Ronai and Ronai
AMERIKAI

AP: Budapestnek változtatnia kell 2012. január 19. csütörtök 12:37 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
AP: Budapestnek változtatnia kell

Strasbourg – Magyarországnak változtatnia kell azokon a jogszabályain, amelyek miatt az Európai Unió bírósági eljárással fenyeget, s amelyek okán a Nyugat a demokratikus jogokat félti, közölte szerdán egy magas beosztású európai illetékes, az ígéret azonban nem csillapította a bírálókat, számol be a legfrissebb fejleményekről az Associated Press hírügynökség. Az Orbán-kormány már bebetonozta az önkény törvényeit, ha Budapest belemegy néhány változtatásba, a lényegen az sem változtat semmit.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke közölte, szerdán kora reggel levelet kapott Orbán Viktortól, amiben a magyar vezető jelezte „szándékát a vonatkozó jogi szabályozás megváltoztatására s a Bizottsággal való együttműködésre” a központi jegybankkal, az igazságszolgáltatással és az adatvédelemmel kapcsolatos technikai panaszok orvoslásában.

Az EU parlamentjében zajlott háromórás heves vita után Orbán azt állította, a központi jegybankkal kapcsolatos barrosói panaszok „számunkra nem jelentik élet-halál kérdését. Ha a bizottság szerint ez problematikus, akkor nekünk ezzel nincs gondunk.” Ez éppen az ellenkezője annak, amit korábban írt Barrosó-nak Orbán. Ezért ezt az ígéretet – a jelentős tartalmi változásokra vonatkozóan – nem lehet komolyan venni.

A levelet csupán órákkal azelőtt kézbesítették, hogy Orbán éles kritikákkal nézett szembe az Európa Parlamentben, s egy nappal azután, hogy a Bizottság, az Európai Unió végrehajtó szerve megfenyegette Budapestet, hogy egyes új jogszabályait bíróság elé viszi.

„Szándékunkban áll álláspontunkat az Európai Bizottságéval egyeztetni”, jelentette ki Orbán a bírói kritikáról szólva.

Orbán a délután folyamán szűkkörű technikai ügyekre összpontosított, és kisiklott a bírálatok elől, amelyek minden irányból érkeztek a törvényhozásban, kivéve az Európai Néppártot, amelynek ő is tagja.

„Sok problémánk van. Az euroválság, a pénzügyi válság. Csakugyan az lenne a legfontosabb, vajon Magyarország központi jegybankjának az elnöke felesküdik-e a magyar alkotmányra?”, tette fel a kérdést egy sokakat továbbra is irritáló probléma kapcsán.

Orbán az európai törvényhozókon kívül a nyugati polgárjogi szervezetek céltáblájává is vált, akik tartanak attól, hogy az európai uniós szerződések által védelmezett függetlenséggel rendelkező intézmények állami ellenőrzés alá helyezésével visszalökheti az országot a parancsuralmi korszakba. A bírálók vádjai szerint a kormány azért verte keresztül az új alkotmányt, hogy Magyarországot a katolikus felekezet értékei mentén építse újjá.

Orbán ritka és vakmerő lépéssel meghívatta magát az Európai Parlamentbe, amivel még egyes kritikusai tetszésnyilvánítását is kivívta, mert kiállt és elviselte a kellemetlenségeket. „Azt mondjuk önnek, hogy Chávez úr, Castro úr és az összes totalitárius és önkényuralmi kormány útján halad”, célzott Dany Cohn-Bendit, a zöldek vezetője Venezuela és Kuba erős embereire.

Orbán azt bizonygatta, hogy az új alkotmány alapjait az EU alapelvei képezik, elismerte azonban, hogy érthetőek a központi jegybank függetlenségével és az igazságszolgáltatással kapcsolatos kérdések.

Barroso nem részletezte, melyek lennének az egyes változtatások. Széleskörű gúnyos reakció volt a válasz, amikor a magyar vezető meg akarta a törvényhozást győzni arról, hogy az új alkotmányra és törvényekre azért volt szükség, hogy azok közelebb hozzák az európai demokratikus elveket.

Orbán kijelentette, arra számít, hogy hamarosan megoldást talál az EU Bizottság jogi kihívásaira, mégpedig jóval azt megelőzően, hogy azok bírósági szakaszba kerülnének.

„Egy hatalmas terület átstrukturálásáról van szó”, mondta Orbán. A magyar vezető jövő kedden, Brüsszelben találkozik ismét Barrosóval, hogy további megbeszéléseket folytasson a törvényekről.

Az európai uniós kezdeményezések a Magyarországgal kapcsolatos általános kételyeket húzzák alá. Magyarországon a bírálók tartanak attól, hogy centralizált egypárti uralom alá kerül vissza az ország Orbán Fidesz pártja alatt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 18 szavazatból)
AP: Budapestnek változtatnia kell, 4.3 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Az Unióban nem olyan tesze-toszák, és állami támogatástól függőek a civil szervezetek, mint nálunk! És azok igenis nyomás alatt tudják tartani az Unió vezető szerveit. És sokkal világosabban látják a helyzetet és veszélyeit, mint a mezei képviselők. Ráadásul ott van a sajtó is, ami szintén nyomást tud gyakorolni. Nincs még minden veszve. Egy EP ülés még nem a világ vége!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  2. Lehet még nincsenek tisztába a “vezír” által megfogalmazottaknak , “ne az nézzék mit mondok, hanem azt amit teszek”, valahogy így mondta!
    A szavakat követik a tettek:
    .

    “A nemzeti ünnepeken csak a kormány tarthat tüntetéseket vagy megemlékezéseket Budapest fontosabb közterületein, miután a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium két évre előre lefoglalta a frekventáltabb helyszíneket. Emiatt például a “Milla” tüntetése is kiszorul, s március 15-én nem tüntethetnek “hagyományos helyszínükön”, a Szabad sajtó útján. Molnár Gyula szocialista politikus szerint hiába nem akarja Orbán Viktor, az ellenzék megünnepli március 15-ét.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=512358&referer_id=friss
    .
    Két évre előre lefoglalta!
    Ez igen!
    Ez is jó válasz az Uniónak, meg nekünk is!
    A lényege, még azt sem szabad már a “vezírnek” elhinni, amit kérdez!
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  3. Kekec
    Azt mondod nincs még veszve minden? Amikor a saját párttársai csaknem glóriát fontak a feje köré?Egy csalódás volt nézni az EP-et! Mismásoltak, ráadásul egy csomó képviselő a néppártból elvtelenül védte azt, ami a világot kiakassza!El sem olvasták szerintem, hogy miről van szó!!! Akkor mit várunk tőlük?
    Eleve a tákolmánnyal kellett volna kezdeni a vitát, és abból levezetni a sarkalatos törvényekkel együtt,hogy milyen anomáliákat okoz ez a 2/3-os többség.
    Elvetélt dolog minden remény…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  4. Hazug királyunk jól beetette Barroso urat.
    Még le is írta.
    Az meg amilyen mafla, be is veszi tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  5. kekec – LEGYEN IGAZAD!!!!!!!!!!!!!!!! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  6. Az alkotmányban semmi kifogásolni valót nem találhat az EU.Az alkotmány az alptörvényekkel együtt érvényes ezt már nem tette hozzá és az abban leírtak rontják meg sorsumkat.Orbán és az EU.tegnepi szerepléséről a következő jut eszembe:Bemegy egy férfi a kocsmába és kér egy liter vörösbort,a kocsmáros átadja az üveget,a férfi némi tétovázás után azt mondja cserélje ki fehérre.A kocsmáros kicseréli az üveget a férfi fogja és távozik,mire a kocsmáros utánnaszól,hogy nem fizetett.A férfi azt mondja ezt cseréltem a vörösborért, a kocsmáros mondja neki,hogy azt se fizette ki,mire a válasz azt nem is viszem el.Nagyon tartok tőle,ha az EU.-ban nem vigyáznak így járnak ezzel a sunyi.hazug alakkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  7. Az EP-ben halvány gőzük sincs mi folyik itt.
    Mindenki benyelte, h nálunk még a sztálinista alkotmány volt érvényben, amíg ők a nép általi megbízatást követve megalkották tákolmányukat.
    Nem veszik észre ájtatos és csalárd “orcáján” a hazugság jegyeit.
    Egy tökös legény/leány sem volt ott, aki kimondta volna, h szemenszedett hazugságokat mond! A köztársasági alkotmányunkat a kerekasztal-tárgyalások során ‘89-ben ovival együtt számos hozzáértő demokrata – köztük Sólyom L. – az eu-i demokratikus hagyományoknak megfelelően dolgozták ki.
    Csak a datálása (1949) maradt benne szerencsétlen módon. Ezt persze jól kihasználva beépítette retorikájába. Csendben bólogatott is mindenki, h “igen-igen, meg kellett változtatni az Alkotmányt!”
    A Néppárt meg talán el is akarja hinni, ezért összezár ovi mögött.
    Ezt az állapotot csak mi magyarok változtathatjuk meg, ha a “majd csak jobb lesz” sunnyogása helyett mi magunk cselekszünk, és nem a külhon segítségére apellálunk.
    A többi rezzenéstelen arcú hazugságot nem is írom, azokat tudjátok ti is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  8. T. Bohém!
    Ez a helyzet. A Kedves Vezető megmondta, hogy nem azt kell nézni, hogy mit mond, hanem azt, hogy mit tesz (rá)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  9. Mivel ezzel az alkotmánynak nevezett valamivel be sem fogadott volna
    bennünket európa, akkor most mi is van? Figyelve a Zorba(n)
    megnyilvánulásait láthatjuk sok tekintetben maga sem tudja konkrétan
    miről van szó. A törvényeikről alkotott egymásnak ellentmondó
    hireszteléseiknek most ért be a hatása. Egészét tekintve a törvények
    leirt szövege annyira eltér az előzetes informákciónak tűnő tájékoztató
    alapján klf újságirók által – nem egészen megértve – a téveset is
    félremagyarázó cikkektől, ember legyen a talpán belföldön is aki érti.
    Megértését keresni felesleges, hiszen a rövid kapkodás után készült
    tákolmány belső összefüggéseit vizsgálhatta-e a folyamatban részt
    nem vevő szakértő.
    A külföldi tanulmányozásra csak a teljes szöveg szakszerű leforditása
    után adódhat lehetőség. A rendelkezésre álló hevenyészett anyag
    alkalmatlan kellő mélységű birálatra. Sajnos a vita erre alapult.
    A problémát ilyen sekélyesen ismerő hozzászólókat könnyű taccsra
    tenni azzal, hogy nem ismerik, amit “én csináltam”.
    Már csak a bizalom tartja hitünket a további tárgyalások nagyabb
    mélységű, körülltekintőbb végrehajtására.
    Reméljük a sunyi hazugság kiderül a tárgyalásokon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  10. Azért egy kicsit figyeljünk a jobboldalra is!
    Valami készülőbe van!
    A szombati demonstrációt szervezők felkérték a Jobbikot és a hozzájuk köthető csoportokat, ne vegyek rész a “békemeneten”!
    Eközben :
    .
    “Bayer Zsolt és Farkas Flórián kéz a kézben”.
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=512430&referer_id=friss
    .
    Na, ez kiverte a Jobbiknál a biztosítékot, el kell olvasni a különböző hozászolásokat!
    Lehet lesz munkája a “békemenetet” biztosító állománynak!
    Már komolyan meg kell kérdezni, mi lehet a céljuk a szervezőknek??!!
    Erre tényleg oda kellene figyelni!!!!
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  11. Az EU ugyanolyan tohonya és tehetségtelen, mint Hitler idejében, amikor az lerohanta a Rajna-vidéket. Akkor még meg lehetett volna menteni a világot, mire felébredtek, már késő volt. Most már csak abban bízhatunk, hogy talán vannak még olyan ujságírók, akik Európában és Amerikában is, – konkrétumokkal bizonyítják be, hogy ez a neonáci rablóbanda rendkívül veszélyes nemcsak Európára, hanem az egész világra.
    Tabajdi és Gyurcsány nagyon levizsgázott. Gőzük nincs a politikához.
    Az Európai Néppárt egy tehetségtelen, semmittevő bagázs, a szövegeik abszolút érthetetlenek, csak arra jók, hogy dagadtra hízlalják magukat az EU parlament székeiben. A néhány fiatal pedig tapasztalatlanságuk folytán bármire rávehető, – ezeket bármikor megvezetik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  12. Figyu!!!!!!!!!!!!!!
    Jól láttam a térképet?
    A Hősők terét nem foglalták még le.
    Ha ez igaz, akkor nosza, 2014-ig le kell foglani .
    Ott tényleg elférünk akár 2 milliónyian is.
    Szolidaritás figyelsz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  13. bumburi 2012. január 19. csütörtök 13:17
    NEM akasztották meg a kötelességszegési eljárásokat – és a bizottságokban tovább folyik az eljárás. Túl sokat vártatok egy parlamenti üléstől. Ott nem úgy mennek a dolgok, hogy pénteken valamit előterjesztenek, és hétfőre már meg is szavazzák.
    Az nem egy gyorsnaszád – hanem egy repülőgép hordozó. Lassan fordul.
    Bohém: 500 cigány önkormányzati vezető! Azt eddig is tudtuk, hogy az állásukat féltő közszolgákból is jó sokan lesznek “kirendelve” Miért meglepő, ha ezeket is hozzá csapják? Ráadásul ENNEK az 500-nak valószínűleg tényleg jobb lett a helyzete. Nézd a jó oldalát: SEMMI mással nem tudta volna jobban távol tartani a szélsőjobbot, ami most nagyon nem használt volna Orbánnak.
    Egyébként megnéztem a térképet: Clark Ádám tér- Lánchíd- Roosevelt tér: nincs lefoglalva. Pecsa előtt nagyrét: nincs lefoglalva. Hermina út-Karolina út: szintén szép nagy tömegek elhelyezésére alkalmas. A Sándor palota előtti tér
    sem foglalt. és a Tabán? Ott is voltak már nagy létszámú rendezvények. Csak csipkedni kell magukat, hogy időben lefoglalják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  14. kekec!
    Üdvözöllek!
    Bárcsak igazad lenne és legyen is!
    Sajnos én nem így látom!
    Olvas el a jobboldali hozzászólásokat!
    Lehet nem is akarja távol tartani őket, sőt!!
    Bár tévedjek!
    További szép estét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  15. inax!
    Figyelnek!
    .
    “Hatalmas és egyöntetű tiltakozást váltott ki a parlamenti pártok, illetve a civil mozgalmak körében, hogy az Orbán-kormány két évre lefoglalta Budapest központi helyszíneit, a nemzeti ünnepek megrendezésére hivatkozva.

    A Magyar Szolidaritás Mozgalom 2012. március 10-én tömegdemonstrációt szervez: “Együtt a Köztársaságért – tüntetés a szociális és a szabadságjogokért”.
    http://www.168ora.hu/itthon/orbanekra-valaszul-tomegtuntetest-szervez-az-egyesult-ellenzek-89636.html
    .
    Jössz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. Barátaim, ha valakinek van kapcsolata Barrosóhoz, ugyan küldje már el neki a helyfoglalásról szóló döntést!

    Csak, hogy lássák az EU bürokratái is, hogy milyen a magyar demokrácia avavlóságban, nem pedig az EU parlament üléstermében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  17. cornelius! Megtudják, ill. már tudják, de lexarnak ők minket! Ha az OVis tessék lássék fejet hajt előttük, néhány lényegtelen dologban változtat – leginkább a német és francia cégek , meg a bankok adóján – akkor a többi nem érdekli őket, úgy vannak vele, ha a hülye magyaroknak jó ez a banda, lelkük rajta, a mi bajunk! Szerintem már szóltak Barrosóék az OVisnak, hogy mutasson békülékenységet, lépjen vissza itt-ott és akkor békén hagyják, nyugodtan játszhat kiskirályt! Régóta mondom, hogy senkire sem számíthatunk, csak magunkra. Illetve rosszul mondom, mert magunkra is csak részben = mi már csak ilyenek vagyunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. Itt van Barroso “cimre”, ahova el lehet kuldeni!
    .
    http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/president/contact/mail/index_en.htm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  19. Nem kell március 10-ig várni, vasárnap 15 órakor az örökmécsesnél Hadd szóljon tüntetés a Klubrádióért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Navracsics hazudozott Brüsszelben 2012. február 9. csütörtök | AN

Brüsszelben folytatódik a magyar ügy 2012. február 8. szerda | AN

Temetni jöttek, de néhányan dicsérni is 2012. január 18. szerda | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos