Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Normális országban utcára menne a nép 2011. december 16. péntek 17:18

  • Hozzászólások(205)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Normális országban utcára menne a nép

Az IMF delegáció távozásával, különös tekintettel arra, hogy a döntést az uniós pénzügyi biztos hozta meg, Magyarország minden reménye elszállt arra nézve, hogy konszolidálni tudja a pénzügyi helyzetét, stabilizálni legyen képes a jelenlegi állapotot, és haladékot találjon arra, hogy talpra álljon. Az Orbán-kormány katasztrófába dönti az országot, amelynek egyetlen oka az a szélsőjobboldali ideológia, amely a Nemzetközi Valutaalapot a zsidó világ-összeesküvés részének tartja, amellyel a nemzetközi zsidóság kirabolja a nemzeteket. Az Orbán-féle szabadságharc egyrészt a jobboldal által gerjesztett, ki nem mondott, magyar-zsidó háború része, másrészt arra irányul, hogy Orbán minden nemzetközi korláttól és jogi kényszertől megszabaduljon, és szabadon építhesse ki Európa közepén saját korlátlan hatalmát biztosító diktatórikus rendszerét. Ha úgy tetszik, nemcsak belföldön, hanem külföldön is kikapcsolja a fékek és ellensúlyok rendszerét.

Ez a törekvése nemcsak a demokratikus világ ellenérzéseit váltja ki, hanem létében fenyegeti Magyarországot, katasztrófába sodorja a magyar népet. Egy diktatúrát ugyanis csak olyan országban lehet bevezetni, amely nemzetközi elszigetelődés mellett is biztosítani tudja saját gazdasági fennmaradását. Magyarország nem ilyen ország. Mindig is többet költött, mint amennyit megtermelt, óriási államadósságot halmozott fel, nyitott gazdaság, amely függ a nemzetközi gazdasági és pénzügyi környezettől. Orbán elkésett a közmunkára épülő rabszolgatartó társadalom bevezetésével. Az éhező rabszolgák önfenntartó társadalma nem jött létre. Ezért most legújabban arra készül, hogy kirabolja a Magyar Nemzeti Bankot, felélje annak devizatartalékait. Bankrabló áll az ország élén, aki sajátjának tekint mindent, akit semmilyen jog vagy törvény nem korlátoz.

Magyarország szégyene, hogy ez az ember ilyen pozícióba emelkedhetett, de még nagyobb szégyene, hogy ott is maradhat. Erre már nem elégséges magyarázat, hogy elfoglalták a közmédiát, saját hazug médiabirodalmat hoztak létre, és a megmaradt szabad sajtó nagyobb része is többet ad a látszatra, a “visszafogottságra”, mint az őszinte szóra. Ezt már sajtó nélkül is kellene látni. A világ minden demokratikus vagy féldemokratikus országában az utcára vonulnának a tömegek, miután az utolsó esély is elúszni látszik, és az IMF delegációja – még a hatásra is ügyelve – villámsebesen, hajnali géppel elhagyta Magyarországot, mint egy süllyedő hajót. Nincs tovább mire várni. Ez az ember és kiszolgálói bebizonyították, hogy totálisan alkalmatlanok egy ország vezetésére, nem szolgáltak rá a közbizalomra, amit kaptak. Veszélybe sodorják egy nép megélhetését és létezését, talán meg az ország fennmaradását is. Ki kellene vonulni az utcára és követelni a szélhámos és tolvaj banda távozását.

Orbán január 1-jétől köztörvényes bűnözőként bitorolja a magyar miniszterelnöki széket. Alkotmányellenes puccsot hajtatott végre, a kétharmados parlamenti többséggel visszaélve eltörölte Magyarország köztársasági államformáját, demokratikus alkotmányát és jogrendjét. A hatalom kizárólagos megszerzésére törekszik. Ezt tiltja az az alkotmány, amelyre felesküdött, amelynek jogrendjében demokratikus választás útján hatalomra jutott. Ezért börtön jár. Hogy ez az általuk összebicskázott alaptörvényben is benne van, az nem számít, mert az az alaptörvény éppen ezért nem törvényes, illegitim.

Magyarország mindezt eltűrte, a demokrácia felszámolása miatt nem emelte fel a szavát. Szégyen, és sokat mond ennek a népnek a morális tartásáról, lelki állapotáról. De van egy pont, ahol már észnél kell lenni. Van egy olyan pont, ami már a létet és a fennmaradást veszélyezteti. Ha az IMF elvonulása tartós marad, Magyarországgal szemben a bizalom a mélybe zuhan, amelynek beláthatatlan következményei lehetnek. A magyar gazdaság túljutott a 24. órán. Nem lesz miből finanszírozni az államadósságot, de még talán az állami kifizetéseket sem, a teljes összeomlás fenyeget. Ezen a ponton már nem számítanak a politikai vonzalmak. Ha egy ilyen helyzetben egy vezetőnek az a legfontosabb, hogy az általa gyűlölt jegybankvezért eltávolítsa, és egy ilyen pillanatban, amikor rászorul a demokratikus Nyugat pénzügyi segítségére, a jegybank függetlenségének felszámolását tűzi ki célul, az nem normális. Vagy felelőtlen, aki nem képes felfogni a döntései súlyát, vagy orvosi eset. Mindkét esetben totálisan alkalmatlan a miniszterelnöki feladat ellátására.

Orbán és hazudozós bandája azért grasszálhat nyugodtan, követheti el a magyar nemzet elleni legnagyobb bűnöket, mert nem hallja saját népe hangját, hogy az tiltakozna. Hol vannak a demokraták? A jobb- és baloldali demokraták? Hol vannak a pártok? Hol vannak azok a tömegek, akik legutóbb nem mentek el szavazni? Most nem az MSZP és a Fidesz között kell választani, hanem élet és halál között. Hogy lehet, hogy a civil társadalomnak másfél év alatt nincs egy olyan szervezettsége, hogy egy ilyen helyzetben azonnal százezreket trombitáljanak az utcákra? Hol van a spontán felháborodás, ami az utcára visz?  Hol vannak azok, akik elmondanák egyenesen, világosan és őszintén az embereknek, hogy mi forog kockán? Hát legalább meg kellene mondani nekik, hogy ez itt nem a felcsúti óvoda, és amivel játszanak, az tízmillió ember élete és jövője.

Ezeket a mondatokat – természetesen – megint túlmozgásnak, szélsőséges uszításnak és túl radikális, indulatok vezérelte gondolatoknak minősíti majd a demokratikus érzelmű liberális ellenzék, mert nem ő találta ki, és mert ők a kávéházban és a kocsmában szeretnek csak beszélni erről, amíg a megélhetésben reménykedhetnek. Nem ocsúdnak fel a tényleges veszély nagyságára. Most már egyesek mondják, hogy el kell söpörni ezeket, ellent kell állni nekik, már azt is feszegetik, hogy alkotmányellenes az alkotmány eltörlése, de amikor ezeket egy évvel ezelőtt mondta bárki, amikor még nem volt ekkora a baj, akkor az ugyanígy szélsőséges, radikális és túl indulatos volt, mint most az a felszólítás, hogy ki kell menni az utcára. A félreértések elkerülése céljából szeretném tisztázni, hogy Nyugat-Európában, Amerikában ennek a töredékéért már másfél éve kimentek volna az emberek az utcára, és azóta be se mentek volna onnan. Londonban kétmillió ember tüntetett azért, mert a nyugdíjakkal valamit fabrikáltak. Hol van az ahhoz, hogy felszámolják a demokráciát, eltapossák az alapvető jogokat, megerőszakolják az emberek lelkét, bedarálják az alkotmányt és közben egy buta nacionalista ideológia miatt gazdasági összeomlásba viszik az országot?

Spontán reakcióról még nem hallottatok? A Magyar Szolidaritás Mozgalom szombatra tüntetést hirdetett. Dicséretes, de akkor még nem lehetett tudni, hogy pénteken mi lesz. Az ünnepnapokra összehívott demonstrációk semmit sem érnek. Nincs bennük a spontán felháborodás tüze, ereje. Mikor voltatok olyan előre megtervezett, munkaszüneti napra hirdetett tüntetésen, ami kielégített volna benneteket?

Másfél éve tart a bambulás. Mire vártok még? Arra, amikor nem lesz mit enni, nem fizetik ki a fizetéseket és a nyugdíjakat, nem működnek a kórházak, leáll a közlekedés, és még a szátokat sem lehet kinyitni? Mikor méltóztattok felemelni a hátsó feleteket és megmondani végre ennek a paprikajancsinak, hogy elég volt?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (133 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +245 ( 277 szavazatból)
Bartus László: Normális országban utcára menne a nép, 4.8 out of 5 based on 133 ratings

  • Hozzászólások(205)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

205 Reader’s Comments

  1. http://www.nepszava.hu/articles/comment.php?forum_topics_id=115409&database_id=506426&forum_forbidden=0&no_results_total=55&lstresults=3
    [Norris74] [2012.jan.02. 12:04]
    Proletár diktatúra? Az a baj, (kevéssé)kedves Ulpius, hogy az Orbán rendszer által sz@arrá semmizett “proletárok” legtöbbször ott sincsenek ezeken a demonstrációkon. Egyelőre csak az alsó középosztály tüntet, akik félnek a további lecsúszástól. Akkor lesztek bajba, de nagyon, ha az igazi proletárok is tüntetni kezdenek és megindulnak. Ők már nem “egy kis falunyian” vannak, hanem lassan milliónyian! Jobb, ha tőlem tudod. És igen…inkább legyen proletárdiktatúra, mint egy a felcsúti kis akarnok személyes párt-diktatúrája! Százszor inkább. Bár egy likvid vagy részvételi demokráciának még ennél is jobban örülnék.
    [moslekorszag] [2012.jan.02. 14:22]
    Szanyi túl galamblelkű.
    Igenis be kell menni az Opera épületébe és kiosztani minden ott megjelent “nagyérdeműnek két pofont, aztán hazazavarni őket, hogy gondolkodjanak el azon, hogy mihez adták a nevüket vagy a pofájukat.
    Szép szóval és tárgyalással nem lehet ez ellen a kormány ellen tenni semmit. A taktikájuk az időhúzás és a kivéreztetés, ez nagyon jól látszott pl. a rendvédelmisekkel szemben, pedig azért ott volt tömeg és összetartás(nagyjából)
    Attól sem kell tartani, hogy a miniducse az utcára vezényelte a házi náciait. Ebből is látszik, hogy a szar nem vált el a májtól. Ezeket az agyatlan söpredékeket még ott az Andrássy úton kellene a földbe döngölni, hogy aztán egy életre elmenjen a kedvük a szánalmas masírozgatásaiktól.

    [Trebitsch] [2012.jan.02. 14:23]
    Miért kéne békésen?
    EZEK olyan törvényeket hoztak, amik KIZÁRJÁK a békés utat. Jogi (módszerekkel nem lehet módosítani a 2/3-od törvényeket, nem lehet leváltani a szintén 2/3-dal megválasztott komisszárokat és (a teljesség igénye nélkül) nem lehet visszaállítani jogaikba a szétvert demokratikus ellensúlyokat. Tettek róla, hogy nem maradt más választás, EL KELL SÖPÖRNI őket! A III. Magyar Köztársaságnak pro forma is vége. Orbán nem fog egyezkedni az Új Ellenzéki Kerekasztallal (bárkik is legyenek ők). Itt csak egy igazi Forradalom lehet a megoldás, amihez lehet, ma még nem eléggé érett meg a helyzet. De érik…

    Éljen a IV. Magyar Köztársaság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. http://www.nepszava.hu/articles/comment.php?forum_topics_id=115445&database_id=506473&forum_forbidden=0&no_results_total=67&lstresults=7
    [Bali30] [2012.jan.02. 15:06]
    Mi is tisztában vagyunk vele, hogy a forint állapota katasztrofális, az eurót meg még unokáink sem fogják látni. A miniszterelnök is, így forradalmi javaslattal állt elő: bevezetné a rubelt, hogy kevésbé függjünk a hanyatló Nyugat gazdaságának nehézségeitől.

    „A magyar gazdaság erőforráshiánytól nyög, és ez függési helyzetbe hoz minket. Valutánk, a forint is ezt a kényszeres önállóságot jelöli. Hiszem, hogy ha megindítjuk tárgyalásainkat Oroszországgal, és hamarosan rubellel fizetünk itt is. Ez gázproblémáinkat is megoldaná hosszabb távon, sőt új helyet jelölne ki nekünk egy átalakuló Európában” – nyilatkozta Orbán a HírTV-nek.
    …..
    Help me! Ez most ez Hírcsárdás kacsa – vagy tényleg ilyeneket mondott a rémhírben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. http://www.nepszava.hu/articles/comment.php?forum_topics_id=115466&database_id=506533&forum_forbidden=0&no_results_total=232&lstresults=19
    bocsi, ez kissé hosszú lesz, de 232 hsz-ből nem lehet kevesebbet összeollózni!
    [Vitrioll] [2012.jan.02. 19:41]
    Kedves Bonifac] [2012.jan.02. 19:38]
    “Orbán és sleppje egy II. világháború óta nem használt föld alatti alagúton osontak be az operába. Hogy nem sül le a bőr a mocskos pofájukról!!! ”
    Na igen ,az ilyen menekülő alagutakat és csatornákat hagyjuk meg a patkányoknak !
    Láthatóan használják is ! ))
    [Vitrioll] [2012.jan.02. 19:51]
    Kedves [Mityka] [2012.jan.02. 19:43] !
    Most ne méricskéljünk kicsinyesen a különböző időszakok felelősségeinek arányát !
    Mindenkinek meg van a maga sara az eltelt évek és évtizedekben .
    Amíg elutottunk ide a Köztársasággyilkos parancsuralomig .
    Nade most amikor egy Diktátorrá átvedlett kaméleon egy ország nyakához szorítja a hideg kést .
    Akkor mindent félre kell tenni és a .
    ZSARNOKOT KELL MEGBUKTATTNI !
    RENDSZERÉT MEG MEGDÖNTENI !
    Utána lehet vitatkozni a hogyan továbbról és egyebekről .
    gigi21hu] [2012.jan.02. 20:02]
    Orbán imádók! Tényleg még mindig Gyurcsánnyal jöttök? Nem veszitek észre, hogy Orbán miatt éppen most készül minket kiszorítani az unió. Előbb a szavazati jog, majd a pénz megvonás jön. Már rebesgetik. Fontolgatják amerikai JOBBOLDALI meghatározó emberek, hogy újra indítják a Szabad Európa Rádió magyarországi adását. Az USA kormány élesen bírál minket. Már a létünkről van szó. Nem arról, hogy ki hazudott és ki nem. 300 forint vizitdíj? Francokat! tízezrekkel keresünk kevesebbet idén! A megszólalásaitok egyébként azt jelzik, tudjátok közel a vég. Nagyon közel. Diktátorokra, nácikra nincs szükség!
    [atiboy] [2012.jan.02. 20:06]
    Mityka
    Ja meg aztán ilyenkor jön a komcsizás meg a gyurcsányozás. De azért felhívom a figyelmedet egy apró tényre. Gyurcsány idején jobban éltünk mint most és ez tény. Már ha tudod, hogy mit jelent az, hogy tény.
    [Jaka49] [2012.jan.02. 20:15]
    Mityka!
    Amiért utálsz valamit, kritika nélkül elfogadsz egy még rosszabbat? Nem valami okos!!! Utálod a sebészt, aki operálni fog, ezért inkább megkéred a takarítót, hogy műtsön meg, mert jó dumája van., és szidja a dokidat?

    [Jaka49] [2012.jan.02. 20:21]
    “De! 53 év elkúrás után, talán adjunk egy kis időt, olyan nagy kérés ez?? ”
    De! 53 év elkúrás után sem volt ilyen nagy bajban az ország, mint ahova ezek másfél év alatt tették. Milyen időt adjunk? Milyen alacsony szintre kellene még lejutnia Magyarországnak?

    [gigi21hu] [2012.jan.02. 20:22]
    Hitleri karlendítéssel, katonai ruhában, árpádsávos zászlóval, hungarista bakancsban, nyált fröcsögtetve, kommunistázva aligha lehetnének mások, mint nácik. Amúgy miért a sértődés? Nem kell náciként viselkedni és nem sütik rátok, hogy azok vagytok. Nácik
    [korosodo] [2012.jan.02. 20:24]
    Felhívom a jobboldali kommentezők figyelmét egy “apróságra”.
    Szóljatok a Kubatovnak semmisítse meg a listáit, mert így-a bukás után- könnyen rátok találnak azok, akiket most ocsmány módon kritizáltok!
    “A The Times olvasatában az új jogszabály aládúcolja a Fidesz populista, nacionalista ideológiáját. Még az euró bevezetése is nehezebbé válik, hiszen a dokumentum a forintot jelöli meg az egyetlen törvényes fizetőeszközként. A napilap az igazságszolgáltatással és a jegybankkal kapcsolatos törvényhozást is „összeegyeztethetetlennek” tartja az Európai Uniós tagsággal, és azt javasolja, hogy a szervezet „hozza ezt kíméletlenül az új budapesti autokraták tudomására. Magyarország jelenleg 20 milliárd eurós rendkívüli EU támogatást kér súlyos helyzetbe került gazdaságának. Egyetlen eurócentet sem lenne szabad kiutalni, amíg ez a botrányos alkotmány hatályban marad” – ajánlja a konzervatív The Times”
    “Pintér Sándor nem élvezi a gálaestet
    Andrássy út: Pintér Sándor az Opera előtt állva igazgatja a rendőröket, miközben a tüntetők olyanokat kiabálnak felé, hogy “Maffiózó!”, “Olajos!”, “Patkányképű!” és “Ávós!”.
    marimama [2012.jan.02. 22:09]
    Igen, a vélemények lehetnek nagyon különbözők és kibékíthetetlenek, de a tények magukért beszélnek.

    2012. január 02. MNB középárfolyamok:

    forint/euro 315,28
    forint svájci frank 259,07

    A jegybank friss adatai szerint a harmadik negyedév végén 82,6 százalékra rúgott a GDP-arányos államadósság. Ez hat százalékponttal magasabb a második negyedévben mértnél, és 1995 óta a legmagasabb arányt jelenti.
    És tök mindegy mit cáfol Selmeczi szóvivőasszony, a tény az tény.

    [marimama] [2012.jan.02. 23:10]

    “…A gálaműsor vendégei az Operaház oldalsó és hátsó bejáratain távoztak. Tudósítónk hallotta, amint a mindenkit a hátsó utcák felé terelő rendőrök azt mondták a vendégeknek, hogy ne menjenek az épület eleje irányába, mert “szétszedi” őket a tömeg. Tudósítónk látta, hogy az Orbán Viktort szállító mikrobusz is a hátsó bejárathoz parkolt, majd a kormányfő sűrű rendőrsorfal között szállt be a kocsiba…”
    [marimama] [2012.jan.02. 23:12]

    Mint azóta kiderült, már befelé is titokban,bujkálva ment a kedves vezető, csalódást okozva az ő népének!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. és még egy gyöngyszem:

    Rákosi az 1949-es alkotmányról

    “Akadnak alkotmánytervezetünknek bizonyos nyugati bírálói, akik úgy vélik, hogy alkotmánytervezetünk teljes szakítást jelent a múlttal. Fölösleges mondanom, hogy ezek az úgynevezett bírálók nem népi demokratikus hazánk barátai, hanem ellenségei közé tartoznak.”
    (Az Index.hu az MTI korabeli híradása alapján)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Miafene.
    Asszony lett a borz(alm)as fogsorú Szenátorasszony ?
    Dehát úgytudom nem gyött létre a liezon nagy szerelmével , a Bőing-gyári munkásfiúval , akit az USA magyarországi nagykövetévé kívánt protzezsálni holmi petíció révén , Clintonnál.
    Mire az ipsét kirúgták az állásából a Boeingnél hehehe.
    Ezekszerint mégiscsak nem maratt pártában a szépség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos