Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mégis tudomásul veszi a kormány Jóri döntését? 2011. szeptember 14. szerda 21:43 | AN

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mégis tudomásul veszi a kormány Jóri döntését?

Budapest – A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) korábbi közleményében visszautasította „az állami nyilvántartások jogszerű kezelésével összefüggő közbizalom megingatását célzó kijelentéseket” azzal kapcsolatban, hogy Jóri András adatvédelmi biztos jogellenes adatkezelés miatt határozatban rendelte el a szociális konzultáció kérdőívein szereplő személyes adatok törlését. A hivatal kilátásba helyezte, hogy a biztos határozatát bíróságon támadja meg.

Az Orbán Viktor májusi szociális konzultációja során kiküldött kérdőíveken szereplő vonalkódok miatt érkezett több panasz alapján Jóri András adatvédelmi biztos vizsgálatot indított. Vizsgálata eredményeként a biztos június elején úgy foglalt állást, hogy sérti a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény előírásait a szociális konzultáció keretében végzett adatkezelés, mert nem biztosítja az érintettek személyes adatok védelméhez fűződő jogát, ezért a beérkezett kérdőíveken szereplő személyes adatokat törölni kell. Felszólította a kormányzati adatkezelő intézményt, a KEKKH-t a személyes adatok kezelésének megszüntetésére, egyúttal felhívta a hivatal figyelmét arra, hogy a kérdőívek kizárólag olyan formában rögzíthetők, amely nem tartalmazza a nevet, a lakcímet, a vonalkódokat, az aláírás rovatot és az e-mail cím rovatot, és a szociális konzultáció keretében kezelt összes személyes adatot haladéktalanul meg kell semmisíteni.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője Jóri András állásfoglalásával kapcsolatban kijelentette: a megállapításokra harminc napon belül a szakemberek válaszolnak, egyben megjegyezte, hogy a biztos döntését személyes ambícióinak és karrierjének bizonytalansága motiválta. Mivel a biztosi kérésnek a KEKKH nem tett maradéktalanul eleget, ezért a biztos közigazgatási eljárás eredményeként született határozatában kötelezte a hivatalt a vonatkozó törvénynek megfelelő eljárásra. A KEKKH válaszként kijelentette, hogy „visszautasítja az állami nyilvántartások jogszerű kezelésével összefüggő közbizalom megingását célzó kijelentéseket”, megvizsgálják a határozatban foglaltakat és kezdeményezni fogják annak bírósági felülvizsgálatát. Ez azonban még nem történt meg.

Az adatvédelmi biztos határozata alapján – függetlenül annak esetleges bírósági felülvizsgálattól – az érintettnek az adatkezelést azonnal fel kell függesztenie, az adatokat zárolnia kell. Zárolni kell az adatokat bírósági eljárás megindítása esetén is, a bíróság ítéletéig. Az adatkezelőnek, jelen esetben a KEKKH-nak, harminc napja van bírósághoz fordulni; ha ez nem történik meg, a biztosi határozat jogerőssé válik és végrehajtható.

Az adatvédelmi biztos hivatala a nol.hu kérdésre azt közölte: nem kapott tájékoztatást arról, hogy határozata ellen indítvánnyal élt volna a KEKKH, a keresetlevelet ugyanis elvileg az adatvédelmi biztoshoz kell benyújtani. A benyújtási határidő csütörtökön, holnap jár le.

A KEKKH sajtóosztálya a nol.hu megkeresésére mindössze annyit közölt: az ügyben korábban már kiadtak egy közleményt, a hivatal a továbbiakban is a „jogszabályi rendelkezések maradéktalan betartásával jár el”. Hozzátették: további tájékoztatást nem kívánnak adni. Így nincs válasz arra, hogy miért késlekedik a beígért felülvizsgálati kérelem, illetve mikor és hogyan törlik az adatlapokon szereplő személyes adatokat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
Mégis tudomásul veszi a kormány Jóri döntését? , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. mindenki biztos lehet abban : azok az adatok azóta már hetven CD .-re át lettek mentve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  2. Tiszteletem Jóri Andrásnak, végre valaki aki szakmailag makulátlan és karakán. De hogy fogja ellenőrizni a kormányt? Biztos vagyok benne, hogy “tesznek” Jóri Andrásra és a törvényre

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  3. Talán most már Jóri András is azok körébe tartozik, akit szívesebben látna ovi holtan, mint sérülten?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  4. Tiszteletem Jóri Andrásnak, végre valaki aki szakmailag makulátlan és karakán. De hogy fogja ellenőrizni a kormányt? Biztos vagyok benne, hogy “tesznek” Jóri Andrásra és a törvényre. Tudomásul veszi, mondja, aztán azt csinál amit akar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. Mi az, hogy “a hivatal a továbbiakban is a „jogszabályi rendelkezések maradéktalan betartásával jár el”?!
    Mi az, hogy “további tájékoztatást nem kívánnak adni”?!

    Azt hazudjátok, hogy eddig is betartottátok a jogszabályokat?!
    Nem adtok további tájékoztatást?!

    HOGY MERITEK?
    MIT KÉPZELTEK?!
    KIK VAGYTOK TI?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  6. Biztosra veheti mindenki, hogy az eddig feldogozott adatokat nem fogják megsemmisíteni. És nem csodálnám, ha az Orbán kormány folytatná a megkezdett gyakorlatot. fittyet hányva Jóri határozatára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. Jóri Andrásnak 30nap múlva nem lesz hivatala, mivel megszünteti a fityisz……… Természetesen, megfelelő indokkal alátámasztva………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. Kedves Orbán András!Még indokolni sem kell!Ilyen szemét törvényeket hoznak.Itt kellene a nemzeti összefogás:egyet sem kellene nekik visszaküldeni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. A következő törvénytelen konzultációval teljessé válik a lista. Mert nehogy azt higgyük, hogy nem dolgozták fel az adatokat törvénytelen módon. Ez még hiányzik a Kubatov listához…
    Aztán elindítják a tisztogatást. Amúgy magyar módra. Törvénytelenül, aljas ösztöneiket kiélve.Mert ők a törvényeken felül állnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. Érdekes ez a jogi bikkfanyelv: lehet büntetni valakit a “közbizalom megingását célzó kijelentések” miatt?
    Először is, hol van itt már közbizalom?
    Erre hivatkozva naponta ezer új feljelentést lehetne tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Kedves mucus! Én még egyetlen a gömböc, vagy a fityisz által kiküldött levelet nem válaszoltam meg, mind el van rakva szükség esetén a fejükre olvashatóak a hazugságaik…………Tudod meg van az is amiben 2002ben értesített a fityisz hogy a szoci képviselő már bejutott a parlamentbe az első fordulóban, most szavazzunk a fityisz jelöltjére, mondanom se kell természetesem a szoci jelölt csak az első fordulót nyerte meg ,de nem kapott 50%, meg 1 szavazatot, de mennyien bedőltek a hazugságnak……………Össze kellene fogni mert hamarosan annyi jogunk se lesz mint a rákosi érában volt az embereknek, igaz akkor volt munka, nem kellett kuncsorogni a melóért………..Nem sírom vissza azt se de ez a kapitalista mázba öltöztetett személyi kultuszos förmedvény egyáltalán nem tetszik!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Barrosohoz fordult három jogvédő szervezet 2011. október 21. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos