Ronai and Ronai
AMERIKAI

A török külügy Szíriában tiltakozik 2011. augusztus 9. kedd 14:59 | AN

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A török külügy Szíriában tiltakozik

Ankara –  Elfogyott a türelme Ankarának, így Damaszkuszba menesztette külügyminiszterét, hogy a vérengzések leállítását követelje a szír kormánytól. Ezzel a lépéssel eddig Törökország tette a legtöbbet a szíriai nép védelmében, mióta kitörtek a tüntetések.

Ahmet Davutoglu damaszkuszi látogatásának egyetlen célja van: követelni a rezsimnél a népirtások azonnali leállítását. Recep Tayyip Erdogan kormányfő úgy fogalmazott, hogy kifogyott a türelemből a török kabinet.

Ezzel talán Törökország teszi a leghatározottabb lépést a Szíriában zajló brutális események leállításának érdekében. Az EU szankciókkal sújtja Asszadékat, Washington szóban tiltakozik, több arab állam pedig a nagykövetét hívta vissza.

Közben a török határ mentén is folynak a kegyetlen fellépések a lakosok ellen. A hadsereg ostromolja Binnis városát, de Hama sem lélegezhet fel, mivel újabb halottakról érkeznek hírek minden nap.

Hamában a helyzet annyira súlyos, hogy egyes aktivisták szerint az emberek már akkor sem merik elhagyni otthonaikat, ha kórházba kéne vinni egy beteg vagy sérült embert, mivel sehol sem lehetnek biztonságban.

Basar el-Asszad új védelmi minisztert nevezett ki;  Davud Rajha tábornok váltja az eddig  a posztot betöltő Ali Habinot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
A török külügy Szíriában tiltakozik, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Közelg a végkifejlet! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Siklósi Attila

    Már csak az a kérdés mi lesz az?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. És akkor mi van, hogy a török külügyes odament? Talán ha eztán se múlik a nép elleni erőszak, bevonul a török had? Asszad nem fog észhez térni, mint apjának, úgy neki sincs lelkiismerete, így mit sem számít ellene a figyelmeztetés, a szankció vagy az üres fenyegetés. Ha nem lenne ilyen sok belső válsága mostanság a Nyugatnak, és USA nem viselne hadat két országban, akkor talán úgy tehetnének, mint a balkáni háborúk idején Szerbiával, de most, egy ilyen “se veled se nélküled” rezsimmel már nem tudnak úgy okoskodni, hogy végül ne kerüljenek ki vesztesként Irán javára.

    Tudom, utólag könnyű okosnak lenni, de akkor is; Tettek volna többet a szír demokráciáért akár a Muszlim testvériség megzabolázásával is, minthogy hagyják uralkodni az Asszad családot és hozzájuk lojális alavitáit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Tessék mondani a Török állam, a külügyminiszter fellép otthon is a népirtás ellen? Például a Kurdok sok milliós népe ellen elkövetett Török agresszió és népirtás ellen is? És az egyre jobban kibontakozó Török iszlámosítás ellen is?
    Pedig ez ügyben is hullottak már fejek, és elképzelhető, hogy még vér is fog folyni, hiszen a Török városlakók nagy részének elege van az iszlámból!
    Nem kellene Erdogánnak először otthon söprögetni? De legalább rábírnia a feleségét, hogy vegye már le a nyári melegben a fejkendőjét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  5. Tippeljünk!
    Ki fog bevonulni rendrakás céllal, ha elfogy a türelem?
    1*törökök
    2*irán (nincs közös határuk)
    3*szaudia
    4*más (pl.: ENSZ)
    :) :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Igen rosszul áll ez a tiltakozás annak az országnak, amelyik az 1915-ös, örmények ellen genocídiumot máig masszívan lehazudja. Ez olyan 600000-800000 örménynek a szisztematikus, a hitleri holokausszttal teljesen egybevethető kiirtását jelenti. De azért EU-tagok akarnak lenni.
    Törökország nem Európában van. Vagyis egy kis része igen, de ilyen alapon meg az USA csendes-óceáni állam. Hawai miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Mondjuk igaza van azoknak, akik képmutatással vádolják Törökországot. Nem vagyok annyira vallásos, de ha jól tudom, erre Jézus mondott egy “frappánsat”; “Az vessze rá az első követ, aki még nem vétkezett!” (vagy valami hasonló).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Attól, hogy képmutató, még akár igaza is lehet.
    Ezen túl, fellépése hasznos is lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Alavita tömegtüntetések az Arab Liga ellen 2011. november 13. vasárnap | RR

Az Arab Liga felfüggeszti Szíria tagságát 2011. november 12. szombat | RR

Az ENSZ rég tudott a szíriai atomtörekvésekről 2011. november 1. kedd | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos