Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vitalij Klicsko papírforma győzelme 2011. szeptember 11. vasárnap 15:01 | AN

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Vitalij Klicsko papírforma győzelme

Wroclaw – Megvédte a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét az ukrán Vitalij Klicsko, miután a 10. menetben technikai K.O.-val legyőzte kihívóját, a 42 ezer fős hazai közönség előtt bokszoló Tomasz Adameket.

A mérkőzést az első gongtól a leléptetésig az idősebbik Klicsko fivér irányította, a nála hat évvel fiatalabb, ám jelentős fizikai hátrányban lévő (12 kg) Adamek erejéből csak a tisztes helytállásra futotta.

A 40 éves ukrán a tőle megszokott balkezes ütésekkel tartotta távol riválisát, aki oldalirányú mozgással, távoli beugrásokkal próbált közelebb férkőzni a világbajnokhoz, sikertelenül. Klicsko már az első menetben megrendítette a lengyelt, majd a folytatásban is több tiszta találat került fel a neve mellé.

Adamek a hatodik menetig hősiesen állta a pofonokat, ekkor egy jobb csapottól megszédült, s úgy tűnt, csak a kötelek segítségével tartja magát. A mérkőzésvezető rászámolt a kihívóra, aki végül kihúzta a menet végéig, sőt még további négyet bokszolt.

A tizedik menetben végül pont került a macska-egér játék végére: Klicsko sorozni kezdte az ellenállásra képtelen Adameket, aki bár ennek ellenére sem akarta feladni a küzdelmet, a bíró végül – teljesen jogosan – véget vetett neki.

“Kiváló bunyós, hiszen félnehézsúlyban és cirkálósúlyban is világbajnok volt, de nem elég jó ahhoz, hogy nehézsúlyban is bajnok legyen, ez ugyanis egy teljesen más kategória”, nyilatkozta Adamekről Klicsko, aki öccsével, Vlagyimerrel továbbra is uralja a királykategóriát.

[youtube QVfO8H-AsA4]

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. A boksz világa kusza és bonyolult. Rendkívül sok érdek ütközik, de csak kevés érvényesül. Egyértelmű és jogos a kérdés, sport vagy az üzlet dominál a boksznak nevezett sportban? Az ilyen mérkőzések megszervezése méltatlan a Klicsko fivérekhez. Ennél többet érdemel ez a sport.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. A sport ott vesztette el igazi szellemét, amióta megjelentek a ‘profik’, vagyis az üzlet. Ez már inkább Show, mint sport.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Az bizonyos, hogy a Klicskó testvérek a profi ökölvívás kiemelkedő alakjai.
    Ez az üzleti résztől független. Ahogy a 4.X után is kinéznek, az egy nagyon sportszerű életre és munkára vall.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán bekebelezte a Vasast is 2012. december 6. csütörtök | AN

Erdei elfogadta a Showtime ajánlatát 2011. október 28. péntek

Olimpiai aranyat vásárolnak az azeriek? 2011. szeptember 23. péntek | AN

Erdei Zsolt decemberben bokszolna 2011. szeptember 20. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos