Ronai and Ronai
AMERIKAI

Keményedik Orbán terrorista diktatúrája 2011. december 23. péntek 14:21 | AN Forrás: hvg, nol

  • Hozzászólások(151)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Keményedik Orbán terrorista diktatúrája

Budapest – Még azt sem lehet tudni, hogy milyen jogcímen hurcolta el a rendőrség az LMP képviselőit, miután azok a Parlament autós bejáratához láncolták magukat, hogy megvédjék a demokráciát Orbán statáriális törvénykezésétől. A rendőrök a tiltakozókhoz csatlakozó Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt is elszállították. A történtek nem  hagynak kétséget afelől, hogy Orbán mindenen keresztül átviszi a diktatúra törvényi kiépítését, majd használni is fogja a néppel szemben azokat az eszközöket, amelyeket önkényesen hozott létre minden tiltakozás és ellenállás felszámolására.Később MSZP-képviselőket elszállítottak. Mindez példátlan arrogancia országgyűlési képviselőkkel szemben.

Az “Elég volt!” feliratú táblát tartó LMP-s politikusok a parkolókba vezető kapuk lezárásával próbálták megakadályozni a köztársaság maradékának felszámolását, Orbán diktatúrájának január 1-re történő törvényi kiépítését. A déli kapu felőli oldalon Jávor Benedek, Kaufer Virág, Scheiring Gábor, Kukorelly Endre és két aktivista, az északinál Karácsony Gergely, Szabó Tímea, Szabó Rebeka, Vágó Gábor, Ertsey Katalin, Szilágyi Gábor és négy aktivista sorakozott fel láncban.  A rendőrök egy hidegvágóval vágták el a láncot, majd kisebb dulakodás alakult ki, mikor félretolták az aktivistákat a kaputól. Amikor megindult volna a forgalom, egy fiatalember ugrott oda az autók elé, ezzel lehetőséget biztosított a többi demonstrálónak arra, hogy újra elállják az utat.

Közben a járdán felsorakozott tüntetők “Az egész világ téged néz!” kiáltásokat skandálva biztatták a magukat a bejárathoz odaláncolt demonstrálókat. A tiltakozók leültek a földre, s egy aktivistát, a XI. kerületi önkormányzati képviselőt, Gajárszki Áront, aki korábban szintén odaláncolta magát a bejárathoz, a rendőrök vitték el a helyszínről. Az LMP képviselői és az aktivisták megbénították az autóforgalmat a Parlament déli bejáratánál. Többen a betonra ültek le a sorompó mellett, míg Kukorelly Endre a behajtani szándékozó autók előtt áll.

Az északi kapunál előkerült a hidegvágó, jelentette helyszíni tudósítónk 11:20 magasságában. A rendőrség a láncok átvágását követően előállította, és a helyszínről egy furgonnal elszállította az LMP öt képviselőjét: Vágó Gábort, Ertsey Katalint, Szilágyi Pétert, Szabó Rebekát, Karácsony Gergelyt és Szabó Tímeát. Majd megérkezett a második furgon a déli kaput blokkoló képviselőkért. Innen vitték el Jávor Benedeket, Kaufer Virágot, Scheiring Gábort és Kukorelly Endrét. Rendőrségi járműn távozott a térről az LMP politikusain túl a DKP több képviselője is. Gyurcsány Ferencet, Kolber Istvánt, Vadai Ágnest és Molnár Csabát furgon helyett rendőrautón szállították el.

A rendőrök elvezetik Gyurcsány Ferencet a Kossuth térről. Hogy milyen indokkal, az nagy kérdés, mert ő még csak nem is láncolta magát sehova és nem is akadályozta a közlekedést. Előállításának két oka lehet: az egyik a neve, a másik a véleménye, a harmadik pedig a Diktátor paranoiás rettegése és a propaganda: Gyurcsány a rendbontó, aki “tönkretette” az országot. Fotó: MTI

A politikusok nem tanúsítottak ellenállást, a Kossuth tér azonban nem nyugodott meg. Számos helyszínen megjelent aktivista és a hír hallatán csatlakozott szimpatizáns hangosan skandál. Őket a rendőrök próbálják kiszorítani, többüket leteperték, és megbilincselték. A Kossuth téren élő rendőr-kordon védi a parlamenti bejáratokat.

A rendőrségnek még egy óra múlva sem sikerült semmilyen jogalapot megnevezni a parlamenti képviselőkkel szembeni intézkedésre, egyes belügyi megnyilvánulások nem zárják ki, hogy a képviselők demonstrációját “terrorcselekménynek” minősítették, nem hagyva kétséget afelől, hogy miféle “terrorcselekmények” ellen hozták létre tízmilliárdért Orbán Terrorelhárító Központ (TEK) nevű magánhadseregét. A diktatúra elleni tiltakozás és demonstráció számít majd Magyarországon terrorcselekménynek, miközben Orbán Viktor az, aki 2006 óta tartja terror alatt az országot.

A nagy magyar szentkoronás kereszténydemokrata lelkületet jól fejezki hogy Varga László KDNP-s képviselő, református lelkész, egykori püspökhelyettes az aktatáskájával fejbe vágta az összeláncolva ülő Vágó Gábor LMP-s képviselőt, miközben átlépett rajta. Nem hagyva kétséget afelől, hogy egy terrorista bűnbanda éppen e napokban foglalja el és sajátítja ki az országot, betonozza be magát, és vezeti ki Magyarországot Európából és a demokratikus országok közösségéből.

Eközben őrült tempóban szavazzák meg a parlament falain belül Orbán lakájai a diktatúra törvényeit, ma 14 törvényt fogadnak el, köztük az egykulcsos szja-t bebetonozó “stabilitási törvényt” is, amelynek visszavonását az Európai Bizottság elnöke is kérte, de Orbán azt pökhendi módon kapásból visszautasította. Ezekkel a lépésekkel Orbán már nemcsak szellemiségében, hanem fizikailag is távolodik Európától, és közel van ahhoz, hogy Magyarországot kivezesse az Európai Unióból. A rendőrség mai fellépése nyilvánvalóvá tette, hogy ha erősödik az ellenállás, az Orbán-rendszer kőkemény diktatúrát vezet be, és erőszakkal elfojt minden tiltakozást és ellenvéleményt.

A parlament eddig is a demokrácia torz paródiája volt, de a mai napra bohóckodássá fajult és elveszítette még a komolyságnak és a népképviseletnek a látszatát is. Mesterházy Attilába felszólalása közben belefojtották a szót, aki a jegybanktörvény-tervezetet és a stabilitási törvényjavaslatot vetette volna le a parlament napirendjéről, de a fideszesek ezt nem fogadták el. Az MSZP-frakció vezetője szerint ha ezt nem veszik le napirendről, akkor államcsőd jön.De a többit már nem is engedték végigmondani neki.

A jegybanktörvény megszavazását végig füttykoncert kísérte. A szocialisták legalább két-három percen át fütyültek, sípoltak, kiabáltak és tapsoltak a jegybanktörvény módosító indítványainak szavazása közben. A Fidesz szavazógépezete ezúttal is szemrebbenés nélkül szavazott le minden ellenzéki javaslatot. Őket a kétharmad mindenre feljogosítja. A Demokratikus Koalíció közben az LMP mellé állt, aminek az LMP nem annyira örül, és Gyurcsány Ferenc pártja bojkottálja a diktatúra parlamentjének működését. A DK közleményében úgy fogalmazott: “a Demokratikus Koalíció, tiltakozásul az Orbán-rezsim demokráciapusztító tevékenysége ellen, bojkottálja az Országgyűlés mai ülését”. Mint írták, a DK szolidáris az LMP kezdeményezésével.

A Fidesz közben botrányos házszabály-javaslatáról szavazott a parlament, ami még tovább korlátozza az ellenzék jogosultságait. A helyzet rohamléptekben halad az átmeneti zűrzavar és a kaotikus állapotok felé, amelyre válaszul Orbán bűncselekménynek és terrorizmusnak minősíti majd a tiltakozásokat, és kemény diktatúrát vezet majd be. Január 1-től már a diktatúrát védi a törvény.

Tetszettek volna magukat a Tákolmány megszavazásakor a Parlamenthez láncolni és már egy évvel ezelőtt ordítani a diktatúra ellen. Ami most jön, abban is lesz ordítás, de az már a tehetetlenség és a fájdalom ordítása lesz. Az Orbán-rendszer az elfoglalt médián keresztül egyelőre stabilan kézben tartja a tömegek manipulálását, tömeges ellenállásra nem, csak a Nyugat egyre erősebb fellépésére lehet számítani, amelyre hivatkozva Orbán kivezetheti Magyarországot a nyugati szövetségi rendszerből, és öntudatos nacionalista, önellátó, közmunkás nyomortelepet rendezhet be Magyarországon.

Az MSZP politikusai fütyülnek és piros lapot mutatnak fel a Felcsút minden idők legjobb focistájának. Ezután kivonultak az ülésteremből. Fotó: MTI

Tíz szocialista képviselőt is előállítottak a rendőrök – ezt Nyakó István mondta el telefonon egy rabomobilból. Mint közölte, az érintettek elállták egy rendőrautó útját, amelyikben “békés fenyőfa-nézegetőket vittek előállításra”.

Az MSZP frakció tagjai Török Zsolt szerint azért mentek ki a Kossuth Lajos térre, hogy tájékozódjanak a rendőrautókban ülő LMP-s politikusok és aktivisták helyzetéről és állapotáról. Ekkor a helyszínen lévő rendőrök közölték, hogy szeretnének elindulni az autókkal, az MSZP-s politikusok azonban közölték, hogy ők viszont nem szeretnék, ha elvinnék őket, mire a rendőri vezető közölte, hogy be lehet szállni a mikrobuszba, erre pedig kényszerítő eszközök alkalmazása nélkül beszállt Mesterházy Attila, Ujhelyi István, Lendvai Ildikó, Gúr Nándor és Steiner Pál, akiket a Gyorskocsi utcába” szállítottak.

A házbizottság pénteki harmadik ülése után az MSZP-s Józsa István arra az újságírói kérdésre, mit tud több frakciótársáról, azt válaszolta: a Gyorskocsi utcában vannak, és “kísérletet tesznek a többiek kiszabadítására”. “Megpróbáltuk megakadályozni a rendőri fellépést, és úgy gondolom, azzal, hogy a rendőrautóban ők is sorsközösséget vállaltak a lefogottakkal, rájuk is kiterjed a rendőri eljárás” – tette hozzá. Az Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) későbbre ígért tájékoztatást az ügyben az MTI-nek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (59 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +70 ( 76 szavazatból)
Keményedik Orbán terrorista diktatúrája, 4.7 out of 5 based on 59 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(151)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

151 Reader’s Comments

  1. Én azt kívánom a FIDESZNEK és diktátor Orbánnak, hogy rohadjanak meg mert ezt csinálták az országgal (BUÉK)
    OV. 3ezer milliárdot ellopott a magán nyugdíj pénztárból, hogy a saját bebetonozására költse!!!
    168 MEGYEI ÉS JÁRÁSI KORMÁNY HIVATALOK LÉTREHOZÁSÁRA, 23 EZER FIDESZES ALKALMAZOTTAL! (MEG KELL HÁLÁLNI A SZAVAZATOKAT!)
    Persze azt hazudva a híveinek, hogy állam adósság törlesztésére vette el! de az meg csak nő….. -Persze mindig az előző 8 év a bűnös-
    Már vége az országnak, van egy fél évünk és ha nem “intézzük” el őket, akkor nagyon nagy bajban vagyunk. (Persze ők nem, akik kimentették a pénzüket amit még összeharácsoltak, és fognak -mivel ezt is bebetonozták- az egykulcsos (16%) adóval.(Aminek 10-20%-a a párt péztárba vándorol!)
    Meg a 180 forintos frank árfolyamdeviza hitel visszafizetését is maguknak csinálták!!!
    MEDDIG LEHET TŰRNI ENNEK A GAZEMBERNEK AZ ELMEBETEG DOLGAIT??
    APUKA EGY PÁR POFONNAL ÉSZHEZ TÉRÍTHETNÉ, MINT RÉGEN……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos