Ronai and Ronai
AMERIKAI

A kanadai menedékkérelmek 14 %-a magyar 2011. november 6. vasárnap 12:45 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A kanadai menedékkérelmek 14 %-a magyar

Toronto – Naponta ötven és száztíz közé tehető, magát cigánynak mondó magyar állampolgársággal rendelkező menedékkérő Kanadában, írta a Toronto Sun. A lap szerint a menedékkérők egy része valójában nem roma.

Kanadában évről évre „ugyanaz” történik: menekülthullámot tapasztalnak X országból, amely tovább terheli a már amúgy is túlterhelt szociális ellátórendszert. Külön problémát jelent, ha X ország közismerten terroristaköltő fészek, vagy ha az onnét érkezők menedékkérelmének jelentős részét negatívan bírálják el – más szavakkal: kiderül, hogy szó sincs menekültekről. Ezekben az esetekben a kormány általában megígéri, hogy majd jól föllép – tenni persze semmit nem tud annak érdekében, hogy a menedékkérelem beadásától X ország polgárait elrettentse, legfeljebb X ország hatóságaival próbálhat meg együttműködni annak érdekében, hogy az effajta „turistákat” már ott ne engedjék repülőre szállni. Kanada végül a vízumkényszer bevezetésével fenyegeti meg X országot, vagy be is vezeti a vízumkényszert amely ezután hosszadalmas diplomáciai hadjáratba kezd az intézkedés feloldására, általában sikeresen. Ezt követően a menekültáradat újraindul.

Ezt a helyzetet illusztrálta tökéletesen a Prague Post című angol nyelvű cseh lap múlt heti cikke, amely szerint a cseh kormány a kanadai-európai szabadkereskedelmi egyezmény megvétózásával fenyegetőzik arra az esetre, ha Csehország viszonylatában a vízumkényszert el nem törlik. A csehek utoljára 2009-ben utazhattak Kanadába vízummentesen, és akkoriban majdnem annyi menedékkérő állampolgáruk volt, mint amennyivel most Magyarország büszkélkedhet. A mexikóiak így is ötven százalékkal rávernek a két kelet-európai nációra; ők nem sokkal a csehek után szintén elveszítették vízummentességüket.

Nem nagyon van ötlet arra nézve, a vízummentesség megvonásán kívül mivel lehetne a menedékkérők számát csökkenteni. Ha valaki eljut Kanadába, kérheti a menekültstátust, függetlenül attól, mennyire megalapozottak az állításai, vagy mennyire demokratikus az ország, ahonnét érkezik. Vannak, akik szerint rendeletileg kell a menekültáradatnak gátat szabni, amihez politikai bátorság szükségeltetik az ottawai szövetségi kormány részéről.

Magyar állampolgároknak jelenleg sem Kanadába, sem az Egyesült Államokba nem kell vízum. 2012-ben rekordszámú, harminckét magyar állampolgár kért menedékjogot az Egyesült Államokban. Ezzel szemben Kanadában idén június végéig 3200 ilyen kérelem érkezett, és ezzel Magyarország áll az első helyen, 75 %-kal több kérelemmel, mint a második helyezett Kína. Az összes kérelem 14 %-a magyar, s a kérelmezők nagy része romának állítja be magát. Kanadában senki sem kételkedik abban, hogy nem könnyű mainapság cigánynak lenni Kelet-Európában, azt viszont enyhén szólva kérdésesnek tartják, hogy a rendelkezésre álló források 14 %-át valóban rájuk kéne fordítani.

Kanadában a közhangulat nem mindig következetes, ha menekültekről van szó. Tavaly, amikor egy Srí Lanka-i tamil menekültekkel teli hajó érkezett, a vezető lapok felemelték a szavukat a menekülők további befogadása ellen. Ugyanakkor 2010-ben a Srí Lanka-i kérelmek 51 %-át bírálták el pozitívan, míg a magyar kérelmezőknek mindössze hat százaléka kapott menekültstátust. A 2010-ben benyújtott 863 magyar kérelemből 620-at visszavontak vagy elhanyagoltak – ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy az illetők haza is mentek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
A kanadai menedékkérelmek 14 %-a magyar, 3.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Mit fog csinálni a Jobbik, ha elfogynak a magyar romák itthon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  2. Sajnos attol tartok,hogy mar megint a politikai korrekcio neveben irodott a cikk.
    A magyarorszagi cigany bunozes elkepeszto mereteket oltott.En at hiszem,hogy minden allami segitseget megkaptak,amit lehetett azt a magyar allam megadta.
    Itt Kanadaban,naponta kuldik vissza vagy egyeneket,vagy csaladokat.
    Szegyenteljes modon viselkednek itt a repteren,ordtva es uvoltve kovetelik a jogaikat.
    Tobbet kapnak mar a kanadai kormanytol mint egy itt szuletett kanadai allampolgar.
    A sri lankai menekultek pedg ugyanugy kihasznaljak az idiota kanadai menekult torvenyeket mint ahogy a magyar romak.

    A repuloteren a kanadai hatosagok a feher nagyapat fogjak orakig vissza tartani es orakig kerdezni miert jott ide?
    A pakisztani nagymama ot perc alatt mar kinnt van.
    Vajon miert?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (17 szavazatból)
  3. Gets, elhiszed hogy elfogy az utánpótlás??

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  4. én nem vagyok roma,de ha Orbán elveszi a nyugdíjamat amit 45 év munka után megállapítottak és kell a papokra meg festményre meg tanácsadókra mi is kimegyünk Kanadába menedékjogot kérni ..ez lesz az első lépés az ember meggyalázása miatt.
    A Világ nem tudja,nem akarja tudni,hogy otthon megszünt a jogállam ..én megmondom hogyan élsz tipusú diktátori rendszer kezd kialakulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  5. ad 1. A menedékkérelmek 14%-a nem magyar, hanem magyar ………….állampolgárságú roma, cigány, vagy ahogy akarjátok. Az ok egyszerű, a
    ……….. “nyugat és Európa” évtizedek óta becsukja fülét, szemét egy nép
    ………….problémája előtt.
    …..Aminthogy ma is becsukják a szemüket az Orbánprobléma előtt. Kanada
    azon imádkozzon, hogy nehogy “magyar” legyen a menedéket kérők 14 %-a.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  6. várjál gets, újra belépek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  7. Gonoszka !
    ad 1. Igazat adok neked…
    ad 2. vajjon ide mit irsz majd ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. Sándor, ne legyenek illúzióid, nem kellünk senkinek. Van minden országnak elég saját nyugdíjasa, nincs annyi Büdösbarlang, jegesmedve, vagy hegytető a világon, amennyi öregember van. Törvényt már hoztak, hogy a gyereknek el kell tartani a szülőjét, de nincs arra törvény, hogy esetleg fel is kellene hívni a szülőt, születésnapján, vagy karácsonykor, vagy csak úgy, megkérdezni, hogy van. Ha már a telefon úgyis ingyen van, vagy a fel nem hívott szülő pénzéből fizetett interneten. Szóval, más megoldás kell, mert nincs hova menni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. vikus, az ad 2. rovatba mindenki beírhatja a saját ötletét. A magyar parlamentbe
    …….. benyújtotta az Isten vén barma az egészségügyi törvényjavaslatot. Erről
    ………mi nem írunk. Bartus nem írhat mindenről, egyedül nem győzi. A többiek,
    ………meg, nincsenek is.
    ………Így az a. 2.-be mindenki beírhatja a kívánságait. Internetes siratófal réseibe
    ………tessen a cédulákat bedugni. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  10. Már nekem sincs hova menni…
    Azt hiszem, ha lenne, talán akkor sem mennék…Nagy baj ilyen “röghözkötöttnek” lenni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  11. vikus
    Már nekem sincs hova menni…
    Mert szerinted kell? “áldjon vagy verjen sors keze , itt élned halnod kell”! Nem szeretem sem a sportot , sem a focit különösebben , de a közelmúltban meghalt Albert Flóri legyen a példakép : Nekem Magyarország a hazám és a Ferencváros a klubom . Kb. így kell magyarnak lenni . A többi csak szájkarate!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  12. ez egy hatalmas marhaság.áldjon vagy verjen??:D mi?milyen magyarország ez?nem erre az országra vagyok büszke.tény hogy van egy nagyon szép és tisztességes multunk,de ez csak múlt.ma inkább az antidemokrácia és a diktatúra jellemez minket.az európai parlamentben nem véletlen mondták a németek is,hogy”magyarország diktatúra útján halad”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  13. 3200-nak a 14%-a 448. Tavaly a cikk szerint 256 kérelmet nyújtottak be, ennek a 175%-a a 448. Ez sok vagy kevés?
    Aki ki akar vándorolni annak bizonyára nincs más választása vagy biztosabb érvényesülési lehetőséget keres.
    Kanada valaha a világ második legnagyobb országa volt, valószínű most is az, elbírja ezt a pár ezer menekültet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. Kanada végtelenül nagy területű állam. Írhatnám gúnyosan, hogy az északi területén a népsűrűség nagyon alacsony. Itt zömében fakitermeléssel foglalkoznak. Ha valakinek nem büdös a munka és becsületesen helyt tud állni, az megérdemli, hogy jobb legyen az életszínvonala, mint idehaza volt.
    Az aki, idehaza is, csak nagy hanggal a jogait ordítozta a hivatalokban, a kötelességéről mélyen hallgatott, vagy tudomást sem vett, az ott kint is el fog veszni, vagy visszatoloncolják!
    Az új hon, a kitelepült számára, mindig a bizonyítás kényszere volt, vagy vitte a szorgalma előre, vagy elbukott! Majd az idő bizonyítja, vagy cáfolja a “jó hírünket”!
    Hallotta valaki??? Tényleg a kormány is menni akar?? :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  15. Rozsos Sándor
    Ha kérhetem, ne legyen kötelező Albert Flóriánt példaképnek tekinteni. Sportolóként kétség kívül kimagasló teljesítményt ért el. De ez minden. Szentgyörgyi Albertet én például többre becsülöm. Pedig ő nem is tudott focizni.
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Szentgyörgyi_Albert

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  16. Gonoszka: “Kanada azon imádkozzon, hogy nehogy “magyar” legyen a menedéket kérők 14 %-a.”

    Te ma nagyon vibrálsz gonosz ember. Döl belöled a bölcsesség. :-))
    De teljesen igazad van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. Rozsos Sándor
    Nem kell, mikor lett volna lehetőségem, nem tettem. Most már nem is tehetném.
    csak néha “kifutnék a világba/ból ! “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  18. Gets!
    -”mit fog csinalni a jobbik ha elfogynak a romak”-?!
    Na? mit gondolsz mit is??
    a zsidok lesznek…………………………!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. cOLOMBUS, :)))))))))))))))))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  20. Naponta több mint kétszáz cigány gyerek születik!
    Az, hogy Kanadába elmegy napi 50-100 aligha könnyíti Magyarország cigánykérdésének megoldását.
    Félóránként kellene A380 gépet indítani éjjel és nappal.
    Egy év alatt megoldódna a kérdés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  21. Sarkos. A félóránkénti indítás okay. De nem Kanadába, hanem Indiába. Ott fel sem, tűnne. Egyébként a “menekültek” nagyon csúnyán lejáratták a magyar népet a viselkedésükkel. Hiába mondjuk itt mi itt, hogy “nem magyar”, odaát mindenki magyar, aki magyar útlevéllel érkezik. Én amerikai/magyar állampolgársággal rendelkezem. De ha túl vagyok az ország határán, csak amerikainak vallom magam. Hupsz, egyébként a határon belül is. LOL

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  22. Oriasi a nyomor es a szegenyseg a ciganysag
    koreben a raszista politika miat es a oktatasuk
    hianya miat munkat nem kapnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  23. Végre valamiben megelőztük Nagy Példaképünket Kínát! Nem kis dicsőség higgyétek el! Több mint másfélmiliárd emberből kevesebb kér menedékjogot Kanadában, mint tízmillióból! Ezek után ki meri szídni Kínát, hogy kommunista diktatúra? Magyarországon van igazi diktatúra annak aki cigány vagy zsidó. Náci diktatúra, ahonnét ártunk és orbánunk, valamint az általuk létrehozott legközvetlenebb szövetségese miatt menekülni kell? Szivesen lennétek cigányok mondjuk Gyöngyöspatán? Az antiszemita maffia hogy üldözi Kertész Ákost a legnagyobb magyart azért, mert nyiltan szemünkbe mondta az igazságot? Szeretnétek zsidók lenni az európai antiszemitizmus fővárosában?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  24. Nem Kanada a megoldás cigányság kérdésében.
    A munka és a törzsi alapokon nyugvó fegyelem a megoldás.
    Ismét legyenek vajdáik, a hatóság képezzen ki cigány szakértőket és a legfontosabb: TANÍTANI kell őket államilag fenntartott kollégiumokban, családi otthonokban.
    Tessék fogamzásgátló programokat indítani, legyen minden településen nyílt fürdőház és egyéb tisztálkodási lehetőségük (mosás).
    Koncentrált évtizedekre meghatározott program és kellő mennyiségű pénz nélkül NEM FOG MENNI!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  25. csak ugy mellékesen emlitenék egy lényegtelen körülményt:
    magyarok!! ezt választottátok!!! mert beszoptátok, hogy egy párt programm nélkül “kampányolt”
    beszoptátok, hogy az ellenzék lop csal hazudik!! -Göbbels ehhez képeszt gyenge kezdö!!-
    ahol egy ifjusági szorakozohely bezárása miatt kb. 10 ezren tüntettek, de mikor ellopta a kormány a 3 millio ember nyugdiját akkor csak kb 1500 an !!!
    csurka meg fasiszták….
    s ez nem a balsors, ezek ti vagytok !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kanada szigorítja menekültügyi politikáját 2012. február 17. péntek | AN

Richard Field levele cáfolja Balog Zoltánt 2011. október 15. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos