Ronai and Ronai
AMERIKAI

Oroszbarát kormány alakulhat Lettországban? 2011. szeptember 25. vasárnap 16:16 | AN Forrás: The Baltic Course, Al-Dzsazíra

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Oroszbarát kormány alakulhat Lettországban?

Riga – A Moszkvához közel álló Harmónia Központ kapta a legtöbb voksot a lett választásokon, ám könnyen kiütheti a hatalomból a többi párt.

A múlt vasárnapi választásokat megelőzően a kampányt természetesen Lettországban is a gazdasági válság és az abból fokadó társadalmi hatások uralták. Talán ennek a feldúlt, zaklatott környezetnek is köszönhető, hogy meglepő és történelmi eredmény született.

Az oroszajkú lakosság által támogatott Harmónia Központ az elmúlt két évtized alatt, mióta az ország független, nem ért el ilyen kiváló eredményt, mint vasárnap. A 100 fős törvényhozásban 31 helyet szereztek meg, ezzel megnyerték a választásokat.

A jó eredmény ellenére azonban mégsem valószínű, hogy az oroszbarát párt kormányt alakíthat. Valdis Zatler, az egykori elnök pártja, a második helyen végzett Reform Párt politológusok szerint három másik parlamenti erővel alakíthat törékeny koalíciót, csakhogy meggátolja a Harmónia hatalomra kerülését.

Ám ennek akár az ellenkezője is megvalósulhat és a rigai polgármester, Nil Ushakov, a Harmónia Központ vezetője is találhat pártjának koalíciós társat – legalábbis ezt állítja a Kreml-közeli Oroszország Hangja hírügynökség.

Ez a hét még az eredmények összegzéséből állt, illetve a találgatások idejét hozta el, ám a következő héten feltehetőleg eldől, hogy Lettországot melyik erő irányítja tovább. Mindenesetre nem lesz könnyű dolga az új kormánynak, melynek egy rossz passzban lévő gazdasággal és a közügyekből kiábrándult lakossággal kell valamit kezdenie. Utóbbit jól szemlélteti, hogy óriási népszerűségnek örvendett az „egyiket sem” rubrika a szavazólapokon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Oroszbarát kormány alakulhat Lettországban?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Na , ezeknek is elment az eszük.
    Komolyan mondom egyszerűen nemértem az emberi hülyeséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Jah tényleg Geyza lehet, hogy elegük lett abból, hogy a nyugat barát politikába elhal az ország , és szépen lassan az Orosz GDP megelőzte a 3 kis balti államét ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  3. Az EU pozitív hatása. Annyi lakossággal, mint Budapest és 2/3 Magyarországnyi területtel.
    Már kezdik észrevenni, hogyan lesznek sokadrendű EU polgárok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  4. Geyza! Nem mindenki orosz fóbiás. Nyugi! Biztos nem hülyébbek, mint mi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  5. Tuggya a fene…talán bekéne nyalnunk Putyinelvtárs-goszpodárnak hogy vegyen be minket harmadiknak ? A fasiszta rendszerű Beloruszia mellé ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gigászok harca, vagy lefutott meccs? 2011. szeptember 13. kedd | AN

Cameron Moszkvában kritizált és békült 2011. szeptember 12. hétfő | AN

Véres merénylet a csecsen fővárosban 2011. augusztus 31. szerda | AN

Tejesdoboz-csónakverseny Lettországban 2011. augusztus 30. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos