Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az AFP a Dörner-ellenes tüntetésről 2011. október 23. vasárnap 15:50 | RR Forrás: AFP

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az AFP a Dörner-ellenes tüntetésről

Budapest – Tüntettek szombaton a magyarok az ellen, hogy szélsőjobboldaliakat nevezzenek ki egy budapesti színház élére, írja az Agence France Presse hírügynökség.

A hírügynökség idézi Hajagos Mihály színészt, a megmozdulás szervezőjét, aki szerencsétlennek és elfogadhatatlannak nevezte a nemzetközi tiltakozást kiváltó lépést. Az AFP több ezres tüntető tömegről tudósít, megemlítve Gryllus Dorkát, Dan Garbarski Irina Palm című, Nyugaton is ismert filmjének sztárját.

Dörner György és Csurka István olyannyira szélsőségesek és gyűlölködők, hogy alkalmatlanok a főváros Új Színházának vezetésére, ismerteti az AFP Hajagosb beszédének főbb részleteit, majd beszámol arról, hogy a tiltakozók Tarlós István budapesti polgármestert és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt egyaránt a kinevezések visszavonására és új pályázat kiírására szólították fel.

„Tarlós, Orbán hatalmon lévő jobbközép Fidesz pártjának tagja, Dörnert nevezte ki a színház új igazgatójává, holott Márta István, a távozó főnök is pályázott, és a szakmai szervezetben ő kapta meg a szavazatok többségét. Dörner ezután intendánsává nevezte ki Csurkát, az idegengyűlöletéről és antiszemitizmusáról ismert MIÉP vezetőjét.”

„A kinevezést az ellenzék kárhoztatta, s annak következtében Christoph von Dohnanyi német karmester lemondta pénteki koncertjét a budapesti Operaházban”, olvasható a francia hírügynökségi tudósításban. Dohnanyi kifejtette: nem hajlandó olyan városban vezényelni, ahol a polgármester „a szélsőjobb két ismert antiszemitáját bízza meg egy színház menedzselésével”.

Az AFP tudósítása végén emlékeztet arra, hogy Tarlós már korábban, a József Attila Színház élére sem a színházi világ által preferált jelöltet nevezte ki.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 17 szavazatból)
Az AFP a Dörner-ellenes tüntetésről, 4.8 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Országimázs ? Náci kúltúrálisközpont !
    Kövér bérletet váltana.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (37 szavazatból)
  2. Nemcsak Kövér, még Orbán is fog ott pöffeszkedni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (35 szavazatból)
  3. Újabb saller, meg koki, és ezúttal is magyarföld kapja, egy elmebeteg állat, az orbánc ámokfutása miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (38 szavazatból)
  4. tibi65 Országimázs ?
    Nem. Országblamázs!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  5. trulla

    Igazad van!
    Nem is tudom kit múlhatnak felül blamázsban a Magyar történelemben?
    Ha valaki utána néz nem biztos hogy talál olyat aki másfél év alatt ennyi kárt okozott volna mint a patás és bandája!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  6. Ma délután volt valami 56-os borzadály-film a tv-ben.

    A szomszéd gyerektől tudom, hogy iskolát vezényeltek i a helyi moziba a megtekintésre pénteken.

    Valami hasonló lehetett, mint a 70-es évek elején a Nagyesda cimű kozák-bajuszú Lenin-feleség életének megtekintése. Az egész gimnázium hivatalos volt az aktusra, akkor még nov.7. alkalmából.

    Na visszatérve, a mai filmre, Dörner “szegény” a helyén szerepelt. Egy idegbajos ávóst alakitott.

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  7. tibi65,bumburi!
    Figyu!!!!!!!!!!!!!!!
    Ingyen bérletük lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  8. inax
    Nem kell ezeknek bérlet! Tiszteletjeggyel jelentkeznek majd be!A “nemzettestvérekhez”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  9. Csurka és Dörner bizalmas hírek szerint féltestvérek. Látszik is rajtuk – és a nézeteiken -, hogy egy fészekalja. Tud valaki közelebbit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  10. Szomoru, hogy a szineszek, csak most lepnek fel tuntetoleg, amikor mar az O borukre megy a vasar. Addig nem erdekelte oket, hogy mitortenik. :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  11. Kedves bela.
    Hány színész van az országban? Rajtuk kívül hány megnyomorított nem színész? A kétmilliós fővárosunkban mennyi a színész? Ezektől várjuk a megváltásunkat? Pár ezer színésztől várjuk a sorsunk jobbra fordítását? Ők legtöbbször, csak a színházban találkoznak velünk.
    bela, ne haragudjon, nem személyének szól a kifakadásom, de ez a másra mutogatás nagyon el harapódzott. A köz szolgálatosok, a nyugdíjasok, a kereskedők, a gazdák, a vasutasok, sportolól és lehetne sorolni mennyien is vagyunk?
    És hányan vettek részt a “mindenkiért” tüntetésen? Tükröt a társadalom elé indokolt és kell tartani! Ajánlott, viszont előbb magunknak is belenézni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  12. Mind Tarlósnak, Mind Dörnernek el kéne tünni a közéletből, mert nélkülük is kétségbe ejtő, ami lett a Fővárosból. Ráadásul most már látszik, hogy a polgármester nem fogja tudni betartania városnak tett ígéreteit, mert pénz az egy szál sem. Valószínű, hogy Orbán kellőkép megvezette, csak hogy vállalja a főpolgármesterséget. Rossz döntései még nagyon sok kárt okozhatnak a fővárosnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. Igen valami pártfüggetlen és vallásfüggetlen, és még ezeken belűl nem “mifajtánk”, “másfaják” stb., vagyis nem valami speciális célra görbitett tükörbe kellene nézni, a társadalomnak. Nosza én veled együtt egyszerre belenézve, kiváncsian láthatnánk az eredményt.
    Honnan vennénk ilyen tükröt?
    Talán a (nem jelzős) demokrácia lenne alkalmas erre.
    Talán ezt is mástól várjuk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  14. Apropó én DEMOKRÁCIÁT irtam. Fasisztákkal nincs szándékom közösködni!
    (Nehogy félre magyarázd!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  15. színházkedvelő

    Sajnálattal hoztam meg azon döntésem, hogy NEM JÁROK SEMMILYEN budapesti, a főv.önkénykormányzat által fenntartott színházba addig, míg ezt a nácibarát döntést az illetékes átnevezőfenomén vissza nem vonja, meg nem változtatja!
    Sajnálom, hogy ezzel megsértem mindazon – az ügyben ártatlan – színészeket, rendezőket, és az egész színházi világot is, akiket jelentéktelen személyem távolmaradása egyébként valószínűleg nem rendít meg egzisztenciájukban. Azonban nem vagyok hajlandó a legcsekélyebb mértékben sem asszisztálni a jelenlegi főpolgármester (és gazdái) ámokfutásához.
    Kívánom és remélem, hogy az összes főv.önkénykormányzat alá tartozó kulturális intézmény összes látogatója cselekedjen hasonlóképp.

    Egy átfogó, és tömeges boycott, és a bevételkiesés talán megvilágítaná a főpolgármester elméjének piciny szegletét – bár ebben scepticus vagyok..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. Vajon a sok művészlemondás után,mikor jut eszébe,valamelyik demokrata művésznek,művészeknek,hogy ne lépjen fel FASISZTA szinházban,mert akkor az őket is minősiti.Nem kell sok lemondás és a két baktérium padlóra lesz küldve,mert nem lesz aki játszon.Viszont lehet akkor gyülekezetet tartani a görényeknek,csak sok nylon zacskót kell kiosztani a közönség fröcsögő nyála
    miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Sütő András örökösei, Szakonyi Károly Kossuth díjas nem engedményezik darabjaikat a fasisztáknak. Külföldi ügynökségek nem adnak jogot. Spiro átdolgozását leveszik. Ott maradnak a szárazon a fasiszták. Tarlós Istvánnak annyi esélye van a politikai túlélésre, mint Szálasinak az akasztófa alatt. Jól van ez így

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. 2012. FEBRUÁR 1-TŐL SENKI SE MENJEN A FASISZTA

    “PFÚJ SZÍNHÁZ”-BA!

    MOCSKOS ÚJFASISZTA BAGÁZS! LE VELE!
    MENJEN SZÉPEN TÖNKRE!
    EL KELL ŐKET LEHETETLENÍTENI!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

„Még nem döntöttem, folytatom-e” 2012. szeptember 25. kedd | AN

Csurka-dráma mindenáron 2012. szeptember 13. csütörtök | AN

Megszűnhet a BKV 2012. június 20. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos