Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán elutasította Európa kérését 2011. december 23. péntek 15:27 | AN

  • Hozzászólások(70)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán elutasította Európa kérését

Budapest – Orbán Viktor szokásához híven kioktatta az Európai Bizottság elnökét is arról, hogy mi az európai értékrend és mit tartalmaz az európai jogrend. Tanítása szerint ugyanis Barroso által kifogásolt törvények ezeken belül vannak, és azokat megszavazzák, mert azok sarkalatos elemei a január 1-én életbe lépő új alkotmánynak. “Ezek a törvények nem tartalmaznak semmi olyat, amit neki jogában, módjában állna kifogásolni” – írta válaszában Orbán, amivel nemcsak Barroso-t, hanem az általa képviselt egész európai közösséget utasította vissza. Vajon mikor zárják le a határokat?

Orbán levelének elemzése után az Európai Bizottság dönteni fog a további lépésekről – tájékoztatta a szóvivő az MTI brüsszeli tudósítóját. Abbott nem bocsátkozott a magyar válaszüzenetek tartalmi ismertetésébe. Előzőleg Orbán Viktor a Hír TV-nek adott interjúban azt közölte: elutasító választ adott Barroso levelére, amelyben az uniós politikus két magyar törvényjavaslat – a stabilitási, valamint a jegybanktörvényre vonatkozó indítvány – visszavonását javasolta. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy minden, a magyar parlament előtt fekvő törvényjavaslat az európai értékek és jogrend keretén belül van. „Az új alkotmányunk ugyanis január elsején hatályba lép, és az új alkotmányos rendnek fontos építőköve mindkét kétharmados törvény. Ezeket a normális rendben megalkotja a parlament. Ellenben ezek a törvények nem tartalmaznak semmi olyat, amit neki jogában, módjában állna kifogásolni” – mondta Orbán Viktor.

Egyelőre nem született döntés arról, hogy folytatódnak-e, és ha igen, akkor mikor folytatódnak a megbeszélések a magyar kormánnyal az EU-tól és az IMF-től kért esetleges pénzügyi segítségre vonatkozóan. Ha az EU nem enged, és nem kap Magyarország IMF-hitelt, akkor a következmények beláthatatlanok, Magyarország csődje szinte elkerülhetetlen. Ennek belpolitikai következményei kőkemény diktatúra bevezetésével és polgárháborúval fenyeget.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +45 ( 47 szavazatból)
Orbán elutasította Európa kérését, 4.7 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(70)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

70 Reader’s Comments

  1. férfi
    2011. december 24. szombat
    13:19
    Szerintem csak a buták várnak. Sajnos sok a buta. A kevés okos az már lép, ahogy teheti. Ki megy, ki a pénzét viszi ki. Egy biztos, egyre nagyobb annak az esélye, hogy nagy galiba lesz. Akkor pedig bármi elképzelhető…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  2. Vissza Indiába,ahonnan Orbán ősei jöttek! Ő alkalmatlan arra,hogy az Európai Uniónak és a magyar népnek diktáljon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  3. Dr.Elme
    9 milliónak már semmije sem lesz.Orbán nem akar Európai unióban lenni.Az ő szíve a Vona nélküli jobbik vezérsége..verő és terror legényekkel,a magyarokat teljesen rettegésbe tartani,akkor alakíthatók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  4. Ez kell azoknak elsősorban, akik ide szavaztak, akik a fülkeforradalmat akarták, akik azt is tudták, hogy mi volt ov a rendszerváltás húsz éve alatt.
    Mindenkinek kellemes és áldott Karácsonyt kívánok, csak azoknak nem, akik ide juttattak bennünket. Azok rágják körmeiket – az ünnepek alatt – annak megfontolása végett, hogy hogyan lehet ebből szerencsésen még-egyszer kimászni, ebből a katyvaszból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  5. Egy pillanatra “ugrottam” be!
    Minden jóérzésű embernek, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  6. ” Mindenkinek kellemes és áldott Karácsonyt kívánok, csak azoknak nem, akik ide juttattak bennünket.”
    +++++++++++++++++++++++ :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  7. Ezennel kérem az Amerikai kormányt hogy adjon politikai menedékjogot nekem és családomnak!!Seigtség!!SOS,ki akarok szabadulni ebből a diktaturábol!!!!!!

    Ami ma történik Magyarországon az nem képviseli a Magyarság érdekeit,csak a kormányét ami vissza vezet a Hitlerizmushoz!!!!

    Magyar vagyok de semmi jogom nincs ebben az országban,NEM AKAROK ITT ÉLNI!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  8. Mindenkinek áldott karácsonyt kívánok. A boldogról már lemondtam. Örülhetünk, ha túléljük azt ami következik, de annak köze sincs a boldogsághoz, de még a boldoguláshoz sem.
    Ha nem szenvedő alanya lennék az itt történteknek, akkor röhögnék rajta, mert ez vicc, hogy politikusoknak és szakpolitikusoknak nevezett egyének kontárkodnak egy egész ország kárára.
    Valamikor bűszke magyar voltam, most elbujdokolok szégyenemben…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  9. peterfix:
    Nade nem jönnének !
    Mostmár baszhassuk , még a ruszkiknak sem kellünk !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Az a szemét neveletlen arrogancia ami Orbánból és kormányából árad, erős kollaboráns nagyvállalatokra, multikra támaszkodik! Az Opel, az Audi, a Volkswagen, a Suzuki és még néhány cég eltakarodhatna innen, legalább addig, amíg Orbán kormányával együtt szintén el nem takarodik! Ezek a külföldi nagy multik teszik lehetővé Orbánék működését! Fejezzék be a közreműködésüket mihamarabb, egy fasiszta és antidemokratikus állam, az orbáni keresztény, diktatórikus elnyomó hatalom fenntartásában!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Hát a Suzukinál alávalóbb nagyvállalat nincs a láthatáron , azmár tény.
    Még a szocik ( !! ) kormányzása idején rúgta ki a Herr Suzuki nevű öregember a szakszervezetet a cégétőt.
    Holott az akkori érvényes törvények szerint ehhez nem lett volna joga !!!
    A szocialista kormány meg bólogatott hozzá !!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Csakhogy most , ha a FIDESZ kivezeti hazánkat az EU.-ból , akkor a Suzuki lehúzhatja a rolót . Ugyanis az EU törvényei szerint vámot kell kivetni minden egyes jappánban gyártott autóra..de ha ez az autó az EU.-ban készül , akkor nem számít japánban gyártott autónak tehát vámmentes.
    De ha Magyarország már nem EU tagállam , akkor ugyebár…hehe…
    És akkor mit kezdünk majd a ” Miautónkkal ” ?
    Megeszük őket vagy mi ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. KI a legnagyobb sakkozó?

    Hm?

    Orbán anyja, mert egy paraszttal sakkban tart egy országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. “Ennyi fogatlan embert nem is látni sehol mint Mo-n.”
    Mert egy v@lag pénzbe kerül.
    Lassan a többségnek, nemhogy foga nincs, de ennivalója sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. Ortutay Gyula
    2011. december 24. szombat
    19:08
    Ez a 22-e csapdája.
    Nyögdíj, TB itt van (meddig?).
    Húznék el én is, fogalmam sincs, hogy miként, hiszen függök a járadékoktól.
    A gyermekeim, meg pedzik, hogy lassan sötétedik a jövőjük, de azt hiszik, hogy ezt gazdaságilak túl élik. Pedig a szellemi nyomor nagyobb veszély. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  16. hál istennek én genetikailag kódolt vagyok, így a endszerváltskor nagy emetéskor tudtam, h. ebből az országból ki kel menekenem a gyerekeime.t és ők mindannyian unokástul, családostu jól éélnek, csak azt nem értik, miért nem megyek utánuk? mert az apjuk egy HAZAFI a szerencsétlen, pedig 50 évesen kirugták a munkahelyéről. én meg maradok, h. legyen aki mos, föz, rá. mert eljr dolgozni 69 évesen is, mert az istenadta jól beszél oroszul és ahol dolgozik, otthiánycikk az oroszul tudó alkalmazott. na erre varrjatok gombot. amúgy gyerek velem tüntetni, akárhová hív is a baloldl, mert annál szebb érzés nincs,mint a parlament elött állni és bekiabálni, h. orbán takarodj. jujj, nem mertek kijönni az épüleből ez ám a mennyei érzés. kívánom, h. még párszor ezt az érzést mindannyian megtapasztaljuk.SZOLIDARITÁS!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  17. Vigyázz Viktorkám, ha egyszer robban, mint ‘56-ban, akkor nem lesz Vörös Hadsereg, aki téged támogat. Akkor téged és a téged kiszolgáló s.ggfejeket
    fel fognak húzni … bizony ám, Vona-Zazrivecz-Szálasi és újnyilas társai mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. Magyarország ( még Köztársaság de már sajnos nem sokáig !!!!!!! ) úgy néz ki mint egy hatalmas elmegyógyintézet ahol 2/3-os felkiáltással a leghülyébb a legőrültebb bentlakót tették meg igazgatónak !! Eme elmebeteg főnök a bizalmi hülyéit tette meg eme intézmény őreinek !!! Ők hivatottak az épelméjüek örzésére !!! Hát nem tragikomikus ez az eszement helyzet ??? Sajnos ez ennél véresen komolyabb a haldokló demokráciánk utolsó vonaglásainak lehetünk történelmi tanui , hamarosan ismét beköszönthet az uram-bátyám világ !!! Hát kedves Uraim és Hölgyeim így fest ma a Magyar Köztársaság a rendszerváltás után 22évvel !!! Szerintem a többség nem akarja egy a perifériára szorult orbanisztánban leélnni az életét !!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Jó lenne, ha világossá válna mindenki előtt, hogy Orbán államcsődre játszik, kimondja a rendkívüli állapotot,és lenyúlja a Nemzeti Bank 36 milliárdos devizatartalékát. Az orbánizmus ellen az EU és Amerika finom diplomatikus intézkedései azonnal leperegnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Olvasom és,
    De Gonoszkának azt mondta az admin, hogy ne trágárkodjon.
    Most mondjátok meg, akkor mit csináljak?
    A kérdés lassan az, hogy az EU, vagy Orbán?
    Vagy Orbán csinálja ki az EU-t, vagy az EU Orbánt.
    Csak közben mi nyögjük a dolgot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos