Ronai and Ronai
AMERIKAI

Luxuskocsikba ül a kormány 2011. augusztus 22. hétfő 9:49 Forrás: AN, Blikk

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Luxuskocsikba ül a kormány

Budapest – Azt könnyű belátni, hogy népünk legjobbjai, a párt- és állami vezetőknek jár a szolgálati autó. Amit persze a tisztes fizetésükön felül kapnak. És amelynek költségeit mi, adófizetők álljuk, a mi adóforintjainkból. Ingyen benzin, biztosítás, szervizelés. Így volt ez mindig, amióta világ a világ, és hiába van a fülkeforradalom megannyi vívmánya, nincs ez másként most sem.

A kormányzati vezetőknek jutott azokból a vadonatúj Skoda Superbekből, amelyeket 600 millió forintért szerzett be a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF). A Blikk értesülései szerint a 97 luxusautót a miniszterek, államtitkárok és a helyettes államtitkárok között osztották ki. Az új autókra azért volt szükség, mert az állami vezetőket már régi, többéves járművek szolgálták ki, amelyek sokszor lerobbantak. A KEF indoklása szerint olcsóbb új kocsikat venni, mint a meghibásodott járműveket állandóan javítgatni.

A miniszterek egy része azonban – legalábbis egyelőre – nem kért a Skodákból, és inkább maradtak az eddig jól bevált hivatali autójuknál. A minisztériumi adatlapjuk szerint Fellegi Tamás fejlesztési miniszter továbbra is egy Audi A6-ossal jár, Fazekas Sándor mezőgazdasági miniszter sem hajlandó megválni a hároméves Lexus HS19-esétől, és a jelek szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes sem ült át az új autójába, ő maradt a Skoda Octaviájában.

A honvédelmi, a belügyi és a külügyi tárca vezetői ha akarnának, sem kapnának az új Superbekből, mivel ők védett személynek számítanak, és az autóikat a Köztársasági Őrezred szerzi be.

Eddig három miniszter cserélte le az Audi A6-osát az új Superbre: Matolcsy György gazdasági, Navracsics Tibor közigazgatási és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter. Az államtitkárok és helyettes államtitkárok többsége azonban már átült a Skodákba.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Mindent kétszer mondok, kétszer mondok…..? :lol:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Szép álmot láttam éjszaka. Nagyméretű ,leszálló, és visszatérő egység nélküli , , narancsszinű ,MOL, OTP,CBA, ,logókkal ellátott űrhajó haladt távoli ,galaxisok meghódítására, legénység: a teljes fidesz és kdnp. frakció, kapitány: ezt találós kérdés! Utaslista:mindenkinek a fantáziájára bízva! Álmom utolsó kockái: A fekete lyuk először az űrhajó, : a KDNP AZ EGYHÁZ LÁNDZSAHEGYE feliratú orrát nyelte el.Aztán sajnos felébredtem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. vicsi! Paradicsomi álmok.)))))). Mily gyönyörű!!!!! ÁMEN!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. A “sved-tipusu” kepviseloi juttatasi rendszer nekunk sokkal kevesebbe, a toredekebe kerulne !
    Nem lehetne inkabb azt bevezetni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Kecskeméti Károly

    “Az új autókra azért volt szükség, mert az állami vezetőket már régi, többéves járművek szolgálták ki, amelyek sokszor lerobbantak. A KEF indoklása szerint olcsóbb új kocsikat venni, mint a meghibásodott járműveket állandóan javítgatni.”
    Kormányzatunk nyelvéből magyarra fordítva: a néhány éves, rendszeresen márkaszervizekben karban tartott Audi-k, Mercédeszek, BMW-k néhány éves (két-három-öt?!?) használat után rendszeres leállnak az országút közepén.
    1. Gondolom, nem én tiltakozom egyedül, hogy ennyire hülyének, naivnak képzeljenek.
    2. Remélem, az érintett cégek hitelrontási pereket indítanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Ócsa: nem osztogatnak, hanem fosztogatnak 2012. december 14. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos