Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kertész Ákos: Mi a nyavalyának?! 2012. január 11. szerda 18:07

  • Hozzászólások(94)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kertész Ákos: Mi a nyavalyának?!

Mivégre? – ezt írtam föl címnek először, ami pontosan fedte a szándékomat – hogy tudniillik mivégre beszél az ember –, de rögtön éreztem is: így kevés. Harsányabban kell fogalmazni, bár úgy is alig van esélye, hogy eljut a szavam azokhoz, akiknek szánom. Hogy eredménye is lehetne, az már az álmok világába tartozik. Vagyis hát: – Mi a nyavalyának pofázok én itt?!

Darvas Iván mondta a rendszerváltás első éveiben, hogy a borsót addig kell a falra hányni, míg le nem omlik. (A fal.) Milyen igaz! De ha az istennek sem omlik le?

„Én megmondtam mindent előre! Láttam a fenyegető veszedelmet, láttam a sötét felhőt és tudtam a villámról, ami lecsap. (…) Láttam a bűnt, és megmondtam előre, ne így, ne ezt, átok és gyalázat lesz belőle!” Én is elmondhatnám Karinthy Frigyessel együtt – jó nyolcvan évvel utána. És persze engem se kérdezett senki, igaz, én nem is vártam. Eleve tudtam, hogy „meggyőzni” az írástudó úgysem bír senkit, csak megerősítheti a hitében, azt, akivel eleve egy hiten van. Aki azt mondja: „én is úgy gondolom, csak nem tudtam volna ilyen jól összeszedni”. Nem ez a baj. Hanem az, hogy aki velem egy platformon van, az sem érti. Vagy nem akarja. Vagy csak nem hallja a kiáltást, mint süket favágó a székely viccben. Amikor Áron látja, hogy a nagy szálfa, amit kivágott, megindul Mózsi bá felé. És ordít.
– Hé! Mózsi bá! Vigyázzon!
Mózsi bá valamit hall, de nem tudja mit. Lassan odafordul.
– Mi van?
A nagy szálfa robogva dől Mózsi bá felé, és bumm! Agyoncsapja. Áron nézi, nézi, majd lassan, megfontoltan megszólal.
– Na. Hát ez van.
*
Minden diktatúra lételeme az expanzió, mert csak a terjeszkedés szándéka igazolhatja. Ha nincs háborús helyzet, ha nem lehet fegyvert fogni senkire, akkor mást kell kitalálni – írtam egy éve az Amerikai Népszavában. (Chamberlainek Európája) Az Orbán-gang a trianoni békeszerződés közjogi fölszámolására uszít (ahogy Hitler a versaille-i szerződés ellen támadt), és soviniszta propagandával tovább butítja a már amúgy is kábára hülyített magyar tömegeket. A határaink körül élő magyaroknak állampolgárságot, és választójogot ígér, hogy hálából bebetonoz-zák az Orbán maffia hatalmát. Ezek az új-nacionalisták, és új-soviniszták fölélesztik a revizionizmus, az irredentizmus csótányait és patkányait, és a környező országokban fölgerjesztik velük az ellen-revansizmust, és újra „kisantant” szövetségbe tömörítik a szomszédjainkat, áldásos tevékenységükkel fölszítják a hagyományos magyargyűlöletet. „És a szlovákok, a románok, a szerbek és a horvátok mindent megtesznek, hogy megvédjék a hazájukat a rabló magyaroktól, akik nemzeti létük akadályai voltak századokon át, akik sohasem tanulnak, akik mindig másra mutogatnak, mindig bűnbakot keresnek, vagy a romát, vagy a románt. Vagy a zsidót.

Vagy Európát. Az IMF-et. A bankokat, a multikat. A nyugdíjasokat, akiknek már rég a temetőben a helyük. Vagy a hajléktalanokat, akik gusztustalanok, büdösek, turkálás közben fölborogatják a kukákat és a szelektív szeméttárolókat, rontják a városképet, és a többi kizsebelt, megnyomorított állampolgár príma közérzetét.

Európa, a botránytól rettegő, a közönyös Európa, az önvédelemre rest Európa ismét jó alkut fog kötni, mint Mr. Chamberlain Hitlerrel annak idején. Nem kell egy esztendő, új, mégis a mozdulatlanság ódon rothadásától bűzlő nacionalista tűzfészek fog izzani Európa közép-keleti peremén, Orbán Viktor úr Magyarországa körül.

Csak találjanak elég vizet a tűzoltásra…”

Ezt írtam tavaly januárban. Eltelt egy év. A szombati, január 7-i itthoni Népszavában Vértes András arról a fertőző gócról beszél, ami az Orbán maffia áldásos hatására alakulhat ki Közép-Kelet-Európában: „Úgy gondolom, hogy Brüsszelben tartanak a jelenlegi magyar fejlemények fertőző hatásától is. Ugyanis nem csak a gazdasági nehézségek, problémák terjedhetnek tovább, mint ahogy tovább is terjednek az Európai Unióban, hanem a demokrácia leépülésének a veszélye is élő, és egyáltalán nem korlátozódik kizárólag Kelet-Európára. Az EU-ból érkezett írásos és egyéb figyelmeztetések, vagy a Clinton levél szinte példátlan. Egy szövetségest kellett figyelmeztetni a civilizációs normák betartására. Ezekből értenie kellett volna a kormánynak, érezni kellett volna ennek a súlyát. Én úgy gondolom, az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap a magyar demokrácia intézményi kérdéseiben könyörtelen lesz. Számomra világos, hogy precedens értékűnek tartják azt, ami Magyarországon történik. Nyugat-Európa a keleti bővítés óta folyamatosan aggódik amiatt, hogy a volt szocialista blokk országaiban gyöngék a demokrácia alapjai. Minden ebbe az irányba mutató kilengésre már korábban is reagáltak. Így jártak el a szlovákiai jogsértések esetében, vagy hasonlóan válaszoltak a lengyelországi helyzetre a Kaczynski testvérek esetében, de ugyancsak következetesek voltak már korábban, amikor a szélső-jobboldali populista Jörg Haider bekerült az osztrák kormányba.”

Mindazok az antidemokratikus mozzanatok, melyeket Vértes András fölsorolt, egyúttal nacionalista ihletésűek, a hamis nemzeti mítoszban gyökereznek. Ezen belül egymást erősítő elemek az elzárkózás és a terjeszkedés (kooperáció helyett), a nemzeti gőg és a fajgyűlölet (a tolerancia helyett), a szeparatista agresszió a szövetkezés helyett.

A globalizálódó világban az éretten gondolkodó elmék mind látják, hogy a Földet sújtó gazdasági és egyúttal ökológiai válságokat (az összefüggés szoros!) csakis az integráció eszközével lehet kezelni. Az Egyesült Államok ereje Unió voltában, a föderációs intézményeiben van. Egyetlen vámterület, egyetlen valuta, egyetlen (és független!) központi bank, egyetlen legfelsőbb bíróság, egyetlen szövetségi kormány, külügy-, hadügy-, nemzetbiztonsági-, igazságügy- és pénzügyminiszter, egyetlen szövetségi nyomozóiroda (FBI), egyetlen központi nyomozó ügynökég (CIA). Egyetlen kongresszus, egyetlen szenátus.

Ja, és egyetlen elnök, de ez szinte csak ráadás a fékek és biztosítékok kidolgozott rendszerében. Mert ez a szövetség ötvenegy állam uniója, ötvenegy helyi kormányzattal, és olyan ügyek, intézmények, sőt törvények garmadával, amelyek a helybéli szervekre tartoznak.

Látható, hogy ez a szövetségi rendszer a helyi színeket, szokásokat, kultúrákat és érdekeket nem akarja eltörölni, hanem mintegy „megszűntetve megőrizve” integrálni akarja a nagyobb és hatékonyabb, életképesebb egységbe. A nemzeti sajátságok, színek, nyelvek, kultúrák csakis így maradhatnak fönn a látható jövőben, mert a szövetségi rendszer a helyi érdekek és értékek és a globális érdekek és értékek dialektikus egyensúlyát jelenti.

Természetes, Amerika könnyebb helyzetben van és volt mindig, mint Európa. Nekik nem kellett 1000-1500 éves hamis nemzeti mítoszokat legyűrniük, nem kellett autokrata és feudális függési rendszereket meghaladva kiépíteniük a demokráciájukat, ők a semmiből indulhattak, a szabad telepesek anarchiájából jutottak el az alapvető emberi jogokra épülő amerikai demokráciáig. Amit maguk alkottak meg saját maguk használatára. Amerikában mindenki bevándorló, mindenki idegen. Nem voltak soha zárt etnikai államaik, így irracionális nemzeti identitással sosem kellett szembenézniük, csak nagyon is racionális, önző helyi érdekekkel.

A mi egykori mezőgazdasági téeszeink mutattak hasonló fölépítést. Központi, mintegy szövetségi föladat volt a nagyüzemi gazdálkodás, és helyi, vagyis háztáji, föladata volt a téesz tagnak mindaz, amit kisüzemi módon lehetett gazdaságosan kezelni. (Más kérdés, hogy a rendszerváltás során a bornírt jobboldal ideológiai alapon szétrombolta ezt a példamutatóan működő szisztémát.)

Németország is szövetségi köztársaság, hasonló központi szövetségi, és helyi, tartományi irányítással – nem részletezem. Ma Európa legerősebb, leggazdagabb, legdemokratikusabb állama.

Az egységes Európa minden szempontból utópia marad, ha népei föl nem számolják egyszer s mindenkorra nacionalista mítoszaikat, hazug, mert hosszútávon önpusztító „nemzeti érdekeiket”. Sőt: Európát csak és egyedül a minél szigorúbb integráció, a következetes szövetségi rendszer mentheti meg attól, hogy ne verje le a lábáról a válság, hogy ne öregedjen el mind gazdaságilag, mind kulturálisan, hogy ne váljon Ázsia egy jelentéktelen félszigetévé.

A legjózanabb paraszti-, proli ésszel is tudható, hogy EGYSÉGBEN AZ ERŐ. Már olyan közhely, mint a VALAMIT VALAMIÉRT.

De az euró-amerikai kultúrkörhöz, az észak-atlanti szövetségi rendszerhez tartozó népek még mindig nem fogták föl igazán, hogy ez túlélésük záloga. Még mindig reménykednek abban, hogy ha sikerül a többi nép elől elcsaklizni egy darab banánt, egy kenyérvéget, egy tábla csokit, egy babaruhát vagy egy lendkerekes fakardot, mint a mohó és irigy, rosszul nevelt óvodás kölykök, jobban járhatnak.

És a legkomiszabb, legönzőbb, legirigyebb kölyök ebben a világóvodában az a magyar nép, amelyik maga fölé emelte vezérnek Orbán Viktort.

Azt is mondtam már, sőt, mondtuk többen is, hogy Magyarország annyira jelentéktelen, annyira érdektelen mind a Nyugat, mind a Kelet számára, hogy ha betonnal leöntenék mind a 93,000 négyzetkilométerét, azt se venné észre körülöttünk senki, ezért hagyják Orbán Viktort kukorékolni ezen a bűzlő magyar trágyadombon.

Csakhogy ez nem igaz. Mert ez a trágyadomb fertőz, és a fertőzésveszélytől nem lehet eltekinteni.

És mi lesz, ha Európa észhez tér, ha a magyar demokrácia intézményi kérdéseiben könyörtelen lesz – ahogy Vértest idéztem már föntebb –, de belülről nem lesz képes fölállni egy új ellenzék, hogy megfékezze ezt az elszabadult, pöffeszkedő, önmagát bálványozó hatalmi struktúrát. Megint mások kezéből, ajándékba kapjuk a megoldást, a „fölszabadulást”, hogy aztán éretlenek lévén az általunk meg nem érlelt, ki nem verekedett szabadságra, megint ne tudjunk élni vele?

Ha van „balsors”, ha van „turáni átok” – hát ez az!

Ha autóval visznek valahová, akárhogy figyelek is, legközelebb egyedül nem találok oda. De ha egyszer magam kerestem meg az utat, azt soha többé el nem felejtem.

Zrínyi Miklós hiába próbálta fölrázni a nemzetet a „Német maszlag, török áfium” című politikai röpiratában, hogy itt az ideje kiverni az országból a mind jobban gyöngülő törököt, a magyar oligarchia és a nemesi nemzet fütyült rá, tovább üzletelt vidáman az egyre korruptabb török basákkal, bégekkel, bejekkel, és dőzsölt a már senkitől sem veszélyeztetett birtokain. Pedig Zrínyi világosan megmondta, nem is kellett nagy jóstehetség hozzá, hogy ha a Habsburg császár veri ki innen nyugat-európai segítséggel a törököt, a helyükben itt is marad.

Így történt. A százötven éves török „rabigát” háromszáz éves Habsburg uralomra cserélte a mindig győztes, hős és vitéz magyar. Ha akkor hallgat valaki Zrínyire, nincs bukott Rákóczi fölkelés, nincs szükség a bukott magyar szabadságharcra, elmarad a Bach-korszak, a kiegyezés, nem válik egyenjogú társbérlőjévé a Monarchiának Magyarország, és nem lesz az első világháború egyenrangú vesztese. Nincs Trianon, nincs Horthy revansizmus, feudálfasizmus, nem Magyarország lesz Hitler leghűbb szövetségese és utolsó csatlósa, és nem vesz részt gyalázatos lelkesedéssel a Holokauszt tömegmészárlásában, amivel a mai napig nem bír szembenézi. Mert, ugye, Holokauszt nem is volt, másodszor nem mi csináltuk, viszont nem volt elég alapos.

Mohács óta egyszer volt a történelem kegyelméből szabad és független Magyarország: 1989-90-ben. Hogy élt a magyar a szabadság, a demokratikus fejlődés, a józanul kontrollált piacgazdaság által teremthető jólét lehetőségével? Orbán Viktor uralma alá hajtotta a fejét.

Csak nehogy ez ismétlődjön, ha egyszer Európa a saját érdekében nem tűri tovább ezt a mocsokfészket itt Hegyeshalom és Záhony között és a közreműködésünk nélkül tesz rendet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (99 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +86 ( 190 szavazatból)
Kertész Ákos: Mi a nyavalyának?!, 4.2 out of 5 based on 99 ratings

  • Hozzászólások(94)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

94 Reader’s Comments

  1. http://nieuwsuur.nl/video/328859-hongaarse-democratie-in-gevaar.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  2. Többeknek,
    Az önostorozás során tévképzet, hogy a széthúzás, a pártoskodás a magyarok jellemző történelmi tulajdonsága. Más nemzeteknél is volt hasonló széthúzás. A magyar nép eseti szerencsétlensége, hogy a volt Római Birodalom határán telepedett le, jó 4-500 év késéssel, és még éppen beleesett az Oszmán terjeszkedés hatókörébe. Csoda, hogy egyáltalán fel tudott állni, és még virágzani is tudott a keresztény feudális Magyar Királyság. Ugyanez a tőlünk délre és keletre fekvő területekre telepedő népeknek nem sikerült.
    Viszont alighanem igaz, hogy a mai Magyarország területén élő nép átlag kultúrája, pszichés reakciói jellegzetesen eltérnek a fejlettebb területekre jellemzőtől. Sokkal kisebb a kölcsönös bizalom, ugyanakkor nagyobb a hiszékenység. E két jelenség egymásnak feszül, és hisztérikus jelenségekben is megnyilvánul. Nem vagyok pszichológus. Talán a mániákus depresszióhoz hasonlíthatom, amiről annyit azért tudok, hogy letargikus és túlpörgetett időszakok váltják egymást. Országos szinten ez nem csak időbeli váltakozásként jelenhet meg, hanem úgy is, hogy a nép egy része ilyen, egy más része olyan, és bár az egyesek szerepet cserélnek, az eloszlás változatlan marad.
    Ebben a jellegzetességben komoly szerepet játszhat a hagyományos kulturális elmaradottság, tanulatlanság, és ezek értékként megjelenése és megjelenítése a kultúrameghatározó nyilvánosságban.
    A diktatórikus rendszerek saját céljaiknak megfelelően erősítették ezeket a tulajdonságokat. Most éppen egy ilyen korszakot élünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (31 szavazatból)
  3. Köszönöm a válaszokat! Ezen az oldalon egyedül Kertész írásait olvasom csak. így már sokadiknál kezd bennem is körvonalazódni, hogy mit is akar igazából üzenni. csak ugye mint mondtam nem tetszik a MÓDSZER. számomra sértő és kész. de próbálok átnézni fölötte… “gonosz oldal” meg “fegyverletétel”; szovjetes témához tennék hozzá annyit, hogy ahol egy városba bejöttek a menekülő v előrenyomuló németek a katonák fegyelmezettek voltak és rend volt az utcákon. mikor bejött a szovjet: raboltak, mosdatlanok voltak, ittak, büdösek, az utcára szartak és nőket erőszakoltak. barbárok módjára. BP ostroma után a szovjet hadsereg 10napos szabadrablási “jogot” kapott. az ilyen ellen természetes hogy mindenki védi és FÉLTI a családját gyerekeit vagyont stb. gonosz oldal? fegyverletétel? így már másként hangzik nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (65 szavazatból)
  4. grommit!

    Ne felejtsd el, előszőr a mi hős fiaink öldöstek a Donig, erőszakoltak nőket.
    Aminek az lett a következménye, hogy bejöttek a szovjetek, és még rá tettek néhány lapáttal, majd szépen a nyakunkra űltek. Nem ők támadtak meg minket.
    Közben az itthon maradott hőseink öldösték, vagy segítettek öldösni zsidó honfitársainkat. Persze a szomszédok lelkes segítségével.

    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (64 szavazatból)
  5. Gonoszka!
    a Kaddish onmagaban nem egy fajdalamas ima,ugyanis egyetlen szo nincs benne a halalrol!!
    a Kaddish az O.-rokkevalo Szent Nevenek magasztalasa csupan!
    mi zsidok ha meg is halunk nem az elmulas hazaba-(temeto)- megyunk be, hanem a mi temetonkbe amit ugy hivunk,; -” Beith h’Haim”=az Eleok Haza!!!
    ugyanis a valodi elet csak a foldi kinok utan kezdodik,az I.-sten mellett a Gan Eden=”paradicsom kert-ben!!
    viszont ajanlom szives figyelmedbe-(ha szereted hallgatni az ilyen enekeket imakat,a CD-t, Shalevet Orchestra; h’Neshama Lakh c albumat!!!
    abbol is kulonosen a Mi h’ish,es az imeskaheh yirushalaim c dalokat!!
    de eredetiben-(egy szal gitar kiseretttel)- a Yirushalaim shel zahav is gyonyoru!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  6. Irnam, de valamilyen ismeretlen okbol kifolyolag nem jelenik meg. Leroviditem: az amerikai bepillantas nem epp helyes, es a tobbi meg tul marxista/balos. Az internacionalizmus elmeleterol be lett bizonyitva hogy a gyakorlatban nem mukodik, esetleg gazdasagi teren de nem tarsadalmi szinten. Mo eseteben az EU alapelvek nem valasz akarmennyire is fel van haborodva az Unio vagy akar Clintonne Onagysaga. Bagoly mondja verebnek hogy nagyfulu.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (39 szavazatból)
  7. mi a nyavalyának? Hát nekem és azoknak, akik ugyanúgy aggódnak anyanyelvi kultúrájukért, nem a betonnal kiönthető sírukért, sem a létező, vagy hazudott dicső múltjukért sirókért. Köszönöm Ákos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (28 szavazatból)
  8. Megint a mínuszolás megy, úgy látszik, érvek meg nincsenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (21 szavazatból)
  9. Interpretado por Ofra Haza – Yerushalaim Shel Zahav – Jeruzsálem de Ouro
    Szeretem. Azt hiszem Ofra Haza már korombeli. Csodálatos hang.
    Az arany Jerusalam. Férfi interpretációval is hallgattam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  10. Stirner 2012. január 11. szerda 15:46
    Kötözködni lehet, de mikor harcoltad ki társaiddal, hogy a te nézeteid
    szerint épüljön fel országunkban a demokrácia?
    Mert 2 világháború volt. Győztünk? Népirtás volt! Kellett ez nekünk?
    Rendszerváltás volt! Zorba(n)hoz értünk! Ezt akartad?
    HOGYAN TOVÁBB MAGYARORSZÁG?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (14 szavazatból)
  11. acher&feribácsi
    Ajsze sólajm bimrajmov, hú jáásze sólajm olénu vöál-kol-jiszroél, vöimru: Ámen.
    (Aki békét szerez a magasságban, Ő teremtsen békét számunkra és egész Izrael számára, s mondjátok együtt: úgy legyen)

    i

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  12. Sanyibácsi

    nagyon igazad van. Nálunk jobbér körökben csak a szovjetek bevonulásáról van szó arról mélyen hallgatnak, hogy Horthyék 2. magyar hadserege vajon mit keresett a Don-kanyarnál? De ugyanez van amikor a jugoszláv partizánok újvidéki atrocitásairól vég nélkül pofázik a kormányzat és a média, de hogy a megszálló magyar hadsereg ezt megelőzően pogromokat tartott, nem kevés Újvidéken élő szerbet elzavart a házából arról nem esik szó. Úgy nem lehet akár jogos sérelmekre apellálni, hogy eközben amit a magyarok okoztak a szomszédos népeknek azt meg letagadjuk, elbagatelizáljuk. És hát a mai magyar jobboldal csak a nyilas korszakot veszi vészkorszaknak, hogy Horthyék felmondva a barátsági szerződést aljasul megtámadták Jugoszláviát, a náci németek oldalán beléptek egy gyilkos és rabló világháborúba, 200 ezer magyart küldtek a biztos halálba a Donnál, a teljes vidéki zsidóságot a Horthy csendőrség gyűjtötte össze és vagonírozta be majd küldte a haláltáborokba ezekről nem vesznek tudomást, viszont ünnepélyesen hazahozatták és Kenderesen újratemették a kabaré-matrózt Horthyt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (45 szavazatból)
  13. admin !! ez nem tür nyomdafestéket!!!! 21:55

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. malcsik – Kertész sokkal igazabb hazafi, mint bármelyik “mélymagyar” A hazáját tiszteli – de az ilyen barna büdös kupacokat, mint te is vagy – azt nagyon nem. Az ilyenektől minden normális ember undorodik.
    és csak közbevetőleg (mert igazából nem érdekel) most akkor “végeztetek” majd az összes zsidóval – vagy csak ráfogás a holokauszt? Mert az egyik ujjacskádat meg kellene harapni! No szaladj Vona bácsihoz, és kérdezd meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (27 szavazatból)
  15. Kekec, komolyan gondolod, hogy hallgat rad??? Mintha a falnak beszélnél…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. Szomorú vagyok. Itt élünk, egy medencében, egy kohóban, szlovák, szerb, zsidó, görög, sváb, cigány, Amerika sírhat, nálunk több nemzet él együtt haragban, mint náluk. Ha hárman vagyunk, már utálunk valakit. Szényen. Ha ez a sokszínű nemzet, nem tud összefogni, nem tud temetni, és együtt sírni, kárhozat vár ránk. Nem tisztességes, ami történik velünk, nem sportszerű. Kerek hatvan éve élek, naponta változó hazugságban, félelemben. Úgy érzem, elárultak, eladtak. Szép a himnuszunk, szép a zászlónk, gyönyörű az országunk, de lassan nem a miénk.Itt kell élni,hogy tudd,érezd,mi v ár rád.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  17. Szomorú vagyok. Itt élünk, egy medencében, egy kohóban, szlovák, szerb, zsidó, görög, sváb, cigány, Amerika sírhat, nálunk több nemzet él együtt haragban, mint náluk. Ha hárman vagyunk, már utálunk valakit. Szényen. Ha ez a sokszínű nemzet, nem tud összefogni, nem tud temetni, és együtt sírni, kárhozat vár ránk. Nem tisztességes, ami történik velünk, nem sportszerű. Kerek hatvan éve élek, naponta változó hazugságban, félelemben. Úgy érzem, elárultak, eladtak. Szép a himnuszunk, szép a zászlónk, gyönyörű az országunk, de lassan nem a miénk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Csillagszemű Szarvaslány

    malcsik, te hülye vagy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. malcsik
    2012. január 11. szerda
    21:55

    Milyen nyílásból hullhatott ki egy ilyen féreg?
    Még olvasni is szégyelltem.
    Kinek a gondolata gyilkos,az maga is az.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  20. #
    Csillagszemű Szarvaslány
    2012. január 12. csütörtök
    00:01

    Sajnos nem hülye,annál sokkal rosszabb,egy aljas mocskos lélek emberbőrbe rejtve.Isten hívja őt vissza minél hamarabb…ámen!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  21. Csillagszemű Szarvaslány

    eddig azt hittem ilyen papagájfélék (malcsik) csak a a netboard nevű internetes szeméthegyen vannak az állatvédők között…
    no ide is begyöttek! akkó’ én mék…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  22. malcsik te szittya vadparaszt. tudod egyáltalán hogy mit, beszélsz? hazátlan zsidó? lehet nekik több joguk van ehhez a hazához mint sok agymosottnak közületek. ezek az emberek sajnos több áldozatot, vért szenvedést hoztak a magyarságukért mint a ti újfasiszta neonáci tetves bandátok. a történelemnek csak az a része rögzül sorvadt agyatokba amiről bátran állíthatjátok, hogy Magyar. eh nektek kell mindíg magyarázni, hogy a fa mögött erdő van. ja és nem vagyok zsidó se keresztény se más vallás tagja, de van hitem. és ebbe a hitbe nem tartoznak bele az olyanok mint te. akik a gyűlöleten kívül mást nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (30 szavazatból)
  23. grommit,
    A műveletlen, kultúrálisan elmaradt orosz és egyéb szovjet katonák azt tették, amit írtál.
    A művelt és kultúrált németek nem szartak az utcára. Nem volt kiadva szabad rablási engedély. Ehelyett módszeresen, ipari szervezettséggel raboltak és gyilkoltak, a begyűjtött szerencsétlen nőket bordélyokban erőszakolták.
    .
    A magyar népen erőszakoskodó nyilasok a németek szövetségesei voltak, csakúgy, mint előtte Horthy rendszere. Történelmi véletlen, hogy ezek alól a szovjet megszállás mentette fel Magyarországot, kb. úgy, ahogy a török uralom alól az osztrák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (22 szavazatból)
  24. Nagyon jó Kertész Ákos eszmefuttatása. Igen az a bizonyos integráció. Az EU arra van ítélve, hogy ezt fokozatosan tovább fejlessze. Sajna kicsit késtek a vezető hatalmai – Németország Franciaország stb. vezetői ennek felismerésében. És itt említem meg Gyurcsány Ferencnek – Magyarország miniszterelnökének – a kezdeményezését anno.: De lásd Gyurcsány előbbre látott?címmel írt olvasói levelemet /Népszabadság 2011. december 7./ Javaslom elolvasni!
    Témába vág.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (23 szavazatból)
  25. Csak gratulàlni szeretnék eme remek iràshoz!!!!! Annyira jò volt hogy a hideg futkosott a hàtamon csak kàr hogy azért mert nagyon mélyen elitèlem !!!! Aki fèlti szereti a hazàjàt az nem becsmérli mocskolja csak azért mert a minisztert nem ugy hivjàk hogy gyurcsàny vagy horn vagy bajnai!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (40 szavazatból)
  26. sas
    A hazaszeretet pont nem azt jelenti, hogy elnézzük az ország szétverését és a demokrácia leépítését. Hanem pontosan azt, hogy ahogy csak tudunk, szavunk felemelésével és együttműködésünk megvonásával tiltakozunk a hazát eláruló diktátorkezdemények ellen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (22 szavazatból)
  27. Voisin!
    Amen v’Amen Adoni!!!!
    Baruh esz Adojsem h’Mevorakh leojlom v’eD!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  28. Csaladom ,mint sok magyar zsidoe, a volt Monarchiabol szarmazik.
    {Erdely es Karpatalja}. Szuleim nemzedeke mar Budapesten szuletett.
    Nagyapam es a csalad ferfitagjai harcoltak az Elso Vilaghaboruban.
    Ez nem akadalyozta a naci szovetseges Magyarorszagot abban, hogy
    mar a 30-as evekben megkeseritse, kesobb lehetetlenne tegye
    zsido allampolgarai eletet{numerus clausus,kesobb numerus nullus,
    amely lehetetlenne tette a tanulast} a kesobbi zsido torvenyek
    vagyon elkobzas, munkahelyek bezarasa elottuk, kesobb munkaszolgalat es halaltaborokba
    valo hurcolas. Csaladom ketharmadat megsemmisitettek. Eddig ez szabvanyos tortenet.
    En kis gyermek voltam a haboru alatt, aki a felszabadulas utan az egyenloseg,szabadsag,
    a magyar tortenelem,irodalom,kultura,patriotizmus szereteten nevelkedett. Bar itt ott talalkoztam antiszemita
    megjegyzesekkel, nem volt szelsoseges. Egeszen 1956-ig, amikor meglattam a falakon
    az ” Icig most nem viszunk Auschwitzig” feliratokat.
    Nem sokara, mint tobb magyar zsido, Izraelbe jottunk,ahol,rengeteg nehezseg, kemeny munka
    es haboruk utan,talpra alltunk.
    Ennyit az elozmenyekrol. A magyar sajtot olvasva, elborzadva latom, hogy Szalasi szelleme
    el Magyarorszagon, es nem csak a “holokamu” kifejezessel{a holocaust tagadasa} hanem olyan
    tortenelmi hazugsagoke mint a tiszaeszlari vervad es Cion Bolcseinek Jegyzokonyve.
    Neha magamat kell meggyozni hogy vannak meg olyanok mint tobb kereszteny magyar baratom,
    akik tobbszor jartak Izraelben es tisztelettel es szeretettel nyilatkoznak a zsidosagrol.
    Ahogy en latom, a problema, nem csak a gazdasagi nehezsegek.
    1. Magyarorszag {ellentetben a nemetekkel} nem akarja elismerni tortenelmi felelosseget
    zsido allampolgarai sorsaert,
    2. A kommunista rendszer buneiert kizarolag a zsidokat okoljak{holott voltak ott masok is}.

    Bocsanat,hogy kisse elragadtattam magam a hosszu posttal, de kikivankozott belolem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (40 szavazatból)
  29. Csillagszemű Szarvaslány

    Kedves Izraeli!

    Teljesen megértelek. Egyébként ezek az emberek, akik holokamu feliratokat festenek/ragasztanak a kocsijaikra, Nagymagyarország címeket viselnek a ruháikon, halálosan gyávák.
    Mondok egy példát:
    Párom nem egy hatalmas ember (165 cm/55kg), de annál nagyobb önbizalommal rendelkezik és persze a kisugárzása olyan, mint ha egy kétajtós szekrény méretű ember lenne.
    Utaztunk egyszer a villamoson és felszállt egy kb 190 centis bakancsos árpádsávos jelvényes nyikhaj. Párom odament és megmondta neki, hogy akkor a következő megállónál leszáll vagy lerugdossa. A srác először pökhendien rábámult, majd visszahőkölt és a következő megállónál leszállt.
    Nem tudom ezt mással magyarázni, mint a barátom kisugárzásával.
    Ha határozott vagy az ilyen férgekkel, akkor nyuszikká válnak.
    Igaz a párom tizen…évig Izraelben élt 18 éves korától, volt ott katona is. Azt mondta ott tanulta meg, hogy ki kell állni magadért és akkor tökmindegy mekkora vagy, milyen nemű, az ilyen gyáva férgek félnek tőled.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (25 szavazatból)
  30. Liber Chaver Israeli!
    Hidd el ha valaki en igazan megertem a fajdaladat!!
    az O.-rokkevalo adjon Erot,es minden jot-szepet Neked es az egesz Csaladodnak!!Legyen ‘H Felto gondoskodassal,figyelemmel valolag iranyotokban!!
    zajt gezunt!
    asher.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  31. Csillagszemű:

    Vicces lenne, ha egyszer belekötnének a turbómagyarok pár jó kötésű izraeli diákba magyarsztán valamelyik nagyobb egyeteme közelében.

    Akiket én ismertem, egytől egyig harctéri medikusok, ejtőernyősök, lövészek, HK- sok, meg ilyenek voltak.

    Többen magas szinten tolnak valamilyen harcművészetet is (főleg Judo, Krav Maga).

    Érdekes, soha nem kötöttek beléjük eddig, ahol én jártam egyetemre, ott legalábbis, nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  32. Izraeli:

    “…olyan tortenelmi hazugsagoke mint a tiszaeszlari vervad es Cion Bolcseinek Jegyzokonyve…”

    Tudtad, hogy több, azóta afféle hitlerista bibliává vált szennyirodalmat is az a gaudi nagy tamás, és bandája segített kiadni magyarsztánban a ‘90- es években, aki most parlamenti képviselő?

    Nem akarsz szólni a MOSZAD Kidon- cosportjának, hogy nem csak iránban, meg Afrikában öljék az ellent, de magyarsztánba is látogassanak már el?

    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (16 szavazatból)
  33. Eldrad!
    hat igen!!nagy kar hogy a Cesarea kommando mar nem letezik!!
    -(Mossad Kiddon group)-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  34. Israeli!!
    szoljal par jo szot az Etzel-nel gaudiek erdekeben!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. Csillagszemű Szarvaslány

    Tegnap éjjel egy ilyen nagyon bátor magyarisztáni szétverte a kocsimat. Éjjel, sötétben, amikor azt hitte, senki nem látja. Direkt úgy állt, hogy ne lássa a térfigyelő kamera. De rácseszett, mert a szépségszalon kamerája felvette.
    Micsoda bátor, ősmagyar, kapucniban, az éj leple alatt egy vascsővel szétverte az elektromos tükröt. Igazán büszkék lehetnek rá a honfitársai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  36. Asher:

    - A Cesarea lehet, hogy megszűnt, de ha jól tudom, ez csak az egyik elit “embervadász” alakulata volt az izraeli elhárításnak.

    Azért voltak, és vannak még ott ilyen alakulatok, mostanában pl. az iráni kulcsemberek sem maguktól robbannak fel, gondolom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  37. Nekem sajnos itt kell élnem. A birka magyar még mindig tűr. Külföldtől várja a megoldásokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  38. Mivel nem tudok mindannyiotoknak egyszerre valaszolni,
    vegyetek ugy, hogy kulon kulon szemelyenkent koszontlek benneteket.
    Soraitokbol ereztem a szeretetet, a buszkeseget, es a felto aggodalmat
    iranyunkban.
    En, mint irtam, nem vagyok fiatal,{talan csak az erdeklodesben
    minden uj es regi irant{ kedvencem a tortenelem es az archeologia
    mint sok izraelinek}.
    Parom, sajnos, mar nem el. O is, mint sokan masok egyike
    Izrael nevtelen hoseinek, akik visszatertek{o mint gyermek} a taborokbol
    es itt harcoltak, dolgoztak, csaladot alapitottak.
    Gyermekeink es unokaink az Orszag elso es masodik bennszulott
    nemzedeke ebben a tradicioban nonek fel.
    Ez a magyarazata{tobbek kozott} a katonaviselt izraeli diakok es
    Csillagszemu parja magatartasanak.
    Mi is, minden sajat problemank ellenere, aggodunk
    ertetek.
    Lattuk {en csak a tortenelembol{mivel kis gyermek voltam a bombazott Budapesten,
    aki nem mindenre emlekszik}, anyam, a hirhedt “halalmars” resztvevoje,parom
    es korosztalya } szemelyes “elmenyeibol” hova vezet
    a kirekesztes es a gyulolet, kulonosen, ha mint napjainkban,
    gazdasagi nehezsegekkel parosul.
    Minden tiszteletem azoke, legyenek zsidok vagy keresztenyek,
    magyarok es mas nepek fiai, akik harcolnak, IRASBAN IS,
    az ordas, naci, ujnyilas eszmek ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  39. Izraeli!
    -en 1926 ban Munkacson szulettem!!en se vagyok egy “mai csirke”!!!
    ———————————————————————————————
    Eldrad!
    azok az Iraniak nem-(mind)-miattunk robban fel!!ott az USA is ludas!!
    igaz van meg “olyan” kommandos,az egyik legkivalobb pl,; az ETZTEL,ami hivatalosan az IRGUN utoda!!
    szerenysegem az irgun-nal szolgaltam onkentesen!!erre mind a mai napig hallatlanul buszke is vagyok!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  40. TÖRÖK KÁROLYNÉ /margó/

    Nagyon jól látja Kertész ur a helyzetet, én szvsz. az ominózus / a Kossuth dij árát érő/ cikkével is egyetértettem. Csak megjesgyezni kvánom , hogy ma a Jobbik budapesten a Lövőház utcába tart tüntetést, az Unió ellen. Itt tart az ország, mintha egy nagy hatalmas elmegyógyintézetben lennék……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  41. TÖRÖK KÁROLYNÉ /margó/

    Nagyon jól látja Kertész úr a helyzetet, én szvsz.. az ominózus / a Kossuth díj árát érő/ cikkével is egyetértettem. Csak megjegyezni kívánom , hogy ma a Jobbik Budapesten a Lövőház utcában tart tüntetést, az Unió ellen. Itt tart az ország, mintha egy nagy hatalmas elmegyógyintézetben lennénk……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  42. Kedves Kertész Àkos!
    Kiváló cikk! Csak egy korrigálni való van benne.
    “Mert ez a szövetség ötvenegy állam uniója, ötvenegy helyi kormányzattal, és
    olyan ügyek, intézmények, sőt törvények garmadával, amelyek a helybéli
    szervekre tartoznak.”
    Az USA ÖTVEN államból áll, nem ötvenegyböl.
    Azonkívül a cikk kiváló! Köszönöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  43. Hetussal tökéletesen egyetértek. Végre valaki aki tökéletesen ismeri az elmúlt 90 év magyar történelmét. Akit érdekel az igazság, OLVASSA EL ÚJRA Hetus hozzászólását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  44. Hetus!
    igy igaz!az osszeszedesunkkor,es a ghettoba zarasunkkor,a waggonokba zarasunkkor,SOHA EGYETLEN NEMET SS NEM VOLT OT!!!!!
    volt viszont egy MAGYAR SS-(talpig fekete SS egyenruhaban!!)-ugyhivtak Obersturmfuhrer Marton Zoldi !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos