Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: A Puskás Gábor-effektus 2011. augusztus 4. csütörtök 11:59

  • Hozzászólások(184)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: A Puskás Gábor-effektus

A Fidesz jelenleg azt vizsgálja, hogy az államadósság növekedése miatt visszamenőleges törvény alkotásával börtönözze-e be a volt miniszterelnököket, vagy elegendő, ha – a nyilvánvaló törvénytelenséget megkerülve – a létező törvények megerőszakolásával csukatja le politikai ellenfeleit. Végül is mindegy, az egyik nem jobb, mint a másik, a lényeg a szándék. Egyet azonban jegyezzünk meg: a törvény minden esetben valamely cselekedetet büntet. Ebben az esetben megvannak az előre kijelölt bűnösök (az elítéltek), megvan a következmény, de nincs meg a cselekedet. Akármilyen koncepciós pert kreálnak, azzal kell szembenézni, hogy egyelőre nincs olyan konkrét cselekedet, amelyet büntetni lehetne. De ez is csak szándék kérdése. Ha nincs, majd lesz.

Még az is lehet, hogy senkit nem csuknak börtönbe az államadósság miatt, elég ennek az emlegetése. Sokan pedig azt gondolják, hogy a kegy, amely nem tesz börtönbe senkit igazságtalanul, pedig megtehetné, ugyanolyan, mint a jog, ami ezt nem teszi lehetővé. Tipikus példája ennek a gondolkodásnak, amikor az elismert felekezeti státuszt elnyert egyik egyház tagja azzal biztatja azokat, akiktől az egyházi státuszt megvonják, hogy a lehetőség megvan, „csak kérni kell”. Éppen ez az, hogy kérni kell. Csakhogy nem szeretném kérni azt, ami jár. Demokráciában az állam csak tudomásul veszi és elismeri a jogot. Diktatúrában kérni kell, és az kegyet gyakorol, ha megadja azt, ami egyébként jár. Feltételt szab, hogy elismerje a jogomat.

Egyébként teljesen értelmetlen ezeken lovagolni, hiszen Magyarországon ma már minden törvénytelenül zajlik. Minden valamire való közíró megírta már, hogy ha az Orbán-rendszer tébolyának vége lesz, akkor az egész „disznóólat” ki kell takarítani, újra kell festeni. Az Orbán és lakájai által hozott valamennyi törvényt egy tollvonással kell megszüntetni, élén a nyomorék alaptörvényükkel, ami felváltotta a demokratikus alkotmányt. Ennek „demokratikus jellegéről” mindenki meggyőződhet, aki vet egy pillantást azokra a sarkalatos törvényekre, amelyeket ebből a förtelemből levezetnek. Márpedig, ha mindenki tudja már most, hogy ezek a törvények elfogadhatatlanok egy demokráciában, és a megalkotásuk is alkotmányellenes puccs keretében történt, akkor ezeket egy boldog pillanatban az első betűtől az utolsóig fogják üdvrivalgás közepette eltörölni. Mindebből csak egy megállapítás következhet: Magyarországon jelenleg törvénytelen állapot van, megdöntötték a demokráciát, felszámolták a jogállamot, lefektették a diktatúra alapjait. E diktatúra teljes kiépítésére van még egy fél évük, és 2012. január 1-jétől törvényekkel körülbástyázva elkezdődik Orbán Viktor felcsúti lakos diktatúrája. Azt pedig már most szögezzük le – az általam nagyra becsült TGM javaslatával szemben –, hogy semmiféle amnesztiát nem kapnak azok a csirkefogók, akik ezt a galádságot csinálták. Ezt jó, ha már most tudják. Orbán Viktor azért tudott addig eljutni, hogy diktatúrát vezet be, mert eddig még minden törvénytelenségét elnézték, és nem vonták értük felelősségre. Ez többet nem történhet meg.

Hogy a magyar nép ezt szó nélkül tűri, azt részben megértjük, mert a magyar néptől ennél jobbat nem lehet várni. Itt nemcsak a politikai elittel van baj. Sokkal inkább a “szegény magyar néppel”. Ez megfelel a szellemi színvonalának. Nem nagy kifogás, hogy az elfoglalt közmédiában minden csatornán és minden hullámhosszon, éjjel és nappal hazudnak, mert ezt a magyarokon kívül senki nem hallgatná ilyen kéjjel. Az intézkedések ugyanis olyan csomagolásban jelennek meg, amit a magyar ember szeret: „megint jól kiszúrnak valakivel”, akiről a magyar ember azt hiszi, hogy nála sikeresebb, gazdagabb és boldogabb, amit a magyar ember nehezen visel el. Vagy olyanoknak csapnak a fejére, akiket a magyar ember utál, és ezek nem kevesen vannak – saját magukon kívül gyakorlatilag mindenki. Vagy akik nála többet tudtak az állam bácsiból kiszedni.

Bűnbakokat szeret a magyar ember, mert akkor neki nem kell szembenéznie a saját felelősségével. Amikor Budapesten jártam, rászántam két órát, és csak mentem az utcán, néztem az arcokat. Mindegyiket úgy vizsgáltam, hogy ha megjelenne nálam egy állásinterjún, a takarításon kívül mire tudnám még használni. A 21. században. Megvallom, még egy közepes elektronikai bolt személyzetét sem tudtam volna összeszedni, viszont takarítóm lett volna elég. Nem is értem, hogy ezzel az emberanyaggal miből él ez az ország? Ezeknek még senki nem mondta, hogy robog a világ? Hogy máshol tanulnak? Hogy ezek nem értenek semmit abból, ami körülöttük zajlik, és megesznek minden ótvaros szöveget, azon nem csodálkozom.

Már csak azért sem, mert ezek soha nem is akartak demokráciát, csak jólétet, nyugati életet munka nélkül, adó nélkül, befektetés, kitartás és küzdelem nélkül. Nekik a szabadság nem érték, mert megszokták, hogy a szabadságukat eladják egy tál lencséért, cserébe lemondanak a gondolkodásról és az emberi méltóságról. Bajuk csak akkor van, ha cserébe nem kapják meg a betevőt, és nem tartja el őket valaki. Nagy volt a felháborodás és a zsidózás, de nagy igazságot mondott Landeszman rabbi, amikor a bugylibicskáról és a barackpálinkáról beszélt. Nem kell ahhoz zsidónak lenni, hogy ezt valaki észrevegye, megírta ezt már Petőfi és Ady is. Azóta semmi nem változott, ezek semmit nem fejlődtek. Nem véletlen, hogy a jó magyarok mindenkit megöltek, elüldöztek, nyomorgattak vagy gyaláztak, aki ennél egy kicsit magasabb szintet képviselt. A deportálás sem zavart senkit, mert azt hitték, hogy minden zsidó gazdag és okos, ha eltűnnek, csak jól járnak azok, akik maradnak. Főleg, ha itt hagyják a házukat is. Ennek az aljasságnak az emlékműve a XII. kerületi Turul-szobor, a Fidesz és Pokorni Zoltán nagy ajándéka. Nem is szereti a magyar ember azokat, akik az ő szabadságáért, a demokráciájáért aggódnak, mert neki az nem kell. Nem tud vele mit kezdeni, az megint a riválisainak lenne jó. Az neki azt jelentené, hogy tanulni kell, dolgozni kell, nem elég lézengeni és pofázni, még felelősséget is kellene vállalni, szellemileg is fel kellene zárkózni a világ színvonalához, nemcsak a jakuzzi után vágyakozni. Inkább azt is eltűrik, hogy a csúszópénzzel szerzett rokkantsági kedvezményt utólag, minden vizsgálat és bizonyíték nélkül megvonják. Rosszul csak azok járnak, akik tényleg rokkantak, és negyvenéves nyugdíjasként nem lőnek hálószaggató gólokat a járási focibajnokságban.

Az Orbán-rendszer teljesen megfelel a magyar ember színvonalának, megtalálta a zsák a foltját. Orbán a közmunkával ügyesen megtalálta a képességeiknek való munkát is. Ha megoldja, hogy legyen mit enni, inni, és ezzel tehermentesíti a magyar embert minden alól, amivel amúgy a mai világban szembe kellene néznie, ha nem Magyarországra születik, és felmenti őket a gondolkodás és a szabadság okozta terhek alól, ugyanolyan jó ember lesz, mint Kádár János. Neki is lesz egy Nagy Imréje, de annak legyilkolását is megbocsátja a nép, ha cserébe jóllakhat. A vadul zsidózó magyarok pontosan olyanok, mint Izrael népe, amely nem akart bemenni az ígéret földjére, visszavágyódott Egyiptomba, a szolgaságba, mert ott délben kiosztották a kaját.

Amikor egy kicsit nehezebb, mert a jótevő, aki arra vállalkozott, hogy a leghülyébb magyar ember szintjéhez alakítja a politikai berendezkedést, de átmenetileg nem tud eleget adni, akkor egy kicsit több lesz az ellenség, akik ezt akadályozzák: a zsidók, a cigányok, az amerikaiak, a nyugatiak, akiket mind lehet utálni, és tele pofával szidni a kocsmában meg a tévé előtt. Aztán, majd ha visszaalakították a rendszert, felszámolták a demokráciát, megszüntették a piacgazdaságot, önellátásra rendezkedtek be, akkor majd lesz jó zsíros kaja a kannás bor mellé, otthon főzött pálinka, lehet jókat böfögni, és akkor mindenki kinyalhatja. A többit meg intézze a Viktor. Akiket lecsuk, félreállít, mert ennek a nagy ügynek az útjában álltak, azok rohadjanak meg.

A baj az, hogy ez nem működik. Ezt lehet hazudni, el lehet játszani, el lehet nyomni évtizedekig egy népet, de hosszú távon nem működik. A szabadságnak és a demokráciának nincs alternatívája. Az csak Orbán Viktor sötét fejében létezik, hogy a nyugati civilizáció összeomlott. Valóban kiigazításra szorul, valóban telítődött a hitelekre épülő fogyasztás, de a megoldás csakis a demokrácia keretein belül képzelhető el. Ha van valami, amitől a világot meg kell védeni, akkor az Orbán-féle gazemberektől, akik kis diktatúrákat hoznának létre a válság ürügyén. És ehhez nemzetük legalsó rétegeiből gyűjtenek tömegtámogatást, a felsőbb rétegekből pedig haszonlesőket és antiszemitákat, rasszistákat, akik a fajgyűlöletüket előbbre helyezik saját normális eszüknél is. Akik a bűnbakképzésnek elsőrangú gyártói és befogadói. Az istenadta nép pedig soha nem fogja megérteni, hogy mennyivel jobb a szabadság, mert ő a szabadságban csak azt érzi, hogy egyedül marad, és fél.

Magyarországon azonban nemcsak hülye emberek élnek, bár itt is azok vannak többségben. Hanem olyanok is, akik a lelkükben legalább demokraták, akik szenvednek ettől, és éppen ők lennének azok, akik lendületet tudnának adni az országnak, és fel tudnák emelni a világ haladó nemzetei közé – és most ne Kínára tessék gondolni. Egyáltalán, az emberi nem szintjére, arról az állati szintről, amelyben e büszke nemzet jelenleg leledzik. De olyan még nem volt, hogy egy országot az alja népe, a tömeg emelt volna fel a magaslatokba. Nem vonulhat ki az intelligencia. Magyarország azért van speciális helyzetben, mert ennyi öntudatos, nagyszájú, buta ember, ennyi seggfej, mint amennyi Magyarországon él, aki azt képzeli, hogy bár életében nem volt még egy épkézláb gondolata sem, de abban a hitben járkál, hogy mindenhez ért, és neki kell megmondania, hogy mi legyen, olyan máshol kevés van. A bunkók másutt mintha tudnák, hogy hol van a helyük. Magyarországon nem tudják, mert az ő kegyeiket keresik, a kereskedelmi tévék nekik szólnak, őket emelték fel, most pedig kifejezetten az ő idejük jött el. Minden fasiszta diktatúra a bunkót emeli fel, és annak diadalát üli. Minden populista maga is félművelt bunkó, és a bunkónak üzen. Ez zajlik most Magyarországon, ez a réteg az ország vezető ereje, ez a Fidesz és a fülkeforradalom bázisa. Ezt nevezik “a” magyar embernek, “a” magyar népnek, ezek a zemberek, és akinek egy kicsivel több esze van, mint a tyúknak, az már nemzetidegen ellenség. Ennek a szellemi színvonalához igazították az Orbán-rendszert, amelynek nem véletlen az értelmiségellenessége. Ezektől várja és reméli sok kedves demokratikus érzelmű ember, hogy lázadjanak fel. Miért lázadnának fel? Most jött el az ő idejük. Most beszélnek az ő nyelvükön, most szólnak hozzájuk minden hullámhosszon. Ezektől kérdeztem én, hogy miért nem ordítotok? Ordítottak ezek. Amikor a köztévét ostromolták. Vagy amikor otthon helyeselték ezt.

Ezért a baj az, hogy nem szólal meg Magyarországon az intelligencia. A legjobb esetben is csak elkeseredett és dühödt publicisztikák születnek, mert az értelmiség, az intelligencia magára hagyta az országot. Hogy miért? Erre nem elégséges magyarázat a félelem. Van egy olyan szint, amikor a hozzáértő értelmes embereknek vállalniuk kell a kiállást, a megszólalást, a nyilvánosság befolyásolását, a köz felvilágosítását. Szükség van egy széles rétegre, amely nem fél, nem a túlélésre és a lapításra játszik, hanem vállalja a nemzet szellemi vezetését. Ők a demokrácia védelmezői. Ez a réteg nem vonulhat ki, a liberális középosztály nem adhatja át a terepet elmebetegeknek, idiótáknak, szélhámos kalandoroknak. Van felelősségük azoknak, akik észt kaptak, akiknek van szakértelmük, tudásuk, felkészültségük. Van felelősségük az országgal szemben és magukkal szemben is. Kirúgnak az állásomból? Rúgjanak ki. Elveszik a cégemet? Vegyék el. Lecsuknak? Csukjanak le. De akkor sem hallgatok, akkor sem nézem el, hogy egy fasiszta diktatúrát építenek, lábbal tiporják a jogot, az ország aljanépének szintjére szállítanak le mindent.

Mi lesz ennek a következménye, mit gondolnak? Azon kívül, hogy akasztás? Nem érzik, hogy van felelősségük megállítani ezt az ámokfutást? Hogy most már világosan, egyenesen és keményen be kellene szólniuk? Másoknak pedig csatlakozni hozzájuk? Nem érzik, hogy ez az Orbán gyerek túlment most már azon a szinten, ami megengedhető? Közveszélyes ember. Mégis csak egy országról van szó. Meg kell várni megint, hogy sok hülye ember halomra gyilkolja egymást? Van ennek értelme? Nem érzik néhányan, hogy ideje lenne megszólalni, és nem úgy, mint eddig, hanem határozottan megálljt parancsolni az esztelenségnek? Nem hiszem, hogy abban a bűntudatban kellene tovább élni, amit az alpári fideszes propaganda a demokratikusan gondolkodó emberekre rányomott. Nem követtünk el semmit. Aki lopott vagy köztörvényes bűncselekményt követett el, az feleljen érte, az ő dolga. De ne fogadjuk el, hogy mások bűneiért mindenki felelős, aki a demokratikus oldalon áll. Jó lelkiismerettel elő kell állni. Ezek gazemberek, ez most már nyilvánvaló. Orbántól már a saját pártjában is félnek, rettegnek.

Van ennek a népnek intelligenciája. Csak nem látszik. A bunkóság uralkodik, az üli torát, a legprimitívebb hazugságokkal etetik naponta az embereket a szélhámos fráterek, és nincs, aki kiállna, és azt mondaná, hogy ebből elég volt. Mire várnak még? A nyaralás végére, vagy arra, hogy kiépüljön teljesen a diktatúra, és valóban másodrendű polgárok, bujdosók legyünk a saját hazánkban? Várjuk, mikor ki kerül sorra? Még attól is félnek, hogy nevén nevezzék azt, ami történik. Tamás Gáspár Miklóson kívül ki nevezi még diktatúrának az Orbán-rendszert? A szakszervezetek várható felszámolását majdnem három hónappal ezelőtt megírtam, amikor először mutattam ki a Mussolini-féle olasz fasizmus és Nemzeti Együttműködés Rendszere közötti azonosságot. A szakszervezetek kinyírásával most épül ki a korporatív állam. A korporáció kifejezés magyarul együttműködést jelent. Az a szép ember, aki először kiejtette a száján, hogy “Nemzeti Együttműködés Rendszere”, az már tudta, hogy egy korporatív jellegű fasiszta államot hoz létre magyar kiadásban. Csak lefordította magyarra. A Nemzeti Együttműködés Rendszere azt jelenti, hogy Nemzeti Korporáció Rendszere. Aki nem hiszi, nézzen utána: a korporatív államot Mussolini és az olasz fasizmus találta fel. Ez a fasiszta diktatúra lényege. Ezt megteremtik most a munka világában, utána pedig a politikai intézményrendszerben. Nem lesz szükség pártokra abban a formában, ahogyan azok egy parlamenti demokráciában működnek. A Nyugat összeomlott, fejlettebb modellt talál ki a Nemzeti Ügyek Vezetője, amelyben a pártok majd nem a politikai hatalomért küzdenek, hanem csak a különböző érdekképviseletek egyeztetnek. Figyeljük meg, mit mondott Szijjártó Péter az Országos Érdekegyeztető Tanácsról: „Az OÉT-et is mindenki úgy képzelte el, hogy vannak a munkaadók, a munkavállalók, és a kormány, akivel vitatkozni kell. Holott mi mindkettőjüket képviseljük.” A kormány mindkét felet képviseli. Mussolini sem mondhatta volna szebben, mert ez a korporatív állam lényege. A szervezeteket felváltják az üzemi tanácsok, amelyek a korporáció részei lesznek. A sztrájkjog nem létezik egyetlen fasiszta államban sem, ez alapkövetelmény. Azt is mondta ebben a HVG-interjúban a nemzeti hazudozás nagymestere, hogy „minden ilyen jogszabályalkotásnál nyugati példákból indulunk ki”. Sajnos, azt nem kérdezték meg, melyek ezek a nyugati példák. Igaza van, én is ezt állítom, hogy nem maguk találják ki. Szijjártó elismeri, hogy nyugati példákból dolgoznak. Mussolini Olaszországa és Franco Spanyolországa tőlünk nyugatra volt található.

Mussolini a világválság megoldásának eszközét látta a fasiszta államban, a korporációkban és a közmunkában. Orbán is arra számít, hogy a nyugati világ összeomlik, és az ő tekintélyelvű, fasiszta rendszere lesz a minta, mert a válság felszínre hozza a szélsőségeseket. Az Európai Unió persze nem fog összeomlani, viszont kell valamit kezdenie egy közép-európai őrülttel, aki az EU-tag Magyarország vezetőjeként a Nyugat összeomlását várja, arra játszik. Fasiszta diktatúráját egész Közép-Európára ki akarja terjeszteni. De hogyan tehetnek bármit, ha Magyarországon nincs ellenállás? Az EU nem rendelkezik komoly szankciókkal, hogy bármit kívülről megakadályozzon. Nem tudja megvédeni magát. Magyarország nem azonos Orbánnal, nem Magyarországot kellene kizárni Európából, csak a diktátorától kellene megszabadulni. De ez a magyarok nélkül nem megy.

Mikor áll ki végre egy tekintélyes társaság, vagy akár egyenként több tekintélyes ember, és kéri a nyugati világ segítségét? Mikor áll ki az egész értelmiségi osztály? Mikor mondják el, hogy fasiszta diktatúrát épít Orbán Viktor Magyarországon? Mikor lesz már valami szolidaritás, hogy amikor lezsidózzák azokat, akik szólni mernek, emiatt hazugságokkal vádolják meg őket, mint Schiff Andrást vagy Heller Ágnest, akkor ezek az emberek ne maradjanak egyedül, hanem egy emberként álljon fel a magyar intelligencia, a magyar liberális polgári közönség, hogy a náci, nyilas szövegekből és a fasizmusból elég volt? Állandóan azt mondják, hogy a középosztálynak kell megvédenie a demokráciát. Közben nem veszik észre, hogy ők azok. Nincs kire várni.

Amerika ébredezik, és ez abból is látszik, hogy az Orbán Viktor iránt egyébként némi gyengéd megértéssel megvert budapesti amerikai nagykövetasszony is megszólalt. Jó nagyot kellett lökni rajta Washingtonból, hogy kinyissa végre a száját, mert eddig az Orbán-rendszernek falazott. Arról beszél a nagykövetasszony, hogy Magyarország legyen „a demokrácia fáklyavivője és bajnoka”? Hol él? Erről már le tetszett késni. Úgy tetszett járni, mint Puskás Gábor, aki későn futott, neki csak  a füle jutott. Itt már egy kiépülő fasiszta diktatúráról beszélünk. Az alkotmányról azt hazudták, hogy az kommunista alkotmány, miközben az eredeti, 1949-es keltezésű alkotmányt húsz év alatt már teljesen átírták. Amikor a HVG ezzel szembesítette Szijjártót, ő azt mondta, hogy „gyakorlatilag igen, de vannak olyan ügyek, például a kommunista múlt lezárása, amely szimbolikus gesztusokat is kíván”. A kommunista múltat akarja 2011-ben lezárni, miközben húsz éve nem létezik a Szovjetunió Kommunista Pártja. Ezzel a hivatkozással szüntetik meg a sztrájkjogot, tiltanak be egyházként évtizedek óta működő felekezeteket, világvallásokat, korlátozzák a médiaszabadságot, tiltják be a népszavazást, készítenek elő koncepciós pereket, elfoglalják a közmédiát, tömeges agymosást hajtanak végre az egész országon. Ne tévesszenek meg senkit a köztévé rossz nézettségi adatai: a vidéki Magyarország a HírTV-t, az Echo TV-t és az MTV-t nézi. Szabad szemmel látható, hogy napról napra butábbak tőle.

Szijjártó azt mondja az amerikai nagykövetnek, aki az Egyesült Államok kormánya nevében beszél, hogy csak bizonyos határokon belül fogadnak el kritikát, az ország demokratikus voltának megkérdőjelezése elfogadhatatlan. Mondja ezt annak a nagykövetnek, akinek kedvence Orbán Viktor, és akiről a főnöke nyomán azt mondja Szijjártó – annak ellenére, hogy amerikai –, hogy „nagyon korrekt a viszonyunk”. Azt elhiszem. Csak rá kell nézni arra a fotóra, amelyiken Orbán kezet csókol neki. Az nem egy miniszterelnök és egy amerikai nagykövet találkozása. Ám akárki is ez a hölgy, az Egyesült Államok kormányát képviseli, amelyet Szijjártó immár nem először, most ismét kioktat.

Úgy tűnik, Európában már tudják, hogy nagy a baj. A nyugati sajtó tisztán lát. De Orbánt nem lehet megállítani, mert az országon belül nincs ellenzéke. Szilárd meggyőződésem, hogy a háttérben kézben tartják az MSZP-t, manipulálják az LMP-t, a Jobbik mindig is a markukban volt. Itt teljesen új pártokra van szükség. Az ATV a Fidesznek bedolgozik az álellenzéki tévéjével, a maradékot majd megfélemlítik, megvásárolják vagy ellehetetlenítik. A demokratikus Nyugat ezekbe nem tud beavatkozni, miután Orbán a hazugságaival végig azt a látszatot keltette, hogy minden lépése mögött demokratikus felhatalmazás áll. Ma már talán maguk is elhiszik, hogy ők soha nem látott egyeztetéssel kreáltak új alaptörvényt. Ezeket a hazugságokat kellene félresöpörni, mert semmiféle legitimáció nincs az új alaptörvény mögött. Az nem más, mint a demokratikus és alkotmányos rend önkényes felszámolása. Ha lenne Magyarországnak köztársasági elnöke, Orbán Viktort az alkotmányos rend megdöntése miatt őrizetbe kellene vetetnie, és elindíttatnia ellene az eljárást. A förmedvényt megsemmisíteni, az a bizonyos iPadet pedig jól összetörni Szájer kemény fején.

Amíg Magyarország értelmesebb része nem emeli fel a hangját, nem áll ki, és nem mondja el, mekkora hazugságokkal etet minket a saját kormányunk, addig menthetetlenek vagyunk. A bénultság és a gyávaság egy ideig érthető, de egy ponton túl már nem. Ha most elkezdik felemelni a szavukat, akkor sem szabadulnak meg Orbántól tíz évnél előbb. Ha nem, akkor jobb, ha elköltöznek, mert ebből több évtizedes diktatúra lesz.

Nehogy azt higgye bárki, hogy ezeket majd leszavazza 2014-ben a sötétségben tartott magyar nép. Már csak azért sem, mert három év múlva már nem lesz senki, akire szavazni lehetne.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (64 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +109 ( 115 szavazatból)
Bartus László: A Puskás Gábor-effektus, 4.9 out of 5 based on 64 ratings

  • Hozzászólások(184)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

184 Reader’s Comments

  1. Nagy élvezettel olvasom az utóbbi hozzászólásokat, pontosan erről van szó. Én még annyi lézengő, üres tekintetű embert, munkában és munkaidőn kívül, életemben nem láttam, mint most nyáron Magyarországon. Halálra unják magukat, egy kevés élet csak akkor jön vissza beléjük, ha panaszkodni kell, vagy ha mást kell szidni. Ha valaki Nyugat-Európában vagy itt Amerikában nézi az utcát, és összeveti Budapesttel, tudja, miről beszélek. Itt még a szabadidejében is összeszedettebbek az emberek, még a kocsmában (pub) sem árad senkiről a dögunalom és az érdektelenség, semittevés, még ott is látszódik a koncentráltság és az aktivitás. Egy olyan ország, mint Magyarország, ne csodálkozzon, hogy éhen akar halni. Ezt is felülről várják. De az élet egyéb dolgaira vonatkozó tisztánlátás, gondolkodás (lásd: demokrácia, manipulálhatóság, okozati összefüggések felismerése) ugyanezen a szinten áll. Rendkívül visszamaradott térség. Agyban. Higgyék el. És erre jön aztán a frusztráltság, és a butaságból következő irigység és rosszindulat, és máris a rasszizmusnál tartunk. De nem folytatotom, Önök ugyanolyan jól látják.
    Lehet, hogy ezt még egy másik cikkben kifejtem.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  2. Jónéhány hozzászóló kifogásolja, hogy a jelenlegi helyzetért általánosan a népet teszi a cikk felelőssé. Nos, – a helyzet megítélése rendkívül egyszerű lenne, ha tömegesen ismerné a magyar értelmiség Isten szavát, a Bibliát. Ezékiel könyve 3. és 33 fejezetében arról szól az Írás, hogy a társadalomban minden problémáért az “őrállók” mai nyelven szólva a vezetők a felelősek. Jézus egyik példázata – a talentumokról – szintén arról szól, hogy a kapott adományokkal, – így például a történelem ismeretével és egyebekkel az értelmiségnek kell elszámolni. Az a fő feladatuk, hogy a népet állandóan figyelmeztessék a veszedelmekről, mert a széles néptömeg például a mai posztmodern időben egyáltalán nem ért ahhoz többek között , hogy egy országot hogyan kell kormányozni, hogy melyek a gazdaság általános törvényei, hogy a jog nem arra való hogy visszaéljenek vele stb, stb. A Fidesz kétharmadát azok a politikához tudatlan, illetve lekorrumpált orvosok, építészek, pedagógusok, papok stb. okozták, akik – saját szakmájukban esetleg kiválóak, – de annyit értenek a szükséges alapismeretekhez, mint tyúk az abc-hez, és ők vezették félre a hozzá nem értő néprétegek többségét. Az MSZP leváltásának szükségessége nem azt jelentette hogy túlhatalmat adjunk egy gátlástalan, pofátlan rablóbandának, akik visszaélve a joggal tönkre fogják tenni az országot. Az EU-s gittegylet pedig azt teszi, mint Európa és Amerika annakidején, amikor Hitler fellépésekor tökölődött, és mire észbekaptak, már késő volt. Illene tanulni az EU-s képviselőknek a történelemből. Nálunk van egy magát történésznek nevező úr, aki még az elmúlt 90 év realitásait sem ismeri, vagy ha igen, akkor pofátlanul hazudik (például Trianon felelőseiről csak a féligazság hangoztatásáig jut el) – vagy pedig szándékosan hazudik.
    Nos ez a helyzet ma hazánkban. Lenne egy kérdésem a hozzászólók többségéhez. – milyen teendőket javasolnak a rablóbanda kormány leváltására? Erről kellene hozzászólásokat szervezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. A lézengés és az üres tekintet a diktatúrák terméke. Az a vajszínű árnyalat!
    .
    A Kádár-rendszer demoralizált, és látszólagos létbiztonságot kínált a Szálasi-, majd Rákosi-féle állandó fenyegetettség után. A lényeg a perspektívátlanság. Egyeseknek van némi kifutásuk, de a tömegeknek nincs. Nem csak objektíven nincs perspektíva, az információ sem jut el az emberekhez.
    .
    Most a nagymértékű munkanélküliség is belejátszik. Amit az igazhitű magyarok kínálnak, az se lesz jobb: a munkatábor nem perspektíva. Igyekeznek lefogni az információt is. Mozgását akadályozni most teljesen nem tudják, helyette elterelő pletykadömpinggel és papagájkórusssal operálnak.
    .
    Ha a helyzet megváltozik, az emberek is megváltoznak. De kell egy kis idő, hogy az emberek tartása, tekintete is változzon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  4. Nem jó a német náci analógia.
    Németországnak akkor volt olyan potenciálja, hogy megfelelő felkészülés után le tudta rohanni Európát, és majdnem a Szovjetuniót is.
    Ma Magyarország olyan, mint a mosott szél. Nem jelentünk fizikai veszélyt Európának. Szellemit annál inkább.
    Hogy mi a teendő, no ez nagy kérdés. Kinek mi a teendője?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Bocs, nem igazhitű magyarok, hanem igaz magyarhitűek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Kedves Bartus László!
    Először azt szerettem volna véleményként írni cikke elolvasása után, hogy ez ugyan olyan felháborodás, mint ami 2006-ban Öszödön hangzott el, amikor Gyurcsány fel akarta rázni a saját pártja képviselőit. Aztán ezt meggondoltam.
    Írásai stílusából mindig kiérzem az embereket provokáló, jóindulatú szándékát. Ezért írtam már többször le itt, hogy tisztelem a demokracia melletti elkötelezettségét és kiállását, a demokratikus emberek mozgosítására irányuló harcát. Ehhez most is csak gratulálni tudok, sok erőt kívánva.
    Megjegyzem, hogy én is szoktam néznio az embereket, a tornacipős és drótfülű (fejhallgatós) “nemzetet+ a tömegközlekedési eszközökön és az utcákon is. Én sok megtört, fáradt embert látok, akik között nyilván sok, talán a többség az Ön által leírt polgár. Azt viszont nem hiszem, hogy ezek az emberek az interneten az AN-t olvassák, s tömegesen felrázhatók, mert mint töbször leírtam már, szerintem is birkamódon tűrik hogy a vágóhídra hajtsák őket. Lehet, hogy ön látja jól azt, hogy ez az önveszélyes passzivitás a magyar történelmi hagyományból, lustaságból, a felelősség vállalás képességének hiányából, és sok hasonló dologból ered. Én viszont arról is meg vagyok győződve, hogy nagy felelőssége van abban a rendszerváltó pártoknak, hogy ez ellen nem tettek, hanem ezt a mentalitzást kihasználva tovább butitották és hazug agitációs-propaganda kampányaikkal ma gőzerővel dolgoznak ennek az állapotnak a fenntartásán.
    megtiszelőnek érzem, hogy reagált véleményemre. Ezt megköszönve kívánok önnek további jó egészséget és sok erőt az áldozatos munkájához.
    Üdvözlettel:
    EdCarping

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  7. bruckenbacker kapitány

    TTeljes mértékben egyetért az admin megfigyelésével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Most vettem elő Ancsel Évát. Szeretem. Úgyhogy most nem is okoskodom :), hanem az ő szavait, gondolatait idézem, ami Bartus cikkéhez éppen passzol.

    Egyrészt bár ez történne Orbán Viktorral és Szíjgyártóval:
    “A szavakból épített látszatvárak nem omlanak egykönnyen össze, de azért nem támadhatatlanok. Néha elég egy nyílegyenes, a dolgok közepét eltaláló kérdés, és a mondatok útvesztőiben fürgén futkosó megtorpan, elvörösödik, hebegni kezd. Az ilyen, menthetetlenül egyértelmű kérdés homokszem, amelytől elakad a simán, de üresen működő nyelvi gépezet.”

    A népnek, aki hallgatja az Orbáni dumát:
    “A verbalizmus lidércnyomásként üli meg fiatalok és felnőttek agyát egyaránt. Hogy hol és miért keletkezik ez a lidércnyomás? Azt hiszem, ott, ahol az élet élettelen, ahol nincsenek valóban közös dolgaik az embereknek, s ezért a szavak nem megnevezik, hanem helyettesíteni próbálják a nem létező, eleven valóságot.”

    és végül a Bartus Lászlónak:
    “Az ember csak ott tanulhat beszélni, ahol otthon van. Ahol az se baj, ha nehezen hordja ki a mondatokat, ahol bátran dadoghat, és nem kényszerül a nyelvi sablonok használatára, hogy egyáltalán megértsék.
    CSAK OTT TANULHAT BESZÉLNI AZ EMBER, AHOL NEM A SZÓT KRÉIK SZÁMON – AKKOR SE, HA NYERS -, HANEM A SUNYÍTÓ HALLGATÁST. Ahol van párbeszéd: az emberek tudják, hogy hozzájuk intézik a szót, tőlük kérdeznek és nekik válaszolnak, ahol a dobogón beszélők szava sem “égi hang”, mert azzal bizony nehéz dialógusba kezdeni.
    S ahol nem szállnak el a szavak, de nem is jegyzőkönyvek lapjain porladnak el, hanem aki megszólalt, megélheti, hogy valóságnak bármilyen szerény, bármilyen csekély, de tényleges változásából visszaolvashatja egyszer – a valóságban kinyomtatva, vagy inkább belenyomtatva – saját szavait.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  9. Kedves Girbegurba,

    a lézengés és üres tekintet nem a diktatúrák következménye. Húsz éve nincs diktatúra, ennyi idő alatt kimegy a terror és az elnyomás a lelkekből. Nem ez a baj. A legutóbbi diktatúra alatt még több élet volt bennünk. Nem olvasnak. Nem művelődnek, fogalmuk nincs a világról, és hogy mit keresnek benne. Butaság van mögötte. Ezek a tekintetek és ez a renyheség nem attól fog megváltozni, ha akülső feltételek megváltoznak. Fordítva van: a külső helyzet attól változik meg, ha ezeknek az embereknek a fejébe, szívébe lesz valami, ha először ők változnak, okosodnak, az változtatja majd meg a külvilágot. Népművelésre lenne szükség. Minden reformkor első felismerése az volt, hogy a népet a tudatlanságból, a butaságból ki kell emelni. Ehhez kellene rendes közszolgálati médai, amit nem arra használnak, hogy a diktatúra propagandaeszköze legyen. De ennek hiányában is lehetne valamit tenni, felvilágosítást végezni. Most ebbe nem akarok belemenni. Ne mentsük fel, ne írjuk a körülmények számlájára, mert akkor nem lesz jobb soha.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  10. Adott egy általam bunkónak tartott nép, amely szeretném ha a jövőben sokkal okosabb lenne. Mit teszek?

    Beleordítom a pofájába hogy BÚÚÚNKÓÓÓ!

    Aztán még 100 mondatban részletesen kifejetem hogy mindannyian (“tisztelet a kivételenek”) milyen primitív állatok. Ettől azt várom, hogy a nép majd rájön hogy milyen bunkó, elismeri hogy a sok arcpirító sértés – amit kapott tőlem – jogos, és azonnal megtér.

    Mostantól majd törekszik arra, hogy többé ne legyen bunkó…

    Kedves Bartos úr, ne menjen pszichiáternek! :)))

    Egyébként (majdnem) mindenben egyetértek Önnel; további sok sikert, és kitartást kívánok, csak kérem, figyeljen oda, hogy a cél NEM szentesíti az eszközt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (16 szavazatból)
  11. apic!

    A legnagyobb sikereket (gyakorlati sikereket) elért pcichiátert ma Magyarországon úgy hívják Csernus Imre. Bizonyára már hallottál róla. Hát ő éppen az, aki mindent belemond a drogos, az alkoholista “pofájába”. Még egy dokumentumfilm is volt róla. Hát Bartus Lászlónak még igencsak sokat kell gyakorolni ahhoz, hogy úgy tudjon, olyan alpári módon beszélni a lebutult tömeghez, mint Csernus Imre az alkoholistához, vagy a drogoshoz.
    A pszichiáterek 90%-tól, de lehet, hogy Magyarországon a 99%-tól viszont csak gyógyszereket kapsz. Azt sem kérdezik meg tőled, hogy mi bajod. (Szendi Gábor: Debresszióipar). A pszichiáteri pálya ezért nem a legjobb példálózásnak. Vagy pedig eltévesztetted a célszemélyt, mert gyógyszerezni az Orbán Viktor gyógszerezi az embereket, ráadásul vénásan.

    Egyébként meg igazad van. Ez valóban kifizetendőbb és népszerűbb hozzáállás az emberekhez:
    „Butuljatok emberek én meg még a képetekbe is röhögök, miközben butítalak benneteket. Ti pedig olyan hülyék vagytok, hogy kedveltek engem, aki olyan alpári módon röhöglek ki benneteket, hogy milyen hülyék vagytok, ahogy csak embereket megszégyenítő kacagás elhagyhatja a számat.” (Sebestyén Balázs gondolati világa)
    Ez aztán valóban nem téveszt célt, mert mindenki butul, butul és butul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  12. apic

    hiaba kapalodzol, ez a nagy magyar igazsag es nem Bartusnak kell emiatt szegyenkeznie, hanem azoknak, akikrol szol, a tobbsegi magyar embereknek!
    de sajnos nem fognak szegyenkezni se, mert nem olvasnak ujsagot (se)…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  13. Minta kommentelő
    2011. augusztus 5. péntek
    14:54

    Az nálam axióma, hogy úgynevezett “mester”-ember az én lakásomba nem teszi be a lábát. 100 közül egyben bízhatsz meg, a többiaz elejétől fogva azt nézi, hol tud átvágni, megbízhatatlan, pontatlan, a munkájában trehány és állandóan szidja a többi “mestert”.

    Egyedül a gázhoz nem nyúlok, m,ert ahhoz nem értek és veszélyes, ha az ember hibázik, de minden mást inkább saját magam megcsinálok. Lassabban, de legalább magamnak csinálom, és még élvezem is.

    Munkámból kifolyólag pár éve hosszasn beszélgettem egy kisvárosban dolgozó villamosipari vállalkozóval. Elmondta, hogy van Erdélyben egy magyar – szintén vállalkozó – ismerőse, aki megfogadta és így is tett, hogy magyarral nem üzletel. Se Magyarországon, se Romániában.Pont a megbízhatóság, a korrektség totális hiánya miatt. Még a román üzletfelekkel is jobban ki tud jönni, mert azok legalább fizetnek.

    Szóval mi a fenére kéne büszkének lennem, ha a magyarságomra gondolok?

    Utoljára Kádár idején lehetett a magyar büszke az országára, mert akkor a régió első országa voltunk. Diktatúra, de mégiscsak más, mint Ceausescu, vagy Zsivkov, vagy Husák. Tudom, ma erre ugrik a jobb- és baloldali sajtó is, de akkor valóban úgy gondoltuk, hogy nálunk van hús, máshol meg nincs.

    Most meg a régió utolsó országa vagyunk, és egy Orbán nevű ember állandóan kidüllesztett mellkassal jár és követeli a magyaroknak az állítólag minket alapból megillető tiszteletet. És a népnek ez tetszik, a nép igen jelentős része ezért a Viktort tökös magyar legénynek tartja, aki jól beolvas Brüsszelnek. (Miközben ugyanez a jónép azt sem tudja, hol fekszik Belgium).

    Ég a képem, no.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  14. Mivel sajnos(kevesen ugyan),de látjuk a diktatúra közelgő jövőjét.
    -Vajon mikor kezdődik meg Bartus úr ellen a “boszorkány üldözés” és tiltják be az írásait, mint lázító kormányellenes írásokat?
    -Az interneten vajon mikor lesz csak egy oldal elérhető: a fidesz.hu?
    Szinte látom magam előtt, mikor beírok egy webcímet és kiírja azt, hogy az oldal eléréséhez licenszkulcs szükséges, Ön nem jogosult az oldal látogatásához. Licenszkulcs igényléshez írjon az info@nemzetiegyuttmukodes.hu-ra?
    Ezek most még viccesnek hangzanak, de ez valószínüleg csinálnak majd valamit a nettel,hiszen óriási kockázat a Duche-nak és talpnyalóinak,hogy bárki szabadon szervezkedhet(ne) ellenük a világhálón, mint ahogy korlátozni akarták az egyik ismert közösségi oldalt,arra hivatkozva,hogy az emberek túl sokat ülnek a gép előtt. ami egészségtelen. Bár én borúlátó vagyok, nem tudom Bartus László milyen potenciált lát a dologban,hogy ez a nép ki megy az országház elé megdönteni a fasiszta rezsimet, szerintem Ön is tudja, hogy erre semmi esély. Legalábbis amíg van ValóVilla, meg lehet foglalkozni azzal, hogy Fluor Tominak hány sapkája van bulizásra(amik valljuk be a normál élet éléséhez elengedhetetlen dolgok) és mindezt a legújabb okos mobilon meg is tudjuk osztani, ráadásul a Vastag testvérek kánonban éneklik mi a jó nekünk, plusz a politikai híreket szándékosan megnyírbálják, addig nem. Egyébkén pedig az a tapasztalatom, hogy az emberek többségében a demonstrálás szó egyenlő az árpádsávos zászlólengetéssel karöltött zsidózással. Amit egyébként lehet az ellenség intézett úgy anno,hogy a mai helyzetben,ha csak említik,hogy tüntetés, akkor a csőcselék és a vízágyuk jussanak eszünkbe, ezért a legtöbb embernek eszébe sem jut kimenni felemelni a hangját. Arról nem is beszélve, ha kimenne egy liberális csoport,abban biztos vagyok, hogy kedves kopasz honfitársaink is megjelennének ellentábor gyanánt. Korábbi cikkeiben említi,hogy a szellemi szabadságunkra hajtanak, itt azt kell mondjam, hogy rengetegen elvesztek már, a média már régóta tudatosan öli ki az emberekből az individualizmust, hogy úgymond “konzum idiótáknak” neveli népünket. Hagy kövessük a trendi divatot meg az amúgy tehetségtelen bunkó celebjeinket, addig Ők is nyugodtan tehetik a “dolgukat”. Még egy dolog: Arra azért kíváncsi leszek mikor csuhás testvérek megjelennek hétköznapjainkban és majd mondják egy két gárdistának ,hogy -Fiam nem láttalak a vasárnapi misén és 2 hete nem gyóntál, úgy tűnik rád férne egy kis homokzsák pakolás a rakparton. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  15. bogaras!
    Addig szeretnék még élni, amíg valaki(k)nek sikerül egy végletekig lebutult egész népet Csernus módszerrel felemelni. :)
    Féreértés ne essék! A nézeteltérés Bartus László és közöttem nem abban van hogy Orbán Viktor szemét módon kihasználja-e a nép butaságát, hogy visszaél-e a primitívséggel, a tudatlansággal, hanem abban, hogy az Amerikai Népszava hasábjain a nép bunkóvá nyilvánítása hasznos eszköz-e a cél eléréséhez, a mocskos Orbán diktatúra megszűntetéséhez. Bartus László úgy gondolja hogy igen, én pedig hogy nem.
    Ezzel természetesen eszem ágában sincs azt sugallni, hogy én tudok jó megoldást a magyar nép “szemének kinyitására”, csak attól tartok, hogy ha az értelmiségiek ilyen tartalommal közelről a pofájukba üvöltenek, az éppen ellentétes hatást fog kiváltani, mint amit – mi ezen a fórumon – szeretnénk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. Khmm… edzésre járok, meírok egy két cikket, stb. Hülyének is vagyok nézve rendesen… Verem a fejem a falba, de itt világvégén megkapom átlag két naponta

    -mindennek a zsidók-
    -illete a nagy nyugati szabadság az oka.

    -Rendőrség épülete előőt Árpádsávos zászló lobog…

    van kérdés….?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Khmm itt technikai gubac, van, nálam a tisztelt Ricsi kezdetű hozzászólás 0:12 az én nicken alatt jött le .Hahó, illetékes!, riadó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Na most álljunk meg egy szóra! Sok írását olvastam más a Bartus Úrnak de most mondom, hogy már nem érdekel, többet nem foglalkozom vele.
    Mindenki a magyar népet pocskondiázza, birkának titulálnak akik nem tesznek semmit.
    Valamit tudni kell! Évtizede már, hogy a magyar népet folyamatosan (tudatosan) szegényítik el. Milyen társadalom az ahol az adófizető ember nem tud felmenni a ország fővárosába, hogy megnézze annak szépségét, jóvá hagyja, hogy ez igen, nagyon szép, megértem az adómat hova költik?!
    Folyamatosan szegényítenek el bennünket, nem mehetünk fel elégedetlenségünknek hangot adni akkor amikor nagyon fontos a munkahely, nincs elég pénz a háztartásokban, hogy napokon keresztül Budapest utcáin kóboroljunk az általam “engedélyezett,csoportos levegőzésnek” titulált sztrájk keretén belül.
    Nem , nem birkák vagyunk, hogy tűrjük amit velünk tesznek! Családunk van akiket el kell tartani, ez munka, munkahely nélkül nem megy, fizetni kell a hiteleket, akinek nincs az meg minek menjen, eddig is jól élt, ezután is ezt a szintet tudja tartani. Külföldről meg könnyű mindennek nevezni bennünket. Talán haza kéne jönni szembesülni az igazsággal és annak megfelelően tájékoztatni a világot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (14 szavazatból)
  19. Vezetéknév Utónév
  20. apic!

    Én sem hiszem, hogy azzal, hogy Bartus László itt ilyeneket ír, amilyeneket azzal elérne valamit. De ezt ő is tudja, nemhiába szól több cikkében ahhoz az értelmiséghez, aki nem emeli fel a hangját. Többek között lehet mondani, hogy ő sem. De tudod ez úgy működne, hogy nem egy amerikai szerveren kellene néhány embernek irogatni, meg egy amerikai szerveren kéne néhány embernek megjelenni (Fege Zsuzsa, Heller Ágnes, Tarr Béla, stb. – ha nézegetted a tv műsorait), hanem el kellene kezdeni szervezkedni és hatalmas méretűre nőve (színészek, zenészek, közgazdászok, szociológusok, akár még pszichiáterek is, akiket a gyógszeripar szintén kilóra megvett, de akiknek igenis teher ez a fajta orvoslás).
    Szóval egyet értek abban, hogy ezzel a Bartus László nem megy semmire, de legalább velünk engedi ki a fáradt gőzt és mi akik olvassuk értsük már meg, mit akar mondani.
    Ha itt szép szavakkal írna az átlag magyar akkor is bulvárt olvasna, vagy aki már túl van a bulváron az nagymagyarságról szóló szent énekeket. Akkor meg miért ne írhatna úgy ahogyan valóban megszólítaná őket, ha elolvasnák a cikkeit?
    Én pl. merem állítani, hogy a kisvárosban ahol élek senki nem olvas Amerikai Népszavát és senki nem olvas Bartus Lászlót sem.

    Visszatérve a pszichiátriára ha már elővetted. Nem láttad a tévében, amikor bemondták, hogy kiemelten fogják kezelni, és nagy támogatással tanulhatnak majd a gyerekpszichiáterek? Orbán Viktor és társai megszabják az irányt, hogy hova kell tartaniuk a szomorú, magányos, kultúrával nem megfelelően ellátott gyerekeknek.
    Ja egyébként igen nézek tévét is TV2 vagy RTL Klub – igazából tanulás végett nézem olykor-olykor, hogy tudjam miről beszélek, amikor szidom. Meg szeretem valahol amikor felhúznak, mert akkor kreatív vagyok nagyon. Sebestyén Balázst pl. rendszeresen nézem. Ő úgy fel tud húzni akármelyik műsorában, ahogy röhög az több millió magyar képébe, hogy milyen hülye faszok vagytok, amit mellesleg anno a Z+ műsorában amikor már a kamera nem vette (de valaki mégis felvette) ki is mondott.

    Szóval ha nem is értünk egyet mindenben, de abban igen, hogy ezzel a Bartus László nem sok mindent fog elérni, legfeljebb kiírja magából. Mi, akik rendszeresen olvasunk, művelődünk (nem rossz irodalomból) azok elolvassuk. Miben egyet értünk, miben nem, de tény – és ezt Bartus is látja ne félj – amíg az értelmiségi elit együtt nem áll fel addig itt semmi sem változik. Ahová a média tart ott pedig előbb utóbb már hiába állnak fel majd együtt, mert a hangjuk nem fog eljutni sehova. Már most sem nagyon sikerülne talán.

    Tegnap pl. láttam Orbán Viktort sportszerkóban. Nagy élmény volt. De azt kívánta sugallni, és sugallta is: “olyan mint egy átlagember”. Csodálatos ez a média, rendelése megjelenik az Orbán Viktor háza előtt és megmutatja az “átlagembert”, aki mellesleg egy diktátor, de mire az “átlagember” kép átfordul diktátorba a sötét agyakban, akkor már “isten sem áldja meg a magyart” és már nem is irgalmaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  21. Most pedig kimegyek a konyhába. Zenét fogok hallgatni és főzni.
    Ezt csak azért írom le, mert úgy láttam, hogy egy soros:
    - ez aztán egy jó írás vagy
    - most én elkezdtem sírni
    hasoló megnyilvánulások mellett értékelést tekintve 40-es és 30-as számok vannak.
    Én meg itten strapálom magam a hosszú monológjaimmal. :)
    Gondoltam bepróbálkozom egy röviddel: A lényeg a lényeg, főzök és zenét hallgatok. Már így is el vagyok maradva a főzéssel. Elvégre is egy óra múlt.
    SZAVAZZATOK RÁM! ÉS HOZZATOK MAGATOKKAL MÉG EGY EMBERT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. Merj szembenézni saját tükörképeddel! Ez az első lépés a talpra álláshoz. Harc, amit meg kell vívnod a menekülés helyett. Egy napon pedig nem csak a sajátodéba, de mások szemébe is büszkén nézel majd.
    ( Dr. Csernus Imre )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  23. “A szabadság szent dolog és különösen szent a magyar emberek számára. ” Füles szerint.

    Aki pedig önként és dalolva elfogadja a legalapvetőbb szabadságjogok megnyirbálását, a visszamenőleges hatályú törvénykezést, egyes társadalmi csoportok kifosztását, megalázását, a szakszervezetek lehetetlenné tételét, fasisztoid, fajgyűlölő eszmék terjedésének eltűrését,
    annak a leghalványabb fogalma sincs arról, mi is a szabadság.

    Ne papoljunk itt a nagy magyar semmiről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  24. A gyengeség valójában gyávaság. A gyáva embert pedig felemészti z állandó megfelelés vágya. Igy hogyan valósíthatod meg önmagad?
    ( dr. Csernus Imre )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  25. Minden minősítés nélkül: a magyar emberek többségét nem is érdekli a politika, “mert csak idegesítené” Hány olyan ismerősötök van, aki még csak nem is hajlandó beszélni a politikáról? Olyan nyugdíjas, akinek halvány fogalma sincs a megszellőztetett változtatásokról, amely kőkeményen rontja MAJD az életfeltételeit?
    Már nem tudom hol olvastam: a fidesz média befolyásolása úgy működik, mint a guanó: lassan, rétegekről rétegekre ülepedik le és kőkeménnyé szilárdul (az agyakban)
    Ráadásul a fidesz hitbeli kérdést csinált a politikából, tehát nyugodtan állíthat abszurd dolgokat, a hívek nem kérdőjelezik meg.
    Ez ellen csak a többirányú tájékozódás, az átlagnál (a sajnálatosan alacsony átlagnál) kissé nagyobb olvasottság segít. Azaz, ha valaki magától is “értelmiségi” azaz magyarán: értelmes. A többieknek kellenek ez előrágott gondolatok és a véleményvezérek.
    Egyébként elolvastam újra Orbán kötcsei beszédét:
    http://www.nagyitas.hu/common/main.php?cikk_id=568&pgid=cikk
    Hátborzongató! Benne van a most folytatott ámokfutás programja – beleértve a fasiszta állami irányítás kiépítését az élet valamennyi területén. Azaz a fasiszta modell. Csak tagadó utalást találtam: Babarczy Miért kell kiforgatni…?
    .http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=k%C3%B6tcsei+baraczy
    (utolsó bekezdés előtti önálló sor)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  26. Bocs a Babarczy cikk:
    http://hvg.hu/velemeny/20100222_kotcse_orban_gyurcsany/2

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Kedves Bogaras!
    Gondoltam, most az egyszer “csalok”, teszek vagy 30 pozitív értékelést az utóbbi, kis megjegyzése mellé, de a rendszer (szerencsére) éber, nem engedte.
    Csak ezt akartam mondani.
    Azt csak zárójelben teszem hozzá, hogy egy egysorosra sokkal egyszerűbb reagálni, mint egy hosszabb kommentre, melyben lehetnek ilyen-olyan arányban szinpatikusabb és kevésbé szinpatikus elemek vegyessen.
    Én azért bíztatnám, ne adja fel, értékes gondolatai, észervételei vannak szerintem, s egy ilyen fórum attól is értékesebb, hogy többféle ember töbféle látásmódját ismerhetjük meg.
    Aztán, hogy ki -ki mit hoz ki belőle, mi ragad meg benn, az majd kiderül.
    Mondjuk én például nem osztom azt a véleményt, hogy így beszélni, még “felrázás” kedvéért az emberrel praktikus-e, illetve, ha egyszer pszihiáterre lenne szükségem, mely a politikai helyzet lelkivilágomra gyakorolt hatása miatt immár nem is annyira elképzelhetetlen, Csernus urat nagy ívben elkerülném.
    De ízlések és pofonok, szakmai sikereit nem ismerem, nem az alapján döntenék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Egyébként a Babarzcy cikknél a legjobb komment (2010 FEBRUÁR!)
    Tacitus

    EB-ékkel versenyben, én is vállalom a jóslást, nem is nehéz:

    • Ha nagyobb a részvétel nem lesz a 2/3 Orbánnak – 75% valószínű.
    Orbán ugyan úgy fog kormányozni mint 98-02 ben
    • a parlament nyűg, ellenzék nélkül is működik a „vezér demokrácia”, újra a „párt” az élet,
    • mindenhova pártkatonák kerülnek: minisztériumokba (osztályvezető helyettes-ig), kuratóriumokba, MNB, bíróságokba, stb. 1946-8 óta nem látott tisztogatás.
    • a törvénység határait feszítik, átlépnek, de mindenki engedelmeskedik, kussol, vagy repül, „a jogászok majd” elintézik, ha valaki nagyon ugrál,
    • minden ellenzéket ellehetetlenik, a jobbikból még börtönbe is kerülhetnek,
    • teljes kontrol a kultúra, az oktatás, a média fölött,
    • párt közeli ill. közvetített érdekeltségű cégek viszik minden állami megrendelést, a külföldi cégek pedig csak ezekkel konszorciumokban,
    • fügetlen üzlet van, amíg nem ütközik fideszes tulajdonú- vagy érdekeltségűvel,
    • némi nehézségek okoznak Orbánnak a megvadult helyi „kiskirályok” túlkopásai, pl. amikor ezek a külföld figyelmét is vonják a módszereire.

    Bár csak ne lenne majd igazam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  29. Na ez a “Tacitus” például egy értelmes ember. Eddig egyedül a jobbikosok börtönbe kerülhetnek nem jött be. Bár…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Közeledik a nyaralás vége:
    http://www.facebook.com/notes/gyurcs%C3%A1ny-ferenc/a-megverts%C3%A9g-szaga/241429022556234
    .
    Erőt, egészséget minden demokratának!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Kedves Evelin és szimplemind!

    Evelin köszönöm a véleményed. (Ja én tegezlek, szerintem egy fórumon, ahol azt sem tudjuk, hogy ki hány éves tök felesleges magázódni.)
    Dr. Csernusról annyit, hogy attól, hogy a drogosokkal és az alkoholistákkal úgy beszél nem gondolnám, hogy egy olyannal úgy beszélne, akit mondjuk megerőszakoltak. Egy jó pszichiáter (akikből olyan kevés van Magyarországon, mint a fehér holló) mindenkivel szemben tudja, hogy hogyan kell beszélni. Pl. alkoholistával és drogossal biztos vagyok benne, hogy úgy kell beszélni, nagyon sokszor úgy kell beszélni (sőt én még az anorexiás barátnőmmel is úgy beszéltem, már nem az. Mellesleg azóta is emlegeti). Ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy ha egy éppen megerőszakolt nővel úgy beszélne úgy döngölné bele a szarba, mintha az lett volna a célja. És szerintem Csernus ezt még jobban tudja nálam. A pszichológusi és a pszichiáteri szakmának éppen ez a nehézsége. Ha emberszereteted és jó emberismereted nincs ne legyél az. Én se lennék. Bár érdekel ez a terület is, de nagy felelősség. Ha nem érzi az ember, hogy ebben a szakmában jó lehet, akkor ne is fogjon bele. A gyógyszerezés, amit a pszichiáterek 90%-a csinál ma Magyarországon az nem szar csak kaka. Gyakorlatilag ebben az esetben nem is orvosokról beszélünk, hanem gyilkosokról, de ezt nem fejtem ki.
    Az viszont tény, hogy ez a cikk nagyon megosztott bennünket is, akik szeretjük Bartus cikkeit. Én leginkább a Sebestyén Balázs – Bartus László ellentét miatt vagyok Bartus melett. (ezt már kétszer leírtam nem írom le még egyszer).
    Mindenesetre bár soha nem találkoztam a Csernus Imrével jól diagnosztizált, amikor valahol ezt írta:
    A gyengeség valójában gyávaság. A gyáva embert pedig felemészti az állandó megfelelés vágya. Igy hogyan valósíthatod meg önmagad?
    ( dr. Csernus Imre )
    Sajnos valóban nem tudom megvalósítani önmagam, mert írtózatos bennem a megfelelési kényszer. Így mellékesen: Simplemind jól beletrafáltál. Pedig lehetséges, hogy nem engem akartál definiálni. Persze ettől holnap is megfelelési vággyal fogok felkelni, és holnapután is, de legalább a tükör megvolt.
    Na de ma már nem írok, mert olyan, mintha egész nap a gép mellett ülnék, pedig csak be van kapcsolva és néha ránézek és néha megfuttatom a billentyűzeten az újjaimat. Most meg nemsoká megyek az egyik barátommal biciklizni a közeli falvakba. Bodzaszedési szándék nélkül :)

    sziasztok: egy bogaras

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  32. Köszönöm a hozzászólást!
    Az egyszeri emberek is pontosan tudják, hogy mi zajlik jelenleg az országban.
    Én arról próbálok beszélni, hogy ma, amikor a családok lakáskasszája szűkös, nem mehetnek ki az utcára, (pláne a vidékiek) mert miközben sztrájkolnak, elveszítik a munkahelyüket, a keresetüket, a megélhetésüket és a legfontosabb dolgot, a házaikat mivel nem tudják fizetni a hiteleket.
    Nem tudatlanok csak tehetetlenek.
    Igen, szerintem szándékosan teszik tönkre a családokat, űzik el itthonról az embereket (valamikor régen elhangzott egy mondat “fentről” miszerint 6 m magyarral számolnak) hát még van mit lefaragni!
    Ami a piacgazdaságunkat illeti, miután az eu. diktál erről nincs is mit beszélni.
    Egy ország ahol használható föld van (mindig úgy tudtam: a föld kincset ér) mégsem vethető be, felvásárlás és egyéb okok miatt, ahol tönkretették az ipart: lásd. MGM,Csepel, Rába, Mezőgépgyár, stb. mi ez ha nem szándékosság?
    Családokat szétszakítanak, el kell hagyni a hazát a megélhetés reményében, hozzánk meg jönnek az idegenek?
    Nem sorolom, nem bosszantom magam tovább , napestig lehetne sorolni mi minden rosszat tesznek büntetlenül, ezekről beszélnek az emberek, foglalkoztat mindenkit de sajnos a fent leírtak miatt nem tehetik meg, hogy munka helyett ordibáljanak, ezért tiltakoznak oly módon mint pl. a házát teszi tönkre (berobbantja) még ha bele is hal az idős, beteg, szegény ember.
    Ajánlom: Sánta Ferenc, Sokan voltunk c. novellát elolvasni.
    Mi a szabadság? Az, hogy kaptunk útlevelet valuta nélkül? Még emlékszünk rá, hogyan és mennyit lehetett kivinni az országból. Megszüntették a határokat de közben szegényebbek lettünk és nem tudunk élni vele? Megvették az autókat, házakat, lakásokat hitelre és nem jut idő-pénz pihenésre, olyan magasak a törlesztő részletek, üzemanyag?! Hogy szidhattuk, szidhatjuk a vezetést úgysem változik semmi?! Nem folytatom mert nem hiszem, van értelme!
    Majd a következő választásnál remélem úgy szavaznak az emberek, hogy figyelembe veszik miért is nem jó a kétharmados többség!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  33. Én ennek a tükörnek nem tudok hinni. És félek, hogy így is marad. Már mindegy, hogy azelött hazudott szépet? Vagy most (?) mikor rondát mutat…..

    http://youtu.be/1vIqICtwFC4

    Köszönöm Bartus úr.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. Na igen.
    Prüntyögéssel még nem nyertek meg soha valódi forradalmat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. Kedves Füles!
    .
    Már majdnem tetszésemet nyilvánítottam, mire megláttam az ön utolsó kérdését.
    Ha ön erre választ vár, akkor úgy látszik, kár a szóért!
    Pedig mindenkinek lehetősége van a különbségtételre – egymás mellé lehet tenni és azonnal világossá válik, hogy az útszéli stílus kinek a sajátja, a hazudozás kinek a sajátja, a személyeskedés kinek a sajátja, ….
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  36. Füles ezzel itt befejezte. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  37. Az jó , legalább nem kell féltrágár stílusban véleményt alkotnom róla.
    ( Nem tehetek róla , időnként kitör belőlem. Orvosok tehetelenek.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Kedves Ervin!

    Bocs sietségemben elkereszteltelek Evelinnek. Most látom csak. :)
    Remélem azért nem sértődtél meg nagyon, de megváltoztattam nemcsak a nevedet, de a nemedet is. :)

    Bocs

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Kedves László!

    Ismételten szeretném megköszönni a cikket!
    Nagyon sokat tanultam, amióta olvasom az írásaidat.

    ÜDV:Egy Magyarországon élő, keresztény roma

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Ez a Hanna nem az a Hanna. Nem lehetne ebben rendet tenni ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Kedves Hanna,

    bejegyzései mostantól moderálásra kerülnek, amíg nem tesz valami megkülönböztető jelzést a neve mellé, hogy ne legyen összetéveszthető egy korábbi Hanna nevű hozzászólóval. Már jeleztük korábban a névazonosságot, kérjük, legyen kedves valamilyen más nevet választani, vagy adni a neve mellé egy számot, amivel megkülönbözteti magát. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. bogaras:
    “merem állítani, hogy a kisvárosban ahol élek senki nem olvas Amerikai Népszavát és senki nem olvas Bartus Lászlót sem.”
    .
    Kérdezz meg mindenkit, akivel beszélsz, levelezel stb., hogy olvassa-e az AN-t. Máris felkelted iránta az érdeklődést, aztán ha megismerik, majd olvassák is.
    .
    “Sajnos valóban nem tudom megvalósítani önmagam, mert írtózatos bennem a megfelelési kényszer.”
    Ideje lenne felnőni. Próbálj meg értelmes felnőttként viselkedni, és észrevétlenül máris menni fog. Ha van véleményed, formáld először csak magadnak szavakba, és ha ez megtörtént,legközelebb már lesznek használható érveid. Utána nyilvánosan is állj ki a véleményed mellett és érvekkel alátámasztva védd meg az álláspontodat!
    Hidd el, sikerülni fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  43. bogaras:
    “merem állítani, hogy a kisvárosban ahol élek senki nem olvas Amerikai Népszavát és senki nem olvas Bartus Lászlót sem.”
    .
    Kérdezz meg mindenkit, akivel beszélsz, levelezel stb., hogy olvassa-e az AN-t. Máris felkelted iránta az érdeklődést, aztán ha megismerik, majd olvassák is.
    .
    “Sajnos valóban nem tudom megvalósítani önmagam, mert írtózatos bennem a megfelelési kényszer.”
    Ideje lenne felnőni. Próbálj meg értelmes felnőttként viselkedni, és észrevétlenül máris menni fog. Ha van véleményed, formáld először csak magadnak szavakba, és ha ez megtörtént, legközelebb már lesznek használható érveid. Utána nyilvánosan is állj ki a véleményed mellett és érvekkel alátámasztva védd meg az álláspontodat!
    Hidd el, sikerülni fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  44. Vezetéknév Utónév:
    A Wikipedia Salazar linkednél van egy mondat, ami nagyon aktuális a hazai orbáni viszonyokra is:
    “Az egyház benne látta a köztársasági antiklerikalizmus szétzúzóját, a nagytőkések rengeteg hasznot húztak a gazdasági stabilizációjából, az értelmiség és a katonaság egy része pedig azonosult antiliberális, antikommunista, autoriter nézeteivel.”
    .
    A mondat eleje különösen érdekes: “Az egyház benne látta a köztársasági antiklerikalizmus szétzúzóját”
    Magyarországon ugyanez lehetett a helyzet. Ha a köztársaság eleve antiklerikális, ki kell iktatni a köztársaságot. Orbán meg is tette a katolikus egyháznak ezt a szívességet.
    Lehet, hogy ez volt a klérus választási támogatásának a zsarolási potenciálja? Belegondolni is sorscsapás, mi minden folyhat még a háttérben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  45. Reggeli mellé:

    A Twitteren DajcsTompikától Gréczy Zsoltnak:

    “Tisztelt G. úr, kedves Zsolt! Megérdeklődted már,h előzetesben lehet-e blogolni?Látod, én is keményből vagyok varrva!”

    Nem keményből, másból.
    Gréczy úr elkövette az a főbenjáró bűnt, hogy kritizálni merészelt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  46. Élt az utcában egy gazdag meg egy szegény sokgyerekes ember. A gazdag embernek volt 10 kecskéje a szegény embernek gyönyörú illatos rózsák nyíltak a kertjében.
    Egyszer azt mondja a gazdag ember a szegénynek:
    - Adok nektek tejet, ha te adsz rózsát.
    A szegény ember rááll.
    A gazdag ember kifundálja, hogy kiló lesz a csere mértéke, és így szól a szegény emberhez:
    -Adok reggelente két kiló tejet, te meg adjál két kiló rózsát.
    Megegyeznek.
    Egy idő után azt gondolja a gazdag, csak le kellene mérni azt a rózsát, nem bízik a szomszédjában.. Felteszi a virágot a mérlegre és lám, a mérleg alig mutat többet egy kilónál.
    A gazdag ember nagyon mérges és átkiált a szomszédjának.
    -Hé szomszéd, a rózsád alig több egy kilónál, nem ebben egyeztünk meg.
    Mire a szegény:
    - A régi fészerben megtaláltam nagyapám serpenyős mérlegét, de a súlyokat már régen el kellett adnom.Gondoltam, felteszem az egyik serpenyőbe a tőled kapott tejet és azt használom súlynak a rózsák méréséhez
    ( most ideírhatnám, a Mt 7,4-t.vagy a Lukás 6,42-t)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  47. Lukács 6,42-t ( bocsánat)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Keves proaktív!

    Úgy látom, hogy sikerült feltennem egy támadási felületet magamról.
    Amit te írtál annak köze nincs az én problémámhoz. Használható érveim mindig is voltak, vannak és lesznek. Még ha sokak, sok helyen nem is értenek velem egyet. Sokszor még én magam sem. Vagyis van egy felfogásom. Nem másoknál akarok okosabb lenni, hanem a tegnapi önmagamnál.
    Ez aztán azt jelenti, hogy itt is vannak írások, fent, amikkel már nem minden sorával értek egyet, de akkor amikor leírtam azt teljesen igaznak hittem. Egyébként ha mások is a tegnapi önmaguknál akarnának okosabbak lenni és nem másoknál (pl. szélsőjobb – akik évekig ugyanazt a “rossz irodalmat” vélik igaznak), akkor nem itt tartana ez az ország. Pl. mindig lenen inspiráció a művelődéshez olvasáshoz. Ha másoknál akarunk okosabbak lenni az félrevezető lehet, hiszen másokól csak tévesen ítélhetjük meg, hogy mennyire okos.

    Kicsit meg is mosolyogtam, amiket írtál.
    Én itt ismeretlenül felteszek magamról egy támadási felületet, te pedig anélkül, hogy ismernél támadsz.
    Nem a nonverbális képességeimmel van baj, sokszor még a verbálissal sem, csak ha nagyon megfelelni akarok. De támadj be erre is nyugodtan. :)
    Önmegvalósításnál pedig arra gondoltam, hogy ha verbális képességeim is olyanok lennének mint a nonverbálisak, akkor meg tudnám valósítani magam és nem rohadnék meg egy állásban.
    Illetve van még egy baj velem. Megmaradt bennem az a gyerek, aki érzi a feszültséget és a rossz kisugárzását az embereknek. Ez annyit jelent, hogy van akivel még egy hónap után sem tudok kötetlenül beszélgetni és van akivel egyből. Ez azért rossz, mert a felnőtt lakosságban nagyon nagyon sok olyan ember van akiktől beül a görcs a gyomromba. Ilyen szempontból valóban nem nőttem fel, igazad van, de egyéb szempontból (a mögöttem vonuló tragédiák szempontjából) nagyon is felnőttem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  49. Kedves proaktív!

    Azért persze nem haragudtam meg:
    proaktiv
    2011. augusztus 7. vasárnap
    01:38
    Ehhez a hozzászólásodhoz pl. adtam egy pozitív értékelést. :) És adni is fogok, ha jókat írsz.
    Csak kicsit nem értettem, hogy miért írod azt, hogy “legközelebb lesznek használható érveim”, meg ilyeneket. De örömömre szolgált, hogy mások sem értették.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  50. Ja persze magunkról is megítélhetjük tévesen, hogy mennyire okos.
    NA LÁM EZ PL. EGY NAGY HÜLYESÉG VOLT. Itt csupán a fejlődésre akartam kilukadni, amit azzal próbál az ember megvalósítani, hogy okosabb akar lenni a tegnapi önmagánál. Aztán mi hülyeség kerekedett ki belőle.
    Az egyik tanárom mondta egyszer, hogy amikor a szakdolgozatát írta a legjobban akarta megírni, hogy 20 év múlva amikor előveszi és megmutatja a gyerekeinek akkor is büszke lehessen rá. Aztán meg nem vette elő, hogy a gyerekeinek megmutassa, mert közben évtizedek teltek el és fejlődött. És amikor írta és minden sorát igaznak hitte az még nem az a tudású ember volt, mint akinek 20 év elteltével oda kellett volna adni a szakdolgozátát a gyerekeinek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos