Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz amerikai “kémet” csinál Bajnaiból 2012. január 12. csütörtök 21:26 | AN

  • Hozzászólások(73)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz amerikai "kémet" csinál Bajnaiból

Budapest – A Fidesz lejárató gépezete, a Nemzeti Karaktergyilkosságok Médiakülönítménye elindította amortizációs kampányát Bajnai Gordon volt miniszterelnök ellen, aki hosszú hallgatás után az elmúlt napokban tért vissza a közéletbe. Megszólalása egyértelműen azt jelenti, hogy kész feladatot vállalni egy Orbánt követő kormányban, és mint a legutóbbi “szakértői” kormány sikeres vezetője, egyértelműen legesélyesebb kihívója Orbán Viktornak, akit a demokratikus Nyugat is támogat. A Heti Válasz “Amerikából pénzelik Bajnait” című cikkével indította el a lejárató kampányt. A Heti Válasz antiszemita érzelmekre is játszik, egyértelműsítve, hogy a Fidesz fasiszta államot épít, de náci érzelmek felkorbácsolásával tartja magát hatalmon.

A Heti Válasz lejárató cikket ígért online kiadásában, amelyben azt állítják, hogy Bajnai Gordont Amerikából pénzelik. Ezzel azt a látszatot igyekeznek kelteni, hogy Bajnai idegen érdekek kiszolgálója, külföldről pénzelik, pénzért elárulja a hazáját, úgy is lehet tekinteni, hogy amerikai kém vagy ügynök. Az a feladata, hogy a magyar emberek által megválasztott nemzeti kormányt megbuktassa, és Magyarországot a nemzetközi pénzvilág és a rablótőke kezére juttassa. Csupán emlékeztetni szeretnénk arra, hogy ez a “rablótőke” az, amelyet először kipateroltak az országból, majd megpróbálták visszahívni, miután Orbán ekkor már “saját bankjának” nevezte őket. Most mindenáron szeretnék megnyerni a rablótőke kegyeit, hogy adjanak kölcsönt és szipolyozzák ki egy kicsit a szegény magyar népet, különben az általuk a világ élmezőnyébe képzelt Magyarország nem éri meg a nyarat, hanem tavasszal csődbe megy. De akár kapnak pénzt, akár nem, attól még a hitelezőik ellenségek maradnak, politikai megbízóik pedig Magyarország függetlenségét veszélyeztetik. Aki pedig az ő szolgálatukba szegődik, az is ellenség.

Ebbe a kommunikációs térbe illeszkedik a Bajnai lejáratását célzó hír. Bajnai Gordon a Fidesz szélsőjobboldali összeesküvés-elméletében kulcsszereplő lett, miután Orbán első számú kihívójának számít, akit ellenzéki konszenzussal egy válságmenedzselő szakértői kormány élére lehet állítani. A Fidesz propagandagépezete megadja a karaktergyilkosság jelszavait, amit mostantól sulykolnak az emberek agyába, és amit a Fidesz-Jobbik tábor visszhangozhat, minden lelkiismereti konfliktust feloldva. Nem kell szembe nézni azzal, hogy itt van egy Orbánnál tehetségesebb ember, mert ő az ellenség ügynöke.

A fideszes hetilap szerint “Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványát a Hillary Clinton háttér-agytrösztjének mondott a Center for American Progress szponzorálja”. Arra egyelőre nem pazarol energiát a lap, hogy ennek az állítólagos finanszírozásnak bármilyen módjáról szót ejtene. Feltételezhető, hogy banki átutalásokat vagy csekkeket, vagy bármilyen bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a Bajnai Gordon nevéhez fűzhető alapítványt bármilyen módon anyagilag támogatta volna a Center for American Progress nevű szervezet, a későbbiekben sem mutat be a propagandaújság. Bizonyítékokra nincs szükség, elegendő az, hogy ők ezt mondják. Orbán szélsőjobboldali tábora soha nem is igényelt semmiféle bizonyítékot, ha a politikai ellenfelek lejáratásáról volt szó. Ilyesmit csak konzervatív pártok esetében várnak el a szavazóik.

Mire alapozhatja hírét a Heti Válasz? Arra, hogy a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány honlapján a nemzetközi partnerek között felsorolják több más szervezet mellett a Center for American Progress-t (CAP) is. Ennyi. Ez az információ kezdettől fogva nyilvános és megtalálható az alapítvány honlapján. A partnerség még nem jelenti azt, hogy a CAP akár egy centtel is támogatta volna az alapítványt, ami egyébként teljesen legális. Szakmai programokat, kutatásokat miért ne támogathatna egy második szakmai szervezet, alapítvány? A teljesen legális partneri kapcsolatot kriminalizálja a Heti Válasz, megfeledkezve arról, hogy az Egyesült Államok Magyarország szövetségese, így magyar és amerikai civilszervezetek, alapítványok – demokratikus értékek képviseletén alapuló – szakmai kapcsolata, akár anyagi támogatása, nem bűntény, hanem természetes és pozitív jelenség. Miután Bajnai Gordon ugyancsak természetes jogával élve megjelentette az Orbán-kormányt bíráló cikkét, és bejelentette, hogy kész bármilyen szerepet vállalni egy Orbán utáni kormányban, a Fidesz propagandasajtója elővette Bajnai alapítványának honlapjáról ezt a nyilvános információt, mintha bármit leleplezett volna, és a partneri kapcsolat tényét úgy állította be, mintha Bajnai politikai kampányát pénzelnék Amerikából.

A Fidesz belpolitikai kommunikációjában már nyíltan EU-ellenes és Amerika-ellenes, ezért egy amerikai szervezettel való kapcsolatot az ellenséggel való kapcsolatnak tüntetnek fel. A Fideszen kívül semmi nem tartozik a nemzethez és a hazához, ezért Bajnai Gordon – demokráciában abszolút természetes fellépése – a nemzet és a haza ellen irányul, méghozzá a külföldi “ellenség” pénzén. Annak érdekében, hogy a legsötétebb félnáci Fidesz-rajongó is megértse, felsorolják a CAP mögött álló valamennyi olyan személyt, aki jelenleg bírálója az Orbán-rezsimnek, vagy akinek neve a rendszerváltás óta a nyilas szélsőjobbos söpredék köreiben szitokszóvá lett.

A Heti Válasz a goebbels-i propaganda legszebb hagyományait követve így fogalmaz: “A CAP-ot a tengeren túl a Clinton család, illetve az Orbán-bírálatban aktív Hillary Clinton külügyminiszter szellemi hátországaként szokták lefesteni”. Miután Hillary Clinton Orbán bírálójaként exponálta magát, ettől kezdve ellenség, a neve szitokszó a jobboldalon, és annak a szervezetnek a támogatása, amelyhez Hillary Clinton neve köthető, szintén ellenséges tevékenységet fejt ki. Ha Clintonékhoz köthető, akkor a tevékenysége kriminalizálható. De akinek ez nem elég, annak még hozzáteszik: “A 2003-as alapítású CAP ötletgazdája Soros György magyar származású pénzember volt.” Soros neve olyan hívószó a magyar fideszes nácik számára, amit magyarázni sem kell.

Arra azonban hadd emlékeztessünk, hogy a rendszerváltás hajnalán az amerikai nagykövetség kedvence és legfőbb támogatottja a Fidesz volt. Orbán Viktor kinek a pénzén utazta be Amerikát? Kik tanították őt itt a demokráciára? Tom Lantost ki nevezte második apjának? Ki pénzelte, hogy Oxfordban tanulhasson? Az apukája Felcsútról? Soros mekkora pénzzel támogatta a Fideszt, Orbánt és társait, valamint csatolt részeiket? Akkor jó volt a zsidó pénze? A Konrad-Adenauer-Stiftung, amely a Fideszt nem liberális, hanem kereszténydemokrata korában pénzelte, nem idegen és külföldi pénz?

Ezután azt mondja a Heti Válasz cikkírója, hogy “noha a szervezet gazdálkodásáról keveset tudni”, ami annyit jelent, hogy ők semmit nem tudnak róla, és semmiféle bizonyíték nincs a kezükben. Másrészt valamiféle bűnös anyagi helyzet gyanúját keltik, magyarul: sugalmaznak. Majd hozzáteszik: “annyi bizonyos, hogy Soros, illetve Herbert és Marion Sandler multimilliomos házaspár is a főszponzorok között van”. A “multimilliomos” kifejezés nemcsak a zsigeri irigység és gyűlölet felkorbácsolását célozza, hanem arra akar utalni, hogy van elég pénzük Bajnait és a nemzetellenes liberálisokat támogatni. Ha sok pénzük van, biztosan adtak is belőle. És biztosan azért, hogy a magyar nép akaratával szemben egy idegenszívűt segítsenek hatalomra. Ennyi a fasiszta magyar jobboldali sajtó bizonyítéka a legaljasabb rágalmakra.

A frusztrált, antiszemita magyar jobboldalinak az amerikai zsidó multimilliomosok nevének emlegetése mindent elmond. Ha Bajnai tőlük kap – semmivel nem bizonyított – anyagi támogatást, függetlenül attól, hogy a támogatást az alapítvány mire kapta, akkor az amerikai zsidók pénzelik, ők állnak mögötte, vagyis azoknak az embere, akik “Magyarországot eladósították, csődbe vitték, a szorgalmas és becsületes magyar népet kifosztották”. Bajnai ezek pénzén tör a magyar nép szabadságáért és függetlenségéért harcoló hős Orbán Viktor ellen, hogy Magyarországot újra az adósságcsapdába kényszerítse (az nem számít, hogy most a hős Orbán könyörög nekik pénzért, mert ez csak taktika, a magyaros csavaros észjárással becsapja őket, és remélhetőleg egy vasat sem fizet vissza nekik, amire a jó magyar ember büszke lenne). A Heti Válasz üzenete szerint Bajnai az amerikai zsidók és a nemzetközi pénzvilág pénzén próbálja leváltani azt a miniszterelnököt, akit a szuverén magyar nép választott, hogy újra rabságba vihesse az országot, olyan miniszterelnöke legyen, akit külföldről irányítanak, és aki nem a magyar nép érdekeit képviseli. Tankok helyett a bankok.

Nagyjából erről szól a Heti Válasz cikke.

Végezetül, értékeljük ezt az újságírást:

- akik ilyen cikket írnak, azok nem újságírók, hanem propagandisták.

- akik ilyen antiszemita indulatokra építő mocskot közzétesznek, azok nem a nyilvánosság képviselői, hanem aljas  nácik.

- akik mindenféle bizonyíték nélkül azt állítják, hogy valakit valakik pénzelnek, vagy egy alapítványi támogatást hamis színben tüntetnek fel, azok nem informálnak, hanem hazug, rémhírterjesztő gazemberek.

- akik ezt a szerepet akármekkora fizetésért eljátsszák, azok nem egy szakma etikus képviselői, hanem ócska prostituáltak.

- akik olyan módon próbálják megvédeni a hatalmon levő kormányt, hogy politikai ellenfeleit idegen országok fizetett ügynökének és kémnek mutatják be, azok nem a hazát védik, hanem hazaárulók, rágalmazó bűnözők.

- akik azzal a mondattal, hogy a “szervezet gazdálkodásáról keveset tudni”, azt a látszatot keltik, mintha valamilyen piszkos pénzügyek állnának a háttérben, noha azt egyrészt szigorúan ellenőrzik Amerikában, másrészt utána lehet kérdezni, azok nem tényeket közölnek, hanem bűncselekményekkel vádolnak meg náluk ezerszer különb embereket.

- és akik egy amerikai politikai tudományos műhely bemutatásakor mindössze két “zsidó multimilliomost” emelnek ki, azok közönséges antiszemiták és nácik.

Mindezt azért írtuk le ilyen szabatosan, nehogy eltévedjetek, és a tükör, amibe bele kell nézni, cseppet se legyen homályos.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (87 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +123 ( 143 szavazatból)
A Fidesz amerikai "kémet" csinál Bajnaiból, 4.7 out of 5 based on 87 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(73)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

73 Reader’s Comments

  1. Ez várható volt. Ez a senkiházi doktorkákból összeálló érdekcsoport semmi máshoz nem ért. A gazdasági élethez pláne nem. Bajnai Gordont én tartom annyira tisztességes, bátor embernek, hogy ki mer velük szemben állni és nem tudnak fogást találni rajta. Egy lehet a gond későbbiekben, hogy ha nem találnak fogást rajta, a bevett gyakorlat az, hogy bevadulnak. A focimeccs így lesz igazi a nézők számára. A nép már tudja ( az Ő követőik is ) hogy nem mindig annak van igaza aki a leghangosabban beszél és legjobban veri a nyálát. Ha az utcán vissza vicsorogsz a támadó kutyára, akkor az vissza hőköl, elbátortalanodik. A minap megtapasztaltam, egy kisgyereket védve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (46 szavazatból)
  2. 1948-56 között volt nagy divat hazánkban, meg a testvéri Szovjetúnióban és gyarmatállamaiban, hogy ha valakit el akartak takarítani az útból, arról azt állította Rákosi és elnyomó gépezete, hogy amerikai kém. Nagyon különös deja vu érzésem volt már eddig is Orbán 2010-es színre lépése óta, mintha ezeket már egyszer átéltük volna, mintha ezeket a szavakat már hallottuk volna, mintha ezek az események egyszer már megestek volna… és tényleg! Rákosi szelleme költözött a Kedves Vezérbe. Államosít, felszámolja a köztársaságot és a többpártrendszert, totalitárius fasiszta diktatúrát épít és egyelőre még csak erkölcsi hullát, de már hullát gyárt politikai ellenfeleiből.
    2012-ben előálltak a talpnyalók egy elképesztően hangzó váddal: Bajnai Gordon amerikai kém! Rákosi Viktornak kétségbeesésében nincs más eszköz a kezében Bajnaival szemben, mint visszanyúlni golyófejű politikai példaképének lejárató módszereihez.

    Bajnai Gordon az egyetlen a mai politikai palettán, aki sikerrel felveheti Orbánnal a harcot. Roppant szimpatikus, visszafogott, okos, tehetséges, tisztességes, higgadt és ami nagyon fontos: mentes minden hatalmi allűrtől. Mindenben tökéletes ellentéte az elmebajos Orbánnak.
    A demokratikus ellenzéknek, a Szolidaritásnak és a szakszervezeti mozgalmaknak őt támogatva kellene összefogniuk Orbán ellen. Bajnainak már megvan a kipróbált, sikeres szakembergárdája és a demokratikus ellenzéki mozgalmak is felszínre hoztak már jó pár használhatónak tűnő, derék embert, akikkel Bajnai végrehajthatja Orbánék és az utánuk maradó romok eltakarítását, az ország talpra állítását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +58 (66 szavazatból)
  3. Á, ezt már nem kell komolyan venni. Vége egy rendszernek. Még rúgnak egy párat, oszt jó napot. Ezeknek ennyi.
    Hol van a kis pöcs a Bajnaihoz képest?
    Mehet a darálóba, a falhoz, vagy a víz alá úgy 5-6 percre.
    Bajnait Miniszterelnöknek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (53 szavazatból)
  4. Nem tudom legenda-e, de azt hallottam, hogy Hitler még hatalomra jutása előtt, mikor még pénzszűkében volt, egy zsidó ember kaftánját kapta meg, hogy ne fázzon. Csak a Soros – Orbán párhuzamról jutott eszembe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  5. Csak a tudatlanoknak szól ez a lejárató kommunikáció is itthon! Minden valamirevaló “alapítványnak” vannak nemzetközi kapcsolatai! A Fi(de)sz alapítványának is, mint valamennyi kis hazánkban működő alapítványnak is! (Soros, F.Eberth, K.Adenauer stb!) Sőt! Nyilván való, hogy valamilyen értékeket támogatnak az együttműködő alapítványok is!! Pl a DEMOKRÁCIA általános értékeit! Vajon éppen ez “FÁJ” a Fi(de)sz-t kiszolgáló médiának???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  6. Hajrá ! Gordon ! Győzelem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (43 szavazatból)
  7. Bajnai nem lehet rossz szakember, ha az amerikaiak pénzt fektetnek bele, ellentétben Orbánnal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  8. Bajnai egyszer már bizonyítottan bizonyított. Nem úgy mint a csutiparszt, aki magáról állítja, hogy bizonyított 1998-2002 között. Le is váltottuk mi, igaz magyarok és mi nem igaz magyarok közösen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (37 szavazatból)
  9. A Heti Választ honnan pénzelik? Honnan pénzelik azokat a orbán droid sötétagyú, önálló véleménnyel nem bíró magukat ujságírónak tartó egyedeket, akik a Heti Válaszban írnak téma megjelöléssel ,megrendelésre? Orbán egykori tanácsadója is otthagyta őket és azóta máshol publikál, mert ez neki mint jobb érzésű jobboldalinak is sok volt.Bajnainak az a legfőbb hibája, hogy emberileg és szakmailag is fényévekkel jár Orbán és az egész fideszes bagázs előtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (39 szavazatból)
  10. Jó látni és hallani Bajnai Gordont. Tehetséges, kulturált, nyugodt és szerény ember. Nagyon szépen és jól beszél angolul.
    Bár ki, bár mit mond, vagy írogat a jobboldali lapokban, médiákban, ez csak az agymosottaknak “segítség”. Aki komolyan az ország rendbetételén, jövőjén komolyan gondolkodik, akinek fontos a gyerekei, unokái jövője, annak igen is Bajnaival számolnia kell! Igaz, csak 1 évet vállalt miniszterelnökként, de bizonyított. 1 forint miniszterelnöki fizetésért. Ezek, a felcsúti bozótharcossal az élen már másfél éve csak rombolnak, okoznak iszonyatos károkat mindannyiunknak, herdálják az ország pénzét, bóvlivá züllesztve döntenek minket nyomorba, vagy tán még a csődbe is.
    Szégyen, hogy ilyen genetikai selejtek állnak az ország élén!
    Jó lenne, ha a demokratikus ellenzék mielőbb Bajnai mellé állna, neki van hitele, megfontolt, komoly politikus. Nem kell pártpolitikus, legyen független, hiteles szakember a saját szakembereivel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (44 szavazatból)
  11. Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy február 23-án Edelényben vendégeskedik
    Bajnai Gordon miniszterelnök úr. Aki tud jöjjön a délután fórumra. A pontos időpontról tájékoztatlak benneteket.

    Ma meg állítólag a fideszhez Budai Csontváz Gyula jön, de nem merték nyilvánosra hirdetni, csak telefonon szervezkődnek. Úgy látszik féltik a népharagtól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  12. Hiába a CEU, azért meg kellene szólalnia Sorosnak – már csak saját maga miatt is, – mit kapott tőle a Fidesz és Orbán. (külön-külön)

    Sokan Orbán(ék) végét vízionálják, de ahogy elnézem, ez csak álom. Már többször írtam, le lehet húzni a rolót. Lassan pakolok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  13. 1,;-a fideSS kemet csinal Bajnai-bol!
    2,;-majd kesobb Bajnai K(r)emet csinal a Zorbanbol!
    1:1,a labda kozepen!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  14. Inkább szponzoráljon az USA,
    mint a Széles és Simicska
    hejehujahaj!
    Nem lehet egy lapon említeni Bajnait, ezekkel.
    Bajnai ugyanis ÁLLAMFÉRFI.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  15. Ha a magyaroknak – akár jobb vagy bal oldalon – van még egy csepp eszük, és végre viszonylagos nyugalomban akarnak élni, Bajnai mellé állnak!
    Orbán és csapata bármi áron megpróbálja lejáratni, ellene is karakter gyilkosságot elkövetni! Jó lenne, ha nem hagynánk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  16. .

    a szokásos lapozós pontos hsz.

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  17. Azért könyörögtem, hogy ne álljon ki idő előtt egy olyan ember lehetséges kormányfőnek, aki mindenkinek megfelel, mert BIZTOS, hogy LEGYILKOLJÁK!
    Nem szabad hagyni! Gordont mindenképpen meg kell védeni! Mindenki a saját ismerősei között terjessze, h. tudatos lejáratás van, és agitáljon mellette!
    Emlékezzetek rá, hogy a fityisz a beszélgetőkörökkel növelte meg a támogatottságát. Ezek az emberek azóta is szemellenzővel járnak, és még a tények sem tudják őket jobb belátásra bírni. Ott nagyon szoros kapcsolatok alakultak ki mellettük. Azóta is egymást erősítik a baromságokban.
    Nevetségessé kellene őket tenni.
    Mindenki a saját ismerősi köréért felelős, az unokáink jövőjét szem előtt tartva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  18. BAJNAI GORDON A TALPIG ÚRI EMBER!Csak roppantul szúrja a szemeket a tudása!!Naná Ő érti a dolgát!!!Sok-sok irigy ember,jó hogy vagytok,mert mindaddig BAJNAI A BAJNOK!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  19. Viktorka a véged elkezdődött! már a Járai sem a híved. Baj lesz neked belőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  20. Bajnai előző tevékenységén alapuló elismertsége vitathatatlan.
    Megjelent a láthatáron a vezér következő megsemmisitendő ellenfele.
    Göbbels dr módszerét bevetették Bajnai ellen. Várhatóan minden
    “ausradiren” módszer előkerül lejáratására. Kimerithetetlen “kincstáruk”
    van erre.
    GyF már nem a fityisz kellő súlyú ellenfele. Úgy gondolják ők győzték le,
    mivel az ellenzék egy része akkor, láthatóan bekapta a horgot e csalival
    és máig is mantrázza a lejáratását.
    Ellenzéki barátaim lehet választani! Gondoljátok meg ki mellett álltok és
    kit, miért, milyen módon támogattok. Jó-e a langyos semmittevés?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  21. Van a linkben egy Bajnai sajtótájékoztató a 2010 költségvetésről. Érdemes megnézni -honnan indultunk – aztán hova jutottunk a narancsmákonyban fetrengők jóvoltából!
    http://www.gepnarancs.hu/2012/01/bajnai-gordon/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  22. Ha az EU-nak, ha Amerikának fontos Magyarország, akkor MOST ÁLLJANAK ki BAJNAI GORDON mellett.

    Utasítsák el, szigorú bírálattal a fasiszta orbáni Bajnai lejárató kampányt és tegyenek meg mindent azért, hogy a magyar nép tényleges, életképes információkhoz juthasson hozzá, ÁLDOZZANAK EHHEZ PÉNZT, hozzanak létre Bajnaiért ALAPÍTVÁNYT! – védjék meg.
    Így talán nem temetőbe kerül a magyar nép többsége orbánék iszonyatos piszkos munkája révén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  23. Legjobb tudomásom szerint Bajnai Gordon az elmúlt évben valamelyik jóhírű egyetemen (talán a Columbián) tanított az USA-ban.Lehetséges lenne, hogy ezért még fizetést is kapott ott? Ha ezt arra “fordítják le”, hogy az USA pénzeli, hát akkor több tucat más, amerikai egyetemekre vendégtanárként meghívott magyar professzorról is elmondhatnák, hogy őket i az USA pénzeli.
    Örülnünk kell annak, hogy ők a világban olyan “tudományos nagyköveteink” akik a magyar kultúra és tudomány nemzetközi hírnevét erősítik, terjesztik. Nagyon sok ilyen nevet lehetne említeni. Köztük Bokros Lajosét, Ungvári Tamásét vagy Hankiss Elemérét is, de a nem társadalomtudományi területekről pl. Roska Tamás akadémikusét is, aki ma a Pázmány Péter Tudományegyetem Informatika Karának a dékánja.
    Én igen boldog lennék, ha Orbán Viktor a példátlan 2/3-os többségével VALÓBAN olyan dolgokat valósított volna meg Magyarországon, ami a rendszerváltáskor elmaradt struktúra-váltást megoldotta volna. Akkor a Történelem államférfiként emlékezne rá valamikor. Így is, az eddigi tetteivel is történelmi figura lesz, akit a Nemzet második, szellemi és gazdasági Trianonjának vezéralakjaként emlegetnek már ma is, és az utókor is. Ideje lenne valami olyan nemzeti önismeretet megfogalmazni, ami legalább részben megfogalmazná, hogy miért is kell nekünk ilyen trianonokat elszenvedni!
    Bajnai Gordonért tűzbe tenném a karom – meg Orbán Viktort is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Heisler hazudik a közgyűlés tagjainak 2014. február 12. szerda | Bartus László

A Mazsihisz bojkottja nem zsidó ügy 2014. február 9. vasárnap | AN

Lázár János is holokauszttagadó 2014. február 6. csütörtök | Bartus László

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos