Simicska és Puch – a nagykoalíciós pénzszivattyú 2011. August 16. Tuesday 8:04 Forrás: AN, NOL

Simicska és Puch - a nagykoalíciós pénzszivattyú
Simicska Lajos, a Fidesz rejtőzködő háttérembere. Ő tartja hatalomban Orbán Viktort.

Budapest, Fidesztán – Időről időre felbukkannak olyan értesülések, amelyek szerint a magyar politikai váltógazdaság két nagy pártja, a Fidesz és az MSZP a nyilvánosság előtt zajló kölcsönös pocskondiázások ellenére a felszín alatt igen jól kijön egymással. S bár az érdekeltek ezt a különösnek vélhető megállapítást rendre tagadják, vannak jelek, amelyek arra utalnak, hogy az ilyen feltevések nem teljesen alaptalanok. Egy új oknyomozó portál most ismét él a gyanúperrel.

Simicska Lajos és Puch László “emberei” is felbukkannak egy olyan cégben, amely “kipumpálja a pénzt” a Szerencsejáték Zrt.-ből. Legalábbis ezt állítja az LMP az egyik oknyomozó hírportál cikkére hivatkozva. “Mit keres egy cég felügyelőbizottságában Simicska és Puch bizalmasa? Sok pénzt…” – ezzel a megjegyzéssel tette közzé a Lehet Más a Politika közleményét Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes a Facebook-on.

Az LMP választmányi szóvivői (Szél Bernadett és Vágó Gábor) által jegyzett közlemény az atlatszo.hu cikke alapján Simicska-Puch-tengelyről ír. Úgy fogalmaznak: “az alapvetően Fidesz-közeli Hung-Ister Zrt., MSZP-s segédlettel pumpálja ki az adófizetők pénzét a Szerencsejáték Zrt-ből.” Az LMP ezért azt követeli, hogy a szerencsejáték monopólium révén óriási bevételekhez jutó cégre is vonatkozzanak a közbeszerzési szabályok.

Az atlatszo.hu oknyomozó portál meglepő információkat tett közzé hétfőn a Szerencsejáték Zrt. szerződéseivel kapcsolatban – írja az LMP. A cikkből kiderül, hogy a fele részben off-shore tulajdonban lévő Hung-Ister felügyelőbizottsága “szép tablója az elmúlt évek kétes ügyleteiben részt vevő gazdasági háttérembereknek”.

Rámutatnak, hogy fb-tag a cégnél: Nyerges Zsolt, a Fidesz “mindenható gazdasági háttéremberének, Simicska Lajosnak az üzlettársa és jobb keze”. De szintén a névsorban olvasható Aczél Zoltán, aki korábban “a Strabag osztrák építőipari konszern SZDSZ-közeli kijáróembereként tett szert kétes hírnévre”. A 2010-es kormányváltás után került be Dávid Gyula, aki pedig az LMP közleménye szerint Puch László ügyvédje, az MSZP-s pártalapítvány felügyelőbizottsági tagja.

“A jelek szerint nagyon is él és virul a nagykoalíciós pénzszivattyú igazi motorja, a Puch-Simicska tengely. Ezek után nincs mit csodálkozni, hogy a valóban súlyos korrupciós ügyekben elmarad az elszámoltatás. Fülkeforradalom ide vagy oda, a háttérben továbbra is együttműködőknek a Fidesz és az MSZP gazdasági háttéremberei, legfeljebb a leosztási arányok változhattak meg” – írják az ökopártiak.

Az LMP azt követeli, hogy a szerencsejáték monopólium révén óriási bevételekhez jutó Szerencsejáték Zrt.-re is vonatkozzanak a közbeszerzési szabályok.

Tags: , , ,

18 Reader’s Comments

 1. Van egy olyan magyar közmondás, hogy holló a hollónak szemét nem vájja ki. Mindazonáltal, ha vannak fokozatok, akkor én a fidesz-hollókat sokkal, de sokkal jobban utálom, Az a fajta arrogancia, magabiztos semmihez nem értés, amely ennek a pártnak és képviselőinek sajátja, példátlan a magyar politikai életben.

 2. ….ezek nagyon értenek pl kft-ék eltüntetésében PROFIK , ezt most egy Országgal csinálják de sajnos egész Magyarországot nem tudom a nevemre venni , Elnézést kérek mindenkitől !

  A Személyi igazolványom számára ma már nagyon vigyázok .D

 3. Hogy is szól a nóta? Egyedül nem megy, egyedül nem…együtt sírunk, de egyedül nevetek…

 4. Jó napot! A nevem Josip Tot.Csak azért hívtam önöket, mert van szabad kapacitásom, és felújíthatnánk az évekkel ezelőtti virágzó ügyleteinket. Ja, hogy már kicsiben nem utaznak? Igen, hát Svájc az Svájc! Ott már a hozzám hasonló kaliberűek nem rúghatnak labdába!Hogyan mondja? Nem jó hangzású a nevem? Uram! Ezen ne múljon! Milyen néven nyissak önöknek bankszámlát?-és mint a mellékelt ábra mutatja, nyitottak bankszámlát…

 5. Puch, a szocialista demokrata, múltkoriban ezerrel gyalázta Gyurcsányt. Most már értem, miért.
  Abcúg MSZP. Tiszta kezű, előélet nélküli, nyugati típusú szocdem pártot!

 6. Ezek szerint az is a bajuk, hogy Gyurcsány ebben nem volt “megértő” ?

 7. Megrohattunk kérem , nincsmit tenni…

 8. No kérem szépen itt az idő, hogy meginduljon a nagytakarítás.
  Aki eddig parlamenti vagy önkormányzati képviselő volt , az NEM INDULHAT A 2014. évi választásokon.
  Egy ilyen népszavazással kiherélhetné a nép a korrupció Magyarországról!
  :evil:

 9. ” Időről időre felbukkannak olyan értesülések, melyek szerint a magyar politikai váltógazdaság két nagy pártja, a Fidesz és az MSZP a nyilvánosság előtt zajló kölcsönös pocskondiázások ellenére a felszín alatt igen jól kijön egymással.”
  ????
  Ha nem így lenne, akkor már Többen fogták volna a sátorfájukat és felkeresik a világ legkisebb szigetállamát, ahol még pártépítéssel sem kellene nagyon foglalkozniuk, mert az állam első három pártjában benne van a Demokrata Párt.

 10. Mar nem jarok a kapcsolat.hu ra, de nem is olyan régen, ahogy az ember kiejtette a szajan a Simicska-Puch magikus szavakat, egyböl moderaltak! Vajon miért??

 11. Ja, azért, mert az mszp biralata ellentétes a kapcsolat.hu kodexével.

 12. Kedves Barátaim!
  Én már legalább egy esztendeje írom le, minden hasonló tartalmú cikhez fűzött kommentemben, hogy “A Két Nagy Párt” jelenlegi vezetői (tisztelet a kivételnek! – van?) és jelenlegi frakciótagjai (tisztelet a kivételnek! – van?) ugyanazon, állami/társadalmi forrásokon piócáskodó “nemzeti oligarchia” fizetett lobbystái!
  Korabeli állításom bizonyításaként felhívtam mindenki figyelmét arra, hogy miként “pusztultak ki” választásról-választásra, a Magyar Országgyűlés azon mandátumot szerzett tagjai, akik:
  a) szakavatott és gyakorlott emberek;
  b) korrupcióra hajlamtalan törvényhozók;
  c) megfelelő “clair voyans”-szal, humorral és öniróniával is rendelkezőek voltak (közülük az utolsó “dinoszaurusz” Kuncze Gábor volt!)
  Most pedig mi is a helyzet?
  a) soha sehol nem dolgozott “dinoszauruszok” (pl.: Orbán) állnak az ország élén;
  b) korabeli pályafutásuk során, erkölcsi hozzáállásukon számos “pöttyöt” szerzett emberek lettek “elszámoltatók” (pl.: Budai Gyula);
  c) soha sehol nem dolgozott, de ilyen-olyan állami/önkormányzati pénzekkel alapos kitömött alakok (pl.: Szíjjártó, Cser-Palkovics, stb.) hazudoznak nekünk “igazságot” és “polgári erkölcsöt”! ….
  … mindezt pedig az államon/társadalmon piócáskodó “nemzeti oligarchia”, azaz a “Csányidemjánok”, illetve a “Demjáncsányik” kitartottjaiként, kijáró-embereiként!
  Puch Lászlónak kb. annyi köze van a “szocialista eszmé”-hez, mint Simicskának a “polgári tisztesség”-hez, Orbánnak a “kormányzóképesség”-hez (meg a “kereszténység”-hez), nekem pedig Khomeini Ajatollah tanításaihoz, vagy a gyerekeket alfélbe dugdosó papok pedofíliájához!
  Mindenki bocsánatát kérem, ha most mocskos volt a “szám” (az volt! – beismerem), de …
  … irgalmatlanul elegem van már abból, hogy:
  - tolvajok tanítsanak ENGEM a “Ne lopj!”-ra;
  - gyilkosok tanítsanak ENGEM a “Ne ölj!”-re;
  - apát/anyát/Istent/embert nem ismerőek tanítsanak ENGEM a “Tiszteld…!”-re!
  - a társadalmon élősködő, pedofil “istenszogák” mondják meg és magyarázzák annak a Jesua Rabbinak tanításait (az Ő NEVÉBEN!), akiket a bölcs és önfeláldozó rabbi, mint kufárokat és istenkáromlókat kiűzött a “templom”-ból!

  Bocsánatot kérek minden AN-es Barátomtól!
  Elragadott az indulat.
  …ez is Bűn!
  … Ugye?

 13. Amikor Gyurcsány tiszta gazdálkodást akar az MSZP-ben Puch inkább elzavarná még a párt közeléből is. Mesterházi kuksol,vagy lehet, hogy egyet is ért a “szülő atyjával”. Simicska meg röhög a markában. Gyönyörűek!!!

 14. Elhányom magam! Miért nem lehet ezeket a tetveket elhajtani? Meddig tűrjük még, hogy ezek a senkiháziak lenyúlják az országot, az adófizetőket? Miközben ők milliárdokat tesznek zsebre? Lámpavasra velük!

 15. Nem lehet elhajtani.
  Ők az ország.
  Gyurcsányt azért kell megsemmísíteni mert az Őszödi Beszédben felvetette hogy ezeket elkéne hajtani.

 16. Gyula Bognár, Jr.

  Egyik kutya, másik eb, mindkettönek enni kell.

 17. Az LMP úgy gondolja, hogy ez a hír újdonság? Hol éltek eddig?

 18. tivadarm
  Ezért hajtogatom, hogy az MSZP helyett egy tiszta, előélet és Puch Öcsik nélküli új, nyugati szocdem pártra lenne – a lehető leggyorsabban – szükség. Ezzel egy- időben a mérsékelt liberálisoknak is magukhoz kellene már térniök.Ha ez netán nem történik meg, hosszú évtizedekig élvezhetjük Vezérünk és Bölcs Tanítómesterünk szerető gondoskodását.
  Már aki tudja élvezni.

Kapcsolódó cikkek

Rogán 50 milliója nejlonszatyorban 2014. March 20. Thursday

Friss pénz az Orbán maffiának 2014. January 16. Thursday | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók