Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kertész Ákos: Párhuzamok Európa és Gyurcsány között 2012. január 21. szombat 16:33

  • Hozzászólások(99)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kertész Ákos: Párhuzamok Európa és Gyurcsány között

Errare humanum est; tévedni emberi dolog – mondják –, de megbocsátani isteni tett.

Én nem kérek bocsánatot. Vétkeztem, mert tévedni ebben a kemény világban közírónak akkor is bűn, ha nagyon korlátozott azoknak a száma, akihez szava eljut.

A „Chamberlainek Európája” című cikkemben egy éve azt írtam, az elpuhult, konfliktusokat kerülő Európa ugyanúgy hagyja majd Orbánt, hogy a földrészt eljuttassa egy irreverzibilis tragédiáig, ahogy Hitlert hagyta annak idején. Egy évvel később úgy láttam, tévedtem. Európa mégis csak fölismeri, hogy a náci-fasiszta diktatúra fertőző góc itt Európa szívében, és nem fogja tűrni. Csak az aggasztott, hogy ha ismét másoktól kapjuk ajándékba a szabadságot, mint eddig mindig, újra nem tudunk majd élni vele.

A legutóbbi strasbourgi EP közgyűlés azt mutatja, megint tévedtem. Európa bedőlt a neonáci diktátor, Orbán mézesmázos hazugságainak (ugyanúgy, mint Chamberlain Hitler hazudozásának annak idején), és legitimálta az Orbán diktatúrát. Európa elveszett! – írta erre elkeseredetten Bartus László. Nehezen tudom cáfolni. Mert ez az engedékenység szerte Európában lovat ad a fasiszta diktatúrák hívei alá. És három, négy ilyen rendszer megdönti a demokratikus Európai Uniót. Amúgy se nagyon erős. A tagállamok szeme előtt amúgy is a hamis nemzeti érdekek lebegnek az integráció érdekei helyett. Vagy a pártpolitikai érdekek az összeurópai érdekekkel és Európa humanista kulturális örökségével szemben. És bekövetkezhet a komor jóslat, hogy Európa Ázsia egy jelenéktelen félszigetévé válik.

Közben itthon Gyurcsány próbálja elodázni a radikális változtatásokat, még két esztendőt adna Orbánnak. (Miért pont kettőt? De nem ez a kardinális kérdés.) Úgy véli, amíg nem állt föl teljes hadrendben az ellenzék, nem világos, hogy Orbánnal szemben mit akarunk, addig hagyjuk csak uralkodni Orbánt.

Föltételezem, hogy Gyurcsány demokrata, azt is, hogy nem bolond. De akkor viszont nem értem…

Ha valakinél rákos daganatot diagnosztizál az orvos, és az orvostudomány ígér ugyan egy fantasztikusan eredményes, új eljárást, de az csak két év múlva kerülhet piacra, akkor két évig hagyjuk a betegben növekedni és pusztítani a rákot?

Gyurcsány úr nem ismeri a történelmet? Churchill mennyire volt fölkészülve, amikor fölvette a harcot? Várt két évig, amíg a brit légierő föláll, hogy Hitler addig elfoglalhassa a szigetországot? Megnyerte az angliai légicsatát? Megnyerte. Föl voltak készülve Dönitz tengeralattjáróival szemben? Mégse döntöttek úgy, hogy akkor pár évig szüneteltetik a szállítást az Atlanti Óceánon, hadd uralkodjon addig gondtalanul Hitler. Megnyerte végül az Atlanti óceáni csatát? Megnyerte. Megállították El Alameinnél Rommelt? Megállították. Sztálingrádnál belementek a szinte reménytelen húsdarálóba az oroszok? És győztek?

De Gyurcsány terveivel mintha más baj is lenne. Ő olyan Magyarországon szeretne kormányozni, ahol elülnek a feszültségek, és hely lesz minden irányzatnak. Hiszen a szélsőjobboldaliak, a neonácik a nyilasok is magyarok. Őket is integrálni kell, és ezért akar Gyurcsány kivárni, hogy olyan politikai koncepció alakulhasson ki az ellenzékben, ahol egy új Köztársaságban, új demokráciában minden magyarnak (és nem magyarnak) helye lesz. Szép gondolatok. Az ilyen szép gondolatok dédelgetőit német szóval Schöngeist-nek hívják.

Amikor már a háború vége felé Stauffenberg gróf sikertelen merényletet követett el Hitler ellen, a szövetségesek föllélegeztek. Mert ha akkor, a biztos vesztésre álló háború utolsó perceiben egy nem náci német hadvezetés veszi át Hitler helyét, akkor a békeszerződés alkujában megússza a Birodalom (és a hadsereg!) az összeomlást, és továbbélnek, és revánsra készülhetnek majd a nemzeti szocialisták, s egy ilyen béke már el is vetette volna a harmadik világháború magvait.

Tudták, hogy a háborút a Harmadik Birodalom feltétel nélküli kapitulációjáig kell folytatni. A nemzeti szocializmusnak az írmagját is ki kell irtani. Nem fizikailag, ahogy a nácik tették volna fordított helyzetben, hanem morálisan. Úgy kell a padlóra küldeni a németeket, hogy örökre megtanulják: a nemzeti szocializmus és minden, ami velejár: zsidók kiirtása, az endlösungig, a német faj totális uralma Európa összes többi népe fölött, a szlávok rabszolgasorba döntése, minden másképpen gondolkozó fizikai megsemmisítése, az ősgermán mitológia államvallássá emelése járhatatlan út, és erre a tévútra még egyszer rálépni maga az abszurd és a teljes képtelenség. Ezután lehetett csak szó arról, hogy a szövetségesek hozzákezdjenek Európa háborús sebei begyógyítgatásához a Marshall tervvel.

Gyurcsány úr nem tudja, hogy a demokrata és a náci-fasiszta tűz és víz? Hogy a diktatúra híveit és lelkes alattvalóit morálisan meg kell semmisíteni?! (Hangsúlyozom: morálisan, nem fizikailag!) Azokat képtelenség beintegrálni egy új, demokratikus köztársaságba.

Mi történne, ha megvalósulnának Gyurcsány álmai? Ahogy a szupernacionalista pöffeszkedés és sértettség irredentizmusba hungaronácizmusba csapott Trianon után, ahogy a második világháborús történelmi bűnök lehazudása és tudatos meghamisítása következtében tovább élt ez a nacionalista gőg a fű alatt a szovjet uralom idején, hogy teljes pompájában előbújjon a rendszerváltáskor, és virágba boruljon 2010-ben a fülkeforradalom mámorában, úgy élne és virágozna tovább a Negyedik Köztársaságban is, és a nagylelkű, jóságos Gyurcsány Ferencet percek alatt fölfalnák az ordasok.

Magyarország és Európa további sorsát pedig az olvasó fantáziájára bízom.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (88 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +72 ( 134 szavazatból)
Kertész Ákos: Párhuzamok Európa és Gyurcsány között, 4.1 out of 5 based on 88 ratings

  • Hozzászólások(99)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

99 Reader’s Comments

  1. Gyurcsány Ferenc a börtönt szeretné elkerülni. Kiegyezne, de elitélik majd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -31 (71 szavazatból)
  2. Ego – egyértelmű. hogy 2014 előtt DEMOKRATIKUS eszközökkel nemigen váltható le a FIDESZ. Tehát Orbánt csak ők tudnák letenni. Ha viszont a FIDESZ (Orbánnal vagy anélkül) csődbe viszi az országot az olyan új körülmény, ami a nem demokratikus eszközök igénybevételét is indokolná. Én ezt értem “erre játszani” alatt. Tehát nem elérését elősegíteni – hanem ha bekövetkezik – kihasználni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (24 szavazatból)
  3. Kekec!
    Nomeg, “amikor már nincs több vesztenivalójuk”.
    Ez az alkotóelem azért is fontos, mert manapság a kocsi még mindig nagy érték, és korunk vesztenivalója. Azonban a jelenlegi üzemanyag árak mellett belép a marxi “nem tudnak már tovább így élni” tétel, és akkor …
    Pláne ha a villamosok is leállnak… és a kenyér is megfizethetetlenné válik. Azért ez a feltétel még tényleg odébb lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  4. “a békeszerződés alkujában megússza a Birodalom (és a hadsereg!) az összeomlást, és továbbélnek, és revánsra készülhetnek majd a nemzeti szocialisták,

    Úgy kell a padlóra küldeni a németeket, hogy örökre megtanulják: a nemzeti szocializmus és minden, ami velejár:…. államvallássá emelése járhatatlan út, és erre a tévútra még egyszer rálépni maga az abszurd és a teljes képtelenség.”

    Szóval ezt a gondolatmenetet már olvastam (vagy hallottam?) Gyurcsánytól. Nem elég kicsit legyőzni az ellent, hanem nagyon kell. Szinte megsemmisítő csapást kell rájuk mérni, amihez még nem áll készen a választók tömege. Ki kell inni teljesen a méregpoharat. Persze ez fájdalmas sokaknak, nekem is, de még nem kritikus a tömeg. A fenti KÁ idézetben ha kicseréljük az alanyokat mai főszereplőkre, tulajdonképpen egyet mondanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  5. Akos!!
    Ne Orulj meg vensegedre!!! mi az hogy Orban es az EU kozti “paehuzamok”??
    baromsag!!olyan meg a meseben sincsen!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  6. A civilek ne csak alternatív köztársasági elnököt válasszanak, hanem alternatív főbírót, ombudsmant, médiatanácsi elnököt, költségvetési tanácsi elnököt, továbbá alternatív választási bizottsági elnököt is. Csak olyan posztnak legyen ilyen alternatív vezetője, amelyikre az orbánisták jogtalanul ültettek párthivatalnokot, hogy megdöntsék egy olyan szervezet önállóságát, amelynek Európában a mindenkori kormánytól függetlennek kell lennie.
    .

    Megfelelő jelölési folyamat esetén a civilek által megválasztott alternatív vezetők legitimitása nagyobb lenne, mint a junta által kinevezett valós vezetőké. Ezért konkrét ügyekben kiadott nyilatkozataik nagyobb figyelmet kapnának, mint hatalommal is rendelkező árnyékaik mundérvédő és joghézagokon lovagló közhelyei. Ha az alternatív vezetők bátran vállaják ezt az identitást, nyilatkozataik szakpolitikailag érvényesek és következetesen jogállami szelleműek lesznek, akkor ízelítőt adhatnak az orbánizmus utáni világból, és így siettethetik a Negyedik Köztársaság eljövetelét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  7. Tisztelem Kertész Ákos véleményét csak egy baj van vele. Nem olvasta el figyelmesen Gyurcsány Ferenc Német Péternek a Népszava főszerkesztőjének írt levelét vagy ha elolvasta nem nem gondolta át kellően. Úgy vélem a mai azaz a szombati kormánypárti tüntetés is őt igazolta. Hiszen éppen Kertész Ákos volt az aki nemrég kinyilvánította,hogy a magyarok “genetikusan alattvalók.” Egyértelmű, hogy Orbán Viktort és diktatórikus rendszerét egyik mostani párt sem képes megdönteni.Csakis a demokrácia híveinek összefogásával lehet ezt megtenni.Azt viszont meg kell szervezni. Nemcsak megszervezni, de a ma még bizonytalan szavazókat meggyőzni hogy az ország és saját jövőjük érdekében részt kell venniük az államügyek intézésében. Folyamatosan le kell leplezni az orbáni rendszer országromboló tevékenységét,. Ez viszont iszonyatos munkát igényel, de másképpen nem megy. Szerencsére egyre több a támogatója DK – nak és lesznek akik ezt a munkát végigviszik.Ugyanakkor a többi demokratikus erőknek is ezen kell munkálkodniuk az alapelvekben meg kell egyezniük Ezt a munkát kell nekünk is segítenünk .Az írástudók felelőssége ebben van és lesz az elkövetkező időszakban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (41 szavazatból)
  8. Komplementer:
    Gondolatban megtapsoltalak !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  9. Az a vicc kategóriája, amikor valaki az akasztófa alatt, kötéllel a nyakában arról fantáziál, hogy majd egyszer a hóhéraival együtt fog kvaterkázni.
    Azért elöbb még ki fogják rúgni Gy.F. lába alól a sámlit azok, akiknek most fantaszta módjára békét ígér.
    Sajnálom, hogy ezt kell mndanom, de Gyurcsány Fernc vagy nem érti a helyzetet, vagy olyan mint a kissé habókos Pepin bácsi Hrabal Sörgyári Cappricciójában, aki a fa tetején ülve azt kiabálja egyfolytában, hogy “..nöt akarok, nöt akarok…!”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  10. Különben pedig mostmár világosan látok Ferivel kapcsolatban , akit azért kritizálok mert kedvelem.
    Ő egy nagyon őszinte , nagyon világos gondolkodású és nagyon impulziv személyiség , némi magamutogatós beütéssel.
    Sajnos nemtudja visszafogni a véleményét , még akkor sem mikor a meggondolatlanságával egy egész politikai kurzust lehetetlenít el . ( Lásd Öszödi Beszéd )
    Sajnos ő ilyen…nincs mit tenni.
    Talán , ( ha egyáltalán megadja neki a Sors hogy viszatérjen az Ország élére ) majd benő a fejelágya.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (22 szavazatból)
  11. Az értelmesebbik tömegnek már régen a Gyurcsány mellé kellett volna állnia, támogatni és az írástudóknak írásaikkal meggyőzni a kétkedőket. Nagyon sok értelmes ember – a tegnapi tüntetésen – félelemből volt jelen, és várta azt a kis alamizsnát, amit ígértek neki a hőbörgéséért. Vidéken az emberek félnek egymástól! Egyikük azért, mert elveszíti azt a keveset, ami még van, a másik reszket a kilakoltatástól (mert ezek sokan vannak ám!), így az öngyilkos halál gondolata közelebb áll hozzájuk, mint a többet és tisztább életvitelt kínáló politikai irányzat határozott támogatása, elősegítő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (32 szavazatból)
  12. Én már régebben megállapítottam, hogy Kertésznek nagyon beszűkült az agya és Gyurcsány fóbiája van. Azt hiszi Gyurcsány a mindenható. Egyedül Gyurcsányon múlnak a dolgok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -15 (35 szavazatból)
  13. Tisztelem Kertész Ákost!
    Ő hazánk hű fia most is és régen is.Tudós,és író a társadalmi kérdések értő elemzője.
    De most ő is eltévedt!
    Úgy vélem és persze tudom is,hogy Kertész Ákos nem politikus.Ezért hát nem a lehetőségeket és a várható következményeket elemzi és nem is a jövőben kutat… Igen a jövőben mert ma a tisztességes politikus a széles bázison alapuló felelős és legfőképpen demokratikus elvek mentén ma védekezik ebben az országban és abban van a legfőbb felelőssége,hogy a nagy politikai zűrzavarban
    is megóvja az ország stabilitását,és így nyerjen el jogot az ország kormányzásához.
    Ez itt a legfontosabb Kertész Ákos úr !
    Sajnálatos,hogy ezt ön nem érti.Elemzésével,…végül is írásának lényegi megállapításával is a hazánkban most alakuló demokratikus összefogás egyik fontos csoportját,egyik legfontosabb vezetőjét negligálja de ön ezzel az egész összefogásnak okoz gondokat,károkat.

    Javaslom gondolkodjon még egy kicsit és talán akkor megérti,hogy itt nem egy történelmi példákkal jól rosszul igazolt frappáns,ütős következtetésekről hanem egy élhető közben súlyos politikai küzdelmet vívó országról van szó,az ön hazájáról az itt élők életéről.

    Óvatosan nehogy összedöntsük saját hazánkat “igazunk” tudatában !!!!

    Tisztelettel : TancsKaszabell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (26 szavazatból)
  14. Aki az Orbán kormány bukásáról álmodoik, az elszakadt a valóságtól.
    A FIDESZ ma is megnyerné a választást, sőt a Jobbik-kal koalícióban ismét kétharmados többsége lenne.

    A magyar emberek nagy részét el lehet bódítani hazafias jelszavakkal (nem emlékszem, ki is mondta, hogy a magyar ember hátán fát lehet vágni, csak nemzeti színű legyen a fejsze nyele).

    A mai demokratikus ellenzék csak arra alkalmas, hogy díszlet legyen Orbán demokrácia nevű színjátékában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  15. Sajnos a tegnapi tüntetés megmutatta, hogy még az utcán is Viktátor van kétharmadban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (12 szavazatból)
  16. A legnagyobb magyar ismét szivemből beszél. Sok ilyen világosan gondolkodó értelmiségire lenn szükség, hogy magához térítsék ezt az elbutított szupernacionalista tömeget. A fasisztákat és náci szövetségeseiket (fidesz és jobbik) mindörökre el kell takarítani. Ne fertőzzenek aljas eszméikkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (24 szavazatból)
  17. Lehet hibáztatni Gyurcsányt, hogy nem mer nekimenni most az orbánnak. De!! Ő tisztában van azzal, hogy az emberek nem mernek mögé állni, van aki azért mert nem szereti, van akit megvezettek a személyét illetően, van aki nem őt akarja és vannak mások akik semmiben nem hisznek, birka módjára hagyják magukat vezetni és ők vannak többen. És ne feledkezzünk meg azokról az emberekről sem akik félnek!! !Mint például nem tudnak összeállítani egy bizottságot, mert nincs aki vállalja, a Schmitt féle doktorátust felülvizsgálatát! Ennyit a magyar népről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  18. A nyilasok integrálásáról és a “békemenet”-ről.
    .
    Kezdjük a másodikkal. A kormánypárti tüntetés kudarcba fulladt.
    Kekec szerint ez csak próba volt, és ha majd piktor is beszélni fog, akkor többen lesznek. Lehet, de most nagyon nem sikerült. Valaki összeszámolta, hogy talán 20-ezren lehettek, ennek is vagy negyede külföldről importált zombi, egy jó része bértüntető. De ha mégis megvoltak 100-ezren, akkor is elenyésző ez a pénzzel, buszoztatással, hivatali nyomással, intézményi szervezéssel, hazugsággyárral teljes rendőri készültséggel és díszkivilágítással támogatott birkanyáj a csak Budapestről, önálló egyénekből, a hivatalos hatalommal szemben felálló tömeghez képest.
    .
    Nem a nyilas eszmét kell integrálni, és nem integrálni kell, hanem azt a tömeget kell a demokratikus rend támogatására megnyerni, melynek tagjai főleg csalódottságukban, a közbiztonság hiánya miatt, vagy egyszerűen tudatlanságból, tájékozottság hiányában szavaztak rájuk.
    .
    Gyanítom, hogy a szóhasználat, fogalmazás többrendbeli pontatlansága okoz félreértést a demokratikus ellenzék tagjai között, és erre külön rájátszik a hazug fideSS propagandagépezet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  19. Kertész úr! Olyan jó lenne, ha végre valaki megfogalmazná, persze nem sejtésekben és rébuszokban, hogy mi a bajuk Gyurcsánnyal? Hol téved? Miért tartják “megosztónak”? Kiket oszt meg kikkel? Hol említette valaha is a nácik és kis nyilasok integrálását bárhová? Ön nem érzi ennek szükségességét? Mert ez a fajta gyurcsányozás inkább fóbiának tűnik! Valakik nem kaptak meg valamit, pedig úgy érezték, ez nekik jár?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  20. A következtetések racionálisak és el kell gondolkodni rajtuk! Ami Gyurcsányt illeti én egyáltalán nem gondolom, hogy vele kéne megvalósítani a demokratikus összefogást. Tudomásul kéne venni végre, hogy amit mondott “elkurtuk” az igaz és nem lehet ettől eltekinteni. Orbán is kapott nyolc év után egy új lehetőséget,megváltozott? Dehogy változott, rosszabb lett sokkal, ma már egy zsarnok! Lehet találni sok értelmes, kormányzásra érdemes szakembert és hagyni kéne a fenébe ezeket az un. pártpolitikusokat.
    Majd később eljön nekik is az idejük, de előbb fel kell építeni egy demokratikus országot, ahol valóban lehet dolgozni, élni, kulturálódni mindenkinek. Még talán a stadionok építésére is lesz lehetőség, csak nem a legelső feladatok között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  21. Én még kivárok a csalódással: most Brüsszelnek módja lesz hetenként újabb kifogással élni a sarkalatos törvények felülvizsgálata után, melyek többsége még nincs is lefordítva.
    A nyomást szerintem az Európai Bizotságra és az Európa Tanácsra és az IMF-re kell helyezni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  22. Nevetséges, hogy egyesek GyF-ből messiást akarnak faragni, az meg egyenesen szomorú, hogy akik ellene lépnek fel, azok normális érvek nélkül ezerrel nyomják a fideSS amortizációs mantrát és ezek azt sem veszik észre, hogy ezzel kiírják magukat a demokraták köréből, mert a fasiszták és a nácik szekerét tolják.
    .
    Végre el kellene fogadni, hogy GyF is emberből van és egy politikust sem ismerek, aki annyi hamut szórt volna saját fejére mint Ő! Ráadásul vitathatatlanul demokrata és nem véletlen az sem, hogy a fasiszta-náci kommunikáció fő ellenségnek kiáltotta ki már régen.
    .
    Ha az áldemokraták végre elismernék, hogy nem hivatottak a demokrata jelző szelektív osztogatására és fosztogatására, akkor nem GyF ekézésével töltenék a drága időt.
    .
    ps.: Kertész Ákos nem áldemokrata és nem ekézte GyF-et csak nyomatékosan felhívta a figyelmét az árnyalatokra – ellentétben azokkal az itt és máshol kommentelőkkel és (újság)írókkal, akikről a fentebbi állításaimat tettem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  23. A “gyurcsánytakarodj” sok-sok emberben még mindig mélyen benne van.
    A piktor tíz éve ezt ugatja, jellemtelen, hernyó emberei meg utánozzák.
    Sajnos sokan vannak, ráadásul agresszív esztelen tömeg.
    Igaza van Kertész Ákosnak.
    Írmagját is ki kell irtani a fasizmusnak!
    Ha kell erőszakkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  24. gets, igen, GY F is emberböl van. Olvasva a hozzaszolasokat, talan az korbacsolta fel az indulatokat, hogy az egyik oldalon van a nacizmus, a masik oldalon pedig csak Gy F-et emliti a cikk, ez ugy értelmezhetö, hogy ö
    e gy e d ü l a «hibas» (bar én em igy értelmeztem).
    A Churchillel valo parhuzam olyan szempontbol nem jo, hogy ma Gy F a DK élén all, nem pedig az orszag élén, mint annak idején Churchill.Tamogatottsaga is eszerint alakul.
    Természetesen nem csak Gy F-et illetik kritikak, hanem az egész demokrata oldalt. De mivel csak «Gyurcsany jelenségröl» ( Mesterhazy vagy Szanyi jelenségröl aligha) beszélhetünk, az irasnak van alapja.
    Aztan majd 2014-ben meglatjuk, hogy hova vezet mindez, én egyaltalan nem vagyok optimista, de ne legyen igazam.
    De az nem igaz, hogy az AN hozzaszolok többsége fityiszes stilusban gyurcsanyozik…(mar azok, akik észlelnek hibakat az illetönél) . Gyurcsanybol sokan az utobbi idöben abrandultak ki…és enek inkabb az okait kellene keresni, minte ezt a tényt tagadni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  25. Tisztelettel, kedves Kertész Úr! Akkor a Gyurcsány Úr is moslékzabáló lenne, és nem maceszmoslék zabáló, ahogy Ön elképzeli! Tisztelettel! Jöhetnek a mínuszolások!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  26. miaszösz
    2012. január 22. vasárnap
    13:02
    Igazságod vagyon.
    “Gyurcsanybol sokan az utobbi idöben abrandultak ki…és enek inkabb az okait kellene keresni, minte ezt a tényt tagadni.”
    ehhez csak annyit, hogy a kiábrándulók gyakorlatilag amatőr “politikusok”, mert fel sem tételezik, hogy egy profi tovább lát és, ha úgyis divat szidni, akkor nem árthat még egy kis plusz ekézés. Pedig nem árt, ha elgondolkodunk 5-10 lépéssel tovább, mint az ellenfél.
    Nem ugrik be a neve annak a sakk világbajnoknak, aki átlag 15 lépéssel előre számolva verte halomra az ellenfeleit – orosz volt.
    Orbán sem olyan idióta, hogy ne számolt volna jónéhány forgatókönyvvel. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. girbegurba
    “Valaki összeszámolta, hogy talán 20-ezren lehettek, ennek is vagy negyede külföldről importált zombi, egy jó része bértüntető.”
    .
    Alátámasztom, ugyanis a család néhány tagja tegnap délután vendégségben volt a Kossuth tér egyik lakóingatlanában. Délután négy óra felé semmi rendkívülit nem tapasztaltak, simán átmentek a metrótól a téren keresztül a házig. Este hét óra felé alig párszázan lézengtek ugyanott, az átjárást ismét nem akadályozta semmiféle “tömeg”.
    Mécses akkor volt már vagy pár száz, pár ezer lerakva, de összességében ennyi. Többen is nagyon túlbecsülték a békemenetesek számát.
    Például a NOL.hu Rab publiciszta polgártárs közvetítésével “Irdatlan tömeg”-et látott. Vajon merre járhatott Rab úr szombaton délután és estefelé?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  28. Kedves Kertész Úr, mikor azt írta, hogy a magyar genetikailag,…. nagyon fel voltam háborodva.
    Tegnap néztem a “tüntetés” képeit.
    Kérem, bocsásson meg. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  29. komplementer
    – a villamosok leállása akár már februárban is bekövetkezhet – a kenyér ára meg? Volt az már millió billpengő is! Nem a fidesz vizionált mindig “háborús romokat”?
    girbegurba
    - ne becsüld le a demonstrációjukat. Végül is másfél órán keresztül vonultak – majd ha a demokraták is tudnak hasonlóval előállni – akkor lehet minősítgetni.
    És pont a nagyszámú résztvevő igazolta Gyurcsány igazát – Kertésszel szemben. Nem érett meg sem a nép tudati állapota, sem a demokraták szervezettsége olyan szintet, ahol érdemes lenne kardot csörgetni.
    Egyébként valóban gond van a szóhasználattal. Vegyük pl az antifasisztát – ami tulajdonképpen antináci lenne. De mivel erre azonos szót használunk, hiába fejti ki Bartus, hogy “fasiszta” alatt a Duce-féle olasz autokrata rendszerre utal – “túl erős” a fasiszta jelző. Ezért javaslom a FEKALISTA jelzőt ( ennek is erős áthallása van, fecalia – széklet, barna, büdös – mi kell még?)
    esetleg szóba jöhet az Orbánista (a Sztálinista, Rákosista módon képezve)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  30. gets 12:33
    - amikor Kertész Gyurcsány fóbiájáról írunk (én legalábbis) azt az “írói munkássága” ismeretében tesszük. Nem ezt az egyetlen cikket írta e tárgyban.
    De egyébként jól megfogalmaztad, hogy miért megosztó személyiség Gyurcsány. Kevesen tudnak hozzá higgadtan és reálisan viszonyulni.
    miaszösz
    -azok ábrándultak ki Gyurcsányból, akik népvezért szerettek volna benne látni. Mert képességei alapján akár arra is képes lenne. De szemmel látható, hogy nem kíván abba az irányba mozdulni. Ezt már megtárgyaltuk, amikor a Dkp vezetősége megalakult. A névsor alapján nem egy baloldali nagy gyűjtőpártot gründolt, hanem inkább egy szdsz 2.0-t. Helye van egy ilyennek is a demokratikus koalícióban (nomen est omen) de nem kizárólagosan és nem is biztos, hogy az élvonalban. Kertésznek (de Bartusnak is) az a baja ezzel, hogy a hívei ezt nem látják/nem akarják látni – és elfoglalja a helyet egy lehetséges népvezér elől. (aki pedig sehol sem látszik!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  31. Egyébként, ha belegondoltok – Gyurcsány képes lenne felrázni a baloldalt (2006-ban már bebizonyította) de mit érne el vele? Még jobban ketté szakadna az ország, a jobboldal még távolabb kerülne – holott egy higgadt-nyugodt kormányzással sokkal többre juthat az ország. Ezt Bajnai már bebizonyította.
    Lehet, hogy a két oldal közeledésének elősegítése érdekében teszi magát jelentéktelenebbé (vagy legalábbis próbálkozik ezzel) Gyurcsány. Éppen, mert a személye lenne akadálya egy lehetséges összefogásnak? És ő a jobboldallal való összefogásról beszélt (nem a kisnyilasokkal – azt mi vetettük fel)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  32. gets írta (2012. január 22. vasárnap 13:29):
    “…fel sem tételezik, hogy egy profi tovább lát..”
    .
    Gyurcsány azt állítja (és ez ritka, ezért igencsak tiszteletre méltó), hogy ő az elvi alapú politizálás híve. Ha ezt elfogadjuk, akkor amit mond, az elvi alapon vitatható, tárgyalható, megbeszélhető. Mert nem taktikáról, a politikus tapasztalatáról van szó (amiben nyilván veri a legtöbb “amatőrt”), hanem elvekről.
    Úgyhogy gets, szerintem hagyjuk ezt a “mert ő messzebb lát” dolgot, mert nem erről van szó.
    Természetesen az elvek lefektetése után a megvalósítás következik, ahol igenis rendkívül fontos az időzítés, a taktika, meg az a számtalan dolog, amit csak egy tapasztalt politikus tud, az utca embere meg nem.
    De jelenleg nem a taktikáról, hanem ELVEKRŐL van szó: például arról, hogy diktatúra-e az, ami itt van. Én Gyurcsány nagy tisztelője vagyok, az öszödi beszéd óta még inkább, de ez a mostani “ez nem diktatúra, hanem önkényuralom” nagyon kiábrándított. Hogy miért, azt részletesen kifejtettem bár tudnám, melyik témakörben (kekec talán emlékszik rá). Úgy éreztetm, hogy elvi szinten bicsklott meg, és az életveszélyes. Csak remélni tudom, hogy vissza tud térni belőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  33. Ego
    2012. január 22. vasárnap
    22:47
    Szerintem pedig tudatosan fogta vissza a követőit , hogy ne kövessenek el meggondolatlanságot.
    Minden értelmes ember tudja, hogy a diktatúra és az önkényuralom között árnyalatnyi különbségek vannak, hogy hol húzódhat a határ köztük – az is önkényes. Ezt viszont kevesebben érzik és kinek lenne jó, ha készületek nélkül polgárháború kockázatával szórakozna bárki – mert az nemcsak országcsődöt, hanem “patakvért” is jelent.
    Ilyet normális politikus mikor vállal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  34. Ego!
    Jó hogy említetted kekecet, mert már mi ezt egyszer 3-asban megvitattuk és azt hiszem egyetértettünk, sőt ez a mostani kör sem mond ennek ellent miaszösszel bővítve. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. bruckenbacker kapitány

    girbegurba
    2012. január 22. vasárnap
    11:34

    Végignéztem egy mellékutcából. Nem milliós de 200 ezes s emm volt a tömeg. Szerintem 60-70 e ember lehetett. Ekkora szervezéssel és ennyi fizetéssel a vonulóknak(ha igaz az info) nem volt túl nagy támogatottság a vezető hatalom iránt. Ez a jövő havi alkalmazotti és vállalkozók által kifizetett bérek esetében szerintem további jelentős csökkenést fog mutatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  36. gets,
    Tényleg megbeszéltük négyen :)
    Csak annyit tennék hozzá — a “tudatosan fogta vissza” megfogalmazásod miatt –, hogy nekem pont itt van a dolog lényege: szabad-e elvet idomítani/hajlítani/stb. egy cél érdekében?
    Szerintem nem, mert oda a szavahihetőség. Nem fogom tudni, hogy legközelebb milyen cél érdekében lesz megint rugalmas az elvekkel. Meg nekem ez manipuláció, ami a szellemi partnereket, szövetségeseket (például engem) eszközzé alacsonyítja. Márpedig aki az elvek szintjén manipulál, abban én nem tudok megbízni, és most nagyon finoman fogalmaztam. Aki az elvek szintjén manipulál, az azt teszi, amit Orbán.
    Az az egyetlen reményem, hogy komolyan mondta, amit mondott, mert akkor “csak” arról van szó, hogy nem látjuk egyformán ezt a szerinte nem diktatúrát. Ez is baj, de legalább nem szellemi árulás.
    Call me naive.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  37. Olvasom a hozzászólásokat minden irányból és mindig megakaszt , hogy tényként beszélnek arról, aminek nem is néznek utána.
    Nem Kertész Ákos innovációja (újítása) volt a “genetikailag” kifejezés. Orbán Viktortól hangzott el: …” a baloldal genetikailag ráront a nemzetre”.. gondolat. Kertész Ákos abban hibázott, hogy nem tette idézőjelbe az újra használt kifejezést, ami díszpolgári kitüntetésébe került. Orbán Viktor Miniszterelnök pedig akkor, amikor egy szava nem volt ezzel kapcsolatban, nem igyekezett a segítségére.
    Az elhíresült Balatonöszöd-i beszéd is hasonló kaptafára működik .
    Semjén Zsolt Keresztény Demokrataként büszkén vallotta be utólag a karaktergyilkosságban vállalt szerepét Gyurcsány Ferenc ellen Navracsics Tibor segédletével. A beszéd hibája: nem nyilvánosság előtt hangzott el, így lehetővé vált az idézgetése néhány kiragadott mondatának. A lényeg ezek után már nem volt érdekes.Percek alatt az ellenkező tartalommal lett szenzáció belőle, ami ma sem felel meg a valóságnak. De az ötlet kitalálói biztosra mehettek. Véleménye mindenkinek naprakészen van, igénye és türelme a a tájékozódásra már csak keveseknek, még az internet világában is! Csak okosan kell irányítani az indulatokat.
    A film címe: hogyan szabadulj meg a konkurenciától?
    De a tartalom nem a képzelet szülötte, a szituáció a jelenkori magyar valóság, ami ezek szerint így is alakítható. Érdemes ezen eltűnődni azt hiszem.
    Navracsics Tibor Miniszterelnök helyettesként a napokban remekelt ismét azzal a szintén nem a valóságnak megfelelő állítással, hogy új Alkotmányra azért volt szükség, mert a régi sztálinista volt változtatások nélkül. Ezt hagyta volna jóvá többek közt Orbán Viktor ellenzéki kritika nélkül?!
    Kis-magyar abszurd ami napjainkban zajlik, de cseppet sem szórakoztató a műfaj.
    Fentiekből a konzekvenciát vonja le mindenki maga. És ha már a tapasztalatának nem hisz, legalább a napi eseményeknek nézzen utána, mi zajlik az országban. Olvasson utána annak, amiről beszél, próbálja megérteni az események célját és irányát – kérem tisztelettel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  38. Kertész Ákos látja a nagyobb összefüggéseket, ezért sokan nem értik, hogy mit mond. Tovább lát, mint itt a legtöbben. Gyurcsány Ferenc nem azért bűnös, amiért a Fidesz el akarja ítélni, hanem azért a tehetetlenségért, amivel a téblábolós kormányzása elősegítette a Fidesz fölemelkedését. Le kellett volna vonja ebből a következtetéseket. Ha valakinek 6 évnyi lehetősége volt jól kormányozni, és nem tette, akkor ezt a pályát el kell hagyja, ha olyan ember, amilyennek látszani akar. Régen be kellett volna ismerje saját magának, hogy csak a hatalomvágy vezeti, hiszen az országnak jót nem tett, és vélhetőleg nem is fog tudni tenni. Azzal, hogy tovább politizál ugyanazt a viselkedési mintát követi, amit Orbán.
    A jelenlegi, magyar politikai azért nem képes demokratikus módon visszaszerezni a hatalmat, mert csak a hatalmat akarja, nem pedig a közjót. Arról, a közép-balnak, sajnos, fogalma sincs…

    Néhány hete azt javasoltam, hogy a Szolidaritás által jól megszervezett adóbojkottal söpörjék el a jelenlegi parlamenti piócákat. Vagyis, az a társadalmi réteg, amely valójában eltartja ezt a semmirekellő bandát, vonja meg a támogatását. A Fidesz-tüntetés közönsége bebizonyította, hogy milyen összetételű a kormánytámogatás, és közelről ismerve, az MSZP-é sem sokban különbözik – ezek a hívők, de a tudatos honpolgárok. Utóbbiaknak kellene határozott lépéseket tenniük, minden késlekedés nélkül. És nem az EU-ra várva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  39. Elnézést, de túl hamar nyomtam meg a küldöm gombot, a szövegben maradt néhány hiba: “A jelenlegi, magyar politikai” ELIT – ez a szó kimaradt,
    “ezek a hívők, de a tudatos honpolgárok”. – a de helyett NEM kellene szerepeljen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  40. Sajnos, bármennyire fájó, nem lehet azt remélni, hogy egy külső politikai nyomás, vagy egy ellenzéki fordulat megmenti az országot.
    Lassan egy éve folyik az öldöklés Szíriában, ahol csakúgy, mint Magyarországon, a társadalom totálisan szétszakadt bizonyos érdekcsoportokra. A nyugati világ pedig csak szavakkal próbál beavatkozni. Nem egész egy év alatt több, mint 5000 ember halt meg, naponta tucatnyian, lassan az egész ország hadszíntér. Túl sokáig tűrték a zsarnokságot, és az ellenzék sem ért mást nyelvet, mint az erőszakot.
    Magyarország legnagyobb baja az, hogy népessége javának fogalma sincs, hogy miért érdemes a demokráciáért küzdeni, miért fontos a szabadság. Nyugdíjemelés és vizitdíjeltörlés tudati szintjén él a többség – a “sivatagi nemzedéknek” tehát ki kell halni ahhoz, hogy itt bármilyen változás előálljon. Csakhogy a magyaroknak egy Mózesük sincs, aki negyven éven át szabadságra nevelné őket, így akinek hiányzik a szabadság, az elmegy megkeresni magának, másutt. Reménytelen helyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  41. kekec,
    ne használjuk a FEKALISTA szót, már csak jelentése miatt sem.
    Valóban kár, hogy a többség nem érti, nem ismeri a különbséget a fasiszta és a náci között, de annál inkább pontosan kell fogalmazni, a megfelelő szavakat kell használni, különben örökké ilyen tájékozatlanok maradnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Tisztelt Kertész Úr!
    Részben egyet kell értenem Gyurcsánnyal, mert Ő azt mondja, ha újból választásokat írnának ki, valószínű a jobbik a Kormánypárttal, vagy nélküle hatalomra jutna. Ha más úton próbálna az ellenzék a mi ellenzékünk hatalomra jutni, az jelenleg nem sikerülne, mert a másik oldal még nem elég erős és az erőszak nem a mi asztalunk!
    Tisztelni kell az ellenfelet nem szeretni! Sajnos a kétszer is padlóra küldött mostani Miniszterelnök elveszítette a küzdelmet, de felállt, és hatalmas győzelmet aratott, ezt el kell ismerni! A módszerek borzasztóak voltak, a játékszabályokat semmibe véve mindent elkövetett, hogy az országot és egy ember személyiségét becsületét a sárba tiporja! Már sokszor írtam, úgy lehet összetartani egy társaságot, pártot, hogy gyűlölünk, gyűlöltetünk, elhitetünk valakikről, valakiről hogy Ő a sátán, és a sátán vezeti az országot. Miközben Gyurcsány próbálta vezetni az országot, – tárgyalni szeretett volna mindenről, amit a mostani kormánypárt erőszakkal megtesz – Orbán kiépített egy tömegbázist, ami jelenleg is működik, annak dacára, hogy a gazdagok kivételével az Unió nélkül is mindenkitől mindent elvettek, a nyugdíjakat, a rokkant nyugdíjakat, a médiától, a köztisztviselőktől a közalkalmazottakat az utcára küldte! Jelenleg az Uniótól a hitelfelvételről tárgyalnak, aminek szintén mi leszünk a szenvedő alanyai, a hitelért is nekünk kell majd fizetni, és félek Orbán ezt is meg tudja majd magyarázni, – ” Hisz, a zsidók diktálnak” – jelszóval!
    Tisztelt Kertész Úr! Egyetértek a Gyurcsánnyal, hogy békében, békességben kell élnünk, tisztelem azért is, mert annak dacára mondja ezt, hogy a Damoklész kardja ott lebeg a feje felett!
    Véleményem mégis az, hogy az előrevezető út nem Gyurcsány, hanem egy olyan ember, aki pártoktól és világnézettől független össze tudja tartani az Orbán kormányt leváltó ellenzéket, és az országban a törvényes rendet helyre tudja állítani! Hogy ki lenne? Bajnai, vagy valaki más, – egy tisztességes ember!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  43. szemtanu 2012
    pont azért járunk ide, mert hozzá akarunk olvasni és tisztábban akarjuk látni, ami történik. De sokan sokfelé olvasgatunk – és az érdekesebb cikkekre, hozzászólásokra felhívjuk egymás figyelmét. Általános buzdítás helyett talán te is tedd ezt!
    Eva Mihály Amichay
    Kicsit igazságtalan vagy. A 2006-os és azt követő indokolt, de kissé drasztikusabb rendőrségi fellépésekkel is támadták Gyurcsányt, az része volt az “amortizálásának” azóta is despota elnyomó és “szemkilővő” az állandó jelzője. Mi lett volna, ha ennél keményebben lép fel? Megmondom: polgárháború! Gyurcsány DEMOKRATA – kár rajta autokratikus eszközök hiányát számon kérni. A többi – már megbocsáss – semmilyen-tömjén úr munkásságából származik – itt nem vagyunk vevők rá!
    Egyébként meg semmi sincs annyira józanító hatású, mint a létfeltételek nyilvánvaló és letagadhatatlan romlása. Muszáj volt még januárban lebonyolítani ezt a tüntetést – mert februárban az aktívak szembesülnek a többezer forintos IfizetésCSÖKKENTÉSSEL, a 62 év alatti nyugdíjasok meg azzal, hogy a vállalkozásukban, ahol eddig mellékfoglalkozásúak voltak és 5100.-Ft egészségbiztosítási járulékot fizettek – most a főállású szabályok szerint fizetnek járulékot (mivel 62 év alatt NEM nyugdíjat kapnak) 57.000.-Ft-ot kell fizetniük, ha egy fillér bevételük sincs, akkor is. Mit gondolsz, hány érintett vonulhatott ott, aki erről még nem értesült?
    girbegurba
    - most lelomboztál. Pedig olyan kifejező! Jó akkor f…. formában használom a jövőben – és aki ismer tudja, hogy ÉN mit rakok a pontok helyére. De mivel Orbán rendszere több különféle előképből turmixolt egyedi alkotás, a rendszerére az orbánizmus lesz a legmegfelelőbb jelző.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  44. Rejtő – ez jó végszó ahhoz, ami már napon óta érlelődik (bár főleg Orbánról szól)
    Sajnos nagyon is sok hasonlóság van a két főszereplő között. Mindketten átengedték a kisebbik koalíciós társnak ugyanazon tárcákat, és a reformokat is mindketten erőszakos, felülről vezérelt módon akarták végrehajtani. Erre a legjobb példa az egészségügyi reform. Először – nem túl sokáig – tárgyalással próbálták levezényelni – csak amikor a szakma teljesen befeszült ellene, akkor próbálták az Szdsz “reformgőgjétől” vezetve minél hamarabb erőből lezavarni. A legnagyobb tanulság az volt, hogy demokráciában ez nem működik, és könnyen lehet ellene tömegtámogatást szerezni – tehát LE KELL BONTANI a demokráciát, amely a reformok útjában áll. – Orbán most ezt tette.
    Gyurcsányék kiszámították, hogy kb mennyi kórházi férőhelyet kellene megszüntetni – tehát az egzisztenciájában fenyegetett orvostársadalom erősen befeszült ez ellen. A társadalomnak is derengett, hogy a “strukturális reform” az végül is a kádári jóléti rendszerek drasztikus megnyirbálása. Lehet szépítgetni – de ÍGY VAN! Az ország csak a vállalkozói réteg túladóztatásával és az eladósodás gyorsuló mértékével tudja az államkapitalista rendszerre méretezett rendszereket úgy-ahogy fenntartani.
    Orbán nem fenyegette az orvosokat – hanem ígért nekik (ha jól emléxem 400 %-os emelést) Ennek reményében tartottak ki nálunk az orvosok, hogy annál nagyobb legyen a pofára esés. Tömegével mennek tehát külföldre az orvosok – akiknek NEM KELL VÉGKIELÉGÍTÉST FIZETNI, esetleg áttelepülésüket, munkanélküli segélyüket finanszírozni. És most ott tartunk, hogy EMBERHIÁNYBAN be kell zárni majd kórházakat. Ráadásul Orbán egy egyszerű, egy szavas adótörvénybe rejtett módosítással létrehozta a két szintű egészségügyet – a gazdagoknak és a szegényeknek, ami még ma sem tudatosult az emberekben, ezért nincs is ellene társadalmi tiltakozás. Mire észbe kapnak, már a tiltakozások is ellehetetlenítődnek. ÜGYES!
    Mindvégig azt mondtuk, hogy Orbán hülye, hogy nem hagyta kikaparni a gesztenyét a tűzből Gyurcsányéknak. Mi meg most éppen erre buzdítjuk Gyurcsányt – hogy szakítsa félbe azt, amit erővel és az ország hosszú távú érdekében művel Orbán. Amit neki mindenképpen megakadályozott volna a jobboldal – de amit nemzetiszínű szósszal leöntve Orbán végre tud hajtani.
    Ez racionális politika – és a virslivel együtt nem érdemes megnézni hogyan készül – még elmegy tőlük az étvágyad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  45. Na, Szanyi is beleszólt a Gyurcsány vitába – nagyon tanulságos kommentekkel:
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=513277

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. kekec
    2012. január 23. hétfő
    13:05
    Sz kapitány ezzel lefektette saját elnökválasztási ars poeticáját?
    Egy jó adag bal- populizmus kis adag EU barátsággal – lehet kérem választani …
    :(
    MSZP kezd leírható lenni komolyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Gyurcsány Ferenc világosan közölte , hogy nem vágyik és nem is lesz miniszterelnöki pozicióba.
    Abban szerintem igaza van , hogy korai még megsebzett vadra ráülni.Orbán a sarokba szoritva a hatalom megtartása érdekében minden aljasságra képes.
    Érdemes még várni.Eljön az idő, hogy a saját fajtája fog bele-bele marni.Akkor kell majd gyorsan határozottan cselekedni. Gyurcsány már megmutatta , hogy alkalmas jelöltet támogatva le lehet győzni Orbánt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. pistagalamb – Medgyessy meg azt mutatta meg, hogy Orbánt még egy nem túl alkalmas jelölt is képes leváltani – ha a népnek már nagyon elege lesz belőle.
    Cronos MINDIG, MINDEN fiát felfalja – azaz az idő Orbán ellen dolgozik. Addig viszont antidemokratikus módszerekkel leépíti a túlméretezett egészségügyet, fizetőssé teszi az oktatást és az egészségügyi ellátást – azaz csupa olyasmit művel, ami után akár az szdsz is megnyalná mind a 10 ujját! Csak a liberálisoknak nem áll jól az önkényuralom. Molnár úr erről köteteket mesélhetne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. A jelenlegi helyzetben a bal- es a demokratikus jobboldal elso szamu “szovetsegese” Orban Viktor. Orban politikajanak “gyulolcse” azonban meg nem ertett meg teljesen. Az igazi “eres” most fog kovetkezni.

    Tokeletesen igaza van Gyurcsanynak, hogy ostobasag lenne most atvenni a kormanyzast, amikor Orbanek rakenyszerulnek a minden eddigit magasan tulszarnyalo megszoritasokra.
    Miert csinalja ezt az ellenzek? Miert tenne meg ezt a szivesseget Orbannak?
    Csinalja csak Orban.

    Kertesz Akos lehet jo iro, de nem o az, aki Gyurcsanynak tanacsokat tudna adni. Gyurcsany profi politikus es pontosan tudja, hogy mi a teendo.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos