Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Álmában választ egy kicsit 2011. november 14. hétfő 21:00

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Álmában választ egy kicsit

Budapest II. kerületének egyik körzetében időközi választások voltak, mert az országgyűlési képviselőjük alkotmánybíró lett, pedig jövőre már nem is lesz alkotmány (alaptörvény lesz, és ahhoz alaptörvénybírók kellenének), pedig teljesen feleslegessé vált a kiherélt Alkotmánybíróság, pedig annyira alkalmatlan volt erre a feladatra, amennyire csak fideszes jelölt lehetett. De ez a rengeteg „pedig” nem vette el Balsai doktor kedvét, és vállalta a feladatot, lelke rajta, talán új munkahelyén nem fog annyira pökhendi tahónak látszani, mint a Parlamentben.

Az üres helyre új képviselőt kell választani, mert csak, különben nem működne ilyen nagyszerűen a törvényhozás, mint most.

Egy időközi választás nagyszerű lehetőség arra, hogy megnézzük, mennyire utálták meg a választók a Fideszt ezen röpke másfél év alatt, illetve, hogy mennyire erősödött meg az ellenzék.

Rossz híreim vannak. Semennyire és semennyire, kár is igyekezni, a magyar ember az olyan, hogy egyszerre csak egy párt nevét tudja megjegyezni, és ameddig konkrétan nem teszik satuba a tökét, addig arra is szavaz, mert gondot okoz neki a sok lehetőség, neki igenis tessék megmondani, hogy kire kell szavazni, elvégre arra van a TV, meg a Rádió, cserébe viszont legyen krumpli és kenyér.

Helyénvaló dolog ez, nem vagyunk mi szabad emberek, hogy csak úgy választgassunk, ráadásul nem is vagyunk jobboldaliak, mert fordított esetben ugyanígy szavaznának a szocialistákra, az MDF-re vagy az SZDSZ-re, ha még lennének.

A kerület polgármesterét indította a Fidesz, aki már országgyűlési képviselő, ugyanígy tett az LMP, a szocialisták pedig Lévai Katalinnal villantottak, aki függetlenként indult, de ezt maga sem gondolta komolyan.

Nem mellesleg elindult egy jobbikos pályázó is, akinek a nevére nem emlékszem, de teljesen mindegy is.

Az időközi választás nem volt eredményes, mert nem mentek el elegen, de azért a tendenciák szépen kirajzolódtak, nehogy már örüljünk vagy valami ilyesmi. Nem azért rendeznek időközi választásokat, hogy a normális emberek örüljenek, hanem, hogy a hülyék véleményt tudjanak nyilvánítani. Ezúton is gratulálok, sikerült!

A Fidesz jelöltje magasan vezet, és egészen biztosan megnyeri a következő fordulót, amikor már nem számít, hogy hányan voksolnak összesen. A szocialisták (független) jelöltje és a Lehet Más a Politika indulója összesen nem szerzett annyit, mint ő, az MDF utódpártja eltaknyolt (nem is vártam mást egy olyan alakulattól, amely azzal kezdi működését, hogy feljelenti az előző vezetőséget), a Jobbik pedig szerencsére mélyen az országos átlaga alatt szerepelt.

Ez már csak azért is nagyszerű fejlemény, mert a II. kerület igazi nyilasfészek, innen indultak útnak általában a Csurka-performanszok résztvevői, innen származnak a füttyös nénikék, akik nercbundában zsidóznak, üvöltve minden adandó alkalommal, és innen jönnek a szkájparasztok is, gondosan kidolgozott műtájszólással és tarsolylemezzel, ha úgy hozza a helyzet.

Csodálkozott is az egyik Jobbik-közeli online újság, ami az emlékezetes Harcunk (unsere kampf) nevet viseli, hogy mi is történhetett. „A bibsik és a komcsik az utcán válnak napról napra szemtelenebbé és erősebbé. Ám a mandátumait éppen az utcának, a Gárdának, a nemzeti radikális keménymag határozatlanabbakat is bevonzó erődemonstrációinak köszönhető Jobbik az országházi fecsegésben hisz. Nem látszanak megérteni, hogy a rezsim játékszabályainak betartása óhatatlanul zsákutcába vezet.”

Mint bizonyára Önök is észrevették, ez az izgága kis portál éppen polgárháborút hirdetett, de majd a bölcs Médiatanács jól elintézi, mint Pintér Sándor belügyminiszter két hét alatt a bűnözést.

Kétségtelen azonban, hogy 1. a magyarok nagy része még mindig nem vette észre, hogy mi folyik itt, vagy észrevette, de nagyon is tetszik neki, 2. a magyarok kisebbik (tulajdonképpen nagyobbik, mert a nem szavazókat is beleszámolva simán megvan a kétharmad) része el nem tudja képzelni, hogy kire lenne érdemes szavazni ebben a helyzetben.

Siralmas és nevetséges egyszerre, ahogy a látszólagos többség továbbra is támogatja az orbáni politikát, míg a maradék minden érdeklődését elvesztette a közélet iránt, és egyetlen vágya, hogy hagyják őt békén.

Ebben a helyzetben nyilvánvaló, hogy nem Gyurcsány, nem Mesterházy, nem az LMP a megoldás, de hogy pontosan kicsoda és micsoda, azt magam is nehezen tudom elképzelni, még akkor is, ha látok némi mozgolódást szakszervezeti és civil fronton.

Úgy fogunk elsüllyedni, hogy a kutya sem vonyít utánunk, Magyarország helyén egy lyuk lesz a földgolyón, és a szomszédok majd betömik komposzttal, nehogy Szlovákia leessen Romániára és Szerbiára, de egyéb gond ezzel nem lesz, mert ami nyomot hagyunk, az elporlad másodpercek alatt.

Szerencsére, teszem hozzá gyorsan, szerencsére, mert ilyen béna és felesleges országot még nem hordott a hátán a föld, leszámítva talán Szomáliát és Észak-Koreát. Na jó, idevehetjük Iránt is, esetleg Tádzsikisztánt.

Mindenki húzzon el, ha eddig még nem tette, és feltétlenül vigyen magával még egy embert, esetleg engem, mert magamtól lusta vagyok elindulni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (26 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +44 ( 52 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Álmában választ egy kicsit, 4.8 out of 5 based on 26 ratings

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Kesergés helyett nincs valami előre mutató?
    Ebbe a parlamentbe olyan mindegy már, hogy mi történik! :((
    Úgyis azt csinál a fityisz, amit akar. Vinné el őket a … :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  2. Erre már csak ez a megoldás:
    http://www.emberijogok.org/what-are-human-rights/videos/right-to-assembly.html
    -
    Minél többen! Emberek, ÉBRESZTŐ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  3. Na, kíváncsi vagyok, erre mit kap az AN? Kertész csak a magyarokat minősítette, de Para az egész országot – valahova a bányászbéka popsija alá néhány szinttel.
    Egyébként jogosan.
    Legalább a magyaroknak azon része, amely anno dacu Romániából menekült át a Kárpátok 1.0.-ás Géniusza elől – legalább azok mutatnának nagyobb aktivitást. Ők aztán igazán első kézből tudhatják, milyen az, amikor egy diktátorocska elhatározza, hogyha a népe beledöglik is – erőltetett ütemben csökkenti az államadósságot. Az ilyesmi elég lehet EGY életre – akkor miért nem ordítanak? Érdekes lenne egy felmérés, hogy az emigrálók többsége magyarországi, vagy romániai(erélyi) születésű?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  4. Imre,-szokás szerint- ez telitalálat,ismét!
    Ez írás tükrében kérem az olvasni tudókat,olvassák el még egyszer figyelmesen Kertész Ákos levelét……
    Apropó: Para-Kovács Imrének azonnal adni kéne,mondjuk,egy Kossuth díjat,hogy azután legyen mit tőle elvenni….
    Na jó,csak vicceltem.Azért kéne adni,mert megérdemli!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  5. b,
    Kösz a linket.

    “2. Senkit sem lehet valamely egyesületbe való belépésre kötelezni.”

    Akkor jól értem, hogy a kötelezővé tett kamarai tagság jogellenes?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  6. Ego
    Ez a poén, bár Magyarország elfogadta Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, soha nem fáradozott azon, hogy a törvény erejével rendelkezzen!
    -
    Ezért juthatott a fasizmus szélére az ország. Megint. Pont a II. világháború atrocitásai megismétlődésének elkerülése volt a nyilatkozat megszületésének oka…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  7. b,
    Ez egy vicc.
    És rajtunk mint aláírón nem verték le, hogy záros határidőn belül hozzunk is róla törvényt? Akkor ilyen alapon Észak-Korea is tag lehet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  8. Nincs mit csodálkozni: évtizedekig, mondták (mondják), hogy „csonka Magyarország nem ország”. És tényleg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Add tovább:

    Móricka és Orbán Viktor
    Mórickáéknál az iskolában Orbán Viktorról beszélgetnek a gyerekek. Sárika azt mondja: én a mellemre fogom tetováltatni az Orbán Viktor képét és ettől majd dagadni fog a mellem.
    Julika azt mondja: – én majd a hasamra tetováltatom az Orbán Viktor képét és majd a születendő gyermekeim az ő képe alatt fognak fejlődni, növekedni.
    Móricka csak járkál, a tanító néni meg is kérdezi őt: Móricka te hová tetováltatnád Orbán Viktort? Mire Móricka
    Én bizony a faszomra, aztán vagy lógni fog, vagy mehet a picsába.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  10. Ego
    Ja. Ez az. Az ENSZ-nek nincs tényleges hatalma. A világ minden országa elfogadta a nyilatkozatot, még 1948-ban, és az országokban ratifikálták is, aztán nézd mi folyik azóta is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Kertész Ákost azért üldözik, mert ki merte mondani az igazat: A magyar ember genetikusan alattvaló. Felháborodott ezen még sok magát baloldalinak nevző idióta is. Para-Kovács Imre ennél tovább ment. Ez az ország idióták országa, akik nem látnak, nem hallanak és nem szólnak, mint az a bizonyos majom. Jól jellemez bennünket. Gratulálok hozzá! Nagyszerű irás. Én már csak abban reménykedem, hogy ez az ország szilárdan áll a két lábán. Az egyik lába a sír, a másik lába a pöcegödör szélén, és két esély körül választhatunk. Vagy teljesen a sz@rba kerülünk, vagy megdöglünk. Hajrá Magyarország!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  12. “Ez az ország idióták országa”
    Ha nem az cáfolják meg , vagy megy a tökük a satuba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. “….ilyen béna és felesleges országot még nem hordott a hátán a föld..:”

    Mélységesen egyetértek.
    Most akkor lehet magyarkodni, meg hazaszeretetezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  14. Köszönöm ezt az írást és gratula! Sok ehhez hasonló kell, ami talán felrázza ezt a fásult népet. A humora pedig szenzációs! Nem kevés évet megértem – és nem értem. Mire várunk? Jellemző a 3 majom figurája – nem látni, nem hallani és nem beszélni – KELL beszélni, ebből nem elég, írni kell, sokszor, sokat – ez talán felrázza az alvókat. Kicsit olyan érzésem van, mint anno annak idején Hitler hatalomra jutása elején…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. Az a szomorú, hogy korábban minden korokban volt elfogadható magyarázata annak, hogy amiért cudar világ jár a magyarra.
    Tatár, török, habsburg, muszka, német megszállások, jóvátételek, satöbbi. Tranonnak is van magyarázata: az izgága országokat le kell gyengíteni.
    Ez a legelső korszakunk, amikor azt tehetnénk, amit legjobbnak tartunk. Erre olyan hazai urakat ültetünk rendre a nyakunkra, aki belőlünk akarnak meggazdagodni. Amikor végre jön egy olyan (Gyurcsány), aki már azelőtt meggazdagodott, mielőtt képviselő, miniszterelnök lett volna, elüldözzük, beszopván a mesét, hogy ő a legnagyobb tolvaj, és sietve lecseréljük aljanépekre, akik semmi másra nem használják képviselőségüket, csak arra, hogy az utolsó csepp zsírunkat is kisüssék maguk boldogulására.
    Már írtam másutt, bizony elgondolkodtató felvetés, hogy mi szeretnivaló, mi áldozatvállalás lenne olyan hazán, a hon érdekében, ahol a kiváltságosak szinte rabszolgaként kezelik eltartóikat…
    Szociológiai terepgyakorlaton jártam a vidéket nyáron, mindenütt ugyanaz a kép: a kommunikáció a fidesze polgármesterek kezében (helyi újság, helyi kábeltévé. Ugyan ez összeférhetetlenség (lenne a törvény szerint), de kit érdekel a törvény, ha hatalma van?! A testületek közpénzen sorra perelik be azokat a “hangokat”, akik kritizálni, kérdezni merészelnek. Közérdekű kérdésekre sorra tagadják meg a válaszokat. Hiába ombudsmani állásfoglalás, bírósági perek tömkelege zajlik, törvénysértő kinevezések, aki az igazságát keresi, egzisztenciálisan kerékbe törik…
    Röghözkötöttség, nyomor, szájzár a perspektíva.
    “Furcsa” hazaszeretet-definíció az, ha csak akkor tehetünk valamit a hazámért, ha felváltva elűzzük azokat, akik eltérő módon gondolkoznak.
    Mit vár tőlünk köteles Laci? Ha áldozatot hozunk, őt gyarapítjuk. Hát egy frászt.
    “Tövit vágom – gally-ja jut.”
    Kinek csepp esze van, irány a Lajtán túli szabad világ. A Földgolyó a hazánk, nem Magyarország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. Bocsi, rosszul emlékeztem: tövit töröm s a gallya jut, így pontos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Nyul György

    2011. november 14. hétfő

    23:52

    Kertész Ákost azért üldözik, mert ki merte mondani az igazat: A magyar ember genetikusan alattvaló. Felháborodott ezen még sok magát baloldalinak nevző idióta is. Para-Kovács Imre ennél tovább ment. Ez az ország idióták országa, akik nem látnak, nem hallanak és nem szólnak, mint az a bizonyos majom.”

    szomorú vagyok mert teljes mértékben egyet kell hogy értsek veled!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. nem értek egyet a cikkel! nézd majd meg az angyalföldi vagy borsodi időközi választást!én bízom a józanságunkben és abban, hogy nem kell megvárni 2014-et!egyébként valóban van egy párhuzam, 1989 novemberében tartották a RKP 15.???kongresszusát, hatalmas fejlődés és sikerek,miközben kinn már kenyeret sem lehetett kapni!!és felállva, félórákig hurrázták a kárpátok géniuszát,aztán 50 nap mulva fejbelőtték!sajnos Vóna Gábornak is igazat kell adnom,vannak vidékek, ahol bizony 80% a munkanélküliség és közel az éhséglázadás!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Rózsadomb mitől ábrándult volna ki? Nekik rendkívül jövedelmező az egy kulcsos rendszer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. ” …a magyar ember az olyan, hogy egyszerre csak egy párt nevét tudja megjegyezni, és ameddig konkrétan nem teszik satuba a tökét, addig arra is szavaz, mert gondot okoz neki a sok lehetőség, neki igenis tessék megmondani, hogy kire kell szavazni, elvégre arra van a TV, meg a Rádió, cserébe viszont legyen krumpli és kenyér.”

    Na ugye, le lehet írni szépen, nyugodtan is, hogy a magyar genetikusan alattvaló… Huj, rá Para!

    Meddig vonatkozik még rám a Szózat hatálya?
    De legalább van még nekünk ricsi vicce.
    Csatt kommentjével kezdeni kellene valamit. Mikor kezdődik a röplap szezon idén?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Admin!
    A hozzászólások datálásánál marad a nyári időszámítás?
    Nem mintha perdöntő lenne, de … rend a lelke mindennek.
    Vagy ennek jelentése van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos