Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán: rendőr, ügyész és bíró egy személyben 2011. augusztus 16. kedd 7:36 Forrás: AN, Népszava

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán: rendőr, ügyész és bíró egy személyben

Budapest, Fidesztán – Várhatóan a jövő héten tekinthet bele Gyurcsány Ferenc abba a vaskos dossziéba, amelynek iratai alapján Polt Péter legfőbb ügyész indokoltnak tartja a volt kormányfő mentelmi jogának felfüggesztését. Mint ismeretes, az ügyészség gyanúsítottként hallgatná ki Gyurcsányt hivatali visszaélés miatt a Sukoró-ügyben, a Fidesz pedig előre jelezte: “az elszámoltatásban elkötelezett kormánypárt” az exminiszterelnök kiadására fog szavazni.

A mentelmi bizottság KDNP-s elnöke közölte: szeptember 6-án hallgatják meg Gyurcsányt, majd “távollétében, zárt ülésen” döntenek sorsáról. Huszonnégy jegyzőkönyvet, összesen száz oldalnál jóval több, a Legfőbb Ügyészség által összeállított iratot rejt az a vaskos dosszié, amelyet az Országgyűlés mentelmi bizottságának tagjai szinte már kivétel nélkül végigolvastak, és amelyet, a jövő héten az érintett, Gyurcsány Ferenc is megtekinthet – tudtuk meg.

A Polt Péter vezette ügyészi szervezetnek ugyanis – több hónapnyi, a mentelmi bizottsággal folytatott meddő levelezés után – a jelek szerint sikerült összeállítania a testület által május óta hiányolt “bizonyítékértékű iratokat”.

Korábban Gyurcsány Ferenc maga is utalt arra, hogy az ügyészség szerinte kivárásra játszik, hogy – miként az időközben meg is történt – a kormánypárti többség megszavazza azt a módosító csomagot, amely megteremti a “kiemelt ügyek” kategóriáját. A Fidesz szerint ilyen a Sukoró-ügy. A volt kormányfő a Facebookon a büntetőeljárási szabályok módosítására utalva korábban azt is megjegyezte: mintha éppen azért történne ez, mert nincs elég bizonyítékuk.

Orbán Viktor kormányfőre utalva pedig feltételezte, hogy “az ő képességeit ismerve egy személyben lesz rendőr, ügyész és bíró. Ha meg ez sem elég, akkor törvényt hoz: Gyurcsány bűnös”. Korábban az MSZP az ügyben kiállt a volt kormányfő mellett és Mesterházy Attila pártelnök közölte, hogy “vérlázító politikai akció folyik Gyurcsány ellen”; a Fidesz politikai harcait az igazságszolgáltatás felhasználásával kívánja elrendezni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
Orbán: rendőr, ügyész és bíró egy személyben, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Báthory Ödönke

    Egy kisebb összegben mernék fogadni, hogy pont a választási kampány idejére jutnak el vádemelési szakaszba. A módszert láthattuk már a 11-dik kerületi önkormányzati választások idején.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  2. “A törvény én vagyok”. Oxfordban is tanulmányokat folytatott Dr. Orbán Viktor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  3. Üldözési mániás elmebeteg a Magyar Köztársaság(?) miniszterelnöke!
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (40 szavazatból)
  4. Üdv mindenkinek! Ez egy jó fotó,de nem jó helyen készült.A megfelelő helyszin egy ,kőfejtő lenne,amint bádogcsajkával sorban állnának az ebédre, kondérból, felszolgált ,rántott levesért.Természetesen nem csak ketten,hanem frakciószinten.És nem öltönyben,hanem darócruhában.(MERJÜNK NAGYOT ÁLMODNI) Kőfejtés közben vajon milyen zenei aláfestés lenne az alkalomhoz illő?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  5. Zárt ülésen szavazzák meg a mentelmi jog felfüggesztését.Nincs ellene mit tenni, nem is érdekes.
    De a birósági tárgyalás NYILVÁNOS legyen !!!
    Nem 80 évre titkositott, és Gyurcsány urat senki sem tudhatja, hogy végülis miért itélik el ! Mindenáron el akarják itélni, ezt jól tudjuk !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  6. Barátaim! A folyamat már elindult, Tyimosenko már bent van, Feri is követni fogja, kik fognak majd ekkor tiltakozni? Bocsánat, de Kína már itt van, miért nem lehet átvenni az Ő demokráciájukat? Miért nem lehet hasonlóan és gyorsan elitélni a szarjankókat, akár halállal is, de jobb az életfogytiglan. Na ja, azt gondolom, hogy nem maradna ,,politikus” sem, és senki sem keresné ezt az életpája modelt havi 89 500 Ft-ért! M I É R T??? Mert nem lehetne sem lopni, sem korrumpálni, sem vissza élni a hatalommal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (20 szavazatból)
  7. És láthatjuk, amint Gyurcsányt vezető száron viszik egyik helyről a másikra… Jó sokszor, hogy a hívek ki ne maradjanak a látvány élvezetéből.
    Mert erre várnak, erre vannak trenírozva már hosszú évek óta.
    Én azért ha Gyurcsánynak lennék, beidéztetném a védelemmel Lauder urat is.
    Tárja már fel mindenki előtt, hogy mi volt olyan fontos Orbánnak, hogy 2 x is tárgyalt vele!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  8. bumburi
    Az ítélet már kész.Mint a borítékos nemzeti konzultáció végeredménye.
    Ismerős módszerek. Drittes Reich.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  9. Hát, ha egy mesterlövészt nem tudunk megfizetni, akkor sok hülyét kell fizetni. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  10. Hatalmonlévő jópéldával jár elől:
    Ennyi mindent felvállalt , de csak egy fizetésért.
    Példát lehet venni róla !
    Én most pl. egyszerre egyidejűleg három kőfejtőben dolgozok , fél fizetésért.
    Mert jóltudom nehéz az ország helyzettye .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Bumburi, és gondolod Lauder úr fel fogja tárni? Ugyan. Ezt megtehetné eskü alatt és az AN, meg néhány más fórum is lehozhatná. Fogadsz velem egy kis zóna pörköltben, hogy nem fogja megtenni? (Nokedlival !)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. Gonoszka
    Egy mesterlövészt??? Nézz már rá a 104-es számra a jobb sarokban!!!Azt vetíti előre, hogy a sok hülyét kell fizetnünk… Méla kussban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Nem nyugszik ez a román ceauescu / mármint orbán amíg láncon nem vezeti a volt Miniszterelnököt., De ha ez bekövetkezik nagyon nagy baj lesz az biztos Magyarországon.Ennek a szemét senkiházi népnyomorító orbánnak kell,hogy börtönbe kerűljön,mert amit az országgal tett eddig.az a teljes tönkre tétele..Magyarország normálisan gondolkodó lakosai! Ne engedjük ,hogy ez a szemét láda ezt csinálja,és a személyes bosszúja vezérelje a Gyurcsány Úr elzárását igaztalanul .Mert bármit akart a 8 év alatt a kormány véghez vinni ez az elmebeteg orbán és bandája megakadályozta..Akkor ki a hibás? Zsóka mama.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  14. Gonoszka
    OK, nokedlival! Már látom előre, hogy az enyém lesz a számla…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Feri ! ezt tenyleg elkurtad ! De legalabb te bevallottad,ezek is csak meg nem vallaljak. jo tett helyebe soha ne varj semmit.Ha van idod kkutasd fel Viki aktait,es visszamenoleges hatallyal buntesd meg. Ha mar igy kiastatok a csatabardot legyen a kuzdelem egyenlo es mi megtudhatjuk vegre az igazsagot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. http://www.youtube.com/watch?v=AVZ-BOfC5fI

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. A népnek cirkusz kell.
    A kormánynak meg figyelem elterelő hadművelet, az őszi tüntetések elött.
    Én Gyurcsány Ferencnek drukkolok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  18. azt várom, hogy a kárt tevő politikusok büntetésére itált törvény életbe lépjen és az elvesztett sukorói per (Lauderék nyerik!) miatt fizetendő és kiesett jövedelem miatt valaki feljelenti b.gy-t és megbízóit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. És orbán miért kussol arról, hogy mit tárgyalt Lauderrel? Ez a macskajancsi döntötte el ellenzékben is, hogy ebben az országban mi épülhet. A barom minden privatizációnak keresztbe tett. Azt hitte jól ki tol Gyurgyány úrral, holott mi polgárok isszuk a levét. Ezért nem haladunk egyről a kettőre. Emberek van még ilyen ország a világon, ahol ilyen ocsmány lejárató kampány folyik egy volt miniszter ellen??!! Orsós évek óta bosszóéhes és revansot akar, ez nyílt titok, benne van a vérében, ez élteti!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. A zemberek megkapják a cirkuszt a Kedves Vezetőtől, Gyurcsányt rabszíjon fogják vezetgetni., közben nem veszik észre, hogy a kenyér egyre kisebb és drágább lesz. Feri, ahogy ígérte, vádlottból vádló lesz,a Kedves Vezető által előre lediktált vád szét fog pukkadni. Szerintem GyF már felkészült erre a bohózatra,és nagy csalódást fog okozni Orbánnak és az ő puchos szurkolóinak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. A FideSS-csürhe mentelmi jogát mikor függesztik fel?
    Főügyész úr, várom megtisztelő, minden részletre kiterjedő válaszát! :D :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Gyozo,
    yesss!!! Van egy ilyen duma, már nem tom, hol olvastam, mikor az illetőt saját kérésére felmentik a tisztségéből, aztán tüdőgyulladást kap a hideg puskagolyótól :D :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Optimista,
    olvasd el az új Bartus-cikket – A diktatúra lélekrajza -, az pont erről szól

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. SIMON R. Miklos,
    igazságod vagyon, leszámítva az életfogytiglant.
    Az ilyenekbe bele kell nyomatni egy galuskát – értsd: tarkónlövés -, akkor egy életre levan a gond. Ne már a mi pénzünkön tartsák életfogytig a ganajokat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  25. “Orbán: rendőr, ügyész és bíró egy személyben”
    Nemsokára hóhér is lesz, de csak akkor leszek rá kíváncsi, amikor a hóhért ak…ják. :wink:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. tivadarm
    2011. augusztus 16. kedd
    17:12
    “….vádlottból vádló lesz,a Kedves Vezető által előre lediktált vád szét fog pukkadni.”

    Nem fog szétpukkadni, mert nem adnak rá lehetőséget, hogy nyilvános tárgyaláson védje magát Gyurcsány. A sajtó és TV is csak a sajátjuk lesz ott és az MTI központi összefoglalóját fogják leadni. A tárgyalásokon csak erősen válogatott népség lesz ott nézőként = főleg Jobbikosok, hogy nagy zajjal követeljék Gyurcsány lecsukását. Normális zembereket nem engednek a közelébe se! Csak nagy tömegek tüntetéseivel lehetne megmenteni, de hol van nálunk ilyen célra nagy tömeg? Ki fog kitódulni az utcára? Nagyon kevés ember lesz, aki nem húzza be fülét-farkát = ilyen gyáva nép a magyar!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos