Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mit tudhat ez a Kocsis? 2011. szeptember 9. péntek 16:29 | AN Forrás: Index

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mit tudhat ez a Kocsis?

Budapest – Nincs nyoma a BKV offshore szerződéseivel kapcsolatos nyomozásnak a BRFK-nál és az ügyészségen sem – írta csütörtökön az Index. Ezzel az üggyel indult 2009-ben a nagy nyomozási hullám a BKV-nál, igaz, itt még Kocsis István, a BKV-tól időközben közös megegyezéssel távozó vezérigazgató, maga is érintett, míg a későbbi ügyekben már maga vált feljelentővé. Mára azonban mégis előkerült a Kocsis lehetséges érintettségét vizsgáló anyag, de az egyértelműnek tűnő ügyben mégsem gyanúsítottak meg senkit.

Az összes BKV-val kapcsolatos nyomozást átvette tavaly tavasszal a Központi Nyomozó ügyészség, a BRFK-nál nem maradt egy sem, válaszolta a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya, amikor a 2008-as (Kocsis István által aláírt) BKV-s offshore szerződések utáni nyomozásról érdeklődött az Index. Majd a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza is csak olyan BKV-s ügyekről tudott beszámolni, amelyekben Kocsis István feljelentőként érintett, olyanról, ahol gyanúsítottként ellene nyomoztak volna, nem.

Mára mégis előkerült a Kocsis István lehetséges érintettségét vizsgáló anyag. Az ügyet korábban felügyelő Fővárosi Főügyészség utánanézett és kiderült: a nyomozást idén márciusban vette át a Központi Nyomozó Főügyészség. A Fővárosi Főügyészség kiderítette azt is, hogy a BKV gyanús offshore szerződéseinek ügyében a Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészség rendelt el nyomozást 2009 áprilisában, majd azt a későbbiekben – tekintettel arra, hogy az ügyet a VII. kerületi kapitányságtól a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya vette át – a Fővárosi Főügyészség felügyelte. Az eljárást végül egyesítették más BKV-s ügyekkel (Hagyó és társai, Szalainé Szilágyi Eleonóra), ezért 2011. március 16-án átvette a Központi Nyomozó Főügyészség.

Ezek után az Index ismét megkereste Fazekas Gézát, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjét, aki elismerte, hogy az offshore szerződések ügye is náluk van. Hozzátette, hogy ebben az ügyben nem gyanúsítottak meg senkit, annak állásáról a BKV-s nyomozások hamarosan bekövetkező lezárásakor tud bővebbet mondani. A gyanúsított hiánya meglepő, mert míg azokban az ügyekben, ahol Kocsis feljelentő volt 21 gyanúsított van, és Hagyó Miklós és társainak ügye záró szakaszához érkezett ugyanakkor abban az eljárásban, ahol a gyanús offshore szerződéseket aláíró Kocsis lehet érintett, nincs gyanúsított, holott hónapokkal megelőzte a többi nyomozást.

A gyanús offshore szerződésekkel annak idején egy cikksorozat foglalkozott, ami alapján a teljesen egyértelműnek tűnő helyzetre tekintettel egy állampolgár tett feljelentést. Az ügyben a nyomozás a VII. kerületi rendőrkapitányság gazdaságvédelmi osztályán indult 2009 áprilisában, Győri György ügyész rendelte el. Kocsis újdonsült BKV-vezérigazgatóként többek között két offshore céggel is furcsa szerződést kötött 2008 végén. Egy ciprusi céggel a devizapiaci változások hatásainak elemzésére 78 500 euró értékben (jelenlegi árfolyamon mintegy 23 millió forintért), és egy svájci székhelyű céggel a BKV hitelfelvételi lehetőségeinek felmérésére 81 900 euróért (közel 24 millió forintért) szerződött a társaság. A tanulmányokba betekintő Index szerint a tanulmányokat nagyrészt a KSH jelentésekből, az akkori kormány konvergencia programjából, sőt egy Index-cikkből ollózták össze.

Kocsis István a tanácsadói szerződésekkel kapcsolatban korábban elmondta, hogy úgy érzi, politikai támadások alatt áll, mert csapokat igyekszik elzárni annak érdekében, hogy a BKV kivéreztetése megszűnjön.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
Mit tudhat ez a Kocsis?, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. BUKTA!!!
    A feljelentésből (Kocsi ügy) maradt még néhány darab a kandallóban, ami nem égett el. A fokozott érdeklődés miatt kénytelen volt ez a rossz arcú “független” Fazekas Géza kipiszkálni a hamuból.
    Hunvald már előzetesben letölti a majdani ítéletben (ha)kiszabott büntetését, míg ez a Kocsis még mindig szabadlábon trillázik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  2. Amíg a politika nem takarodik az igazságszolgáltatásból, addig nem várhatunk korrekt eredményeket. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  3. Lehet, hogy ez az ügy nagyobbat csattan mint Sukoró, és főszereplővé válik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  4. Balogh Lajos:
    Hogyan csattanhatna nagyobbat, mint Sukoró?!
    Gyurcsány első számú célpont. Az igazság kiderítése legfeljebb másodlagos.
    Vagy Kocsis is potenciális ellenfél lehet a következő választáson?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  5. Ki pihentethette vajon ezt az ügyet? Kitől került elő most mégis?Nagy a baj,amikor ilyen eszközökkel kell az igazságért harcolni.De milyen igazságért? És kinek az igazságáért?
    Csak nálunk lehet vádlottból vádló, egy ügyes vargabetűvel,főleg ha gazemberség is van mögötte…

    Kíváncsi vagyok, Gyurcsányt engedik e majd vádlottból vádlóvá válni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  6. bumburi
    2011. szeptember 9. péntek
    18:07
    “Kíváncsi vagyok, Gyurcsányt engedik e majd vádlottból vádlóvá válni….”
    ..
    Szerintem nem fogják engedni. Majd zárt tárgyalássá teszik az egészet, meg titkosítják vagy 80 évre. Csak annyit fogunk tudni az egészről, amit az ügyvédje el mer mondani a Kálmán Olgának = hasonlóképpen, mint az un. “kémügy” kapcsán.
    Emellett időnként rabszíjon végigvezetik Gyurcsányt a TV kamerák előtt. A kb. egymillió OVisimádó minden alkalommal elélvez = ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  7. ha egy millió híve van akkor én a svájci Tell Vilmos vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  8. Orbán András Lajos

    Mindenesetre nagyon sokat az biztos, azért bánnak úgy vele mint a hímes tojással………Na de ez a bilikum is kiborul előbb,utóbb……………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Majd hülyék lesznek bevádolni az aranytojást tojó tyúkocskát !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. neroka
    Nehéz lesz ezt a koncepciós eljárást titkosítani.Azzal nekünk adnának igazat. Azt meg nem akarják. Inkább tovább csinálják a tehetetlen vádló szerepét. Vezetgetni addig is lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Tipikus példa arra, hogy sok bába közt elvész a gyerek, de lehet, hogy ez is a cél. Csupán ingyen cirkusz az egész, amiből az elkövetkező őszön fogunk kapni ép eleget. Elterelendő a figyelmet minden rossz kormánydöntésről.
    Pánem et circenses , ókori római mondás Kenyeret és cirkuszt, ez kell a népnek. Sajnos a kenyér már egyre kevesebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Jade, az a baj, hogy az a kevés pénz, ami még megmaradna kenyérre, azt is cirkuszra költik. Lesz újabb konzultáció, ahogy hallottam. Gondolom, újra vonalkódos kérdőívekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. neveletlen: Ááááh! Nem fogy el a pénz! Vagy ha igen, akkor szereznek. Most olvasom a cikket a “diplomás adóról”… Még mennyi hülyeséget találnak ki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. meg 35 % ÁFÁT akarnak a ” luxus” termékekre.
    Mejjegyezni kívánom ilyen már volt : A Tervgazdálkodás idején például azt mondták hogy azért olyan aránytalanul drága a KERAVILL.-ban a sztereó lemezjátszó , mert az nem egy élet-igény , viszont a belőle befolyt töblettből finanszírozzák az amúgy nagyon veszteséges babakocsi-kölcsönzést. Ami viszont egy fontos dolog !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. A fényképen-szereplő úgynéz ki abban a halszálkásban , mint egy filmbéli peches maffiózó hehehe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Geyza: Az is, nemcsak kinéz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Geyza, ennél azért jobbakat szoktál írni! Csak nem estél áldozatául a menetrendszerű mezőgazdasági dolgozók látása rongálásának? Az ilyesmi az Unión TÖBB ÉV alatt megy át, EGYETLEN állam ellenkezése is meghiúsítja – lehet találgatni, hogy a franciák, angolok és olaszok mennyire támogatnák?
    Tehát ebből sem idén, sem jövőre – még ha netán elfogadnák – sem lesz bevétel.
    PARVAK az egész: Lám mi megpróbáltuk, de az a gaz Unió nem hagyta! Addig sem kell a buksi fejüket a luxusadón törni. Mindent inkább: forintbedöntés,
    árfolyamrongálás, bármi – de Orbán SOHA nem fogja azt mondani, hogy “Elqrtuk. Nem kicsit. Nagyon” Lehet találgatni, hogy a neveltetése miatt vagy egyéb agyi okból akadályozzott Orbán az önkorrekcióra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. http://www.youtube.com/watch?v=KBWucoNi7uI
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. kekec,az önkorrekció szót nem is ismeri!ismered ezt a típust bukfenc mindent tud!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. NYALNI! Minden kormánynál behízelegte magát. Lehet, hogy most nagyot bukik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Elvtársak!

    Bűnös az akiről én azt mondom.
    Akiről azt mondom, hogy bűnös, azt én bizonyítom.
    Akiről én bizonyítom azt én ítélem el.
    Akit én elítélek azt utol éri a nép haragja.

    Bástya et.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. “Mit tudhat ez a Kocsis?”

    HAZUDNI!
    LOPNI!
    CSALNI!
    BÁRMILYEN SEGGET FÉNYESRE NYALNI!

    Már elnézést, hogy elragadtattam magam, de mit tegyek az igazság leplezetlen és nyers.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Marx Károly.
    Csak semmi elragadtatás. Higgattan, mint öregapám mondta vala:Gyerekem az
    ilyen nem ember,hanem egy élősködő féreg!Persze azokban az években könnyű
    volt ilyet mondani(családon belül) hisz a mai demokráciának híre-hamva sem volt.
    Ma legalább hamva van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Ha ráértek kiránduljatok egyet Leányfalura.
    Ha megálltok a 11- es úton hátatok mögött a Leányfalusi Önkormányzattal akkor amit láttok az a barok villára hajazó villa az amelyiknek a kertjében tök véletlenül ott a Leányfalusi strand meleg víz (hévíz) forrása na az a kocsis villa. Ha megnézitek rögtön érteni fogjátok mi az amiért kocsis bármikor, bármilyen segget gátlás nélkül nyal ki, mi az amiért bármit és annak az ellenkezőjét is bármikor megvall – még neked is csak jó pozícióban kell kérdezned.
    Szerintem ha közrefognánk adnánk neki egy kokit azt is bevallaná amiről fingja nincs, Minden csak kérdezés technika kérdése.
    Bocs zsigerből – genetikailag – gyűlölöm a gumi gerincet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Rogán a BKV-val visszafizettetné a támogatást 2012. február 6. hétfő | AN

Főpolgármester úr: Isten hozta a Fidesz valóságában! 2012. február 4. szombat | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos