Ronai and Ronai
AMERIKAI

Simicska és Puch – a nagykoalíciós pénzszivattyú 2011. augusztus 16. kedd 8:04 Forrás: AN, NOL

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Simicska és Puch - a nagykoalíciós pénzszivattyú

Budapest, Fidesztán – Időről időre felbukkannak olyan értesülések, amelyek szerint a magyar politikai váltógazdaság két nagy pártja, a Fidesz és az MSZP a nyilvánosság előtt zajló kölcsönös pocskondiázások ellenére a felszín alatt igen jól kijön egymással. S bár az érdekeltek ezt a különösnek vélhető megállapítást rendre tagadják, vannak jelek, amelyek arra utalnak, hogy az ilyen feltevések nem teljesen alaptalanok. Egy új oknyomozó portál most ismét él a gyanúperrel.

Simicska Lajos és Puch László “emberei” is felbukkannak egy olyan cégben, amely “kipumpálja a pénzt” a Szerencsejáték Zrt.-ből. Legalábbis ezt állítja az LMP az egyik oknyomozó hírportál cikkére hivatkozva. “Mit keres egy cég felügyelőbizottságában Simicska és Puch bizalmasa? Sok pénzt…” – ezzel a megjegyzéssel tette közzé a Lehet Más a Politika közleményét Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes a Facebook-on.

Az LMP választmányi szóvivői (Szél Bernadett és Vágó Gábor) által jegyzett közlemény az atlatszo.hu cikke alapján Simicska-Puch-tengelyről ír. Úgy fogalmaznak: “az alapvetően Fidesz-közeli Hung-Ister Zrt., MSZP-s segédlettel pumpálja ki az adófizetők pénzét a Szerencsejáték Zrt-ből.” Az LMP ezért azt követeli, hogy a szerencsejáték monopólium révén óriási bevételekhez jutó cégre is vonatkozzanak a közbeszerzési szabályok.

Az atlatszo.hu oknyomozó portál meglepő információkat tett közzé hétfőn a Szerencsejáték Zrt. szerződéseivel kapcsolatban – írja az LMP. A cikkből kiderül, hogy a fele részben off-shore tulajdonban lévő Hung-Ister felügyelőbizottsága “szép tablója az elmúlt évek kétes ügyleteiben részt vevő gazdasági háttérembereknek”.

Rámutatnak, hogy fb-tag a cégnél: Nyerges Zsolt, a Fidesz “mindenható gazdasági háttéremberének, Simicska Lajosnak az üzlettársa és jobb keze”. De szintén a névsorban olvasható Aczél Zoltán, aki korábban “a Strabag osztrák építőipari konszern SZDSZ-közeli kijáróembereként tett szert kétes hírnévre”. A 2010-es kormányváltás után került be Dávid Gyula, aki pedig az LMP közleménye szerint Puch László ügyvédje, az MSZP-s pártalapítvány felügyelőbizottsági tagja.

“A jelek szerint nagyon is él és virul a nagykoalíciós pénzszivattyú igazi motorja, a Puch-Simicska tengely. Ezek után nincs mit csodálkozni, hogy a valóban súlyos korrupciós ügyekben elmarad az elszámoltatás. Fülkeforradalom ide vagy oda, a háttérben továbbra is együttműködőknek a Fidesz és az MSZP gazdasági háttéremberei, legfeljebb a leosztási arányok változhattak meg” – írják az ökopártiak.

Az LMP azt követeli, hogy a szerencsejáték monopólium révén óriási bevételekhez jutó Szerencsejáték Zrt.-re is vonatkozzanak a közbeszerzési szabályok.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Simicska és Puch - a nagykoalíciós pénzszivattyú, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Van egy olyan magyar közmondás, hogy holló a hollónak szemét nem vájja ki. Mindazonáltal, ha vannak fokozatok, akkor én a fidesz-hollókat sokkal, de sokkal jobban utálom, Az a fajta arrogancia, magabiztos semmihez nem értés, amely ennek a pártnak és képviselőinek sajátja, példátlan a magyar politikai életben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  2. ….ezek nagyon értenek pl kft-ék eltüntetésében PROFIK , ezt most egy Országgal csinálják de sajnos egész Magyarországot nem tudom a nevemre venni , Elnézést kérek mindenkitől !

    A Személyi igazolványom számára ma már nagyon vigyázok .D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  3. Hogy is szól a nóta? Egyedül nem megy, egyedül nem…együtt sírunk, de egyedül nevetek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  4. Jó napot! A nevem Josip Tot.Csak azért hívtam önöket, mert van szabad kapacitásom, és felújíthatnánk az évekkel ezelőtti virágzó ügyleteinket. Ja, hogy már kicsiben nem utaznak? Igen, hát Svájc az Svájc! Ott már a hozzám hasonló kaliberűek nem rúghatnak labdába!Hogyan mondja? Nem jó hangzású a nevem? Uram! Ezen ne múljon! Milyen néven nyissak önöknek bankszámlát?-és mint a mellékelt ábra mutatja, nyitottak bankszámlát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  5. Puch, a szocialista demokrata, múltkoriban ezerrel gyalázta Gyurcsányt. Most már értem, miért.
    Abcúg MSZP. Tiszta kezű, előélet nélküli, nyugati típusú szocdem pártot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  6. Ezek szerint az is a bajuk, hogy Gyurcsány ebben nem volt “megértő” ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  7. Megrohattunk kérem , nincsmit tenni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. No kérem szépen itt az idő, hogy meginduljon a nagytakarítás.
    Aki eddig parlamenti vagy önkormányzati képviselő volt , az NEM INDULHAT A 2014. évi választásokon.
    Egy ilyen népszavazással kiherélhetné a nép a korrupció Magyarországról!
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. ” Időről időre felbukkannak olyan értesülések, melyek szerint a magyar politikai váltógazdaság két nagy pártja, a Fidesz és az MSZP a nyilvánosság előtt zajló kölcsönös pocskondiázások ellenére a felszín alatt igen jól kijön egymással.”
    ????
    Ha nem így lenne, akkor már Többen fogták volna a sátorfájukat és felkeresik a világ legkisebb szigetállamát, ahol még pártépítéssel sem kellene nagyon foglalkozniuk, mert az állam első három pártjában benne van a Demokrata Párt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Mar nem jarok a kapcsolat.hu ra, de nem is olyan régen, ahogy az ember kiejtette a szajan a Simicska-Puch magikus szavakat, egyböl moderaltak! Vajon miért??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Ja, azért, mert az mszp biralata ellentétes a kapcsolat.hu kodexével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Kedves Barátaim!
    Én már legalább egy esztendeje írom le, minden hasonló tartalmú cikhez fűzött kommentemben, hogy “A Két Nagy Párt” jelenlegi vezetői (tisztelet a kivételnek! – van?) és jelenlegi frakciótagjai (tisztelet a kivételnek! – van?) ugyanazon, állami/társadalmi forrásokon piócáskodó “nemzeti oligarchia” fizetett lobbystái!
    Korabeli állításom bizonyításaként felhívtam mindenki figyelmét arra, hogy miként “pusztultak ki” választásról-választásra, a Magyar Országgyűlés azon mandátumot szerzett tagjai, akik:
    a) szakavatott és gyakorlott emberek;
    b) korrupcióra hajlamtalan törvényhozók;
    c) megfelelő “clair voyans”-szal, humorral és öniróniával is rendelkezőek voltak (közülük az utolsó “dinoszaurusz” Kuncze Gábor volt!)
    Most pedig mi is a helyzet?
    a) soha sehol nem dolgozott “dinoszauruszok” (pl.: Orbán) állnak az ország élén;
    b) korabeli pályafutásuk során, erkölcsi hozzáállásukon számos “pöttyöt” szerzett emberek lettek “elszámoltatók” (pl.: Budai Gyula);
    c) soha sehol nem dolgozott, de ilyen-olyan állami/önkormányzati pénzekkel alapos kitömött alakok (pl.: Szíjjártó, Cser-Palkovics, stb.) hazudoznak nekünk “igazságot” és “polgári erkölcsöt”! ….
    … mindezt pedig az államon/társadalmon piócáskodó “nemzeti oligarchia”, azaz a “Csányidemjánok”, illetve a “Demjáncsányik” kitartottjaiként, kijáró-embereiként!
    Puch Lászlónak kb. annyi köze van a “szocialista eszmé”-hez, mint Simicskának a “polgári tisztesség”-hez, Orbánnak a “kormányzóképesség”-hez (meg a “kereszténység”-hez), nekem pedig Khomeini Ajatollah tanításaihoz, vagy a gyerekeket alfélbe dugdosó papok pedofíliájához!
    Mindenki bocsánatát kérem, ha most mocskos volt a “szám” (az volt! – beismerem), de …
    … irgalmatlanul elegem van már abból, hogy:
    - tolvajok tanítsanak ENGEM a “Ne lopj!”-ra;
    - gyilkosok tanítsanak ENGEM a “Ne ölj!”-re;
    - apát/anyát/Istent/embert nem ismerőek tanítsanak ENGEM a “Tiszteld…!”-re!
    - a társadalmon élősködő, pedofil “istenszogák” mondják meg és magyarázzák annak a Jesua Rabbinak tanításait (az Ő NEVÉBEN!), akiket a bölcs és önfeláldozó rabbi, mint kufárokat és istenkáromlókat kiűzött a “templom”-ból!

    Bocsánatot kérek minden AN-es Barátomtól!
    Elragadott az indulat.
    …ez is Bűn!
    … Ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  13. Amikor Gyurcsány tiszta gazdálkodást akar az MSZP-ben Puch inkább elzavarná még a párt közeléből is. Mesterházi kuksol,vagy lehet, hogy egyet is ért a “szülő atyjával”. Simicska meg röhög a markában. Gyönyörűek!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  14. Elhányom magam! Miért nem lehet ezeket a tetveket elhajtani? Meddig tűrjük még, hogy ezek a senkiháziak lenyúlják az országot, az adófizetőket? Miközben ők milliárdokat tesznek zsebre? Lámpavasra velük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Nem lehet elhajtani.
    Ők az ország.
    Gyurcsányt azért kell megsemmísíteni mert az Őszödi Beszédben felvetette hogy ezeket elkéne hajtani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Gyula Bognár, Jr.

    Egyik kutya, másik eb, mindkettönek enni kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Az LMP úgy gondolja, hogy ez a hír újdonság? Hol éltek eddig?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. tivadarm
    Ezért hajtogatom, hogy az MSZP helyett egy tiszta, előélet és Puch Öcsik nélküli új, nyugati szocdem pártra lenne – a lehető leggyorsabban – szükség. Ezzel egy- időben a mérsékelt liberálisoknak is magukhoz kellene már térniök.Ha ez netán nem történik meg, hosszú évtizedekig élvezhetjük Vezérünk és Bölcs Tanítómesterünk szerető gondoskodását.
    Már aki tudja élvezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Rogán 50 milliója nejlonszatyorban 2014. március 20. csütörtök

Friss pénz az Orbán maffiának 2014. január 16. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos