Ronai and Ronai
AMERIKAI

Frank Tibor: Magyarország, a fekete lyuk 2011. augusztus 6. szombat 18:39

  • Hozzászólások(83)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Frank Tibor: Magyarország, a fekete lyuk

Azt mondja Semjén Zsolt tegnap reggel a királyi tv “Ma Reggel” című műsorában, hogy azért csinálnak “magyar regisztert”, hogy a világ minden részén élő magyarokat el tudják érni “perszonálisan”, bárhol él a világban, Alaszkától a Tűzföldig. Azért, mert ez lehetővé teszi “az egyetemes magyarság mozgósítását a magyar ügy mellett”. Tehát ha a magyar közösséget a világ bármely részén sérelem, bántás vagy támadás éri, akkor “az egész magyarság mozgósítható”.

A politikus erre azt hozza fel példának (a műsor 5. percénél hangzik el), hogy a “szlovák nyelvtörvény esetén jól jött volna, ha egy világméretű mozgósítást tudunk csinálni”. Ez tényleg jó lett volna. Mi ugyan aláírtunk mindenféle petíciót, tiltakoztunk ez ellen a barbár törvény ellen, mindent megtettünk, hogy ezt a szemétséget elutasítsuk, persze nem mentünk vele semmire.

A helyzet most azonban világos.

Ha az egyébként törvényesen (az ottani zemberek akaratából) megválasztott szlovák kormány hoz egy, a történelem szemétdombjára való, teljességgel antidemokratikus törvényt, akkor a világ minden részén élő magyarok fogjanak össze ez ellen. Dicséretes. Reméljük, nagyobb nemzetközi visszhanggal, legközelebb sikerrel járunk. Jobban világossá tehetjük azt is, hogy mi Szlovákia népeit szeretjük, főleg persze a magyarokat, de a kormányát elítéljük, mert ilyen szemét törvényt hoznak. Tehát nem a nép ellen szólunk, dehogyis!

Na, de mi van akkor, ha a magyarok által megválasztott kormány hoz hasonlóan szemét, magyarellenes, antidemokratikus, vagy netalán kisebbségellenes törvényeket, mint a médiatörvény, vagy az új tákolmány, vagy az egyháztörvény?  Mert, mondjuk én nem látom, hogy – például – a magyar egyházi törvény mivel demokratikusabb, vagy mennyivel toleránsabb a kisebbségekkel szemben, mint a borzalmas szlovák nyelvtörvény.

Ja, tudom, ha a magyar kormány csinál bármit, akkor a kinti magyarok – a nem magyarokról már ne is beszéljünk – kussoljanak, mert az mégse megy, hogy egy távolban élő pofázik bele egy, a zemberek felhatalmazása szerint cselekvő, szuverén kormány tetteibe és vonja kétségbe annak demokratikus voltát. Igaz, ezek – hitvány módon – a kormány elleni kritikának álcázzák tettüket, de nyilvánvaló, ez a magyar nép ellen irányul. Tehát az ilyen csak rossz hírét kelti hazánknak a nagyvilágban, így kárt okoz a magyar népnek, ami természetesen elítélendő.

Tehát a magyar nép világméretű összefogással lázonghat minden hülye kormány ellen, kivéve a magyart.

Bárki ártson a magyar népnek, összefogunk ellene – kivéve a magyar kormányt.

Semjén, a zemberek nulla (i.e. zéró, nada, nuku, semmi, nyicsevo) százalékának az elsöprő többségével miniszterelnök-helyettesi tisztségbe juttatott politikus szerint a kormányunk az “egyetemes magyarság mozgósítását akarja a magyar ügy mellett”, a “világ bármely részén”. Tehát az nyilvánvaló, ha magyar kormány dönti diktatúrába és nyomorba a magyar népet, ha magyar kormány lopja szét az országot, ha magyar kormány hazudik reggel, délben, este, ha magyar kormány szédíti hülyeségeivel a népet és a világot, az nem magyar ügy.

A “világ bármely része” meg mindent magában foglal, kivéve Magyarországot.

Eddig a szívünknek hittünk, és hazánkat, Magyarországot a világ közepének tekintettük.  Most meg kiderül, hogy egy fekete lyuk.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (44 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +85 ( 85 szavazatból)
Frank Tibor: Magyarország, a fekete lyuk, 4.8 out of 5 based on 44 ratings

  • Hozzászólások(83)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

83 Reader’s Comments

  1. …Mert először(?) vala a Kubatov-lista, azután lőn a S e m l y é n – l i s t a… és ki tudja, még hány féle lista készült már eddig vala és hogy hány lészen tervezendő a jövendőben, azt csak Ő-Felsége Orbánkirály magyarkirály tudhassa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  2. Tudva levő kérem szépen “A kivétel erősíti a szabályt”. :D
    Csak azt gyengíti, aki ezt a maszlagot beveszi. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  3. ó cikk. Pontosan így van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  4. Nagyon jó cikk—helyesbítek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. A horvát kormány most vissza veszi a MOL- tól INA társaságot. Na mit lép erre Semjén , mozgósitja a világ magyarságát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  6. Hálátlan nép a horvát.
    Mikorpedig pont most vettük be őketg az EU ba…gazdájuk lábába marnak !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  7. mi az hogy “egyetemes magyarság” és hogy “mozgósítás a magyar ügy mellett”?
    megmondom: egyetemes baromság

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  8. A FORINTOT MOZGÓSÍTANÁK,JOBBAN JÁRNÁNK!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. egyebkent is nevetseges feltetelezes a magyarokrol az “egyetemes” osszefogas feltetelezese barmiert vagy barmi ellen…orban arra kepzi ki az embereit, hogy idonkent kikotorjak a magyar emb

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. Semlyén, jobb ha csak bevásárló-listát készít! Kb ennyi köze van az egyetemes magyarsághoz! Ennyi barom egy helyen! :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  11. …emberek szajabol sajat nyalukat, maskulonben kepesek lennenek megfulladni tole….es ez a tulajdonsaguk koszono viszonyban sincs barmifele osszefogassal, aktivizalassal….
    az nemtom miert ment el az elso fele anelkul, hogy akartam volna….:) sorry

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. Semjén adathalász csak ne akarja a világban szerte-szét lakó magyarokat a kormánya listáján, mert biztos lehet benne mindenki, hogy a választási kampányban akarják felhasználni. Na, nem a magyarok érdekében, hanem a sajátjukéban.
    Listázás lesz, ki szavaz(na) rájuk, és ki nem. Az utóbbi megnézheti magát. Elvégre mindenütt vannak külképviseletek, így minden regisztrált átláthatóvá válik. Kinek kell ez? Kiinek áll érdekében? Semjénéknek.
    El a kezekkel a külföldi magyaroktól! Akik a szabadságot választották, ne adják fel külföldi inkognitójukat Orbánék semmiféle néven nevezett adathalász trükkje miatt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  13. Akkor lefordítom: Mindenkit elérjenek a propagandájukkal … mint valami politikai MLM …

    Tulajdonképpen a gondolat … a saját szempontjukból jó … ezt el kell ismerni … még jó, hogy ők nem hazudnak soha ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  14. Megint a fején a szöget.
    S úr, aki időnként egyébként elveri a feleségét mint jó katolikus, szerintem mint máskor, most sem tudja, hogy mit beszél. Ezért nem lepődtem meg a legújabb baromságán.
    Ezen a jámbor magyar népen -itthon és külföldön- csodálkozom, hogy ennyire buta lenne?
    Remélem nem, vagy nem sokáig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. P.G….csak elkéstek vele. A zemberek már kitanulták, hogy ezeszer meggondolják, hogy milyen listára, hova regisztrálnak!. Az a pár hülye, aki még nem, az meg meg is érdemli, hogy megtalálják.
    Azért halkan megérdeklődöm, hogy ilyenkor hol van az adatvédelmi obucika? Mit hisztiztek anno…..hát nem hiába, így múlik el minden…:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  16. Nagggyon jo a meglatas, marmint a cikknek. Nem vagyok egy konspiracios tipus, de az elmult egy ev alapjan egyetertek a fentiekkel. Nem azert akarjak osszeirni a kinti magyarokat, hogy karacsonycukrot meg husveti sonkat kuldjenek nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  17. Hát jó lenne, ha összefognának a magyarok…Orbán Viktor ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  18. Daniel: “Nem azert akarjak osszeirni a kinti magyarokat, hogy karacsonycukrot meg husveti sonkat kuldjenek nekik.”
    .
    Hát persze, hogy nem azért. Azért, hogy megtudják, ki a kormányuk szekrtolója külföldön. Aztán közelebbi kapcsolatba lépnek vele. Rajta keresztül pedig megpróbálnak azokkal, akik nincsenek a listájukon.
    Veszélyes üzem ez a kinti magyarokra nézve, akárhonnét is nézzük. Remélem, senki nem akar közülük Semjénék ügynöke lenni. Volt már ilyen korábban. Úgy hívták a szervezetet: Magyarok Világszövetsége. (Talán mostani nem azonos a régivel.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  19. Hat erre nem gondoltam, de most hogy mondod…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Ez a cikk TELITALÁLAT !!! Tökéletesen igaz és jogos a következtetés !!!
    De Semjén vajon meghallja-e ??? Ocsmányság, ami szeretett kis Hazánkban történik. Az egész kormány, és a 2/3-os parlamenti többség nem más, min HAZAÁRULÓK GYÜLEKEZETE !!! – AKIKET BÜNTETŐJOGILAG FELELŐSSÉGRE KELL VONNI !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  21. Figyu!!!!!!!!!!!!
    Jó lenne tudni, hány listán szerepelek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. “..ha a magyar közösséget a világ bármely részén sérelem, bántás vagy támadás éri, akkor “az egész magyarság mozgósítható.”

    Dr. Semlyén úr jelenléte a magyar politika szinpadán csupa nyereség. Már-már Torgyán doktori bölcsességgel fogalmazza meg az élet lényegét és fantasztikus tisztánlátással vezeti Hunnia hajóját a háborgó tengeren.Az által sokat idézett Jóisten is poltikusnak teremtette.
    Szeretném egyszer látni, hogy a Nagy Salleros támogatása nélkül csak úgy mezitláb, magában indulna a választásokon….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  23. Minek nekik külföldi lista? Itt. szerencsétlen kis országunkban van elég sok barom, akit aljas hazugságaikkal tökhülyévé tettek. Olyanná aki sját érdekeit sem ismeri fel a pirosfehérzöld-trianoni ködtől. Nem is beszélek a határaink környékén élőktől, akiket legalább az ment valamennyire, hogy ők kapnak bőven azokból a javakból amit tőlünk ellopnak. A távolabb élők közül pedig szerencsére egyre kevesebb marad a régi fajmagyarokból, így ők egyre jobban felismerik a vad úri tatárok dúlását, így nem fogják támogatni tömjén ajatollah törekvéseit. A szlovákok dolgaiba pedig ne pofázzon bele! Ahogy ez a mocsok népség kikéri magának hogy kétségbe vönják az ő nemzeti nagyságukat, (nem a miénket) úgy a szlovák nép által megválasztott parlament is olyan törvényeket hoz, amilyen nekik megfelel. Ők legalább nem raknak fasiszta jármot az ottani kisebbségek (és a többség) nyakába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  24. Nagyon jó ötletnek tartom a magyar regisztert ‘ De mi a biztositék,hogy a magyarok javára használják fel ? A a zsidók van,akkor miért nincs a magyaroknak ?Azt nem lehet tudni,hogy mi a célja ezzel a magyar kormánynak.Ez egy rejtvény.De az idő megoldja. Mennyibe kerül ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  25. Semjén biztosan arra épít, ami már egyszer bejött nekik. A Vezénylő tábornok, tábornokká történt “előléptetése” idején, 2002-ben szólította fel az igaz magyarokat, az ellenzékbe került haza tagjait, hogy alakítsanak polgári szövetségeket és regisztrálják ezeket, hogy ha “mozdulni kell”, akkor a Vezénylő tábornok könnyen a csatába szólíthassa őket.
    Ez nagyon jól működött 2002 és 2010 között. Kiválóan sikerült felforgatniuk az országot, s mérhetetlen mértékben lehetett a kijelölt ellenség ellen mozgósítani a megtévesztett nyájat.
    Most, a fülkeforradalmuk diadalától megszédülve világméretű mozgósítást készítenek elő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  26. A Twitteren DajcsTompikától Gréczy Zsoltnak:

    “Tisztelt G. úr, kedves Zsolt! Megérdeklődted már,h előzetesben lehet-e blogolni?Látod, én is keményből vagyok varrva!”

    Nem keményből, másból.
    Gréczy úr elkövette az a főbenjáró bűnt, hogy kritizálni merészelt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  27. Ödy, azért ne feledd, hogy ezek ezt alkalmazni fogják – 100-féle formában – a VILÁGHÁLÓN !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. ti.Botond! Rosszul mondod. Nem “itthon és külföldön”, ők nem igy mondják. Ők azt böfögik nep, mint nap: határainkon innen és túl…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Bocs’, helyesbítek:
    nap, mint nap

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Karesz!
    Nagy baromságot pofáztál itt tíz ujjal… Miféle zsidó világlista??? Ilyen nem létezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. Érdekes fejtegetés! SODRÓDUNK…sodródik kis hazánk! De, valójában mi is az a Magyar Ügy? A Magyarság valós mára, évezredes problémája? A FÜGGETLENSÉG, SZABADSÁG, Becületes Magyar Vezetés! Na kérem, ez az Igazi Magyar Rapszódia! De hol vannak azok, akik tesznek ezért? Ezeket nem látom, hallani hallom…sokat hall az ember…de CSELEKEDETEK nélkül, a HIT, egy fabatkát sem ér, és a Magyarság, évtizedek óta itt tobzódik, ebben a hevenyészetben és hínárba belegabajodott mocsárban veszti el lelkét örökre, mindazért, amit fentebb leírtam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. A csuhák és keresztek mögül sunyin kiugató “tömjénzsolti” már egyszerűen siralmas, de egyben félelmetes is a beteg agyának hagymázas szüleményei. Egyszerűen nem értem, hogy orbánccal egyetemben miért nem Grácban folytatják a gyógykezelésüket. Ezek közveszélyesek! S.O.S.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. Egy “vendéglátóipari egységben” beszélgettünk éppen S.Zs “világmagyarság” felfogásáról! Talán a legtömörebben az egyik vitacsoportunkon “kívülálló” beszólása fejezte ki a véleményt S.ZS véleményéről! Ugyanis belehallgatott az elég hangos vitánkban és így szólt S.Zs -ről: “BOLOND LUKBÓL, BOLOND SZÉL FÚJ”!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. Bocs! A lényeget kifelejtettem: A CIKK NAGYSZERŰ!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. Frank Tibor egyébként kitűnő glosszáját kiegészíteném még annyival, hogy nem csak ezt a listát szeretnék Tömjénék nagyon, de az Ellen Listát is sőt, az (folyamatosan bővülve) már készen is van! Azok szerepelnek ezen, akiknek kuss! Tartok tőle, hogy ezen lajstromon Frank úr neve minimum Bartus Lászlóé után következik. Előttük és utánuk pedig illusztris személyiségek.
    Mondjuk Schiff András (aki ne pofázzon bele, mert nem is idehaza él és különben is zsidó), Kertész Imre (detto! – és szarunk a Nobel-díjadra, mert az Wa(ffen)SS Albinak, vagy Pista bá’nak járt volna!), Lendvai Pál (helyzet ugyanaz és még ÁVÓs is volt – ld. a vonatkozo AN-cikket!), Heller Ágnes (aki ugyan itthon él, de libsi és pénzt kapott a judibolsiktól a hülye kutatásaira, amit elsikkasztott!) és Konrád, és Esterházy, és TGM és a Többi!
    A tömjéni Regiszter persze a “magyar összefogást” célozza, de nyakamat rá, hogy nem nemzetközi, hanem szokás szerint belföldi, belpolitikai, hatalomtechnikai téren!
    Ha majd kész lesz a Lista, a Vezér csak megkéredezi:
    - Hol is fog holnapután pofázni ez a Heller? Hol lesz író-olvasó találkozója annak a szemét Esterházynak? Hol fog az a bibsi Schiff koncertezni? Igen? Ott? … No, kattintsatok csak rá arra a Regiszterre és értesítsétek a helyi Ellenállást! Csináljanak nekik egy jó kis mókát, hogy megtanulják: előlem még külföldön sem lehet elbújni!
    És akkor sorozatban fognak megismétlődni a híres svédországi, illetve németországi “ellentüntetések”, a kioktató stílusú és dehonesztáló ellencikkek, “olvasói levelek”!
    Ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  36. Nos, az én véleményem szerint így néz ki az orbitális baromság(mármint amit tömjén zsóti hangoztat) és tömjén zsóti egy orbitális barom. Arról nem beszélve, hogy még ráadásul matek zseni is, úgy csinál a 0%-ból 2/3-ot, mint a pinty. Lehet, hogy az oktatási tárca ezért is lett az övék. A baromság lényege, hogy külföldön bárhol, bármibe beleugathassanak, itthon a 2/3-d birtokában csak ők szövegelhessenek. Nos, ennek azért lehet olyan következménye, hogy a külföldiek előbb-utóbb pofán csapják a magyart (teljes joggal, mindenki a saját szemétdombján kukorékoljon). Ahhoz világhatalommá kéne váljunk, hogy kockázatmentesen megtehessük, vagy érvényesíthető legyen az akarat.Továbbá a határon túliak is rá fognak jönni, hogy nem azért kaptak szavazati jogot, hogy beleszólhassanak a belföldi dolgokba. Itthon mindenkinek kuss van. Aki nem hiszi, annak utána járnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. Az a baj, hogy ez a „regisztrálás” sikerülni fog nekik!
    Az évek óta külföldön élő magyarok, főleg ha már ott is születtek
    ebből csak azt fogják látni, hogy a magyar kormány szeretné összefogni a magyarokat, segítheti őket. Ez egy jó dolog.
    Az egészet jó szándéknak veszik. A többségnek eszébe sem jut, hogy esetleg a magyar- magyar ellen felhasználják őket alantas céljaikhoz.

    Még aki valamilyen szinten érdeklődik a hazai események iránt, azok sem tudják igazán érzékelni, mi történik itthon. Más érzéseket indukál a leírtakat elolvasva és más a mindennapok valóságát megélve.
    Gondoljatok bele még az itthon élő magyarokat is szép számmal meg tudják etetni, félre tudjál vezetni!

    Melyik magyar vezető tenne ilyet, saját hazáját, nemzetét tönkre tenni? Sajnos tévednek, ma itthon ilyen vezetőnk van! Az egyéni cél szentesíti az eszközöket!
    Tudjátok, néha elgondolkodom azon, vajon ma Kossuth, Széchenyi, Deák mit tenne?!
    Vagy mit szólna Bibó István a „fiúkhoz”?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  38. A közérdek a hatalom szájában mindíg önkéntes célkitűzést jelent, mely magában egyaránt lehet: áldás, ötlet, erőszak vagy átok.
    ( Bibó István)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  39. Bibó István tiltakozna, hogy olyan koleszt neveztek el róla, ahonnan ezek kikerültek. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. Kedves gets! Azt hiszed? Kéri úr nem így gondolja. Ő ma is büszke, hogy ezeket tanította.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. Kéri úr tehet egy szívességet! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. Ha már szóba jött Bibó. Még időszerű, amit írt.

    Bibó István: MAGYAR DEMOKRÁCIA VÁLSÁGA (1945-1949)
    A DEMOKRÁCIA ÉRTELMEZÉSE ÉS A FORRADALOM SZÜKSÉGESSÉGE KÖRÜLI ZAVAR

    „Demokrácia: a nép uralma, közelebbről egy olyan politikai rendszer, amelyben a nép, vagyis az átlagemberek összessége abban a helyzetben van, hogy vezetőit meg tudja válogatni, ellen tudja őrizni, és ha kell, el tudja kergetni. Persze tudjuk, a nép maga nem tesz semmit magától, valaki mindig vezeti, akár tudja, akár nem.”

    „A demokráciához a népnek tudatában kell lennie valaminek, ami rejtve marad az Isten kegyelméből való politikai tekintélyek uralma alatt álló közösség előtt: annak, hogy a vezetők hatalma az ő beleegyezésén nyugszik. Ahhoz, hogy egy nép ezt a tudatot megszerezze, először kétségtelenül harc kell, és csak azután játékszabály.

    „Ez a forradalom nincs {2-51.} kötve társadalmi és gazdasági fejlődési időszakhoz: a társadalmi és gazdasági fejlődési átmenetek megtörténhetnek nagyobb politikai rázkódtatások nélkül is, de az emberi méltóság egyetlen forradalmának, bármilyen társadalmi és gazdasági fejlődési időszakban, de valamikor le kell zajlania ahhoz, hogy demokráciáról beszélhessünk.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. szendam@
    (2011. augusztus 7. vasárnap 09:21)
    egyébként jó hozzászólását kiegészíteném még annyival, hogy Semjénék jó helyzetben vannak: A helyi Ellenállást sem kell értesíteniük, amikor megszólalnak olyan önkéntes tömjénezők, mint a kaptafájánál megmaradni nem tudó Kocsis Zoltán. Neki meg kellett volna maradnia zongoristának. Annak kiváló. Karmesternek közepes, politikai megszólalónak pedig csapnivaló.

    Az írásról magáról pedig:
    A kimondott és kimondatlan következtetések nagyon ülnek. Remekül érzékeltetik azt a tömény populista demagógiát, amivel Orbánék megpróbálják elfedni a bajokat. Azokat a bajokat, amiket még mindig görcsösen az elmúlt nyolc MSZP-s év számlájára írnak, miközben azoknak egyre nagyobb részben az ő dilettantizmusuk az oka. A zemberek többségének éretlenségét, gondolkozásra képtelenségét tükrözi, hogy ez a fajta kommunikáció még mindig sikerrel jár.
    Vajon meddig?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. Kedves Joti!
    Amikor az Orbán-alaptörvény és a sarkalatos törvények hatása eléri az embereket a mindennapokban.
    Sajnos csak akkor! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. csak Tokesre szamithat Semjen ebben az aljas szinjatekben, amit kormanyprogram cimen eloadnak, jelenleg vele kell beerniuk, mint egyetemes magyarsaggal…..perszonalisan!:) ahhoz meg nem kell lista, hiszen kozvetlen telefonszamon lehet mozgositani azt a kepmutato szentfazekat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Animam
    Félek töle, hogy a folyamatosan táplált vezérkultusz (Führerkult) elvette az átlag józan ítélőképességét. A nem átlag egyik része fanatikusan tömjénezi mindazt, amit a Sallerestől hall, már régóta elfelejtett gondolkodni. A törpe minoritás – az átlag másik része – meg háboroghat, bosszankodhat, káromkodhat nap hosszat, semmire sem megy vele. Mit számít az, amit itt magunk között összeirogatunk? Azon túl, hogy kifejezett élvezet végre normálisan gondolkodó társaságban múlatni az időt…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  47. Petőfi Sándor: A szájhősök ( elmondja:Kézdy György)

    http://youtu.be/5lN94tvh-1U

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Érdekes. Gomolyog itt egy gondolat, ami teljesen összerakható proaktív, szegfűszeg, P.G., Daniel, Karesz, EdCarping, szendam hsz-eiből, nem is értem, miért nem vitt rá a hiányérzet egyikőtöket sem arra, hogy tisztán összerakja.
    Ez a lista lényegesen megkönnyíti, hogy a kinti magyaroknak egy egészen kis hányadából olyan fideszes propagandista körök alakuljanak, amelyek aztán a többi ottani, viszonylag „magányosan” (a többi ottani magyarral csak keveset érintkezve) élő magyart megdolgozza, esetleges szavazatát a Fidesz számára lefoglalja.
    Pl. egy kanadai kisvárosban él egymásról éppen tudva, de csak ritkábban és esetlegesen (hétvégéken, kéthetente, egy helyen, ahogy kialakult) összejárva harminc magyar. Közülük hatan kőkemény Fideszesek. Ők a fanatizmusuk, a „hazafiságuk” (ők annak érzik) miatt, vagy mert szeretik magukat TÉNYEZŐNEK érezni, stb., olyan társasági hatásokat fejtenek ki az egyenként célba vett, a magyar politika iránt addig esetleg teljesen közömbös többi magyarra, amivel még a hóemberből is fidesz-szavazót csinálnak, arra az esetre, ha. Mindenki megközelíthető valamivel. És ez nagyon szépen meg is ideologizálható. („Ó, ha ti nem lettetek volna, a gyerekeimet már meg se tanítottam volna magyarul…”). A szegény célba vett magányos szórványmagyar boldog, hogy ő valakiknek fontos. Meg van véve. És amelyik politikai oldal ebben gyorsabb, annak lesz nagyobb a haszna. És persze az tudja majd magát jobban megjeleníteni, bármilyen ügyben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  49. Husz János Puszita

    A külföldi kritika az komcsi ármánykodás, ejnye még ezt sem tudjátok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  50. Marcus Aurelius! +++++
    .
    Amit írtál annak pedig egyenes következménye a külhoni magyarok megosztása, sőt akár összeugrasztása is. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos