Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Az első két halott 2011. október 13. csütörtök 23:41

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Az első két halott

Magyarországon az ősz beköszöntését leginkább abból lehet észrevenni, hogy emberek halnak meg az utcán, aztán idővel jön a tél, és akkor már a lakásokban is hullanak a magyarok. Ez akkor sem túl vigasztaló, ha tudományos beszámolók szerint a fagyhalál az egyik legkellemesebb lehetőség a távozásra, és a magam részéről evolúciós kiválasztásnak sem vagyok hajlandó betudni a százas nagyságrendben bekövetkező elhalálozásokat, mivel egyáltalán nem bizonyított, hogy a legrátermettebbek és legerősebbek tudnak ebben az országban fűteni.

A hatvanas években jártunk a Holdon és az emberek megfagynak az utcán vagy fűtetlen lakásukban, mert hideg van, nincs megfelelő ruhájuk, nincs pénzük fizetni a gázszámlát, nincs erejük fát vágni, mert öregek vagy betegek.

Tavaly vettem észre magamon először, hogy tökéletes fapofával hallgatom a hírekben az aktuális áldozatok számát, lehettek vagy kétszázan, ha nem többen. Megfordul a fejemben, hogy esetleg rekordot döntünk, meglesz-e a háromszáz áldozat? Milyen lesz az arány az otthon meghalók és az utcán kihűlők között? És rettenetesen éreztem magam ettől, mert pontosan éreztem, hogy ugyanígy gondolkodik az emberek többsége: ott valahol távol a messzeségben (a kapunk előtt) vidéken, egy eldugott tanyán éppen fagyoskodik valaki, akihez nincs semmi közünk, mert biztos elitta a házát, elitta a tüzelőre félretett pénzt, verte a gyerekeit, akik ezért most nem törődnek vele, bedobálta a nyugdíját vagy segélyét a játékautomatákba. Tulajdonképpen megérdemli a sorsát, ilyenekre nincs szüksége egy egészséges, munka alapú társadalomnak. Felfogható mindez afféle megtisztulási folyamatnak, mert akinek semmije sincs, az annyit is ér, aki nem tud fűteni, az fagyjon meg, de a lényeg, hogy nem mi nyerjük a legtöbbet, mert az feltűnő lenne.

Ebből is látszik, hogy nálunk nincs diktatúra, mert egy diktatúrában a miniszterelnök nyerte volna a legtöbbet.

Olyan ez, mint a nácik bágyadt tiltakozása, hogy ők bizony nem nácik, mert a nácikat nem szeretik az emberek. Viszont, ha valaki úgy beszél, mint a nácik, úgy viselkedik, mint a nácik, rasszista, agresszív és narcisztikus, akkor a drága szavazók nyugodtan mondhatják, hogy ezek a rendes emberek nem is nácik, ezért szavaztunk rájuk, mert attól, hogy valaki agresszív, rasszista és narcisztikus, még lehet bármi más is… Például, izé… radikális.

Persze nem lehet.

Nincs tehát diktatúra, csak éppen vidám rendeletek, melyek szerint a hajléktalanok nem alhatnak köztereken, nem nyúlhatnak a kukákba, és lehetőség szerint szépen fel kell öltözniük, jó szagot kell, hogy árasszanak, valamint állandó lakhellyel kell rendelkezniük ahhoz, hogy a hatóságok ne vegzálják őket. Esetleg meg is halhatnak, mert akkor lehet hüledezni, hogy jaj, istenem, mennyien fagytak meg idén is, viszont aki megfagy, az biztos helyre kerül, fedél lesz a feje fölött, nem nyúl kukákba.

A kellemes szag viszont nem garantálható.

Rendeletekkel megszüntetett hajléktalanságról még senki sem hallott a világon, de ez nem is számít, hiszen itt a közhangulat feljavítása folyik, és a rendes magyar szavazó nem szereti, ha a tereken életvitelszerűen tartózkodó nem rendes magyar szavazókat lát, mert a hajléktalanok nem szavaznak, érdekérvényesítő képességük minimális, ha eltűnnek, azzal mindenki nyer, csak ők nem, de azt meg ki a halált érdekel?!

A szegények ellen folytatott háború ezen szakaszában az időjárás a kormány legfőbb szövetségese.

De ezzel természetesen nem ért véget a folyamatos frontnyitás, jöhetnének például a pszichopaták, mert velük is rengeteg gond van, sorozatgyilkolnak meg minden, ellenszenvesek, rendes ember nem szereti őket. Ideje tehát meghirdetni a pszichopaták elleni háborút, le a pszichopatákkal!, mindenki szolgáltasson be legalább egy pszichopatát (egy szociopata három pszichót ér), aztán a végén majd elszámolunk, a pszichiáterek meg sunnyogjanak el a búsba, éppen elég idejük volt a jelenség kezelésére, most már az erő nyelvén kell beszélni, nem tutujgatni ezeket a veszedelmes ellenségeket.

A hajléktalanság elleni küzdelem hasonlóképpen vált a hajléktalanok elleni háborúvá, de körvonalazódik már a szegények elleni stratégia is, kezdve az adórendszerrel, a kedvezményekkel és előnyökkel (természetesen a gazdagok számára), és folytatódik majd egészen odáig, hogy az önkormányzatok rendeletben tiltják be a szegénységet.

Szegénynek lenni tilos, mindenkinek rendelkeznie kell megfelelő jövedelemmel, szép ruhákkal, legalább négy kerékkel és jó szaggal, mint fentebb is említettem, de házzal és három gyerekkel is.

Ez azért is jó ötlet, mert a szegények sem szeretik a szegényeket, mivel úgy gondolják, hogy ők tulajdonképpen nem is szegények, amíg van náluk szegényebb.

Azt természetesen a kormány mondja meg, hogy ki a szegény!

Amíg nem kezdenek el megfagyni a gazdagok, semmi sem fog történni.

Persze nemsokára jön a tavasz, de addig némileg csökkenek a szociális kiadások, minden egyes halott egy-egy törölt karton, egy-egy megoldott ügy a rendszerben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +53 ( 53 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Az első két halott, 4.9 out of 5 based on 30 ratings

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Mélységesen egyetértek,de ettől még nem oldódik meg semmi!Szörnyű,ez az ország ,és az is szörnyű,hogy az egyik polgára vagyok!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  2. Nagyszeru Iras. A hajlektalanok nem szavazhatnak. Persze nincsen allando lakcimuk. Ez alapjan nem ertem hogy a Fidesz mi aszart akar a kulfoldi allampolgarokkal. Nincs nekik magyar allando lakcimuk, vagyis nem allando lakosok mi a francert kellene nekik szavazni. Azert mert ok “jol” szavaznanak.
    Aki nem Magyarorszagon el, az ne szavazzon.

    Van egy sztorim :

    Az egyik cegnel a rendszervaltas utan szakszervezi gyules volt. Az addigi szakszervezeti bizalmival sokan elegedetlenkedtek, de a nyugdijasok nagyresze mind ot partolta. Err az egyik kollega felallt es azt mondta szavazzast ker arrol hogy a nyugdijasok ne szavazhassanak, mert ok nem aktiv dolgozok. (Termeszetesen nem az aktivitassal volt a gond hanem azzal hogy ok “rosszul” szavaznanak.) A nyugdijasok mesertodtek, jogosan. Amig dolgoztak addig is fizettek a szakszerv dijat, es a nyugdij utan is tagok maradtak. Senkinek sem szabad a jogait csorbitani.
    A tanulsag azert mert valaki nem fog jol szavazni vagy jol fog szavazni ez nem ok arra hogy exludaljuk/includaljuk okat a szavazok korebe/korebol.

    Pedig pontosan ezt teszi a Fidesz. Az az erdelyi, szerb, szlovak stb magyar aki nem itt el, nem a boren tapasztalja meg az “aldasat” annak akire szavazott. Mindehol a vilagban a helyi lakosok szavaznak. Kiveve a fideszt ahol a szavazas napjan hatalmas nepvandorlas tortent, bizonyos rokonok bejelentkeztek uj cimekre hogy ott erositsek a szvazo tabort “ahol kell.”

    Ezek az igazsagtalansagok azonban mindig visszautnek. Csak lenne mar valami tisztesseges vezeto akire lehetne szavazni. Mert jeleneg NINCS.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  3. Csask egy kicsit pontosítanám a tavalyi megfagyottak szát, úgy otthonés otthontalanul zusammen 430 volt a számuk.
    Azért gondold el : naponta 1000 Ft. egy hajléktalan, az 3 nap alatt már 1 300 000.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  4. Egyre inkább szégyellni való, hogy magyarországon élek! (Direkt csupa kis betű!)
    Az írás megint remekre sikerült.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  5. Gonoszka – belegondoltam. Az pont az egyezred része annak, amit a MOL részvényeken eddig elvesztettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  6. bitnag kemény és jó írás. grat, para!

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  7. bitnag= bitang. kicsit megrázott az írás.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Be kéne látnunk, hogy Hazudniképtelen Viktormihály – az államadósság elleni világháborújára különös tekintettel – még mindig a humánosabb megoldást szorgalmazza a hajléktalanság felszámolása érdekében…
    Egyelőre még a cigányokkal nem sikerült felépíttetni Gulag-szigetcsoportokhoz hasonló kényszertáborokat, ahol a hajléktalanság végső megoldása végbemehet, Taigetoszhoz utaztatásra nincs pénz (bár ha gyalogmenetben hajtanák oda őket visszavezényelt koravén nyugdíjasok keretlegénységességével, az már számottevő eredménnyel kecsegtetne), így átmenetileg a fagyhalál az a mód, amely a legkevesebb állami kiadással jár.
    A háborúk mindig áldozatokat követelnek, különösen, ha túl sok a hasznot nem hozó (munkakerülő, nyugdíjas, ingatlanját eldorbézoló, megrögzött szimuláns, munka helyett demonstráló) ingyenélő.
    Előbb ezekkel kell leszámolni, hogy eredményesen vívható legyen az államadósság elleni világháború honvédő harca, – majd később ha már ezek megszűnnek állami terhet jelenteni -, sor kerül a nem fideszesekre is, ha nem elég gazdagok.
    Tessék tudomásul venni, hogy akinek semmilyen értéke nincs, annak Hazudniképtelenség Köztársaságban nincs létjogosultsága!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  9. Briliáns groteszk arról, hogy kis hazánk hogyan alakul át egy túlméretezett siralomházzá. :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  10. Már máshol is kifejtettem: minden nép annak ad nevet, amit fontosnak tart az életében. Nekünk nincs szavunk a szolidaritásra – viszont van a mondásunk a “dögöljön meg a szomszéd tehene IS” szöveggel. Amíg nem a középosztály szeme előtt halnak rakásra a SENKIk, addig nincs ezzel bajuk.
    Egyébként meg az új hajléktalanügyi biztos az nyilatkozta, hogy “december 1. után erővel is” beviszik őket a hajléktalan szállóra” csak éppen nehéz ezt komolyan venni 700ezer forintos költségvetési keretösszeg mellett (szemben a szabálysértési irodára biztosított 80 millióval)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  11. De az!
    http://fn.hir24.hu/itthon/2011/10/13/kocsis-nem-vagyok-egy-elvetemult-allat/~~fokusz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Az első két halott plusz 10 fokban fagyott meg.
    10 fokban lehet tüdőgyulladást kapni meg vesemedencegyulladást és még sok más betegséget, de hogy lehet megfagyni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (13 szavazatból)
  13. A pontos kifejezes a kihules. A 30 fok alatti testhömerseklet kozvetlen eletveszelyt jelent. Nem kell “csonttå” fagyni, a kihules is mar megbizhatoan halalos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  14. Remek írás erről a szar világról, ugyanakkor egy kollégád, a távoli Amerikában így fogalmazott: Szegénynek lenni nem szégyen, hanem bűn! Ott ez durva poénnak számított, nálunk puszta ténymegállapítás. Ha majd nem lesz már mit ennünk, majd lerágjuk a húst a politikusok és a gazdagok csontjairól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. Nagyon szomoru iras! A legborzasztoobb,hogy igaz. Nem akarom becsapni magamat,tehat elismerem: en is sokaig fapofaval,ignoransan kivulallokent kezeltem ezeket a hireket. Es szegyellem magamat….
    A gog es hatalmi mania vezerelte uralom pedig a szerzo altal leirt modon fog eljarni,he nem eszmel a nep minel elobb,nehogy keso legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  16. Para, hoztad a formádat! Gratt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  17. coffi!
    Majd olvasd el azokat az írásokat amiben leírták, hogy megverték és levetkőztették őket és így hűltek ki éjjel. Ne akard, hogy valaki azt kívánja neked, hogy próbáld ki saját magadon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  18. Avi, félreértettél azt hiszem.
    Valóban nem olvastam mindent a történtekkel kapcsolatban, azért értetlenkedtem – valami még hiányzott a történetből. Kb. amit leírtál.
    De ezt átgondolva, ha valaki azért fagy meg/hűl ki, mert esetleg eszméletlenre verték, elvették a ruháját és nem tud segítséget kérni (esetleg nem is a kihűlésbe hal bele, hanem a verés miatti sérülésekbe) – az nem megfagyás. A hírek pedig erről szóltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Rendeletileg tilos szegénynek lenni. A szegénység eltörlése ilyen “eccerű”-en megoldható. De hát akkor ez már a szocializmus. Sőt a Nemzeti Ügyek Kormánya ezzel feltalálta a Nemzeti Szocializmust. Vagy csak lopták az ötletet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. coffi,
    A hírek kihűlésről szóltak. Én sem értettem, hogy lehet ez. Persze 4 – 8 fokban is ki lehet hűlni annyira, hogy kimerülés miatt leáll a szív. Elég, ha eleve kimerült, gyenge a szervezet. Ha előtte elverték őket, az előkészíthette ehhez a körülményeket.
    A híradások hamar hozzátették, hogy verésről is szó van, és még vizsgálják, hogy pontosan mi okozta a halált. De az első becslés a kihűlés volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Érden (Pest megye, Budapest) a város videokamerákkal felügyelteti a szelektív kukalerakatokat, nehogy már a hajléktalanok újrahasznosítsák a lakosság hulladékát…. Videokamerázásra és figyeltetésre ugye van pénz….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Érd – város Pest megyében, Budapest mellett…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Persze, kétélű a dolog.
    A magyar – legalábbis a többség – nem ismeri az “empátia” fogalmat.
    Egyrészt logikai hibát követ el az ok/okozat felcserélésével, (mert úgye, mitől lenne ápolt illatú a szegény hajléktalan, ha nincs hol tisztálkodnia, netán váltó ruhája sem!), másrészt a kevesebbről általánosít. Ez jó táptalaja a hajléktalanok elleni hadjáratnak!
    Láttam, hallottam amikor az egyik hajléktalan rászólt a másikra, aki kukázás közben szemetelt: “Rakd vissza!”
    Jellemző a magyarra, ha semmi hátránya sincs is akkor is tud útálni.
    Olvassátok el ezt:
    Hány rendőr kell egy hajléktalan lesitteléséhez?
    http://magyarinfo.blog.hu/2011/10/11/hany_rendor_kell_egy_hajlektalan_lesittelesehez
    és érthető lesz, amit mondani akarok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Már 3 az áldozatok száma.
    http://www.hir24.hu/baleset-bunugy/2011/10/17/egy-18-eves-fiu-a-hideg-elso-aldozata-borsodban/~~fokusz
    Még nem is volt hideg. Jó”bulik” ezek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Mi az, hogy tilos szegénynek lenni?? Mégis mit csináljon az, aki gürizik esőben, fagyban, hőségben éhbérért. Ebből legfeljebb vegetálni lehet hónapról hónapra, meggazdagodni soha. Arról nem beszélve, hogy jövőre itt az agyonadóztatás miatt egyre többen kerülnek kilátástalan helyzetbe. Az árak a csillagos ég, a bérek befagyasztva.
    Éppen a mai hiradóban hallottam, hogy az országban már egyre több iskolában nem fűtenek, mert a szolgáltató kikapcsolta a gázt a több milliós tartozás miatt. Ilyen ebben az országban még nem fordult elő amióta eszemet tudom. És ki tudja mi lesz még 2014-ig ebben a kilátástalan, népnyomorító diktatúrában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Az iskolák fűtésével kb. 50 éve voltak ilyesmi gondok utoljára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos