egyébként olvastam,hogy ez így megy Fidesz körökben cserébe a hűségért.Nincs több hozzá fűzni valóm mindenki gondolja át,hogy szeretne e egy ilyen hazug társadalomban élni?Egyébként kérdeztem a taxis ismerőseimet ,most miért nem tüntettek mint régen,azt mondták már nincs összefogás.Pedig a helyzet sokkal rosszabb mint régen ,és még sincs senki aki azt a szikrát meggyújtaná.Mennyi tragédiának kell még történnie míg egy ország felébred,és elsöpri az őt kizsákmányoló kisebbséget?Sokáig már nem aludhatunk srácok,mert minden amiben apáink hittek kezd egyre távolabbinak tűnni ebben az emberi ésszel felfoghatatlan és normál paraszti gondolatokkal megmagyarázhatatlan,a kisembert egyre inkább szolgasorba lealacsonyító társadalomban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. Index, 2012. január 31.:
    “A Magyar Írószövetség elnöksége, a Magyar Művészeti Akadémia elnöksége és a Professzorok Batthyány Köre közleményben állt ki a kormány mellett, amely szerintük továbbra is élvezi a többség támogatását.

    Szerintük a kormány egyes intézkedéseinek rossz nemzetközi visszhangját azok a hírek okozzák, amelyeket néhány baloldali és neoliberális pártkötődésű, nyugaton nevet szerzett magyar értelmiségi, író, filozófus, zenész, sajtómunkás is hangoztat,és nagy nyilvánosságot kap a hazája elleni uszításhoz.”

    Hát kérem, közülük választották ki mind az 5 bírálót.

    Mert tudjuk, hogy nem az a baj, hogy elveszett a háború, hanem az a felelős érte, aki a hírt hozta. Világos, mint a fegyverletétel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. „Az egyetem chartájában az szerepelt, hogy az a személy, aki – függetlenül attól, milyen szakképesítésű, hol él – ajándékoz két teljesen felszerelt laboratóriumot az egyetemnek, az megkapja a díszdoktori címet. Ami egyébként semmit nem ér.”
    Jut eszembe: a felcsúti Führer miért is kapott díszdoktori diplomát, és miért is kellett érte különgéppel kimenni USA-ba? És mibe is került ez nekünk doktor viktor díszdiplomája?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Tudtommal már nem kell kitöltenie a két évet sem. Tavaly hozták a változást amit -nem is irónikus- maga Schmitt Pál írt alá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. még annyi esze sem volt a hőn szeretett gojostolnak, hogy egy igazi doktorral írassa meg a doktoriját, olyannal, aki legalább a szabályokat ismeri. Természetesen el sem olvasta, csak aláírta, mint a törvénygyár törvényeit. Felmerül a kérdés, hogy csak írni nem tud, vagy csak olvasni? Egy dolog biztos. Nyalni nagyon. A professzor urak meg ha elkenik a dolgot, akkor a saját minősítéseiket dobják a kukába. Hogy miért? Hát a pénzért! Nagy dolog. Teljesen mindegy különben hogy mi lesz a vizsgálat eredménye, mindenki tudja, hogy nálunk még a köztársasági elnök is köztörvényes, tolvaj. Na és aztán? Ezt is le lehetett tolni a nép torkán. Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  48. Már megint egy klasszikus mondat jut eszembe: “Fortélyos félelem igazgat…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Csak egy kérdés.A törvények meg egyéb alkotmány -ill. törvénykezés,amit aláírt,ha megvonják tőle a dr-it,akkor onnantól érvénytelen minden?Mert ha visszavonják tőle,akkor törvény szerint a Dr S.P.megnevezése érvénytelen.Nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. “Ugyan ki lenne képes védelmére kelni annak, aki őszintén kimondja: a miniszterelnök személyes protezsáltja, a kormány feltétel nélküli támogatottja, egy szélhámos, egy közönséges csaló?”
    .
    Védelmüke kelhet a népakarat, a közérdek, a schmitti közokirathamisítás ellen tüntető sokaság, a tisztességes munkával rangot szerzett egyetemi polgárság. Nem elég ennyi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos