Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyarbűnözés Bostonban: online csalókat fogtak 2011. december 6. kedd 17:09 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyarbűnözés Bostonban: online csalókat fogtak

Boston – Több millió dolláros csalással gyanúsítják Somodi Enikőt és Lendvai Zsoltot. A két magyar állampolgár online vásárlóknak adott el autókat – virtuálisan legalábbis, tájékoztatta a Boston Globe-ot a város különleges nyomozó egységének detektívje, Steve Blair. Az elkövetés Amerikában tipikus magyarbűnözésnek számít: szolgáltatást kínálnak, beszedik a pénzt, de a pénzért nem adnak semmit. Ezt a magyarokra jellemző elkövetési módként ismerik az Egyesült Államokban, amelynek nemcsak amerikaiak, hanem sok esetben magyarok is áldozatai. Ezért alakult ki a magyarok között az a vélekedés, hogy csak magyarokkal nem szabad kezdeni, és az amerikai magyar emigráció fiatalabb generációi kerülik is az amerikai magyarokkal való érintkezést.


Somodi és Lendvai ellen eddig egy vádat emeltek bűnszövetségben elkövetett lopás miatt, de várható, hogy további vádakat is emelnek ellenük, miután megtalálták az Egyesült Államok valamennyi károsultját.

Somodi Enikő


A rendőrség szerint a pár információkat szerzett más emberek tulajdonát képező gépkocsikról, majd online meghirdette őket mint a sajátját. Ha vevő jelentkezett, PayPal számlára kellett utalnia a pénzt, amit aztán az elkövetők továbbutaltak külföldre, a károsult pedig soha nem látta a kocsit.

A különleges nyomozó egység egy kaliforniai kocsitulajdonostól szerzett tudomást a bűncselekménysorozatról, később azonban a károsultak is kezdtek jelentkezni. A rendőrség számos bostoni és Boston környéki banknak küldte meg Somodi és Lendvai fotóját, és tíz percen belül egy Kenmore téri pénzintézet azonosította is a gyanúsítottak egyikét.

Lendvai Zsolt


A két magyart a szövetségi Bevándorlási és Vámhivatal (ICE) közreműködésével tartóztatták le egy szállodai szobában, ahol a házkutatás során hamis útlevelek kerültek elő, valamint olyan alapanyagok, amelyekből további hamis útleveleket lehetett készíteni.

Somodi és Lendvai egy hónap óta tartózkodtak Bostonban, és ez alatt az idő alatt egymillió dollárt meghaladó összeget csaltak ki a károsultakból, de csak százezret találtak meg náluk, a többi sorsa egyelőre ismeretlen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.1/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 3 szavazatból)
Magyarbűnözés Bostonban: online csalókat fogtak, 3.1 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. Hja a firkás magyarok…ha egyszer rászabadulnak egy naív társadalomra …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  2. Mate, Ivan Tibor

    Az utlevel hamisitas, utlevelek “kisipari” legyartasa komoly, tobbszintu szakmai felkeszultseget igenyel. Ugyan hol tanithattak ki oket erre a mestersegre? Biztosan nem Bostonban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  3. Az utóbbi évek, évtizedek egyetlen nyertese – az is negatív értelemben – a magyar nyelv, ami néhány új kifejezéssel bővült, úgymint:
    .
    megélhetési bűnözés,
    cigánybűnözés,
    magyarbűnözés,
    politikusbűnözés,
    kormánybűnözés stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  4. Ezek csak piti kezdők a Parlamentben folyó magyarbűnözés árnyékában. A nyugdíjpénztárak kirablása fényes nappal, no az már valami volt.
    De erről valahogy alig olvasni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  5. Viszik hirünket a nagyvilágba!

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. Mate, Ivan Tibor

    Somodi Eniko szemoldoke ugy az elkovetes modja, mint annak kovetkezmenyei alapjan emberiseg ellenes buntettnek minosul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  7. ügggyes!
    Oh f*ck mit gondoltak e zsenik, meddig lehet ezt csinálni?
    Nagy szerencséjük, hogy nem valemelyik károsult kereste/kerestette meg öket egy durvább számonkérö emberrel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Hozzátenném, hogy a biztosítási csalást is jellegzetes magyar bűnelkövetési formának tarják Amerikában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  9. Vajon a hurutyinfon errol fognak-e valamit irni? Es ha irnak vajon mit? Vajon most miert nem sirnak es verik a fejuket a falba eros jajveszekelesek kozepette, hogy “jaj a hirunk” meg “jaj ilyet magyar ember sose csinalna” stb stb stb. Ami pedig szivszorito, hogy magyar a magyarnak farkasa! Eljenek barhol a nagyvilagban mindenhol csak a szethuzas! Na persze vannak kisebb osszetarto kozossegek de ezek is altalaban szelektalva. Ha valahol nagyobb szamban osszegyulnenek akkor rogton elkezdenenek gyurcsanyozni, orbanozni, ciganyozni, zsidozni stb. A legnagyobb szegyen, hogy pl USA-ban, Canadaban, Australiaban stb minden nagyobb letszamu csoportnak vannak negyedei, sajat tv csatornajuk, radiojuk, lobbyjuk stb. ki lehet talalni a magyaroknak mennyi es mekkora van :(((( Pedig mindenhol az 56-os csoportok voltak az elso nagyobb bevandorlo kozosseg. Mostanra a leszarmazottak nem tudnak magyarul vagy csak nagyon kevesen es ok is alig beszelnek valamit! Ami a legszomorubb, hogy ezt sokan be se akarjak latni! Sokkal egyszerubb utalkozni, gyulolkodni, zsidozni stb. Talan az egyetlen nemzet amelyik nem tanult a mult hibajabol es ujra meg ujra ugyanazokat a hibakat akarja elkovetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  10. A bűnözés etnikumtól független, még akkor is, ha egyes fajtáit bizonyos csoportok kisajátítják maguknak, tehát hogy arányaiban több az elkövető soraikban, mint más nemzetiségnek. A magyarbűnözés ugyanolyan degeneráló, lealacsonyító, mint a többi XY-bűnözés, ezért megkérném az Amerikai Népszavát, hogy pusztán Orbán Viktor és a jobboldal szapulása miatt ne fogalmazzon így. Tudom, ti vagytok a legkevésbé veszélyesek, nálatok ezerszer rosszabb fórumaik is vannak a gyenge lelkű, gondolkodni képtelen selejtnek, de értsék meg, elég széthúzás, irigység és gyanakvás mérgezi már így is társadalmunkat…

    Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  11. bamba :D :D :D +++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  12. “A magyarbűnözés ugyanolyan degeneráló, lealacsonyító, mint a többi XY-bűnözés, ezért megkérném az Amerikai Népszavát, hogy pusztán Orbán Viktor és a jobboldal szapulása miatt ne fogalmazzon így.”
    .
    A cikk címe:
    “Magyarbűnözés Bostonban: online csalókat fogtak”
    Ebből kifolyólag nem Orbán Viktorról szól az írás, hanem “megtévedt” magyarokról, akik a nagyvilágban terjesztik – nem túl hízelgő – hírünket.

    A följebb felsoroltakon kívül állítólag van másféle bűnözés is. Ehhez az újfajta meghatározáshoz mit szólsz például?
    .
    “Lex szocibűnözés és a komcsizás viszonylagossága”
    http://hirszerzo.hu/velemeny/2011/12/5/Lex_szocibunozes_es_a_komcsizas_viszonylago_JPOQ2J

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  13. Igaz ami igaz. Kanadaban is jo elkerulni a “regi” magyarokat. Dolgoztam mint autos futar egy magyarnak , minden heten elcsaltak par $-t (5-10) a fizetesembol. A fonok arrogans ontelt majom volt, nagyon paraszt modon beszelt az emberekkel.
    Dolgoztam egy masik magyarnak aki olyan keveset fizetett, hogy nem is erte meg dolgozni, de amikor kenyszer helyzet van nem sokat tehet az ember.
    A regi magyarok megrekedtek azon a szinten ahol akkor voltak amikor kimentek. Az egyik holgy azt mondta nem mer “hazalatogatni” mert fel hogy elveszik a kanadai utelvelt es nem engedik vissza. Egyebkent is az oregek mindent jobban tudnak, es kulonben is nekik a kezdet meg a mienknel is nehezebb volt ugyhogy ne nagyon ugraljunk mi fiatalok.
    Egyebkent egy ido utan kialakul az a reflex hogy ha magyar szot hall az ember akkor eloszor megnezi kifelek mifelek azok a magyarok es utan donti el hogy megszolitsa oket vagy ne. A tapasztalat szerint kb 20 magyarbol 3-4 jo fejet lehetett talalni a tobbivel nem is volt erdemes meg szoba allni sem.
    Irigyseg , egymas hatamogotti kibeszelese, kritizalas szoval olyan mintha MO-n lett volna az ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  14. Ez a cikk is ravilagit arra, hogy a magyarbunozes hamar feltalalja magat amerikaban! Itt meg az FBI-t is nevetsegesse teszik! Az utobbi idoben csak jonnek csak jonnek a turista magyarok, tobbseguk azzala szandekkal, hogy itt “tevekenykedjen”. Az ESTA vizummetesseg /3honap/ utan sem hagyjak el amerikat! A legujabb az, hogy illegalis ittartozkodas utan is egykis segitseggel “nyomtalanul” hazamennek, majd kisidomulva visszajonnek azzal a tudattal, hogy tisztara mostak statuszukat. Pedig a mostani biometrikus utlevelel es ujlenyomattal gondolna az ember, hogy nem lehet kijatszani az FBI-t! Pedig kilehet! Legalabis a magyarnak ez termeszetes ha szukseges!
    Szamomra erthetetlen, hogy a magyarok, akik europaban legalabb 27 orszagba mehetnenek legalisan dolgozni megis amerikat valasszak! Persze itt az illegalisoknak ingyenes orvosiellatas van, amit sokan kiis hasznalnak, keresetuk utan sem kell adozniuk! Sot, kozulluk mo-on sokan levannak szazalekolva vagy elonyugdijasok pl. rendorok, katonak! Bizony vannak magyarlakta teruletek, ahol legalisan itt elo magyar-amerikaiak vannak kisebbsegben, mert mar annyi az illegalisan itt tartozkodo!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  15. “itt az illegalisoknak ingyenes orvosiellatas van, amit sokan kiis hasznalnak”
    .
    Az illegális még USA-ban érvényes jogosítványt sem mer kérelmezni (érvényesíttetni), mert kiutasítják. A költséges orvosi ellátást meg simán fizetné nekik az állam?
    Milyen alapon, ha illegális bevándorló? Az egy olyan státus, amit mindenki kerül, ha jót akar magának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. Hogy lehet virtualisan autot vasarolni? normalis aki igy vasarol? amig vannak h……ek, addig bunozok is /elnezest senkit nem akarok bantani/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  17. proaktiv! Ahhoz, hogy valaki jogsit kerelmezzen min. munkavallalasi engedelylyel kell rendelkeznie “SSN” !
    Az igyenes orvosti pedig szegenysegi raszorultsagi alapon kijatszak maguknak! Nekem elhiheted, koztuk elek! Ezek szivesen kerulnek ezt a statust, de nincs sok valasztasuk, legfeljebb az erdekhazassag/20-25 ezer dollaros/megvetele es egy esetleges amnestia remenye.
    A mu-hazassag rizikoval jar, de sokaknak bejon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Hogy hol van a tobbi penz?
    Atutaltak Orban szamlajara……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  19. “Az igyenes orvosti pedig szegenysegi raszorultsagi alapon kijatszak maguknak!”
    .
    Akkor az csalás, és nem államilag támogatott járandóság az illegálisoknak. Ugye? Amit korábban írtál, megtévesztésre adott okot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  20. proaktiv! Gyakorlatban ez ugy tortenik, hogy felkeresik az erre kijelolt korhazakat es lakhelyigazolassal igazoljak, hogy valakinel lakik es a jovedelme 100 dollar/ho-nal nem tobb! Elvileg csalas, de egy szervezet sem nez utanna, mint ahogyan az FBI sem keresi azokat akik, tobbevi illegalis itt tartozkodasutan hazamegy, majd uj utlevellel es a nevet is valtoztat /modosit/ es visszater az allamokba. A rendorok ha igazoltatjak oket nem tesznek semmit allitolag nem az o dolguk szamonkerni hanem a bevandorlasi hivatale.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Hasszán Al-Amuszi

    Érdekes ez. Nagy Britannia is tele lett magyar csalókkal. Hogy ez mitől van? Biztos a genetika…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  22. Nagy Britannia is tele lett hirtelen csaló magyarokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. Gyertek haza.
    A kormány állást fog ajánlani nektek, mert már kezd kifogyni az ötletekből….!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  24. Ugyan kérem.
    Minden népnek van alja.
    Van ki direktben bűnöző, van ki indirekt módon, megélhetési politikus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  25. Nem magyar bűnözés,hanem magyar bűnözők.
    És nem cigánybűnözés, megélhetési bűnözés, hanem cigány, illetve szegény elkövető által elkövetett tett.
    Az újságírás tökéletes nyelvismeret hiányában csak írásban elkövetettt férc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  26. Mi itt vagyunk itthon, bőrünkön érezzük az itteni helyzetet. Talán emlékezhetnénk arra micsoda bűnöző csalónak állitották be azt az amerikait, aki a gárdától rettegő romákat kimenekitette. Milyen bűnt is követett el, mint amerikai? Tehát itt
    igy látszott, hogy a segélyező bűnözött. Igy ő amerikai bűnöző volt, már mint
    egyesek szerint!
    .
    Mit irnak Bostonban:
    Az elkövetés Amerikában tipikus magyarbűnözésnek számít: szolgáltatást kínálnak, beszedik a pénzt, de a pénzért nem adnak semmit. Ezt a magyarokra jellemző elkövetési módként ismerik az Egyesült Államokban, amelynek nemcsak amerikaiak, hanem sok esetben magyarok is áldozatai. Ezért alakult ki a magyarok között az a vélekedés, hogy csak magyarokkal nem szabad kezdeni, és az amerikai magyar emigráció fiatalabb generációi kerülik is az amerikai magyarokkal való érintkezést.
    .
    no comment

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  27. Ezek akkor bizony sirathatták, hogy nem utazhattak! (ugy-e?)
    Milyen “jól” kihasználják világlátásukat.
    .
    Most meg mi sirathatjuk “jóhirünket”!
    Mert ugye, ez az ottani helyiek véleménye és nem a mi belső
    vitáink tárgya. Gondold meg, meddig kell szorgoskodni ilyen
    sár lemosására, mert a hir az tartós és nem kabátlopásba
    keveredés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Common sense
    Teljesen igazad van. Amugy meg ezek a szerencsetlenek akiket elkaptak, mert tul kisstiluek voltak, majd talan kiokosodnak a bortonben. Newt Gingrich szabadlabon, ők meg letartoztatva. Szegyen.

    yorki,
    A deli allamokban nem kell SSN a jogsihoz. Eleg egy villanyszamla ami a nevedre jott, arra a cimre amit a jogsidon akarsz feltuntetni (ez nem vicc). Az eszaki allamokban sem kell SSN hozza, ha van egy ervenyes jogsi egy masik allambol. Mellesleg a legtobb eszaki allambaan sem kell SSN csak ado szam, aminek a megszerzese kb 1 honap es nem kell hozza munkavallalasi engedely. Az amerikai bevandorlas tele van kiskapukkal, aminek talan 1%-at ismerem de az is rengeteg.

    proaktiv:
    az ingyenes orvosi ellatas az a korhazak ambulancias osztalyan van. Mindenkinek joga van ezen a helyen azt kerni, hogy szamlazzak ki a koltsegeket, aztan ha nem fizet akkor legfeljebb ramegy a hiteltortenete. Ez gyakorlatilag ingyenes orvosi kezeleskent felfoghato. Egy nogyogyaszhoz vagy egy onkologushoz mar nem fog senki bejutni fizetes nelkul. Egy tisztesseges orvosi varoteremben ott ul egy burokrata, akarom mondani az orvos biztositasi specialistaja es atnezi a biztositasi papirokat, beszedi a penzt, aztan ha minden rendben beengedi a beteget. Ha rajta at tudsz jutni, akkor lesz tisztesseges orvosi kezelesed.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  29. yorki,
    tökéletesen igazat adok mindenben. Valóban úgy van, ahogy mindent leírtál. Most legalább jobban felvilágosulhatnak a hitetlenkedők. Amerika a mély humánumával ideális táptalaj a két magyar féreg tevékenységére, akik még jobban degradálják Magyarországot. Ők már otthon felkészülve voltak a hamis útlevelek gyártására, melyhez komoly szaktudás szükséges.

    Szívből kívánom, hogy karácsonyi ajándékra ott rohadjanak a börtönben legalább 15 évig! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok New Yorkból, Lendvai Zsolt (alias: Meztelen csiga), és Somodi Enikő (Menni kő az ócska ceruza szemöldököddel) félrevonulni a becsületes emberek világától.
    SZARHÁZIAK!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Gratula, Sanya benyögted a lényeget. Nagy szükség van otthon újabb ötletekre, hogyan lehet kirabolni másokat. Szerintem azonnal magas pozíciókat kapna a két féreg. Passzolna a brigádba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. BKRS,
    miről beszélsz? „Newt Gingrich szabadlabon, ők meg letartoztatva. Szegyen.”
    Newt Gingrich az egyedüli legnagyobb pontszámot elért ellenfele Barack Husszein Obamának, az arrogáns, politikához nem értő amerikai elnöknek, aki három év óta a hozzá nem értő terveivel lassan magyarországi nívóra igyekszik tenni Amerikát. Vajon neked jobb lett az életed, ha itt élsz?
    .
    Ha nem itt, akkor megkérdezhetem, hogy vajon Magyarországon, Orbáncz Vezér óta fényűzőbb lett az élet otthon? Kíváncsivá tettél, vajon kit javasolnál új amerikai elnöknek, hogy megállítsa valaki a fogpaszta reklámmal vigyorgó showman-t, aki minden létező helyen reklámozza magát a primitív csőcselék megszerzésére, mert az átlagemberek már nem veszik be tovább sóderolását, ami mögött egy nagy semmi, illetve dupla nulla van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos