Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gazdasági öngyilkosságot követett el a kormány 2011. augusztus 26. péntek 9:04 Forrás: AN, Klubrádió

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gazdasági öngyilkosságot követett el a kormány

Budapest – El kellene végre ismernie a kormánynak, hogy a gazdasági szabadságharc elbukott, és ezzel együtt elbukott az egykulcsos adó is – mondta a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában Zdeborszky György. A közgazdász azt mondta, vissza kellene állítani a kétkulcsos adórendszert és el kell ismernie a kormánynak, akár a népszerűségvesztés árán is, hogy tévedtek.

Szerinte ebben nincs semmi meglepő, hisz ezt előre lehetett tudni, akárcsak azt, hogy a piacról a források csak drágábban szerezhetők be, mint az elzavart Nemzetközi Valutaalaptól. A szakember megjegyezte: a gazdasági öngyilkosságnak lett volna egyszerűbb mondja is, ha valóban ez volt a cél. A kormány eddig sem igazodott gazdaságpolitikájában a realitásokhoz.

Hangsúlyozta: nincs más választás, mint kiadást csökkenteni és bevételt növelni, kérdés, hogy ezt hogy lehet megvalósítani a társadalom összeomlása nélkül. Kizárt, hogy itthon 4-6 százalékos gazdasági növekedés legyen a következő években, hisz a legfőbb piacainkon nem lesz akkora növekedés, amely lehetővé tenné a magyar export felfutását, a belső gazdaságot sem tudják felpörgetni, hisz azoktól vették el a pénzt, akik fogyasztanának.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 33 szavazatból)
Gazdasági öngyilkosságot követett el a kormány, 4.9 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

44 Reader’s Comments

  1. Jó a kép. Eltolcsy néz a magasba az isteni kinyilatkoztatást várva. Meglesz. :wink:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (51 szavazatból)
  2. Ha adót emelnek (bevételt növelnek) akkor talán nem azoktól veszik el a pénzt, akik fogyasztanának?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (33 szavazatból)
  3. Soha nem fogják beismerni hogy tévedtek! Mint ahogy a “megszorítások” kifejezést sem ejtik ki a szájukon. Ezze az óriási hibához képest Meggyesy 50%-os béremelése semmi dem volt, mégis belebukott. A figyelemelterelés – elszámoltatás, Gyurcsány meghurcolása stb. – lesz viszont most a pártkatonák legfontosabb feladata. Undorító az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +60 (60 szavazatból)
  4. Új Gazdaságpolitika kell.

    Ha a kormány nem képes kidolgozni akkor az ellenzéknek kell és rá kell erőltetnie a kormányra. Most nincs alternatíva igy azt csinál a kormány amit akar s viszi bele még mélyebb válságba az országot . Mélyebbe annál, mint amit a világgazdasági helyzet indokolna.
    Túl vagyunk azon, hogy elég lenne csak kritizűlni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Ilyenkor a hir úgy folytatódik: államigazgatási eljárás keretében folyik az eljárás.

    És már folyik?

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  6. Bamba, hát hívják ezt kétkulcsos adónak, tudod, mert két kulcs van! Aki többet keres, az képes nagyobb részben hozzájárulni az állami kiadások fedezéséhez mint, akinek kevesebb a jövedelme. A kisebb jövedelemmel bírók alacsonyabb kulccsal adóznak- Ők alkotják a társadalom nagy többségét- így több pénz marad náluk, ergo többet is fogyasztanak. A gazdasági mutatók a belső fogyasztás emelkedése miatt javulnak, a tehetősebbek több jövedelemhez jutnak, így mivel magasabb adókulccsal adóznak jelentősen hozzá tudnak járulni az állami kiadásokhoz…. Ennyi kedves bamba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  7. “Gazdasági öngyilkosságot követett el a kormány”.
    És ebbe az ámokfutásba pedig mi halunk bele!

    Legyen már vége az ábrándozásoknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (43 szavazatból)
  8. Semmi nem jött be!

    Orbán végre beláthatná Matolcsyt le kell váltania és egy reális gazdaságpolitikát kell folytatnia, különben az ország csődbe kerül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  9. Orbán András Lajos

    Eltolcsyt le kellene váltani, igaz nem most hanem már az elején sőt jobb lett volna KI SE NEVEZNI!!!!!!!!!!!!! A gömböcnek nem erős oldala a gondolkodás,ő ösztönből cselekszik, meg az elmebaja határozza meg a csapás irányát, ebbe meg az nem fér bele hogy ,,Ő,, tanácsot fogadjon el valakitől, így hát Eltolcsy marad!!!!!!!!!!!!!!!!
    SAJNOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  10. Öngyilkost is el kell temetni, ne hagyjuk a napon….
    Viszont NEM látásra Orbán és bandája.
    Nem szeretem az öngyilkosokat, de most valahogy örömmel tölt el.
    :wink:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  11. Állami vezetőinknek, politikusainknak , gazdasági szarembereinknek tiszteletdíját, bérét, teljesítményük és érdemeik arányában kellene hogy kifizessék.Ha viszont valamit elrontanak ( tehát kárt okoztak…) azért teljes vagyonukkal feleljenek,ahogyan azt most ártunk és kormányunk tervezi bevezetni!!
    Ezt a matolcsit pedig páros lábbal kellene úgy valagba rúgni, hogy ellenkező irányba kancsalítson,de előtte fizesse meg az okozott kárt. Dilettáns marha.Nem kellett hozzá szakembernek lenni,hogy előre lássuk, amit ez a Mekk mester ötletelt,az csak gazdasági romokat fog eredményezni.
    Hogyan is képzelhető el az,hogy felpörög a belső fogyasztás akkor,ha az éppen a megélhetésükért küzdő millióktól elvesznek? Azok még kevesebbet tudnak költeni,tehát csökken a fogyasztás és ezzel együtt az adóbevételek is,de ez még a munkahelyek számára is kihat.(egymillió új munkahely?…hahahaha) Akik viszont eddig is tehetősebbek voltak és eddig sem tudták felélni jövedelmüket,azok most többet fognak fogyasztani? Mire gondoltak? Arra,hogy majd két szelet rántotthússal többet fognak enni,vagy minden hónapban új bútort vásárolnak?
    Az alacsony jövedelmek emelésével és a legmagasabb adókulcs meghagyásával lehetne kísérletet tenni a gazdaság motorikus beindítására.
    Bocsi,ez csak egy ötlet,mivel én nem vagyok “gazdasági szakember”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  12. Nem elég belátni,hogy a “vudugazdász-eltolcsy” hagymázas rémálmai nem teljesültek, hanem a tőlünk így ellopott javakat kamatosan kell visszavenni!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  13. “Gazdasági öngyilkosságot követett el a kormány”

    Ezt tudják már ők is? Vagy nekünk kell megmondani nekik?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  14. Mint minden területen, a gazdaságban is OV mondja ki az utolsó szót, illetve az elsőt és egyben az utolsót. Naivitás azt gondolni, hogy van olyan terület ahol nem a miniszterelnök elképzeléseit kell megvalósítani, bármi áron. Ráadásul a nyolc év ellenzéki létben szajkózott ökörségeket is most kell reális valósággá hazudni.
    A kormány és a teljes apparátusnak egy dolga van: OV hagymázas elképzeléseit, populista jelszavait, demagóg politikáját átültetni a valóságba. Ez egy időzített bomba, és már ketyeg. Ha időben hatástalanítják, „csak” költségei lesznek minden területen a kármentésnek. Az is nagyon nagy baj és kár. Ha viszont nem veszik észre időben, akkor robban, és iszonyú pusztítást okoz Magyarországon az anyagi javakban és a lelkekben.
    A helyzet hasonlatos, mikor Hitler a tábornokaitól körülvéve, komoly arccal hajolt a terepasztal fölé és ellentmondást nem tűrő módon adott utasítást a hadászati elképzeléseinek végrehajtására. Majd jön a Chaplin film és OV is a földgömbbel játszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  15. bamba, hiszen n e m fogyasztottak többet, mert csökkent a fogyasztás ! Az a széles népréteg fogyasztana, akiknek eddig csak éppen annyi jutott, hogy ne haljanak éhen ! Jól, most még jobban kereső ismerősöm mondta, hogy ő eddig is megvette, megette, ami neki kellett. Több a pénze, de nem tud többet, sőt jobbat sem enni, és nem hajlandó évente kocsit cserélni, nem kell mindig a legújabb műszaki cikk sem, stb. Félreteszi, jöhet rosszabb, ha meg nem, akkor többet nem vásárol részletre !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  16. “Gazdasági öngyilkosságot követett el a kormány ” – Mi meg majd kifizetjük a temetési költséget is. A kettőharmad eztet akarta….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  17. Én szkeptikus vagyok. Persze meglehet, hogy már valóban az utolsókat rúgja a kormány… De sajnos belénk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  18. Kuksi
    Én még szkeptikusabb vagyok. A kormány még sokszor belénk fog rúgni. Az biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  19. Ebbol szelsojobb attoro sikere lesz. Abbol meg meg egyenesen kovetkezik hogy Magyarorszag langolni fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  20. “Ábrándozás az élet megrontója, mely kancsalul festett egekbe néz.”

    /Vörösmarty/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  21. “kancsalul, festett” Szóval, nem kancsalul festett, hanem kancsal szemekkel, nem valós, festett egekbe néz. Nem ugyanaz. A többi stimmel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  22. Minden az ábrázatára van írva!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  23. Eljött az igazság órája.Tovább fognak hazudozni, de remélem már nem fogják azemberek beszopni.A kártyavár összeomlott. Jövőre még rosszabb lesz, mert az elzabrált pénzek is elfogynak.Mit mondott Orbán, Varga Mihály és többiek az előző ciklusban? Van itt pénz, csak a kormány /Gyurcsány, Bajnai/ ellopja. Nincs semmiféle válság, csak a kormány rosszul kormányoz. Nincs szükség emmiféle reformra, csak a kormány rosszul kormányoz. Nincs szükség megszorításokra, csak a kormány rosszul kormányoz.És így tovább. Na, akkor most mi van.? A hazugság lufi kipukkadt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  24. > Raszputyin,
    Jogos, lemaradt a vessző.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Kecskeméti Károly

    Levágná jobb kezét a vezér??!!??
    Hacsak nem hallott valakitől egy halhatatlan, a világot a végtelen időkig uraló félkarú óriásról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. Ez az egész, már látható volt,sajnos nem a szemmel,hanem a realitás gondolatával.Úgy gondolom,hogy a rendszerváltás kezdetétől a Fidesz politikusai voltak azok ,akik “éretlensége” a politikában messze kilógott a többi párt közül.O.V.volt az elsö,aki Antal József min.eln. úrnak illetlenül azt mondta,hogy a kormány hazudik.Ők azok,akiknél megállt az idő a tudásszintjüket változatlan maradása tekintetében.Mindég más volt a hibás,ez már tapasztalható vollt 1998-2002-ig tartó kományzásuk idején.Már az akkori Széchényi kártyás támogatást igerő rendszerük,csak a kis emberekhez nem jutott el.A közösfűtesrendszer megszüntetése is a támogatás közé tartozott.A pájázat elküldése után,ami még a kivitelezés évében postázva lett,a pájázati keret elfogyott.A következő év febr.hó otolsó napjai egyikén érkezett az értesitás,hogy új pájazatot kell küldenem, ha a támogatást továbbra is szeretném megkapni.Ehhez kérem a kivitelezőt,egy új számla irására,mert anélkül nem lehetek jogosult.Mindég törvénytisztelőnek éreztem,és tartottam magam.Természetesen a metercsapatot új számlaigénnyemmel nem kerestem meg.Az eset után,április hónapban a következett a választás.Már nem adtam oda az ajánlószelvényem,és nem rájuk szavaztam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. Kedves “Admin.”!
    Ikszeld már ki ezt a “bambá”-t!
    Csak kullancskodik, mondva/írva a magáét ahelyet, hogy vitába szállna!
    Légyszlégyszilégyszi!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Kecskeméti Károly

    Az imént Bokros Lajost hallhattuk a Magyar ATV-n. Ezúttal is érthetően, logikusan, immár sokadszor elmagyarázta, mit rontottunk el a múltban, mit csinálunk rosszul ma, s mit lenne ajánlatos tenni ezután. Pénzügyminisztersége után a Világbank Európárt és Közép-Ázsiáért felelős igazgatójának kérték fel. Akkoriban bizonyos Matolcsy György magyar közgazdász ugyanott sikertelenül pályázott meg egy állást. Éjszakai portást kerestek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  29. Meg – ha jól tudom – a CEU rektora is a Bokros Úr!
    (Közép-Európai Egyetem) Tényleg jól beszélt, szinte szájbarágósan. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  30. gets, dehogy hazudtak, kivételesen igazat mondtak. Ha az Mszp-ben lenne egy iciri-oiucurka kurázsi (ahogy sajna nincs) ezeket a mondatokat óriásplakátokon hirdetnék:
    Van itt pénz, csal ellopják!
    Nincs semmiféle válság, csak a kormány rosszul kormányoz!
    Ha a kormány jobban kormányozna, nem lenne szükség további megszorításokra!
    Na és az über alles: HAZUDTAK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  31. Bebizonyították mindannyiszor, hogy fordítva vannak bekötve! Ezeknek a közgazdasági alapvetések, smafu.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  32. Nem kell bambát kitörölni, lehet vitatkozni, és kell is !
    Ez egy demokratikus újság !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. Ha Bokros Lajost hallgatom, mindig rádöbbenek, hogy mikkel etetnek minket, ..Ő mindig pontos fogalmakkal és rendszerben gondolkozik.Pl. amit a fogyasztás növekedése és a gazdaság felpörgetése összefüggésről mondott, ennek példája. A médiában évek óta arról vitatkoznak, hogy felpörgeti vagy nem pörgeti..miközben nem is ez a valódi kérdés, nem így kell megközelíteni, hanem rendszerben, úgy ahogy Bokros Lajos tette.És biztos ez a helyzet az összes témával is.Micsoda hülyítés folyik itt! Eszembe jutott az “okos” Semjén Zsolt…”az utolsó ember akire a családomat bíznám, Bokros Lajos”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  34. gm. !
    Én meg a kutyámat sem bíznám a Semmilyen Zsótira, persze ha lenne kutyám. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  35. Tisztelt Animam ! Vitába “szállnék ” Önnel , mert ezek mindent elértek ! Magyarul meg van a hatalom , a többi le van sz..a ! Ezek erre képesek , ehhez van “tehetségük” “” És tényleg jó a kép , mert olyan mint amikor a buta diákot kérdezi a tanár és az csak bambán bámul a semmibe , keresve a választ , de biz az nem jön sehonnan !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  36. csak elképzelni tudom, hogy sanyi tibi egy próba maffia pert indít a figesz kormány ellen!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Matolcsy György NEM JÓL CSINÁLJA a gazdaságokat fejleszteni és Orbán rosszul tanitotta őt!!!!!:-((((/////

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Mindenki Matolcsyt hibáztatja, pedig ő csak azt csinálta, amit a miniszterelnöke mondott neki(je). Persze hibás abban, hogy ha van szakértelme neki(je), akkor meg kellett volna győzni(je) az ő miniszterelnökét, miszerint Viktorkám ez így nem lesz jó, ahogy te gondolod, próbáljuk ki az én elgondolásomat. De úgy tünik, hogy nem volt neki(je).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. A szerlezeti reformk (oktatás, egészségügy, közigazgatás) helyett reformellenes lépéseket látunk. A jelenlegi kormányzat gőzerővel igyekszik szétverni mindazokat a fontos gazdasági és társadalmi intézményeket, amelyek szárba- szökkenhetnének Magyarországon, melyek révén Magyarország is kinövekedhetne az államadósságból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. Mindenkinek aki Matolcsy leváltására inspirál, csak azért nem lájkolom, mert nem Matolcsyt kell leváltani, hanem Orbán Viktort, utána már megy minden magától.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. Husz János Puszita

    Matolcsy a főnöke lázálmait váltja valóra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Én nem nevezném öngyilkosságnak az Orbán- Matolcsy gazdasági ámokfutó duó vérengzését, akik legyilkoltak közel három millió magánpénztár-tagot, több ezer vállalkozást, s most készülnek több százezer devizaadós “megmentésére”. Az öngyilkosságuk akkor fog bekövetkezni, ha Aláíró-gépükkel az összes sarkalatos törvényüket hitelesíttetik. Amikor e megtörténik, akkor kezdenek majd kivérezni, mert haláluk (politikai bukásuk) hosszú és kíméletlen lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Már fontolgatják a “gazdagok” adóját szolidaritási alapon…És gazdag az, aki 5 millió bruttó feletti jövedelemmel rendelkezik…Kétségtelen, az az átlagkereset felett van, de az átlagkeresetbe beleszámítják a minimálbéren bejelentett vállalkozót, aki 100 milliós házban lakik és 30 milliós kocsival közlekedik. És persze a bevallott jövedelme jóval kevesebb, mint 5 millió…Nagyon sokan vannak. Ha őket el lehetne érni, és bevonni az adózásba, nem lenne itt semmi baj. Jó példa erre az amerikai Adóhivatal. Ott komolyan veszik ellenőrzést…nálunk meg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Mi lesz veled, Magyarország? 2014. április 2. szerda

Eltűnt a nyugdíjvagyon – hol a lé? 2014. március 5. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos