Ronai and Ronai
AMERIKAI

Népszavazás dönt a melegházasságról 2011. szeptember 13. kedd 10:52 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Népszavazás dönt a melegházasságról

Raleigh, Észak-Karolina – Az észak-karolinai törvényhozás döntése értelmében 2012 májusában tartják a referendumot, amelynek során a szavazók arról határoznak, alkotmányosan betiltják-e az egyneműek házasságát az államban.

Észak-Karolinában egy törvény már 1996 óta kimondja, hogy a házasság mint olyan kizárólag egy férfi és egy nő között képzelhető el, de ez az egyetlen déli állam, amely még nem tiltotta be kimondottan az állami alkotmányban a melegházasságot.

Az állami Kongresszusban 75:42 arányban voksoltak úgy, hogy a tervezett alkotmányos változtatásról döntsön a nép. Ezzel megvolt a népszavazás kiírásához szükséges háromötödös többség, amihez tíz demokrata átszavazása is kellett.

Az Egyesült Államokban harminc állam nyilvánította eddig alkotmányellenesnek a melegházasságot; hat állam, valamint Washington D. C. engedélyezi azt, és a jelenlegi szövetségi kormányzat is kiáll mellette.

A melegházasság intézményének hívei nem örülnek a fejleménynek, mert Észak-Karolinában szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy ne szavazzák meg a javasolt alkotmánymódosítást. A különböző felmérések tanúbizonysága szerint az állam lakosságának több mint hatvan százaléka utasítja el az egyneműek egybekelését, és csak 30 % áll ki kimondottan mellette.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Nincs kétségem az eredmény felöl. Dehát ez a demokrácia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Ábrahám János

    Szégyenletes még beszélni is róla, hiszen a homoszexualítás betegség és teljességgel természet ellenesnek tartom. Hiba volna az gondolni, hogy két azonos nemű ember között bármiféle házasság jöhetne létre. Ellenkező esetben eltűnne a feles-ég és mint olyan hiányzik a szentség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  3. Csak ne legyen kötelező….!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  4. Számomra komoly fejtörést okozz, hogy mi lehet abban a keresztényellenes, erkölcstelen vagy akár gusztustalan, hogy a melegek úgy éljenek együtt, mint egy házaspár.

    Részben persze jogos az ellenérzés, hiszen ha azt sikerül megszerezni, akkor már egy lépéssel közelebb kerültünk a gyermekvállaláshoz, amit viszont már én is csak nehezen engednék meg, másfelől viszont a (nyugati) demokráciák egyik sarokköve az egyén és annak jogai, amit a közösségnek -ha az nem okoz közvetlen károkat benne- el kell fogadni, és a homoszexualitás szvsz. nem tartozik a büntetendő esetekhez.

    Amúgy azt olvastam egy újságban, hogy csak a három nagy ábrahámi vallás (judaizmus, kereszténység, iszlám) és néhány keleti természeti vagy több istenbe hívő vallás esetén tilalmas az egyneműek pár- és szexuális kapcsolata, az összes többi kultúrában maximum tabu, de nem üldözendő, nem téma, sőt egyes távol-keleti vagy szigetországokban hagyományai is vannak.

    Ezen nincs mit csodálkozni, a természet törvényei alakították az embert, így ezt a viselkedésforma is nyilvánvalóan okkal maradhatott fent a civilizációk megszületése után is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Melegházasságok New York-szerte 2011. július 24. vasárnap | AN

Kilép a hivatalnok a melegházasságok miatt 2011. július 13. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos