Ronai and Ronai
AMERIKAI

Turbómagyarok találkoztak Bösztörpusztán 2011. augusztus 13. szombat 21:12 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Turbómagyarok találkoztak Bösztörpusztán

Bösztörpuszta – Harmadszor szervezte meg a magyarok országos gyűlését a Kunszentmiklóshoz tartozó Bösztörpusztán a Magyarok Szövetsége, a hétvégi találkozó szombati rendezvényeinek egyik előadója Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára volt, aki Nemzetstratégia az energetikában és a Kárpát-medencében címmel tartott előadást.

A gyűlés sajátossága, hogy csak magyar termékekkel és a magyar műveltség értékeivel találkozhat a nagyközönség. A szervezők közlése szerint szombaton mintegy 80 ezer ember vett részt a találkozón. „Célunk az, hogy az emberek visszanyerhessék jogos, kristálytiszta és valóságalapú történelmi képüket, amit nagyon sokszor torzítottak és vettek el tőlük” – mondta a szövetség társadalmi jóléti tagozatának vezetője a hétfőig tartó rendezvény sajtótájékoztatóján.

Nirschné Henn Edith szerint, ha vissza tudtunk térni a gyökerekhez, akkor meg tudjuk határozni ma itt Európa közepén, mit jelent magyarnak lenni, ez milyen lehetőségeket és milyen felelősségeket hordoz magában. „Ha eddig eljutottunk, akkor a hogyan tovább kérdése mentén tudjuk meghatározni gyermekeink számára azt az utat, amit követniük kell ahhoz, hogy egy jól működő magyar nemzet legyen ismét a történelem színpadán” – fogalmazott.

A gyűlés mindhárom napján előadásokat hallgathatnak az érdeklődők, illetve különböző bemutatók, kiállítások, versenyek és koncertek teszik színessé az eseményeket. Szombaton „történelmi élőképet” jelenített meg több száz gyalogos és lovas hagyományőrző.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.6/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -10 ( 14 szavazatból)
Turbómagyarok találkoztak Bösztörpusztán, 2.6 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

67 Reader’s Comments

  1. ui: arról meg nem is beszélve hogy te “mi” tehetjük mivel mi “szívó” magyarok vagyunk csak :-) …de ha turbó lennék nem vennék szlovák tejet az tuti!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Basszus most látom ,most néztem meg a képen a szerkót amiben vannak!! Ma láttam egyiket,előttem vonult át a zebrán miközben a tilosnál álltam. Le hajoltam gyújtót keresni s akkor masírozott át előttem.Nem is gondoltam hogy “innét való”,az lejött hogy valami sült bolond a fekete farmerjában a bordó –nem be azonosítható ruha darab- krepp köpenyben bohóc sipkában. Csak a gázra kellett volna lépnem s most már lenne egy “hagyományőrző matricám” !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (10 szavazatból)
  3. Geyza
    .
    “De ha már egyesek a főiskolákon kötelező tantárgyat szeretnének kreálni a lóhátról való hátrafelé nyilazásból , no akkor ott már valami abszurd .”
    .
    Kell egy olyan tantárgy, amiből a mai úrigyerekek is képesek egy szakdolgozatot összehozni. Hiszen a bírálók is csupa újak lesznek (mivel idáig ilyen tárgy nem volt), tehát lehetnek az utolsó szálig “körön belüliek”. Külső konzulens pedig na honnan fog kikerülni, na honnan…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  4. Bábolnai csikógyárból ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  5. Kedves Ego!
    Ha nem érti, akkor a hiba az Ön készülékében van.
    Amit meg nem kísérek figyelemmel, én arról óvatosan mondok véleményt, és nem teszek kísérletet “szét szedni” (“megpróbálni szétszedni”) olyan valaki véleményét, aki nem csak kívülről és felszínesen ismeri a problémát.
    Persze ott, ahonnan én jöttem, ezt úgy mondják hogy “próbálni” meg outsider-ként kívülről “beleugatni” a kutya szokott……
    Nézzük írásba foglalt “szétszedési kísérletét”:
    1. “(a) szándékosan nem értik, amit mondasz (rosszindulatúak?);”
    (a) Aki szándékosan nem akar valamit érteni, az nem csak rosszindulatú lehet…..hanem tudja pl. hogy elfogult irányból szemléli a dolgokat, mégse törekszik arra, hogy OBJEKTÍVEN és ne a saját szűrőjén keresztül nézze és ítélkezzen. Eleve ne ítélkezzen senki, mert az nem az EMBER dolga (hanem Istené)….
    “(b) neked van igazad, másnak nem lehet.”
    Nem ismersz, és bántani akarsz, mert egy dologban más véleményem van…
    Lehet (van is) másnak is igaza, ha így van, mindig elismerem. De csak bemondásra sose!!! Ha viszont én megcáfolom a Te állításod és megvédem a magamét, akkor valószínűleg én állok közelebb az igazsághoz….
    Ebben a kérdésben éppen ez a helyzet…..
    2. “…egy püspöki konferencia újabban autentikus, vitathatatlan forrás történelmi kérdésekben?”
    Pont ez a lényeg, csak nem értetted meg. Történelmi kérdésekben nem autentikus. Viszont a saját identitásuk megfogalmazásában döntő szerepe van, és a püspöki konferencia ezt tette. Elhatárolódtak mindattól, ami István előtti, amitől magyar a magyar…….
    Mi ugyanis nem István után lettünk magyarok, nem a keresztény papoktól tanultuk a népmeséinket, a népdalainkat, és nem a keresztény papok tanították a népi motívumok hímzését a “tudatlan, barbár magyar parasztoknak”, azokat pl, amik a “magyar” termékeken vannak Amerikában (lásd a cikk melletti hirdetést)
    3. No comment….
    4.”[Orbán és rendszere nem magyar és nem keresztény]
    A mondat első fele értelmezhetetlen, hiszen ez a rendszer Magyarországon van …”
    Azért mert valami Magyarországon van, attól még nem magyar, lehet “egyetemes” érték, kultúra….sőt fasizmus és kommunizmus is. Egyik se magyar sajátosság….hanem az egyetemes emberi “kultúra” része Magyarországon……
    Hogy miért nem “magyar” Orbán rendszere, azt világosan leírtam a 2. pontban…
    És hogy miért nem tekinthető kereszténynek, annak egy részét Te magad is leírod. (bár ez egy teokráciába hajló rendszer)
    És ezt megint ők, Orbánék mondják magukról (emlékezz Csurkára, “keresztény és magyar”) és nem én mondom őket annak. Én épp azt mondom, hogy nem keresztények. Csak a keresztény (római katolikus) egyház hazugságait követik, Jézust és a szeretetet hazudva az ajkukon, miközben valójában pont annak a tanításnak az ellenkezőjét teszik.
    4. (kétszer írtad) Sehol nem írom, hogy szervezettel kell összefogni. Mindenhol emberekről beszélek.
    És én Orbánékra következetesen a Fidesz-Jobbik jelzőt használom, mert számomra évek óta összetartoznak……
    Orbán ellen meg nem foghatunk össze Orbánékkal….
    Ne adj a számba olyant, amit nem hogy soha nem mondtam, de még csak nem is gondoltam……
    Most ennyire volt időm…..
    folyt. munka után….este…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  6. Geri úr.
    4.”[Orbán és rendszere nem magyar és nem keresztény]

    De miért kéne EKKORA hangsúlyt fektetni arra hogy magyar. Tudja hogy értem tehát ne kezdje el a dörgedelmes “aki magyar” stb. kirohanást.
    A történelem a múlt a hagyományok fontosak, megőrzendők s tovább adandók de ne akarja senki hogy” be költözzek a skanzenbe mert akkor vagyok ám igazán magyar”. Én személy szerint azt sem veszem jó néven hogy ha a “skanzen költőzik ki a skanzenből”. Miért kéne a fejlődést meg tagadni ?? Igen volt a magyar szittya de ki nőtte hál istennek s aki a természetes “társadalmi evolúció” ellen hat az legalább akkora balga mint aki Darwint s a törzsfejlődést tagadja meg.
    Az igazság az hogy “emészthető” lenne amit írt ,sőt az alapján egyet is érthetnénk ha nem lenne oly árulkodó a fentebb idézett mondata. Arról nem is szólván amit már előbbiekben is említettem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  7. Geri
    Próbálod hatástalanítani Ego mértani pontosságú kritikáját. De így nem fog menni. Olyan bántó mellébeszéléseid vannak, hogy nem állom meg, hogy szembesítselek vele. Akik ezt nálam jobban meg tudnák tenni, valószínűleg nem méltatnak rá, talán helyesen. Viszont látszania kell annak is, hogy mi is többen vagyunk.
    .
    „ 2. “…egy püspöki konferencia újabban autentikus, vitathatatlan forrás történelmi kérdésekben?” – kérdez rá Ego
    Pont ez a lényeg, csak nem értetted meg. Történelmi kérdésekben nem autentikus. Viszont a saját identitásuk megfogalmazásában döntő szerepe van, és a püspöki konferencia ezt tette. „ – válaszolod te
    .
    Ha a püspöki kar olyasmikkel foglalkozik, hogy pl. az egyház teljes hierarchikus rendszerén belül neki mire van önálló hatásköre, pl. az egyházmegyék határainak módosításában, az egyházi ingatlanokkal kapcs. teendőkben, a papok képzésének részleteiben, egyházjogi kérdésekben, miben ismeri el az érsek hatáskörét maga fölött, változtathat-e valamit a liturgián, meddig szabályozhatja a plébániák működését, szóval hogy miként tekint saját magára mint az egyházon belüli funkcionális egységre, akkor tényleg elmondható, hogy a saját identitását fogalmazza meg, és ebben abszolúte autentikus.
    De az, hogy Orbánnak és a “szentistvános” Fidesz és Jobbik hívőknek van-e, vagy nincs közük az István előtti magyar történelemhez, ez egy történelmi tárgyú szakkérdés. Semmi illetékessége nincs itt a püspöki karnak. Semmi köze a püspöki kar identitásához. Úgy használod az „identitás” szót, mintha nem ismernéd a jelentését.
    .
    „…hanem Orbánnal és rendszerével, ami NEM MAGYAR és NEM( a Jézus tanait valló) KERESZTÉNY!!!!…”
    .
    Szóval Orbán és rendszere nem magyar.
    „Elhatárolódtak mindattól, ami István előtti, amitől magyar a magyar…….” – írod Ego kritikájának megsemmisítésére.
    Orbánék a „magyarság” mely elemeitől határolódtak el annyira, hogy már nem tekinthetők magyarnak? (a nyelvtől? – a magyar népi kultúrától, népzene, népmesék, népi táncok? – a magyar magas kultúrától? – a magyar konyhától? – a magyar állampolgárságtól? ) mert hogy csak István előtti elemektől lehet valami magyar, azt inkább ne gondold komolyan. Az akkori állapotokat mi, magyarok folytattuk, és a mai kor adekvát magyarsága ez a folytatás.
    Folytathatnám, de minek.
    Érvelni, vagy a bennünk dúló érzelmi viharok szánalmas földi maradványait az ártatlan olvasóra borítani, az nem ugyanaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Itt az este, várom észrevételeidet, Geri.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Kedves Marcus Aurelius,
    Köszönöm, hogy szóltál, hogy van folytatása ennek a dolognak.

    Kedves Geri Tibor,
    Elnézést a tegezésért, csak az esetenként könnyebb fogalmazás miatt tettem.
    Most reagálhatnék újabb pontokban, de ettől eléggé parttalanná válhatna a dolog, úgyhogy csak néhány megjegyzés:
    .
    - Nekem ez az egész probléma, amit Ön oly szenvedélyesen taglal, álprobléma: neosámánizmus, vihar egy kanál vízben, lényegtelen. Ettől még Önnek lehet élet-halál kérdése, ezt én természetesként elfogadom, ahogyan remélem, Ön is az én hozzáállásomat. Arról most nem beszélek, mit gondolok arról, ahonnan Ön jött (“ott, ahonnan én jöttem, ezt úgy mondják hogy … beleugatni a kutya szokott”).
    .
    - [mi a magyar, és mi nem] — Önt olvasva ez egy rendkívül bonyolult, nehéz, kifejtésében prédikátori hevületre okot adó témakör. Egyébként ennek boncolgatásával ment el a XIX. – XX. század irodalmi életének jó része, pedig az egész lényegében csak arról szólt (bár ezt irodalomórán nem így tanították), hogy akkor most magyarok-e a nagyvárosi zsidó írók-költők, és ha igen, akkor miért nem. A vita végkifejletét ismerjük: Szerb Antalok mérhetetlen tömege pusztult el az igaz magyarság nagyobb dicsőségére.
    Szerintem a dolog ennél sokkal egyszerűbb: magyar az, ami/aki itt van.
    Minden más csak ködkavarás, jó esetben felesleges, rosszabb esetben megint gyilkolásban végződik.
    Ami/aki itt van, az magyar. Ez a hozzáállás mindjárt világossá teszi, hogy nem lehet amögé bújni, hogy pl. Orbán nem magyar, a szélsőjobb nem magyar stb., hanem csak az a magyar, ami fennkölt, tiszta stb. Tisztára mint a bűnöző, aki azzal védekezik, hogy nem ő ölt, hanem a rosszabbik énje, aki nem ő.
    Ami/aki itt van, az magyar. A náci, a zsidó, a fasiszta, a keresztény, az ateista, szocialista, a jó, a gonosz — mi így együtt, mind. Itt élünk, magyarok vagyunk, mi alkotjuk a magyar valóságot.
    Ami/aki itt van, az magyar. Úgyhogy ne tegyük hozzá mindenhez, mert kurvára felesleges, hiszen definíció (lásd még: “Ez itt Magyarország Inforádiója” — hát ki a rossebb másé lenne, könyörgöm?). És a rossz és jó közötti választóvonal nem ott húzódik, hogy magyar-e valami (lásd feljebb), hanem ott, hogy jó-e vagy rossz. Erkölcsi, logikai vagy bármely más értelmes alapon, de nem vallásilag és nem ideológiailag (ami szintén vallás).
    Hát ennyit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Helyesbítés:
    “Itt élünk, magyarok vagyunk, mi alkotjuk a magyar valóságot. Nincs mentség.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Elnézést, hogy tegnap nem maradt időm folytatni a választ, de a mai hozzászólások után úgy látom, fölösleges is lett volna….:-(
    Az a baj, hogy nem értitek a probléma lényegét ( vagy nagyon is értitek, ezért beszéltek mellé….)
    “sly
    2011. augusztus 15. hétfő
    08:09

    Geri úr.
    4.”[Orbán és rendszere nem magyar és nem keresztény]

    De miért kéne EKKORA hangsúlyt fektetni arra hogy magyar. ”

    Aki arra fektet hangsúlyt, hogy ő magyar (és más nem) az Orbán. Én pont azt mondom, hogy Orbán NEM MAGYAR abból a szempontból, ahogy ő saját maga használja magára (leszűkítve) a magyar jelzőt!!! Mert ő CSAK “szentistvános magyar” ebből a szempontból, és nem “koppányi magyar”.
    Mert aki “idegenszívűzik”, az nem árt, ha magát is ezen kategória szerint sorolja be. Márpedig ezen kategória szerint a magyarok legnagyobb ellenségei a “szentistvános magyarok”. (Ezért a kijelentéséért tette tiltólistára Badiny Jóst a püspöki konferencia, az összes tanításával együtt) Mert az “idegenszívűek” csak tudatlanok, nincsenek tisztában a helyzettel, tehát amit tesznek, azt nem rosszindulatból és nem szándékosan teszik. Viszont a szentistvánosok minden hazugsága abból ered, hogy tisztában vannak vele, hogy NEM TUDNAK a koppányi magyarok helyébe lépni, De szeretnének. Ezért hazudják azt, hogy ők az “IGAZI” magyarok, senki más…
    Csak hát ez hazugság!!!

    Tehát az én álláspontom az, hogy vagy valamennyien magyarok vagyunk, akik állampolgárként MOST és ITT élünk Magyarország területén, és mi vagyunk “a magyar nemzet” (ez a politikai – vagy jogi – nemzet fogalom) vagy mi vagyunk Magyarország soknemzetiségű állampolgárai, amiben a 3 részre szakadt kulturális magyarok a többség. Ebben az esetben viszont meg kell különböztetni egymástól, hogy ki milyen magyar.
    Mert engem qrvára irritál, hogy az én “magyar” identitásomat összemossátok Orbán szentistvános fasiszta magyar identitásával!!!
    Mert amikor ráhagyjátok Orbánra (elfogadjátok tőle ezt a felosztást) hogy ő a magyar, és Ti a EZT a “magyar” identitást fasisztának tekintitek, akkor én vagy szerintetek se vagyok magyar, vagy olyan vagyok, mint Orbán!!!!
    És ezt kikérem magamnak!!!!
    Nem értitek, hogy ez következik abból, hogy nem akarjátok érteni, hogy Orbán NEM MAGYAR identitású, és nem szabad hagyni, hogy ezt mondják magukról.
    Orbán szentistvános!!!
    Elsősorban keresztény, és csak másodsorban magyar!!!
    Tehát ahonnan Orbán a szellemiségére hivatkozik, azok ezer éve nem magyarok és nem a magyarok érdekeit szolgálják.
    Hiszen Koppány feltette a kérdést:
    “Rabok legyünk, vagy szabadok”???
    És mi ezer éve a római egyház rabjai vagyunk, és nem szabad magyarok!!!
    Ez az ember csak a saját maga és az egyház hatalmi érdekeit szolgálja, és semmilyen magyar érdeket nem szolgál.
    Hazugság minden szava!!!

    Nektek azt kellene megérteni, hogy itt nem magyar és zsidó ellentét van, hanem szentistvános fasiszta és zsidó ellentét.
    De ha Ti a “magyarok” ellen hirdettek harcot, (Orbánt összemosva velem) akkor ellenem is harcot hirdettek, és akkor nem tudok mellétek állni Orbánnal szemben. Akkor magatokra maradtok Orbánnal szemben, mert abban nem vehetek részt, hogy az Orbán elleni harcra hivatkozva segítsek elpusztítani az ősi magyar kultúrát.
    Azt a kultúrát, amihez Orbánnak semmi köze. Se annak lelkiségéhez és főleg nem annak szellemiségéhez….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  12. Geri Tibor, ha nem lett volna eddig világos a számodra, kénytelen leszek olyan egyértelműen fogalmazni, hogy még te se érthessed félre:
    Mi elég nagy marhának tartjuk az Orbánt és hívőit is – de még nagyobb marháknak a koppánymagyarokat. Orbán csak pár évtizedet, évszázadot akarja visszavetni az országot, de Ti évezredekkel! Minél inkább magyarázod az “eszméidet” ez egyre jobban látszik belőlük. Ne is fáradj, ez egy normális újság normális fóruma, itt nem fogsz eszmehaverokat találni!
    Ki miben hisz, abban üdvözül. Te a sámánizmust tartod a magyarság megmentőjének – mi ezt meg nettó hülyeségnek!

    Nix kalandozás a büdzsé kiegészítése céljából! Az a politika több, mint ezer éve már megbukott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. “Marcus Aurelius
    2011. augusztus 15. hétfő
    16:22

    Geri
    Próbálod hatástalanítani Ego mértani pontosságú kritikáját. ”

    Hát ezen a mértani pontosságon lenne még mit javítani…:-)
    Mint ahogy a Tieden is, de megtisztelsz, hogy egyáltalán megosztod velem… Ellentétben a “mindentjobbantudjanagyokosokkal”, akik félszavakkal “elintézhetnének” csak nem méltatnak rá……:-))
    Erre szoktam mondani, hogy sok beletört bicska van a hátamban, (sőt tábornoki kardok is) de szemből egy karcolás sincs rajtam…..
    Na ennyit eddigi ellenfeleim jelleméről és harcmodoráról…..

    Te se érted, ha azt hiszed, hogy a püspöki kar a saját identitását határozta meg. Ők az általuk vezetett szentistvánosok – azaz Orbán és a Fidesz-jobbik hívők – identitását fogalmazták meg!!!
    Egyszerűen megtagadták a magyarság magyar gyökereit, pogányoknak, primitív barbároknak nevezve az István előtti magyarokat és az ő kultúrájukat.
    Erre mondom, hogy akkor NEKIK semmi közük NINCS és NEM IS LEHET, ahhoz a magyar kultúrához, ami István előtt létezett, amiből nagyrészt a mai magyar kultúra is táplálkozik. Csak hazudják, hogy van közük! Mert nekik csak a XX.századi Horthy nevével fémjelzett jobboldali keresztény magyarkodáshoz van közük, semmi máshoz.
    Ha viszont az Orbánék elleni harc jegyében a lovas íjászatot be kell tiltani, akkor a népdalt és Kodályt is be kell tiltani, akkor az összes magyar népmesét és táncházat is be kell tiltani, és akkor nincs csárdás se, meg népművészet se, mert azt is be kell tiltani.
    Butaság.
    Azért, mert Budaházy bandája bőgatyát húzott, attól nem kell visszamenőleg kiírtani a magyar hagyományokból a bőgatyát. Pofán kell verni Budaházyt, és felháborodni, hogy az ősi paraszti viseletet megbecstelenítették a fasiszták!!
    Mint ahogy ugyanezt tették a turullal, meg az Árpád-sávos zászlóval meg a kokárdával is, meg mindennel. Megbecstelenítették!!!!
    És “le kell mossuk a gyalázatot”, hogy “a magyar név megint szép legyen” Méltó régi, nagy híréhez….!!!
    (Petőfi után…szabadon…)
    Persze, tudom, ez az én célom, nektek egész más célotok van…..
    Mert ha nektek is ez volna, akkor tudnátok, hogy ki az igazi ellenség és konkrétan meg tudnátok nevezni!!!
    Mint ahogy én meg tudom nevezni!!!
    De nektek valamiért jobban tetszik, hogy általánosítotok, és összemostok engem Orbánnal, és a kulturális magyar nemzetet teszitek meg ellenségnek, gúnyolva a rovásírást meg a szittya ősöket. Mindezt csak azért, mert Orbán azt hazudja, hogy nekik közük van ehhez, és nektek jól jön ez a hazugság, és elhiszitek….
    Pedig ezzel nem megyünk semmire, mert amíg Ti a saját sérelmetekkel elfoglalva nem látjátok, hogy én és a hozzám hasonlók nem vagyunk ellenség, addig semmire nem juttok Orbán ellen. Orbánt együtt kell eltakarítani.
    De amit csináltok, azzal többet ártotok, mint használtok.
    Így, semmivel nem vagytok különbek Orbánnál.
    Ti se akartok valódi együttműködést, “nemzeti” megbékélést, csak az ő hatalma helyett a Ti (liberális?) hatalmatokat…:-((
    És nem látjátok, hogy eljutottunk arra a pontra, ami a biztos polgárháborúhoz vezet. Ugyanolyan gátjai vagytok az összefogásnak, mint a politikai pártok….
    Mert mindenki a saját sérelmével van elfoglalva, és azt akarja orvosolni elsőre.
    Pedig itt a néphatalom alkotmányellenes megdöntése zajlik, amit vér nélkül nehéz lesz és sokáig tart újra visszaszerezni. Nem beszélve annak anyagi áldozatairól……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  14. Kekec!
    Méltó vagy a nevedhez! :-(
    Ha nem ismersz, akkor nem ártott volna tájékozódni, mielőtt hülyeséget írsz….
    Mert a kekec-re valóban nem ad semmit a gugli, ami rád utalna, de a Geri Tibort beütve más a helyzet….:-((
    Neked fogalmad sincs az én “eszméimről”…..de annyit megsúgok, hogy a jövő (a következő cirka 100 év) politikai modelljére a héten megkaptam a szabadalmi védettséget!!!
    Orbán a Korszak-váltásban a letűnt korszak utolsó képviselője, az Új Korszakot az én politikai modellem jelenti!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  15. Kedves Ego!
    Egy faluról jött parasztgyerek vagyok, sose tagadtam. De tiszta erkölcsű és jó szándékú, azzal a kevés tudással és műveltséggel (és sok élettapasztalattal) ami 50 év alatt rám rakódott….
    És nem is hiszem magam többnek, mint ami vagyok….tudom miben vagyok jó, és miben kevésbé. (Ez utóbbiban sose vitatkozom)

    Mint korábban írtam, én egyetértek veled abban, hogy mindenki magyar, aki itt van. Csak hát Orbánék nem így gondolják, és ezért kell róla újra beszéljünk, egyszer és mindenkorra lezárva ezt a témát.
    Nem, nem én teszem hozzá mindenhez, hogy magyar, de én voltam az elsők egyike, aki arra figyelmeztetett, hogy Orbánék elkezdték másképp és más értelemmel használni a magyar és a nemzet szót.
    És amikor Orbán nem azt mondja, hogy ő a Magyar Köztársaság miniszterelnöke, hanem Magyarország miniszterelnöke, annak igenis jelentése van. Mégpedig az alkotmányellenes alaptörvényükre utal, amiben új államot hirdetnek!!!
    Ha Te ugyanúgy Jó és Rossz között húzol választóvonalat, akkor semmivel nem vagy különb Orbánnál, legfeljebb a szerepeket, oldalakat cseréled fel.
    Ha viszont megértenéd, hogy az ősi magyar lelkiség és szellemiség mögött akkora erő, olyan erkölcsi tisztaság van, amit Orbán elődei 1000 év alatt nem tudtak lerombolni, akkor rögtön megértenéd, hogy egy “igazi” magyar lelkiséggel és szellemiséggel rendelkező, becsukott szemmel és tévedhetetlenül meg tudja mondani, hogy mi/ki a Jó…..és ki nem az….
    Erkölcsi, logikai vagy bármely alapon…..
    De Orbánék ezektől a magyaroktól fényévekre vannak lemaradva …..

    És röviden reagálnék az írásod egy másik vonulatára.
    Szerb Antal és mások (én először az egyik kedvenc költőmet, Radnótit mondtam volna) a magyarországi magyar irodalom részei. Mint ahogy a Nobel-díjasok a magyarországi magyar tudományos élet részei (pedig többségük külföldön kapta az elismerést) De a menóra sose lesz a magyar kultúra része. Legfeljebb a magyarországi kultúráé….
    Mert az nem itt született, az nem itteni alkotás, hanem a zsidóság ősi kulturális öröksége. Nem lehet része más ősi kultúrának, legfeljebb egy olyan új kultúrának, mint az amerikai, ami sok egyenrangú kultúrából épült föl.
    Ez sok népnél működhet, hogy kultúrát, vallást cserélnek, de csak azoknál, ahol nincs egy erős, ősi kultúra. Márpedig a magyarnál van….
    Hiszen őseink olyan csodálatos nyelvészek voltak, hogy a környező népek nyelveiből olyan szókincset és nyelvtani rendszert lopkodtak és raktak össze, hogy ezer év óta változatlanul olvasható és érthető. Szemben a középkori angol vagy francia írásokkal, amihez lassan külön szótár kell, annyit változott a nyelvük….
    Na, részemről itt befejeztem.
    Nem, nem hiszem, hogy bármi haszna volt azon kívül, hogy a saját lelkiismeretemet megnyugtattam, hogy én felhívtam a figyelmetek a tévedésetekre, és így a következmények nem az én lelkiismeretemet terhelik majd.
    Megérteni nem érthetem meg helyettetek….
    Ezt a népet nem lehet legyőzni. Orbánnak és szellemi elődeinek 1000 évig se sikerült, most se fog…..
    Akkor hogy sikerülne másnak?
    Orbánt legyőzni, és a rendszerét eltakarítani, na az viszont egy másik kérdés…
    Ha az idén nem sikerül ebben egyezségre jutni, és közösen meglépni, akkor van rá “B” tervem is…..
    A hozzáállásotokat nézve, ebből egyre inkább “B” terv lesz….:-(
    Mindenesetre gratulálok hozzá! :-(
    Szerintem fogalmatok sincs, hogy mit vesztetek most, és hogy ez mennyi pénzbe és erőfeszítésbe fog kerülni az egész népnek.
    Származásra és vallásra tekintet nélkül….az egész itt élő magyarországi népnek…..:-((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. sly
    Azért mégiscsak borzasztó látni a sok-sok-sok bezárt körúti és Rákóczi-úti kisboltot. Ezek nem csak látványukban szörnyűek, de egy . v á r o s i . k u l t ú r a . fokozatos elhalását reprezentálják. – Tudom, akkor menjek a plázába… Bevallom párszor megpróbáltam, de a bezártságtól nyomasztónak találom és nem is érzem, hogy Budapesten lennék. Ami pedig a számla adást illeti, mindegy, hogy a plázai kisboltos, vagy az utcai kisboltosnál vagyok. Akkor már inkább utóbbira szavazok. Séta közben látok, hallok vásárolok és a sarki fűszeresnél még beszélgethetek is. Ha nem ad számlát, akkor is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. De Gaulle egykori fracia köztársasági elnök híres mondása:
    .
    “Nehéz egy olyan nemzetet vezetni, amelynek 268 fajta sajtja van.”
    .
    Micsoda fantasztikus kultúra. Mekkora bonyolult hagyomány rejlik csak emögött a szám mögött. Azon túl, hogy a magyar kultúra e kérdésben a majdnem 0 százalék, kérdem én, mit is tudunk még produkálni speciális hagyományok dolgában?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos