Ronai and Ronai
AMERIKAI

Balzsay Károly ismét világbajnok 2011. augusztus 26. péntek 23:34 Forrás: MTI, profiboksz.hu

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Balzsay Károly ismét világbajnok

Donyeck – Balzsay Károly megszerezte a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoki címét: a 31 éves magyar versenyző pénteken Donyeckben többségi pontozással legyőzte a hazai közönség előtt szereplő ukrán Sztaniszlav Kastanovot.

Balzsayt a három pontozóból ketten látták jobbnak riválisánál, míg a harmadik döntetlenre adta a meccset, így a Boksz Világszervezet (WBO) korábbi világbajnoka megszerezte a WBA övét.

A 31 éves Balzsay legutóbb tavaly novemberben lépett szorítóba, akkor a negyedik menetben kiütötte Misa Nikolicot. Eddigi pályafutása során 25 mérkőzést vívott, 23 győzelme mellett kétszer kikapott. Balzsay 2009 augusztusában veszítette el a Boksz Világszervezetnél (WBO) őrzött nagyközépsúlyú világbajnoki övét, miután Budapesten technikai KO-val kikapott a német Robert Stieglitztől.

Ezt követően decemberben a szintén német Robert Gutknechttől szenvedett vereséget, s akkor úgy nyilatkozott, valószínűleg befejezi pályafutását. 2010 februárjában azonban bejelentette, hogy nem hagy fel a profi ökölvívással.

A profiboksz.hu beszámolói szerint a 27 éves, normál alapállású Kastanov amatőr pályafutása során nem rendelkezett kiemelkedő eredményekkel, 2003-ban állt be a profik táborába, s karrierje elején már találkozott egy magyar riválissal: 2004 júniusában Jaksi Krisztiánt győzte le. Eddig összesen 28 mérkőzésen lépett ringbe, mérlege pedig makulátlan. Érdekesség, hogy edzője az a Freddie Roach, aki a világ legjobb ökölvívójának tartott fülöp-szigeteki Manny Pacquiaót is felkészíti a mérkőzésekre.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Orbán bekebelezte a Vasast is 2012. december 6. csütörtök | AN

Erdei elfogadta a Showtime ajánlatát 2011. október 28. péntek

Olimpiai aranyat vásárolnak az azeriek? 2011. szeptember 23. péntek | AN

Erdei Zsolt decemberben bokszolna 2011. szeptember 20. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos