Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: “Hozzuk közelebb azt a szakadékot!” 2011. november 7. hétfő 9:20

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: "Hozzuk közelebb azt a szakadékot!"

A Jobbik nyolcadik kongresszusán figyelemreméltó és szórakoztató gondolatok is elhangzottak, elég, ha csak a címben idézett nagyszerű Morvai Krisztina-kijelentést elemezzük, mert mint cseppben az egész vizelettócsa, úgy ebben a baromságban is tökéletesen felsejlik a modoros és ostoba reformnyilas ideológia tökéletes csődje és hirdetőinek szellemi leárnyékoltsága.

A nyolcvanas években az Oktatáskutató Intézetnek dolgoztam mint kérdezőbiztos, azaz kérdőívekkel jártam a vidéket, és iskolákban aludtam, menzákon ettem, valamint nagyszerűen éreztem magam. Nem mellékesen megismertem olyan helyeket, ahová magamtól sohasem jutottam volna el, jártam Felső-Kékeden és Szentlőrincen, kérdezgettem a pedagógusokat a Balaton-Felvidéken és Szatmárban, elég, ha csak Gergelyiugornyára gondolok.

Nem mellesleg húsz évig éltem Miskolcon, majd hosszú ideig a VIII. kerület legsúlyosabb részein, nem vagyok tehát azzal vádolható, hogy elefántcsonttoronyból szemlélem az eseményeket, cigányt csak a tévében láttam, nyomort csak a moziban.

Akkoriban ment le egy riport a rádióban az éppen kibontakozó szkinhedekről, és egyikük azt mondta, hogy van nekünk legitim trónörökösünk, nincs itt szükség semmi politikai kavarásra, elég csupán visszaállítani a monarchiát, amin én először megdöbbentem, de aztán arra gondoltam, hogy milyen nagyszerű ez a glasznoszty, hiszen éppen arról beszél valaki a Magyar Rádióban, hogy pokolba a szocializmussal, és csodálatos lesz egy olyan rendszerben élni, ahol mindenki elmondhatja a véleményét, és mindenkinek lesz politikai képviselete.

Még a monarchistáknak is.

Úgy gondolom, most is nagyszerű lenne, ha képviselné valaki a monarchia visszaállítását, de valahogy elcsúszott ez az egész, valahol félrement, senki sem beszél már a Habsburgokról, hiszen mint kiderült, ők nem akarnak senkit kirekeszteni a magyarságból, nem utálják a zsidókat és a cigányokat, liberálisok és okosak, eszükbe sincs kiépíteni itt valami elnyomó, buta és diktatórikus rendszert, így aztán a szélsőjobb elfordult tőlük, és megálmodta a saját pitiáner magyar változatát a valóságról, ahol a szakadékot közelebb kell hozni, és ahol mindenkit börtönbe kell zárni, vagy ki kell utasítani az országból, akinek nem tetszik a pofája.

Erről szólt a Jobbik nyolcadik kongresszusa, annak a Jobbiknak, amely a nyolcvanas évek szkinhedmozgalmából nőtte ki magát, és onnan fejlődött idáig, hogy már a hatalom átvételéről fantáziálhat, törvényes keretek között, tudomásul véve, elfogadva, nem ritkán támogatva.

Nem szeretek sikoltozni és békeszerződésekre hivatkozni, mert ezt a helyzetet mi teremtettük, és nekünk is kell valahogy kezelni, Európa nem fog beavatkozni, vagy amennyiben odáig fajulnak a dolgok, hogy be kell, akkor rettenetes córeszben leszünk.

Ezeket a kis szörnyetegeket mi neveltük ki, kezdve Király B. Izabellától, Potyka bácsin át, a Kisgazdapárt egykori kezdeményezéseitől Orbán Viktor polgári köreiig, szépen fejlesztgettük öntudatukat, anyagi hátteret biztosítottunk, dicsértük őket, hogy milyen nemzetiek, milyen frissek és milyen fiatalok, aztán egyszer csak itt vannak, és éppen készülnek bekebelezni a világot.

Mostanra se Potyka Bácsi, se Király B., Kisgazdapárt meg főleg, azonban a szélsőjobb itt maradt, mondhatnám Kornis Mihály szép szavaival: itt rohad bennünk, és sem megemészteni, sem kihányni nem vagyunk képesek, csak vonszoljuk magunkkal, undorodunk magunktól és számoljuk a napokat, mintha valami is megváltozhatna az idő múlásával.

A Jobbik egyszerű dolgokat mond az egyszerű embereknek, és ők vannak többen.

Legyen mindenkinek jobb, a bűnözők bűnhődjenek, aki dolgozik, az meg boldoguljon, nincs szükség tehát sem közgazdaságra, sem matematikára, csak ordas közhelyekre, naivitásra, buta szónokokra és buta hallgatóságra.

A Fidesz már megpróbálkozott ezzel, csak abba a nevetséges és vezetői számára szörnyű helyzetbe került, hogy most kormányoznia kell, így aztán hazudozhat ugyan tovább, de közben cselekedniük is kell, ami már korántsem olyan egyszerű, mint a kampányban baromságokat mondani és folyamatosan hazudni.

A Jobbikra ilyen megpróbáltatás remélhetőleg nem vár, kormányra sohasem kerülhetnek, ilyeténképpen azt mondanak, amit akarnak, lubickolhatnak saját, lebutított kis univerzumukban addig, ameddig jól esik nekik. Hozhatják közelebb a szakadékot. Énekelhetnek népies műdalokat. Faraghatják a köcsögfát.

Mert ha bekövetkezne a legrosszabb, és tényleg sokan szavaznának rájuk, akkor nem marad semmilyen lehetőségük, csak egy háború, hogy eltereljék a figyelmet mindarról, amit összehordtak, amit összehazudtak híveiknek, és amiből megvalósítani természetesen semmit sem lehet. Lerohannák Szlovákiát, lerohannák a cigányok által lakott falvakat, internálnák a melegeket és az értelmiségieket, aztán addig vernék a habot, amíg meg nem bombázná őket valaki, hogy kijelenthessék: a gonosz világzsidók megakadályozták, hogy befejezzék Magyarország felemelését, de majd a föld alatt folytatják a harcot.

Mindezt azért, mert a nyolcvanas, kilencvenes években, senkiben sem volt annyi bátorság, hogy elküldje őket a vérbe. Azért, mert késik a két pofon, amit Orbán Viktor beígért egykori szövetségeseinek. Azért mert a gyávaság és a gyönge demokrácia elhitette magával, hogy kibírjuk a mi kis nyafka nyilasainkat, hogy nem terhelik meg a rendszert, csak éppen itt vannak, nyilaskodnak kicsit, aztán majd hazamennek.

Nem mennek haza.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +54 ( 56 szavazatból)
Para-Kovács Imre: "Hozzuk közelebb azt a szakadékot!", 4.8 out of 5 based on 30 ratings

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Nyert! :((
    Tombol a terelés és a kisszerűség.
    Nem kevés gazember meg is lovagolja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  2. Ezért írták az ENSZ-ben a II. világháború után Eleanor Roosevelt vezetésével Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát.
    Fogadok, hogy sokan ezen ifjak közül nem is hallottak róla, azt meg, hogy mi van benne, végképp nem tudják.
    De mi, akik hagyjuk, hogy ez így folyjon tovább tudjuk a 30 emberi jogunkat?
    Ha nem, akkor ideje lenne: http://www.emberijogok.org

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  3. Nem mennek haza, a reklámmal szólva “Itthon otthon van”nak.
    Most minden szóval 99 %-ig egyetértek – egy aprócska kivétellel:
    Ha a “Jobbik azzal nyer, hogy egyszerű dolgokat mond az egyszerű embereknek, és ők vannak többen” – akkor mi a frászkarika akadályozza meg a demokrácia híveit, hogy egyszerű embereknek egyszerűen magyarázzák el a jó és a rossz különbségét?
    Gyönyörű dolgozatokat ír Niedermüller Péter (I-IV. részben) Ágh Attila több oldalon, Bartus is szép hosszú publicisztikákban, de még jelen cikk írója sem próbálkozik meg ezekkel az “egyszerű” szövegekkel, pedig széleskörű társadalmi tapasztalat segíthetné benne. A blogokon találkozok csak jó, frappáns szövegekkel: Pl.
    Senkit sem hagynak az út szélén – persze, mert belökik az árokba.
    Orbán csak a javainkat akarja.
    Megmondták őszintén: Csak a fidesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  4. Sajnos én ennél sötétebben látom a dolgokat. Sem a Jobbikat sem a Fideszt nem tartom szalonképes pátnak
    A Jobbik ideológiájának sarokköve a populizmus és a fajgyűlölet. Demagógia a pornép számára.
    A Fidesz ideológia esetében kissé árnyaltabb, de annál gazdagabb a paletta, mindezt tapasztalhattuk úgy ellenzékben, mint kormányon is.
    A Fidesz esetében az elsőszámú gond annak vezetője Orbán Viktor, akit alacsony termete miatt, gyermekkora óta fűt a bizonyítási vágy, ugyanakkor most már kísértik életének politika előzményei is. Mindez nem lenne rendkívüli dolog, hiszen ez nem egyedi jelenség, fiatal kórban egyébként is kezelhető a probléma, csak egy jó pszichológus kellett volna hozzá, aki mindent rendbetett volna a fejében.
    Most viszont ezzel a hendikeppel egy kormánypárt vezetője, akinek csak ront a helyzetén, hogy az előbbiekből kifolyólag tárgyalás és megegyezés képtelen személy lett belőle. Mindezt már az első, és a jelenlegi Orbán kormány országlása, de az ellenzékben töltött 8 év tevékenysége is bizonyítja.
    A hozzá hasonló politikusok nem kedvelik és feleslegesnek tartják a demokrácia hosszan elnyúló egyeztetéseit, hiszen meg vannak győződve arról, hogy ők az igazság letéteményesei. Egy esetleges vitában, amit egyébként, ha lehet, mindenáron kerülnek, alulmaradva személyes vereségként érik meg azt.
    A mai Magyarországon, ahol már az eddig intézkedések is a demokrácia felszámolása irányába mutatnak, az új alaptörvény bevezetésével (2012.01.01-től), még inkább belesüllyed az ország a diktatúra fertőjébe.
    Persze egyetlen egy kérdést felteszek mindenkinek, aki ezt a hozzászólást esetleg elolvassa.
    Ugyan miért is kellet nekünk rendszert váltani 1990-ben?
    Hiszen egy kis túlzással, de ma ugyan ott állunk, mint 21 évvel ezelőtt, igaz az ország akkor nem volt ennyire kifosztott állapotban, a lakosok pedig tele voltak reményekkel.
    A rendszerváltás után kóklerek hada került vezető pozícióba, az ország jövőjét illetően, minden elképzelés nélkül. Csak egy volt a fontos, hogy ne az legyen, ami volt.
    Csak gratulálni tudok nekik, ebben teljes sikerrel jártak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  5. Volt is pszichiáternél! De lehet, hogy ez csak rontott a helyzeten… Mert most igazán cudar világot teremt. Az előző ciklusban nem volt ennyire gáz.
    Íme: http://macko10.multiply.com/journal/item/6

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  6. Naigen.
    Én is úgytapasztaltam hogy a Németh-kormány idején MÉRHETETLENÜL jobban álltunk mint anyagiakban mint pedig erkölcsi tartásban , remények terén.
    Addigra már lehetett utazni , szabadon vállalkozni Nyugatra exportálni bármit..
    Dehát rendszert kelletett váltani ! Rendszerváltás után mindjárt megis szűnt a munkahelyem mert dicsőséges Antall Józsi kijelntette hogy ” olyan országgal ( Ororszország ) nem üzletelünk , aki fizetésképtelen ”
    Ígyaztán rá pár hétre gyakorlatilag tönkrement a teljes Magyar nagyipar.
    Helyünkere benyomult azokra piacokra a Nyugat firkás vállalkozó-hada és most milliárdokat keresnek a ” fizetésképtelen ” orosz piacokon melyek már gyakorlatilag lezárultak előttünk, nameg nincs is mivel csúcstechnikát termelni számukra , miután a MOM a GAMMA a VIDEOTON a TÁKI és hasonló nagyvállalat le lett rombolva , fel lett szántva és helyüket behintették sóval..
    Megjegyzem az elhíresült Antalli kijelentés után egy-másfél évvel már kezdték magukat összeszedni az oroszok…én is megkaptam a magam elég jelentős summáját a volt munkahelyemről , egy elvégzett tudományos munka után amit nemtudtak idejében kifizetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  7. Tényleg csak a nemzetközi kötelezettségeinknek kellene eleget tenni és ezt a nyilas-bohóc csürhét el lehetne hajtani a malac (halál) f..(copyright Dajcstompi)..-ra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  8. Lehet, rosszul tudom előre elnézést kérek érte. De úgy emlékszem, hogy a legtöbb megmozdulást, felkelést, forradalmat az ifjúság az értelmiség, a művész világ ellenérzése váltott ki. Mint ahogy lemondták a minap egy koncert megtartását. Most hol vannak ők?
    Hol vannak a Nemzet Művészei, vagy ez nem Sthol kaliberű ügy? Nem. Sokkal nagyobb és veszélyesebb. A tájékozatlan, tudatlan embereket könnyű megvezetni. Nem lenne szabad hagyni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  9. nem tudom elfelejteni a 3 évvel ezelőtti okt.23.-át. Kollégámmal sétáltunk a Kossuth-tértől a MTV székház felé, amikor egy idősebb kb 50 éves férfi “zsidó mentes szebb jövőt”-tel köszöntött minket.(nem mellékesen a szálasi zászlót lobogtatta, amit Árpád sávosnak hisznek –(Az Árpád házi királyi sávos zászló alul zárt, piros sáv zárja—) Amikor visszaszóltam neki hogy ne zsidózz te fasiszta, a kollégám lehurrogott, hogy ne szóljak neki, nehogy bajunk essen. Akkor se, most se félek tőlük. Buta, beszűkült emberek gyülekezete, akik mellett, elhaladt a világ. Félnek a változástól, ezért a nagy agresszió. Kérdem én ki mellett lett politikus Vona? Az egész jobbikot Orbán húzta elő a farzsebéből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  10. Nem stimmel a cikk.
    Ez a bekezdés a jobbikról:
    “Mert ha bekövetkezne a legrosszabb, és tényleg sokan szavaznának rájuk, akkor nem marad semmilyen lehetőségük, csak egy háború, hogy eltereljék a figyelmet mindarról, amit összehordtak, amit összehazudtak híveiknek, és amiből megvalósítani természetesen semmit sem lehet. Lerohannák Szlovákiát, lerohannák a cigányok által lakott falvakat, internálnák a melegeket és az értelmiségieket, aztán addig vernék a habot, amíg meg nem bombázná őket valaki, hogy kijelenthessék: a gonosz világzsidók megakadályozták, hogy befejezzék Magyarország felemelését, de majd a föld alatt folytatják a harcot.”
    legalább ennyire áll a fideSS-re is. Úgyhogy ne a fideSStől várjuk azt a két pofont a jobbiknak, mert ha bekövetkezik is, nem ezért, hanem csak azért, mert ők akarnak lenni a janik.
    Szóva azért nem stimmel a cikk, mert a jobbikra szűkíti azt a veszélyt, ami a fideSSszel már éppen megvalósulófélben van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  11. A Magyar Narancs Szerkesztősége a múlt héten ebben összegezte Orbán (és az ország) helyzetét :
    http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=24791
    “Marad az átgondolatlan, ad hoc döntések sorozata; és a helyzet rosszabbodását a háborús retorika fokozásával igyekszik leplezni. A népszerűsége garantáltan tovább zuhan, nő viszont a kormány hivatalosan kijelölt ellenségeinek száma; az ostromlott vár szindróma tovább fokozza a legendás fideszes paranoiát; ami idővel – többek között – a megmaradt szakembergárda eltávolításához vezet (hiszen bármely racionális közgazdasági ellenérv is felségárulásnak minősül). Bukás ennek is a vége, de ezen az úton Orbán a hazáját is magával rántja. Orbán Viktor megbukott, de továbbra is játékban maradhat, mert az ellenzéki térfél (úgy a parlamenti pártok, mint a parlamenten kívüli kezdeményezések) jelenlegi ziláltsága mellett a választási sikerhez bőven elegendő, ha valaki mögött egységesen működő szervezet van. És a túloldalon ilyen szervezet még nincsen.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Érdemes elolvasni Niedermüller Péternek (aki időközben a DK egyik alelnöke lett) a Zsákutca című írását:
    http://www.es.hu/niedermuller_peter;zsakutca;2011-11-02.html
    Amit ezzel zár:
    “…a Fidesz eredeti, liberális politikai irányultságától való elfordulását követően azoknak a társadalmi rétegeknek a képviseletét vállalta fel, akik magukat a késő modern társadalom veszteseinek érzik. Ez azonban bármilyen furcsán vagy ellentmondásosan is hangzik, nem a szegényeket, a társadalom peremére szorultakat jelenti, hanem mindenekelőtt a középosztálynak azt a részét, amely mereven ragaszkodik két világháború közötti hagyományokban gyökerező társadalmi státusához, kulturális tőkéjéhez és politikai hatalmához. Mivel azonban ez a középosztály – már csak demográfiai okokból is – egyre zsugorodik, a Fidesz a kilencvenes évek közepétől kezdődően hozzálátott ennek a társadalmi rétegnek, a hozzá tartozó kulturális tőkének és társadalmi státusoknak az újratermeléséhez. A Magyarország „újjászervezése” jelszó mögött pontosan ez a politikai gyakorlat rejlik. De pontosan ez a politikai gyakorlat az, amely tökéletes és kilátástalan zsákutcába vezeti az egész országot…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. És Endrődy Gábor cikkére is felhívnám a figyelmet, ami a Galamuson jelent meg, Sok-sok párt és egy médiabirodalom címmel:
    http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=99737:sok-sok-part-es-egy-nagyvallalat&catid=9:vendegek&Itemid=66

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Hungarian citizen

    A nemzeti alaptanterv elso generacioja. Innen gratulalok az alkotoknak es az alkalmazoknak is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. “A Jobbik egyszerű dolgokat mond az egyszerű embereknek, és ők vannak többen.”

    Ebben a mondatban van a lenyeg… Tömondatokkal lehet a tomeget megmozgatni.

    Raadasul Vona feher ingben, frissen mosakodva, borotvalkozva jelenik meg az emelvenyen – az összes leendö anyós álma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Azért tudomásul kéne már venni a baloldalnak, hogy széplelkű kritikákkal ma már semmire sem lehet menni.
    tehetetlenségük egyik igazgyöngye az volt, amikor Tukacs képviselő imigyen aposztrofálta az éppen aktuálisan ordas Fideszes hazugságot: “Nem bontották ki teljesen az igazság minden szeletét” Majd tovább folytatta széplelkű ostobaságát azzal, hogy hozzátette: “De ez most nem is fontos” Hát akkor mi a fontos a képviselő Úr és társai számára?
    Kedves Tukacs képviselő Úr!
    Nem lett volna egyszerűbb azt mondani: HAZUDIK!
    Nem igaz?
    Miért van, hogy beszari alakoknak tűnnek a parlamenti vitákban? Persze kivéve azt az egy két képviselőt akik megpróbálnak harcolni a Fideszes hazugsághengerrel szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos