Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kérdőjelek Kim Dzsongil halála körül 2011. december 23. péntek 8:25 | AN Forrás: BBC

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kérdőjelek Kim Dzsongil halála körül

Phenjan – Az észak-koreai hírügynökség szerint természeti csodák történtek akkor, amikor a Kedves Vezér, Kim Dzsongil vasárnap jobblétre szenderült. Sajnos egyelőre nem találjuk az árlistát, pedig egy szilveszteri fellépésre óriási lehet a kereslet a Koreai Központi Hírügynökség munkatársai iránt. Közben Szöul még a diktátor haláláról szóló híreket sem hiszi, bizonyítékok után kutat.

A minden körülmények között tényszerűségre törekvő Koreai Központi Hírügynökség szerint egy ismert koreai tó jege megrepedt „oly hangosan, hogy olybá tűnt, megremeg menny és pokol”, egy hegycsúcs felett pedig erős fényjelenség volt tapasztalható, mikor Kim Dzsongilt elérte a halál. A személyi kultusz ragadós mocsarában olyan szalagcímekre ragadtatták magukat a propagandagépezet tagjai, mint a „Természet is gyászol”, illetve szemtanúkra hivatkozva állítják, hogy hóvihar tört ki, amikor a diktátor eltávozott.

Észak-koreai források szerint már ötmilliónál is több ember rótta le személyesen kegyeletét a kegyetlen diktátor üveggel fedett koporsójánál. Nem biztos, hogy a hivatalos butítás tette meg hatását, inkább másról lehet szó. Ennek az aktusnak azért lehet jelentősége, mert így bárki kimutathatja lojalitását a rezsim felé, mely egy megfélemlített nép tagjainak a túlélést jelentheti.

Szöul köszöni, de inkább két lábbal a földön marad és ott veszi fel a harcot északi szomszédjával. Legalábbis, ami a propagandát illeti, ugyanis a déli hírszerzés kételkedik Kim Dzsongil halálának hivatalosan bejelentett módjában és idejében. Erre okot adhat nekik az is, hogy műholdas felvételek átvizsgálása után sem akadtak annak a páncélozott vonatnak a nyomára, melyben a hivatalos verzió szerint a Kedves Vezér jobblétre szenderült.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Kérdőjelek Kim Dzsongil halála körül, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. En is szivesen gyaszolnam a mi kedves vezetonket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  2. Szerencsétlen Észak-Koreai nép.
    Ha nem vigyázunk, a mi agyunkat is átmossa Szeretett Nagy Vezérünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  3. bruckenbacker kapitany

    Itt nálunk is lesz természeti jelenség?
    Nem kívánom senki halálát, de távozását…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. A gyermekek felsírtak az éjszakában…mennydörgött az ég, a kutyák vonyítottak mikor a Tetves..öö Kedves Vezér meghalt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  5. Az északiak elég furcsán sírnak – felfelé, a könnycseppeket igen sokan a szemöldökükről törölték le. S némelyekről nem lehetett tudni sír, avagy röhög.

    Valahogy a felvételeket nézve mindig az jutott eszembe, aki most legjobban zokog, változás esetén ő lenne a legvéresebb szájú rendszerbíráló. Az ember már csak ilyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Szerintem Kim angol neve mar McDouglas mult idoben, de tuti hogy nem a vonaton mult ki. Talan 1-2 orosz kejno tarsasagaban, amit ciki lenne bevallani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Mint ha ma lenne 1953 Márciusa amikor nyíltan, egymást lesve, túljátszva zokogtak bizonyítandó milyen jó kommunisták – akárcsak ma Kim Dzsong Il-nél és micsoda sírás rívás lenne a FIDESZ választók részéről – márpedig így siratnak a diktatúrákban. Hogy’ is mondtuk akkor költőiesen “lehúnyta a szemét – a szemét”….
    .
    Hasonlóan, amikor az ütemes tapsot sem akarták abbahagyni bizonyítandó, hogy őt bizony senki sem fogja túltapsolni HUNGARICUM? – akárcsak ma az Orbán beszédek végén – ezért is zavar a magyarországon egyedül még a szinházakban is tapasztalható ütemes taps, amit mindíg próbálok ütemtelenséggel, vagy ÉLJEN RÁKOSI-zással megzavarni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Egy nagy kérdőjel van kimildzsong halála körül. Hogy miért nem lőtték bele egy gödörbe a tetvet már előbb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Én a halálát követő nap hallgattam a rádióban egy DK-ba szökött fiatal ember nyilatkozatát.Szülei börtönben voltak,Ő is ott született,majd szülei rejtélyes halála után a 20-as éveiben sikerült megszöknie.Ez idő alatt Ő is végig börtönben volt.Borzasztó volt hallgatni amiket átélt,gyilkosság,erőszak stb,ezeket látta élete során.Nem fogjátok elhinni hányan akiknek sikerült megszökni DK-ba,vissza mentek ÉK-ba,vállalva mindent,már agymosottak.
    Én tegnap hallgattam a mi agymosásunkat.Sűtőgetek békésen,az öcsém szerintem a királyi TV-t nézi,én hallgatom,gyerekek a Parlamentben,szívem melegség önti el, köteles átadja a Parlament kulcsát,én mondom:-jaj ecsém vissza ne add !Most van jó kezekben.Majd jön egy tizes éveiben járó fiú szaval.Gondolom anyukája megtanította Ady E. Téli rege c versét a gyerekkel,majd azt hallom,NEM !!!Fülelek kisfiú:-Itt születtem én ezen a tájon….stb,Ennyi erővel a Szeptember végét,vagy az Anyám tyúkját is mondhatta volna,mert a Karácsonyhoz kb annyi a köze.Na itt kezdődik a magyar agymosás már tizen éves korban.El is rontotta szépen a napom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Lehet, hogy a nagybácsi sem lesz hosszú életű? Elvégre már elmúlt 60 éves.
    A katonai vezetők élete meg igen veszélyes. Mindenféle hadi gyakorlatok,….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Bennem semmilyen kérdőjel nincs a halálával kapcsolatban, nem csak a nép unta meg azt a kőkori állapotokat, hanem a fia is aki közismerten szereti a “Nyugat” vívmányait, és élet vitelét, kíváncsi leszek a fia mennyire tudja át reformálni észak Koreát, a tábornokoktól, lehet hogy egy, kettő, idő előtt meg kell hogy haljon, mert anélkül nem lesz változás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Korea „szent háborúval” fenyeget 2012. február 27. hétfő | AN

Amerikai–észak-koreai tárgyalások kezdődtek 2012. február 23. csütörtök | AN

Gyurcsány szerint nincs diktatúra, Orbán nem diktátor 2012. január 12. csütörtök | AN-álláspont

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos