Ronai and Ronai
AMERIKAI

Balog Zoltán államtitkársága helyreigazít 2011. november 14. hétfő 16:43 | AN

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Balog Zoltán államtitkársága helyreigazít

Budapest – A “Balog Zoltán nem mond igazat Gyöngyöspatáról” című írásunkkal kapcsolatban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkársága az alábbi helyreigazítás közlésére kérte lapunkat. Az a levélből is kitűnik, hogy az MTI híre, amelyre írásunk alapozódott “félreértésre adhatott okot”, ugyanakkor a megküldött helyreigazítás szerint sem tudta Balog Zoltán államtitkár kiejteni a Jobbik nevét, mint amelynek köze volt a gyöngyöspatai események elindításához. Az alábbiakban közöljük a helyreigazítás szövegét és arra adott rövid válaszunkat.

KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM

TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG

Bartus László úr részére

Amerikai Magyar Népszava

tulajdonos

192 Lexington Avenue Suite 218.

New York, NY 10016

Tárgy: Helyreigazítási kérelem

Tisztelt Szerkesztőség, Tisztelt Bartus László!

Helyreigazítást szeretnénk kérni az alább hivatkozott írásukban tett valótlan állítás ügyében:

Önök 2011. október 13. csütörtökön Balog Zoltán nem mond igazat Gyöngyöspatáról címmel közöltek írást. Ebben az Országgyűlés Az egyenruhás bűnözés folyamatát, hátterét és a gyöngyöspatai eseményeket feltáró, valamint az egyenruhás bűnözés felszámolását elősegítő eseti bizottság 2011. október 11-én, kedden megtartott ülésén Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára által elhangzottakra hivatkozva az alábbi valótlan állítást közölték:

„Balog Zoltán nem mondott igazat a parlament eseti bizottságának ülésén. A korábbi református lelkész hazug módon állította be a Gyöngyöspatán történteket, amikor elfeledkezett említést tenni arról, hogy a konfliktust a Jobbik indította el, amikor ezúttal polgári őrségnek álcázva a betiltott Magyar Gárdát, “járőrözni” kezdtek a rasszista félkatonai szervezet tagjai.”

(Forrás:http://nepszava.com/2011/10/magyarorszag/balog-zoltan-hazudik gyongyospatarol.html 2011.10. 13.)

Az államtitkárt bíráló kijelentések mögött nincs valóságtartalom. Az igazság éppen az ellenkezője az önök állításának.  Közzétételre került az eseti bizottság ülésének jegyzőkönyve, melyet bárki szabadon elérhet. Arra is felhívnám a figyelmét, hogy az Országgyűlés eseti bizottságának már a nevében is benne van, hogy „Az egyenruhás bűnözés folyamatát, hátterét” is vizsgálja.

Az egyértelműség kedvéért az alábbi jegyzőkönyvből vett, Balog Zoltán által elmondottakat idéző részekre hívnám fel figyelmét, melyek egyértelművé teszik, hogy valótlanul vádolták az államtitkárt:

„…Nagyon röviden annyit mondanék arról, ami idén tavasszal Gyöngyöspatán történt,hogy számomra teljesen egyértelmű, egy olyan helyzet kirobbantása történt szándékos provokációként, és úgy gondolom, ebben jóhiszeműen, rosszhiszeműen vettek részt különböző szereplők, amilyen helyzet egyébként ma Magyarországon konfliktushoz vezethet, a feszültségek kirobbanásához vezethet…”

„…De ehhez egy másik szereplő is kell, kellenek olyanok, akik ebből politikai hasznot akarnak maguknak húzni, provokációként állítólagos rendvédelmi igényekkel lépnek fel, megpróbálva egyébként az állam erőszak-monopóliumát kétségbe vonni, és olyan részben félelemkeltő, részben pedig más megengedhetetlen eszközökkel élve próbálják ezt a feszültséget, ami valóban kialakult az etnikai kisebbség egy csoportja, hangsúlyozom, nem mindenki, hanem egy csoportja és a többség egy csoportja között, ezt felhasználva arra, hogy ebből politikai hasznot kovácsoljanak maguknak. Ez a kiindulópontja ennek a helyzetnek…”

(Forrás: http://www.parlament.hu/biz39/bizjkv39/I011/1110111.pdf)

A bizottsági ülésen elhangzottakról megjelent MTI közlemény (amennyiben ez alapján született a témában megjelent írásuk) félreértésre adhatott okot, hiszen nem adta teljes körűen vissza a Balog Zoltán államtitkár által elmondottakat.

A részinformációk helyett figyelmükbe ajánlom az ülés nyilvános jegyzőkönyvét, mely bárki számára elérhető. Ez alapján önök is meggyőződhetnek a helyreigazítani kívánt kijelentés valótlanságáról. Mindezen tények tekintetében a hivatkozott írás helyreigazítását kérjük a szerkesztőségtől.

Amennyiben más, a lapcsoporthoz tartozó vagy partnerségben álló nyomtatott vagy elektronikus médiafelületen is közzétették a helyreigazítási kérelem tárgyát képező valótlan állítást, kérjük a helyreigazítást teljes terjedelemben azokra is kiterjeszteni.

Budapest, 2011. november 14.

cid:image001.jpg@01CB66E3.0D60D410Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

1055 Budapest, Báthory u. 10.

.

Tisztelt Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkárság!

Köszönettel fogadjuk helyreigazítás közlését kérő levelüket, mert célunk nem az, hogy bármit elferdítve mutassunk be, különösen nem az, hogy Balog Zoltán Államtitkár Urnak megalapozatlanul rossz hírét keltsük. Írásunk alapját valóban az MTI tudósítása képezte, amelytől joggal várhatjuk el, hogy pontos, megbízható, és ne félreérthető legyen. A sajtó azért használja a hírügynökséget, hogy ne kelljen minden alkalommal több órás bizottsági ülések jegyzőkönyveit végigolvasnia, hanem az elhangzottakat megismerje a hírügynökség tudósításából. A Magyar Távirati Iroda kormányzati ellenőrzés alatt működik, a helyreigazítást voltaképpen nekik kellett volna címezniük.

Ugyanakkor szeretnénk megemlíteni, hogy az Önök által idézett szövegben sem hangzik el Balog Zoltán szájából a Jobbik nevű párt neve. Érthetetlen, hogy amikor a bizottság felelősöket keres, és Balog Zoltán “a helyzet kiindulópontjaként” megtalálja helyesen azokat, “akik ebből politikai hasznot akarnak maguknak húzni, provokációként állítólagos rendvédelmi igényekkel lépnek fel, megpróbálva egyébként az állam erőszak-monopóliumát kétségbe vonni, és olyan részben félelemkeltő, részben pedig más megengedhetetlen eszközökkel élve próbálják ezt a feszültséget” gerjeszteni, akkor miért nem nevezi meg, hogy kik ezek az “azok”? Miért nem nevezi meg a Jobbikot, miután a Jobbik tartott először megfélemlítő demonstrációt Gyöngyöspatán “Összefogás a cigányterror ellen” címmel, amelyen a párt elnöke, Vona Gábor is beszélt? Azok az egyenruhások, “akik kétségbe vonták az állam erőszak-monopóliumát”, és magukat – ezúttal – Szebb Jövőért polgárőr egyesületnek nevezték, hivatalosan és nyilvánosan a Jobbik nevű párthoz kötődnek, gyakorlatilag a betiltott Magyar Gárda sokadik reinkarnációja. Érthetetlen, hogy a Jobbik neve még az Ön által helyreigazításnak szánt szövegben sem hangzik el az Államtitkár Úr szájából.

Hasonlóképpen hiányérzetünk van azzal a mondattal kapcsolatban, hogy “ebben jóhiszeműen, rosszhiszeműen vettek részt különböző szereplők”, mert a rosszhiszeműekhez hasonlóan nem nevezi meg azokat sem, akik jóhiszeműen vettek részt az eseményekben, például Richard Field amerikai állampolgár, aki segíteni igyekezett a Véderő kiképzőtábora elől kimenekíteni a nőket és a gyerekeket. A bizottság eddigi működése során az derült ki, mintha a kormánypárti képviselők azt a látszatot igyekeznének kelteni, hogy a gyöngyöspatai helyzetet az emberi jogvédők és Richard Field ténykedése idézte volna elő, és nem nevezik nevén a Jobbikot mint a konfliktus forrását, nem ítélik el egyértelműen a rasszizmust, a fajgyűlöletet, a cigányellenességet, amelyet ez a párt képvisel, és amely a gyöngyöspatai konfliktus kirobbantásához vezetett.

Nagyon örülünk annak, ha Balog Zoltán ebben a bizottságban az igazságot keresi, még jobban örülünk, ha meg is találja, és a bizottság működése nem egy “koncepciós per” levegőjét árasztja. Az Ön helyreigazítési kérelme ezt a szándékot jelzi, amit üdvözlünk, és ha a bizottság valóban megtalálja és nevén is nevezi az “egyenruhás rasszista bűnözőket”, a Jobbikot és a polgárőrnek öltöztetett Magyar Gárdát, valamint Balog Zoltán ki meri mondani velük kapcsolatban a Jobbik nevét, örömmel fogunk arról beszámolni.

Ehhez a munkához kívánunk Önöknek jó erőt, egészséget, sok sikert, valamint bátorságot és tisztességet.

Üdvözlettel,

Bartus László

a kiadó tulajdonosa

T

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 38 szavazatból)
Balog Zoltán államtitkársága helyreigazít, 4.8 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Gratulálok! Ez is talált!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (38 szavazatból)
  2. Ez igen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  3. Hülye levélre okos válasz. Ezek helybe mennek a pofonért minden esetben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  4. Na, a Fidesz vezetés addig álljon hokipózban, amíg az a bizonyos örömteli beszámoló megjelenik!
    Szerintem arra nekünk még igen sokat kell várnunk….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  5. Lehet,hogy a fotós a kutyát értelmesebbnek találta mint a gazdáját?
    A képen a jóhiszemű a kutya,mert vállalja a fizimiskáját.
    A rosszhiszemű pedig az idióta gazdája,mert már maszkban is gyáva.
    No meg a kutya tud írni,olvasni! Mert ha a gazdája tudna……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  6. A kép alapján egy régi Hofi vicc jut eszembe. Annak alapján átdolgozva. Oda kiált a masírozó “párnak” egy járó – kellő: hová vezeted azt a marhát? Nem marha ez, vissza szól a bakancsos. Járó – kelő: nem téged kérdeztelek. Mivel a kutyát sétáltató két lábú egyén ki volta nem állapítható meg, így akár Balog is lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  7. Örömmel látom, hogy a Fidesz az Amerikai Népszavából napra kész :-)))
    Az, hogy helyreigazítást kérnek, szerintem arra utal, hogy szerintük sem elhanyagolható sem az AN olvasói tábora, sem az a vélemény, amelyet megfogalmaz.
    Övék a magyarországi sajtó 99,9%-a, mégsem érzik úgy, hogy biztonságban vannak, különben nem strapálnák magukat ezzel.
    Jól érzik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  8. Azért sokatmondó az a két Balog idézet is. Valszeg ezek voltak a legértelmesebb mondatai a bizottságban, de ezek is tök értelmetlenek és magyartalanok.
    Mehet Balog megvédeni a magyar nyelvet Shitpállal együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  9. antifülke!
    a “Shitpál”-ért több pluszt is adtam volna, de csak egyet lehet :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  10. Ez a református pap egy Billy Bunter, vagy legalább ‘economical with the actualité’ or economical with the truth – akár csak az ugyancsak Református (térdre csuhások) gazdija.
    .
    Billy Bunter….often forms part of his schemes of deception, and thus serves to advance the storylines. It got himself and others into trouble many times. ……. He is such a poor fighter that even his younger brother Sammy, in the second form, doesn’t fear him.
    He is allowed very little pocket money by his father, so is perpetually attempting to raise a loan on the strength of the legendary postal order he always claims to be expecting. Due to his insatiable appetite, his life at Greyfriars is taken up with devising ways of pilfering food; he has little or no interest in anything else, especially classwork and sports. His schemes are invariably discovered, leading to physical chastisement – both from masters (canings) and schoolfellows (kickings).

    His speech is notable for a series of frequently-repeated catchphrases. These include his invariable opening line, “I say you fellows”; his reply to criticism, “Oh really Wharton” (or whoever is speaking); his characteristic giggle, “He, he, he”; and his exclamation of pain, “Yarooh” (which is “hooray” spelled backwards).

    George Orwell described him as “…a real creation. His tight trousers against which boots and canes are constantly thudding, his astuteness in search of food, his postal order which never turns up, have made him famous wherever the Union Jack waves.” (Orwell 1940)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  11. Emmán döfi! Bele a közepébe.
    Nem szabad hagyni elülni a hullámokat. És ez már ráadásul nemzetközi színtéren zajlik. Ezért tiltakoznak.
    Gratulálok!!!!!!!!!
    .
    Csak nehogy ezek után bedobják a frissen kiképzett häckereiket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  12. A cikkhez tartozó fotót szemlélve, képtelen vagyok megállapítani, hogy kettő közül melyik a balogzoltán. Szerencsére Bartus úr – mint minden esetben –, most sem engedi a zajosan vicsorgó lénynek az egyik lábát felemelni, nehogy körbe hugyozza az igazság talajára épült stabil tartóoszlopait a Népszavának! (Rossz helyen kapirgál balogzoltán, ha a populáris Népszava portálján szimatolgat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. A jobbik, Magyarország szégyenfoltja. Ha nem kaparjuk ki a parlamentből ezt
    a szemetet, akkor itt lőttek a demokráciának. Van két évünk, hogy mindenki felismerje ezt a veszélyt, ha az EU népe szeretnénk lenni, illetve maradni.
    Különben Magyarország lesz az EU szégyenfoltja… Nem szabad hagyni, hogy 2014 utána Fidesz a jobbikkal kormányzó képes maradhasson.
    Mert ez a következő lépése a Fidesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. Bartus úr,az ön reagálása erre az “irományra”,bebizonyította,hogy van tisztességes újságírás is.Elképzeltem,milyen reagálás lett volna,ha történetesen,egy baloldali tömörülés kért volna helyreigazítást egy jobboldali sajtóorgánumtól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. Érdekes hogyha nem figyel oda a fő-PR.-esük , ( aki sikerre vitte ügyes kommunikációjával a FIDESZ.-t ,) máris belemennek mindenféle verbális helyzetekbe melyekben csak ellehetetlenedni tudnak.
    Eléggé ügyetlenek önmagukban, legalábbis a szavak és a nyílt-színi véleményformálás tekintetében..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos