Ronai and Ronai
AMERIKAI

Négy túszát végezte ki a FARC 2011. november 28. hétfő 11:54 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Négy túszát végezte ki a FARC

Bogotá – A Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők marxista terrorszervezet négy hatalmában lévő túszt végzett ki. Valamennyien a központi hatalom fegyveres testületeinek tagjai voltak. Ez volt a FARC legerőszakosabb tette azóta, hogy kormánycsapatok végeztek vezetőjével, Alfonso Canóval.

Juan Manuel Santos elnök bejelentése szerint a FARC, amelynek bevett szokása, hogy szorult helyzetben, vagy ha rajtaütnek táborukon, megöli foglyait, három túszát tarkón lőtte, a negyedikát hátba. A holttesteket összeláncolva találták meg.

„Kolumbia e hősei Kolumbia békéjéért áldozták életüket”, búcsúztatta a meggyilkoltakat az államfő. „Ez a FARC kegyetlenségének újabb megnyilvánulása… égbekiáltó bűncselekmény.”

Öröm az ürömben, hogy Juan Carlos Pinzon védelmi miniszter bejelentése szerint sikerült megszöknie a gerillák fogságából egy rendőr őrmesternek, akit a katonák azóta épségben meg is találtak a dzsungelben.

Latin-Amerika negyedik legnagyobb olajtermelő országa évtizedek óta küzd a drogmaffiákkal és a marxista-leninista terrorszervezettel, noha az utóbbi hatalma egyre inkább gyengül. A FARC korábban Kolumbia tetemes részein a valóságos hatalmat jelentette az államhatalom helyett, ők szedték be az adókat és ők jelentették az igazságszolgáltatást is, ami néha teljes indián falvak számára végzetes következményekkel járt: a FARC nem egy falut kiirtott, még a csecsemőknek sem kegyelmeztek.

Tömegtüntetés az erőszak ellen: Kolumbia népe nemet mond a terrorra

Közel ötven éve folyik a harc a központi hatalom és a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők között; Santos elnök ígérete szerint azonban ez már a végkifejlet, noha a kormány még mindig kész arra, hogy béketárgyalásokat folytasson a FARC-kal.

A korábban elsősorban a vidék szegénységére és a városi munkásosztály nyomorára hivatkozó forradalmi szervezet az utóbbi években, Kolumbia fejlődésnek indulásával, az olajkitermelésben és a bányászatban megjelenő beruházásokkal, valamint az életszínvonal érezhető emelkedésével elveszítette társadalmi bázisát, de továbbra is hatalmas veszélyt jelent bizonyos nehezen megközelíthető vidékeken, ahol az állami jelenlét még gyenge. A lázadók legfőbb bevételét a kokainkereskedelem és a polgári lakosság megsarcolása jelenti.

Az új parancsnok, Timochenko azt ígéri, az utolsó töltényig harcolni fog

A FARC, amelyet az Egyesült Államok és a vezető európai országok terrorcsoportnak minősítenek, négy magas rangú parancsnokát veszítette el az utolsó négy évben, köztük az alapító Manuel Marulandát, a katonai szárny vezetőjét, Mono Jojoyt, legutóbb pedig Canót. A szervezet új vezére, Timoleon Jimenez, becenevén Timochenko, azt ígéri: a végső győzelemig folytatják a harcot a kormány ellen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Négy túszát végezte ki a FARC, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Olyan “ukrános” az új vezér beceneve.??? :(
    Egyébként mitől marxisták ezek???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Mindenki annak hívja magát aminek akarja.
    Ettől függetlenül egyszerű terrorista-drogbanda
    Marxista… egyenlően osztoznak a zsákmányban, vagy közös a kassza, ebből vezetnek háztartást meg ruházkodnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Ha egyenlően osztoznak a zyákmányban akkor anarchisták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Kell egy “egyenlőbb” elvtárs is Geyza? :)
    De igazad van, akinek nagyobb családja van annak több jár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Szoval terorristak. Akkor mehetnek a dronok ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Azert Marxistak mert meg akarjak donteni a fennalo rendszert, es uj Marxista rendet akarnak bevezetni. A marxista ideologia utopia, nem lehet megvalositan,, mert ellenkezik az emberi termeszettel.
    “kepesseg szerinti munkavegzes, szukseg szerinti fogyasztas”
    Azert vicces hogy ebben valakik hinni tudnak..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Pereli a nagykövetséget a volt prostituált 2012. április 27. péntek | AN

Az orgiabotrány megrázta Washingtont 2012. április 18. szerda | AN

Peru nem irtja már a kokaültetvényeket 2011. augusztus 19. péntek | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos