Ronai and Ronai
AMERIKAI

Polgárháborúval fenyeget az iraki szunnita vezető 2011. december 25. vasárnap 12:30 | Rákócza Richárd Forrás: AN

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Polgárháborúval fenyeget az iraki szunnita vezető

Kalacsovlan, Irak – Tárik al-Hásimi szunnita iraki alelnök, aki ellen halálbrigádok mozgósításának vádjával adtak ki letartóztatási parancsot, azt állítja, összeesküvésről van szó, melynek célja az ellenzék megsemmisítése, de Núri al-Máliki miniszterelnök ezzel csak a 2006-2007-ben zajlott síita-szunnita polgárháborút robbantja ki újra.

Egy hét sem kellett az amerikai csapatok kivonása után Iraknak ahhoz, hogy mélységes politikai válságba kerüljön. A Máliki vezette síita többségű kormány letartóztatási parancsot adott ki Hásimi alelnök ellen, aki azonban idejében elmenekült Bagdadból, és jelenleg az ország félautonóm északi kurd területen tartózkodik, ahová a központi kormányzat keze nem ér el.

Máliki arra is felkérte a törvényhozást, hogy függessze fel tisztségéből a szunnita miniszterelnök-helyettest, és ezzel arra tett kísérletet, hogy partvonalon kívülre tegye az ország két legmagasabb rangú szunnita politikusát, valamint lényegében felszámolja a hatalommegosztáson alapuló ingatag kormányzást, amelyet amerikai nyomás alatt, nem túl nagy lelkesedéssel építettek ki a szunniták, síiták és kurdok.

Irak Irán mellett a világ egyetlen olyan országa, amelynek lakosságában a síita moszlimok alkotják a többséget. A Baath párt hatvanas évek elei hatalomra jutása, de különösen Szaddám Huszein és klánja országlása idején azonban fokozatosan minden hatalom szunnita kézbe került, és a rendszer bűncselekményei nagy részét is a kisebbséghez tartozók követték el.

Hásemi a Reutersnek adott interjút Dzsálál Tálábáni iraki elnök vendégházából, amely a kurdisztáni Szulejmania provinciában található. Az alelnök állítása szerint a miniszterelnök rendkívül szerencsétlen döntést hozott, amellyel a kétezres évek közepétől tomboló szektás erőszak újbóli kirobbanását kockáztatja. Szavait nyomatékosítja, hogy a csütörtöki robbantásos merénylethullámban hetvenkét ember vesztette életét Bagdad főként síita negyedeiben.

Az Egyesült Államok Irak-politikájának egyik legfontosabb célkitűzése az volt az utóbbi években, hogy a feleket mindenáron megbékéltesse, a vérontás ne folytatódjék, és szunniták, síiták, kurdok egyaránt képviseltessék magukat a bagdadi kormányban. Egy évvel ezelőtt megegyezés született a hatalom megosztásáról; ennek keretében a törékeny koalíció élén Máliki maradt miniszterelnökként. Mint azt nem egy elemző előre megmondta, a mesterséges béke csak addig tarthatott, amíg azt a megszálló amerikai és más szövetséges kontingensek fenntartották: Hásemi Irakíja frakciója, a legnagyobb szunnita csoport felfüggesztette működését a törvényhozásban.

Hásemi szerint szándékosan időzítették az ellene indított hajtóvadászatot az amerikai csapatkivonások utáni időpontra, a cél pedig egyértelműen az ő politikai megsemmisítése, távlatilag pedig az, hogy Máliki valamennyi lehetséges ellenfelével egyszer s mindenkorra leszámoljon, kialakítva az egypárti, egyemberes diktatúrát. A síita vezetők szerint viszont a Hásemi ellen kiadott letartóztatási parancsnak az égvilágon semmi köze a politikához, az államfő-helyettes köztörvényes bűnöző, akinek bíróság előtt a helye.

Irak belügyminisztere hangfelvételt mutatott be arról, hogy gyilkosságok és bombatámadások elkövetése fejében pénzt kapott Hásemitől, aki mindezt kitalációnak nevezte. Azt állította, az ellene valló három ember korábban a testőrsége tagja volt, vallomásaikat pedig erőszakkal vették ki belőlük. Ezek a fejlemények erősen emlékeztetnek a hatvanas évekre, amikor a Baath hatalomra jutása után Irakban egypárti szunnita gengszterállam fejlődött ki, csak épp most síita változat várható, és valószínűleg nem évek, hanem csak hónapok kellenek hozzá.

Hásemi azt állítja, nem áll szándékában Irakból elmenekülni és bárhol politikai menedékjogért folyamodni, sőt, bíróság előtt is hajlandó felelni, feltéve, ha az ügyét átteszik egy kurdiszáni bírósághoz, mert Bagdadban az igazságszolgáltatás szerinte a hatalom befolyása alatt áll. A kurdisztáni bíróságon hozott ítéletet azonban hajlandó elfogadni.

A politikus úgy nyilatkozott, eredetileg minimális poggyásszal, egy váltóruhával érkezett Szulejmaniába, ami azt bizonyítja, hogy nem állt szándékában szökni; otthon maradt feleségének is azt ígérte, két nap múlva otthon lesz. Miután azonban kiadták ellene a letartóztatási parancsot, nem fogja elhagyni a félautonóm észak zónát, arról pedig gondoskodott, hogy családja külföldre meneküljön.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Polgárháborúval fenyeget az iraki szunnita vezető, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Így szoktak kialakulni a diktatúrák, mármint polgárháborúval. :((
    Nálunk meg “demokratikusan”. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Soha nem lesz béke az olajfák alatt, mert a különböző arab vallási csoportok egymást írtják! Lehetetlen segítségükre lenni, mert akkor összefogva, közös erővel a segítőre támadnak. (Lásd: Szomália amerikai segítségét néhány évvel ezelőtt.) Náluk nincsen jézusi tanok: szeretet és béke. Szokatlan nekik a béke, hisz egész életükben harcolnak egymás ellen. Nehéz a sötét középkorból kicibálni őket a civilizált világba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. “…Lehetetlen segítségükre lenni, mert akkor összefogva, közös erővel a segítőre támadnak…”

    - Ez annyira igaz, hogy ezt a jelenséget nem ártana egy pszichológusokból, történészekből álló szakértői csoportnak alaposan kielemezni.

    “…Szomália amerikai segítségét néhány évvel ezelőtt…”

    - Az nem amerikai segítség volt, hanem egy teljesen szabályos ENSZ művelet, annak összes, és szokásos hitványságával, töketlenségével együtt.

    Ezért is hagyták ott az usákok a francba az egészet, mert az átkozott ensz ott tett nekik keresztbe, ahol csak tudott.

    Ha kizárólag a zusákokon múlott volna a dolog, a szomáliának nevezett világ fertőjében már nem volna sem bandaháború, sem iszlámnáci- probléma.

    Ahogy Irakban, vagy a másik tetűfészekben, afganisztánban sem… csak hát ez nem rajtuk múlik – egyelőre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  4. Miondig mondom :
    Az USA.-nak az északi kurd állam megalapítására kellene blazíroznia.
    És akkor lesz egy masszív új szövetségese Amerikának. Akitől kap támaszpontokat Irán sakkbantartására , valamint Törökország is onnan kapja az olaját tehát nem tud fellépni Izrael ellen úgy ahogy mostanában szeretne.
    Hacsak nemakar olaj nélkül maradni.
    Tehát az emberiességi okokon túl súlyos geopolitikai érdekek is amellett szólnak hogy végre az Obama-adminisztráció teljes melszélességgel álljon ki az új Kurdisztán megalakulása mellett !! !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Geyza:

    - Ez igaz, de a kurd állam megalapítására és megvédésére egyszerűen nincs még felkészülve az euro- atlanti világ.

    Miért?

    Mert ennek az új államnak egyszerre akarna nekimenni a török, a szír, az iraki arab, és gyakorlatilag mindenki, úgy 1000 km körzetben.

    Ez az állam kizárólag euro- atlanti, és izraeli segítséggel tudna fennmaradni az első egy- két évtizedében.

    Ez pedig nem jelentene kevesebbet, mint nyílt háborút az euro- atlanti világ, és az iszlamista világ között.

    Annak minden következményével együtt.

    És, ahogy mondottam, erre nincs felkészülve az euro- atlanti világ. na, nem katonailag, azzal semmi gond nem lenne. A katonai erő ehhez bőven megvolna.

    Fejekben nincs erre felkészülve az euro- atlanti világ.

    Amíg több észak- nyugat európai ország annyit nem képes megtenni, hogy az egyre veszedelmesebb belföldi iszlamista tömegeket befenyítse, megrendszabályozza, stb…

    Amíg nem is ez a kérdés, hanem az, hogy a nyíltan a civilizációnkra törő iszlámnáciknak mennyi további kedvezményt, segélyt, pénzt adjanak, hátha akkor “megbékélnek”, meg amúgy is, az egy “más kultura, és tisztelni kell azt is”…

    Amíg tétlenül végignézik a hatóságok, hogy ezek a mocskok NO GO zónákat hozzanak létre az észak- nyugat európai nagyvárosokban, amíg szemérmesen félrenéznek, mikor bántják gyerekeinket, lányainkat, feleségeinket, amíg a francia himnuszt már nem szabad játszani focimeccseken, mert a marokkói söpredék őrjöngeni- törni- zúzni kezd (és erre a bölcs válasz az, hogy akkor nem játsszuk a himnuszt)…

    És lehetne ezt sorolni oldalakon át…

    Szóval, míg ezeket tétlenül nézi, sőt, generálja a legtöbb euro- atlanti politikusvezér és jelenlegi politikai rendszer,

    Addig komolyan elvárható, hogy végre leszámoljanak a globális iszlámnácizmussal?

    Mert hogy ha a “nyugatiak” az önálló kurd államot létrehoznák, és tettekkel is támogatnák, az ezt az egészet közvetlenül, és azonnal generálná.

    Én nagyon szeretném, ha lenne egy önálló kurd állam, de egyelőre ennek a realitása sajnos a nullával egyenlő.

    Várom az ehhez kapcsolódó kommenteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  6. Hápedig ez a leglogikusabb épés amit jelen helyzetben az USA tehetzne , abban a térségben.
    Afganisztánból is eéggé kifeé áll a szekerük rúdja .
    Törökök nem nagyon tudnának nekimenni a leendő kurd államnak mert onnan jön jelenleg is az olajuk.
    A többi iszlám ország nemsokat számít szerintem , pláne ha Iránt végre valahogy semlegesítik. Márpedig ahhoz tutti támaszpont-rendszer kell !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. “…ez a leglogikusabb…”

    - Valóban, de az arisztotelész logika mióta van köszönőviszonyban azzal, ami gyakran történik?

    “…Afganisztánból is eéggé kifeé áll a szekerük rúdja…”

    - Pedig ott sem a katonai képesség a probléma, és nem is a katonai eredmények… mindkettő megfelelő, sőt, még jobb is lehetne, de marad az imént felvetett probléma.

    Veszett állatokkal nem lehet az állatvédők szabályai szerint harcolni.

    “…Törökök nem nagyon tudnának nekimenni a leendő kurd államnak mert onnan jön jelenleg is az olajuk…”

    - Nem baj, annál jobban nekimennének, főleg az olaj miatt.

    És a többi iszlamista rezsim is csatlakozna, fentebb írtam, miért.

    Akkor pedig, meg kellene védeni a kurd államot… stb.

    “…A többi iszlám ország nemsokat számít szerintem…”

    - Igazából egyik sem számítana, ha a zusákok (az EU- val, és persze a zsidókokal együttműködve) végre rátaposna mindenkire, ahonnan közvetlenül fenyegetik az emberi civilizációt: vagyis, az iszlamista diktatúrák, terrorrezsimek nagy részére.

    De hát tudjuk, hogy ennek a realitása egyelőre kb. nulla, fentebb írtam, miért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  8. Azért vigyázva fantáziáljatok az önálló Kurdisztánról, mert a nevéből is látszik, hogy mi lesz az “államvallása”. Ez helyből predesztinálná, hogy mekkora köszönet lenne az államalapításba való besegítésért egy rövid időszakon belül. :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Hát, nem tudom… ezt tényleg nem.

    Iraki kurd ismerőseimmel beszéltem erről sokat, vagy 2 éve (totál ateista volt mind, kimondottan europénerek)… azt mondták, nincs olyan tendencia a kurd lakosság többségében, hogy valamiféle iráni, vagy annál is rosszabb vallási diktatúrát akarnának létrehozni.

    Sőt, egy meglepő dolgot állítottak, nem tudom, igaz- e:

    - Azt mondták – teljesen maguktól, erre vonatkozó kérdés nélkül – az észak- iraki kurdok többsége nem is a zusákokra, hanem Izraelre néz úgy, mint természetes szövetségesre.

    Még egyszer:

    - Nem tudom, így van ez, vagy nem.

    De ha igen, akkor ott valami nagy esemény fog bekövetkezni, és természetesen nem vallási értelemben.

    Akárhogy is, vallási diktatúra lenne, vagy sem, egy olyan autonómiáról beszélünk, melyet vagy 13 éve már névlegesen se nagyon ellenőriz a mindenkori iraki kormány, és főleg, amelyiknek minden intézménye megvan, ami az államalapításhoz kell. Önálló törvényhozó- ítélkező- törvényalkalmazó testületek, minisztériumok, egyéb állami bürokrácia, stb.

    Ugyanígy voltak a palesztinai zsidók is, Izrael megalapítása előtt , már évekkel.

    Na.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  10. Eldrad
    2011. december 25. vasárnap
    18:15
    Nem tudom a forrást, de úgy emlékszem hogy a kurdok közel 90%-a iszlám vallású – lehet, hogy ez hazugság volt, de mindenképpen óvatosságra int az álmok megvalósíthatósága vonatkozásában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. Kedves Eldrad………dehisz Néked magyarázzam milyen az ha egy nép végre hazát kap ?
    A kurdok foggal-körömmel védenék újonnan megkapott kis födjeiket , pláne ha izraeli és USA szupertechnikát kapnak hozzá.
    Ott nem lenne gondd a kiképzéssel és a harci morállal azthiszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Szerintem a kurdokba nincsen annyira belekódolva a bigott vallásosság mint az arabokba.
    Teljesen más népcsoprt is !
    Olyanok mint egy európai ember , feltéve ha rendbeszedik magukat.
    Láttam a tévében , első Öbölháború idejéből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. Tudom, pajtás, nem is ezzel van a gond, hanem amit az itteni első kommentben írtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. Há mindegy talán még megérjük a végkifejletet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. gets:

    - Nem azt mondták a srácok, hogy nem muszlim a kurdok többsége, hanem hogy nem törekszenek valamiféle vallási diktatúra létrehozására, sőt, kimondottan szekuláris államot akarnak.

    De ismétlem újra, gőzöm sincs, ez igaz, vagy sem.

    Sajnos ilyen témájú, hiteles felmérésről sem tudok, így aztán várnunk kell, mi lesz ott.

    Akárhogy is, egy önálló kurd állam szerintem csak jó lehetne. Szekuláris, vagy sem.

    Az viszont biztató, hogy akármennyi százaléka vallásos, és ezen belül muszlim a kurdoknak, nem tudunk olyan kurd tömegmozgalomról, mely a szokásos iszlamista tömegpszichopátia határain belül tervezné a nép jövőjét. Iszlám kalifátus, halál izraelre meg a zusákokra, meg mindenkire, mindenre képesek vagyunk (pedig nem), ölj, stb, na tudjátok.

    És olyanról sem hallottam még, hogy a többségi kurdok iszlamista klerikáldiktatúrát akarnának létrehozni.

    Szóval, érdekes ez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  16. Ja és bonyolítja még a lehar utolsó írásában szereplő helyzet is – helyzet van még mindig.
    http://leharblog.wordpress.com/2011/12/24/kadhafi-az-eloetel/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Mindjárt megnézem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Hiaba,igazam volt,ha tetszik ha nem,teljes kaoszt hagytak az amerikaiak maguk utan.
    Alig varta Nuri Al Malaki,hogy az amerikaiak kitegyek a labukat.
    Most koholt pert kovacsol az Iran barat miniszterelnok,es varja az alkalmat elinditani a verengzest.
    Sajnos nehanyan itt, koromszakadtaig fogjak vedeni az elhibazott amerikai strategiat,mert szegyenlik tudomasul venni,hogy az USA baromi nagyot tevedett….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  19. Most kezdődik az iraki demokrácia, amiért annyi iraki és annyi amerikai adta életét. Nagyon tragikus történet ez, az pedig még tragikusabb hogy G.W.Bush Texasban iszogatja a tequiláit, és amarillókra lövöldözik, miközben miatta haltak meg százezrek, teljesen hiába. -Hacsak az nem egy pozitívum hogy a fegyvergyártók rekord nyereséget könyvelhettek el.-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  20. Aha… valóban.

    - Odaszóltak a “fegyvergyártók” a Kisbushnak, hogy menny má irakba, mert kellene pénz fegyverre… erre az jól odament, míg közben teqilát vedelt.

    És igen, miatta haltak meg csomóan, nem ám az eszeveszett iszlámnáci öngyilkos terror miatt, mer olyannincs is, aztatat csak a zusákok találták ki.

    Olyan nincs is, sehol, nem is volt, de ha volt is, aztatat is csak a zusákoknak köszönhetik. Iszlamista szektás tömegterror sincs, de amógy is, csak a zolajér megy minden.

    Nnnna, az előző két beírásnak kb. ennyi értelme van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  21. És látom, kedvenc hülyegyerekünk is visszatért, bár legutóbb rendesen el lett hajtva… nem baj, hadd eszetlenkedjen, biztos gyerek még.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  22. Azon csodalkozom,hogy a tebolyda ajtaja nyitva lett hagyva,es nehany beteg kiszokott,mint a legutolso hozzaszolo az ugyletes majom,a picuri E.
    Kisoreg ,Te kiskakas,itt mindenki resztvehet a forumon,probald mar tudomasul venni,hogy az USA elhibazott mindent Irakban,sose volt semmi ott amit az USA keresett,kiveve az olaj.
    Teljesen feleslegesen haltak meg katonak,civilek.
    Nem Irak volt a veszely,hanem Iran,Sziria, Libanon a Hezbollah miatt es Gaza a Hamasz miatt.
    Szabadon tevekenykednek az afrikai iszlamista terrorcsoportok,mint a legtobbi nigeriai kereszteny irtas…..
    Jo lenne ha az USA vegre odamenne ahova kene,es nem oda ahova nem kellett volna,mnt pl Libia.
    Csak ne orjongjel megint Te apro,hamvas lelek……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  23. El sem olvasom, mit rotyizol ide… legutóbbi ámokfutásod alapján úgyis mindenki tudja, hogy félkegyelmű vagy.

    Na, eredj a fenébe.

    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  24. Jaj, és köszi, hogy jól felépített, értékes kommenteiddel újra segítettél a cikkben szereplő kérdést jobban megérteni az olvasóközönségnek.

    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  25. Eldrad:
    Hadd a fenébe ezeket a szalon-humanistákat,
    Ha lökjék a sületlenségeiket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  26. Ja még mejjegyezni kívánom:
    Amerika többek között azért is háborúzik egyet időnként , mert a jelen közlegényeiből lesznek a közeljövő harcedzett lőport szagolt tisztjei.
    Akikre igennagy szükség lessz hamarosan , azthiszem.
    Jelenleg nincs olyan ország az USA.-t és Izraelt kivéve , ( talán még Anglia ) akiknek komoly stratégiai harci tapasztalatai lennének hadvezetésben és győzelemben egyaránt.
    EZ viszont minden pénzt megér !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  27. Azért elég szégyen hogy Amerikának kell rendre eliéntézni ezeket a dolgokat , miközben a jólétben böfögő Európa inkább keresztbe tenni próbál.
    Főleg a béka-zabálók.Még technológiákkal is segítik , minden embargó ellenére a ” reménybeli ” gyilkosainkat.
    Nem véletlen a velejéig megrohadt francia politikai gondolkodás azt eredményezi már vagy 200 évek óta hogy minden háborújukat elveszítik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. Eldrad,

    moderáltuk a hozzászólását. Ezt a hangnemet nem használhatja ezen az oldalon, még akkor sem, ha valaki nem ért egyet Önnel. Ez az utolsó figyelmeztetés. Ha nem képes betartani a kulturált vita szabályait, és nem változtat hangnemet, állandó moderációra utasítjuk az összes hozzászólását. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. T. Admin,

    - Elfogadom, viszont meg kívánom jegyezni, hogy érthetetlen számomra, miért tekint “más véleménynek” egy eszetlen, teljesen alaptalan, tartalmilag, és stilisztikailag egyaránt WC felirat színvonalú, háborodott beírást.

    Valamint, miért kell hagyni, hogy ilyen alakok rendszeresen tönkretegyék az adott topikot.

    És miért hagyja az ilyeneket bent, mikor korábban ennél kevesebbért is kihajította az elkövetőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Jelentősen csökken a CIA iraki jelenléte 2012. június 6. szerda | AN

Átköltöztették az Irakban élő irániakat 2012. február 21. kedd | AN

Túléli Irak, hogy lefaroltak az amerikaiak? 2012. január 19. csütörtök | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos