Ronai and Ronai
AMERIKAI

Harrach antiszemita, távozzon a közéletből 2012. július 15. vasárnap 14:22 | AN

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Harrach antiszemita, távozzon a közéletből

Budapest – Harrach Péter megvédte az antiszemita Prohászka Ottokár püspököt, a magyar hungarizmus megalapítóját, a fasizmust megalapozó politikai katolicizmus legvéresebb szájú szószólóját, ezzel bizonyságot tett arról, hogy maga is antiszemita. Egyházában ez 1812 éve érdem, az Európai Unió tagállamában viszont antiszemita és rasszista politikusoknak nincs helyük, miután a Vatikánnak nem sikerült uralma alá hajtani az Európai Uniót. Még akkor sincs antiszemitáknak helyük, ha kristálytisztán képviselik antiszemita egyházuk nézeteit. A Demokratikus Koalíció felszólította az antiszemita KDNP-s képviselőt, hogy Prohászka Ottokárral és a Magyarországra ezer éve tragédiákat hozó politikai katolicizmussal együtt távozzon a közéletből.

Harrach Péter jelleme, politikai megnyilvánulásai összhangban állnak a vallásával, Harrach jó katolikus, igazi báránybőrbe bújt farkas. Ez nem azonos a kereszténységgel, az egy másik vallás. A katolicizmus és a fasizmus összefüggéseit valamilyen szinten egyedül értő Demokratikus Koalíció példaértékű nyilatkozatot adott ki, amelyben felszólította az antiszemita Harrach Pétert, hogy távozzon a közéletből:

“Néhány nappal ezelőtt Harrach Péter azt állította, hogy Prohászka Ottokár, néhai katolikus püspök nem volt antiszemita. Harrach Péter hazudik. Nehezen feltételezhető ugyanis egy KDNP-s képviselőről, hogy ne ismerné Prohászka kijelentéseit a zsidókról és az antiszemitizmusról. Íme néhány, Harrach szerint ma is vállalható mondat: „Az antiszemitizmus a keresztény erkölcstan és a keresztény társadalmi rend reakciója, s mint ilyen, a legjogosultabb mozgalom.” „Már most mi az én antiszemitizmusom? Nem az, hogy üsd a zsidót, hanem az, hogy ébreszd fel, ha kell, korbácsold fel a magyar tunyaságot.” „A zsidó morál valóságos átka a keresztény műveltségnek, amely átkon ez a keresztény kultúra okvetlenül tönkremegy, ha nem dobja ki magából a mérget.”
Az idézetek sora még hosszan folytatható lenne. Ezek a gondolatok hetven évvel a holokauszt után elfogadhatóak egy KDNP-s, tehát egy fideszes képviselő számára. Nem véletlen, hogy – talán a lemerült akkumulátora miatt – Orbán Viktor is „elfelejtett” tiltakozni.
A Demokratikus Koalíció felszólítja Harrach Pétert, hogy ne bújtassa a kereszténység mögé egy hitvány püspök gyalázatos nézeteit. Harrach cselekedete azért is megbocsáthatatlan, mert relativizálni próbálja az emberiség történetének egyik legnagyobb gaztettét, a holokausztot, és megpróbál szalon- és majdan szoborképessé tenni a történelem szemétdombjára való alakokat és gondolatokat. A KDNP-s politikus a Jobbik nyelvét használja, nem véletlenül: összenő, ami összetartozik.
Harrach önmagát kereszténydemokratának tartja, de bebizonyította, hogy sem nem keresztény, sem nem demokrata. A DK a történtek után felszólítja Harrach Pétert, hogy távozzon a közéletből!

Niedermüller Péter alelnök
Demokratikus Koalíció”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (53 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +70 ( 82 szavazatból)
Harrach antiszemita, távozzon a közéletből, 4.5 out of 5 based on 53 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

68 Reader’s Comments

  1. Tetszett Bartus úr véleménye a DK közleményéről:
    “Ez a beszéd. Az ilyen esetek kapcsán kellene a témát jobban kifejteni, mert ezt a népet fel kell világosítani. Viszont a hangnem végre olyan, ahogyan egy ilyenre reagálni kell, amit egy Prohászka és Harrach érdemel.”
    .
    Azt tenném hozzá, hogy a DK-t is fel kéne világosítani, hogy elnökeik ne relativizálják Horthy bűnösségét vagy a holokausztot és ne próbálják Horthyt és Kádárt egy kalap alá venni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  2. Bátor és karakán ahogy Niedermüller felszólította Harrach Pétert, hogy távozzon a közéletből. Ugyanerre szólítsa fel Vitányi Ivánt is! Szólítsa fel Vitányit, hogy ne bújtassa a revízió mögé egy hitvány kormányzó gyalázatos nézeteit! Vitányi cselekedete azért is megbocsáthatatlan, mert relativizálni próbálja a holokausztot. Számára a kolokauszt csupán a történelem ciklikus velejárója: “Kiirtották a társadalom egy részét és kezdődött a dolog elölről. Ez a történelem.”
    .
    Vitányi a “revízió” mögé bújtatja Horthy nézeteit, azt állítva, hogy Horthynak “nem volt ízlése szerint való sem a radikális fasizmus, sem a hitleri totális antiszemitizmus, a revízió érdekében mégis vállalta.” Lássuk az igazságot:
    .
    Horthy írta Teleki Pálnak: “Ami a zsidókérdést illeti, én egész életemben antiszemita voltam, zsidókkal sohasem érintkeztem. […] lehetetlen a zsidókat, kiknek minden a kezükben volt, egy-két év leforgása alatt kikapcsolni […] Ehhez legalább egy emberöltő kell.
    Én hirdettem talán először hangosan az antiszemitizmust”.
    .
    “Horthy augusztus elején több tiszti századot is útnak indított a Dunántúl és a főváros felé. […] Prónay … expedíciójának célja a »zsidósággal való alapos leszámolás volt«. […] A Prónay-különítmény és más alakulatok (például Héjjas Iván egysége) 1919 kora augusztusától szisztematikusan járták a dunántúli helységeket és több száz embert kivégeztek. […] Prónay igyekezett a lakosságot felhergelni a zsidók ellen. Dunaföldváron nem tapasztalt kellő antiszemita indulatot, »ennélfogva fel kellett őket villanyozni és paprikázni, mindenekelőtt főleg a zsidóság ellen«“
    “Horthy Miklós Nemzeti Hadserege bevonult Budapestre… Horthyt ráadásul az a Prónay-különítmény kísérte a bevonuláskor, amelynek döntő szerepe volt az antiszemita agresszió újbóli elszabadításában. … »De mennyivel szebb lett volna, ha Horthy nem gyilkosok, fosztogatók és rablóktól körülvéve vonul be Pestre«” (Kádár Gábor – Vági Zoltán történészek)
    .
    Ez volt Horthy “ízlése”! Horthy egy totális antiszemita volt, aki kezdetektől fogva antiszemita rablógyilkosokkal vette körül magát. Kit akar átverni Vitányi? Távozzanak ő is, Harrach is valahová!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  3. Balogh de nem balga

    Mindjárt mondom!
    Ha én gyurcsány fan vagyok, akkor Te vagy a Maci F&sza. A témához írj véleményt, persze az nincs.Megnyílvánulásaidból látszik, hogy fizetett bértollnok vagy. Mennyit fizetnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  4. Harrrrrag péter -re is érvényes a szólás , miszerint a politikus egy különös ÁLLATFAJ , plusz még kártékony is ! Ezeknek a PATKÁNYOKNAK annyi köze van a katolikus valláshoz mint nekem a harangöntéshez -vagyis semmi !! A vallásos emberek azok nem ilyenek !! Ezek csak maximálisan kihasználják a “szervezett papok” segítségével a sokvallású nemzetvezető-főkolompos vezényszavaira hagyatkozva !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. http://www.youtube.com/watch?v=j1GQ3Qsdtz0&feature=em-uploademail

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Balogh, ahogy Heller Ágnes mondta, az olyan emberekben, mint te, fel sem merül, hogy valaki nem pénzért cserébe áll ki valami mellett, hanem a saját véleményét mondja. A bértollnokozás egyfajta mentális szegénységi bizonyítvány, hogy Ágnes szavait a te szintedre fordítsam.
    .
    Gyurcsány közszereplő, sajnos, ezt kevés ember fogja fel a fórumokon.
    .
    Ha pedig nem azért kezdtél személyeskedni azonnal, mert Gyurcsány fan vagy, hanem annak ellenére kezdtél trágár szavakkal személyeskedni, hogy téged nem is bánt az őt ért kritika, akkor meg csak simán rosszindulatú gyökér vagy. Mert ha nem vagy fan, akkor a rosszindulatú gyökérségen kívül magyarázat nincs a gáncsoskodó, másokat trágár szavakkal illető viselkedésedre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  7. kekec: “Akármilyen téma is legyen terítéken. DK-s trollként sem csinálhatnád különbül!”
    .
    Ez most jó volt, még nevettem is. +

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Ez olyan buta, mint az angol pulyka amelyik várja a Karácsony – most szavazza majd meg a halálbüntetést , hogy elkapták a haverját a goj Csatárit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. A vallási intézményekből eredő antiszemitizmus engem – régebben is — nagyon meglepett, hogy Hazánkban létezne ilyesmi.
    Egy emlékmű fölállítási bizottság, vagy kuratóriumi összejövetelén vettem részt és szóvá tettem, hogy a háborús emlékműre a meghalt zsidók neveiket is vegyük föl. Mire az evangélikus lelkész vitatta okságát, miszerint “…a gyilkosokkal, az áldozataik nem lehetnek ugyan azon emlékművön…” Alátámasztottam, hogy egységesen magyar emberekről és magyar áldozatokról van itt csak szó, az emlékműn való megemlékezés esetében. Mire mindegyik lelkész eltávozott, a Bizottság munkájában tovább nem vettek részt.
    Ha antiszemitizmusról hallok, mindig ez a történet jut az eszembe. Vajon Jézus Krisztus zsidó voltát hogyan ítélik meg, az egyházakban? Üldözni kell a zsidó magyarokat, miközben imádkozzunk Jézushoz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. Kit LOVA, kit LOVAG – a, míg a nőket – Gál de dámák – a!

    Az ünnepélyesen fogadalmat tett lovagok (szerzetesek), és az engedelmességi lovagok (világiak), alkalmanként fehér ruhát viselnek, amely tunikából, a mellrészen vörös nyolcszögű kereszttel ellátott egy skapuláréból áll. A dámák fehér, ujjnélküli fátylat viselnek, a felső ág nélküli kereszttel. A káplánok fehér főpapi vállgallért hordanak vörös szegéllyel és vörös gombokkal, elöl baloldalt a vörös kereszttel.

    A magyar templomosok [szerkesztés]

    A Lovagrend magyarországi tevékenysége 1999-ben vált a magyar állami (és nem egyházi) törvények értelmében legálissá. Ennek eredményeképpen itthon három commenda működik, valamint a Magyarok Praeceptoriájához tartoznak a külföldön élő hazánkfiai is. A Lovagrend (mint bejegyzett egyesület) magyar lelki vezetői és pártfogói a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai közül kerülnek ki. Magyarországon főként ifjúságvédelmi, karitatív, valamint a lovagrend magyarországi történetét vizsgáló tevékenységet fejtenek ki. A magyar templomos egyesület tagjai a tradicionalizmus hazai patrónusai.

    Kiemelendő, hogy 1998 augusztusában a templomosok engedélyt kértek II. János Pál pápától, hogy a Szent Koronát mint ereklyét használhassák jelképül. Az engedélyt a lelkiségi egyesületi munkára való tekintettel pápai áldással együtt megkapták.

    A portói székhelyű Jeruzsálemi Templomos Lovagrend (OMSTH) szintén jelen van Magyarországon, méghozzá az 1990-es évek eleje óta. E rend magyarországi főpriorja Nagy Károly várpalotai plébános. a rend két tartományra (nyugati és keleti) oszlik, melyek élén szintén prior áll. A jeruzsálemi templomosok több felvonuláson, így a Szent Jobb Körmeneten is rendszeresen felvonulnak. A lovagrend rendezvényei általában Várpalotán, Tihanyban és más dunántúli helyszíneken kerülnek megrendezésre, az ünnepélyes lovagavatásra májusban kerül sor. A rendnek nincsenek szerzetes tagjai, de a főprior mellett más felszentelt papok is tagjai a rendnek, a rend jelen van a Délvidéken (Nagybecskerek) is. A lovagavatást egyéves jelöltség előzi meg. A rend jelvénye fehér paláston vörös kettős kereszt, védőszentje Szent György. A másik rendhez hasonlóan e rend is bírja a katolikus egyház elismerését, a lovagok számos misén megjelennek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Prohászka egy szimpla politikai bűnöző.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Bator-y 2012. július 17. kedd 15:04
    Igy indultAK el Orbánék Horthy rendi Magyarország irányába “fejlődni”
    Visszajött a lovagrend, Vitézi rend, ………..
    (egyesek még csak titokba működnek de léteznek)
    Ez olyan kamu elnevezés, mint a jobbik, hiszen a rendek nevében is benne van,
    hogy ezek igazoltan RENDES emberek hiszen papirjuk, plecsnijük, ruhájuk stb
    jelzi ezt a tényt. Ők tehát nem tartoznak a lib-bosi elemek közé, tehát valaki
    “számit” rájuk valamiért. Talán jobban, mint a TEK-re.
    Távol áll tőlük az a nézet, hogy minden ember egyforma.
    A rend tagjait éppen az különbözteti meg, a többiektől, akár a többi rend
    tagjaitól is, hogy ők nem tartoznak a többiekhez különleges jellemzőik miatt.
    NEM VAGYOK OLYAN, MINT TI.
    Hiszen tekintélyem és előjogaim vannak. Láthatjátok PUPÁKOK !
    Úgy-e nem tudtátok, hogy mi ilyenek vagyunk.
    .
    Ezek is POLGÁROK?
    DE HOL ITT A DEMOKRÁCIA, AMI MIATT RENDSZERT VÁLTOZTATTUNK?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Opus Dei informális hálóinak részei a rendek. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Bator-y
    “Kit LOVA, kit LOVAG – a, míg a nőket – Gál de dámák – a!”
    .
    Ez a mondat mit jelent magyarul?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Bocs plagizálni próbálkoztam, jövőre pHd címeres leszek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Ez a magyar nép műveletlen, tanulatlan és buta volt a földesurak, és az egyházak érdekeit teljesítve. Sajnos éppen olyan buta és tájékozatlan volt 45 előtt, 45 után, 56 után, 89 után és most is, Orbán és bandatagjainak elmebeteg fülkeforradalma után is!

    Ma már a magyar csak egyet tehet: Ha az itthon történéseit minél szélesebb körben teszi külföldön ismertté! Ha sikerül megmagyaráznia a külföldnek, hogy egyetlen kulcspozícióban sem találni mást, mint a Fidesz és Orbán kegyelméből élő szolgalelkű vazallusokat! Ma már a templomban a katolikus papok a Fidesz szószólóik, szavazat gyűjtőik, Csíkszeredától Sopronig.
    Tehát egy marad: Leleplezni a komplett gengszterbandát a világ előtt!

    1910 ben, a „Kárpát medencében” nagy Magyarország területein, az emberek alig 50 százaléka vallotta magát magyarnak! Innen már akkor el akart szinte mindenki „csatlakozni” bár milyen idegen fennhatóság alá, csak itthon ne legyenek!

    Ez ma sincsen másképpen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Orbán András Lajos

    Ez a muksó egy megélhetési ganajtúró………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. T. Keresztes S.!
    Bajnai Gordon, de Gyurcsány Ferenc is azon a véleményen van, hogy a Fidesz gazdasági ténykedését, konszenzusssal persze, 2-3 év alatt ki lehet igazítani!
    De a magyar választópolgárok fejében a zűrzavart, nem tudták még csak megsaccolni sem, hogy mennyi időre lenne szükség helyrehozni…
    Gondolom, hogy a 2006. év eseményei alapján, hogy gyújtogattak, mert valaki azt merte mondani, hogy ne hazudjunk tovább az embereknek, tovább nem csinálom, mostanában pedig a sohasemhazudtam pávatánca a nemzetközi befektetőket, újságokat IMF-t, EU-t, stb-t meg akarja vezetni és ehhez tapsolnak a választók – hát felkötheti az alsóját, aki ezt a népet szeretné kijózanítani!
    Elnézve a mínuszolókat és a hazai online oldalak narancsnyikos beírásait – nagyon nehéz feladat lesz. Az új NAT sem a kíművelt emberfőkre hajt, akiknek igényük lenne arra, hogy ne kokit, sallert osztogató, pávatáncoló, halott hamvaival futkározó, kiadajcstompika szerű lények képviseljék a nagyvilágban ezt a népet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Heisler hazudik a közgyűlés tagjainak 2014. február 12. szerda | Bartus László

A Mazsihisz bojkottja nem zsidó ügy 2014. február 9. vasárnap | AN

Lázár János is holokauszttagadó 2014. február 6. csütörtök | Bartus László

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos