Ronai and Ronai
AMERIKAI

Olimpiai aranyat vásárolnak az azeriek? 2011. szeptember 23. péntek 17:55 | AN Forrás: BBC

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Olimpiai aranyat vásárolnak az azeriek?

London – A BBC Newsnight műsora azt állítja, bizonyítékokkal tudja alátámasztani, hogy Azerbajdzsán 9 millió dollárt fizetett a Boksz Világsorozat (WSB) részére azért, hogy az ország ökölvívói aranyérmekhez jussanak a jövő évi, londoni olimpián.

A kiszivárogtatók szerint a Nemzetközi Amatőr Ökölvívószövetséghez (AIBA) tartozó WSB egyik rangidős tagja legalább két londoni érmet garantált a dollármilliókért cserébe, ráadásul mindez teljesen nyílt keretek között zajlott.

“Most már biztonságban vagyunk, megjöttek az azeriek, cserébe érmeket kell adnunk”, idézi Ivan Hodabaks főtisztviselő szavait az egyik informátor.

A sportvezető kategorikusan tagadta az elhangzottakat, akárcsak az időközben vizsgálatot indító AIBA elnöke Dr. Ching-Kuo Wu, szerintük a Newsnight állításai “abszolút hamisak és nevetségesek”, egyszersmind személyes bosszúhadjáratnak titulálták a történteket.

Az viszont tény, hogy a WSB-nek pénzügyi nehézségei akadtak az Egyesült Államokban, emiatt befektetőkre volt szüksége. Dokumentumok igazolják, hogy mintegy 9 millió dollárnyi adomány érkezett a WSB America számlájára, amiről az AIBA korábban azt állította, hogy egy svájci székhelyű társaság utalta.

Azonban a Newsnight munkatársai szerint ez nem igaz, a tekintélyes összeg egy azeri befektetőtől érkezett.

Sokatmondó, hogy ezt később az AIBA is elismerte új közleményében, azt viszont továbbra is tagadta, hogy állami pénzről van szó, és hogy bármi köze van az olimpiai érmekhez.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Az olimpia már a túlzott anyagias pompáival sem jó már.Elég régóta. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Ezek az azeriak sem tekinthetőek kultúrnépnek.
    Jópár éve pl. egy Sztyepanakert nevű városban egyszerűen megvadultak és elkezdték legyilkolni az örmény szomszédaikat. Pogromokat rendeztek ! !
    ( Csecsmőt lábánál fogva a falhoz , lányokat asszonyokat férjeik szemeláttára megerőszalni , utána leszúrni , majd a férfiakat is.
    Ki is tört egy kisebb pogárháború aztán. )
    Mikor a béke nagynehezen helyreállt , Örményországban földrengés lett.
    Az egész világ a segítségükre sietett , de a szomszédos Azerbajdzsán muszlim urai örömüknek adtak hivatalosan hangot , hogy ez Allah büntetése a gyaúroknak ! ! !
    Ennyit az azerbajdzsánokról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Ki kell zárni őket nemcsak a 2012-es londoni, hanem az összes további olimpiai részvételből! A palesztinok se vehetnek részt rajta, “köszönhetően” a PFSZ 1972-es müncheni olimpián rendezett “szabadságharcukról”, gondolom utólag majd bánják, akár lesz akár nem sikerült elérni az önálló megfigyelő állam címet, hogy sportolóik nem mutathatják meg ország-világ előtt tehetségüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Rövidesen a Biztonsági Tanács tagságot fogják megvásárolni.
    Ahol olaj, ott dől az arany is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. 3 éve az Európa Bajnokságot Azerbajdzsánban rendezték ( ez nem a boksz ). A fiam is a válogatottban volt. Mindenki tudta, nyiltan beszélték az edzők, szakvezetők, hogy az azeriek aranyrúddal “fizetik ki” a bírókat, azért, hogy legyenek versenyzőik a döntőben, és legalább a dobogón. Erről a módszerről nyilván a nemzetközi sportvezetés is tud, kérdés, meddig hagyják?…Nyilván, amíg valamelyiküket nem lehet így megvenni, de inkább addig, amíg az azeriek nem hibáznak ( mondjuk úgy, hogy valakit kifelejtenek ).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. vagy valakit lefejeztetnek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A BBC a magyarországi közmunkáról 2011. december 30. péntek | Jim Reed / RR

Simicska kezében a Fejlesztési Minisztérium 2011. december 26. hétfő | AN

A Diktátor a focit szereti, mindenki szeresse azt 2011. december 19. hétfő | AN

Blagojevich 14 évet kapott 2011. december 8. csütörtök | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos