Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elnémítják a Klubrádiót 2011. december 20. kedd 22:25 | AN

  • Hozzászólások(81)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elnémítják a Klubrádiót

Budapest – Jövő év első negyedévétől Autórádió szól majd a Klubrádió helyén Médiatanács döntése alapján. A fideszes irányítású médiahatóság ezzel felszámolja az egyetlen ellenzéki hangú, demokratikus értékrendet képviselő rádióadót Budapesten. Már a pályázat kiírása is egyértelműen arra irányult, hogy a Klubrádiót és a szólás szabadságát megfojtsák. A döntés a sajtószabadság és a médiapluralizmus elleni durva támadás.

A kiegyensúlyozatlan médiahatóság a várható döntést hozta meg: az Orbán-kormány felszámolja a Klubrádiót, az egyetlen szabad és független, demokratikus szellemiségű rádióadót, amely az ellenzéki gondolkodás és a jogállamiság védelmének legkövetkezetesebb szószólója. A Klubrádió az egyetlen olyan nem fideszes irányítás alá tartozó magyarországi médium volt eddig, amelyre az Orbán-rendszer még közvetlenül sem tudott befolyást gyakorolni. A rádió veszélyeztetett helyzetében igyekezett nem átlépni egy olyan határt, amellyel jogosan válhatott volna a kormányzati támadások céltáblájává, de a demokratikus értékrendet soha nem adta fel. Magasan a legszínvonalasabb rádióműsort készítette a magyar médiában. A Klubrádió nemcsak politikai értelemben, a hírműsorokat és a demokratikus elkötelezettségét tekintve képviselt egyedülálló értéket, hanem kulturális területen is pótolhatatlan értéket képviselt és magas színvonalú műsorokat hozott létre. A Klubrádió a szakma elitjét foglalkoztatta, ezért kizárt, hogy a Klubrádióhoz hasonló színvonalú rádió váltsa fel.

A pályázat elbírálása egyértelműen politikai döntés, amelynek célja a kritikus hangok elhallgattatása, a szabad tájékoztatás és tájékozódás korlátozása, a kormánypropaganda erősítése és a tájékoztatási monopólium megszerzése volt. A Klubrádió megszűnése pótolhatatlan veszteség. A Klubrádió volt az egyetlen hang az éterben, ahol más vélemények is megszólalhattak, az ellenzéki álláspontok is elhangozhattak, ahol megszólaltattak független szakértőket. A magyar közvélemény a kormány által bekebelezett közmédia miatt már jelenleg sem elég tájékozott arról, ami az országban történik, a fideszes sajtó pedig egyenesen félrevezeti őket. A Klubrádió kimúlásával véget ér a magyar rádiózás szabadsága.

Egyelőre nem ismert, hogy mit tesz a Klubrádió vezetése és a rádió munkatársainak kollektívája, de mindenképpen meg kellene találni a módját annak, hogy a rádió valamilyen frekvencián vagy legalább az interneten keresztül szóljon. Kérdéses azonban, hogy ennek anyagi fedezetét hogyan tudják megteremteni.

A Klubrádió felszámolása a magyar demokrácia szíven szúrása. A döntés nem hagy kétséget afelől, hogy Orbán Viktor kormánya diktatúrát épít, el akarja zárni a közvéleményt az információktól, el akar némítani minden olyan hangot, amely nem a központi propagandát közvetíti.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa ma döntést hozott a Budapest 89,5 MHz, a Budapest 103,9 MHz és a Budapest 95,3 MHz helyi körzeti rádiós frekvenciákra kiírt pályázatok tárgyában. Mindhárom budapesti frekvencián várhatóan már 2012. év első negyedévében új rádióadók kezdhetik meg működésüket.

A pályázati eredmények értelmében a Budapest 89,5 MHz frekvenciára a Prodo Voice Stúdió Műsorszolgáltató Zrt., a Budapest 103,9 MHz frekvenciára a Rádió Juventus Műsorszolgáltató Zrt., a Budapest 95,3 MHz frekvenciára – ez a Klubrádióé – pedig az Autórádió Műsorszolgáltató Kft. köthet műsorszolgáltatási szerződést a Médiatanáccsal.

A nyertes Autórádió kft-ről azt lehet tudni, hogy egy egymillió forint jegyzett tőkéjű, idén alakult cég, amely lengyel érdekeltségű tulajdonosától került egy nyíregyházi céghez.

TILTAKOZÁS A KLUBRÁDIÓ ELHALLGATTATÁSA ELLEN

A Facebbokon alakult egy csoport, amely a Klubrádió elhallgattatása ellen tiltakozókat gyűjti. Itt lehet a csoportot elérni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (32 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 44 szavazatból)
Elnémítják a Klubrádiót, 4.6 out of 5 based on 32 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(81)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

81 Reader’s Comments

  1. Mindenkit el akarnak némítani akik nem az ő hülyeségeiket terjesztik,de ez
    hiábavaló próbálkozás,mert a nép egyre jobban érzi a sanyargatást és a félelmet
    egyszer csak fölváltja az indulat és elvégzik a takarítást.
    Erre a kicsinyes,primitív viselkedésre csak azt lehet mondani,hogy gyalázatos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. sziszi
    2011. december 21. szerda
    12:40
    Kis kiegészítés: Tatabánya és környéke 96,7 MHz
    Mi legalábbis ezen is hallgattuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Szerémi Nóra Marianna
    4400 Nyíregyháza, Szalag utca 11. 2. em. 8.
    *
    Tamás Hajnalka
    2120 Dunakeszi, Mansfeld Péter utca 19. 2. em. 13 a.
    *
    Már feladtam mindkettőnek egy-egy levelet.
    Nem fogják kitenni az ablakba………
    Tegyen minden AN olvasó így!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Ébresztő emberek! Nem elnémítják , betiltják, mint a Kurirt az első orbán kormány alatt. Emlékezzünk: már akkor temettük a sajtószabadságot, de a Kertész Ákos által megfogalmazott magyar, genetikailag meghatározott tulajdonság diadalmaskodott a 2010. évi választásokon vagy úgy , hogy elmentek szavazni vagy úgy , hogy nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. http://dkp.hu/news/b_details_b/1051
    És ha nem a Klubrádió hangján lehet mindezt elmondani, akkor elmondjuk máshol. Mert a Rádiót elhallgattathatjátok, de az országot nem.
    GyF.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. Ezt azért mindenki olvassa el:

    http://www.receptek.sokoldal.hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Hát most nagyot csalódtam Gyurcsányban:
    A Klubrádió leradírozása kapcsán azt mondta, hogy Orbán vette el a baloldali médiát.
    Ez egész egyszerűen nem igaz. A baloldali médiát a baloldal vesztegette el, amely NYOLC évet kapott a választóktól. Ennek ellenére nem akadt 1-2 baloldali milliárdos, aki megfinanszírozta volna a baloldali adókat/újságokat, míg a jobboldal nagy energiákkal kiépítette a maga médiabirodalmát.
    Nagyon rossz előjelnek tartom, hogy Gyurcsány nem tanult eleget, nem ismeri el vagy nem is vállalja, hogy a baloldal — és komoly részben személy szerint ő — a felelős a baloldal jelenlegi sanyarú médiahelyzetéért.
    Kár, mert titokban azért reménykedtem benne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  8. “TamasTompor: @dajcstomi Nálatok nagyobb kommunistát még nem hordott hátán a föld b+. Államosítás, népirtás,stb. Akasztófa kell nektek, te félhüje fasz. ”

    Talán jobb magyarázat nem is kell ahhoz, hogy a k.rádiót miért is kel elnémítani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  9. Ego
    2011. december 21. szerda
    17:16
    Igaza volt, mert a médiatörvény bedarálta a maradék ballib médiát és ez Ovi műve. Persze neked is van igazságod mert a baloldal negyede energiát sem fordított a saját média erősítésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. gets,
    A baloldali média már a médiatörvény előtt elhanyagolható volt a jobboldaléhoz képest. A médiatörvény és most a Klubrádió kinyírása már csak a kegyelemdöfés, vagy ha úgy tetszik, az utolsó simítás a Nagy Művön.
    Nagyon hiányolom a baloldalon az önmagukkal való szembenézést és elszámolást.
    Talán még sor kerül rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. Szokás mindent GyF nyakába varrni – az amortizáció része volt – de senki annyi mea culpa-t nem mondott nyilvánosan mint ő, még összesítve sem. Most már a pártépítésre kell koncentrálnia és iránymutatásra, a további hamu-szórás semmire sem visz.
    http://dkp.hu/news/details/1048

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Orbán beteg. Ehhez már semmi kétség nem fér. Elveszítette a mértéket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. A Szolidaritás mozgalom és az éhségsztrájkoló tévések kezdték a szervezést.
    A Klubrádió frekvenciájának elvétele miatt most már végérvényesen kiderült, hogy a hatalom meg akarja szüntetni a MAGYAR SAJTÓ SZABADSÁGÁT. Nem csak manipulálnak, hanem el is lehetetlenítik a még szabad médiumokat. Nem tűrhetünk tovább. Mindenki, akinek fontos a demokrácia és a szabadság az jöjjön a tüntetésre. Ne hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk! Szervezkedjetek, gyertek és hozzatok magatokkal sok, sok embert. Terjesszétek.

    2011. december 22. csütörtök. 16.00. a Rádió Pollack Mihály téri bejáratánál.

    ***

    Az 1848. március 15-én kitört pesti forradalom követeléseinek 12 pontja közül az első ezt volt: “Kivánjuk a’ sajtó szabadságát, a censura eltörlését.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Ego!

    A baloldali médiabirodalom kiépítését azért nem támogatték a magyar milliárdosok, mert ezt nem jó szívből teszik ám. A jobboldal most rendezi a számlát, ennek az eredménye az új Munka Törvénykönyve, és többek között a multiellenes hangulatkeltés utáni diszkriminatív törvények, adók.
    Talán nem véletlen, hogy ezt a baloldal nem tudta morális okokból felvállalni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Talán fel kéne ébredni!!!!! Szolidaritás.facebookon meg találod,lépj be,fogjon már össze az ország! ELÉG volt ebből!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Tisztelet és becsület a Klubrációnak az eddigi kitartásáért – de nekünk nem ezért az EGY adóért kellene tüntetnünk! Hanem az adófizetők pénzén fenntartott TISZTESSÉGES KÖZMÉDIÁÉRT!
    szürkegér 2011. december 21. szerda 18:43
    Miért a Rádió bejáratához? Mit tehet erről a Rádió?
    Miért nem a TV székház elé, hogy beolvastassunk egy Pertíciót?
    Miért nem a Médiahatóság elé?
    Vagy miért nem a Parlament elé, ahonnan a mocsok ered?
    Miért nem a TV székház elé, hogy beolvastassunk egy Pertíciót?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111221-leminositette-magyarorszagot-a-standard-and-poors-hitelminosito.html
    A Fitch nem erősítette meg a leminősítés délutáni hírét:
    http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111221-leminosites-a-moodys-utan-a-fitch-is-ront-a-magyar.html
    .
    Orbán elvileg megbukott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Nagyon szép, hogy fel vagyunk háborodva, hogy szeretjük a Klubrádiót, stb.
    De lássuk azt is, hogy a Klubrádió a frekvencia-fenyegetés óta egészen a betiltásáig megpróbált több zenét sugározni, és több olyan műsort, amiben kevésbé volt jelen a politika. Visszafogta magát, nem nevezte nevén nyíltan a diktatúrát, nem nevezte fasisztának vagy legalább fasisztoidnak az őt fenyegető rezsimet. Épphogy csak el nem határolódott az AN-tól (talán meg is tette, nem tudom).
    Nem használta fel különleges helyzetét, népszerűségét a diktatúra elleni komolyabb mozgósítára. Meg akarta úszni a helyzetet, kicsit lapított.
    Már az elején látszott, hogy nem érdemes. Nem szabad kesztyűs kézzel bánni a diktatúrával. mert az csak az erő szavából ért. Ha világosabban, egyértelműen fellépett volna a diktatúra ellen, nem csak célozgatott meg kacsintgatott volna, akkor talán nagyobb tömegek tüntettek volna, és meg is tudták volna védeni.
    Legyen ez tanulság a jövőre nézve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Amikor Iványi Gábornál virrasztottunk, szó esett a klibrádióról, sőt ők is részt vettek a virrasztáson. Már akkor idő kérdése volt, mikor némítják el. Ez most megtörtént. Hiányzik az egységes baloldali föllépés. Agónia az van, meg sopánkodás. Orbán Viktor és társai, pontos terv szerint dolgoznak. A szélső jobb által terjesztik az összeesküvés elméleteket, természetesen a különféle illuminátusokba, szabadkőműves páholyokba beleveszik a zsidókat, hogy állandó színten tartsák az antiszemitizmust. Ezekkel rémísztgetik az embereket, hogy aztán az új világrend ellen, majd Orbán megharcolja a harcot.
    Ez van. Ezért beszélnek flegmán az IMF-el. Pontosan az ilyen gondolkodni képtelen embereknek szólnak az elszólások, amik primitívek, de pontosan ezzel tartják életben a sok bunkó híveiket lázban. Persze ezért, vagy ennek fejében a buta tömeg nézze el a kedves diktátorunk uralmának kiépítését.
    Nem hülyék ezek, hanem gonoszok.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Ebből is látszik mennyire kevés a sokat hangoztatott 2/3, amikor egy félmilliós hallgatottságú rádió eltiprását kiemelten fontosnak tartja orbán viktor diktatúrája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  21. Európa Figyelem!

    Magyországnak újra szüksége lesz egy határainkon túlról sugárzó
    Szabad Európa Rádióra! Továbbá egy csomó zavaró állomást zavaró berendezésre!
    Na meg rengeteg drótvágó szerszámra,hogy bontani tudjuk az új vasfüggönyt!

    Magyarország!

    Új nap van születőben! Január elsejétől Új fénysugár ragyogja be Hazánk légterét!
    A Proletár diktatúra, majd a húszéves bolsevikballiberális mittomén milyen káosz után végre itt Magyarország felemelkedése az imperializmus, IMF és és multi-bankár világ mocskából!
    Szólaljon meg mostantól minden csatornán, még az esőcsatornán is Hazánk Bölcs egyedi észjárású Atyja, hatalmas népmegmentő Viktorunk szerető hangja!
    Minden ellene szóló pedig némíttassék el örökre, mert végre GYŐZELEMRE JUTOTT A DICSŐ FÜLKEFORRADALOM ÉS MAGYARORSZÁG MEGVÍVTA A NAGY GAZDASÁGI SZABADSÁGHARCÁT !!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  22. Olvasom a felháborodott commenteket, minden második a külföldről sugárzott adást ajánlja. Van, aki föl van háborodva, hogy már hónapokkal ezelőtt nem fogadták meg ez irányú javaslatát. Néhány hónappal ezelőtt Arató András azt mondta, ha meg is kapják a frekvenciát, a működés – pénz nélkül – akkor is veszélyben van. Ez a helyzet a satellit adással is, még úgyabbul, hiszen az költség igényesebb. A hallgatók jószándékú adományaiból ( még ha egyesek kicsit mélyebben nyúlnak is a zsebükbe) hét, mint hét, hónapról, hónapra, akár éveken át, sajnos nem tartható fent. Nem a konyhapénzből lecsípett, vagy összegyűjtögetett tartalék pénzecskére van szükség, hanem valódi befektetőre. Mert a demokrácia megmentésébe befektetni, sem akármilyen “üzlet”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. Demonstráció a tisztességes közmédiáért (facebook csoport)
    2011. december 22. 16:00 – 0:00
    Bp. VIII., Pollack Mihály tér, a Magyar Rádió épülete előtt
    Várunk mindenkit ma 16.00 órára a Pollack Mihály térre, a Magyar Rádió épülete elé

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  24. http://www.peticiok.com/mondj_nemet_a_klubradio_megszuntetesere

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  25. Ez év elején, 1 millió Ft alaptőkéve alapították a céget, amely lekörözte a pályázatával a Klubrádiót.

    Mire épülhetett a bírálók véleménye?

    Kiemelkedő műsorkészítési, intézmény vezetési tapasztalatukra?
    Jelentős anyagi hátterükre, ami biztosítja a műsorkészítés és szolgáltatás költségein felül a kiugróan magas sugárzási díj fedezetét?

    Vagy kifejezetten azért alapították a céget, hogy kiszorítsa a Klub rádiót?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  26. ” OKI
    2011. december 20. kedd
    23:12

    Itt az ideje a SZABAD EUROPA-T ujbol beuzemelni! ”
    ,
    http://www.168ora.hu/
    .
    Ez a fenti bejegyzesem / javaslat a masodik volt.
    Eloszor kb. mar majusban javasoltam ugyanezt!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  27. OKI !
    , de csak akkor ha Cseke László vezeti a Teenager Party műsorát, Bányász Kató jelentkezik Rómából, és Bálint gazda adja a mezőgazdasági tanácsokat.
    A “forgószínpad” műsorát ki nem hagytam volna, a felkonf zene még mindíg a fülemben van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  28. girbegurba – igazad van! Ráadásul, ha harcosabban ellenzékiek, akkor még nagyobb támogatást kaptak volna külföldről a fennmaradáshoz. Így viszont Orbán valószínűleg kiprovokálta a Szabadeurópa Rádió magyar adásának újraindítását.
    Igen remélem, hogy a kezdeményezés, amihez már mindkét oldalról csatlakoztak – hamar életbe lép!
    Ami valószínűleg majd az összes magyar nyelvterületen fogható lesz – és Szlovákiában, Romániában és Ukrajnában élő magyar nemzetiségűek is
    képbe kerülhetnek! Kár volt milliárdokat elherdálni a romániai magyar nyelvű sajtó felvásárlására és kormánybefolyás alá helyezésére.
    http://nol.hu/kulfold/ujrainditanak_a_szabad_europa_magyar_adasat
    Az akció szervezői: Mark Palmer, az Egyesült Államok volt magyarországi nagykövete (Ronald Reagan elnök beszédírója) és a magyar származású Charles Gati professzor, a Johns Hopkins Egyetem tanára. A csoport az ünnepek után indítványát eljuttatja a Department of State (az Egyesült Államok külügyminisztériuma) és a Kongresszus megfelelő tisztviselőinek.

    Máris az amerikai közélet több prominense – demokraták és republikánusok egyaránt – támogatásukról biztosították a kezdeményezést.

    A terv a Klubrádió működésének ellehetetlenítése után fogalmazódott me

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. Lazán beszélgetünk róla, örülünk, hogy lesz újra SZER — és közben MICSODA ISZONYÚ BLAMA EZ AZ EGÉSZ…
    Ha valaki 10 éve kitalál egy ilyen sztorit és megírja, a kiadók elzavarták volna a francba, hogy ekkora baromság még könyvben is sok, ember nincs, aki elhinné.
    Itt állunk, egy sóhajjal 2012, a végromlás éve előtt, az ország formailag még a demokratikus európai közösség tagja, de lényegileg már a gyakorlati fasizmus előszobája, anyag és antianyag a találkozás előtti pillanatban kimerevítve…
    ITT KURVA NAGY ROBBANÁS LESZ.
    .
    Ego jelenései, I. könyv, 2. vers.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. “Médiatanács: a Klubrádió provokált
    Átlátható, független, jogszerű eljárással döntöttek a három fővárosi kereskedelmi rádiós frekvenciáról. A testület szóvívője külföldi újságíróknak magyarázta a bizonyítványt.

    Egy éve folyamatos, nemzetközi és hazai nyomás nehezedik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsára, amit a tanács politikai provokációként értékel, ennek egyik példája a 95,3 MHz-es frekvencia pályáztatásának ügye. Erről a testület szóvivője beszélt pénteki, nemzetközi sajtótájékoztatóján.

    Kiricsi Karola hangsúlyozta: a Klubrádió, mint minden pályázó, ismerte a frekvenciapályázat értékelési szempontjait és az objektív kritériumok alapján adható pontszámokat, tehát vélhetően tudatosan adott be látványosan gyenge pályázati ajánlatot.”

    A pályázó az objektív pontszámok alapján utolsó volt, és ezt már azzal sem tudta behozni, hogy a szubjektív kritériumokra maximális pontot kapott.”

    http://www.hir24.hu/belfold/2011/12/23/mediatanacs-a-klubradio-provokalt/
    .

    Cigi!
    További szép estét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Első fokon megúszták Bolgárék 2012. február 29. szerda | AN

Érdemes-e “likvidálni” a nemzet törzsanyagát? 2012. február 23. csütörtök | Rákócza Richárd

Szalai Annamária elégedett a cenzúrával 2012. február 10. péntek | AN

Tabajdi megvédte Orbán “méltóságát” 2012. január 18. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos