Ronai and Ronai
AMERIKAI

128 km/h-val tekert a bringás 2011. szeptember 20. kedd 0:36 | AN

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
128 km/h-val tekert a bringás

Nevada – Megdőlt az európai biciklisebesség-rekord, miután egy holland diák 128 kilométer per órás tempóval pedálozott a nevadai sivatagban – adta hírül a The Daily Telegraph.

A rendkívül gyors, de cseppet sem kényelmes biciklit holland egyetemisták tervezték, közülük Sebastian Bowier volt az, aki 200 méteren át tudta tartani a kivételes tempót.

Azonban ez a sebesség csak európai szinten csúcs, a kanadai Sam Whittingham ugyanis korábban 4 kilométerrel gyorsabban, azaz 132-vel repesztett.

A kellően aerodinamikus, 20 kilogramm súlyú járgány fejlesztéséhez számítógépes szimulációt és szélcsatornás kísérleteket vettek igénybe az építők, akik a világcsúcs megdöntése érdekében még két újabb kísérletet vállalnak a sivatagban.

[youtube eNgRJYy-5I8]

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)

Címkék:,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Az én -barátnőmmel közös- rekordom eddig 80 km/h volt tandemmel. Hagyományos testtartásban burkolatlan bringával kihalt közúton. Benn volt a zabszem a seggünkben…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Próbáld meg hegyről lefelé

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A zemútnyócgól 2013. október 13. vasárnap

Történelmet írt a golfozó tinilány 2011. szeptember 19. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos