Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: A Gyurcsány-per és a józanodás 2011. szeptember 13. kedd 12:05

  • Hozzászólások(97)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: A Gyurcsány-per és a józanodás

Orbán Viktor igencsak melléfogott, amikor szabadjára engedte indulatait és bosszúvágyát. Gyurcsány Ferencből igazi „muszáj Herkulest” faragott. Ezzel megmenti őt attól, hogy beleszürküljön az őt körülvevő pocsolyába, hőst és mártírt csinál belőle, saját maga felépíti későbbi legyőzőjét. A paranoia nyert, legyőzte a józan észt, a megfontolást, a számítást. Mert Gyurcsány Ferenc mostantól hős, akinek el kell felejteni minden hibáját, gyengeségét, tévedését és mulasztását. Mostantól kezdve szimbólum, Orbán tette azzá. A szabadság és a demokrácia szimbóluma, és ha börtönbe csukják, még inkább az lesz. Márpedig börtönbe csukják, az nem vitás. Aki ekkora ostobaságot képes elkövetni, aki ország-világ szeme előtt képes egy nem létező bűncselekménnyel vádolni politikai ellenfelét, annak dühe és bosszúvágya nem engedi meg, hogy a gyűlölt embert futni hagyja. Azt főleg nem, hogy bíróság mondja ki, hogy ártatlan.

Ha Orbánnak esze van, rábízta volna az MSZP belső harcaira a piszkos munkát. Amikor Gyurcsány Ferenc úgy döntött, nem alakít új pártot, hanem az MSZP-ben marad, sokan úgy gondolták, politikai öngyilkosságot követett el. Akár így van, akár úgy, Orbán most feltámasztja, és újra első számú ellenfelévé teszi. Ha nem ragaszkodik a híradófelvételhez – amit elsötétített szobában százszor játszik majd vissza magának –, amelyen Gyurcsányt elvezetik megbilincselve, megszabadulhatott volna tőle. Gyurcsány Ferenc kertet kapált, főzött, recepteket osztott meg a rajongókkal, miközben a legszélesebb ellenállást szervezhette volna, de nem tette. Orbán most elérte, hogy elkezdje. Sikerül Gyurcsány zászlaja alá terelni még több demokratát. Ha Gyurcsány börtönbe kerül, az ő neve lesz a zászlóikon, a transzparenseiken, a házak falán. Orbán elszigetelődik a Nyugattól, őrültsége fokozódik, közveszélyes lesz környezetére, még inkább az egész ország számára. Orbán ezzel a lépésével megásta saját sírját. Nem lesz egy nyugodt perce, állandóan attól kell tartania, hogy egyszer kijön a börtönből „az az ember”. Ezért mindent megtesznek majd azért, hogy ha egyszer bekerült, onnan többé ki ne jöjjön.

Mindez nagy felelősséget ró azokra, akik kint maradnak. Gyurcsány Ferencet be fogják börtönözni. Tombolni fog a gyönyörűségtől a fülkeforradalom polgári körökben nevelkedett élcsapata. És talán megrendülnek végre a demokraták. Orbán Viktor e lépésével remélhetőleg nemcsak Gyurcsányt támasztotta fel, hanem feltámaszthatja azokat is, akik kómába hazudják magukat. Egy ártatlan embert vezetnek majd – jelképesen szólva – a bitó alá. Egy férjet, egy apát, egy rendes embert, egy tisztességes demokratát. Aki ezt tétlenül nézi, és ugyanolyan lelki nyugalommal éli tovább az életét, mint annak előtte, miközben Gyurcsány a börtönben van, az gazember. Függetlenül attól, hogy a volt miniszterelnök politikai teljesítményét hogyan értékeli.

Gyurcsány Ferencnek nem kellene börtönbe vonulnia egyetlen olyan országban sem, ahol a diktatúrával nem kollaboráló demokraták vannak. Ma már százezres tüntetésen kellene tiltakozni a koncepciós perek, az ártatlanok bebörtönzése ellen. Csakhogy – stílszerűen szólva – ezt az elmúlt másfél évben elkúrták a mi barátaink. Próbáltak a diktatúrával megbékélni, nem tudomást venni róla. Óvatosságra intették azokat, akik azt mondták, hogy teli torokból ordítani kellene, és itt van az eredmény. Csendesen nézik végig, ahogyan a koncepciós perek első áldozatát elvezetik. Miközben ez még csak a kezdet. Nehogy azt higgye bárki, hogy Gyurcsány lesz az egyetlen. Arról nem beszélve, hogy ha ősszel ledarálják a sarkalatos törvényeket, akkor kiépítették a diktatúra jogi kereteit. Utána kezd el működni a Nemzeti Együttműködés Rendszere.

Időben kellett volna kiáltani: arra van az újság, arra van a frekvencia. De még most sem arra használják. Ha Orbán ezeket a médiumokat megfojtja, nagy hibát követ el, mert ha ezt nem teszi, a jelenlegi magyar média képes lenne statisztálni a diktatúrához, annak illedelmes ellenzékeként. Gyurcsány Ferencet bevágják a börtönbe, méghozzá számottevő tiltakozás nélkül, és ezt csak azért tehetik meg, mert eddig túlságosan jól neveltek voltak a jó barátok, és nem akarták elhinni azt, hogy megváltozott a világ. Ez már egy éve egy más ország. Ebben már nincs demokrácia. Akik most kapkodnak a fejükhöz, amikor megcsapja őket a börtöncella dohos bűze, azok nem álltak a tiltakozni vágyók élére, akiknek már régen elegük van a bohócdiktatúrából. A sajtó demokratikus része élőben közvetítette és elemezte a diktatúra kiépítését, mint egy Videoton-meccset. Ahelyett, hogy elutasította volna az egészet, nevén nevezte volna azt, ami történik, illedelmesen vitatkozott a részletekről. Miközben az egész a szemétdombra való, és nem elemezni kellene az újabb lépéseket, hanem az egészet gyökeresen elutasítani.

Antifasiszta röplapok

Mester Ákos nekem mentorom és mesterem, tisztelem és szeretem, és tegyen bármit, nem fogok rosszat mondani róla. Üt, vág, de nemrégiben mondott egy nagyon fontos dolgot. Amikor az Amerikai Népszavában megjelent „Az Unió első fasiszta állama” című cikkem, szokás szerint mérsékletre intett, de kapott néhány levelet, amelyben olvasói és tisztelői nem értettek vele egyet. A levelek megjelentek, és Mester Ákos a következő tisztességes választ adta a levelekre: „Bizonyos szempontból egyik levélíróval sincs vitám. A tisztességes ellenvéleményeket köszönettel veszem, megfontolom, és – mint látható – aggály nélkül közreadom. Ám változatlanul azt gondolom: ami vészesen hasonlít valamire, az nem azonos azzal, amire emlékeztet. Én legalábbis így hiszem. Vagy még inkább: remélem. Ha nem remélhetném, akkor nyilvánvalóan nem ellenzéki újságot írnék, hanem antifasiszta röplapot.”

Erről van szó. Nagyon jól látja, mi lenne a feladat. Mivel ez már nemcsak hasonlít valamire, hanem az, itt az idő a röplapgyártásra. Mester Ákos már nem hiszi, hogy nem így van, de még reméli. Szomorúan mondjuk, de ne remélje. Neki és kollégáinak már nem „ellenzéki újságot”, hanem antifasiszta röplapot kellene írnia. Mire várnak még? Mi kell még ahhoz, hogy észrevegyék, ez nem demokrácia, ahol ellenzék áll szemben kormánypárttal? Ez egy diktatúra, amely felszámolta a demokráciát, a köztársaságot, a jogállamot, és ezzel szemben már nem lehet úgy viselkedni, ahogy demokráciában szokás. Diktatúrát leváltani nem lehet, csak megdönteni. Le kell számolni az illúzióval, hogy békében lehet eltölteni életünk hátralevő részét, csak ki kell várni, amíg magától megbukik a jelenlegi kormány. Ez nem egy kormány, amely majd megbukik. Ez egy önkényuralom, amit el kell söpörni, magától nem megy el. De amíg ezt nem ismeri fel a demokratikus oldal, amíg nem néz szembe ezzel a demokratikus sajtó, amíg arra vigyáz mindenki, hogy a demokrácia írott és íratlan szabályait betartsa, amíg arra ügyel, hogy az oroszlán bajszát feleslegesen ne huzigálja, addig nem lesz szabadság, nem lesz demokrácia. Addig diktatúra lesz, amely látszatdemokráciának álcázza magát, és röhögnek azokon, akik ezt el is hiszik.

Eddig majdnem csak mi beszéltünk így: a „szélsőséges” Amerikai Népszava, a „liberális kuruc.info”, ugyebár. De most már Gyurcsány Ferenc is így beszél, a parlamenti vádbeszédét elmondhattam volna akár én is, aki túlmozgásos vagyok és aránytévesztő. És nem telik el sok idő, amikor majd azok is így beszélnek, akik most még – jóindulatúan, de – remélnek. Mert nincs miben reménykedni. Az Orbán-rendszer, ahogyan Gyurcsány Ferenc nevezi, fasiszta rendszer, amely magán viseli a diktatúrák tipikus jegyeit, illegitim módon megfosztja a magyar embereket a szabadságtól. Kihasználva azt, hogy a magyarok nem genetikusan alattvalók.

Van itt erő

A Kertész Ákos-ügynek van pozitív hozadéka. Méghozzá az, hogy a baloldaliak és liberálisok megmutatták, micsoda erő van bennük. Eddig azt hittem, hogy a demokratákból elszállt az erő. Elgyengültek, képtelenek arra, hogy a szájukat kinyissák, mamlaszok, tehetetlenek. Igézet alatt állnak. Most azonban kiderült, hogy cseppet sem olyan gyengék, mint amilyennek látszanak. Ha a sajátjukba kell belerúgni, dagadnak az erőtől. Még hogy nem tudnak felháborodni? Mint a vulkán szakadt ki belőlük a süvöltő tiltakozás Kertész Ákos ellen. Ha ennek a csatakiáltásnak csak a felét kiengedik a torkukon az Orbán-alaptörvény ellen, akkor talán nem veszítjük el olyan könnyen a demokratikus alkotmányt. De amikor a legalapvetőbb emberi jogokat, a törvényességet éri támadás, amikor bebetonozzák a diktatúrát, nem hallatszik üvöltés, akkor jól fésült interjúkban elemezgetik azt, amit úgy kellene felrúgni, mint a lócitromot. Még arra is van gondjuk, hogy fegyelmezzék azokat, akik nem látják olyan ártalmatlannak azt, ha eltörlik a demokratikus alkotmányt, és röhejes vádirat alapján koncepciós pereket készítenek elő. Ma ő, holnap te.

Tudnak a mieink határozottan megszólalni, élesen elhatárolódni, fenékbe rúgni, ha egy öregemberről van szó, aki nem fog ártani senkinek. De ezt az öregembert már nem védik a náci pojácáktól, a kormány szélsőjobboldali hecckampányától, hanem belesétálnak a csapdába, amit azok állítanak. A diktatúra ellen ilyen elemi erejű tiltakozás még nem volt a demokraták részéről, mint amit Kertész Ákossal szemben bemutattak. Lebonthatják a fejük fölül a demokráciát, de a hangjukat alig hallani. Hol van akkor ez az erő, ez az erkölcsi felháborodás? Fontos a szakszervezetek tiltakozása is, mert a korporatív állam fel akarja számolni a szakszervezeteket. De a szakszervezetek sem ez ellen lázadnak, hanem elvesznek olyan részletekben, amelyekről demokratikus kormánnyal szemben kell alkudozni. De itt már régen nem erről van szó. Fel akarják számolni őket, ők pedig munkaórákról vitatkoznak. Leszalámizzák őket, úgy tesznek, mintha tárgyalnának, aztán megszavazzák, hogy többé nincs joguk semmihez. Süllyed a hajó, és a kilincseket fényezik. Háromezren mennek ki a parlament köré. Kétmilliós a főváros.

És azt ki fogja elmesélni az embereknek, hogy ne az ennivalót keressék, hanem a szabadságot? Mert ha nincs szabadság, kaja sem lesz. Mikor értik meg, hogy a demokráciáért és a szabadságért kell harcolni, nem a betevő falatért. Az nem egy dísz, hanem mindennek az alapja. Ha lesz demokrácia és szabadság, akkor megvan az esély arra, hogy legyen kaja is. Az még csak esély, de nélküle esély sincs. Csak állami minimálbérre, ebédjegyre, közmunkára, konténerre.

Aki nem vak, láthatja, diktatúra van. Nemcsak totális diktatúrák léteznek. Ez nem totális diktatúra, de az lesz. Aki úgy viselkedik, mintha demokráciában lenne, az téved, rossz úton jár, becsapja magát és másokat. Aki nem fordul szembe a diktatúrával, és nem konfrontál az elnyomással, az kollaboránssá válik. Csak a konfrontáció vezethet oda, hogy a diktatúra megdőljön. Nem lehet „ellenzéki” műsorokat és újságokat csinálni. Sajnos, antifasiszta röplapokra van szükség. Pontosan úgy, ahogyan azt Mester Ákos mondta.

Harag kell

Demokratikus pártoknak sem szabadna részt venni a diktatúra parlamentjének munkájában. Ha részt vesznek, legitimációt adnak a diktatúrát bebetonozó sarkalatos törvényeknek. Ha az egypárti alkotmány vitájában és szavazásában nem vettek részt, akkor azoknak a sarkalatos törvényeknek a vitájában, amelyeket az egypárti alkotmányból vezetnek le, mi keresni valójuk van? A képviselői fizetésen kívül. Nem logikus. Lehet szépíteni, de ebben a parlamentben maradni ma már kollaborációnak számít. Nem emlékeznek, hogy a Fidesz két napig még emberi hangot is képes volt megütni, csak azért, hogy becsalogassa az ellenzéket díszletnek a csapdájába? Azért, hogy a demokrácia látszatát keltsék, amikor saját alkotmányukat megszavazzák. Most is ez történik. Az egyetlen elfogadható demokratikus magatartás a parlamentből való teljes kivonulás. Ez most megint „túlmozgásnak” hangzik, de majd meghallgatjuk erről a véleményeket egy-két év múlva.

A helyes alapelv az, hogy ha diktatúra van, akkor legyen diktatúra.

Legyen nyilvánvalóvá ország-világ előtt. Akkor lehet számítani a nyugati demokráciák segítségére. Amíg a kollaboránsok biztosítják a demokrácia látszatát, senki nem fog a kokizós magyar kormány belügyeibe avatkozni. Ezért nem kell mindenáron megtartani és fenntartani olyan újságokat, rádiókat és tévéműsorokat, amelyek csak akkor maradhatnak meg, ha cenzúrázzák magukat. Ha szabadon nem működhetnek, akkor tiltsák be őket. Szűnjenek meg bátran. Ha diktatúra van, akkor legyen diktatúra, és az újságírók cenzúrázatlanul gyártsanak szamizdatot, röplapokat, vezessenek kalózadókat. Annak van értelme. Rá kell ébredni, hogy vége a konszolidált polgári létnek. Ne várja senki, hogy normális állása lesz, és abban dolgozik. Tetszettek volna nem kétharmadot megszavazni, vagy fideszes alattvalónak állni. Most az ellenállásról szóló filmeket érdemes nézni. Most ennek lesz szezonja.

Ha megszűnik a kollaboráció, akkor van esély a diktatúra megdöntésére. Ha nem lenne késő, így lehetne megakadályozni, hogy Gyurcsány Ferencet társadalmi ellenállás és tiltakozás nélkül be lehessen börtönözni, vagy tartósan bent lehessen tartani. Húsz év demokrácia után már mindenki nyugalomra és békességre vágyik, ez érthető. Nehéz hozzászokni, hogy ezt a nyugalmat egy diktatúrával feldúlják. Nehéz elhinni, hogy ez megtörténhet. Hogy nem filmet forgatnak, ez  a valóság. Nem szívesen hangolódik rá senki, hogy békés polgári életét megváltoztassa. De nem lehet megspórolni, ennek a békés polgári életnek a lehetőségét Orbán elvette. Ha nem nézünk ezzel szembe, olyan dolgok játszódnak le a szemeink előtt, amelyeket szégyellnünk majd, hogy megint a redőny mögül lestünk.

Szégyenszemre megtörténhet az, hogy elítélik Gyurcsányt egy koncepciós perben, becsukják a börtönbe, és idekint megy tovább az élet úgy, mintha mi sem történt volna. Csináljuk az ellenzéki sajtót, húzzuk az evezőket, gályázunk szorgalmasan Orbán rendszerében, és várjuk a dupla rumadagot.

Szent harag nélkül nem lehet kivívni a szabadságot. Meg kell haragudni arra, aki elvette. Akit a Gyurcsány-per sem indít szent haragra, az nem demokrata.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (118 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +200 ( 246 szavazatból)
Bartus László: A Gyurcsány-per és a józanodás, 4.6 out of 5 based on 118 ratings

  • Hozzászólások(97)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

97 Reader’s Comments

  1. Juli2011. szeptember 13. kedd 16:09
    “Az valahogy kimaradt, hogy itt egy Schiffer András nevű ellenzéki parlamenti képviselő indította el a lavinát.”

    Nem egészen. Olvasd csak:

    “Bajnai Gordon szerint veszélyes lehet a bosszú

    Megalapozatlanok a Gyurcsány Ferenc elleni gyanú indokai a Sukoró-ügyben, mert a miniszterelnök örvényesen és szabályosan járt el – mondta a volt kormányfőről utódja az ATV-ben. Bajnai Gordon a telekcseréről ugyan nem sokat tudott, de azért indíttatta el a polgári peres eljárást, hogy kiderüljön: volt-e értékaránytalanság. Hozzátette: az ügyészségnek láthatóan komoly erőfeszítésébe tellett, hogy a politikai nyomás alatt valami indokot találjon.”

    Tovább:
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=469489&referer_id=ezt_beszelik

    Schiffer más ügyben sáros: pár éve közérdekű adatvisszatartás miatt indított eljárást Gyurcsány ellen, amit kérésre sem vont vissza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (21 szavazatból)
  2. Optimista – csattnak: “Mondja Ön orvosi eset? én annak látom”
    A legrosszabb verzió leírója miért lenne orvosi eset? Az az orvosi eset, aki meg akarja valósítani a leírtakat. Lehet olyan is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  3. Az a kérdés, Optimista, hogy ön olyan orvos-e, aki másokra nézve azok saját véleménye alapján diagnózist vállal állítani, vagy vak, aki nem képes (nem hajlandó) az érzékszerveit saját megnyilvánulásai előtt gondolkodása megalapozására használni.
    Mindkettő nagy hiba – szerintem.
    Egyébként pedig majd a történések fogják eldönteni, melyikőnk látja helyesen ezt a dolgot. Ám Orbánt lebecsülni több mint veszélyes.
    … Esetleg tud példát mondani arra, hogy úgy cselekedett akár csak egyszer is, ahogyan a fair play a törvények alapján megkívánta volna?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  4. Különös alak ez a Schiffer András. Ki gondolta volna? :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  5. @csatt – a legfeketébb forgatókönyvet vázolta fel, és ha kizárólag Orbánon múlna erre hasonlítana Gyurcsány sorsa, azért én nem vagyok ennyire pesszimista és bízom abban, hogy időközben lefogja a sors a beteg kezét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (17 szavazatból)
  6. e-Vita 2011. szeptember 13. kedd 17:17
    Nincs igazad, mert nem annyira kevés a demokrata, mint hinnéd. Bartus úr írjon csak továbbra is, mert újoncok mindig és mindenütt vannak. Itt is, a nickenvek alapján nem is kevesen.
    Ha többen is továbbadják a honlap címét és tartalmát, a demokráciát hiányolók, majd a demokrácia iránt elkötelezettek száma máris szaporodik. Ez a cél a portál üzemeltetésével, nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (19 szavazatból)
  7. proaktiv
    2011. szeptember 13. kedd
    22:14
    Egyetértek!
    2 hete – a “búcsú az olvasótól” óta szaporodik az olvasók száma, mivel azonban a facebookon is eloszlik itt nem annyira érzékelhető.
    Ezért kéne a dkp honlapjára is az AN linkjét feltetetni, mert az is a demokraták gyűjtőhelye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  8. Kálmán Olga ma este végre hozta régi formáját Kolláth doktorral történt beszélgetésében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (14 szavazatból)
  9. Gyurcsányék 2006-ban elkúrták, de ezek most még jobban elkúrják!… :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (14 szavazatból)
  10. Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
    Bartus Lászlónak teljesen igaza van! Szokásos módon
    az egész médiában folyik a maszatolás.Féltik azt a keveset ami még
    megmaradt? Erős kiállás nélkül az is el fog veszni.
    Senki ne bizzon az eszement vezérnek és sameszainak!
    Ezek egytől egyig bűnőzők!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (27 szavazatból)
  11. Kérem, mindazokat, akik valami keveset tenni is szeretnének, csatlakozzanak:

    http://www.peticiok.com/tiltakozas_a_gyurcsany_ferenc_elleni_koncepcios_eljaras_miatt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (17 szavazatból)
  12. “Harag nélkül nem lehet kivívni a szabadságot. Meg kell haragudni arra, aki elvette. Akit a Gyurcsány-per sem indít haragra, az nem demokrata.”
    Ez így igaz !
    A cikk teljesen fején találja a szöget ! Egyetértek ! – már nincs értelme az ellenzéki szerepnek, csak a demokratikus ellenállás az egyetlen lehetőség! A demokratikus ellenállás különböző fegyvereit újra elő kell venni: gyűlések, felvonulások, petíciók, tiltakozások, nyílt állásfoglalások, sztrájkok különböző formái, stb.
    Drága Hazám : Ébresztő !!!
    Talpra Magyar !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (29 szavazatból)
  13. valaki meselje mar el, miert ez a nagy gyurcsany-uldoztetes? miert utalta Solyom?
    mit tud, amiert vesznie kell?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  14. Most már érzik hogy valami nincs rendben , kézcsók már nem lesz de ha még is akkor az a nyugdíjas csontig be lesz nyugtatózva !!!!
    A csuti otthon járt az ovisok sem mehettek aznap óvodába , a köteles romániába menet olyan biztosítást kapott minden bokorban határőr volt!!!
    Nem bíznak az istenadta NÉPBEN .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  15. Tökéletes Bartus-írás ez is.
    Sajnos.
    A koncepciós perek innentől elindulnak, a baloldali politikusok után jönnek majd a polgári ellenzékiek.
    Csak idő kérdése mikor kerül rád a sor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (23 szavazatból)
  16. A francba. Már megint egyet kell értenem.

    IDÉZETEK: Kedvelem őket. Mindig boldog örömmel bukkanok mások olyan gondolataira, melyek saját szellemi felfedezéseimmel rokonok. Ezek általában bölcsebben, találóbban, tömörebben fejezik ki megfigyeléseimet, mint én tudom. Így aztán szivesen átveszem és legfeljebb kommentálom őket.”
    Marlene Dietrich

    MINT BÉKA A FORRÓ VIZBEN….

    Ki ne próbálják, de állítólag, ha egy békát a forró vízbe dobnak, akkor az állat abban a pillanatban kiugrik belőle. Ám ha szép lassan és gyöngéden csúsztatják a meleg vízbe, akkor a békának eleinte tetszik a dolog, a kellemes meleg fürdő. S ha ekkor lassan elkezdik melegíteni a vizet, akkor a béka már csak akkor kapcsol, amikor túl késő. Amikor félig megfőtt, és nem marad ereje kiugrani. Az ember ugyanígy „megfőhet”, szép lassan, ahogy észrevétlenül hozzászokik az élet forróságaihoz és kényszerhelyzeteihez – a többiekkel majdnem mindenkivel együtt, nem is sejtve, hogy korábban azért még ki lehetett volna ugrani ebből a slamasztikából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  17. proaktiv
    2011. szeptember 13. kedd
    21:51 Juli2011. szeptember 13. kedd 16:09
    “Az valahogy kimaradt, hogy itt egy Schiffer András nevű ellenzéki parlamenti képviselő indította el a lavinát.”

    Proaktív!

    Jogállamban az LMP feljelentése a vicc kategóriája. A tartalom nyomokban sem utal bűncselekményre. (Bár tudom, hogy immár másfél éve Magyarországon nincs jogállam.)

    Ez a feljelentés – tartalma szerint – legfeljebb csak arról szólhatna, hogy (a feljelentő szerint) Gyurcsány közérdekű adatokat tartott vissza. De még ez sem állna meg.
    Viszont amiért meg akarják gyanúsítani, az hivatali visszaélés.
    A feljelentés a megfogalmazása szerint valóban hivatali visszaélésre hivatkozik, na de egy feljelentést a tartalma és nem a szövegszerűsége szerint kell elbírálni. A tartalma alapján pedig ez – elvileg – közérdekű adatok visszatartásáról fogalmaz meg vádat. Ami nem azonos a hivatali visszaéléssel.

    (Megjegyzem, közérdekű adattal való visszaélést is csak az tud elkövetni, aki a közérdekű adat birtokosa. Ez pedig semmiképpen sem a miniszterelnök.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  18. Ki lehetne ugrani, de egyelőre csak akkor, ha Gyurcsány útmutatásai szerint fognának össze a zemberek. Ám hogy ez megtörténne, annak semmi jele nincs. Még mindig ott tartunk, példa erre ez a fórum is, hogy se Gyurcsány, se Orbán. Más meg nincs…
    Pedig kristálytiszta lenne a megoldás, hiszen normális ésszel mindig a legrosszabbtól kell előbb megszabadulni… És ha nincs más, akkor fel kell sorakozni a kevésbé rossz mögé, s amikor már a legfőbb gonosz el van takarítva az útból, lehet gondolkozni, kire cseréljük le azt, aki megszabadított bennünket.
    Ám ez a fórum is példa rá, hogy se Gyurcsány, se Orbán. Csakhogy ebben az esetben marad Orbán. Hát, kedves Fórumtársak, ezt használja ki az, Aki Még Életében Nem Hazudott.
    És mert pontosan tudja, hogy Gyurcsányon kívül nincs égen földön ember, aki rá nézve veszélyes lehetne, nem is fog nyugodni addig, amíg össze nem roppantja. Neki ez a legfőbb célja, hiszen a hatalmát akkor tudja megszilárdítani, ha Gyurcsány nem létezik. Most persze eltekinthetünk a fizikai létezéstől, mondván, hogy politikai tényezőként kell Gyurcsányt kiiktatnia, csakhogy Gyurcsány amíg él, amíg szellemi képességeinek birtokában van, addig veszélyt jelent a Hazudni Képtelen emberre.
    … Egyébként pedig bíznék én is más lehetőségben, abban, hogy lefogja majd valaki a kezét, mivel a remény hal meg utoljára, de van jele annak, hogy bárki képes lenne megállítani?! Az egyetlen, akinek sikerülne, már a markában van.
    Ez a helyzet, lehet minuszolni, de a valóságon az nem változtat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  19. Azon viszont mindenkinek – legalábbis a vádlóinak – el kellene gondolkodniuk, hogy ha a Schiffer András által írt feljelentés lenne az alapja, akkor azt miért csak most akarnák érvényesíteni.
    Egy feljelentéshez határidők kötődnek. Ami idők alatt az ügyészségnek el kell dönteni, hogy megindítja-e az eljárást, megtagadja az eljárást, hiánypótlást, kiegészítést kér, stb.

    A törvény szerint az ügyészségnek HÁROM NAP ALATT kell eldöntenie, hogy mit kíván kezdeni a feljelentéssel.
    Elindítja az eljárást, megtagadja az eljárást, feljelentéskiegészítést, hiánypótlást kér. Viszont az ügyészség évig semmit sem tett a feljelentéssel.
    Két év elteltével már nem lehet egy ilyan feljelentés alapján eljárást indítani.
    Szóval, akkor mi alapján akar az ügyészség eljárni? A Schiffer akkori feljelentése MÁR NEM jogalap az eljárásra.

    Ha ez lenne a feljelentés alapja, akkor viszont én kérdezem meg: mit csináltak vele két évig. Ugyanis egy feljelentést ennyi ideig nem lehet úgymond lebegtetni anélkül, hogy arra az ügyészség bármit is lépne.

    Tehát a magam részéről kizártnak tartom, hogy ennek a feljelentésnek lenne bármi köze ahhoz, amit most akarnak Gyurcsánnyal csinálni.
    Márcsak azért is, mivel nem a feljelentésben megfogalmazott tartalom miatt akarnak vele szemben eljárni. Ami az ügyészségi eljárás alapja lenne, olyan a feljelentésben nem szerepel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  20. Bűnösök közt cinkos aki néma! Ma ez még aktuálisabb mint valaha is volt!Hajrá demokraták ekkora disznóság nem történt 5o éve Magyarországon! SZÉGYEN!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  21. Fohász:
    Mi honatyánk, Orbán, ki vagy a Parlamentben!
    Szüntettessék meg a te neved!
    Lázadjon fel a te országod, s töröltessék el a te akaratod, miképpen a T. Házban, azonképpen itt, a földön is.
    Mindennapi kenyerünket hagyd meg nekünk ma, és már megbocsáss, de mi nem tudunk neked megbocsátani.
    Ne vígy minket az államcsődbe, és szabadíts meg magadtól.
    Mert nem a tiéd az ország, csak a hatalom, dicsőség nélkül, és remélhetőleg az sem soká.
    Ámen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  22. Szia Laci!

    Tény, hogy sok áruló volt a magyarok közt!

    Lásd IV. Béla, amikor elárulta a 24 hun törzsszövetséget, amely arról szólt, hogy egész Európát lerohanja Dzsingiszkán!

    A kinai társadalmat is hunok alapították!
    Az első kínai császár hun volt.

    Ajánlom Neked Romolus és Rémus történetét!

    Szintén két hun fiú az alapja a Római birodalomnak.

    Minden tőlünk származik: MAGYAROKTÓL!

    Mi vagyunk a MAG népe!!!!

    Az egyistenhit azelőtt létezett a magyarságban, mielőtt Ábrahám kijött volna Úr városából!

    Olvass utána.

    A magyarok már azelőtt keresztények voltak, mielőtt a Kárpátmedencébe jöttek volna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (15 szavazatból)
  23. jajj, mennyi “okos” ember……………………Az viszont tény, hogy Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök úr (nekem és sokunknak még AZ!!) nem érdemli meg, hogy ez az Orbán, alias Orsós Mihály ilyen szégyenletes dolgot műveljen vele. Reméljük semmi hátránya nem származik ebből senkinek, kivéve a demagóg undorító fasiszta jobboldalnak…………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  24. dagy63
    A dühöd érthető, de Dr. Orbán Viktor nem azért művel vele szégyenletes dolgokat ugye, mert szerinted ő alias Orsós Mihály?
    Nem kellene (alig) burkoltan sem cigányozni. Méltatlan dolog.
    Az emberhez méltatlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  25. IDE IS BERAKOM, mert sajna aktuális!
    Oly szánalmasak a mínuszolók, hisz csak bizonyítják a leírt gondolatok igazát, mi szerint – tömören összefoglalva – a “”mélymagyar barom fajta” csak sértődni tud, érvei soha nincsenek, a tények nem zavarják, a bajuk okozója mindig csak más lehet, önkritikát nem ismeri, azaz primitív egysejtű-szintű biológiai létét az alantas ösztönök és érzelmek vezérlik. Hiába próbálják a történelmet is MEGHAMISÍTANI, csak a TV székház felgyújtására és a Kossuth-tér összeszarására futja az intelligenciájukból(sicc), no meg itt mínuszolnak, mert a fidSS oldalakon nem mernek véleményezni semmit, csak segget nyalni!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  26. Én nem sajnálom Gyurcsányt. Mondom ezt úgy, hogy elegem van már a hazai ügyekből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  27. A koncepciós per nem jelenti azt, hogy a vádlott ártatlan. Csak azt, hogy olyan bűn miatt büntetik, ami az adott társadalomban tipikus. Amit mindenki” elkövet, ill. elkövethet büntetlenül, csak ő nem.

    Nem szeretném, ha Gyurcsány lenne a baloldal mártírja. Nem elég baloldali ehhez a szép szerephez. Az egész csak cirkusz kenyér helyett, amit nem tudnak adni, mert elosztották maguk között, gondolok itt az egykulcsos adóra.

    Szerintem felmentik, és Orbán triumfálni fog, hogy ugye van kis hazánkban független bíróság. És marad tovább az állóvíz. Ezt mint pesszimista mondom.

    Úgy tűnik velem ellentétben a magyar nép még mindig optimista. Az alábbi viccel bizonyítanám. New Yorkban egy 90 emeletes épületből kilöknek két embert. A pesszimista zuhan, és közben azt gondolja: rövid és sötét jövő vár rám. Az optimista zuhan 60 emeletnyit, és úgy véli: az út kétharmadát már megtettem, és még élek. Ezt is megúszom.

    Összefoglalva: lázadásra akkor is szükség lenne, ha Gyurcsány Ferenc szabadon távozhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  28. @proaktiv! A tények makacs dolgok, a számok pedig kegyetlenül ridegek.
    Ha az AN fenntartásához 350 állandó KT tag szükséges, akik havi 7 USD / 1400 HUF összeget áldoznak is , és pár hónap alatt is csak 155-en gyűltünk össze, nos, akkor nem beszélhetünk arról, hogy Magyarországon olyan jaj, de sokan vannak (cselekvő) demokraták. Természetesen verbál-, látvány- és megélhetési demokratákból továbbra is Dunát lehet rekeszteni, mint ahogy volt ez a 21 év alatt folyvást, de lám, nagy számuk, “munkásságuk” mire volt jó: fasiszta diktatúra épül náci segédlettel, valójában minimum 8 éve már.
    .
    Akinek van pénze-ideje non-stop internetezésre, az velem nem hitetheti el, hogy havi 1400 HUF-ot nem tud kigazdálkodni.
    .
    A látogatottságból, az ingyenesen olvasók számából nem lehet kenyeret venni a boltban, se szerver- és domainfenntartást, se hírszolgáltatásokat, se web- és hírszerkesztőket, se hirdetésszervezőket, se hivatásos véleménymondókat fizetni. Ez ilyen egyszerű.
    .
    És – a közhiedelemmel ellentétben – az USA-ban sincs kolbászból a kerítés. Ezt csak Orbán ígérte, hogy a “komcsikkal” ellentétben itt nemzeti együttműködés keretében magyar emberek magyar kerítése magyar kolbászból lesz. De ezt csak mostanában árulja el (azoknak, akik eddig kómában voltak, mert a többi néhány előre tudta), hogy ez a kiszolgáltatottakat még kiszolgáltatottabbá tévő rabszolgamunkából, magánpénzek “önkéntes adományából”, többszörös adózással, Mussolini mintájú renddel akarja megvalósítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  29. Szégyenteljes ez az eljárás, világosan látható, hogy koncepciós ügy. De olyat azért ne írjunk már le, hogy ártatlan. Ezt Barta úr se tudhatja. A probléma az, hogy mindenki számára nyilvánvaló, hogy mi a (szerintem is elhibázott) cél.
    Az apaságával, férji mivoltával se kellene jönni, mert ez már olyan lányregényes. Orbán is apa és férj, aztán nála ezt biztosan nem említené meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  30. Csúnyán fogja végezni a csúti bolond!
    Ez már a végjáték, innen már nincs hova menekülnie, esetleg a grazi gyogyóba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  31. Igen, Orbán is apa és férj. Olyan férj, aki időnként agyba-főbe veri a feleségét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  32. send:
    Elfogultnak látszol Ferinkkel szemben.
    Mondj kapásból egy dolgot amit fel lehet róni neki mint pénz és hatalomszerzési célból elkövetett nyilvánvaló bűntett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. Igen, elég a maszatolásból! Igaza van Bartusnak a baloldal hangja akkora volt Kertész Ákos írása ügyében, hogy elég lett volna a fele is arra, hogy elgondolkodtassa a jobboldaliakat arról, hogy mit lehet és mit nem. Egy ilyen magát féltő, önös érdekeit figyelő baloldalt -tisztelet a szép számmal meglevő kivételeknek – ki fog pártfogásába venni az EU-ban? SENKI!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. proaktiv – de igen, teljes egészében Schiffer feljelentésére alapul a mostani egész, joginak álcázott politikai koncepciós eljárás. Magad idézed Bajnait: ő polgári pert kezdeményezett. De Schiffer volt az, aki kifejezetten a ma az ügyészség által használt “hivatali visszaélés” vádjával tett feljelentést. Igaz, a nyilvánosság követelményének sérelmére hivatkozva – ám mégis, ez adott alapot arra, hogy bűntétjogi eljárást indítsanak.

    Kár ezt szépíteni. Kár itt bármit szépíteni, igaz, sajnos, nagyon igaza van Bartus Lászlónak. Sápadjon, aki nem nem ébred fel, és sápadjon, aki majd csak túl későn.

    Ha eddig voltak is illúzióim, (elég sápadtak voltak csak), az LMP-vel kapcsolatban, tegnap végleg elszálltak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Kedves Bartus Laszlo!

    Visszautalva egy masik cikkre, amiben kritizaltam az amerikai egeszsegugyi ellatast es amit megcafolt, adalekul ajanlom elolvasasra Onnek a nepszabadsagban ma megjelent …”Nincs egeszsegbiztositasa? Haljon meg!” cimu cikket!….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. send
    valoban orban apa es ferj is, ha jol emlexem a gyerekeinek is es a felesegenek is lekever idonkent….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  37. Itt vannak hát újra a Kék Manók (emlékszünk még rájuk a Sárga Tengeralattjáróból), csak éppen nem püfölnek, hanem minuszolnak… Hogy miért? Egyszerű: ezért kapják a fizetésüket, más érvük ugyanis nincs. Ezt a hozzászólást is le fogják minuszolni rendesen. Szegény barmok….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Tudomásom szerint a Sukoró dolog nem is valósult meg, akkor mitől van az államnak vesztesége?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  39. kata234
    2011. szeptember 14. szerda
    19:49
    Attól, amit Bajnai is mondott, nem jött be 1Mrd$ és nem lett 2500 új munkahely, mert Lauder úr valószínűleg nem annyit akart perkálni Ovinak, amennyit az akart.
    Egyszerű, nem? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Elképesztő ami itt folyik, most olvastam:
    Megszüntette a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Budapest XI. kerületében lévő, a Kopaszi-gát melletti területek eladásával kapcsolatban – hangzott el az MTV Híradójában szerdán.

    A televízió információi szerint az eljárás nem tárt fel terhelő bizonyítékot a kincstári igazgatóság két, vesztegetéssel gyanúsított egykori munkatársával szemben. A rendőrség több dokumentumot is beszerzett, de mivel ezekben ellentmondó információk voltak, nem bizonyítható a bűncselekmény elkövetése.

    A BRFK 2007-ben indított nyomozást, mert a gyanú szerint a vagyonigazgatóság 2005-ben áron alul, egy vitatott értékű követelés és annak kamatai beszámításával adott el három, a Kopaszi-gát mellett lévő ingatlant egy magáncégnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  41. 4 éve nyomoznak! Willi Foog 18-szor megkerülte volna a földet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Személy szerint hitelt kell adnom Bartus László helyzetértékelésének és a tettekre sarkalló érvelésének.

    Amit az Fidesz-kormány ma, „igazságtétel” címen tesz, az Orbán és szűk köre elvtelen és kalandor személyiségéből levezethető, sajátos logikán alapuló és kalkulálható akciósorozat. Az „igazságtétel”, egyszerre több célt is szolgáló eszköz. Egyszerre cirkusz, azaz, megtévesztő propagandatevékenység a nép elfogult és manipulálható egyedeinek, valamint bizonyítéka kíván lenni a „nemzetmentő és újjászervező” nemzeti-mázas, de valójában diktatórikus politikai céloknak, miközben fedőtevékenysége a demokratikus intézmények rohamszerű lebontásának, vagy a lebontást célzó elfoglalásának.
    (1) Orbán és csapata a politikai ellenzékiségét, majd a hatalomra jutását az éppen hatalmon lévő szocialista-liberális hatalomgyakorlók alkalmatlanságának, hiteltelenségének és megbízhatatlanságának, a valóság súlyos/bűnös meghamisítása eszközével való elfogadtatására és a nemzet, már önmagában is alantas szándékokat sejtető, tendenciózus, érzelmi síkon való megosztására alapozta, sajnos nagyon sikeresnek bizonyulva.
    (2) Sikerének okait itt most szükségtelen részletezni, ámbár a jelek szerint ennek feldolgozására a mai napig sem került sor a magát baloldalinak tartó politikai táborban! Ha ugyanis ezt megtették volna, akkor most nem Bartus Lászlótól kellene hallanunk az Orbáni diktatúra valós veszélyeiről, hanem a baloldali pártok és a szakszervezetek valósághoz igazított aktivitása mozgatná meg a demokratikus értékkel bírók táborát.
    (3) Napnál világosabb, hogy most Orbán és a Fidesz, nyolc évig sulykolt, hamis beállításának a hitelességét hivatott biztosítani az un. „igazságtétellel”, benne Gyurcsány Ferenc kiadatási procedúrájával, és a koncepcióra alapozott büntetőeljárással is.
    (4) De tévedés azt hinni, hogy itt csupán Orbán és a Fidesz hitelessége, kontra Gyurcsány Ferenc bűnössé nyilvánítása lenne a tét.
    Az igazi cél, és ekként az igazi tét sem kevesebb, mint az Orbáni diktatúra végső formába öntését még meghiúsítani képes baloldali (szociáldemokrata, szocialista, liberális, zöld) eszme és értékrendszerek, valamint a követőik/pártjaik teljes mértékben való hiteltelenné tétele Magyarországon és a világ közvéleménye előtt.
    Ezzel, mint ahogy azt Orbán teljes nyíltsággal világgá kürtöli, egyszer, és mint példát akar statuálni az elhúzódó válságjelenségekkel küszködő Európának is!
    (5) Éppen ezért lenne legfőbb ideje megszervezni/felrázni a demokrácia híveit, és a mintegy 3,5 millió csendes, ki tudja miért apolitikus, a demokráciát sem igen féltő magyar honpolgárt is. Mégpedig hiteles „arcoknak”, hiteles szavakkal és hiteles akciókkal!
    (6) A „tapintatos ellenzékiség” ma már nem csupán a nyíltság, határozottság, a szervezettség és a konfrontálódásra alkalmatlanság jele, de a nevetségesség szintjére alacsonyítja a jelenlegi baloldali ellenzék, amúgy is szétforgácsolt megnyilvánulásait!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Az LMP-ben nem csak Schiffer van, de ÉSSZERŰ választ nem tudnak adni arra, hogy miért kellett biodíszletként funkcionálniuk, ha “nem fújt be hozzájuk” kopogtató cédulákat a szél? (Elég sok jó komment van hozzá)
    http://nol.hu/belfold/szegeny_magyarorszag__szegeny_magyarok_

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Orbán pananoiájának ékes bizonyítéka – mint Bartus László jó szemmel felismerte – hogy úrrá lett egy miniszterelnöktől és tanácsadóitól joggal elvárható józan ész felett és idolt csinál Gyurcsány Ferencből. Én attól tartok, hogy ha börtönbe csukatja, majd módot talál valamilyen “véletlen” elpusztítására is. Elvégre meg is mondta korábban. Gyurcsány Ferenc is idézte a végső parlamenti beszédében. Ha ezt megteszi, Gyurcsány Ferencből Nagy Imrével összemérhető nemzeti hőst csinál.
    Gyurcsány Ferenc is tudja ezt és mégis VÁLLALTA ezt a szerepet. Számomra már e vállalása is hőssé avatja.
    Nagy kár, hogy nem hősökre és mártírokra lenne szükségünk, hanem a nemzetet vezető, becsületesen gondolkodó, szociális érzékenységű elmékre, emberekre.
    Ha pedig Orbán ekkora paranoiára képes, mit várhatunk tőle más, pl. “sarkalatos” ügyekben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. A politika egy fura valami. Többféle nézőpontból lehet véleményt alkotni és a kép, amit látunk, az más és más. A furcsaság abban van, hogy egyik is, másik is lehet igaz! Mégis azt tanácsolom, hogy ha túl sok autó jön szembe, akkor fontoljuk meg: lehet, hogy a sztráda rossz oldalára keveredtünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Ugyan Gyozo………………..nem érdekel engem, hogy te/ön mit mond, még a bőrszíne sem érdekel, de amit csinál ez a fasszopó Orbán!!!!!!!!!!!! Mennyi fájdalmat és keserűséget okozott: EDDIG!!!!!!!!!!!!!!!! Ez egy év kedves Gyozo………….mire is számíthatunk? Ez egy gonosz sértődékeny büdös köcsög gnóm törpe…………..és sajnos az ő értékrendje szerinti “értékek” is kicsinyesek, törpék mint ő maga, vagy te a fizetett ügynökük lehetsz? Bocs…………akkor viszont megpróbálok úgy viszonyulni a dolgokhoz mint Orbán és sleppje a MAGYAR DEMOKRÁCIÁHOZ, vagyis se hogy! Vitapartnert ecsém ne itt keress, hanem a jobboldalon, ahonnan a fizetésedet kapod!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Kata 234, igen, megszüntették (én XI. kerületi lakos vagyok) és csak örömködni lehet, hogy Molnár Gyula polgármester úr és stábja egy európai szinten is elfogadható komplexummal gyarapította a kerületet.Ez a fidesz szemében miért bűn? Menjen ki oda a kopaszi gátra bárki, független párt szimpatizációtól, akár hétköznap is és meglátja micsoda ragyogó helyet varázsoltatott oda Molnár Gyula…………………bizony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos