Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tévedésből zsidózták le Orbánt 2012. január 24. kedd 21:18 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(90)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tévedésből zsidózták le Orbánt

London/Párizs – Orbán Viktor zsidó, írta a Les Echos francia gazdasági szaklap, magát az érintettet idézve – tévesen. Mint kiderült, Deutsch Tamással, a Fidesz aranyszájú Twitter-lovagjával keverték a kormányfőt.

A Les Echos „a demokráciáért küzdő, volt oxfordi hallgatóként mutatja be Orbán Viktort, aki számára harcedzett politikusként minden eszköz megengedett”, számol be az esetről az Index. „Macchiavellisztikus, autoriter és ambiciózus, nem visel el az övétől eltérő véleményeket. A Les Échos január 18-án publikált írása szól a magyar jobboldal vezetőjének posztkommunizmussal szembeni küzdelméről is, majd kitér Orbán centrális erőtérről alkotott elméletére. A Les Échos szerint a hazafias magyar kormányfő gaullistának nevezi magát, aki kiáll a határon túliak mellett, de egyáltalán nem akarja újraéleszteni az extrém nacionalizmust, rasszizmust és antiszemitizmust.”

„Egy, a magyar miniszterelnök nyilatkozataként tálalt szövegrész is olvasható az Echos-ban. Az újság kurziválta, tehát Orbán szájába adta a következő mondatokat: ’Az antiszemitizmus antidemokratikus és elfogadhatatlan. Zsidó származású magyar vagyok. De nincs kettős identitásom. Magyar az identitásom, és nincs problémám azzal, hogy zsidó vagyok. Soha nem tagadtam, és az apám megütött volna, ha így teszek’. Szijjártó Péter az Index kérdésére elmondta, hogy a lap összekeverte egy korábbi Independent-cikk részleteit. Az Echos az angol napilap szövegéből ollózott, de véletlenül Deutsch Tamás mondatait adták a kormányfő szájába. Deutsch Tamás elmondta, a francia lap szerkesztősége neki is elismerte a tévedést, és ígéretet kapott, hogy hamarosan javítják a cikket.”

A tévedés valószínűleg sokáig muníciót szolgáltat a szélsőjobboldali internetes szubkultúra számára, amely az elmúlt években is nem egyszer előszeretettel zsidózta le úgy Orbán Viktort, mint általában a Fideszt, noha a miniszterelnököt számtalan alkalommal állították be cigánynak is, illetve sokak szerint mindkettő egyszerre. A zsidózás különösen olyan alkalmakkor erősödik fel a neohungarista honlapokon, amikor Orbán valamilyen alkalommal a magyarországi zsidóság képviselőivel találkozik.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 14 szavazatból)
Tévedésből zsidózták le Orbánt, 3.7 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(90)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

90 Reader’s Comments

  1. Utálom a rasszistákat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  2. Ha ő igen, akkor én…????
    De örülök, hogy nem igaz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  3. Csak szeretne az (zsidó) lenni…
    Ez ahhoz hülye!
    Nem minden cigány zsidó, bár sok zsidónak van cigány barátja.
    Orbán a putris ágról szaporodott….nincs zsidó barátja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  4. Utálom a rasszizmust, bárki gyakorolja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  5. Legközelebb majd a cigányozással eltalálják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  6. Bruckenbacker kapitány

    Mindegy milyen nemzetiségű. Nem szeretem, ez nem attól függ. Egyébként a zsidó vagy zsidó származású(mi is a zsidó definiciója? népcsoport, rassz , vallás?) emberek közt arányaiban sok Nobel díjas van.
    Így OV ezirányú származását vagy rokonságát ki lehet zárni. Viszont ha a tetteit és azt figyeljük amit mond egyéb szintén zsidó mivoltú rokonság(v.ö Rákosi Mátyás) felfedezhető.

    Kicsit Váncsa István stílusában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  7. A Les Echo egy gazdasagi és pénzügy napilap, liberalis, de nem ugy mint nalunk, hanem liberalis jobb. Még örüljünk, hogy meg tudjak különböztetni Bukarestet Budapesttöl. De most mar kezdik megszokni, köszönjük ezt Orbannak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  8. Kéretik nem sértegetni a tisztességes zsidókat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  9. A cikk tartalmához nincs hozzáfűzni valóm, de a képhez bezzeg…
    Ezek a rabbik megőrültek, hogy egyáltalán beengedték.ű
    Semmi kifogásom nem lenne, sőt, örülnék, ha az lenne a helyet, hogy Orbán tiszteli a zsidókat és vallásukat, ahogyahn minden más felekezetet és vallásukat is.
    De tudható, hogy ez nem így van: akinek Semjén a bal keze (mint tudjuk, Matolcsy a jobb…), akinek egy Bayer a barátja, aki életre hozta az antiszemita szélsőjobbot, aki kénye-kedve szerint dönti el, mi lehet egyház és mi nem, az nem becsül más vallásokat.
    Akkor meg ezek a rabbik disznó elé szórtak gyöngyöt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  10. Orsós Viktor vállalja nyíltan a származását és szálljon szembe a jobboldal rasszista magatartással. Tegyen a jobboldali rasszizmus ellen és ne szítsa a gyűlöletet magyarok,cigányok, zsidók stb között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  11. “Ezek a rabbik megőrültek, hogy egyáltalán beengedték.” Szerintem sem kellene engedni! Antiszemita létére nyal a zsidó főpapoknak. Persze Viktorunk nagy képmutató!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. Tényleg ettől nem vállnak tisztátalanná a rabbik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  13. Akár.
    Zsidó még nem volt.
    Meg muslim.
    Jövőre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  14. Elég nagy szégyen a zsidó egyházak egy része ilyen szépen behódolt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  15. Slomó barátunk behódolt a magyar Mussolininek. Mint önjelölt egyház (újra) alapító megtanulta a leckét: van az a pénz amiért megéri fasisztákkal kokettálni. Hogy ezt Metzgerék jóváhagyólag támogatják az csakis az általuk gyűlölt kelet európai történelmi neológia háttérbe szorítására tett kétségbeesett erőfeszítéseik illetve az itteni viszonyok ismeretének teljes hiánya magyarázhatja. Furcsa, hogy senki nem nyitja fel a szemüket. Bár ahogy a nácik is gondolhatták anno: “a cél szentesíti az eszközt.”
    Gyomorforgató!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  16. A Fényképnek én a következő címet adnám: ‘”A Fürrer és a rabbik”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  17. A nagy köpönyegforgató sok minden volt, elvet, hitet meg bármit lecserél, ha a pillanatnyi érdeke kívánja.
    Ha a lungodrom menetelhetett az árpádsávos zászló alatt, miért ne metéltethette körül magát O. Már egyszer váltott hitet, miért ne tehetné meg még egyszer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  18. Anna idején Orbán Viktor bekeresztelkedett metodistának, aztán nagy katolikus lett , utána beszédeket tartott a református templomokba,most meg lehet, hogy kéri felvételét a zsidó egyházba? Holnap meg árpádsávos zászlók között szónokol?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  19. AZ IMF tárgyalásokhoz jól jön a rabbik áldása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  20. Orsós Viktor lehet eltévedt és igazából Farkas Flórihoz indult?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  21. Orsós Viktor! Vállald fel nyíltan a valódi származásodat ne szégyeld a népedet! Neked a származásod kapcsán is nem a rasszizmust kellene szítani, hanem az emberek magyarok és cigányok között kellene békét teremteni! Milyen ember az aki szégyelli a származását?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  22. kéretik a magyar zsidóságot nem azonosítani farkas flóriánnal izé köves slómóval… persze en bloc a mazsihisszal sem

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  23. Köztetek sincs valami nagy összetartás?!? :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  24. Feleselő
    2012. január 25. szerda
    00:38
    .
    Kedves Feleselő,
    a válaszod kezdete kissé bizarr: „Anna idején Orbán Viktor bekeresztelkedett metodistának…” Már megbocsájts, kíváncsivá tettél, hogy ANNA hölgynek milyen viszonya lehetet Orbánnal, hogy gyors tempóval egyik vallásból a másikba menekült, majd ismét egy másikba… (Hátha valóban igazi zsidó? Akkor lenne benne logika a gyors cseréknek. Magyarországon az 1940-es években életmentés céljából tömegesen tértek át a zsidók más vallásra, hogy az életüket megmentsék. Ez a szisztéma sikeresnek látszott. De ha valaki „csavaros eszű magyar” lett volna a nyilas pribékek között, akkor megkérdezte volna: Mi volt az előbbi vallásod?
    ,
    Orbán Vezér, a „csavaros eszű magyar” biztos akart abban lenni, hogy a megkergült, agy mosott hadseregénél ha talál egy fineszes eszű robotot aki benyögi neki a keresztkérdést, bátran vigyoroghat rá, mert gondolt a tartalék vallásaira „Soha nem tudni, mire jó” elv alapján.)
    .
    (Visszatérve az Anna névhez: Lehet, hogy az ANYJA szót elírtad, vagy csak engem akartál próbára tenni, hogy akár előröl hátra vagy hátulról előre olvasva juszt is ANNA maradjon a női név. A többit nagy bölcsen az olvasóra bíztad, hadd gondoljon valami titkos szerelmi kalandra Annával…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  25. Ez egy rafinált propagandacélokat szolgáló látogatás szerintem !
    Két eset lehetséges,- úgy hirtelen említve-,az egyik,hogy nem tudják kivel bájolognak a kamerák előtt,a másik ,hogy tudják és ez a rosszabb eset mert hozzájárulnak egy simán kártevő csalfa imázsának építgetéséhez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  26. gets írta (2012. január 25. szerda 01:33)
    “Köztetek sincs valami nagy összetartás?!? :(”
    .
    Kéne, hogy legyen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Orbán egyszer sem váltott hitet, csak vallást az meg megér egy misét.
    Vagy nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. A kép tanusága szerint a találkozóra az EMIH Károly körúti központjában került sor. Jelzem, nem ismerem a helyiséget, de a szövegből arra következtetek, hogy egy hivatali helyiségről van szó. Ha igen, tessék már elárulni, miért tettek kipát Orbán fejére??????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  29. Csillagszemű Szarvaslány

    Szép jó reggelt mindenkinek!

    Ezt csak úgy napindításnak, aki még nem ismeri:

    “A mi Viktorunk Brüsszelben dolgozik és eljön az ebéd ideje.
    Természetesen elit helyre viszik, ahol jól körülnéz.
    - Ez a porcelán, gyönyörű. Magyar, ugye? Herendi?
    - Nem, ez Stájerország-i porcelán.
    - És a csipke! Pazar! Ez magyar,ugye? Halasi?
    - Nem, uram, ez brüsszeli csipke.
    Viktorka körbenéz, felcsillan a szeme:
    - De ott szemben, az a cigány, Ő csak magyar, ugye?
    - Nem, az velencei. És tükör…”

    A http://www.napivicc.com -ról

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  30. Csillagszemű Szarvaslány

    gets
    2012. január 25. szerda
    01:33
    .
    Szomorú, de a magyarországi zsidók egyvalamit eltanultak a magyaroktól:
    A marakodást!
    Sehol másutt a világon nem marják annyit a zsidók, mint itt. Tisztelet a kivételnek!
    Saját szememmel láttam, tapasztaltam, hogy míg más országokban segítik egymást, addig itt sokszor furkálják egymást úgy, mint a magyarok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. Csillagszemű Szarvaslány
    2012. január 25. szerda
    09:10
    Erre céloztam, amikor a nincs helyett sincs-et írtam. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. a képen látható rabbiknak nyilvánosan kell elhatárolódniuk orbántól, a Magyar országi antiszemitizmus mostoha apjától. habár van az a pénz. más okot nem látok.

    ez ült! :alugy.
    2012. január 24. kedd
    21:50

    egyszer már meg írtam itt, valami iskolával kapcsolatban, hogy azért mert:
    nem akarom, hogy a gyermekem tízóraiját rendszeresen elvegyék, azért mert nem akarom, hogy a gyermekem azt lássa ahogy két”diák” ver egy tanárt, ill. azok szülei, stb., stb még NEM VAGYOK RASSZISTA.
    Nos valahogy így vagyok ezzel a zorbánnal is. azért mert ő cigány én még nem vagyok rasszista.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. Johnnyboy! Szó nincs semmiféle Anna hölgyről, csak sokat olvasgattam mostanában Doktor Pali Bácsiról szóló cikkeket és talán e miatt vétettem hibát! Helyesen: “Annak idején Orbán Viktor bekeresztelkedett metodistának” Az ” annak idején ” a politikusi karrierje elején volt! Úgy gondolom, hogy ezzel hibával nyugodtan lehetek még álamfő, vagy még inkább államfő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. “Nos valahogy így vagyok ezzel a zorbánnal is. azért mert ő cigány én még nem vagyok rasszista.” Én sem vagyok rasszista! Azonban Viktor sokszor mondta: A határon túli magyarok büszkén vállalják fel magyarságukat és ne szégyelljék származásukat! Orsós Viktor miért nem vállalja nyíltan a származását? Talán akkor a sok rasszista nem szavazna rá és akkor nem lehetne a rasszizmus egyik szellemi vezére?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  35. Száraz tény: O.V. anyai ági rokona a Vitézy családnak.
    Ennek ifjú sarja: Vitézy Dávid, a saját önéletrajza szerint Lauder Javne zsidó gimnáziumban érettségizett, (majd felügyelőbizottsági tag lett a BKV-nél…)
    Ez az a gimnázium ahová – főként – a keresztények járnak, tessenek már mondani…..?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  36. nem mindegy? annyiban nem, hogy ov. nem kedvez a toleranciának, demokráciának. A kommentelők viszont visszadaták azt a hittemet, hogy reménytelen egy ország vagyunk, a gyűlölködés örökletes és randa

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  37. “A kép tanusága szerint a találkozóra az EMIH Károly körúti központjában került sor. Jelzem, nem ismerem a helyiséget, de a szövegből arra következtetek, hogy egy hivatali helyiségről van szó. Ha igen, tessék már elárulni, miért tettek kipát Orbán fejére??????” lehar! Azért van kipa Viktor fején, hogy a fényképet a kormány el tudja küldeni az IMF-nek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  38. Az egyházból egyházba ugrálás csak a személy hitetlenségére bizonyíték (az egyház nem kabala baba). Az EU-t lehet hülyének nézni, de Istennel ugyanezt próbálgatni, hááát veszélyes pályára tévedt az, aki megpróbálja, ha az eredménye (mint az Édenkerti gyümölcsevés óta tudjuk) eleinte másnak látszik is.
    Isten nem politikai elkötelezettségről beszélt, amikor a kőtáblákat adta:
    2Móz 20:2 Én, az Úr, vagyok a te Istened, aki kihoztalak téged Egyiptomnak földéről, a szolgálat házából.
    2Móz 20:3 Ne legyenek neked idegen isteneid én előttem.
    2Móz 20:4 Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.
    2Móz 20:5 Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen, akik engem gyűlölnek.
    ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  39. Mi az hogy le? Tévedésből zsidózták LE???? Már az AN címe is önmagában a LE szócska használata miatt rasszista. És ez a nagyon-nagyon szomorú! Még nem hallottam olyat, hogy vki lemagyaroztak, lenémeteztek, lekínaiztak…stb. Csak olyat, hogy lecigányoztak és lezsidóztak. Ja, még a lenégereztek. De már olyan sincs, hogy leindiánozták. Kedves AN, nem kéne még akarattalanul sem beállni a sorba. Ezzel e megfogalmazással odaáll azok mögé, akik szerint zsidónak lenni negatívum. Olyan szép és gazdag a magyar nyelv, lehetett volna más címet is adni. Főleg, hogy az említett cikk sem negatívumként említette Orbán vélt zsidóságát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  40. . “De már olyan sincs, hogy leindiánozták. ” szgabi! Ezennel én itt Orbán-Orsós-Ülő Bika főnököt leindiánozom, mert Ő a magyar dakota! Uff én beszéltem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. “Szomorú, de a magyarországi zsidók egyvalamit eltanultak a magyaroktól:
    A marakodást!” Ez arra bizonyíték, hogy a magyarországi zsidók elsősorban magyarok és vannak annyira magyarok mint bárki más ebben az országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. Az hogy ez a kép elkészülhetett a zsidók “bűne”! Tévedés ne essék én szeretem a zsidókat, de nem tanulnak a történelemből?? A II. vh alatt is egyesek elkezdtek “egyezkedni” no kivel is? A hatalom képviselőivel, mégsem menekülhettek meg, mert a hatalmon lévőknek csak az (elrabolható) vagyon kellett.
    Miért nem olvassák újra meg újra a Mózes által kapott figyelmeztetéseket? Móz. V. 28. fejezet!
    Ezzel az emberrel nem kéne “seftelniük”, nem származhat belőle jó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. Bár csak zsidó lenne !
    Biztos működne a gazdaság és benne lennénk a javában és nem a fasizmust építenék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  44. Soros Györgynek annak idején az mondta magáról Viktor, hogy Ő bizony zsidó, ezért is kapott Sorostól ösztöndíjat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  45. Soros Gyuri bácsi már megbánta, hogy egy ideig egyengette Viktor karrierjét, akkor még ugyanis az SZDSZ jövendő elnökét látták benne,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  46. Leslie Charteris

    O. nem zsidó, talán cigány. Pontosabban munkás szülők paraszt gyereke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  47. A kedves papa az elnyomó MSZMP tagja volt, most meg bányatulajdonos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  48. Csillagszemű Szarvaslány
    2012. január 25. szerda
    09:05

    én ezt Hofitól hallottam, amikor viktor a fehér házba látogat. you tubeon meg van, de most nem találom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Csillagszemű Szarvaslány

    Mike
    2012. január 25. szerda
    11:17
    .
    A Lauderben van világi osztály is és nagyon-nagyon sok ember, akinek van pénze magániskolára oda járatja a gyerekét, annak ellenére, hogy nem zsidók.
    MERT!
    És ez a lényeg:
    Külföldön – bárki bármit hirdet magáról – ez az egyetlen magyar gimnázium, amit ismernek. Ha tehát van manija valakinek és az a terve, hogy a gyereke később külföldön éljen, járjon egyetemre stb, akkor a Lauderbe járatja.
    Ha lenne rá pénzem, akkor az én gyerekem is odajárna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

AZ LMP senkit nem akar szalonképessé tenni 2012. február 1. szerda | AN

Francis Fukuyama: Valóban számítanak az intézmények? 2012. január 26. csütörtök | Francis Fukuyama / RR

Orbán nem alkalmazhat kettős retorikát 2012. január 26. csütörtök | RR

Húzd meg, ereszd meg 2012. január 24. kedd | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos