Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kiutasította Ankara az izraeli nagykövetet 2011. szeptember 2. péntek 16:46 | AN

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kiutasította Ankara az izraeli nagykövetet

Ankara – Törökország pénteken jelezte; minimális szintre csökkenti katonai és diplomáciai kapcsolatait Izraellel, miután az máig nem kért bocsánatot a tavalyi, segélyflottilla elleni akcióért, melyben kilenc török állampolgár vesztette életét.

Mindezt Ahmet Davutoglu külügyminiszter jelentette be, aki arról is beszámolt, hogy a másodtitkársági szintig redukálják az izraeli külképviseletüket. Ez az utolsó állomás a képviselet teljes megszűnéséhez. Egyúttal szerdáig el kell hagynia Törökországot Gabby Levy nagykövetnek. A Reuters úgy tudja, hogy Levy már Izraelben van és nem tervezi a visszatérést.

Davutoglu ugyanakkor leszögezte, hogy kapcsolataik helyreállíthatók, amennyiben Jeruzsálem mégis bocsánatot kér a 2010-es, Gázába tartó segélyflottillán történtek miatt.

Törökország volt a legközelebbi szövetségese Izraelnek a muszlim világban. Az eset után azonban érezhetően megromlott a két ország kapcsolata, ám ilyen konkrét lépésre eddig nem került sor.

Benjamin Netanjahu egyes hírek szerint a háttérben tárgyalásokat folytat a másik féllel, ám az izraeli kormány egyelőre nem tett nyilvános állásfoglalást az ügyben.

Ezzel gyakorlatilag egyedül maradt Izrael a Közel-keleten akkor, amikor a nemzetközi figyelem ismét a térségre irányul, ha a palesztinok kikiáltják egyoldalú függetlenségüket Izraellel szemben. Nem lesz ekkor már Izrael mellett eddigi szövetségese, a Mubarak-éra összeomlása óta hűvös viszonyra váltó Egyiptom sem, miközben Szíria, egy másik szomszédja is forr.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Kiutasította Ankara az izraeli nagykövetet, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Izrael megmondta.
    Nem fogja beengedni addig a hajót, amíg át nem nézi.
    Mi a szarért lövöldöztek a török terroristák, de az is lehet, hogy ártatlan tengerészek voltak géppisztollyal a kezükben….?
    Aki korpa közé keveredik…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (18 szavazatból)
  2. Törökország szépen radikalizálódik.
    Lehet hogy Törökország lessz Németország Palesztinája ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  3. Megvilágosodásom támadt:
    Törökország , ahol nemnagyon tartják tiszteletben az emberi jogokat , újságírókat hurcolnak el csak úgy , hirtelen milyen érzékennyé vált egynehány terrorístagyanús alak miatt.
    Ebből világosan az gyön le nekem , hogy államilag ( titkosszolgálatilag ) megszervezett akciónak kellett lennie. Abból a célból hogy Törökország megmutathassa az iszlámnáci-világnak hogy tud szakítani Izraellel.
    ( Mostmár nincs szükségük a törököknek Amerika barátságára , merthogy nem tartanak a széthullott Szovjetúniótól.Veszélyes politika ez.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (17 szavazatból)
  4. Miközben a törökök provokátorokat (Flottilla) küldenek Izraelhez és nagy hangon elítélik Izraelt mert megvédi országát aközben kurdok tízezreit mészárolják le minden ENSZ, EU és más szervezetek hallgatólagos jóváhagyásával. Hogy is van ez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  5. A török segélyflottilla valójában felfegyverzett kommandósokat szállított török zászló alatt és azt hitték, hogy az izraeliek csak fenyegetőznek, nem merik megtenni azt, amit ígértek. Nevezetesen, ha felségvízen belül megy a hajó, lőni fognak. Lőttek.
    Azért tartott egy évig, hogy valamit kitaláljanak válaszlépésként, mert a helyzet mostanra fokozódott. Izrael szerződést kötött Ciprussal és Szíriával, a ciprusi mélytengeri medencében található olaj felszínre hozására. Pontosabban hármojuk mélytengeri határán lévő olajra, ráadásul egy amerikai vállalat bevonásával.
    Na most, az olajra a törököknek is fáj a foguk és miután Ciprus 37%-át 73-ban elfoglalták és kikiáltották a saját köztársaságukat ott, először Ciprust fenyegették meg, hajókat cirkáltatnak a próbafúrások közelében és a béketárgyalások leállításával, konkrét háborús fenygetéssel is élnek Ciprus ellen. Az indok, hogy miután övék a sziget északi része, az olaj nekik is jár.
    Most Izrael a soros, őket próbálják jobb belátásra bírni, hogy talán rajtuk keresztül, ők is beszállhassanak a busenissbe.
    Az az egy szerencse, hogy amerikai cég a kitermelő, különben bármi előfordulhatna. De a meccsnek még nincs vége..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  6. “…Ezzel gyakorlatilag egyedül maradt Izrael a Közel-keleten…”

    - Jaj, mert eddig nem volt ám egyedül, mi?

    Pffff…

    Akárhogy is, Izraelre egyetlen környező iszlám diktatúra sem jelent komoly veszélyt. Sem egyenként, sem együtt. Izrael egyszerűen túl erős, minden szempontból (gazdasági, tudományos, katonai, technikai, stb, stb).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  7. Márta:

    “…A török segélyflottilla valójában felfegyverzett kommandósokat szállított…”

    - Téves.

    Iszlámnáci huligánok és banditák sokaságát szállította, ütő- vágó- szúróeszközökkel felszerelve.

    “…Izrael szerződést kötött Ciprussal és Szíriával, a ciprusi mélytengeri medencében található olaj felszínre hozására…”

    - Hogy micsoda, Szíriával szerződést kötöttek? Az olajkitermelésre?

    Ez tuti, hogy tévedés, de ha mégsem az, kérnék hozzám izraeli, de angol nyelvű cikkeket, bármit, ami ezt hitelesen gazolja.

    De szerintem ez is téves.

    Ciprussal meg a törökökkel nem tudom, mi a helyzet, de a két feltárási terület a Tamar és a Leviatan gáz- és olajmezők.
    Namost, ezek egy része izraeli vizeken van, a többi meg nemzetközin, de itt meg azé a kitermelés joga, aki megtalálta, és odatelepíti a kitermelő installációt.

    Így pedig, kuss van mindenkinek, akit Izrael nem enged oda, pl. társbefektetőként, kitermelőként.

    “…Na most, az olajra a törököknek is fáj a foguk…”

    - Akkor nagyon nagy fogászati számláik lesznek, arra felkészülhetnek… :(

    “…Az az egy szerencse, hogy amerikai cég a kitermelő, különben bármi előfordulhatna…”

    - Nem csak amerikai, hiszen a Tamar 1. már működik, és termel, bár még messze nem teljes kapacitással, és ott – ha jól tudom – csak izraeli installációk vannak.

    “Bármi előfordulhatna?”

    - Mégis, mi?

    Ha az egész iszlám világ egyszerre menne neki Izraelnek (ami többszörösen is kizárható), akkor sem lenne semmi esélyük, Izrael annyival van már előttük, minden szempontból… a török haderő egyedül, mely igazán erős és szervezett, de
    1, az izraelihez képest semmilyen szempontból nincs egy lapon,
    2. a török haderő az I. VH óta nem látott háborút, legfeljebb a kurdokat öldösi néha, a CAHAL meg már 63 éve folyamatosan hadban áll (ha a különféle elődszervezeteket is ide számítjuk – Palmah, Hagana, Stern, Hashomer, Irgun – akkor 82 éve), az ismert eredményekkel.

    ?!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  8. Ugyan,ugyan,…ez csak ürügy, de annak is hazugság az alapja.Izrael az iszlám világban eddig is egyedül volt és van..nem megbízható partnerek az iszlám országok, mint ez eset is bizonyítja. Ez valami nagy zsarolás, de Izrael nem zsarolható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  9. Szerintem egy gondosan kitervelt Israel ellenes akció része ez a török dolog az Egyiptomi és u.n arab tavasz felkelések, hogy a végén az eddig Israellel bármilyen szinten is békében levő országokat ellene tudják fordítani. Olyan kormányok kerüljenek hatalomra amelyek hajlandóak lesznek megint belemenni egy Israel elleni kalandba. A szeptemberi Palesztin állam kikiáltás valószínűleg a jel lesz az invázió megkezdésére minden fronton. Azt hiszem nekünk ehhez lesz még egy-két szavunk. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  10. Avi:

    - Biztos, hogy nincs összefüggés az észak- afrikai őrjöngések, csőcselékforradalmak, és a török események között.

    Egyszerűen csak az van, hogy kb. egy időre esett a két dolog, és az iszlamisták meg is próbálják összehozni a két balhét – de ennyi.
    Nincs itt semmiféle összeesküvés, nem beszélve arról, hogy azért a különféle izraeli titkosszolgálatok már tudták volna, ha egy össz- iszlám összeesküvés készül, pláne, ilyen léptékű…

    A “palesztin állam” nevezetű csődtömeget meg “kikiálthatják”, kiáltozzanak csak, a vén hülye hímringyó (az “arafat” művésznevű egyiptomi gengszter) is “kikiáltotta már, ha jól emlékszek, ‘88- ban…

    Aztán, mi lett?

    Semmi.

    Most sem lesz semmi, még ha – tegyük fel – az ENSZ idővel el ismeri ezt az új “államot”.

    Vagy, mégis, mi lesz, ha “kikiáltja” valami hülye a “palesztin államot”?

    Mennyivel lesznek azzal bárkik is előrébb, vagy hátrább?

    Semmi, marad minden, ahogy eddig is.

    Hacsak, valamelyik egyiptomi, vagy szír katonai vezérnél el nem gurul a gyógyszer, és neki nem megy Izraelnek…

    A törökök sem veszélyesek ilyen szempontból, mert egyszerűen nincs meg a katonai képességük, hogy komolyan árthassanak Izraelnek.
    A többi iszlám diktatúrát, és anarchiát meg hagyjuk, azokat a CAHAL megenné reggeli desszertre.

    Nnna, hát ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  11. Eldrad, te Eldrad….))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Nem kár érte.Törökország csak jól járt az Izraeli turistákkal és az Izraeli fegyverekkel. Ha inkább Iráni és a szir diktaturákat kedvelik,hát nyalják őket.
    De ne csodálkozzanak,ha a Kurdok kikiáltják Török Kurdisztánt,és az Iraki USA kivonulás után széteső Irakból is kikiáltják az Iraki-kurdisztánt,mely majd egyesül a törökkel. És persze ezzel kutba esik az EU-hoz csatlakozási tervük is a Török basáknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  13. Anamnesis Familiaris

    Eldrad, jókat írsz, de egy valamit mégis megjegyeznék: Irán hadserege meglehetősen erős, mert – bár technikailag nem olyan fejlett – de nagyon nagy létszámú, és rengeteg fegyvere van. Ha Irán, arab szövetségeseivel karöltve, támadást intézne Izrael ellen, annak nagyon nagy ára lenne izraeli oldalon , még egy izraeli győzelem esetén is. Ennek a bekövetkezte persze kicsiny valószínűségű, de kizárni nem lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  14. Nagyon jó hozzászólások vannak itt.

    Egy dolgot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. A török izraeli viszony nem a tavalyi 2010 május 31.-i segély flotillával indult romlásnak. Jóval előbb.

    A török radikalizálódás az EU-s felvétel elhúzódása miatt mélyült el.
    A törökök megértették nem kérnek belőlük Európában, és emiatt fordutak
    meg villámgyorsan. Aláírták a gonoszok tengelyével, elsősorban Szíriával a
    a legátfogóbb együttműködést. Mit szólt volna ehhez Izrael, kelet volna folytatnia a török hadsereg modernizálását? A jóval korábban megkötött kétoldalú együttműködési programok kitöltését?

    Az előző Ehud Olmert kormányt( 2006-2009) egyenesen megfenyegette a török rezsim, mert Olmerték látván a török iszlamizációt nem kértek a török elfogult közvetítésből többé a szíriai-izraeli béketárgyalások felújítása terén.

    A törökök bedühödtek és nyíltan,ás nagyon igazságtalanul a palesztin arab verziót támogatták minden szinten, beindult a törökök Izrael ellenes világ propagandája.

    A törökök nagyon ellenezték a 2008 végén 2009 elején zajló , a gázai Hamasz rezsim ellen indított izraeli katonai akciót, melynek célja a Hamasz szétverése, elűzése lett volna. Részben a habzó szájú törököknek köszönhető, hogy Izrael nem tudta véghezvinni célját, pedig nagyon közel járt hozzá.

    2009-ben a világ előtt nyíltszini, élő TV adásban szégyenítette meg (majdcsaknem köpte szembe) a török kormányfő “az apja lehetne” Nobel Dijas izraeli államférfit Simon Pereszt.

    Ígyhát a cikkben szereplő megállapítás téves!!!!!!!!
    Nem a segélyflotillával kezdődött a török izraeli kapcsolatok megromlása.

    A török EU-s belépés elodázása miatt verik el a port a törökök Izraelen.
    És itt jön az EUs tagok képmutatása, ahelyett, hogy megvédenék Izraelt a törökök mellé, állnak. Pedig miattuk pécézte ki Izraelt a török iszlamizmus.

    Természetesen a több évtizede tartó izraeli kezdeményezésű, nem adjuk fel
    olajfúrások is a csodával határos módon sikerrel jártak. Az Izraellel szomszédos arab államok gúnyt űzve emlegették a fáradhatatlan izraeli próbálkozásokat. Most, hogy meg lett a földgáz, meg a hatalmas mennyiségű olaj, persze azonnal kéne nekik. Terveket szövögetnek, hogy lehet elvenni.

    És ott van Irán, aki a világ segítségével felépítette az atomját, és miért is ne elsősorban Izrael elpusztításával fenyeget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  15. Kiutasította Ankara az izraeli nagykövetet+++++++++++ ez sem jó fogalmazás!!!!!!

    Az izraeli nagykövet már rég nincs Ankarában, úgyhogy nem kellett kiutasítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  16. “Törökország volt a legközelebbi szövetségese Izraelnek a muszlim világban.”+++++++++++++++++++++++++++az eredeti cikk ebben is téved!!!!
    Ez az állítás legalább 4-5 éve már megdőlt, lásd korábbi hozzászólásom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  17. “Ezzel gyakorlatilag egyedül maradt Izrael a Közel-keleten akkor, amikor a nemzetközi figyelem ismét a térségre irányul,……..” ez a mondat is megtévesztő!

    A fentiekből kiderül, hogy nem Izrael miatt alakulnak ilyen rossz irányba a folyamatok, hanem szeptember 11 tizedik évfordulójához közeledvén, mindenki számára világos kell, hogy legyen , hogy miért.!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  18. Törökország igazi arcát kezdi megmutatni.
    Kérdezzétek meg az örményeket, 1915-ből, hogy mit tudnak erről az arcról!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  19. Nem hiszem, hogy a Török iszlám barát polgári kormány valamilyen katonai lépésre szánná el magát. A közelmúltban szakított a kormány a katonai részvétellel az ország ügyeibe. Legfeljebb alacsonyrangú ambiciózus katonákat ér el a kormány, a tisztek nélkül azok pedig nagyon gyorsan rájönnek, hogy nem értenek ehhez a szakmához!

    Elrad elemzése pontos. Talán azt megemlíthette volna, hogy Izrael képes az őt ért támadás biztos elhárítására, mindig a megfelelő fegyvereket és taktikai eszközöket bevetni.
    Bizonyos előnyt jelent a világ kritikus országai előtt, éppen az, hogy Izrael ebben az ügyben nem lehet agresszor, csak megtámadott!!!! Izraeliek a hazájukat, az országukat, a népüket védik! Tévedés ne essék, nem a zsidókat! Ez jogos önvédelem.
    Lehet hogy a több millió arab és orosz, és magyar mellett zsidók is vannak, – sőt biztos – de a világon sehol sem léteznek fajtiszta homogén államok, legfeljebb Hitler akart ilyet csinálni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  20. Pár megjegyzés:

    “…Most, hogy – Izraelben – meg lett a földgáz, meg a hatalmas mennyiségű olaj…”

    - Földgáz rengeteg, ráadásul, a feltárás és a kitermelő installációk építése még közel sem ért véget. Olaj viszont még mindig nem biztos, legalábbis, a mennyisége nem.

    “…- az arabok – Terveket szövögetnek, hogy lehet – Izraeltől a földgézt – elvenni….”

    - Egyrészt sehogy, másrészt, a nagypofájú hőzöngésen nem tudtak még túlesni, pedig a téma már vagy 4 éve jelen van arab- iszlámnáciéknál.

    “…Irán hadserege meglehetősen erős, mert – bár technikailag nem olyan fejlett – de nagyon nagy létszámú, és rengeteg fegyvere van…”

    - Igen, van.

    Egy halom ócskavas.

    A nagy létszámot hagyjuk már, jól tudjuk, egy korszerű háborúban a létszámfölény mennyit ér. Főleg, ha a totális technológiai- katonai mesterségbeli – ipari – bármilyen fölény is az éppen aktuális tömeghaderő ellen szól.

    Az izraeli- arab háborúknál ezt jobban semmi nem példázza.

    Irán hadserege, azon túl, hogy nyugati fegyveradásvételi tilalom van Irán ellen, már 32 éve, ennek minden következményével együtt:

    - Légierő:

    Gyakorlatilag virtuális.
    A legtöbb gépük a ‘60- as, ‘70- es évekből ottmaradt amerikai, de alkatrészhiány és karbantartás hiányában a rozsda eszi mind, nem tudnak sok éve felszállni. A szovjet gépeikkel hasonló a helyzet.

    - Páncélosok:
    Szintén, nagyrészt régi amerikai tankok, harcjárművek. Alkatrész ezekhez sincs, elavultak, optikájuk, célzókészülékeik 30- 40 évesek. Hogy mennyi működőképes, azt nem tudom, de ezek figyelembe vételével mindegy is.

    - Logisztika:
    Nehéz szállítógépeik nincsenek, sem megfelelő mennyiségű, teherbírású, és üzemképes teherjármű.
    Ezek nélkül pedig LEHETETLEN egy századnál nagyobb csapaterőt gyorsan mozgatni, nem hogy hadosztályokat, vagy hadseregeket.

    - Tüzérség:
    Kb. az ötvenes éveknek megfelelő színvonal.

    - Haditengerészet:
    Kis létszámú, erőtlen, elavult.

    Rakétaerők:
    - Évek óta gyúrnak közép- ás nagy hatótávolságú ballisztikus rakéták fejlesztésére, de amiket olvastam róluk, ezek a hatvanas évek színvonalát képviselik, abból is a kevésbé üzembiztos, és a pontatlan fajtákat.

    Légelhárítás:
    - Radarok: elégtelen mennyiség, azok is rosszul, szakszerűtlenül széttelepítve, a legújabbak is a hetvenes évek végének színvonala. Légelhárításuk kb. a HAWK rendszernek felel meg, az pedig 30- 40 éves. Az oroszok végül nem adták nekik el az S 300 rakétákat, de megfelelő célzó és célra vezető elektronika nélkül ez sem ér semmit.

    Kibertechnológia:
    - Az egy rossz vicc.
    Ismerős a Stuxnet vírus, és hogy mit művelt Iránban?
    Mértékadó nyugati szakértők, szoftvercégek jelentették ki, hogy Irán kibertechnológiája még nagyon gyerekcipőben jár.

    És még valami:

    - Az iráni katonai szakoktatók képzik a gázai terrorgengeket, már sok éve. A Cast Lead hadművelet idején kellett volna a terrorhadseregnek megmutatnia, mire megy az iráni képzéssel Izrael ellen.

    Megmutatták.

    Ennyit az iráni kiképzés hatékonyságáról.

    Namost, mindezzel szemben áll a világ legfejlettebb, legharcedzettebb Hi Tech hadereje, a CAHAL, melynek létszáma, teljes háborús feltöltöttség esetén ma kb. 800.000 fő lenne, de lehet, hogy több.

    Ultramodern, félelmetes kiberhadviseléssel megtámogatva.

    Olyan légierővel, aminél a világon jelenleg csak egy erősebb van, az amerikai.

    Működő ballisztikus rakétaelhárító- rendszerrel az Arrow- rendszer; Ilyen rajtuk kívül csak az USA- nak van).

    Olyan elitkommandókkal, melyek 60 éve folyamatosan bizonyítják, hogy azt kapnak el, akit akarnak, ott és akkor, ahogy azt ők akarják.

    Kitűnő katonai vezérkarral (ez alól egy kivétel volt eddig Izrael modern kori története során, 2005- 2006. időszak, meg is látszott a libanoni háborúban).

    Szóval:

    - Ezek után ki gondolja még úgy, hogy Iránnak volna bármi esélye Izrael ellen, még ha szövetkezik a többi elmebeteg iszlamista diktatúrával, akkor is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  21. Anamnesis Familiaris

    Eldrad, tiszta szívemből kívánom, hogy legyen igazad! A kibertechnológiával kapcsolatban viszont én úgy tudom, hogy a nukleáris berendezések régi Siemens-technika ugyan, de a hadsereg Észak-Koreával közösen fejleszti a szoftvereit. Hardvert pedig nem nehéz manapság beszerezni, amikor ott van pl. a Kínai Népköztársaság. És mivel Kína rengeteg pénzzel tartozik az olajért Iránnak – amit a szankciók miatt nem tudnak átutalni – nyilván barterben próbálnak fizetni. Irán ugyanígy hozzájuthat máshoz is, például a jelenleginél modernebb rakétatechnológiához. Repülőgépeik saját gyártásúak is vannak, igaz,hogy F4 klónok, ami persze nevetséges, de… nem tudom. Attól félek, hogy Kína sok mindennel ellátta már Iránt, csak nem tudunk róla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  22. Anamnesis Familiaris

    Elemzo: Még egy valami, ami fontos a Töröko-EU viszonnyal kapcsolatosan: ha jól emlékszem, amikor az “Igazság és Fejlődés pártja” került hatalomra Törökországban, a hadsereg – mint rendesen – puccsal fenyegetőzött. Az EU azonban közbeszólt: ha puccs lesz, nincs EU-csatlakozás. A tábornokok erre visszavonulót fújtak. Az eredményt ismerjük: Erdogan nemrég lecsukatta a hadsereg vezérkarát és elvbarátait ültette a helyükre. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  23. Tényleg? Szeptemberben kiáltják ki az . a r a b o k . a “palesztin” köztársaságot?
    .
    Akkor a kikiáltás napja, aligha nem . > . 2011. 09. 11. < . lesz !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  24. Igen, “kikiáltják” a “palesztin államot”.

    De kiáltozhatnak, ahogy csak bírnak, mert ennek kb. annyi értelme és haszna lesz, mint amikor ugyanezt az arafat művésznevű eszelős hímringyó már megtette, 1988- ban (ha jól emlékszem, akkor).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  25. Familiaris:

    “…de a – iráni – hadsereg Észak-Koreával közösen fejleszti a szoftvereit. Hardvert pedig nem nehéz manapság beszerezni, amikor ott van pl. a Kínai Népköztársaság…”

    1,
    Még egyszer mondom, nézz utána a Stuxnet vírusnak, és hogy mit művelt az iráni atomlétesítményekkel, és annak is, erre mit nyilatkoztak neves, mérvadó szoftverfejlesztő mérnökök, cégek.
    2,
    Kínai hardverek: tudomásom szerint ez is sok évvel van lemaradva az élvonaltól.

    3,
    Hogy a nyomorult Észak- Korea miket fejleszt, hát, az egy vicc, bár, elég rossz vicc. Évtizedekkel van lemaradva mindenben nem hogy az élvonaltól, de az átlagtól is, nem gondolom, hogy pont ezektől lenne félnivaló, pláne az izraeli csúcstechnikának nem.

    Ide figyelj, sajnos nincs annyi időm, hogy elkezdjem neked keresni a linkekekt, sem a saját archívumomban, sem itt a neten, melyeket beírva utánanézhetsz mindennek.

    Vagy, hogy pl. az iráni radarrendszerről melyik Aranysas magazinban olvastam azt a 2X5 oldalas, részletekbe menő, elemző szakmai írást, úgy 2006 körül… (?).

    De ha elkezded nagyon figyelni az onnan érkező híreket, és elkezded az információkat visszamenőlegesen is beszerezni, akkor látni fogod, mi van.

    Annyit azért mondanék, hogy ezen infók begyűjtése és feldolgozása hónapokba kerül… szóval, ha tényleg érdekel, hajrá.

    Még valami:

    Magyar nyelvű “wikipédia” kizárva, az sehol nem lehet hivatkozási alap, pláne ilyen kérdésekben. Gagyi, félrefordított, az eredeti wikipédiás cikkek töredéke sincs benne, stb.

    Na, akkor hasznos keresést!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. Szerintem kőrbe kéne járni azt a kérdést is, hogy a törökök és Irán most rivalizálnak-e (pl ki vezesse az iszlámistákat), vagy közelednek az érdekeik.????
    .
    Másrészt a nagy tömegű egyidejű rakétatechnikával megtámasztott támadás azért nehezen lenne elhárítható kiváló technikával is, persze ez esetben az USA és az EU sem maradhatna “semleges”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. “…nagy tömegű egyidejű rakétatechnikával megtámasztott támadás azért nehezen lenne elhárítható kiváló technikával is…”

    - Csakhogy Iránnak nincs “nagy tömegben” ballisztikus hordozórakétája.

    És nem is lesz, mert azok tömeges gyártásához minimum egykori szovjet léptékű ipari- technológigai kapacitás kellene.

    Iránnak jelenleg csak kis számú, pontatlan, elavult, saját gyártású közép-hatótávolságú ballisztikus rakétája van, de ezek sincsenek bevethető állapotban (azért az nem úgy van ám, hogy na, akkor erre a rakétára rátesszük a robbanófejet, pláne atomot, jól kilőjük, aztán az eltalál bármit…).

    Nem volt elég teszt- indítás, ami volt, azok egy része eleve totális kudarc volt, és robbanófejekkel még egyszer sem próbálták ki ezeket.

    A célra vezető elektronikát, navigációs rendszereket, elektromos védelmi technikát meg hagyjuk, abban Irán évtizedekkel van elmaradva.

    Persze ettől még nem lehet hagyni, hogy iszlámnáci dühöngő őrültek kezébe ABV fegyverek, és ezek hordozására alkalmas eszközök kerüljenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  28. A szunniták (moslim brotherhood) és a siiták egyesítése török zászló alatt nem lenne felemelő élmény.!? :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  29. Anamnesis Familiaris

    Rendben Eldrad, elfogadom amiket írsz, kicsit meg is nyugtattál. A Stuxnetről sokat olvasgattam, de lehet,hogy ennek ellenére rosszul emlékszem erre a Siemens-dologra. Utánanézek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  30. Tök mindegy, hogy Siemens, vagy sem.

    A lényeg: Irán teljesen védtelen egy komolyabb kibertámadással szemben.

    Ahogy védtelen lenne az esetleges izraeli precíziós légitámadásokkal, ballisztikusrakéta- támadásokkal (Jericho I, II, III) szemben is, főleg, ha ez a Hi Tech kibertámadással, netán’ kis létszámú, önállóan tevékenykedő elitkommandók szabotázsakcióival együtt történik.

    Márpedig nyilván így lesz, ha Irán nem hagyja abba az őrjöngést…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Izrael most leszámol Iránnal? 2011. november 3. csütörtök | Rákócza Richárd

Súlyosbodó török-kurd összecsapások 2011. október 19. szerda | AN

Törökország bekeményít Szíriával szemben 2011. október 1. szombat | AN

Izrael nem fagyasztja be az építkezéseket 2011. szeptember 27. kedd | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos