Ronai and Ronai
AMERIKAI

Floyd Mayweather bizarr győzelme 2011. szeptember 18. vasárnap 19:39 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Floyd Mayweather bizarr győzelme

Las Vegas – Az amerikai Floyd Mayweather vasárnap hajnalban kiütötte honfitársát, Victor Ortizt, s ezzel megszerezte a Boksz Világtanács (WBC) váltósúlyú világbajnoki címét. A negyedik menetben véget ért összecsapáson volt szándékos szabálytalanság, lesből indított K.O., valamint egy különös szópárbaj is.

Mintegy 15 ezer ember tekintette meg a helyszínen, a Las Vegas-i MGM Grand arénában az immár 42 meccse veretlen Floyd Mayweather szabályos, de rendkívül sportszerűtlen győzelmét.

Az nem volt kérdéses, hogy a “Money” becenévre is hallgató Mayweather megőrzi hibátlan mérlegét a nála tíz évvel fiatalabb riválisával szemben – már az első menettől jól látszott, a két öklöző nincs egy szinten –, ugyanakkor a végkifejlet mégsem a várt forgatókönyv szerint alakult.

A több látványos ütésváltást hozó negyedik menetben Ortiz előbb a kötelekhez sorozta ellenfelét, majd szándékosan fejelt, ami intést ért. A kisebb szünet után úgy tűnt, Joe Cortez bíró elengedte a mérkőzést, a kesztyűk is összeértek, majd mialatt Ortiz a bocsánatkéréssel volt elfoglalva, Mayweather egy bal-jobb kombinációval véget vetett a harcnak.

[youtube PhczofYotmM]

A jelenetsor 2:35-től látható

“Joe kinézett az időmérőre, és jelezte a folytatást. Ettől kezdve már lehetett bokszolni, Mayweather így egy teljesen szabályos ütést indított”, magyarázta a vitatott szituációt a Nevadai Atlétikai Bizottság ügyvezető igazgatója, Keith Kizer, aki egyúttal védelmébe vette a kiütés pillanatáról teljesen lemaradó Cortez bírót.

A legendás mérkőzésvezető ugyanis kissé elvesztette a fonalat: megtehette volna, hogy csak a bocsánatkérést követően indítja újra a küzdelmet, de ha már elindította, mindenképpen figyelemmel kellett volna követnie azt.

Mindez természetesen nem menti fel Ortizt, aki a tétovázással és azzal, hogy nem védte magát, óriási fegyelmezetlenséget követett el. A mexikói felmenőkkel rendelkező bunyós – aki maga sem reklamált különösebben az esetet követően –, később úgy nyilatkozott, biztos volt abban, hogy még áll a mérkőzés, ennek ellenére elismeri a figyelmetlenséget, s mint mondta: ez jó lecke volt.

Mayweather vs. Merchant

Ami pedig a bajnokot illeti, Floyd Mayweather ezúttal sem hazudtolta meg önmagát. Történt , hogy amikor az HBO veterán kommentátora, Larry Merchant az ominózus kiütésről kérdezett, Mayweather váratlanul kikelt magából.

“Te soha nem adod meg nekem a kellő tiszteletet, szóval menj, és kérdezd Ortizt”, mondta Mayweather. “Az HBO-nak ki kellene rúgnia. Szart se tudsz a bokszról”.

A 80 esztendős Merchant a következőkkel replikázott: “Bárcsak 50 évvel fiatalabb lennék, akkor most seggbe rúgnálak.”

A legendás kommentátor később hozzátette, szerinte Mayweather azért viselkedett úgy, ahogy, mert tudta, a következő kérdés az lesz, miért nem akar szembenézni Manny Pacquiaóval? A habozás pedig hosszúra nyúlt volna…

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Eléggé megszedte magát. KISKOCKA beton burkolataival, lassan az egész ország közterületeit leburkolják. Micsoda pazarlás!, mekkora haszon a családi vállalkozásnak ! Könnyü volt az 5. millás -Frank- tartozást mellényzsebből visszafizetni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Orbán bekebelezte a Vasast is 2012. december 6. csütörtök | AN

Erdei elfogadta a Showtime ajánlatát 2011. október 28. péntek

Olimpiai aranyat vásárolnak az azeriek? 2011. szeptember 23. péntek | AN

Erdei Zsolt decemberben bokszolna 2011. szeptember 20. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos