Ronai and Ronai
AMERIKAI

Irán hónapokra lehet az atomfegyvertől 2011. november 7. hétfő 16:20 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Irán hónapokra lehet az atomfegyvertől

Washington – Az ENSZ Nemzetközi Atomenergia Ügynöksége hírszerzési információk alapján vonta le következtetéseit, állítja vasárnapi számában a Washington Post.

A világsajtóban számos részlet kering az egyelőre hivatalosan nyilvánosságra még nem hozott, ám már meglehetősen sokszor meghivatkozott IAEA-jelentés kapcsán, amely a várakozások szerint minden korábbinál részletesebben és meggyőzőbben mutatja majd ki, hogy az iráni atomprogram nem békés célokat szolgál, hanem termonukleáris fegyver előállítását.

A Washington Post szerint a jelentés új megvilágításba helyezi az egykori Szovjetunió egyik atomtudósának a szerepét, aki a nukleáris láncreakció beindításához szükséges precíziós műszerekkel látta el az iszlám köztársaságot, és egyértelművé teszi, hogy – egyes hiedelmekkel ellentétben – Irán 2003-ban nem hagyott fel az atomfegyver előállítására tett törekvésekkel.

A lap úgy értesült, az IAEA jelentés nyomán egy olyan iráni atomprogram képe bontakozik ki, amely sokkal ambíciózusabb, szervezettebb és sikeresebb, mint azt eddig hitték. A Post idézi David Albrightot, az IAEA volt ellenőrét, aki átnézte az ügynökség megállapításait, és aki szerint az ENSZ szervezetének hírszerzési információk alapján megírt jelentése nem hagy kétséget az iráni törekvések felől.

Izraeli lapértesülések szerint Irán nem 2015-re lesz kész az atomfegyverrel, és annak megalkotását tavaly korántsem olyan mértékben lassította az amerikai-izraeli fejlesztésű Stuxnet számítógépes vírus, mint azt várták. Egyes számítások szerint az iszlamista rendszert már csak hónapok választják el az atomfegyver birtoklásától.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. Vajon, miért is tiltakozik annyira Oroszország az anyag nyilvánosságra hozatala ellen, miért mondta, hogy “szemétbe kellene dobni”???

    A kérdés természetesen költői.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Ha az ENSZ-ben ezt megvitatják, akkor a végére meg is lesz az iráni bomba. :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. Mint mindig, a tökölődés miatt Izrael magára marad és döntenie kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. Mint már írtam: Sok a szöveg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  5. Az ENSZ-nek van hírszerző szervezete ? Ez új ! Mégis milyen hirszerzői jelentésekre hivatkoznak ? Mint Irakban ?

    Az elmúlt 5 évre visszaolvastam az iráni híreket. Számolásom szerint l9 esetben jelezték, hogy Irán évekre-hónapokra van az atomtöltet elkészítésétől. Többször ugyanazon személyek tettek önmaguknak ellenmondó adatokat közzé.
    Pont úgy, mint Irakban !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  6. Fordítom:
    Aki Iránban van, nagyongyorsan hagyja el az országot.
    A US Army tagjai pedig csináltassanak fényképeket az asszonynak meg a srácoknak, mert élőben egy ideig megint nem látja őket a család.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  7. I.T.
    Sebaj, az elnők majd a háború után bocsánatot kér.
    Pont úgy, mint Irak után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  8. Voltaire más aspektusban mondta,de ide is illik:Tipord el a gyalázatost.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  9. http://sport365.hu/videok,video-szinte-agyonvertek-a-jatekvezetot-a-piros-lap-utan,16606

    Ezeknek atomfegyver?
    Állatok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  10. hónapokra az atomfegyvertől
    …..
    és Izrael napokra a támadástól?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Amit így, érdeklődő civilként tudunk:

    1,
    Irán ballisztukus hordozórakétákat fejleszt, és gyárt. Most a színvonal nem érdekes, lényeg, hogy ezt teszik.
    2.
    Uránumot dúsít, ami nem lenne gond. Csakhogy, tonnaszámra dúsítja, és egy éve már 20 % fölött jártak pár tonnás mennyiséggel, saját (nem megbízható) elmondásuk, és egy akkori IAEA jelentés (megbízható) szerint.

    Namármost, atomreaktor működtetéséhez elég a 8 %, ennél ami több, az értelmetlen.

    Aki 20 % fölé megy, az vagy tudományos, pl. orvosi célokra használja a hasadóanyagot, de ahhoz nem kell több tonna. Vagy, nuke- t akar építeni, ehhez viszont kell, és ehhez el kell érni a 95 % dúsított állapotot.

    3,
    Iráni fővezér majomemberek naponta üvöltik bele a világba, mit és hogy akarnának tenni Izraellel, a szunnitákkal (csak ennek valamiért nincs hírértéke, na meg a zusákokkal, ugye.

    4,
    Iránban a tizenkettes siita iszlám elborultsága a nácizmussal valami félelmetesen beteg ideológiát alkot. Népvezéreik eleve evidenciának tekintik, hogy jön nemsokára a 12. imám, aki már 1200 (vagy mennyi) éve “rejtőzködik”, és a Föld letarolása által újraéled a világ.
    Szóval, ha elősegítik mindezt, még szívességet is tesznek az emberiségnek – gondolják.

    5,
    Eszeveszett iszlámnáci agymosás megy már 30 éve, állami szinten.

    Aki még nem látta, nézzen jó sok MEMRI, vagy Second Draft- videót.

    Nem értem, mit lehet ezen félreérteni.

    Ez most pontosan az a helyzet, hogy csak az nem érti meg, aki nem akarja megérteni.

    Még jó, hogy az ilyen “emberek” (kétlábúak) háborodott őrjöngése annyit számít, mint egérf…ng a tornádóban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  12. A dolog vészesen emlékeztet engem a hatvanhetes háborút megelőző szituációra.
    Csak most mintha kissé emelték volna a téteket !
    Az kétségtelen hogy az irániak tavaly vagy tavalyelőtt elért 20 % .-os dúsítási szintje rémületbe ejtő.
    Egyszerüen nemértem a Világ több vezetőjét hogy miért dugják homokba a fejüket !
    Nem értem az oroszokat hogy miért fenyegetőztek mikor az USA a csehekhez és lengyelekhez gyorsreagálású elhárítórakétákat akart telepíteni , kimondottan a várható iráni csapások miatt ! Még azt is mondta Kisbush az oroszoknak hogy szálljanak be a projectbe ! Technológiával, szakemberekkel vagy amivel akarnak….csak ne akadályozzák. De elzárkóztak.
    Nemértem és nemisfogom megérteni régebbi ” Ál-Köztársasági Elnök ” Urunkat hogy miért akadályozta meg holmi hülye havasigyopárokra vagy mikre hivatkozva a NATO lokátor építését a legmegfelelőbb hegyen , ami létfontosságú a saját és szomszádaink rakétatámadásokkal szembeni védelme céljából.
    MOST valami nagyon sötét dolog körvonalazódik.
    Szaddam azt képzelte sajátmagáról hogy ő az a Napkeleti király aki Nostrodamus jóslatában majd lángözönnel pusztítja el Európát kb. napjainkban. De az irániak TUDJÁK hogy róluk esett szó azokban a jóslatokban.
    Ez itt a probléma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Azért nem tesz semmit a civilizált világ az iráni elmebetegek lezúzása érdekében, mert az nem volna “politikailag korrekt”.

    Jóllehet, nem értem, hogy az egész civilizált világra veszélyes, dühöngő őrülteket, és beteg eszméiket lepofozni miért ne lenne “politikailag korrekt” dolog…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. És a piszkos munkát ráhagyják Izraelre, mert akkor majd lehet óbégatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  15. Na jó jó…deha Irán kissé megsértődik mondjuk Franciaországra mert valami politikai menekülteket befogadnak , ( csakúgy mint annó Khomeinit ) és kilő Párizsra valami jó kis töltetet ? Akkor mitmondanak majd a volt Elizé palota úrai a plebsnek ?
    Vagy például a moszkvai Komszkomolszkaja Zezezolozety.-ben megjelenik pár karikatúra Khomeiniről , akkor majd lőni kezdik csúcsteknikás , hasalatt-atomtöltet viselő ” Allah Hamahr Elillah ” elnevezésű rakétáikkal a Kremlt ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Na, hát akkor amit kapni fog az iráni bűnbanda, az alighanem tényleg véget vetne az iráni atomprogramnak, meg minden másnak is arrafelé…

    De Franciaország csak másodlagos célpont, az elsődleges Izrael, a zusákok, és az Arab- Öböl menti szunnita diktatúrák.

    Hidd el, ha ezek a majmok tényleg kilőnének egy ballisztikus rakétát, aminek a röppályája mondjuk, tőlük keletre tart, azt egyrészt, még valahol a Közel- Keleten leszedé az Arrow- rendszer, azután meg azonnali, és elsőkezű ismereteket szerezhetnének egy izraeli légihadjáratról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Eldrad és Geyza:

    Különös olvasni eszmefuttatásotokat, olyan szánalmas naivság és közönséges rosszindulat áramlik belőlük, amit már csak a nyíltan Amerika-ellenes hozzászólók tudnak alulmúlni.

    Korábban is megírtam, és teljesen azon a véleményen vagyok, hogy Irán még a legelvakultabb terrorista zsoldosainak se adna egyetlen kész atomtöltetet, mert nem az a célja, hogy bevesse, hanem hogy zsaroljon vele. Izrael is többek között annak köszönheti közel-keleti fennmaradását, hogy az őt bűnbakként kezelő, pusztulását hirdető arab szomszédjai félhetnek rakétáitól. Pakisztán és India szintén az elit atomklub tagjai, mégse vetették be soha egymás ellen még akkor sem, amikor nyilvánvalóvá vált az egyik fél szándékos viszálykeltése, sikeres merényletek mögötti szerepe (lásd: a 2008-as mumbai terroristacsapás pakisztáni szálai).

    Iránnak sincs semmi szüksége arra, hogy valaha is ledobja/rakétázza a zsidó államot, vagy bármely amerikai érdekeltsége tartozó öböl-menti olajmonarchia diktatúráját, hiszen ezzel elvesztené azt a jelentősen megnövekedett zsarolási potenciált, amivel az arab fórumokon ért el vele. Sőt, tovább megyek; Legyen Iránnak atomfegyvere, hiszen Amerika és Izrael csak saját fenyegető erejét veszítheti el, de nem a létezését, miközben számos, a perzsa állammal rosszban lévő ország hamar szert tehetne saját atomra, főleg Szaúd-Arábia, amely korábban zsebből állta a pakisztáni felfegyverzést is. Ez jó pár hónapig, vagy akár egy évig feszült viszonyt hozna a Közel-Keletre, de amint mindenkinek meglesz a maga kis játékszere, rögtön kialakul egy újfajta egyensúly, ahol ugyan a demokráciát egyáltalán nem pártoló nyugati érdekeket sokkal nehezebben lehet megvalósítani, de legalább végre egymás orcájára és nem miénkre pályáznának az arab zsarnokok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  18. Blamázs!!!

    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4145270,00.html

    (A cikk alján lehet angol nyelvre váltani.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. Drága Animebj!
    Látom te még mindig elhiszed, hogy a gólya hozza a kisbabát! Nőj már fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. lehar
    2011. november 8. kedd
    08:13
    Már csak azt kéne tudni, hogy miért hazug Netanjahu!
    Sárközy megmondta azt is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. gets
    2011. november 8. kedd
    09:16

    Azt már nem lehet tudni. Közben rájöttek, hogy be van kapcsolva a mikrofon!:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. A politikában az a legszebb, amikor az egyik hazug politikus a másikra mondja, hogy hazudik. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  23. Avi !!!
    Most kétségekbe ejtettél .
    Hát nem a gólya hozza a kisbabát ??!!
    Akkor ki ?
    Csak nem a póstás ?
    ( Remélem kétszer csenget mikor meghozza…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Animebj:
    Nem válaszolok Neked érdemben , mert már fáradt vok hozzá.
    De inkább legyek rosszindulatú ma ( ha ez jottányit is hozzájárul az általános vélemény-formáláshoz az eset kapcsán ) mint holnap egy csontváz fénylenyomata valami sárgásra fakult fehér falon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  25. Animebj,
    reménytelen vagy. De azért védd meg magad, ugye tudod, hogy nem a gólya hozza a kisbabát, hanem a káposztában terem.a “mon petit chou-chou”.

    Geyza, Eldrád ++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  26. animebj:

    - Annyi baromságot írtál, hogy ha ezeket most tételesen cáfolni akarnám, délutánig itt ülhetnék, és írhatnék.

    Nem tudom, mi van veled, aranyapám, de egyre eszeveszettebb ostobaságokat irkálsz.

    Mindegy, te mondod a magadét, attól még az nem lesz úgy.

    Esetedben nincs kivel vitáznunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  27. 1986. április 26. óta tudjuk, hogy a szél rendszersemleges.
    Szart a varsói szerződésre és most fog a nato tagországokra is.
    http://idokep.hu/szel
    Még szerencse hogy utálom a tejet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Olvasva a kommenteket látom már volt szó róla :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Akinek a tudása kicsi, hatalmas a mocskos pofája, ez örök érvényű igazság:

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4145666,00.html

    Ez már komikus, nem félelmetes, vagy bosszantó… egy másik, szintén mai hírben pedig maga az iráni aberrált törpe- főmajom jelentette ki, hogy az USA legyőzéséhez még atom sem kell… :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  30. Érdekesek vagytok, hogy azért osztotok ki, mert az iráni rezsim mögöttes, teljesen hétköznapi szándékait emlegettem, és nem azt, hogy “irtsuk ki őket, pusztuljanak…HURR-HURRR…”. Pedig pontosan Ti vagytok azok, akik nem látok tovább túlzott Amerika- és Izrael-szimpátiátoktól, nem akarjátok nem észre venni, hogy amióta a világ a világ, az országok döntő többsége elsősorban SAJÁT érdekei szerint cselekszik és nem a másikért.

    Amerika pár évtizeddel ezelőtt szemet hunyt a nyugatias Shah visszatérése és katonai-titkosszolgálati brutalitása előtt, de ma, amikor nincs semmi befolyása az ország vezetésére, rendesen kiáll a demokratikus értékékért és persze az emberi jogokért. Szép dolog, de ezt hamarabb is megtehette volna!

    Izrael békét kötött Egyiptommal, hogy déli határa felől többé ne érje fenyegetés, és hogy valaki segítse a palesztin terrorszervezetek visszafogását, cserébe a Muszlim Testvériségtől tartva rendre elnézte Mubarak elnyomását. Az idei év elején pár hétig vagy akár egy hónapig ugyanúgy kiállt mellette, és csak azután visszakozott, hogy a többi nyugati szövetségese is helyeslően bólogatott az “arab tavasz” szárba szökkenésére (Persze Európát és az USA-t se kell felmenteni, ők is ugyanúgy semmibe vették korábban az egyiptomiak akaratát).

    Elég ez a két példa is arra, hogy bemutassam a nyugati hatalmak kétszínűségét. Persze Ti ebből pontosan arra akartok következtetni, hogy akkor az egész Nyugat ellen vagyok, hogy iszlámfasiszta-neonáci stb; vagyok, de nem; hiszek ebben a civilizációban, hiszem, hogy az emberiség eddigi legjobb formáját képviseli, de nem akarom, hogy reálpolitikája semmibe se különbözzék a legvérmesebb diktatúráéktól. Azt akarom, hogy legyen több, sokkal több lelkiismerete, elvárom, hogy ebben a kényelmes, szabad világban az emberek igenis törődjenek megválasztott vezetőik tetteivel, és ne hagyják magukat az orruknál fogva vezetni, becsapni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  31. Hmm… ezt most értette valaki?

    Én nem, és nem is nagyon látom az összefüggést a fentebb kifogásoltakkal… na mindegy.

    Hadd gondolja, hogy márpedig neki igaza van… attól még nem lesz.

    Amiket beír, egyre rosszabb, már gyorsolvasásra sem érdemes.

    Hagyjuk is a fenébe, kár reagálni rá, nekem ez volt az utolsó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Jelentett az Atomenergia Ügynökség 2011. november 8. kedd | Rákócza Richárd

Pentagon: Irán a legnagyobb fenyegetés 2011. november 6. vasárnap | RR

Izrael most leszámol Iránnal? 2011. november 3. csütörtök | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos