Ronai and Ronai
AMERIKAI

Prohászka követője a kanadai magyar pap 2011. december 6. kedd 17:20 | AN

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Prohászka követője a kanadai magyar pap

New York – Androvich Tamás, a montreali Magyarok Nagyasszonya Egyházközség plébánosa az általa  „szocioliberálisnak” titulált kanadai magyarokért imádkozik és erre szólította fel híveit a szélsőjobboldali HunCor nevű honlapon, illetve a Magyar Krónikában publikált legújabb írásában.

„A szocioliberálisoknál, a támadóreflex észlelhető, amikor valaki ellenvéleménnyel lép fel velük szemben, és az igazságot mutatja be. Ilyenkor, a velük véleményt nem osztó illetőt különféle nevekkel becsmérlik. Fasisztának, diktátornak, autoriternek, nacionalistának, hatalmával visszaélőnek nevezik, és más szavakkal megbélyegzik őt a szocioliberális erőket pártoló személyek (…) Csak reméljük, és ezért imádkozunk, hogy ezek a régi reflexek egyszer csak lekopnak” – mondta Androvich Tamás atya, aki pár héttel ezt megelőzően „keresztény-, magyar- és életellenesnek” nevezte mindazokat, akiknek nem szimpatikus Orbán Viktor miniszterelnök kormánya.

A burkolatlan pártpolitikai uszítást folytató magyar katolikus pap felháborodását fejezte ki amiatt, hogy a liberálisok a montreali érsekhez fordultak és hivatalos panaszt emeltek ellene az egyházmegyénél, miután egy szeptemberi cikkben a kanadai magyar plébános „ördöginek” nevezte mindazok tevékenységét és felszólalásait, akik kritikát fogalmaznak meg a jelenleg regnáló jobboldali kormány ellen. „Szinte hihetetlen, hogy 2011-ben ezeket át kell élni: a megbélyegzést, a feljelentéseket, a fenyegetéseket”– írta Androvich Tamás, miután az érsekség képviselője, Pierangelo Paternieri – saját bevallása szerint – „nyílt és őszinte beszélgetést” folytatott a pártpolitikai felszólalásairól ismert papjukkal.

Úgy tűnik azonban, hogy az érsekséggel folytatott elbeszélgetés után sem riadt vissza Androvich Tamás kirekesztő pártpolitikai tevékenységétől. Az 1956-os forradalom idei montreali emlékműsorában elhangzott beszédét is a kanadai magyar liberálisok – különösen a Kanadai Magyar Demokratikus Charta és a Kanadai Magyar Hírlap – ostorozására használta fel.

„Kérem, hogy mindenki jól figyeljen, és hallgasson meg: nem vonom vissza azt, amit véleményként írtam, és nem kérek bocsánatot azért, mert mertem a véleményemet megmondani. Ha így tennék, akkor szégyent vallanék Prohászka Ottokár püspökre, Mindszenty József bíboros hercegprímásra, Márton Áron püspökre, II. János Pál pápára, és sok más egyházi személyre, akik igenis felszólaltak különféle társadalmi kérdésekben”– mondta első helyen a példaképek között Prohászkát. A hírhedt, vad antiszemitizmusáról ismert Prohászka püspök példáját követő plébános azon az 1956-os emlékműsoron szerepelt, melyen Raffay Ernő, az egykori kommunista állambiztonsági szolgálatok tevékenységében érintett történésszel együtt lépett fel a Magyarok Nagyasszonya Egyházközség színpadára.

Már többször felmerültek kételyek Androvich Tamás atya jó ítélőképességéről, különösen a montreali templom által szervezett farsangi bálokon, melyeken a plébános úr az egyik évben női parókába, szoknyába és magas sarkú cipőbe öltözött, az azt követő évben pedig Joker-ként jelent meg a hívők előtt. Az egyik öltözete a kurvákkal, a másik a szerencsejátékosokkal szembeni toleranciáját tükrözi a szent embernek. Toleranciát és keresztényi megértést csak a liberális demokrácia hívei felé nem ismer.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 19 szavazatból)
Prohászka követője a kanadai magyar pap, 4.3 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Egy pszichiáter biztos tudna az idézett beszédről és a képről korrekt diagnózist készíteni. :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  2. Még jó, hogy Montreálban van és nem Magyarországon, még egy hülye antiszemita pap nem hiányzik. Van éppen elég itthon is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (40 szavazatból)
  3. Ha emlekezetem nem csal, II. Janos Pal kifejezetten megtiltotta a klerus tagjainak a politizalast. Ha a szobanforgo Androvich “atya” nem atall eppen a szegeny papara hivatkozni, akkor meg nagyobb hipokrita, mint amilyennek elso latasra mutatkozik.
    Szerencsejere a reverenda felruhaz minden papot arra, hogy buntetlenul hazudozzon kedve szerint, hiszen a kiszolgaltatott hivoknek nincs mas valsztasuk, mint elszenvedni az otobasagaikat, miutan mas papjuk nincs. Igy eshet meg, hogy az Ige helyett a politikai hiszekegyet hirdetheti a szoszekrol.
    Ami meglepo az az, hogy a hivek kozott nem akad senki, aki rendreutasitana.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  4. Konnyu neki majd meggyonja a hazugsagait. Csodalom hogy van meg aki hisz a papoknak hiszen az utobbi idoben annyi disznosag derult ki roluk, hogy ha egesz nap csak imadkoznanak akkor sem tudnak levezekelni. a buneiket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  5. Szegeny atya! O azt gondolja, hogy a Joisten is fideszes pedig ha igazan hinne Istenben akkor tudhatna, hogy Isten elott minden ember egyforma legyen az zsido, cigany, fekete, feher, sarga, liberalis, konzervativ. Egyebkent ha valaki ennyire imadja Viktort miert nem koltozik vissza magyarorszgra? Miert kell olyan orszagban elnie ahol a politikusok kritizalasa mindennapos es elfogadott (ugyan is ezt hivjak demokracianak) a megbelyegzes, feljelentes, fenyegetes pedig eppen Viktorek egyik fegyvere amit eloszeretettel hasznalnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  6. Marha állat…tipikus agyamputált,komplexusokkal teli mélymagyar, aki az elmebeteg őrjöngést a világ egyik legjobb országában sem képes abbahagyni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (27 szavazatból)
  7. Prohászka boldoggáavatására utaltam ebben a hozzászólásomban::
    .
    “…….Ezért is szomorú, hogy Braham elfogadta a Csurkától nem elhatárolódó és ezért is nyilas kormány illetve Államfő “kitüntetését” – vissza kellett volna utasítania, nehogy ezzel az ócska trükkel bizonygassák, hogy ők lám zsidót tüntetnek ki – mint ahogy a nyilas Római Katolikus egyház Salka mártíromságával takaródzik: a zsidók már 1972. ápr. 2.-án Jad Vasem elismerésben rétesítették Sára Testvért, míg a Római Katolikus egyháznak 34 évig nem jutott eszébe és az elismerésre csak 2006. szeptember 17.-én került sor. Bezzeg a Prohászkától, vagy pl. a Bangha Bélától nem hogy’ nem határolódtak el, hanem Boldoggá avatásukról beszélnek. TEHÁT NYILASOK.”
    .
    http://www.szaboferenc.hu/publ/buda008.htm : “De hogyan jön mindez ide, mikor annak kéne örülnünk, hogy lám, az egyházban új szelek fújnak, melynek egyik szép példája Salkaházi Sára boldoggá avatása? Úgy, hogy Salkaházi boldoggá avatásának évében az egyház egyúttal Prohászka-emlékévet tart a “magyar zsidóságért” díjjal frissen kitüntetett esztergomi érsek vezetésével, és az antiszemita püspök boldoggá avatására készül. Miről is beszélünk hát? Sikerült találni egy egyszerű apácát, aki azt tette, ami egyszerűen a normális emberi érzésből következik, őt piedesztálra állítjuk, s ezzel eltakarni, elfedezni próbáljuk, hogy mindeközben a felsőpapság nagy része aktívan vett részt annak a helyzetnek az előidézésében, melynek maga Salkaházi is áldozatául esett. Mintha ugyan az egyház magatartására Salkaházi tette és nem a klérust szinte teljesen átható antiszemita szellemiség lett volna jellemző.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  8. Joker nevében tiltakozom! Ő őrült volt, de nem hülye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  9. Ez hülye

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  10. H aannyira bejon neki az Orban kormany akkor hozzon “haza”. Hiaba elt az egyik legtoleransabb demokraciaban, semmit sem tanult.
    Persze tavolrol konnyu beleugatni a dolgokba, foleg ha a vatikan vedelme alatt van. Ugye orszag az orszagon belul, ugyhogy gyakorlatilag semmilyen hatasat sem erezheti az orban diktaturanak.
    Az orszag az orszagban elv miatt a katolikus egyhazat kellene inkabb megszuntetni magyarorszagon. Persze ezt nem teszik:
    1. A katolikus egyhaz mindig jol kiszolgalja az aktualis kormanyt
    2. A katolikus antiszemitizmus es fasizmus nagyon jol megfer a mai magyar gondolkodasmoddal
    3. Az agymosott embereknek inkabb kell egy halott vallas mint az elo Isten szeretete es a vele valo kapcsolat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  11. Hasszán Al-Amuszi

    Hadd dühöngjön az atya, addig sem molesztál kisfiúkat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  12. Ez az ember(?) nem normális! Első ránézésre zárt osztályon a helye… Miért van az, hogy Orbán szellemisége így meg tud bolondítani embereket?Teljesen kivetkőzve magukból védik ezt az agyament embert, aki az országot a maga konokságával a szakadékba kormányozza.
    Amerre terjed az “orbánizmus”,ott viszályt szít.Muszáj ezt eltűrni???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  13. Nagy az Isten állatkertje, ami nem lenne nagy baj, csak alacsony a kerítés ez az igazán nagy baj és ez a szivar átugrotta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  14. Kedves “bumburi”!
    Mint tudod, általában egyetértek Veled, de most úgy gondolom, hogy megfordítottad a logikai sorrendet.
    Véleményem szerint ugyanis nem Orbán “szellemisége” bolondítja meg az ilyen Androvich-féléket, illetve nem az “orbanizmus” termeli ki őket, hanem pontosan fordítva!
    Sem maga Orbán, sem az ő “izmusa” nem lenne képes érvényesülni, ha nem volnának homofób, rasszista, cím- és rangkórságban szenvedő androvichok. Ezek az emberszabásúak arról ismerszenek meg, hogy rendkívül bonyolult társadalmi (mint pl. a magyarországi cigányság mélyszegénysége) és gazdasági (mint pl. az elkúrcsyzmus miatti államcsőd fenyegető veszélye) problémákat két, tőmondatos féligazsággal akarják maguknak megmagyaráztatni, illetve azokat rendészeti módszerekkel (mint pl. a hajléktalanság köztörvényes bűncselekménnyé minősítése) “megoldatni”.
    Orbán tehát – bő három esztendei “piackutatás” után – csupán ezek igényeit elégíti ki immáron 1993. óta, s ebből pedig egyenesen következik, hogy a Magyar Galaktikus Birodalom császára, Darth Victorius nem ok, hanem csupán okozat.
    Éppen ezért olyan nehéz megszabadulni tőle!
    … és ezt szendamondja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  15. Hát, nem jól mondod szendam!
    Mindazt, amit most fel lehet lelni ezeknek az embereknek a nézeteiben, az az Orbán szorgos kertészkedésének köszönhető szerintem.Elvetette a magot, ami szépen kikelt, és fejlődik nagyon nagy ütemben. Az oldalág a jobbik, akire ráhagyta ezen nézetek megerősítését, de a babérokat az elültető fogja learatni a szavazatokkal.
    Az ilyen pojácák mint ez a pap is, szerintem kapja az apanázst, mert mint kiderült sok esetben, juttat rendesen a kertész a híveinek.
    Tehát ez pusztán üzlet. Van az a pénz, amennyiért zsírosodik a haja az efféle nyomorultaknak.Aztán úgy marad, és egy agy kurkász sem tudja többet kihozni abból az ideológiai fertőből,mert az mélyen beágyazódik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  16. szendam
    Teljesen egyetértek veled! Nagyrészt azért is mert bővebb
    nagycsaládomban közel 80 éve van részem
    demokráciaellenes “áldásos” tevékenységük, bohóckodásuk
    tanulmányozásába. Véleményem szerint a 2/3 nagyrészt
    skizofrén működésük eredménye. Mindig van egy előtérbe
    tolt “Pilátus”……….Ő az AKI……
    Azután egyik megy, másik jön. Ez az ő istenük akarata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  17. Legyen itthon a Führer híve, élvezze imádottja jótéteményeit.
    Vagy kerüljön még ma a LEGNAGYOBB főnöke elé…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  18. Hát ilyen fanjai vannak a fidesznek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  19. Atya, a peldakepek kozul kimaradt a legmocskosabb rohadek: Kun pater. Az is szeretett politizalni, ugyanugy mint a nagyszeru magyar egyhazfi, az Ottokarod. Tudom, nyugodtan alszol, mert a vegso iteletben nem hiszel, csak masokkal probalod elhitetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  20. Szedam!
    Helyettem is szóltál. Itt a nagy szitkozódásban és egyéni fortyogásainkban csak az ok vizsgálata sikkad el. Elsikkad a jelenség józan . e l e m z é s e , amely például a te kommentedben megvalósul.
    Az itt tapasztalható szubjektív, indulatos berzenkedések most már mindikább átalakulhatnának alapos, szellemi tartalommal bíró . k i é r t é k e l é s e k k é, azok ugyanis hatásukban, mindannyiunk javára, termőre fordulhatnának, míg a nagyhangú . d ü h ö n g é s . csak önmagunk fölemésztését szolgálja és
    s e h o v á . n e m . v e z e t, sőt…! S mind eközben az ellen’ meg kuncog a markába.
    A tüntetés, az más. Ott nem csak megengedett a kiabálás, ott kötelező.

    {ivankapipazz}

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  21. Igen, ebben tényleg van valami. Vitya meglovagolja a szeleket, azért, hogy hatalma legyen. Ő akar lenni a miniszterelnök, bármit megtesz, hogy az emberek nagy részének a támogatását megszerezze. Legyenek ezek szélsőjobboldaliak, nyugdíjasok, stb.
    A hatalom megvan, most már csak meg akarja tartani. Ezért a sok szervezeti átalakítás, alkotmányozás. Emellett persze a szélsőségesek szimpátiáját is meg akarja tartani, kell a tömegbázis. Érte vonuljanak kétmillióan az utcára, és ne ellene.
    Többek között ezért is támogatják a rosszabbik javaslatait.
    Az más kérdés, hogy a jobbik és ők tényleg két párt -e, vagy ez csak a látszat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  22. Kedves “komplementer”!
    A http://szendamondja.wordpress.com blogomat azért indítottam el, hogy mementóját állítsam az “Emberi Butaság”-nak! Éppen ezért a hülyeségeim gyűjtőhelyének jelmondata az a híres beszólás Albert Einsteintől (igaz: csonkítva közöltem, mert a Nagy Albert szerint csakis az Időről nem bizonyított még tudományosan, hogy az végtelen!).
    Mivel az Emberi Butaság egyelőre a leginkább Magyarországon tobzódik, hát kénytelen vagyok magyar példákat emlegetni.
    No éppen ezért nem értettem egyet “bumburi”-val. Nem Orbán és az “orbanizmus” termeli ki a magyarországi hülyéket, gerinctelen és agyatlan senkiházYakat (a nagy ipszilon szándékos!), a rasszista, xeno- és homofób barmokat, a kultúrálatlan és nőgyűlölő, szupermacsó idiótákat, hanem pontosan fordítva!
    Hiszen ha a magyar Galaktikus Birodalom Uralkodójára, Darth Victoriusra nem lenne “fizetőképes kereslet” Magyarországon, akkor ma ez a Töpszli már régen egy elmegyógy bentlakója lenne!
    Na cáfolja meg ezt valaki! … ha tudja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. Akár a sötét középkorban! Honnan teremnek az ilyen idióta emberek? Atyának csak apámat hivom, ezért csak idiótának nevezem.
    Magyaroktól mérgező a világ levegője!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  24. *
    Figyeljetek Komplementer (21;36) intelmeire – nagyon tanulságosak !
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. (A képhez és szövegéhez:)
    *
    Véresszájú “atya”! Máskor meg azt papoljátok, hogy Jézus vére a zsidókon szárad.
    Van e a két állítás között valamiféle összefüggés?
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Evangelizáció Prohászka születésnapján 2012. október 10. szerda | AN

Harrach antiszemita, távozzon a közéletből 2012. július 15. vasárnap | AN

Mégsem lesz szobra Prohászkának 2012. június 29. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos