Ronai and Ronai
AMERIKAI

Romney 21 ponttal vezet Dél-Karolinában 2012. január 15. vasárnap 16:14 | RR Forrás: AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Romney 21 ponttal vezet Dél-Karolinában

Charleston – Az Iowában szoros másodikként, New Hampshire-ben abszolút nyerőként végzett volt massachusettsi kormányzó a dél-karolinai felmérések tanúbizonysága szerint messze maga mögé utasíthatja vetélytársait.

Hiába érvel a többi aspiráns az utolsó tíz elnökválasztáson rendre republikánus jelölt mellett kiálló államban azzal, hogy Romney a Bain Capitalnél igazgatóként töltött évei alatt, a kilencvenes években mennyi állást szüntetett meg: Dél-Karolinának így is ő a legszimpatikusabb, legalábbis a Reuters és az Ipsos által közösen végzett felmérés eredményei ezt mutatják.

A dél-karolinai republikánusok harminchét százaléka készül arra, hogy a huszonegyedikén esedékes előválasztáson Romneyt támogassa; Ron Paul és Rick Santorum holtversenyben a másodikak, tizenhat-tizenhat százalékkal. Ha Romney lenne Obama ellenfele, az előrejelzések szerint ebben az államban 46:40-re győzné le a jelenlegi elnököt.

Newt Gingrich, aki decemberben még abszolút esélyesnek számított ebben az államban, a negyedik helyre szorult vissza tizenkét percenttel, úgy tűnik tehát, hogy Romney most már kétségbevonhatatlanul nyeri a kettejük közt még az iowai kaukusz előtt kialakult versengést. Arra a kérdésre, kit választanának, ha csak Romneyból és Gingrichből állna a választék, 62 % választotta az előbbit, és csak 30 % a volt házelnököt.

Összesen hat százalékkal lett az ötödik Rick Perry texasi kormányzó, aki számára az eredmény minden valószínűség szerint azt jelzi, hogy idén már nem érdemes tovább próbálkoznia az elnökjelöltséggel. Hatodik lett a New Hampshire-ben még harmadik Jon Huntsman, Utah volt kormányzója, három százalékkal.

Pénz beszél: Romney kampánystábjának bejelentése szerint 2011 utolsó három hónapjában 24 millió dollárral emelkedett a költségvetésük, Ron Paul ezzel szemben 13 milliót, Gingrich pedig 9 milliót kalapozott össze. Obama gyűjtése messze bármelyik republikánusé előtt halad.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Obama marad az Egyesült Államok elnöke 2012. november 7. szerda | AN

A második csörte már Obamáé volt 2012. október 17. szerda

Portman: Romney Ohio nélkül is nyerhet 2012. október 15. hétfő | AN

Romney jobb kapcsolatokat ígér Izraellel 2012. október 9. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos