Ronai and Ronai
AMERIKAI

Folytatódik az „álamelnök” vesszőfutása 2012. január 23. hétfő 20:49 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Folytatódik az „álamelnök” vesszőfutása

Budapest – Felkavarja Klaus Heinemannt, hogy mások „érdemtelenül arattak babérokat” az olimpiák sportgazdasági kérdéseivel foglalkozó munkájával. A német professzor, akinek az 1991-ben megjelent tanulmányából hosszú részleteket emelt át kisdoktori disszertációjába Schmitt Pál, az Indexnek írott válaszlevelében írt arról, hogy soha sem dolgozott együtt Schmitt Pállal, azt azonban nem zárja ki, hogy a számos nemzetközi kongresszus egyikén találkozott vele.

A botrány ilyetén folytatódása azért is kínos, mert korábban a plagizált és ma már nem élő bolgár szerző, Nikolaj Georgiev lánya is kizártnak tartotta, hogy apja valaha is együtt dolgozott volna Schmitt Pállal. Az „álamfő” ezt követően azzal mosakodott, hogy rosszul tették fel a kérdést a lánynak, kiderült azonban, hogy ez nem igaz.

Az elnök 1992-es doktori disszertációjában egyes bekezdései szó szerint egyeznek Klaus Heinemann korábban publikált tanulmányával. Heinemann neve, akár Nikolaj Georgievé, szerepel az irodalomjegyzékben, a szövegben azonban nem áll, hogy hosszan idéz tőle, ráadásul Schmitt Heinemann tanulmányát magának a kötetnek a címével és rossz kiadási hellyel tünteti fel az irodalomjegyzékben: „A sport a harmadik évezredben – Klaus Heinemann, Németország, 1991”. A kötet azonban a kanadai Laval Egyetem kiadásában jelent meg Quebecben. Hasonlóan járt el Schmitt Georgiev írásának feltüntetésekor is: a címét nem franciául, hanem magyar fordításban adta meg (holott a kötet nincs magyarra fordítva), ráadásul a bolgár kutató 1987-es munkájának kiadási helyéül Lausanne helyett Bulgáriát jelölte meg.

Heinemann szerint súlyosan érinti az ügy, egyrészt általános szakmai etikai okok miatt, különösen ha fontos politikus az érintett – írja az Index. „A történtek ugyanakkor a saját tudományos munkája szempontjából is felzaklatták: mint írja, a 80-as éve második felében kezdte kutatni az olimpiák sportgazdasági kérdéseit, a témával foglalkozó kevés kutató egyikeként. ’A tudományos elismeréseim jelentős részben kötődnek ehhez a fontos megállapításokat tartalmazó munkámhoz, ezért felkavaró azt hallani, hogy mások érdemtelenül arattak le vele tudományos babérokat.’ Heinemann utalt arra is, hogy a Semmelweis Egyetem nemigen talál szakembereket, akik részt vennének Schmitt doktorijának vizsgálatában. ’Nem vet jó fényt magyar kollégáimra, ha politikai opportunizmus miatt tartózkodnak attól, hogy megbüntessék az alapvető és lényegi tudományos etikai normák ellen vétőket.’”

„A professzor úgy fogalmazott, nem zárja ki, hogy esetleg találkozott Schmitt Pállal a számos nemzetközi kongresszus egyikén, amelyeken  akkoriban részt vett, vagy netán sportvezetőként (sok német sportszervezetnél töltött be pozíciót), vagy valamelyik magyarországi látogatásán. Klaus Heinemann elképzelhetőnek tartja, hogy talán egy ilyen alkalommal még néhány udvarias szót is váltottak. Ugyanakkor határozattan kijelentette, hogy Schmittnek sem a nevére, sem az arcára nem emlékszik, azt pedig egyértelműen ki tudja zárni, hogy bármilyen hosszabb tudományos témájú beszélgetést folytattak vagy együttműködtek volna, amire Schmitt hivatkozhatna.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (29 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +41 ( 41 szavazatból)
Folytatódik az „álamelnök” vesszőfutása, 5.0 out of 5 based on 29 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

65 Reader’s Comments

  1. Az a sötét lovag nem Shit, hanem Sith!

    A “Shit”, mint megnevezés, az csakis a Goyostolat illeti, jó?

    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Pacalka ebbe belelépett. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Mindannyiunk diplomáját leamortizálta. A doktorikat is! Mennie kell, minél előbb!
    Persze dajcs fürge tompikának is vele együtt, hisz a szájhagyomány szerint ő már a matek érettségijét is másnak köszönheti, nem is beszélve a gyalázatosan megszerzett diplomájáról! Úgy látszik, összefújta a szemetet a szél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. inax
    2012. január 24. kedd
    16:36
    Nem hallottad a magyarázkodás a rádióban? Ott arról is beszélt, hogy voltak segítői, témavezető…stb
    Két eset lehet. Az egyik ma is dívik, kész munkát venni, vagy megbízni valakit a kidolgozással.
    A másik eset esetleg összefügghet a szállodás múlttal, ami szerint bizonyos körökben kellett mozognia. Ebben az esetben a témavezető, hát, hogy is mondjam, egy szervezet volt?
    A harmadik eset, amiről írsz, vagyis, hogy legalább másolni tudott, szinte kizárt, mert ugye nem csak olvasni, hanem fordítani is kellett. Bolgárból Magyarra, Németből Magyarra, és esetleg találunk új nyelvű munkásságból is beemelést.
    Ennyire műveltnek tartod, hogy ezt a fordítói munkát cum laude minősítésre megoldotta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Plagi Pali vesszőfutásával kapcsolatosan a 210 oldalból lopott a fércmű szerzője 180 oldalt a bulgár szakértőtől, 17 oldalt a némettől, így maradt 13 bizonytalan eredetű oldal a címlaptól a tartalomjegyzék végéig…
    A két ökör, lekötelezett bírálót a magyar helyesírási hibáktól sem mentes, az egyetetmi doktori disszertációk közismert formai/szerkesztési elveinek egyáltalán nem megfelelő fércanyagot “elbírálta” és mindkettő summa cum laude szintre minősítette. Kiderült, hogy a bírálóbizottság is lekötelezettekből tevődött össze, nem téve kétségessé a végeredményt.
    Jellemző a tudományos etikai normák hazai kezelésére a bírálatot egyetlen hozzáértő sem vállalta vagy állás/pozicióféltésből vagy politikai opportunizmusból, mert ilyen plagizálási tények árnyékában kikerülhetetlen annak leírása, hogy a nemzet “gojostola, motorja, gépesitet alairoja, alamelnoke” vétkes a szellemi tulajdonok erkölcstelen eltulajdonításában.
    Ha megmarad NOB alelnöknek, akkor soha nem keveredik fel körülötte a levegő, de neki ez nem volt elég, politikai pályára lépett, de azzal sem számolt, hogy reflektorfények keresztüzébe kerül, amikor elkezdi játszani az elefánt a porcellánboltban történetet…
    Ma itthon minden olvasó zembernek a leamortizálódott bohócról a helyesírási hibák özöne jut eszébe, azaz a történtek talán az analfabéták körében kimagyarázhatóak, más körben nem. Madarat tolláról, alamelnököt a kinevező kedves vezetőről…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. Takarodj te tolvaj takony!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Nézzük Schmitt Pál arckifejezését… Milyen komoly és okos, hát még nagy doktor és akadémikus is lehet a nagy életművészből. Feltéve ha valaki összeollózza neki a szükséges dolgozatokat. Na de ki irja majd a publikációkat? Milyen ember az aki ennyi tételes kritika után még mindig doktornak és elnöknek képzeli magát…Mit szólna a forradalmi vezér, ha ez mondjuk egy szocialista politikusról derült volna ki. Már talán rabszijon vezetné az illetőt az ügyészség…lenne kuka döntögetés, meg …szóval…Na ez amiért Orbán hiteltelen…a maffia szervezet összezár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Az EU honlapján a címmel való visszaélés legékesebb bizonyítékát lehet találni. A leadott életrajzban PhD,, azaz nem is kisdoktori, hanem nagydoktori címet adott meg. Pedig a PhD minden nyelven PhD, azaz nagydoktori cím. Ezt még az ő szellemi tevékenységével is tudnia kellene, kellett volna.
    Érdekes dolgok ezek.
    És még mi az, amiről nem tudunk, amivel O.V. a leamortizálódott embert kézben tartja.
    Vagy fordítva van? És esetleg másról nem tudunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. alugy
    “A jobb oldal ezen részével (kiegészítve a Jobbikkal) az a baj, hogy génjeik deformáltak. Azok a gének, melyek a becsületért, tisztességért felelősek, vagy nem fejlődtek ki, vagy elcsökevényesedtek.”
    .
    Itt a szánalmas példa rá Oroján Sándor, a fidelitasos-fideszes agymosott fickó személyében:
    http://orojan.blog.hu/2012/01/19/schmitt_pal_egerben
    (A kommentek is alátámasztják)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Ejj pedig hogy szerettem ahogy a Makrai Katival tornaztak este a tv-ben….tutturuttu..Egy kicsi mozgas mindenkinek jar..
    http://www.youtube.com/watch?v=0d1EoU9Sv4E&feature=related

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. “Augusztus végéig nem fog lemondani az biztos. Ugyanis akkor lesz meg a 2 éve, hogy utána élete végéig felvegye a KE-köknek járó a luxus állami támogatást!.

    Ami érdekes, hogy ezt a 2 éves dolgot MIÉRT tettette törvénybe Orbán?! ”
    ———————————————————————————————————–
    Idézem másik fórumból 5 évre választották meg másolós Palibácsit . Tényleg miért kell egy ilyen törvény ? Nem hiszem , hogy lenne még egy ország még ahol erre is gondolnak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Golem a’la Lehem!
    OK!!vakargassuk kisse azt a Benito Orban fele “Dr” cimet!!
    volna is par otletem milyen eszkozokkel kezdjuk azt a vakarozast!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Schmitt-(lecsos)-palival a Valovilagshow-ba!!!!!
    oda valo az ilyen hazug troger!!!
    -de pl,; az oktogon egyik-masik lampavasa se lenne utolso megoldas…….!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Shit pál…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Ez volt már?:

    “Újabb kérdőjelek Schmitt Pál életrajzában
    2011. március 17., csütörtök
    Schmitt Pál életrajzában nem szerepel az a több mint egy évre tehető, 1980-81-es időszak, amikor már megvált az Astoriától, de még nem ült át a Népstadion és Intézményei főigazgatói székébe. Fenyvesy Csaba, a háromszoros olimpiai bajnok csapattárs ekkoriban, Schmitt révén, ismerkedett meg Csima Ferenccel, a Fórum Szálló Szervező Iroda műszaki igazgatójával. Csima ellen „Angyal” fedőnéven akkor már egy éve nyomozás folyt. Az 1982-es perben „vesztegetés és devizabűncselekmény elkövetése” miatt Csimát 5 és fél éves szabadságvesztésre ítélték, Fenyvesy felfüggesztettet kapott, Schmitt kihallgatásának nincs nyoma.”
    Tovább:
    http://hvg.hu/velemeny/20110316_schmitt_revesz_fenyvesy
    .
    A hozzászólásokban a lemondásra felszólítások első dátuma is a fenti. És azóta csak egyre hosszabbodott a lemondását követelők listája.
    Török Gábor szerint nem éri meg a nyarat a székében, de a járandósága elvileg megmarad, mert azt is aláírta. Feltéve, ha elhúznak a lányaik után az USA-ba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Schmitt Pál már nem doktor 2013. május 16. csütörtök

Tolvaj az ország miniszterelnök-helyettese 2012. december 8. szombat | AN

Közlemény: Semjén egy szaktekintély 2012. november 18. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos