Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az ENSZ-BT-ben is kérik az önálló Palesztina elismerését 2011. szeptember 17. szombat 11:22 | AN Forrás: Haaretz, MTI

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az ENSZ-BT-ben is kérik az önálló Palesztina elismerését

Jeruzsálem – Mahmud Abbász palesztin elnök kijelentette, hogy teljes ENSZ-tagság elismeréséért folyamodnak egy hét múlva a Biztonsági Tanácsban is, amivel azonban kockáztatják Washington vétóját.

Abbász nehezményezte, hogy Izrael, annak ellenére, hogy teljes jogú tagja a nemzetközi szervezeteknek, mégis szerinte folyamatosan megsérti a nemzetközileg elismert határokat a telepek építésével.

Az ENSZ a jövő héten, szeptember 23-án szavaz a palesztin államiságról, az 1967 előtti határokkal és Kelet-Jeruzsálem fővárossal. A Hamasz nehezményezte, hogy Abbász „nemzeti konszenzus” nélkül döntött amellett, hogy a Biztonsági Tanácsban is szavazzanak az elismerésről.

A PSZF elnöke ennek ellenére elmondta, hogy fontos az együttműködés Ciszjordánia és a radikális iszlamista Hamasz által irányított Gázai övezet között, akkor is, ha pár dologban nem értenek egyet.

Izrael meglehetősen szűkszavúan reagált Abbász beszédére; Benjamin Netanjahu kormányfő mindössze annyit mondott, hogy „a békét nem lehet elérni egyoldalú döntésekkel az ENSZ-ben, főleg nem a szélsőséges Hamasszal karöltve”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Az ENSZ-BT-ben is kérik az önálló Palesztina elismerését , 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Kérni, azt lehet.
    Addig, amíg a Hamasz kormányzati tényező lehet az arab-cigányéknál, addig nem szabad nekik semmi ENSZ tagságot adni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  2. sarkos:

    Az ENSZ súlytalan, majd a nagyhatalmak eldöntik, hogy jó ez nekik vagy sem. Az USA viszont már előmelegítette a vétójogát, így várható, hogy nem lesz semmi érdemi előrelépés, csak szimbolizálás na és persze Izrael-ellenes lejárató hadjárat. Mert ugye mindenért ők felelnek, egyes ideírók szerint (mint Layli) azért, mert a zsidók mégiscsak civilizáltabbak, így nekik kell többet tenni a palesztinokért (ez pedig egyfelől naivság, ha nem burkolt antiszemitizmus, másfelől kétségtelenül rasszizmus a palesztinok felé, akik mintha nem lennének képesek még szobatiszták se lenni), mások szerint (lásd: kuruc.infón és társoldalain hozzáhányókat) pedig az “apartheid elnyomásért” kell meglakolniuk (viszont azt nem tudom, hogy a gy.k. teljesen zsidómentes Gáza mégis miért áll rosszabbul, mint a “megszállt” Ciszjordánia? Talán mert a Hamász és az Iszlám Dzsihád nem képes felhagyni a vérgőzös terrorizmussal, így a megtorlások a blokáddal együtt ellehetetlenítették az övezetet?).

    Hogy mi az igazság, azt csak az érintett két fél tudhatja biztosan, de mint nálunk, ott náluk is sokadik rangú a közönséges állampolgár véleménye, ugye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  3. …van némi összehasonlítási alapom .
    Betlehemben jártam nemrég. Előtte 15 évig nem jártam arrafelé.
    Ezek a palesztinnak nevezett förmedvények tönkre tették a történelmi emlékekben is gazdag várost, kiszedték az ablakokat (nyilván eltüzelték), a házak között végzik kis-és nagydolgaikat, stb.
    Ezek akarnak önálló államot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  4. No és mi lesz a következő lépés? Az Al-Kaida bekerül az ENSZ Biztonsági Tanácsába?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  5. sarkos:

    Primitív emberek mindenütt vannak. Az a kérdés, hogy jobb előre létrehozni az államot, majd azután beszélni a menekültkérdésről, Jeruzsálemről és a határokról, vagy érdemesebb-e visszatérni a tárgyalóasztalhoz. Szvsz. amíg a Hamász nem ismeri el a zsidó államot (igaz, a Fatah sem), addig nincs miről beszélni, és Izrael joggal ágálhat a palesztin állam elismerése ellen is ezen alapon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. Az ENSZ tagállamok hozhatnak bármiféle határozatot , nincs gyakorlati jelentősége,
    A Biztonsági Tanács hozza meg a valódi döntést.
    Az USA pedig nemhinném hogy ebbe belemenne.
    Szóval szalmaláng az egész ENSZ hajcihő.
    -
    Az ENSZ -leszámítva a humanitárius segélyeg többé-kevésbé zötykölődő szézosztásának az irányítását- egy meglehetősen hatástalan intézmény.
    -
    Mondok egy érdekes példát 30-egynehány évvel ezelőttről:
    Az USA egy szépnapon bejelentette hogy kilép az ENSZ oktatásügyi szervezetéből.
    Lett is erre nagy fejetlenség és kérdezték hogy miért ?
    A válasz az volt hagy azért mert míg az USA fizeti be ebbe a szervezetbe a fenntartási költségek 80 % .-át , addig az USA szavazati joga csak 1 azaz egy a kétszázötven-valahány tagállam között.
    És nemtűri tovább hogy olyan semmi államok mint Ethiópia , ahol nincs is rendes oktatás , meg Togo ahol egyáltalán nincs oktatás, rendre leszavazzák az indítványait .
    Innentől aztán vége is lett gyakorlatilag az ENSZ akkori oktatásügyi szervezetének.
    (A mostani helyzetet nemismerem.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. ATV híradóban mondták: az LMP kezdeményezte, hogy a magyar állam szavazza meg az önálló palesztin államiságot az ENSZ-ben. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  8. Ha a vizmuvet es az aramszolgaltatot felrobantja a
    control power akkor nem lehet az angol wc-t hasznalni.
    az egesz beketargyalas nagy kamu mindket fel kinlodva puposkodva ugy tesz mintha tenne valamit de lenyegeben semmit nem tesz mert akor nem jön korpa Irantol vagy mas gazdagab olaj hatalomtol. Bort iszunk es vizet predikalunk a Jelszo ha Beginben volt anyi erö es akarat hogy leult egyiptomiakkal es megyegyezett megegyezhetnenek a abaszekal is sokal könyeben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. Ebből számomra az következik , -fgyelembevéve Schiffer közös sörözését a Jobbik napernyő alatt – hogy az LMP és a Jobbik közös platformja hamarosan megalakul. Pl. a választások idején .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  10. Mahmud Abbasz trükkje: “Izrael folyamatosan megsérti a nemzetközileg elismert határokat”. És? A felfegyverzett palesztinok , Hamasz, Hezbollah egész Izraelt nem ismerik el.Akkor milyen határokról beszél? És ha nem építene telepeket akkor elismernék? Ugyan. Blöff az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  11. Ez a vén marha egész jól él abból, hogy egész életében hülyeségeket beszél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  12. Az LMP elmegy a jó q..a anyjába. A múlt héten a Gyurcány-ügy, most ez… sok lesz egy kicsit, fiúk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Palesztína államisági kérdéseit csak Izrael Állammal folytatandó tárgyalásokon lehet megoldani. MInden kivülálló tanácsa, követelése és “segítsége” csak nehezíti a kérdés rendezését.
    Izrael már régen szorgalmazza ezt, és azt, hogy a palesztínok végre dolgozzanak és termeljenek, de ne rakétákat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  14. Elempé, meg a jobbik?

    Reszkess, Izrael!

    - A magyarsztáni ultraliberálisok és a hitleristák mennek ellened!

    Mi lesz így veled?

    Pffff…

    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. Én továbbra sem értem, mitől nép, sőt nemzet a magukat csak nemrég óta palesztinnek nevező, jórészt az arabok által elüldözött menekültek és leszármazottaik tömege.
    Attól, hogy egyfelé gyűlölnek? Azért ez kevés a nemzetté váláshoz.
    És az EU ennek a gigantikusra felfújt PR-buboréknak akar nemzeti önállóságot? Az EU-nak elment az esze. Nem tudom, ivritül van-e ilyen, de az EU a más f*szával veri a csalánt.
    Lehet állam az, amelynek kinyilvánított, vallott és vállalt célja Izrael elpusztítása?
    Ők követelik az arabok (jó, “palesztinek”) visszatelepülését, akik maguk között egyetlen zsidót sem tűrnének meg?
    Ők képzelik, hogy államalkotásra alkalmasak, amikor a folyamatosan kapott adományok nélkül egy percig nem maradnának fenn?
    És akkor még nem is mondtam, hogy Abbasz megbízatása már jó ideje lejárt, nem is legitim vezető, továbbá ott a Hamasz, amely egyrészt katonailag erősebb, másrészt soha nem fogja feladni Izrael elpusztítását. Igazából a PA és a Hamasz a “jó rendőr / rossz rendőr” szereposztásban működik.
    Ez az egész a hülyeségig széplelkű és beállítottságában alapvetően Izrael-ellenes EU által elvárt bábszínház, amelyben csak ketten látják pontosan a helyzetet: Netanyahu és Abbasz. Eltáncolják a násztáncot (Netanyahu meggyőzően, Abbasz rúgkapálva), de mindketten tudják, hogy ebből semmi nem lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Amerikai magyarok határolódjanak el Orbántól 2012. december 4. kedd | Lázár György

Izraeli légicsapás Szudánra? 2012. október 24. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos