Ronai and Ronai
AMERIKAI

Strasbourgban csúcsra jár az éhségsztrájk 2011. december 15. csütörtök 5:09 | AN

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Strasbourgban csúcsra jár az éhségsztrájk

Strasbourg – A tiltakozó böjtöt folytató Izsák-Bács Jeremiás és Soós Péter lelkészek áthelyezték székhelyüket az EU Parlament decemberi ülésszakának helyszínéhez, és az európai képviselőket szórólapokkal tájékoztatják az egyházi törvény jogtiprásairól és a magyar demokrácia felszámolásáról. A két lelkész nappal az utcán demonstrál, éjjel szerény szálláshelyükön sokszorosítják a másnapi szóróanyagot.

Változatlan intenzitással zajlik Izsák-Bács Jeremiás és a hozzá csatlakozott Soós Péter lelkészek tiltakozó böjtje. A demonstráció egyik csúcspontja az EU Parlament decemberi ülésszaka, amelyet ezekben a napokban Strasbourgban bonyolítanak. A két lelkész fizikailag és szellemileg is jól van, nagyon sok bátorítást kapnak az európai politikusoktól, tiltakozásukkal nagyon sokan szolidárisak. A tiltakozó böjt hatására alig van olyan diplomata vagy képviselő Strasbourgban, aki ne találkozott volna a demonstráció révén a magyar egyházi törvény durva jogsértéseivel.

Soós Péter az AN-t úgy tájékoztatta, hogy a demonstráció hatékonyságát nagymértékben növelte, hogy Iványi Gábor egy kis fénymásológépet bocsátott a rendelkezésükre. Nappal osztogatják a szórólapokat és az információs anyagot, éjszaka pedig sokszorosítják az új anyagokat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +26 ( 28 szavazatból)
Strasbourgban csúcsra jár az éhségsztrájk, 5.0 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Ez a két ember többet tesz mint a parlamenti ellenzéki pártok!
    Strasbourgban már a helyiek is többen ismerik a magyar helyzetet mint itthon vidéki emberek akikhez még csak ezután gyűrűzik le az új törvények hatása nem beszélve Európa törvényhozóinak figyelméről!
    Amikor ránéznek a tiltakozókra és olvassák a röpcéduláikat, személyesen érintettek lesznek! Erre emlékezni fognak ha meg kell ítélni orbánt és a magyar politikát!
    Minden tiszteletet megérdemel Izsák-Bács Jeremiás és Soós Péter!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (38 szavazatból)
  2. Tiszteletem a két Embernek, meleg kézszorítást és elismerést érdemelnek minden demokratától.
    A magyarokra sajnos az a jellemző, hogy a végsőkig ki tudnak tartani egy vesztes ideológia mellett – lásd történelem. Túl hevesek vagyunk, hogy kiálljunk rossz döntéseink mellett – vajon akkor miért nem, ha be kell látni a tévedést? Hányan tudnak ma szembe nézni pirulás nélkül önmaguk tükörképével?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  3. “Ez a két ember többet tesz mint a parlamenti ellenzéki pártok!”
    .
    Hónapok óta nem látom az MSZP-t. Hol van Mesterházy úr? Már réges régen kint kellene tüntetni az utcán, mivel a parlamentben nincs szavuk! Nem halk szavak kellenek! Indítsanak már OV ellen nyílt szembesítési hadjáratot!
    .
    Tényleg nem világos, hogy miért lépett ki a DKP?
    .
    OV hogy került idáig? Úgy, hogy kinyitotta a száját, szervezkedett, kiment helyszínekre.
    .
    Gyerünk MSZP! Komolyan két ember többet tud tenni az ellenzéknél?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  4. rokafi – Teljesen megegyezik a véleményünk.Sajnos a viselkedésmódban nem is
    remélek változást, mert a Pató Pál-ról nem ma íródott a vers.
    Jelszó:várjuk ki a végét, ne legyünk olyanok mint ők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  5. Minden tiszteletem az önöké lelkész urak!Csak mielőbb sikerrel járjanak ,ne az egészségük lássa kárát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. Kérek MINDENKIT, hogy írja alá a Szolidaritás Kiáltványát!
    A blogomon keresztül is elérhető így:
    http://szendamondja.wordpress.com/2011/12/15/felhivas-es-peticio/
    Köszönöm!
    szendam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Tényleg csak 14 egyház lesz?
    Létrehozás: 2011. december 15., 11:47 Legutolsó módosítás: 2011. december 15., 14:58

    Amikor a parlament meghozta a döntést, hogy 2012. január 1-jétől csak tizennégy egyházat ismernek el hivatalosan is Magyarországon, megdöbbentem. És valószínűleg sokan lehettek még velem együtt ebben a döbbenetben, amiből máig nem ocsúdtunk fel. A törvény hatályba lépésének ideje pedig a nyakunkon. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

    Van egy lelkész, Izsák-Bács Jeremiás, aki több mint egy hónapja nem eszik. Ott áll Strasbourgban az Európai Parlament épülete előtti téren, zászlót tartva a kezében, s bár fogadta őt az Európa Tanács Emberi Jogi Bizottságának az elnöke, azóta még a média ingerküszöbét sem érte el az ő tette. Sorsa látszólag nem túl sokakat érdekel. Pedig az ügy, amelyért ő síkra szállt, rendkívül fontos.

    Tiltakozásul böjtöl – ahogy ő mondja. Éhségsztrájkol – ahogy a médiumok írták. December elején csatlakozott hozzá egy lelkésztársa, Soós Péter is. Levelet is írtak az Európa Tanács Emberi Jogi Bizottságának, hosszú listát adtak át azokról az új magyar jogszabályokról, amelyeket elfogadhatatlannak tartanak. Az utolsó cseppet ezek között az új egyházi törvény jelentette.

    Magyarországon tizennégy egyház lesz ugyanis január elsejétől. Eggyel sem több. Bár hallottam, hogy 72 egyház ügye folyamatban van, a 14 még mindig csak 14. A fennmaradó több száz egyház csak egyesületként működhet tovább.

    Azt nem tudjuk, hogyan válhatnak egyesületté, mert az ezt szabályozó rendelet a mai napig nem született meg. Azt viszont tudjuk, hogy a jogutód nélkül megszűnő egyházak minden vagyona és tulajdona az államra száll automatikusan. Szó volt korábban a földtulajdonról is, de erre most egy indítványt adtak be, és a tervek szerint a korábbi egyházak jogutódlással megszerzik majd a jogelődeik tulajdonát képező termőföld tulajdonjogát. De az ingatlanok ebben az indítványban sem szerepelnek, ezekről még máig mit sem tudni…

    Mondják, hogy az új törvény a bizniszegyházakat akarja kiszűrni az egyházak közül. E logika szerint egyelőre bizniszegyház tehát akkor a pünkösdiek, a metodisták, az adventisták, a nazarénusok, az anglikánok egyháza, és még sorolhatnánk. Tiltakoztak is ez ellen a megszűnő egyházak, adtak ki közös nyilatkozatot, az Alkotmánybírósághoz fordultak, tárgyalták is ügyüket, de semmi. A különböző egyházak is szolidaritási nyilatkozatokat adtak ki, így a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a Hit Gyülekezete is.

    A Társaság a Szabadságjogokért felsorolta a készülő új törvény súlyos hibáit, több hazai és külföldi jogvédő szervezet felszólította az Országgyűlést, hogy ne fogadja el a törvényjavaslatot. Külföldi politikusok is szóltak, az egykori demokratikus ellenzék. Semmilyen hatást nem értek el. A törvény pár nap múlva hatályba lép. Elsejétől tehát nemcsak hogy nehéz lesz egyházat alapítani, de sok gyülekezet esetében hitet gyakorolni, vallást választani is.

    Én azt mondom, hogy jó lenne még egyszer ezt az egészet átgondolni, újrafogalmazni, megfontolni, mert ilyen gyorsan, ilyen horderejű kérdésekben nem lehet és nem is szabad dönteni. Egyetlen kormánynak sem. Mert aki esetleg ebben a tizennégy egyházban benne van, az is rosszul érzi magát emiatt.
    Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek

    *
    * Küldés levélben
    *
    *
    *
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Köszönöm lelkész urak!
    Szerintem önök ketten többet tesznek a magyar demokráciáért, mint a többi magyar, aki csak ül, és (ki)vár tétlenül.
    .
    Bár a cikk nem szól erről, biztos vagyok benne, hogy szívesen veszik a további támogatást, amit újabb ízben megtettem.
    .
    Paypal: spj1125@gmail.com
    .
    Bankszámla:
    Bank neve : BUDAPEST BANK Rt.
    Címe : 1138 Budapest, Váci út 188. ( Europa – Hungary )

    Számla tulajdonos neve : Evangéliumi Szolnoki Gyülekezet Egyház
    Címe : 5000 Szolnok, TVM. Ltp. Művelődési Ház, ( Europa – Hungary )

    Számla száma : 10104569 – 72957800 – 00000002
    IBAN : HU37 1010 4569 7295 7800 0000 0002
    SWIFT Code : BUDAHUHB

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Ez a ket lelkesz elokepe annak az esemenynek amikor ket ember a siratofalnal fogja szolni az igazsagot. Akik ellenuk szegulnek meghallnak amig a fenevad le nem gyozi oket. Akkor lesz majd nagy orom ami nem tart sokaig a holtestek megelevendenek 3 nap utan, es mindenki remegni fog a felelemtol.
    Legyen ez into jel a Fidesznek, itt az ido pakolni amig nem keso.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. “Hatályon kívül helyezik az elfogadott egyházügyi törvényt
    2011. december 16., péntek 15:11 InfoRádió / MTI
    Hatályon kívül helyezik a júliusban elfogadott új egyházügyi törvényt “jogtechnikai megfontolások” miatt – jelentette be pénteken Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, hozzátéve, hogy az új jogszabályt még az idén el kell fogadni, várhatóan a két ünnep között.
    A politikus azt mondta, hétfőn “megtalálják” a jogtechnikai megoldást a hatályon kívül helyezésre, ám a jogszabály tartalmán, annak struktúrájában nem fognak változtatni.
    A hatályon kívül helyezést Lázár János azzal indokolta, hogy a törvény nyári elfogadásának módja nem felelt meg “minden közjogi kritériumnak”.
    “December 31-ig az egyházak sorsát rendezni kell, ez mindannyiunk közös felelőssége. Nem hagyhatjuk az egyházakat bizonytalanságban” – mondta Lázár János, megjegyezve: tisztában vannak azzal, hogy a törvény ügyében – a közjogi érvénytelenséggel kapcsolatban – több alkotmánybírósági eljárás is zajlik.
    Az egyházügyi törvényről szóló döntés indokolta azt, hogy – az eredeti tervekkel ellentétben – az új alaptörvényhez kapcsolódó átmeneti jogszabályhoz benyújtott módosító indítványokról nem szavazott a Ház pénteken – közölte.
    A parlament július 12-ére virradó éjszaka fogadta el az új egyházügyi törvényt. A javaslatot eredetileg KDNP-s politikusok jegyezték, ám a szavazás előtt néhány órával a Fidesz-frakció kezdeményezésére az alkotmányügyi bizottság alapvetően átírta. A parlament nyári rendkívüli ülésszakának utolsó napján emiatt többször is szünetelt a határozathozatal.
    A jogszabállyal az Országgyűlés tizennégy egyházat ismert el: a Magyarországi Katolikus Egyházat, a Magyarországi Református Egyházat, a Magyarországi Evangélikus Egyházat, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséget, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközséget, a Budai Szerb Ortodox Egyházmegyét, a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus – Magyarországi Ortodox Exarchátust, a Magyarországi Bolgár Ortodox Egyházat, a Magyarországi Román Ortodox Egyházmegyét, az Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéjét, az Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerületét, a Magyarországi Baptista Egyházat és a Hit Gyülekezetét. Az utóbbi az egyetlen, amely a kereszténydemokrata képviselők jegyezte törvényjavaslatban nem szerepelt a bevett és elismert egyházak között.
    Ugyanakkor az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatának elfogadásával a parlament a többi vallási közösséget nem nevesítette és kategorizálta. Rögzítették azonban, hogy az utóbbiak nyilvántartásba vételéről a Fővárosi Bíróság helyett az Országgyűlés dönthet, kétharmados többséggel. Ilyen döntés azonban nem született azóta. ”
    Ez a csata már nyerésre áll, bárhogyan is próbálja szépiteni Legfőbb Hazugsággyárosunk. Azért még keresik az egérutat. Mutassuk meg nekik merre van !!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Caveman
    2011. december 16. péntek
    18:38
    Hajrá! A fenti két lelkésznek nagyon nagy köze van ehhez! Kis lépés egy lelkész számára, de nagy lépés a demokrácia felé vissza!
    Azért némi szkepticizmusom maradt, de semmi kétség, hogy a bimbózó diktatúra az összes katasztrofális antidemokratikus húzásával egyszer a múlté lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Sajtokozlemeny

    2011.dec.16 Stasbourg
    Izsak-Bacs Jeremias
    Magyarorszagi Anabaptista Misszio
    Magyar Kereszteny Mennonita Egyhaz
    Lelkesz

    A bojt 37-ik napjan irom ezt a nyilatkozatot es kijelentem hogy a mai napon tudomast szereztem arrol, hogy Magyarorszagon a meg jelenlegi Alkotmany Birosag arra keszult hogy megsemisitse az Egyhazi Torvenyt.
    Lazar Janos kijelentette hogy E.T.-t viszavonjak – Technikai okokra hivatkozva.
    A kesobbiekben ugy nyilatkozott hogy a ket unnep kozott Rendkivuli Parlamenti osszehivast surget es E .T.-t ujra meg fogjak szavazni.
    Ez azt jelenti hogy 2012. Jan. 01-tol, mivel mar nem lesz Alkotmany Birosag a regi-uj E.T.-tnem lesz aki felulvizsgalja
    ( nesze semmi fogd meg jol)
    Ezert en ugy dontottem hogy folytatni fogom a – BOJTOT – es minden erommel TILTAKOZNI fogok a tovabbiakban is a KIREKESZTETT EGYHAZOKERT, mindaddig amig az ELETEM birja, vagyis a VEGSOKIG.
    Nem fognak megfelemliteni azok az ,, uzenetek sem “ amit eddig is kaptam es kitartok az mellett hogy az 1990 evi E.T. demokratikus volt es megfelelt az Egyetemes Emberi Jogok Nyilatkozatanak, pelda erteku volt.
    Azzal hogy a Kormany es a Parlament megprobalya szabalyozni, felulbiralni az E.T.-t, azt a tenyt Demonstralja hogy az Egyhaz es az Allam nincs szetvalasztva.
    Sajnallom hogy 14 engedelyezett Egyhaz vezetosegbol, eloljaroibol egyikuk sem emelte fel a hangjat a kirekeszres ellen.
    Vajon szerintuk ,, a Messiasnak “ nincs helye a Kirekesztet Egyhazakban?

    TILTAKOZOM:

    1. Az uj E.T. elfogodasaert!
    2. Minden jogsertesert amit ez a Kormany a ,, Sarkalatos Torvenyekkel “ korlatozza, megkurtitja a tarsadalom jogait.
    3. Minden Kirekesztes ellen.
    - faji, – vallasi,- szocialis,- tarsadalmi kirekesztes ellen

    Remellem, hogy kozel az a nap hogy a magyar nep visszanyerje:
    - melto szabadsagat
    - es melto helyet a civilizalt europai csaladban, vilagban.

    Izsak-Bacs Jeremias

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. T. Caveman!
    ” Ez a csata már nyerésre áll, bárhogyan is próbálja szépiteni Legfőbb Hazugsággyárosunk. ”
    .
    Sajnos, azt hiszem, el kell, hogy keseritsem.Ez a csata egyaltalan nem all nyeresre, csak az idohuzas tortenik. Hogy mibol kovetkeztettem erre?

    “Hatályon kívül helyezik a júliusban elfogadott új egyházügyi törvényt “jogtechnikai megfontolások” miatt – jelentette be pénteken Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, hozzátéve, hogy az új jogszabályt még az idén el kell fogadni, várhatóan a két ünnep között.
    A politikus azt mondta, hétfőn “megtalálják” a jogtechnikai megoldást a hatályon kívül helyezésre, ám a jogszabály tartalmán, annak struktúrájában nem fognak változtatni.
    A hatályon kívül helyezést Lázár János azzal indokolta, hogy a törvény nyári elfogadásának módja nem felelt meg “minden közjogi kritériumnak”.
    “December 31-ig az egyházak sorsát rendezni kell, ez mindannyiunk közös felelőssége. Nem hagyhatjuk az egyházakat bizonytalanságban” – mondta Lázár János, megjegyezve: tisztában vannak azzal, hogy a törvény ügyében – a közjogi érvénytelenséggel kapcsolatban – több alkotmánybírósági eljárás is zajlik.
    .
    . Azaz jogilag bele lehet kotni, ” – a törvény nyári elfogadásának módja nem felelt meg “minden közjogi kritériumnak”.- es hogy eljarasi szabalytalansagra ne lehessen hivatkozni, ezert uj eljaras kereteben megfogjak szavazni ujra mugyanezt a torvenyt !

    Na ez egy hasonlo akcio lesz, mint ami a manyup lenyulasakor tortent!
    Nevezetesen:
    1. korben mi is tortent: megzsaroltak a nepet, hogy visszalepjen az allami rendszerbe -es mivel nem godoltak, hogy meg eleg szep penz marad a “renitensek”reven a penztaraknal, ami nekik meg jol jonne,
    2. .korben : atneveztek a nyugdijjarulekot, es most
    3. kor: tovabbra sem lehet a penztarba utalni- holott a felfuggesztes csak ev vegeig szolt eredetileg!
    Es mondjam a 4. kort, vagy mindenki kitalalja az utobbi hirekbol?

    Mi is tortent itt?
    Egy eljarasi hiba, amit birosagon meg lehet tamadni.
    Es mint tudjuk, Ha meg nincs arra torveny, majd ok csinalnak!

    Magyarul szo sincs a diszkriminacio megszunteteserol, csak “idoben” rajottek, hogy eljarasi hibaba estek.
    ;
    A gyozelem az lenne, ha soha tobbet eszukbe sem jutna es a szemet tervezet, es megszunne a diszkriminacio!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. http://varanus.blog.hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. http://varanus.blog.hu/2011/12/15/igy_mulik_a_jogallam_dicsosege

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. New post on Kanadai Magyar Hírlap

    Kongresszusi tiltakozás miatt vonták vissza az egyház törvényt
    by Christopher Adam

    A Kanadai Magyar Hírlap birtokába került az a Mike Pompeo kansasi kongresszusi képviselő irodájából küldött, Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett és december 16-én datált tiltakozó levél, melyben kongresszusi társaival együtt szólal fel a Fidesz-KDNP mélyen diszkriminatív, emberi jogokat sértő egyház törvénye ellen. Pompeo képviselőn kívül, a tiltakozó levelét Trent Franks, Howard Coble, Heath Shuler, John Carter, Dan Burton, Randall Hultgren, Vicky Hartzler, Howard Berman, Mike Kelly, Joe Pitts, Tim Walberg és Eni Faleomavaega washingtoni képviselők írták alá.

    A kongresszusi képviselők kifogásolták, hogy a jelenleg bejegyzett 350 egyház közül csak 14 egyház folytathatta volna jelenlegi tevékenységét, ha 2012 január 1-én hatályba léptetik az új törvényt. És szinte lehetetlen visszanyerni a kormány által törölt státust, hiszen ehhez a parlamenti képviselők kétharmadát kéne meggyőzni. Mint ahogy a levélben olvasható, a Fidesz-KDNP által kijelölt procedura sérti az egyház és állam ketté-választásának elvét, illetve az államnak a vallási kérdésekben való semlegességét. Az amerikai képviselők szerint a törvénykoncepció nem csak az amerikai, hanem az Európai Unió, az Európai Tanács és az Organisation for Security and Cooperation in Europe (OSCE) ember jogi elveivel, normáival is ellentétes.

    Aligha állíthatják majd a jobboldalon – akár Magyarországon, akár a kanadai magyar közösségekben – hogy megint balliberális, vagy netán “szocióliberális” támadás érte a kormánypártot, hiszen Pompeo a Republikánus Párt képviselője, úgy mint az aláírók többsége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. New post on Kanadai Magyar Hírlap

    Forradalmi felhívás a Szolidaritástól: döntsük meg a rendszert!
    by Christopher Adam

    A magyarországi Szolidaritás Mozgalom tüntetéseket szervez szombatra a 2012. január 1-én hatályba lépő, a több mint kétévtizede tartó demokratikus berendezkedést felváltó húsvéti alkotmány ellen. Kanadából is nyomon követhető, hogy milyen gyorsassággal radikalizálja a kormány- és rendszerellenes hangulatot a Fidesz antidemokratikus, a kétharmaddal maximálisan visszaélő hatalomgyakorlata, valamennyi független közintézmény ápolitizálása és a gazdaságpolitikai csőd által fokozott nyomor. A legújabb bukás a Valutaalappal (IMF) történő tárgyalások felfüggesztése, amikor az IMF képviselői váratlanul felálltak az asztaltól és repülőjegyüket megváltoztatta hazamentek, ugyanis kiderült, hogy a kormány a Magyar Nemzeti Bank függetlenségének felszámolására készül az új jegybanktörvénnyel.

    “Ami az elmúlt negyvennyolc órában történt, az mindennél pontosabban mutatta meg, hogy a jelenlegi kormány – miniszterelnökével, minisztereivel, lelkesen támogató vagy passzívan asszisztáló képviselőivel és mindent vállaló szóvivőivel együtt – a cinizmusnak korábban szinte elképzelhetetlen fokára jutott”–írta Török Gábor, konzervatív politikai elemző aki egészen eddig – saját bevallása szerint – “megértő és elemző módon próbált közelíteni ehhez a kormányhoz.”

    Ha még bárkinek kéne bizonyíték, hogy merre halad Magyarország, érdemes elolvasni a Népszabadságban – a legnagyobb magyar országos napilapban – mejelent felhívást, melyben a Szolidaritás nem csupán néhány kisebb-nagyobb tüntetés és sztrájk mellet agitál, hanem rendszerváltásra szólítja fel a kormányt ellenzők egyre népesebb táborát. Ime néhány részlet a Szolidaritás markáns – tulajdonképpen militáns – felhívásából:

    “Már csak egy-két hét, és véget ér egy korszak, megszűnik egy állam, amelyet úgy hívtak, Magyar Köztársaság. Vele együtt eltűnik mindaz, amiről azt képzelted, életed szilárd keretrendszere, hiszen törvények garantálják, független intézmények őrködnek felette. (…) Ezen a karácsonyon alaptörvényileg acélkerítést kapsz ajándékba mai uraidtól, amely megszabja életed kereteit. Ne legyen illúziód, ők évtizedekre rendezkednek be.

    Ezért kell a tereket, utcákat átnevezni, a szobrokat ledönteni. Ez egy rablóbanda, amely elődei hibái és bűnei miatt kétharmados parlamenti többséget kapott, azonban gúnyt űz ebből a ritka felhatalmazásból. Önös érdekeit iktatja törvénybe, csak a saját jelképeit tűri el.

    Kedves Magyarország! 2012. január elsejétől egypárti alaptörvény váltja fel köztársasági alkotmányodat, melynek bevezetése és a hozzáigazított sarkalatos törvények biztosítják egy végletesen megosztó, szegényellenes, Európából kifelé sodródó hatalom évtizedekre szóló uralmát. (…)

    Most nem az a lényeg, ki jobboldali, ki baloldali, ki szabadelvű, ki konzervatív, hanem az, hogy a rendszer, ami létrejött, ártalmas és megvetésre méltó. Úgy érezzük, hazafias kötelességünk minden erőnkkel küzdeni ellene. Egy-két jól sikerült tüntetés ehhez már nem elég. Éppen ezért társadalmi mozgalmat indítottunk, hogy a húsvéti alkotmányra alapozott új rendszert minél hamarabb megdönthessük. Hogy megszüntessük az országot megbénító közönyt. Hogy állampolgári öntudatra ébresszük kisebb és nagyobb közösségeidet. Hogy megtisztulásra, összefogásra, közös értékeink tiszteletben tartására késztessük a demokratikus elveket valló pártokat. Hogy új irányt szabjunk Magyarország történelmének.”

    A Szolidaritás azt is jelezte, hogy mindenféle törvényes eszközt hajlandó bevetni annak érdekében, hogy minél nagyobb nyomás alá kerüljön a kormány és az általuk épített rendszer. Ezek közé sorolja a flash mob-ok szervezését, tüntetéseket, sztrájkokat és a polgári engedetlenség minden formáját.

    Aki azt gondolta, hogy esetleg a karácsonyi ünnepek miatt nem figyelnek annyira a kormány autoriter politikájára, a Magyar Köztársaság két héten belüli megszüntetésére, azt elég nagyot téved. A Szolidaritás ugyanis az ünnepek előtti legforgalmasabb bevásárló-hétvégére tervez villámcsődületet (flash mob-okat) országszerte.

    Budapesten, 2011. december 17-én a Moszkva téren (másnéven a “Széll Kálmán téren”), valamint a Blaha Lujza téren terveznek déli demonstrációkat a kormány ellen. Ezen kívül 24 vidéki városban is demonstrál a Szolidaritás.

    A Kanadai Magyar Hírlap — innen a tengerentúlról is — szolidaritást vállal a dinamikus magyarországi civil mozgalmakkal, illetve a demokratikus alkotmány és a szociális igazságosság melletti kiállásukkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Személyes. vélemény: régen a családom bele kényszeríritett egy jelenleg törvény által védett egyházak egyikébe, ahonnan 17 évesen eljöttem A jelenleg törölt kis egyházak egyikében 13 éve megtaláltam a leki békémet és három rákmütét után a testi felépülésemet is. Alkotmányos jogom van “állitólag” a hitemhez.
    Költségvetési üzemgazdász vagyok és tudom, hogy a FIDESZ-KDMP által eltörölni kivánt egyházak többsége olyan feladatot lát el amiről a kormányynak kellene gondoskodni – rendszeres hajléktalan étkeztetés (budhisták), Idősek házi felügyelete, hospice intézmények, fogyatékosok otthonai, alkohol és drog felvilágosítok, útókezelők stb… A jelenleg benyújtandó törvény szerint a kizárt egyházak a jövedelem adó felajánlás mértékéhez kötött éves támogatástól, az általuk fentartott gyermekellátó, oktatási, idősgonzó intézmények általános, normatív támogatásától valamint a fejlesztésre szolgáló pályázati lehetőségektől elestek. A 2010. adóévben felajánlott Jövedelem adó 1 %-át csak 2011.november-december hónapban szándékozik a kormány kiutalni ha a kötelező egyesületi átalakulás valamennyi adminisztrációs pontjának megfelel.
    A Ferences rend eszméi ma már csak a kis egyházakban élnek. a 14 megszavazott más
    Továbbá üzenném a Navracsics úrnak aki kijelentette, hogy az egyházakat tartsák el a hívek, tartsa el őt is a tagság. Annó a párttagok fizetéséből kötelező jelleggel a 10 %-ot bérjegyzéken le kellett vonni és pártkasszába átutalni. Gyülöletes ha valaki vizet prédikál és bort iszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Helyesbítés: A 2010. évre vonatkozó 1 %-os felajánlott és befizett jövedelemadó összegét a kizárt egyházak nem kapják meg csak 2012. novemberében.. Kormányunk kis időre államosítja ezt a pénzt is

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Alaptörvényellenes a hittani listázás 2012. december 9. vasárnap | AN

Nemzetközi bíróságon az egyházügyi törvény 2012. október 11. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos